Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32005D0324

    Euroopan yhteisöjen siirtotyöläisten sosiaaliturvan hallintotoimik - Päätös N:o 200, tehty 15 päivänä joulukuuta 2004, siirtotyöläisten sosiaaliturvan hallintotoimikunnan perustaman tietojenkäsittelyn teknisen toimikunnan toimintatavoista ja kokoonpanostaETA:n kannalta merkityksellinen teksti

    EUVL L 104, 23.4.2005, p. 42–45 (ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, NL, PL, PT, SK, SL, FI, SV)
    EUVL L 272M, 18.10.2005, p. 280–283 (MT)

    Legal status of the document In force

    ELI: http://data.europa.eu/eli/dec/2005/324/oj

    23.4.2005   

    FI

    Euroopan unionin virallinen lehti

    L 104/42


    PÄÄTÖS N:o 200,

    tehty 15 päivänä joulukuuta 2004,

    siirtotyöläisten sosiaaliturvan hallintotoimikunnan perustaman tietojenkäsittelyn teknisen toimikunnan toimintatavoista ja kokoonpanosta

    (ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

    (2005/324/EY)

    SIIRTOTYÖLÄISTEN SOSIAALITURVAN HALLINTOTOIMIKUNTA, joka

    ottaa huomioon sosiaaliturvajärjestelmien soveltamisesta yhteisön alueella liikkuviin palkattuihin työntekijöihin ja heidän perheenjäseniinsä 14 päivänä kesäkuuta 1971 annetun neuvoston asetuksen (ETY) N:o 1408/71 (1) 81 artiklan d kohdan, jonka mukaisesti hallintotoimikunta edistää ja kehittää jäsenvaltioiden välistä yhteistyötä uudenaikaistamalla tiedonvaihdossa tarvittavia menettelyjä, erityisesti mukauttamalla toimivaltaisten laitosten välinen tiedonkulku telemaattiseen tiedonvaihtoon ottaen huomioon tietojenkäsittelyn kehityksen kussakin jäsenvaltiossa; tämän uudenaikaistamisen tarkoituksena on ennen kaikkea nopeuttaa etuuksien myöntämistä,

    ottaa huomioon sosiaaliturvajärjestelmien soveltamisesta yhteisön alueella liikkuviin palkattuihin työntekijöihin ja heidän perheenjäseniinsä annetun asetuksen (ETY) N:o 1408/71 täytäntöönpanomenettelystä 21 päivänä maaliskuuta 1972 annetun neuvoston asetuksen (ETY) N:o 574/72 (2) 117 c artiklan 1 kohdan, jonka mukaisesti hallintotoimikunta päättää teknisen toimikunnan toimintatavoista ja kokoonpanosta; tekninen toimikunta laatii 117, 117 a ja 117 b artiklan mukaisesti kertomuksia ja perusteltuja lausuntoja ennen päätösten tekemistä,

    ottaa huomioon Euroopan unionin 1 päivänä toukokuuta 2004 tapahtuneen laajentumisen vaikutukset teknisen toimikunnan toimintaan,

    ON PÄÄTTÄNYT SEURAAVAA:

    1 artikla

    1.   Siirtotyöläisten sosiaaliturvan hallintotoimikunta perustaa asetuksen (ETY) N:o 574/72 117 c artiklan 1 kohdassa säädetyn tietojenkäsittelyn teknisen toimikunnan. Sitä kutsutaan ”tekniseksi toimikunnaksi”.

    2.   Teknisellä toimikunnalla on asetuksen (ETY) N:o 574/72 117 c artiklan 2 kohdassa säädetyt tehtävät.

    3.   Siirtotyöläisten sosiaaliturvan hallintotoimikunta antaa tekniselle toimikunnalle sen tehtäviä koskevan toimeksiannon. Hallintotoimikunta voi tarpeen mukaan muuttaa tehtäviä.

    2 artikla

    Tekninen toimikunta antaa kertomuksensa ja perustellut lausuntonsa tarvittaessa teknisten asiakirjojen ja tutkimusten perusteella. Se voi pyytää kansallisilta viranomaisilta kaikki tiedot, joita se pitää tehtäviensä suorittamisen kannalta tarpeellisina.

    3 artikla

    1.   Teknisessä toimikunnassa on jokaisesta jäsenvaltiosta kaksi jäsentä, joista ensimmäinen on varsinainen jäsen ja toinen nimetään varajäseneksi. Kaikki jäsenvaltiot lähettävät tiedot nimityksistä hallintotoimikunnan pääsihteerille hallintotoimikunnan jäsenenä olevan hallituksensa edustajan kautta.

    2.   Kertomukset ja perustellut lausunnot hyväksytään teknisen toimikunnan kaikkien jäsenten yksinkertaisella enemmistöllä. Kullakin jäsenvaltiolla on ainoastaan yksi ääni, jota käyttää varsinainen jäsen tai varajäsen, mikäli varsinainen jäsen ei ole paikalla. Teknisen toimikunnan kertomuksista ja perustelluista lausunnoista on käytävä ilmi, onko ne hyväksytty yksimielisesti vai yksinkertaisella enemmistöpäätöksellä. Jos äänestyksessä syntyy vähemmistö, kertomuksissa ja lausunnoissa on esitettävä vähemmistön päätelmät tai varaumat.

    3.   Euroopan yhteisöjen komission edustaja tai hänen nimeämänsä henkilö toimii teknisessä toimikunnassa neuvoa-antavassa ominaisuudessa.

    4 artikla

    Teknisen toimikunnan puheenjohtajana on aina puolen vuoden ajan sen valtion varsinainen jäsen tai muu nimetty edustaja, jonka edustaja hallintotoimikunnassa toimii saman ajanjakson aikana hallintotoimikunnan puheenjohtajana. Teknisen toimikunnan puheenjohtaja raportoi teknisen toimikunnan toiminnasta hallintotoimikunnan puheenjohtajan edellyttämällä tavalla.

    5 artikla

    Tekninen toimikunta voi perustaa tilapäisiä työryhmiä ratkaisemaan erityisiä ongelmia. Tekninen toimikunta antaa 7 artiklassa tarkoitetussa työohjelmassaan kuvauksen tilapäiselle työryhmälle annetuista tehtävistä, tehtävien toteuttamisen aikataulusta sekä sen toiminnan taloudellisista seurauksista.

    6 artikla

    Hallintotoimikunnan sihteeristö valmistelee ja järjestää teknisen toimikunnan kokoukset ja laatii niiden pöytäkirjat.

    7 artikla

    Tekninen toimikunta toimittaa yksityiskohtaisen työohjelmansa hallintotoimikunnan hyväksyttäväksi. Lisäksi tekninen toimikunta kertoo vuosittain hallintotoimikunnalle työohjelmaan liittyvästä toiminnastaan ja saavutuksistaan sekä työohjelman muuttamista koskevista ehdotuksistaan.

    8 artikla

    Kaikki teknisen toimikunnan suoritettaviksi ehdotetut toimet, joihin liittyy Euroopan yhteisöjen komissiolle aiheutuvia kustannuksia, on alistettava kyseisen toimielimen edustajan hyväksyttäviksi.

    9 artikla

    Teknisen toimikunnan käyttämät kielet ovat samat kuin ne kielet, jotka on vahvistettu käytettäviksi Euroopan yhteisön perustamissopimuksen 290 artiklan mukaisesti yhteisön toimielimissä .

    10 artikla

    Tekniseen toimikuntaan sovelletaan myös tämän päätöksen liitteessä vahvistettuja täydentäviä sääntöjä.

    11 artikla

    Tämä päätös korvaa hallintotoimikunnan päätöksen N:o 169 (3).

    12 artikla

    Tämä päätös julkaistaan Euroopan unionin virallisessa lehdessä. Sitä sovelletaan 1 päivästä maaliskuuta 2005.

    Hallintotoimikunnan puheenjohtaja

    C.-J. VAN DEN BERG


    (1)  EYVL L 149, 5.7.1971, s. 2. Asetus sellaisena kuin se on viimeksi muutettuna Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksella (EY) N:o 631/2004 (EUVL L 100, 6.4.2004, s. 1).

    (2)  EYVL L 74, 27.3.1972, s. 1. Asetus sellaisena kuin se on viimeksi muutettuna asetuksella (EY) N:o 631/2004.

    (3)  EYVL L 195, 11.7.1998, s. 46.


    LIITE

    TEKNISEN TOIMIKUNNAN TÄYDENTÄVÄT SÄÄNNÖT

    1.   Osallistuminen kokouksiin

    a)

    Jos tehtävää hoitava puheenjohtaja ei voi osallistua teknisen toimikunnan kokoukseen, kokousta johtaa hänen varajäsenensä.

    b)

    Jäsenet voivat tuoda teknisen toimikunnan kokouksiin yhden tai useamman asiantuntijan silloin, kun käsiteltävänä olevien asioiden luonne sitä vaatii. Valtuuskuntaan voi kuulua pääsääntöisesti enintään neljä henkilöä.

    c)

    Kaikkiin teknisen toimikunnan tai sen tilapäisten työryhmien kokouksiin osallistuu Euroopan yhteisöjen komission edustaja tai sihteeristön jäsen taikka muu hallintotoimikunnan pääsihteerin nimeämä henkilö. Lisäksi edellä mainittuihin kokouksiin voi käsiteltävänä olevan asian sitä vaatiessa osallistua Euroopan yhteisöjen komission jonkin muun osaston edustaja.

    2.   Äänestäminen

    a)

    Kun teknisen toimikunnan varsinainen jäsen hoitaa puheenjohtajan tehtävää, varajäsen voi äänestää hänen puolestaan.

    b)

    Puheenjohtaja pyytää äänestyksen aikana läsnä olevia mutta äänestämästä pidättyviä jäseniä kertomaan pidättymisen syyt.

    c)

    Kun läsnä olevien jäsenten enemmistö pidättyy äänestämästä, katsotaan, ettei äänestyksen kohteena olevaa ehdotusta ole otettu käsiteltäväksi.

    3.   Esityslista

    a)

    Sihteeristö laatii teknisen toimikunnan kunkin kokouksen esityslistaluonnoksen keskusteltuaan teknisen toimikunnan puheenjohtajan kanssa. Sihteeristö voi tarpeen vaatiessa pyytää asianosaisilta valtuuskunnilta kirjallista lausuntoa ennen kuin se ehdottaa asian lisäämistä esityslistalle.

    b)

    Esityslistaluonnos koostuu pääosin sellaisista asioista, joita koskevat jäsenten tai Euroopan yhteisöjen komission edustajan pyynnöt ja joihin tarvittaessa liittyvät muistiot sihteeristö on vastaanottanut viimeistään 20 työpäivää ennen kokouksen alkua.

    c)

    Esityslistaluonnos lähetetään vähintään 10 työpäivää ennen teknisen toimikunnan kokouksen alkua teknisen toimikunnan jäsenille, Euroopan yhteisöjen komission edustajalle ja muille henkilöille, joiden odotetaan osallistuvan kokoukseen. Esityslistalla oleviin asioihin liittyvät asiakirjat lähetetään kokouksen osanottajille heti, kun ne ovat saatavilla.

    d)

    Tekninen toimikunta hyväksyy kokouksen esityslistan kunkin kokouksen alussa. Muiden kuin esityslistaluonnoksessa olleiden asioiden lisäämiseen esityslistalle vaaditaan teknisen toimikunnan yksimielinen äänestyspäätös. Teknisen toimikunnan jäsenet voivat muissa kuin kiireellisissä tapauksissa lykätä lopullista kantaansa seuraavaan kokoukseen, jos he eivät ole saaneet esityslistaluonnoksessa olevaa asiaa käsitteleviä asiakirjoja omalla kielellään viisi työpäivää ennen kokouksen alkua.

    4.   Tilapäiset työryhmät

    a)

    Tilapäisten työryhmien puheenjohtajana toimii asiantuntija, jonka teknisen toimikunnan puheenjohtaja on nimennyt neuvoteltuaan Euroopan yhteisöjen komission edustajan kanssa, tai muussa tapauksessa asiantuntija, joka on samasta jäsenvaltiosta kuin hallintotoimikunnan puheenjohtaja.

    b)

    Tilapäisen työryhmän puheenjohtaja kutsutaan siihen teknisen toimikunnan kokoukseen, jossa työryhmän raporttia käsitellään.

    5.   Hallinnolliset asiat

    a)

    Teknisen toimikunnan puheenjohtaja voi antaa sihteeristölle ohjeita tulevia kokouksia ja teknisen toimikunnan toimialaa koskevien tehtävien toteuttamista varten.

    b)

    Tekninen toimikunta kutsutaan koolle siten, että sihteeristö keskusteltuaan teknisen toimikunnan puheenjohtajan kanssa lähettää kokouskutsun 10 työpäivää ennen kokousta toimikunnan jäsenille ja Euroopan yhteisöjen komission edustajalle.

    c)

    Kaikista kokouksista laaditaan pöytäkirja, joka periaatteessa hyväksytään seuraavassa kokouksessa.


    Top