Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32006D0492

    2006/492/YUTP Poliittisten ja turvallisuusasioiden komitean päätös MONUC SPT/2/2006, tehty 30 päivänä toukokuuta 2006 , osallistujien komitean perustamisesta Kongon demokraattisessa tasavallassa toteutettavaa Euroopan unionin sotilasoperaatiota varten Yhdistyneiden Kansakuntien tarkkailijajoukkojen (MONUC) tukemiseksi vaaliprosessin aikana

    EUVL L 194, 14.7.2006, p. 31–32 (ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, NL, PL, PT, SK, SL, FI, SV)
    EUVL L 76M, 16.3.2007, p. 70–71 (MT)

    Legal status of the document In force

    ELI: http://data.europa.eu/eli/dec/2006/492/oj

    14.7.2006   

    FI

    Euroopan unionin virallinen lehti

    L 194/31


    POLIITTISTEN JA TURVALLISUUSASIOIDEN KOMITEAN PÄÄTÖS MONUC SPT/2/2006,

    tehty 30 päivänä toukokuuta 2006,

    osallistujien komitean perustamisesta Kongon demokraattisessa tasavallassa toteutettavaa Euroopan unionin sotilasoperaatiota varten Yhdistyneiden Kansakuntien tarkkailijajoukkojen (MONUC) tukemiseksi vaaliprosessin aikana

    (2006/492/YUTP)

    POLIITTISTEN JA TURVALLISUUSASIOIDEN KOMITEA, joka

    ottaa huomioon Euroopan unionista tehdyn sopimuksen ja erityisesti sen 25 artiklan kolmannen kohdan,

    ottaa huomioon neuvoston 27 päivänä huhtikuuta 2006 hyväksymän yhteisen toiminnan 2006/319/YUTP (1) Euroopan unionin sotilasoperaatiosta Yhdistyneiden Kansakuntien Kongon demokraattisessa tasavallassa olevien tarkkailijajoukkojen (MONUC) tukemiseksi vaaliprosessin aikana (Operaatio EUFOR RD Congo) ja erityisesti sen 10 artiklan 5 kohdan,

    sekä katsoo seuraavaa:

    (1)

    Yhteisen toiminnan 2006/319/YUTP 10 artiklan 5 kohdan mukaisesti neuvosto on valtuuttanut poliittisten ja turvallisuusasioiden komitean tekemään asiaankuuluvat päätökset osallistujien komitean perustamisesta Kongon demokraattisessa tasavallassa toteutettavaa Euroopan unionin sotilasoperaatiota varten Yhdistyneiden Kansakuntien tarkkailijajoukkojen tukemiseksi vaaliprosessin aikana.

    (2)

    Eurooppa-neuvoston 7, 8 ja 9 päivänä joulukuuta 2000 Nizzassa ja 24 ja 25 päivänä lokakuuta 2002 Brysselissä antamissa päätelmissä vahvistettiin järjestelyt, jotka koskevat kolmansien valtioiden osallistumista kriisinhallintaoperaatioihin ja osallistujien komitean perustamista.

    (3)

    Osallistujien komitea on keskeisessä asemassa operaation päivittäisessä toteuttamisessa. Se on pääfoorumi, jolla osallistuvat valtiot yhdessä käsittelevät kysymyksiä, jotka liittyvät niiden joukkojen käyttöön operaatiossa. Poliittisten ja turvallisuusasioiden komitea, joka vastaa operaation poliittisesta valvonnasta ja strategisesta johdosta, ottaa huomioon osallistujien komiteassa esitetyt näkemykset.

    (4)

    Euroopan unionista tehtyyn sopimukseen ja Euroopan yhteisön perustamissopimukseen liitetyn, Tanskan asemasta tehdyn pöytäkirjan 6 artiklan mukaisesti Tanska ei osallistu niiden Euroopan unionin päätösten ja toimien valmisteluun ja täytäntöönpanoon, joilla on merkitystä puolustuksen alalla.

    ON PÄÄTTÄNYT SEURAAVAA:

    1 artikla

    Perustaminen ja toimeksianto

    Täten perustetaan osallistujien komitea Kongon demokraattisessa tasavallassa toteutettavaa Euroopan unionin sotilasoperaatiota varten Yhdistyneiden Kansakuntien tarkkailijajoukkojen tukemiseksi vaaliprosessin aikana (jäljempänä ”osallistujien komitea”). Sen tehtävät vahvistetaan Eurooppa-neuvoston Nizzan ja Brysselin kokouksissa annetuissa päätelmissä.

    2 artikla

    Kokoonpano

    1.   Osallistujien komitean kokoonpano on seuraava:

    kaikkien jäsenvaltioiden edustajat,

    niiden operaatioon osallistuvien, liitteessä lueteltujen kolmansien valtioiden edustajat, joiden osallistuminen on sotilaallisesti merkittävää.

    2.   Euroopan unionin sotilasesikunnan pääjohtajalla ja EU:n operaation komentajalla on myös oikeus osallistua tai olla edustettuna osallistujien komitean kokouksissa.

    3 artikla

    Puheenjohtaja

    Eurooppa-neuvoston Nizzan-päätelmien mukaisesti ja puheenjohtajavaltion oikeuksia rajoittamatta kyseistä operaatiota koskevan osallistujien komitean puheenjohtajana toimii YUTP:n korkeana edustajana toimiva neuvoston pääsihteeri tai hänen edustajansa tiiviissä yhteistyössä puheenjohtajavaltion kanssa ja Euroopan unionin sotilaskomitean puheenjohtajan tai hänen edustajansa avustamana.

    4 artikla

    Kokoukset

    1.   Puheenjohtaja kutsuu osallistujien komitean koolle säännöllisesti. Olosuhteiden niin vaatiessa kokouksia voidaan kutsua koolle kiireellisesti puheenjohtajan aloitteesta tai jonkun jäsenen pyynnöstä.

    2.   Puheenjohtaja jakaa etukäteen esityslistaehdotuksen ja kokousasiakirjat. Jokaisen kokouksen jälkeen jaetaan yhteenveto kokouksesta.

    3.   Komission edustajia ja muita henkilöitä voidaan tarvittaessa kutsua kokoukseen tiettyjen asioiden käsittelyn ajaksi.

    5 artikla

    Menettely

    1.   Jollei 3 kohdasta muuta johdu, ja rajoittamatta poliittisten ja turvallisuusasioiden komitean toimivaltaa ja EU:n operaation komentajan tehtäviä,

    operaatioon osallistuvien valtioiden edustajat tekevät yksimielisesti osallistujien komitean päätökset, jotka koskevat operaation päivittäistä toteuttamista;

    osallistujien komitean jäsenet hyväksyvät yksimielisesti osallistujien komitean suositukset, jotka koskevat operatiiviseen suunnitteluun, tavoitteet mukaan lukien, mahdollisesti tehtäviä mukautuksia.

    Jäsenen pidättäytyminen äänestyksestä ei estä yksimielisyyttä.

    2.   Puheenjohtaja toteaa, että enemmistö niiden valtioiden edustajista, joilla on oikeus osallistua käsittelyyn, on läsnä.

    3.   Kaikki menettelyä koskevat kysymykset ratkaistaan kokouksessa läsnä olevien jäsenten yksinkertaisella enemmistöllä.

    4.   Tanska ei osallistu mihinkään komitean päätökseen.

    6 artikla

    Luottamuksellisuus

    1.   Neuvoston turvallisuussääntöjä sovelletaan osallistujien komitean kokouksiin ja käsittelyihin. Erityisesti edellytetään, että osallistujien komitean jäsenillä on riittävä luotettavuusselvitys.

    2.   Osallistujien komitean käsittelyt kuuluvat salassapitovelvollisuuden piiriin, ellei osallistujien komitea päätä yksimielisesti toisin.

    7 artikla

    Voimaantulo

    Tämä päätös tulee voimaan päivänä, jona se tehdään.

    Tehty Brysselissä 30 päivänä toukokuuta 2006.

    Poliittisten ja turvallisuusasioiden komitean puolesta

    Puheenjohtaja

    J. KUGLITSCH


    (1)  EUVL L 116, 29.4.2006, s. 98.


    LIITE

    Luettelo 2 artiklan 1 kohdassa tarkoitetuista kolmansista valtioista

    Turkki


    Top