EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32012D0662

Neuvoston päätös 2012/662/YUTP, annettu 25 päivänä lokakuuta 2012 , pienaseiden ja kevyiden aseiden laittoman kaupan ja liiallisen keskittymisen riskiä Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (ETYJ) toiminta-alueella vähentävän toiminnan tukemisesta

EUVL L 297, 26.10.2012, p. 29–33 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Tämä asiakirja on julkaistu erityispainoksessa (HR)

Legal status of the document In force

ELI: http://data.europa.eu/eli/dec/2012/662/oj

26.10.2012   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 297/29


NEUVOSTON PÄÄTÖS 2012/662/YUTP,

annettu 25 päivänä lokakuuta 2012,

pienaseiden ja kevyiden aseiden laittoman kaupan ja liiallisen keskittymisen riskiä Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (ETYJ) toiminta-alueella vähentävän toiminnan tukemisesta

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO, joka

ottaa huomioon Euroopan unionista tehdyn sopimuksen ja erityisesti sen 26 artiklan 2 kohdan,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Joulukuun 15 ja 16 päivänä 2005 kokoontunut Eurooppa-neuvosto hyväksyi pienaseiden ja kevyiden aseiden sekä niissä käytettävien ampumatarvikkeiden laittoman keskittymisen ja kaupan torjumista koskevan EU:n strategian, jäljempänä ’EU:n pienasestrategia’. Kyseisessä strategiassa korostettiin, että pienaseiden ja kevyiden aseiden laittomasta kaupasta ja liiallisesta keskittymisestä aiheutuvan riskin minimoimiseksi olisi erityisesti tarkasteltava Itä- ja Kaakkois-Euroopassa sijaitsevia mittavia pienaseiden ja kevyiden aseiden varastoja sekä niiden konfliktialueille leviämisen tapoja.

(2)

Yhtenä EU:n pienasestrategian tavoitteena on edistää tosiasiallista monenvälisyyttä kehitettäessä pienaseiden ja kevyiden aseiden sekä niissä käytettävien ampumatarvikkeiden tarjonnan ja epävakauttavan leviämisen vastaisia kansainvälisiä, alueellisia sekä unionin ja sen jäsenvaltioiden sisäisiä järjestelyjä. Strategiaan sisältyvässä toimintasuunnitelmassa Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö (ETYJ) mainitaan yhtenä alueellisista organisaatioista, joiden kanssa tulisi kehittää yhteistyötä. Se sisältää erityisesti nimenomaisia säännöksiä ETYJin toimien tukemisesta pienaseiden ja kevyiden aseiden sekä niissä käytettävien ampumatarvikkeiden laittoman kaupan torjumiseksi ja ETYJin jäsenvaltioiden ylimääräisten asevarastojen tuhoamiseksi.

(3)

ETYJin jäsenvaltiot hyväksyivät 24 päivänä marraskuuta 2000 pienaseita ja kevyitä aseita koskevan asiakirjan, jossa nämä sitoutuivat perustamaan ja toteuttamaan pienaseiden ja kevyiden aseiden siirtojen tehokkaat kansalliset valvontajärjestelyt, viennin ja välitystoiminnan valvonta mukaan luettuna. Kyseisessä asiakirjassa myös korostetaan pienaseiden ja kevyiden aseiden liiallisen keskittymisen ja niiden varastojen riittämättömän hallinnan ja turvallisuuden mahdollisia epävakauttavia vaikutuksia kansalliseen, alueelliseen ja kansainväliseen turvallisuuteen. Siinä pidetään tuhoamista ensisijaisena menetelmänä ylimääräisten pienaseiden ja kevyiden aseiden hävittämiseksi.

(4)

Toukokuun 26 päivänä 2010 ETYJin jäsenvaltiot hyväksyivät pienaseita ja kevyitä aseita koskevan ETYJin toimintasuunnitelman, jossa viitataan muun muassa tarpeeseen luoda jäsenvaltioissa oikeudelliset puitteet laillista välitystoimintaa varten tai vahvistaa näitä puitteita, vahvistaa pienaseiden ja kevyiden aseiden varastojen hallintaa ja turvallisuutta koskevia sitoumuksia sekä vahvistaa jäsenvaltioiden sitoumusta tuhota ylimääräiset ja laittomat pienaseet ja kevyet aseet sekä vahvistaa niiden keinoja parantaa liiallisten ja laittomien pienaseiden ja kevyiden aseiden tuhoamista koskevia valmiuksiaan.

(5)

Neuvosto hyväksyi 23 päivänä kesäkuuta 2003 yhteisen kannan 2003/468/YUTP aseiden välityksen valvonnasta (1), jossa edellytetään, että jäsenvaltiot toteuttavat alueellaan harjoitettavan aseiden välitystoiminnan valvomiseksi kaikki tarvittavat toimenpiteet, mukaan lukien selkeät oikeudelliset puitteet lailliselle välitystoiminnalle, ja rohkaistaan jäsenvaltioita harkitsemaan myös sellaisen rajojensa ulkopuolella tapahtuvan välitystoiminnan valvomista, jota harjoittavat niiden kansalaiset, joiden asuinpaikka on niiden alueella tai jotka ovat sijoittautuneet sinne.

(6)

Neuvosto hyväksyi 8 päivänä joulukuuta 2008 yhteisen kannan 2008/944/YUTP sotilasteknologian ja puolustustarvikkeiden viennin valvontaa koskevien yhteisten sääntöjen määrittämisestä (2). Yhteisessä kannassa 2008/944/YUTP asetetaan joukko perusteita, jotka ohjaavat jäsenvaltioita niiden arvioidessa tavanomaisten aseiden vientiä, jälleenvientiä ja välitystoimintaa koskevia lupahakemuksia. Sen mukaan jäsenvaltioiden on pyrittävä kaikin tavoin rohkaisemaan muita sotilasteknologiaa tai puolustustarvikkeita vieviä valtioita soveltamaan tämän yhteisen kannan perusteita,

ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN PÄÄTÖKSEN:

1 artikla

1.   Edistääkseen rauhaa ja turvallisuutta sekä todellista monenvälisyyttä kansainvälisellä ja alueellisella tasolla unioni pyrkii seuraaviin tavoitteisiin:

rauhan ja turvallisuuden edistäminen unionin naapurialueilla vähentämällä pienaseiden ja kevyiden aseiden laittoman kaupan ja liiallisen keskittymisen aiheuttamaa uhkaa ETYJin alueella,

tosiasiallisen monenvälisyyden tukeminen alueellisella tasolla edistämällä ETYJin toimia pienaseiden ja kevyiden aseiden sekä niissä käytettävien ampumatarvikkeiden liiallisen keskittymisen ja laittoman kaupan torjumiseksi.

2.   Edellä 1 kohdassa mainitun tavoitteen saavuttamiseksi unioni toteuttaa seuraavat hankkeet:

alueellisen koulutusseminaarin järjestäminen pienaseiden ja kevyiden aseiden välitystoiminnan valvonnasta vastaaville asianomaisten ETYJin jäsenvaltioiden virkamiehille,

pienaseiden ja kevyiden aseiden varastojen turvallisuuden parantaminen Valko-Venäjällä ja Kirgisiassa,

ylimääräisten pienaseiden ja kevyiden aseiden tuhoaminen Valko-Venäjällä ja Kirgisiassa, jotta vältetään niiden kulkeutuminen laittomaan kauppaan,

pienaseiden ja kevyiden aseiden varastonhallintaohjelmiston käyttöönotto pienaseiden ja kevyiden aseiden sekä tavanomaisten ampumatarvikkeiden varastoinnin, rekisterinpidon ja jäljittämisen parantamiseksi useissa ETYJin jäsenvaltioissa.

Yksityiskohtainen kuvaus mainituista hankkeista on esitetty liitteessä.

2 artikla

1.   Unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja, jäljempänä ’korkea edustaja’, vastaa tämän päätöksen täytäntöönpanosta.

2.   Edellä 1 artiklan 2 kohdassa tarkoitettujen hankkeiden teknisestä täytäntöönpanosta vastaavat kaksi hankkeet toteuttavaa organisaatiota:

a)

ETYJin sihteeristö vastaa seuraavien tehtävien toteuttamisesta:

pienaseiden ja kevyiden aseiden välitystoiminnan valvontaa koskeva alueellinen koulutusseminaari asianomaisten ETYJin jäsenvaltioiden virkamiehille,

tavanomaisten aseiden ja ampumatarvikkeiden varastojen turvallisuuden parantaminen Kirgisiassa,

ylimääräisten pienaseiden ja kevyiden aseiden tuhoaminen Valko-Venäjällä ja Kirgisiassa, jotta vältetään niiden kulkeutuminen laittomaan kauppaan, ja

pienaseiden ja kevyiden aseiden varastonhallintaohjelmiston käyttöönotto asevarastoinnin hallinnan, rekisterinpidon ja aseiden jäljittämisen parantamiseksi.

b)

Yhdistyneiden Kansakuntien kehitysohjelman (UNDP) Valko-Venäjän toimisto vastaa tavanomaisten aseiden ja ampumatarvikkeiden varastojen turvallisuuden parantamisesta Valko-Venäjällä.

3.   ETYJin sihteeristö ja UNDP:n Valko-Venäjän toimisto suorittavat tehtäviään korkean edustajan alaisuudessa. Korkea edustaja sopii ETYJin sihteeristön ja UNDP:n Valko-Venäjän toimiston kanssa tähän liittyvistä tarvittavista järjestelyistä.

3 artikla

1.   Rahoitusohje 1 artiklan 2 kohdassa tarkoitetun hankkeen toteuttamiseksi on 1 680 000 euroa.

2.   Edellä 1 kohdassa vahvistetulla määrällä rahoitettavia menoja hoidetaan unionin yleiseen talousarvioon sovellettavien menettelyjen ja sääntöjen mukaisesti.

3.   Komissio valvoo 1 kohdassa tarkoitettujen menojen asianmukaista hoitoa. Se tekee tätä varten rahoitussopimukset ETYJin sihteeristön ja UNDP:n Valko-Venäjän toimiston kanssa. Sopimuksessa määrätään, että ETYJin sihteeristön ja UNDP:n Valko-Venäjän toimiston velvollisuutena on varmistaa unionin osuuden näkyvyys sen suuruutta vastaavalla tavalla.

4.   Komissio pyrkii tekemään 3 kohdassa tarkoitetut rahoitussopimukset mahdollisimman pian tämän päätöksen voimaantulon jälkeen. Se ilmoittaa neuvostolle prosessissa mahdollisesti ilmenevistä vaikeuksista ja rahoitussopimusten tekopäivästä.

4 artikla

Korkea edustaja tiedottaa neuvostolle tämän päätöksen täytäntöönpanosta ETYJin sihteeristön ja UNDP:n Valko-Venäjän toimiston säännöllisesti laatimien raporttien perusteella. Nämä raportit ovat perustana neuvoston suorittamalle arvioinnille.

Komissio toimittaa tietoja 1 artiklan 2 kohdassa tarkoitettujen hankkeiden täytäntöönpanon rahoitusnäkökohdista.

5 artikla

1.   Tämä päätös tulee voimaan päivänä, jona se hyväksytään.

2.   Tämän päätöksen voimassaolo päättyy 36 kuukauden kuluttua päivästä, jona 3 artiklan 3 kohdassa tarkoitetut rahoitussopimukset tehdään, tai kuuden kuukauden kuluttua päätöksen hyväksymisestä, jos rahoitussopimuksia ei ole tämän ajan kuluessa tehty.

Tehty Luxemburgissa 25 päivänä lokakuuta 2012.

Neuvoston puolesta

Puheenjohtaja

E. MAVROU


(1)  EUVL L 156, 25.6.2003, s. 79.

(2)  EUVL L 156, 13.12.2008, s. 99.


LIITE

1.   Tavoitteet

Tämän päätöksen yleisenä tavoitteena on edistää rauhaa ja turvallisuutta unionin naapurialueilla vähentämällä pienaseiden ja kevyiden aseiden laittomasta kaupasta ja liiallisesta keskittymisestä aiheutuvaa uhkaa ETYJin alueella. Tällä päätöksellä pyritään myös edistämään tosiasiallista monenvälisyyttä alueellisella tasolla tukemalla ETYJin toimia pienaseiden ja kevyiden aseiden sekä niissä käytettävien ampumatarvikkeiden liiallisen keskittymisen ja laittoman kaupan torjumiseksi. Tällaisia toimia ovat muun muassa ETYJin alueella olevien ylimääräisten pienaseiden ja kevyiden aseiden tuhoaminen, asevarastojen turvallisuuden ja hallinnan parantaminen, asianmukaisen aserekisterinpidon kehittäminen sekä tavanomaisten aseiden siirtojen, erityisesti välitystoiminnan, valvonnan tehostaminen.

2.   Hankkeiden kuvaus

2.1   Pienaseiden ja kevyiden aseiden välitystoiminnan valvontaa koskevan alueellisen koulutusseminaarin järjestäminen asianomaisten ETYJin jäsenvaltioiden virkamiehille

2.1.1   Hankkeen tavoite

Lisätään tietoisuutta pienaseiden ja kevyiden aseiden välitystoiminnan valvontaa koskevista olemassa olevista kansainvälisistä ja alueellisista sitoumuksista sekä parannetaan niiden täytäntöönpanoa ETYJin jäsenvaltioissa.

Analysoidaan parhaita käytäntöjä ja muiden maiden/alueiden kokemuksista saatuja opetuksia ja kartoitetaan niiden soveltuvuutta osallistujien tarpeisiin.

2.1.2   Hankkeen kuvaus

ETYJin sihteeristö järjestää kolmepäiväisen alueellisen seminaarin enintään 15 ETYJin jäsenvaltion asianomaisille virkamiehille.

Tilaisuuteen osallistuu enintään 70 asiaankuuluvien kansainvälisten ja alueellisten organisaatioiden edustajaa ja muuta asiantuntijaa, unionin asiantuntijat mukaan luettuina. ETYJin sihteeristö laatii tilaisuutta koskevan yksityiskohtaisen mietinnön ja asialistan yhteistoiminnassa korkean edustajan ja asianomaisten neuvoston elinten kanssa.

2.1.3   Hankkeen odotettavissa olevat tulokset

Pienaseiden ja kevyiden aseiden välitystoiminnan valvonta paranee seminaariin kutsutuissa ETYJin jäsenvaltioissa.

Pienaseiden ja kevyiden aseiden laittoman välitystoiminnan ja kaupan riskit pienenevät, jolloin pystytään parantamaan sellaisten väestönosien, ryhmien ja yksittäisten henkilöiden turvallisuutta, joihin pienaseiden ja kevyiden aseiden laiton kauppa vaikuttaa haitallisesti.

2.1.4   Seminaaripaikat

ETYJin sihteeristö esittää mahdollisia alueellisten seminaarien pitopaikkoja, jotka korkea edustaja sitten hyväksyy yhteistyössä neuvoston toimivaltaisten elinten kanssa.

2.1.5   Hankkeen edunsaajat

ETYJin jäsenvaltioiden virkamiehet ja kansalliset viranomaiset, jotka vastaavat pienaseiden ja kevyiden aseiden siirtojen valvonnasta,

väestönosat, ryhmät ja yksittäiset henkilöt, joihin pienaseiden ja kevyiden aseiden laiton kauppa vaikuttaa haitallisesti.

2.2   Tavanomaisten aseiden ja ampumatarvikkeiden varastojen turvallisuuden parantaminen Valko-Venäjällä ja Kirgisiassa

2.2.1   Hankkeen tavoite

Parannetaan enintään kahden Valko-Venäjällä sijaitsevan ja enintään kolmen Kirgisiassa sijaitsevan pienaseiden ja kevyiden aseiden varaston turvallisuutta ja hallintaa.

Edistetään Keski-Aasian ja Itä-Euroopan turvallisuustilanteen paranemista ja vähennetään pienaseiden ja kevyiden aseiden laittoman kaupan riskiä.

2.2.2   Hankkeen kuvaus

Parannetaan enintään kahden Valko-Venäjällä sijaitsevan pienaseiden ja kevyiden aseiden varaston turvajärjestelmiä ETYJin pienaseita ja kevyitä aseita koskevien parhaiden käytäntöjen mukaisesti, muun muassa asentamalla ja/tai kunnostamalla tarvittavia sähkölaitteita, ensivaiheen palontorjuntavalmiuksia, varastoalueen aitaus- ja valaistusjärjestelyjä, murronpaljastus- ja hälytysjärjestelmiä sekä televiestintälaitteita turvallisuuden parantamiseksi.

Kunnostetaan ja/tai perustetaan enintään kolme pienaseiden ja kevyiden aseiden varastoa Kirgisiassa ETYJin pienaseita ja kevyitä aseita koskevien parhaiden käytäntöjen mukaisesti, muun muassa asentamalla ja/tai kunnostamalla varastoalueen aitaus- ja valaistusjärjestelyjä, varastorakennusten turvaovia ja -ikkunoita, murtohälytysjärjestelmiä, valvontakameroita ja televiestintälaitteita.

ETYJin sihteeristö ja UNDP:n Valko-Venäjän toimisto kartoittavat yhdessä asianomaisten Valko-Venäjän ja Kirgisian viranomaisten kanssa varastoja, joiden turvallisuutta on tarpeen parantaa, ja nimeävät tämän päätöksen tuella kunnostettavat varastot yhteistyössä korkean edustajan ja toimivaltaisten neuvoston elinten kanssa. ETYJin sihteeristö vastaa kaikkien toimintojen toteuttamisesta lukuun ottamatta Valko-Venäjällä sijaitsevien pienaseiden ja kevyiden aseiden varastojen turvallisuuden parantamista. Valko-Venäjällä toimintojen toteuttamisesta vastaa UNDP:n Valko-Venäjän toimisto, koska ETYJillä ei ole Valko-Venäjällä asianmukaista edustusta eikä oikeudellista asemaa, ja koska hankkeen tämän osan toteuttaminen UNDP:n Valko-Venäjän toimiston voimin on myös kustannustehokkaampaa verrattuna siihen, että ETYJ vastaisi hankkeen hallinnasta Wienistä käsin. ETYJin tehtäväksi jää koko hankkeen koordinointi ja täytäntöönpanon valvonta, mitä tulee varastointipaikkojen valintaan ja toteuttaviin turvallisuustoimenpiteisiin, vuotuisiin työsuunnitelmiin, loppuunsaatetun työn laadunvalvontaan ja Valko-Venäjän hallituksen kansalliseen osuuteen. Valko-Venäjän ja Kirgisian hallitukset tukevat hanketta rahallisin ja/tai luontoissuorituksin.

2.2.3   Hankkeen odotettavissa olevat tulokset

Enintään kahden Valko-Venäjällä sijaitsevan ja enintään kolmen Kirgisiassa sijaitsevan pienaseiden ja kevyiden aseiden varaston fyysinen turvallisuus ja hallinta paranevat.

Pienaseiden ja kevyiden aseiden sekä tavanomaisten aseiden laittoman kaupan riski pienenee, ja Itä-Euroopan ja Keski-Aasian turvallisuustilanne paranee.

2.2.4   Hankkeen edunsaajat

Valko-Venäjän ja Kirgisian puolustusministeriöt,

väestönosat, ryhmät ja yksittäiset henkilöt, joihin pienaseiden ja kevyiden aseiden laiton kauppa vaikuttaa haitallisesti.

2.3   Ylimääräisten pienaseiden ja kevyiden aseiden tuhoaminen Valko-Venäjällä ja Kirgisiassa, jotta vältetään niiden kulkeutuminen laittomaan kauppaan

2.3.1   Hankkeen tavoite

Vähennetään pienaseiden ja kevyiden aseiden laittoman kaupan riskiä tuhoamalla asianomaisten Valko-Venäjän ja Kirgisian viranomaisten hallussa olevia ylimääräisiä aseita.

2.3.2   Hankkeen kuvaus

Tuhotaan enintään 12 000 ylimääräistä pienasetta ja kevyttä asetta Valko-Venäjällä.

Tuhotaan enintään 2 000 ylimääräistä pienasetta ja kevyttä asetta ja enintään 51 lähi-ilmatorjuntajärjestelmää (MANPAD) Kirgisiassa.

Valko-Venäjän ja Kirgisian hallitukset tukevat hanketta toimittamalla tiloja ja välineitä sekä tarvittaessa luontoissuorituksin. ETYJin sihteeristö vastaa kaikkien toimintojen toteuttamisesta lukuun ottamatta Valko-Venäjällä sijaitsevien pienaseiden ja kevyiden aseiden varastojen turvallisuuden parantamista.

Valko-Venäjällä pienaseiden ja kevyiden aseiden varastojen parantamiseen liittyvien toimintojen toteuttamisesta vastaa UNDP:n Valko-Venäjän toimisto, koska ETYJillä ei ole Valko-Venäjällä asianmukaista edustusta eikä oikeudellista asemaa, ja koska hankkeen tämän osan toteuttaminen UNDP:n Valko-Venäjän toimiston voimin on myös kustannustehokkaampaa verrattuna siihen, että ETYJ vastaisi hankkeen hallinnasta Wienistä käsin. ETYJin tehtäväksi jää koko hankkeen koordinointi ja täytäntöönpanon valvonta, mitä tulee varastointipaikkojen valintaan ja toteuttaviin turvallisuustoimenpiteisiin, vuotuisiin työsuunnitelmiin, loppuunsaatetun työn laadunvalvontaan ja Valko-Venäjän hallituksen kansalliseen osuuteen.

2.3.3   Hankkeen odotettavissa olevat tulokset

Osa Valko-Venäjällä ja Kirgisiassa olevista ylimääräisistä pienaseista ja kevyistä aseista sekä lähi-ilmatorjuntajärjestelmistä saadaan tuhotuksi.

Pienaseiden ja kevyiden aseiden laittoman kaupan riski pienenee, ja Itä-Euroopan ja Keski-Aasian turvallisuustilanne paranee.

2.3.4   Hankkeen edunsaajat

Valko-Venäjän ja Kirgisian puolustusministeriöt,

väestönosat, ryhmät ja yksittäiset henkilöt, joihin pienaseiden ja kevyiden aseiden laiton kauppa vaikuttaa haitallisesti.

2.4   Varastonhallintaohjelmiston käyttöönotto pienaseiden ja kevyiden aseiden varastojen hallinnan, rekisterinpidon ja jäljittämisen parantamiseksi

2.4.1   Hankkeen tavoite

Parannetaan pienaseiden ja kevyiden aseiden sekä tavanomaisten ampumatarvikkeiden varastonhallintaa ja rekisterinpitoa enintään kahdeksassa ETYJin jäsenvaltiossa, ja vähennetään siten pienaseiden ja kevyiden aseiden sekä tavanomaisten ampumatarvikkeiden laittoman kaupan riskiä.

2.4.2   Hankkeen kuvaus

Pienaseiden ja kevyiden aseiden varastonhallintaohjelmistoa esitellään enintään 20:lle siitä kiinnostuneiden ETYJin jäsenvaltioiden edustajalle.

Järjestetään asiantuntijatapaamisia enintään kahdeksassa ETYJin jäsenvaltiossa sen arvioimiseksi, sopiiko pienaseiden ja kevyiden aseiden varastonhallintaohjelmisto yhteen kansallisten vaatimusten kanssa ja mitä jatkotoimia tarvitaan kansallisten menettelyjen ja lainsäädännön suhteen.

Pienaseiden ja kevyiden aseiden varastonhallintaohjelmistoon tehdään teknisiä mukautuksia enintään kahdeksassa ETYJin jäsenvaltiossa, jotta ohjelmisto täyttää sovitut tekniset vaatimukset, yhteistyössä UNDP:n Valko-Venäjän toimiston ja Valko-Venäjän puolustusministeriön kanssa.

Pienaseiden ja kevyiden aseiden varastonhallintaohjelmisto käännetään (yhteensä) enintään kolmelle viralliselle kielelle pienaseiden ja kevyiden aseiden varastonhallintaohjelmiston käyttöön ottavien ETYJin jäsenvaltioiden tarpeiden mukaan.

Enintään kahdeksalle ETYJin jäsenvaltiolle toimitetaan tarvittaessa rajallinen määrä laitteistoja.

Enintään kahdeksaan ETYJin jäsenvaltioon asennetaan elektroninen rekisterinpitojärjestelmä.

Enintään kahdeksaa ETYJin jäsenvaltiota varten kehitetään koulutusohjelma (kaksi moduulia, joista toinen pääesikunnan henkilöstölle valittujen ETYJin jäsenvaltioiden pääkaupungeissa ja toinen varastohenkilöstölle).

Toteutetaan koulutus enintään kahdeksassa ETYJin jäsenvaltiossa edellä mainitun ohjelman mukaisesti.

2.4.3   Hankkeen odotettavissa olevat tulokset

Pienaseiden ja kevyiden aseiden sekä tavanomaisten ampumatarvikkeiden varastonhallinta ja rekisterinpito paranevat ja yhdenmukaistuvat enimmillään kahdeksassa ETYJin jäsenvaltiossa.

Pienaseiden ja kevyiden aseiden sekä tavanomaisten ampumatarvikkeiden laittoman kaupan riski pienenee ETYJin alueella.

2.4.4   Hankkeen edunsaajat

Enintään kahdeksan ETYJin jäsenvaltion puolustusministeriöt,

väestönosat, ryhmät ja yksittäiset henkilöt, joihin pienaseiden ja kevyiden aseiden laiton kauppa vaikuttaa haitallisesti.

ETYJin sihteeristö määrittää yhteistyössä korkean edustajan ja toimivaltaisten neuvoston elinten kanssa ne ETYJin jäsenvaltiot, joiden hyödyksi hanke toteutetaan.

3.   Kesto

Hankkeiden arvioitu kokonaiskesto on 36 kuukautta.

4.   Hankkeiden teknisestä toteutuksesta vastaava organisaatio

Tämän päätöksen teknisestä täytäntöönpanosta vastaavat ETYJin sihteeristö ja UNDP:n Valko-Venäjän toimisto, jotka suorittavat tehtävänsä korkean edustajan alaisuudessa.

5.   Raportointi

ETYJin sihteeristö ja UNDP:n Valko-Venäjän toimisto laativat raportit säännöllisin väliajoin ja kunkin kuvatun toimen päätyttyä. Raportit olisi toimitettava korkealle edustajalle viimeistään kuuden viikon kuluttua kyseisen toimen päättymisestä.

6.   Hankkeen arvioidut kokonaiskustannukset ja EU:n rahoitusosuus

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 1 680 000 euroa.


Top