Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32022R1504

Komission täytäntöönpanoasetus (EU) 2022/1504, annettu 6 päivänä huhtikuuta 2022, neuvoston asetuksen (EU) N:o 904/2010 soveltamista koskevista yksityiskohtaisista säännöistä maksutietojen sähköisen keskusjärjestelmän (CESOP) perustamisen osalta alv-petosten torjumiseksi

C/2022/2043

EUVL L 235, 12.9.2022, p. 19–27 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Legal status of the document In force

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2022/1504/oj

12.9.2022   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

L 235/19


KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2022/1504,

annettu 6 päivänä huhtikuuta 2022,

neuvoston asetuksen (EU) N:o 904/2010 soveltamista koskevista yksityiskohtaisista säännöistä maksutietojen sähköisen keskusjärjestelmän (CESOP) perustamisen osalta alv-petosten torjumiseksi

EUROOPAN KOMISSIO, joka

ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen,

ottaa huomioon hallinnollisesta yhteistyöstä ja petosten torjunnasta arvonlisäverotuksen alalla 7 päivänä lokakuuta 2010 annetun neuvoston asetuksen (EU) N:o 904/2010 (1) ja erityisesti sen 24 e artiklan,

sekä katsoo seuraavaa:

(1)

Neuvoston direktiivillä 2006/112/EY (2), sellaisena kuin se on muutettuna direktiivillä (EU) 2020/284 (3), otetaan käyttöön maksupalveluntarjoajia koskevat raportointivelvoitteet 1 päivästä tammikuuta 2024. Mainitusta päivästä alkaen Euroopan unioniin sijoittautuneiden tai maksupalveluja Euroopan unionissa tarjoavien maksupalveluntarjoajien on säilytettävä tietyt tiedot jäsenvaltioiden maksajilta peräisin olevista rajatylittävistä maksuista ja tietyt tiedot maksunsaajista sekä annettava nämä tiedot jäsenvaltioille arvonlisäveropetosten torjumiseksi.

(2)

Asetuksen (EU) N:o 904/2010, sellaisena kuin se on muutettuna asetuksella (EU) 2020/283 (4), nojalla jäsenvaltioiden on tallennettava kyseiset tiedot maksutietojen sähköiseen keskusjärjestelmään, jäljempänä ’CESOP-järjestelmä’, jota komissio kehittää, ylläpitää, isännöi ja teknisesti hallinnoi.

(3)

Asetuksen (EU) N:o 904/2010 24 e artiklan a alakohdan mukaiset CESOP-järjestelmän perustamista koskevat tekniset toimenpiteet on tarpeen hyväksyä CESOP-järjestelmän asianmukaisen toiminnan varmistamiseksi. Kyseisissä toimenpiteissä olisi vahvistettava tarvittavat CESOP-toiminnot asetuksen (EU) N:o 904/2010 24 c artiklan mukaisten CESOP-valmiuksien kehittämiseksi. Niillä olisi myös varmistettava korkeatasoinen käyttäjäystävällisyys tarjoamalla haku- ja havainnollistamistyökaluja CESOP-järjestelmään. Lisäksi CESOP-järjestelmällä olisi helpotettava Eurofisc-yhteysvirkamiesten välistä tietojenvaihtoa antamalla heille mahdollisuus vaihtaa nopeasti ja turvallisesti tietoja alv-petoksista suoraan CESOP-järjestelmässä. Olisi myös vahvistettava toimenpiteet, jotka komission olisi toteutettava CESOP-järjestelmän ylläpitämiseksi sen käyttöönoton jälkeen, jotta voidaan varmistaa CESOP-järjestelmän tietoteknisen infrastruktuurin ja sen toimintojen toiminnalliset laatuvaatimukset ja jotta vaadittavat päivitykset tehdään tarvittaessa komission ja jäsenvaltioiden välisten järjestelmähäiriöiden käsittelemiseksi.

(4)

Vaikka jäsenvaltiot ovat CESOP-järjestelmän rekisterinpitäjinä vastuussa sen hallinnoinnista, komissiolla on asetuksen (EU) N:o 904/2010 24 e artiklan b alakohdan nojalla CESOP-järjestelmän isäntänä ja käsittelijänä joukko tehtäviä, jotka koskevat vain teknistä hallinnointia. Niihin olisi kuuluttava CESOP-järjestelmän päivittäisen hallinnoinnin edellyttämät tekniset tehtävät, kuten CESOP-järjestelmään pääsevän Eurofisc-yhteysvirkamiehen tietojen säilyttäminen, jäsenvaltioille tietoja antaneiden maksupalveluntarjoajien tietojen säilyttäminen, asianmukaisten toiminnallisten turvatoimien käyttöönotto CESOP-järjestelmää varten sekä tarvittavan koulutuksen ja tuen tarjoaminen Eurofisc-yhteysvirkamiehille, jotta he voivat käyttää CESOP-järjestelmää tehokkaasti.

(5)

Jäsenvaltioiden on käytettävä samaa muotoa lähettäessään tietoja CESOP-järjestelmään asetuksen (EU) N:o 904/2010 24 b artiklan 1 kohdan b alakohdan nojalla. Olisi vahvistettava tietoelementit, jotka maksupalveluntarjoajien on annettava XML-asiakirjan muodossa. Jotta varmistettaisiin kansallisten sähköisten järjestelmien ja CESOP-järjestelmän välinen asetuksen (EU) N:o 904/2010 24 b artiklan 3 kohdan mukainen yleinen toimivuus, jäsenvaltioiden olisi tarkastettava, että maksupalveluntarjoajien antamiin tietoihin sisältyy direktiivin 2006/112/EY 243 d artiklan mukaiset pakolliset ja syntaktisesti oikeat tietoelementit, koska CESOP-järjestelmä voi toimia vain, jos pakolliset tiedot on talletettu siihen asianmukaisesti.

(6)

Jäsenvaltioiden olisi nimettävä Eurofisc-yhteysvirkamiehet, joilla on pääsy CESOP-järjestelmään, ja ilmoitettava päätöksestään komissiolle. Tältä osin komission olisi annettava kyseisille virkamiehille yksilöllinen tunniste, joka mahdollistaa pääsyn CESOP-järjestelmään, ja pidettävä yllä jäsenvaltioilta saatujen tietojen perusteella luetteloa kaikista Eurofisc-yhteysvirkamiehistä, joilla on pääsy CESOP-järjestelmään.

(7)

Komissio vahvistaa asetuksen (EU) N:o 904/2010 24 e artiklan g alakohdan nojalla menettelyt sen varmistamiseksi, että CESOP-järjestelmän kehittämistä ja käyttöä varten on toteutettu asianmukaiset tekniset ja toiminnalliset turvatoimet. Monet CESOP-järjestelmän keskeisten osien turvallisuusnäkökohdat ovat riippuvaisia myös kansallisten turvatoimenpiteiden täytäntöönpanosta, ja tällaisia toimenpiteitä ovat muun muassa annettujen tietojen turvallisuuden valvonta sekä toimenpiteet, joilla varmistetaan, että CESOP-järjestelmään on pääsy ainoastaan sellaisilla Eurofisc-yhteysvirkamiehillä, joilla on voimassa oleva yksilöllinen tunniste. Sen vuoksi jäsenvaltioiden olisi annettava komissiolle tiedot omista turvatoimistaan. Jäsenvaltioiden ja komission olisi ilmoitettava toisilleen toteutetuista turvatoimista ja tarpeesta päivittää niitä.

(8)

Tämän asetuksen mukaiseen henkilötietojen käsittelyyn sekä jäsenvaltioiden ja komission velvollisuuksiin sovelletaan Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa (EU) 2016/679 (5) ja Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa (EU) 2018/1725 (6) vahvistettuja sääntöjä. CESOP-järjestelmän rekisterinpitoa koskevat jäsenvaltioiden ja komission tehtävät ja vastuut olisi vahvistettava asetuksen (EU) N:o 904/2010 24 e artiklan h alakohdan nojalla. Jäsenvaltioita olisi yhdessä pidettävä CESOP-järjestelmän rekisterinpitäjinä, koska ne päättävät CESOP-järjestelmässä olevien tietojen käsittely- ja käyttötavoista. Komissiota olisi pidettävä käsittelijänä, koska se kaikkia tehtäviään hoitaessaan toimii jäsenvaltioiden puolesta.

(9)

Tätä asetusta olisi sovellettava vasta 1 päivästä tammikuuta 2024, jotta se olisi yhdenmukainen asetuksen (EU) 2020/283 ja direktiivin (EU) 2020/284 soveltamispäivän kanssa.

(10)

Euroopan tietosuojavaltuutettua on kuultu asetuksen (EU) 2018/1725 42 artiklan 1 kohdan mukaisesti, ja hän on antanut lausunnon 2 päivänä helmikuuta 2022.

(11)

Tässä asetuksessa säädetyt toimenpiteet ovat hallinnollisen yhteistyön pysyvän komitean lausunnon mukaiset,

ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN ASETUKSEN:

1 artikla

CESOP-järjestelmän perustamista ja ylläpitämistä koskevat tekniset toimenpiteet

1.   Komissio kehittää CESOP-järjestelmän perustamista koskevia teknisiä toimenpiteitä seuraavia toimintoja varten:

a)

jäsenvaltioiden toimittamien maksutietojen vastaanottaminen;

b)

maksutietojen turvallinen säilyttäminen enintään viiden vuoden ajan sen kalenterivuoden päättymisestä, jona jäsenvaltiot antoivat tiedot komissiolle;

c)

poikkeavuuksien ja virheiden poistaminen maksutiedoista, mukaan lukien saman maksun päällekkäisyydet;

d)

kutakin maksunsaajaa koskevien maksutietojen koostaminen;

e)

maksutietojen hakujen ja havainnollistamisen mahdollistaminen CESOP-järjestelmässä;

f)

maksutietojen analysointi ja ristiintarkastukset asetuksen (EU) N:o 904/2010 17 artiklan 1 kohdan a, b, d, e ja f alakohdan ja 33 artiklan 2 kohdan b alakohdan mukaisesti tallennettujen ja vaihdettujen tietojen kanssa:

g)

automaattisen analytiikan suorittaminen ja epäilyttävien maksunsaajien liputtaminen;

h)

mahdollisuuden antaminen Eurofisc-yhteysvirkamiehille tehdä muita kuin automaattisia tarkastuksia ja analyyseja;

i)

raporttien laatiminen CESOP-järjestelmän ja Eurofisc-yhteysvirkamiesten tekemien analyysien ja tarkastusten tuloksista;

j)

käyttöoikeuksien valvonnan infrastruktuurin tarjoaminen Eurofisc-yhteysvirkamiehille;

k)

mahdollisuuden antaminen Eurofisc-yhteysvirkamiehille vaihtaa rajatylittävään alv-petosten tutkintaan ja havaitsemiseen liittyviä tietoja suoraan CESOP-järjestelmässä;

l)

teknisen infrastruktuurin tarjoaminen jäsenvaltioille niiden Eurofisc-yhteysvirkamiesten käyttöoikeuksien hallinnoimiseksi.

2.   Komissio hoitaa seuraavat CESOP-järjestelmän ylläpitoon liittyvät tehtävät:

a)

sen varmistaminen, että CESOP ja sen toiminnot ovat käytettävissä;

b)

ylläpito työajan ulkopuolella;

c)

CESOP-järjestelmän asianmukaisen toiminnan ja parantamisen edellyttämät tekniset päivitykset;

d)

teknisten ongelmien ratkaiseminen.

2 artikla

CESOP-järjestelmän tekniseen hallinnointiin liittyvät komission tehtävät

Komissio hoitaa seuraavat CESOP-järjestelmän tekniseen hallinnointiin liittyvät tehtävät:

a)

luettelon säilyttäminen ja päivittäminen niistä Eurofisc-yhteysvirkamiehistä, joilla on pääsy CESOP-järjestelmään, sekä heidän 5 artiklan mukaisista henkilökohtaisista yksilöllisistä käyttäjätunnuksistaan;

b)

6 artiklassa tarkoitettujen toiminnallisten ja teknisten turvatoimien toteuttaminen;

c)

luettelon laatiminen, säilyttäminen ja ylläpitäminen jäsenvaltioiden antamien tietojen perusteella sellaisista maksupalveluntarjoajista, jotka raportoivat tietoja asetuksen (EU) N:o 904/2010 24 b artiklan 1 kohdan nojalla;

d)

automaattisen pääsyn antaminen c alakohdan nojalla ylläpidettävään luetteloon sellaisille Eurofisc-yhteysvirkamiehille, joilla on pääsy CESOP-järjestelmään;

e)

teknisen avun antaminen Eurofisc-yhteysvirkamiehille silloin, kun he käyttävät CESOP-järjestelmää;

f)

CESOP-järjestelmän käyttöön liittyvän koulutuksen tarjoaminen Eurofisc-yhteysvirkamiehille.

3 artikla

CESOP-järjestelmän ja kansallisten sähköisten järjestelmien välinen yhteys ja yleinen yhteentoimivuus

1.   Jäsenvaltioiden on toteutettava kaikki tarvittavat toimenpiteet varmistaakseen, että asetuksen (EU) N:o 904/2010 24 b artiklan 2 kohdan mukaiset maksutietojen keräämiseen käytettävät kansalliset sähköiset järjestelmät ovat toiminnassa ja pystyvät keräämään mainitun asetuksen 24 b artiklan 1 kohdan mukaiset maksutiedot.

2.   Jäsenvaltioiden on talletettava CESOP-järjestelmään ainoastaan sellaiset maksutiedot, jotka sisältävät kaikki direktiivin 2006/112/EY 243 d artiklan mukaiset pakolliset kentät ja jotka ovat tämän asetuksen liitteessä säädettyjen vaatimusten mukaisia.

3.   Komissio varmistaa CESOP-järjestelmän ja 1 kohdassa tarkoitettujen kansallisten sähköisten järjestelmien yhteentoimivuuden.

4 artikla

Sähköinen vakiolomake

Asetuksen (EU) N:o 904/2010 24 b artiklan 1 kohdan b alakohdassa tarkoitettu sähköinen vakiolomake on toimitettava standardoidussa XML-muodossa tämän asetuksen liitteessä olevan tietotaulukon mukaisesti.

5 artikla

Niitä Eurofisc-yhteysvirkamiehiä koskevat käytännön järjestelyt, joilla on pääsy CESOP-järjestelmään

1.   Jäsenvaltioiden on nimettävä Eurofisc-yhteysvirkamiehet, joilla on pääsy CESOP-järjestelmään, ja ilmoitettava heidän nimensä ja sähköpostiosoitteensa komissiolle.

2.   Jäsenvaltioiden on ilmoitettava komissiolle kaikista muutoksista 1 kohdan nojalla annettuihin tietoihin, mukaan lukien muutokset nimetyissä Eurofisc-yhteysvirkamiehissä, hyvissä ajoin ja viimeistään 30 kalenteripäivän kuluttua muutoksen tapahtumisesta.

3.   Komissio antaa 1 kohdassa tarkoitetuille Eurofisc-yhteysvirkamiehille välittömästi yksilöllisen käyttäjätunnuksen CESOP-järjestelmään pääsyä varten.

6 artikla

CESOP-järjestelmän kehittämiseen ja käyttöön liittyviä teknisiä ja toiminnallisia turvatoimia koskevat menettelyt

1.   Jäsenvaltioiden on annettava komissiolle tiedot kansallisella tasolla sovellettavien omien turvatoimiensa soveltamisesta ja kaikista niihin tehdyistä päivityksistä.

Kyseisiin tietoihin on sisällyttävä yksityiskohtaiset tiedot toimenpiteistä, jotka on toteutettu sen varmistamiseksi, että ainoastaan 5 artiklassa tarkoitetuilla Eurofisc-yhteysvirkamiehillä on pääsy CESOP-järjestelmään, ja yksityiskohtaiset tiedot toimenpiteistä, jotka on toteutettu jäsenvaltioiden antamien tietojen salauksen varmistamiseksi.

2.   Tämän asetuksen soveltamispäivää seuraavasta vuodesta alkaen komissio tiedottaa jäsenvaltioille viimeistään kunkin vuoden huhtikuun 30 päivänä toimenpiteistä, jotka on toteutettu CESOP-järjestelmän turvallisuuden varmistamiseksi.

Kyseisissä tiedoissa on oltava ainakin seuraavat:

a)

edellisen vuoden aikana tapahtuneet tietoturvahäiriöt ja se, miten ne on ratkaistu;

b)

yksityiskohtaiset tiedot hyväksytyistä turvatoimista tai muutoksista voimassa oleviin turvatoimiin;

c)

arvio voimassa olevista turvatoimista ja siitä, harkitseeko komissio muutoksia kyseisiin toimiin.

7 artikla

Rekisterinpitäjien ja käsittelijän tehtävät ja vastuut

1.   Jäsenvaltiot ovat yhdessä asetuksen (EU) 2016/679 4 artiklan 7 kohdassa määriteltyjä CESOP-järjestelmän rekisterinpitäjiä. CESOP-järjestelmän rekisterinpitäjien vastuut määritellään rekisterinpitäjien välisessä sopimuksessa, jossa vahvistetaan säännöt rekisteröidyn oikeuksien käytöstä sekä rekisteröidyn velvollisuuksista asetuksen (EU) 2016/679 13 ja 14 artiklassa tarkoitettujen tietojen antamisessa.

Jäsenvaltiot vastaavat seuraavista:

a)

CESOP-järjestelmän teknisten eritelmien laatiminen ja tarvittaessa niiden mukauttaminen, jotta komissio voi

a)

perustaa CESOP-järjestelmän ja ylläpitää sitä tämän asetuksen 1 artiklan nojalla;

b)

hallinnoida CESOP-järjestelmää teknisesti tämän asetuksen 2 artiklan nojalla;

c)

varmistaa asetuksen (EU) N:o 904/2010 24 b artiklassa tarkoitettujen kansallisten sähköisten järjestelmien ja CESOP-järjestelmän yhteentoimivuuden tämän asetuksen 3 artiklan 3 kohdan nojalla;

d)

toteuttaa tämän asetuksen 6 artiklan 2 kohdan ensimmäisen alakohdan mukaiset turvatoimet;

b)

vahvistaa niiden Eurofisc-yhteysvirkamiesten valintaa koskevat säännöt ja menettelyt, joilla on pääsy CESOP-järjestelmään;

c)

vastaa asetuksen (EU) 2016/679 III luvussa säädettyjen oikeuksien käyttämistä koskeviin rekisteröityjen pyyntöihin.

2.   Komissio on asetuksen (EU) 2018/1725 3 artiklan 12 kohdan mukaisesti määritelty henkilötietojen käsittelijä CESOP-järjestelmässä.

Komissio

a)

käsittelee henkilötietoja jäsenvaltioiden puolesta niiden ohjeiden mukaisesti ja säilyttää näitä ohjeita koskevaa asiakirja-aineistoa;

b)

varmistaa henkilötietojen luottamuksellisuuden, kun niitä käsitellään tämän asetuksen nojalla;

c)

tarjoaa tarvittavan teknisen infrastruktuurin, jotta jäsenvaltiot voivat vastata 1 kohdan c alakohdassa tarkoitettuihin pyyntöihin;

d)

auttaa jäsenvaltioita noudattamaan asetuksen (EU) 2016/679 33–41 artiklassa säädettyjä velvoitteita;

e)

varmistaa kaikkien CESOP-järjestelmään tallennettujen henkilötietojen poistamisen asetuksen (EU) N:o 904/2010 24 c artiklan 2 kohdan mukaisesti;

f)

asettaa jäsenvaltioiden saataville kaikki tiedot, jotka tarvitaan sen osoittamiseksi, että tässä artiklassa säädettyjä velvoitteita noudatetaan, ja sallii jäsenvaltioiden tai niiden valtuuttaman tilintarkastajan tekemät auditoinnit, mukaan lukien tarkastukset, ja osallistuu niihin noudattaen täysimääräisesti Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen pöytäkirjaa (N:o 7) Euroopan unionin erioikeuksista ja vapauksista.

8 artikla

Tämä asetus tulee voimaan kahdentenakymmenentenä päivänä sen jälkeen, kun se on julkaistu Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

Sitä sovelletaan 1 päivästä tammikuuta 2024.

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

Tehty Brysselissä 6 päivänä huhtikuuta 2022.

Komission puolesta

Puheenjohtaja

Ursula VON DER LEYEN


(1)   EUVL L 268, 12.10.2010, s. 1.

(2)  Neuvoston direktiivi 2006/112/EY, annettu 28 päivänä marraskuuta 2006, yhteisestä arvonlisäverojärjestelmästä (EUVL L 347, 11.12.2006, s. 1).

(3)  Neuvoston direktiivi (EU) 2020/284, annettu 18 päivänä helmikuuta 2020, direktiivin 2006/112/EY muuttamisesta tiettyjen maksupalveluntarjoajia koskevien vaatimusten käyttöön ottamiseksi (EUVL L 62, 2.3.2020, s. 7).

(4)  Neuvoston asetus (EU) 2020/283, annettu 18 päivänä helmikuuta 2020, asetuksen (EU) N:o 904/2010 muuttamisesta siltä osin kuin on kyse hallinnollisen yhteistyön lujittamiseen tähtäävistä toimenpiteistä arvonlisäveropetosten torjumiseksi (EUVL L 62, 2.3.2020, s. 1).

(5)  Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2016/679, annettu 27 päivänä huhtikuuta 2016, luonnollisten henkilöiden suojelusta henkilötietojen käsittelyssä sekä näiden tietojen vapaasta liikkuvuudesta ja direktiivin 95/46/EY kumoamisesta (yleinen tietosuoja-asetus) (EUVL L 119, 4.5.2016, s. 1).

(6)  Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2018/1725, annettu 23 päivänä lokakuuta 2018, luonnollisten henkilöiden suojelusta unionin toimielinten, elinten ja laitosten suorittamassa henkilötietojen käsittelyssä ja näiden tietojen vapaasta liikkuvuudesta sekä asetuksen (EY) N:o 45/2001 ja päätöksen N:o 1247/2002/EY kumoamisesta (EUVL L 295, 21.11.2018, s. 39).


LIITE

Tietojen antamiseen käytettävä sähköinen lomake

Kohdan nro

Tietoelementin nimi

243 d artikla

Kuvaus

Esimerkki muodosta

Pakollinen

CESOP-järjestelmään tallettamisen yhteydessä tehtävät tarkastukset

1

Raportoivan maksupalveluntarjoajan BIC-koodi/ tunniste

1 kohdan a alakohta

Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 260/2012 (1) 2 artiklan 16 alakohdassa määritelty BIC-koodi tai mikä tahansa muu tunnistekoodi, josta tiedot antava maksupalveluntarjoaja voidaan tunnistaa yksiselitteisesti

Tiedot antavan maksupalveluntarjoajan BIC-koodi

Kyllä

Olemassaolo, BIC-koodin syntaksitarkastus

2

Maksunsaajan nimi

1 kohdan b alakohta

Kaikki maksunsaajan nimet sellaisina kuin ne ovat maksupalveluntarjoajien rekistereissä, mukaan lukien virallinen nimi ja toiminimi

Kortin hyväksyjän nimi, kauppiaan nimi, velkojan nimi

Kyllä

Olemassaolo

3

Maksunsaajan alv-/verotunniste

1 kohdan c alakohta

Alv-tunniste ja/tai muu maksunsaajan kansallinen verotunniste

 

Valinnainen Pakollinen

EU:n jäsenvaltioiden myöntämien alv-tunnisteiden syntaksitarkastus

4

Maksunsaajan tilin tunniste

1 kohdan d alakohta

Asetuksen (EU) N:o 260/2012 2 artiklan 15 alakohdassa määritelty IBAN-tilinumero tai, jos sitä ei ole saatavilla, mikä tahansa muu tunniste, joka yksiselitteisesti yksilöi tapahtumaan osallistuvan maksunsaajan ja ilmaisee tämän sijainnin

IBAN-tilinumero, kortin hyväksyjän tunnus, kauppiaan tunnus, sähköisen tilin tunniste

Kyllä, kun varat on siirretty maksunsaajan maksutilille

Olemassaolo, IBAN-tilinumeron syntaksitarkastus

5

Maksunsaajan puolesta toimivan maksupalveluntarjoajan BIC-koodi/tunniste

1 kohdan e alakohta

BIC-koodi tai muu tunnistekoodi, joka yksiselitteisesti yksilöi maksunsaajan puolesta toimivan maksupalveluntarjoajan ja ilmaisee tämän sijainnin, kun maksunsaaja ottaa vastaan varoja ilman maksutiliä

BIC-koodi

Vain kun maksunsaaja ottaa vastaan varoja ilman maksutiliä

Olemassaolo, BIC-koodin syntaktitarkastus

6

Maksunsaajan osoite

1 kohdan f alakohta

Kaikki maksunsaajan osoitteet sellaisina kuin ne ovat maksupalveluntarjoajien rekistereissä (virallinen osoite, yritysosoite, varaston osoite)

Kortin hyväksyjän katuosoite, kauppiaan osoite, tilinhaltijan osoite

Valinnainen Pakollinen

 

7

Palautus

1 kohdan h alakohta

Viite, josta ilmenee, että tapahtuma on palautus, ja yhteys edelliseen ilmoitettuun tapahtumaan

 

Tarvittaessa

Olemassaolo

8

Päivämäärä/kellonaika

2 kohdan a alakohta

Maksutapahtuman tai maksunpalautuksen päivämäärä ja kellonaika

Ostopäivä, toteutuspäivä, tapahtuman luontipäivä

Kyllä

Olemassaolo, syntaksitarkastus

9

Määrä

2 kohdan b alakohta

Maksutapahtuman tai maksunpalautuksen määrä

 

Kyllä

Olemassaolo

10

Valuutta

2 kohdan b alakohta

Maksutapahtuman tai maksunpalautuksen valuutta

 

Kyllä

Olemassaolo, valuuttakoodin syntaksitarkastus

11

Jäsenvaltio, josta maksu on peräisin

2 kohdan c alakohta

Jäsenvaltio, josta maksunsaajan vastaanottama maksu on peräisin

Maksajan maakoodi

Jos tapahtuma on maksu

Olemassaolo, maakoodin syntaksitarkastus

12

Palautuksen määräpaikkana oleva jäsenvaltio

2 kohdan c alakohta

Jäsenvaltio, joka on palautuksen määräpaikka

Palautuksensaajan maakoodi

Jos tapahtuma on 7 kohdassa tarkoitettu palautus

Olemassaolo, maakoodin syntaksitarkastus

13

Maksajan sijaintitiedot

2 kohdan c alakohta

Tiedot, joita on käytetty maksun alkuperän tai palautuksen määräpaikan määrittämiseen

Yksityiskohtaisia tietoja ei saa antaa, jotta maksajaa ei tunnistettaisi

Maksupalveluntarjoajat ilmoittavat, että sijainti johdettiin

maksajan IBAN-tilinumerosta

kortinhaltijan kortin numeroalueesta

muulla tavalla.

Itse tunnistetta (IBAN, kortinmyöntäjän tunnus, osoite) ei pitäisi koskaan antaa

Kyllä

Olemassaolo

14

Tapahtuman tunniste

2 kohdan d alakohta

Viite, joka yksiselitteisesti yksilöi maksutapahtuman

Saajan viite, tapahtuman tunniste

Kyllä

Olemassaolo

15

Läsnäolo

2 kohdan e alakohta

Viite, joka osoittaa maksajan läsnäolon kauppiaan fyysisissä tiloissa maksua käynnistettäessä

Lukutapa myyntipisteessä

Tarvittaessa

Olemassaolo


(1)  Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) N:o 260/2012, annettu 14 päivänä maaliskuuta 2012, euromääräisiä tilisiirtoja ja suoraveloituksia koskevista teknisistä ja liiketoimintaa koskevista vaatimuksista sekä asetuksen (EY) N:o 924/2009 muuttamisesta (EUVL L 94, 30.3.2012, s. 22).


Top