This document is an excerpt from the EUR-Lex website
Document 22019D0437
Decision No 1/2019 of the Joint Council established under the economic partnership agreement between the European Union and its Member States, of the one part, and the SADC EPA states, of the other part of 19 February 2019 on the adoption of the rules of procedure of the Joint Council and of the Trade and Development Committee [2019/437]
Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä SADC:n talouskumppanuussopimusvaltioiden välisen talouskumppanuussopimuksen nojalla perustetun yhteisneuvoston päätös N:o 1/2019, annettu 19 päivänä helmikuuta 2019, yhteisneuvoston työjärjestyksen ja kauppa- ja kehityskomitean työjärjestyksen hyväksymisestä [2019/437]
Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä SADC:n talouskumppanuussopimusvaltioiden välisen talouskumppanuussopimuksen nojalla perustetun yhteisneuvoston päätös N:o 1/2019, annettu 19 päivänä helmikuuta 2019, yhteisneuvoston työjärjestyksen ja kauppa- ja kehityskomitean työjärjestyksen hyväksymisestä [2019/437]
ST/3951/2019/INIT
EUVL L 75, 19.3.2019, p. 120–127
(BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)
In force
19.3.2019 |
FI |
Euroopan unionin virallinen lehti |
L 75/120 |
Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä SADC:n talouskumppanuussopimusvaltioiden välisen talouskumppanuussopimuksen nojalla perustetun
YHTEISNEUVOSTON PÄÄTÖS N:o 1/2019,
annettu 19 päivänä helmikuuta 2019,
yhteisneuvoston työjärjestyksen ja kauppa- ja kehityskomitean työjärjestyksen hyväksymisestä [2019/437]
YHTEISNEUVOSTO, joka
ottaa huomioon Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä SADC:n talouskumppanuussopimusvaltioiden välisen talouskumppanuussopimuksen, jäljempänä ”sopimus”, ja erityisesti sen 100, 101 ja 102 artiklan,
ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN PÄÄTÖKSEN:
1 artikla
Vahvistetaan yhteisneuvoston työjärjestys sellaisena kuin se on tämän päätöksen liitteessä I.
2 artikla
Vahvistetaan kauppa- ja kehityskomitean työjärjestys sellaisena kuin se on tämän päätöksen liitteessä II.
3 artikla
Tämä päätös tulee voimaan päivänä, jona se hyväksytään.
Tehty Kapkaupungissa 19. päivänä helmikuuta 2019.
Yhteisneuvoston puolesta
SADC:n talouskumppanuussopimusvaltioiden edustaja
Bogolo Joy KENEWENDO
EU:n edustaja
Cecilia MALMSTRÖM
LIITE I
YHTEISNEUVOSTON TYÖJÄRJESTYS
I LUKU
Organisaatio
1 artikla
Kokoonpano ja puheenjohtajuus
1. Euroopan unionin, jäljempänä ”EU”, ja sen jäsenvaltioiden sekä SADC:n talouskumppanuussopimusvaltioiden välisen talouskumppanuussopimuksen, jäljempänä ”sopimus”, 100 artiklalla perustettu yhteisneuvosto hoitaa sopimuksen 100 ja 101 artiklassa määrätyt tehtävänsä.
2. Tämän työjärjestyksen viittaus ”osapuoliin” vastaa sopimuksen 104 artiklassa olevaa määritelmää, eli Botswanaa, Lesothoa, Namibiaa, Etelä-Afrikkaa, Eswatinia ja Mosambikia, jäljempänä ”SADC:n talouskumppanuussopimusvaltiot”, ja EU-osapuolta (Euroopan unioni tai sen jäsenvaltiot taikka Euroopan unioni ja sen jäsenvaltiot ottaen huomioon niiden toimivaltaan kuuluvat alat).
3. Sopimuksen 101 artiklan 1 kohdan mukaisesti yhteisneuvosto koostuu Euroopan unionin neuvoston ja Euroopan komission asianomaisista jäsenistä tai heidän edustajistaan sekä SADC:n talouskumppanuussopimusvaltioiden asianomaisista ministereistä tai heidän edustajistaan.
4. Yhteisneuvoston puheenjohtajina toimivat ministeritasolla vuorotellen kahdentoista (12) kuukauden ajan EU-osapuolen edustajat, ottaen huomioon unionin ja sen jäsenvaltioiden toimivaltaan kuuluvat alat, sekä SADC:n talouskumppanuussopimusvaltioiden edustaja.
5. Sen estämättä, mitä 4 kohdassa määrätään, yhteisneuvoston sääntömääräisten kokousten puheenjohtajina toimivat vuorotellen EU-osapuolen edustajat, ottaen huomioon unionin ja sen jäsenvaltioiden toimivaltaan kuuluvat alat, sekä SADC:n talouskumppanuussopimusvaltioiden edustaja. Yhteisneuvoston ensimmäisen kokouksen puheenjohtajina toimivat osapuolet yhdessä.
6. Edellä 4 kohdassa tarkoitetusta kaudesta poiketen ensimmäinen puheenjohtajuuskausi alkaa yhteisneuvoston ensimmäistä kokoontumista seuraavana päivänä ja päättyy saman vuoden joulukuun 31 päivänä. Ensimmäisellä kaudella puheenjohtajana toimii SADC:n talouskumppanuussopimusvaltioiden edustaja.
2 artikla
Kokoukset
1. Sopimuksen 102 artiklan 4 kohdan mukaisesti yhteisneuvosto kokoontuu säännöllisesti, enintään kahden (2) vuoden välein, ja poikkeuksellisesti olosuhteiden vaatiessa, jos osapuolet niin sopivat.
2. Yhteisneuvoston kokoukset pidetään vuorotellen Brysselissä ja jonkin SADC:n talouskumppanuussopimusvaltion alueella, jolleivät osapuolet toisin sovi.
3. Jolleivät osapuolet toisin sovi, yhteisneuvoston kokoukset kutsuu koolle puheenjohtajana toimiva osapuoli toista osapuolta kuultuaan.
4. Osapuolet voivat sopia yhteisneuvoston kokousten pitämisestä sähköisesti.
3 artikla
Tarkkailijat
Yhteisneuvosto voi päättää kutsua tapauskohtaisesti tarkkailijoita osallistumaan kokouksiinsa ja määrittää ne esityslistan kohdat, joiden käsittelyyn nämä tarkkailijat voivat osallistua.
4 artikla
Sihteeristö
1. Euroopan unionin neuvoston pääsihteeristö ja Euroopan komissio sekä SADC:n sihteeristöön kuuluva SADC:n talouskumppanuussopimusyksikkö toimivat vuorotellen kahdentoista (12) kuukauden ajan yhteisneuvoston sihteeristönä, jäljempänä ”sihteeristö”. Nämä kaudet vastaavat 1 artiklan 4 ja 6 kohdassa vahvistettuja puheenjohtajuutta koskevia järjestelyjä.
2. Euroopan komissio laatii EU-osapuolen osalta esityslistaehdotukset ja pöytäkirjaluonnokset, ja Euroopan unionin neuvoston pääsihteeristö jakaa kaikki yhteisneuvostolle osoitettavat tai yhteisneuvoston laatimat viralliset asiakirjat.
3. SADC:n talouskumppanuussopimusyksikkö laatii SADC:n talouskumppanuussopimusvaltioiden osalta esityslistaehdotukset ja pöytäkirjaluonnokset, ja SADC:n talouskumppanuussopimusyksikkö jakaa kaikki yhteisneuvostolle osoitettavat tai yhteisneuvoston laatimat viralliset asiakirjat.
II LUKU
Toiminta
5 artikla
Asiakirjat
Jos asioiden käsittely yhteisneuvostossa perustuu niitä tukeviin liiteasiakirjoihin, sihteeristö numeroi ja jakaa kyseiset asiakirjat yhteisneuvoston asiakirjoina.
6 artikla
Kokouksista ilmoittaminen ja kokousten esityslista
1. Sihteeristö ilmoittaa osapuolille yhteisneuvoston kokouksen koollekutsumisesta ja pyytää näiden panosta esityslistaan viimeistään kolmekymmentä (30) päivää ennen kokousta. Kiireellisissä tapauksissa tai odottamattomissa olosuhteissa, jotka on otettava huomioon, kokous voidaan kutsua koolle lyhyellä varoitusajalla.
2. Sihteeristö laatii kutakin kokousta varten alustavan esityslistan. Sihteeristö toimittaa sen puheenjohtajalle ja yhteisneuvoston jäsenille viimeistään neljätoista (14) päivää ennen kokousta.
3. Alustavaan esityslistaan kirjataan asiat, joiden esityslistalle ottamista koskevan pyynnön jokin osapuoli on toimittanut sihteeristölle.
4. Yhteisneuvosto hyväksyy esityslistan kunkin kokouksen alussa. Osapuolten niin sopiessa esityslistalle voidaan ottaa asioita, joita ei ole merkitty alustavaan esityslistaan.
5. Yhteisneuvoston puheenjohtaja voi kaikkien osapuolten suostumuksella kutsua kokouksiin asiantuntijoita antamaan tietoa erityisaiheista.
7 artikla
Pöytäkirja
1. Sihteeristö laatii jokaisesta kokouksesta pöytäkirjaluonnoksen kahdenkymmenenyhden (21) päivän kuluessa kokouksesta, ellei osapuolten yhteisellä suostumuksella toisin päätetä.
2. Pöytäkirjassa mainitaan kunkin esityslistalla olevan asian osalta seuraavat:
a) |
yhteisneuvostolle toimitetut asiakirjat; |
b) |
lausumat, jotka yhteisneuvoston jäsen on pyytänyt kirjattaviksi pöytäkirjaan; ja |
c) |
osapuolten sopimat asiat, kuten päätökset, suositukset tai yhteiset tiedonannot. |
3. Molemmat osapuolet hyväksyvät kunkin kokouksen pöytäkirjaluonnokset kirjallisesti neljänkymmenenkahden (42) päivän kuluessa kokouksesta, elleivät osapuolet toisin sovi. Pöytäkirjan tultua hyväksytyksi osapuolten edustajat allekirjoittavat sen kahtena kappaleena omien sisäisten vaatimustensa mukaisesti, ja kumpikin osapuoli saa yhden alkuperäiskappaleen kyseisestä todistusvoimaisesta asiakirjasta.
8 artikla
Päätökset ja suositukset
1. Sopimuksen 102 artiklan mukaisesti yhteisneuvosto tekee päätökset ja antaa suositukset yksimielisesti sopimuksessa määrätyissä tapauksissa.
2. Kun yhteisneuvostolle on annettu sopimuksen nojalla valtuudet tehdä päätöksiä tai antaa suosituksia, ne otsikoidaan pöytäkirjassa vastaavasti ”päätöksiksi” tai ”suosituksiksi”. Sihteeristö antaa kaikille päätöksille ja suosituksille järjestysnumeron, ilmoittaa niiden teko- tai antamispäivän ja antaa niistä aihekuvauksen. Kussakin päätöksessä tai suosituksessa ilmoitetaan sen voimaantulopäivä.
3. Jos SADC:n talouskumppanuussopimusvaltio ei pysty osallistumaan yhteisneuvoston kokoukseen, sihteeristö toimittaa kokouksessa hyväksytyt päätökset tai suositukset kyseiselle jäsenelle. Kyseisen SADC:n talouskumppanuussopimusvaltion on toimitettava kirjallinen vastaus kymmenen (10) kalenteripäivän kuluessa päätösten tai suositusten lähettämisestä ja ilmoitettava ne päätökset tai suositukset, joita se ei hyväksy, sekä syyt tähän. Jollei tätä kirjallista vastausta ole saatu asetettuun määräaikaan mennessä, päätökset tai suositukset katsotaan hyväksytyiksi. Jos kyseinen SADC:n talouskumppanuussopimusvaltio, joka ei osallistunut kokoukseen, ei hyväksy yhtä tai useampaa päätöstä tai suositusta, osapuolet pyrkivät ratkaisemaan avoinna olevat kysymykset kirjallista menettelyä noudattaen tai sähköisesti, kuten 4 kohdassa määrätään.
4. Kokousten välisenä aikana yhteisneuvosto voi molempien osapuolten niin sopiessa tehdä päätöksiä tai antaa suosituksia kirjallista menettelyä noudattaen tai sähköisesti. Kirjallisella menettelyllä tarkoitetaan osapuolten edustajien välistä noottien vaihtoa.
5. Yhteisneuvoston tekemät päätökset ja antamat suositukset vahvistetaan kahdella alkuperäiskappaleella, jonka allekirjoittavat Euroopan komission edustaja EU-osapuolen puolesta ja SADC:n talouskumppanuussopimusvaltioiden edustaja.
9 artikla
Julkisuus
1. Yhteisneuvoston kokoukset eivät ole julkisia, jolleivät osapuolet toisin päätä.
2. Osapuolet voivat päättää julkaista yhteisneuvoston päätökset ja suositukset.
10 artikla
Työkielet
Jolleivät osapuolet toisin päätä, kaikki yhteisneuvoston työskentelyyn liittyvä osapuolten välinen kirjeenvaihto ja viestintä sekä asioiden käsittely yhteisneuvoston kokouksissa tapahtuu englannin ja portugalin kielellä.
III LUKU
Loppumääräykset
11 artikla
Kulut
1. Kukin osapuoli vastaa sille yhteisneuvoston kokouksiin osallistumisesta aiheutuvista henkilöstö-, matka- ja oleskelukuluista sekä postitus- ja televiestintäkuluista.
2. Kokouksen järjestävä osapuoli vastaa kokouksen järjestelyihin liittyvistä kuluista, tulkkauspalvelujen järjestämisestä aiheutuvista kuluista sekä asiakirjojen kopiointikuluista.
12 artikla
Kauppa- ja kehityskomitea
Sopimuksen 103 artiklan 5 kohdan mukaisesti kauppa- ja kehityskomitea raportoi ja vastaa työstään yhteisneuvostolle.
13 artikla
Työjärjestyksen muuttaminen
Tätä työjärjestystä voidaan muuttaa kirjallisesti yhteisneuvoston tämän työjärjestyksen 8 artiklan mukaisesti hyväksymällä päätöksellä.
LIITE II
KAUPPA- JA KEHITYSKOMITEAN TYÖJÄRJESTYS
I LUKU
Organisaatio
1 artikla
Kokoonpano ja puheenjohtajuus
1. Euroopan unionin ja sen jäsenvaltioiden sekä SADC:n talouskumppanuussopimusvaltioiden välisen talouskumppanuussopimuksen, jäljempänä ”sopimus”, 103 artiklalla perustettu kauppa- ja kehityskomitea hoitaa tehtävänsä kyseisen artiklan mukaisesti.
2. Tämän työjärjestyksen viittaus ”osapuoliin” vastaa sopimuksen 104 artiklassa olevaa määritelmää, eli Botswanaa, Lesothoa, Namibiaa, Etelä-Afrikkaa, Eswatinia ja Mosambikia, jäljempänä ”SADC:n talouskumppanuussopimusvaltiot”, ja EU-osapuolta (Euroopan unioni tai sen jäsenvaltiot taikka Euroopan unioni ja sen jäsenvaltiot ottaen huomioon niiden toimivaltaan kuuluvat alat).
3. Sopimuksen 103 artiklan 1 kohdan mukaisesti kauppa- ja kehityskomitea koostuu tavallisimmin osapuolten korkean tason virkamiesedustajista.
4. Kauppa- ja kehityskomitean kokousten puheenjohtajina toimivat vuorotellen kahdentoista (12) kuukauden ajan Euroopan komission korkea virkamies ja SADC:n talouskumppanuussopimusvaltioiden korkea virkamies. Kauppa- ja kehityskomitean ensimmäisen kokouksen puheenjohtajina toimivat osapuolten asianomaiset edustajat yhdessä.
5. Edellä 4 kohdassa tarkoitetusta kaudesta poiketen ensimmäinen puheenjohtajuuskausi alkaa kauppa- ja kehityskomitean ensimmäistä kokoontumista seuraavana päivänä ja päättyy saman vuoden joulukuun 31 päivänä. Ensimmäisellä kaudella puheenjohtajana toimii SADC:n talouskumppanuussopimusvaltioiden edustaja.
2 artikla
Kokoukset
1. Kauppa- ja kehityskomitea kokoontuu säännöllisesti vähintään kerran vuodessa tai jommankumman osapuolen pyynnöstä. Kokoukset pidetään vuorotellen Brysselissä ja jonkin SADC:n talouskumppanuussopimusvaltion alueella, jolleivät osapuolet toisin sovi.
2. Jolleivät osapuolet toisin sovi, kauppa- ja kehityskomitean kokoukset kutsuu koolle puheenjohtajana toimiva osapuoli toista osapuolta kuultuaan.
3. Osapuolet voivat sopia kauppa- ja kehityskomitean kokousten pitämisestä sähköisesti.
3 artikla
Tarkkailijat
Kauppa- ja kehityskomitea voi päättää kutsua tapauskohtaisesti tarkkailijoita osallistumaan kokouksiinsa ja määrittää ne esityslistan kohdat, joiden käsittelyyn nämä tarkkailijat voivat osallistua.
4 artikla
Sihteeristö
1. Kauppa- ja kehityskomitean kokouksen puheenjohtajana toimiva osapuoli toimii kauppa- ja kehityskomitean sihteeristönä, jäljempänä ”sihteeristö”.
2. Kun kokous pidetään sähköisesti, sihteeristönä toimii puheenjohtajana toimiva osapuoli.
II LUKU
Toiminta
5 artikla
Asiakirjat
Jos asioiden käsittely kauppa- ja kehityskomiteassa perustuu niitä tukeviin liiteasiakirjoihin, sihteeristö numeroi ja jakaa kyseiset asiakirjat kauppa- ja kehityskomitean asiakirjoina.
6 artikla
Kokouksista ilmoittaminen ja kokousten esityslista
1. Sihteeristö ilmoittaa osapuolille kokouksen koollekutsumisesta ja pyytää näiden panosta esityslistaan viimeistään kolmekymmentä (30) päivää ennen kokousta. Kiireellisissä tapauksissa tai odottamattomissa olosuhteissa, jotka on otettava huomioon, kokous voidaan kutsua koolle lyhyellä varoitusajalla.
2. Sihteeristö laatii kutakin kokousta varten alustavan esityslistan. Sihteeristö toimittaa sen puheenjohtajalle ja kauppa- ja kehityskomitean jäsenille viimeistään neljätoista (14) päivää ennen kokousta.
3. Alustavaan esityslistaan kirjataan asiat, joiden esityslistalle ottamista koskevan pyynnön jokin osapuoli on toimittanut sihteeristölle.
4. Kauppa- ja kehityskomitea hyväksyy esityslistan kunkin kokouksen alussa. Osapuolten niin sopiessa esityslistalle voidaan ottaa asioita, joita ei ole merkitty alustavaan esityslistaan.
5. Kauppa- ja kehityskomitean puheenjohtaja voi kaikkien osapuolten suostumuksella kutsua kokoukseen asiantuntijoita antamaan tietoa erityisaiheista.
7 artikla
Kokouspöytäkirja
Jolleivät osapuolet toisin sovi, sihteeristö laatii kustakin kokouksesta pöytäkirjan, joka hyväksytään kunkin kokouksen lopussa.
8 artikla
Päätökset ja suositukset
1. Sopimuksen 103 artiklan 6 kohdan mukaisesti kauppa- ja kehityskomitea tekee päätöksiä tai antaa suosituksia yhteisymmärryksessä sopimuksessa määrätyissä tapauksissa tai kun yhteisneuvosto on myöntänyt sille tällaisen vallan.
2. Kun kauppa- ja kehityskomitealle annetaan sopimuksen nojalla valtuudet tehdä päätöksiä tai antaa suosituksia tai kun yhteisneuvosto on antanut sille tällaisen vallan, ne otsikoidaan 7 artiklassa tarkoitetussa kokouspöytäkirjassa vastaavasti ”päätöksiksi” tai ”suosituksiksi”. Sihteeristö antaa kaikille päätöksille ja suosituksille järjestysnumeron, ilmoittaa niiden teko- tai antamispäivän ja antaa niistä aihekuvauksen. Kussakin päätöksessä tai suosituksessa ilmoitetaan sen voimaantulopäivä.
3. Jos SADC:n talouskumppanuussopimusvaltio ei pysty osallistumaan kokoukseen, sihteeristö toimittaa kokouksessa hyväksytyt päätökset tai suositukset kyseiselle jäsenelle. Kyseisen SADC:n talouskumppanuussopimusvaltion on toimitettava kirjallinen vastaus kymmenen (10) kalenteripäivän kuluessa päätösten tai suositusten lähettämisestä ja ilmoitettava ne päätökset tai suositukset, joita se ei hyväksy, sekä syyt tähän. Jollei tätä kirjallista vastausta ole saatu asetettuun määräaikaan mennessä, päätökset tai suositukset katsotaan hyväksytyiksi. Jos kyseinen SADC:n talouskumppanuussopimusvaltio, joka ei osallistunut kokoukseen, ei hyväksy yhtä tai useampaa päätöstä tai suositusta, osapuolet pyrkivät ratkaisemaan avoinna olevat kysymykset kirjallista menettelyä noudattaen tai sähköisesti, kuten 4 kohdassa määrätään.
4. Kokousten välisenä aikana kauppa- ja kehityskomitea voi molempien osapuolten niin sopiessa tehdä päätöksiä tai antaa suosituksia kirjallista menettelyä noudattaen tai sähköisesti. Kirjallisella menettelyllä tarkoitetaan osapuolten edustajien välistä noottien vaihtoa.
5. Kauppa- ja kehityskomitean tekemät päätökset ja antamat suositukset vahvistetaan kahdella alkuperäiskappaleella, jonka allekirjoittavat Euroopan unionin edustaja ja SADC:n talouskumppanuussopimusvaltioiden edustaja.
9 artikla
Julkisuus
1. Kauppa- ja kehityskomitean kokoukset eivät ole julkisia, jolleivat osapuolet toisin päätä.
2. Osapuolet voivat päättää julkaista kauppa- ja kehityskomitean päätökset ja suositukset.
III LUKU
Loppumääräykset
10 artikla
Kulut
1. Kukin osapuoli vastaa itse sille kauppa- ja kehityskomitean kokouksiin osallistumisesta aiheutuvista henkilöstö-, matka- ja oleskelukuluista sekä postitus- ja televiestintäkuluista.
2. Kokouksen järjestävä osapuoli vastaa kokouksen järjestelyihin liittyvistä kuluista, tulkkauspalvelujen järjestämisestä aiheutuvista kuluista sekä asiakirjojen kopiointikuluista.
11 artikla
Erityiskomiteat ja muut elimet
1. Sopimuksen 50 artiklan mukaisesti perustettu tulliasioita ja kaupankäynnin helpottamista käsittelevä erityiskomitea, sopimuksen 68 artiklan mukaisesti perustettu maatalouskumppanuus ja sopimuksen pöytäkirjassa 3 olevan 13 artiklan mukaisesti perustettu maantieteellisiä merkintöjä ja viinien ja väkevien alkoholijuomien kauppaa käsittelevä erityiskomitea raportoivat kauppa- ja kehityskomitealle.
2. Tulliasioita ja kaupankäynnin helpottamista käsittelevä erityiskomitea vahvistaa sopimuksen 50 artiklan 2 kohdan f alakohdan mukaisesti oman työjärjestyksensä ja maantieteellisiä merkintöjä ja viinien ja väkevien alkoholijuomien kauppaa käsittelevä erityiskomitea vahvistaa sopimuksen pöytäkirjassa 3 olevan 13 artiklan 5 kohdan mukaisesti oman työjärjestyksensä.
3. Sopimuksen 68 artiklan 3 kohdan mukaisesti maatalouskumppanuuden toimintasäännöt vahvistetaan kauppa- ja kehityskomiteassa toimivien osapuolten yhteisellä sopimuksella.
4. Sopimuksen 103 artiklan 3 kohdan nojalla kauppa- ja kehityskomitea voi perustaa erityisiä teknisiä ryhmiä, joiden tehtävänä on käsitellä niiden toimivaltaan kuuluvia erityiskysymyksiä.
5. Kauppa- ja kehityskomitea vahvistaa 4 kohdassa tarkoitettujen erityisten teknisten ryhmien työjärjestyksen. Kauppa- ja kehityskomitea voi päättää lakkauttaa erityisiä teknisiä ryhmiä ja määritellä niiden toimeksiannon tai muuttaa sitä.
6. Erityiset tekniset ryhmät raportoivat kauppa- ja kehityskomitealle kunkin kokouksen jälkeen.
12 artikla
Työjärjestyksen muuttaminen
Tätä työjärjestystä voidaan muuttaa kirjallisesti kauppa- ja kehityskomitean tämän työjärjestyksen 8 artiklan mukaisesti hyväksymällä päätöksellä.