This document is an excerpt from the EUR-Lex website
Document C2007/184/05
Culture Programme (2007-2013) — Call for proposals — EACEA/26/07 — Networking of organisations carrying out evaluation or impact assessment activities in the field of cultural policies — Networks (strand 3.2)
Kulttuuriohjelma (2007–2013) — Ehdotuspyyntö — EACEA/26/07 kulttuuripolitiikan arviointeja tai vaikutusarviointeja tekevien organisaatioiden verkostoituminen — Verkostot (toimintalohko 3.2)
Kulttuuriohjelma (2007–2013) — Ehdotuspyyntö — EACEA/26/07 kulttuuripolitiikan arviointeja tai vaikutusarviointeja tekevien organisaatioiden verkostoituminen — Verkostot (toimintalohko 3.2)
EUVL C 184, 7.8.2007, p. 7–8
(BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)
7.8.2007 |
FI |
Euroopan unionin virallinen lehti |
C 184/7 |
KULTTUURIOHJELMA (2007–2013)
EHDOTUSPYYNTÖ — EACEA/26/07
kulttuuripolitiikan arviointeja tai vaikutusarviointeja tekevien organisaatioiden verkostoituminen — Verkostot (toimintalohko 3.2)
(2007/C 184/05)
1. Oikeusperusta
Ehdotuspyyntö perustuu Kulttuuri-ohjelman (jäljempänä ’ohjelma’) perustamisesta (2007–2013) 12. joulukuuta 2006 tehtyyn Euroopan parlamentin ja neuvoston päätökseen N:o 1855/2006/EY (1).
2. Tavoitteet ja kuvaus
Ohjelma on osa Euroopan unionin jatkuvaa pyrkimystä edistää eurooppalaisille yhteistä ja yhteiseen kulttuuriperintöön perustuvaa kulttuurialuetta kehittämällä ohjelmaan osallistuvien valtioiden luovien taiteilijoiden, kulttuurialan toimijoiden ja kulttuurilaitosten välistä kulttuuriyhteistyötä tarkoituksena edistää Euroopan kansalaisuuden kehittymistä.
Ohjelma käsittää kulttuurialan kokonaisuudessaan, ja se pyrkii lisäämään synergiaa, joka johtaa kestävään kulttuuriyhteistyöhön Euroopan tasolla edistämällä kulttuurisektorilla työskentelevien ihmisten, taideteosten ja taide- ja kulttuurituotteiden kansalliset rajat ylittävää liikkuvuutta sekä kulttuurien välistä vuoropuhelua.
3. Ehdotuspyynnön aihe
Ohjelman tavoitteiden saavuttamiseksi tämän ehdotuspyynnön tarkoituksena on kohdistaa valintamenettelyn perusteella yhteisön tukia enintään kolmelle verkostohankkeelle (toimintalohko 3.2).
Koulutus-, audiovisuaali- ja kulttuurialan toimeenpanovirasto (jäljempänä ’toimeenpanovirasto’) on vastuussa ehdotuspyynnön täytäntöönpanosta.
Ohjelman kolmannessa toimintalohkossa myönnetään yhteisön tukea ”analysoinnin tukemiseen eurooppalaisen kulttuuriyhteistyön ja eurooppalaisen kulttuuripolitiikan kehittämisen alalla” (4 artiklan 1 kohta).
Tuen tarkoituksena on lisätä tietojen määrää ja laatua Euroopan tasolla tehtävää kulttuuriyhteistyötä koskevien vertailukelpoisten tietojen ja analyysien kehittämiseksi, erityisesti mitä tulee luovien taiteilijoiden ja kulttuurialan toimijoiden liikkuvuuteen, taideteosten ja taide- ja kulttuurituotteiden levitykseen sekä kulttuurien väliseen vuoropuheluun.
Ehdotuspyynnöllä pyritään tukemaan sellaisten eri sidosryhmien (kansallisten, alueellisten tai paikallisten kulttuuriviranomaisten, kulttuurin seurantakeskusten, kulttuuriin erikoistuneiden yliopistojen jne.) verkostoitumista, joilla on välitöntä käytännön kokemusta kulttuuripolitiikan arvioinnista tai vaikutusarvioinnista seuraavilla aihealoilla:
— |
Aihe 1: kulttuuripolitiikan suhde paikalliseen/alueelliseen sosiaalis-taloudelliseen kehitykseen ja vetovoimaan |
— |
Aihe 2: koulutuksen ja kulttuurin välinen synergia/yhteydet etenkin luovuuden ja innovoinnin alalla. |
Kuhunkin verkostoon on osallistuttava vähintään kolme organisaatiota vähintään kolmesta ohjelmaan osallistuvasta maasta.
4. Budjetti ja hankkeen kesto
4.1 Budjetti
Kokonaistalousarvio on noin 0,6 miljoonaa EUR.
Yhteisön tuki on enintään 200 000 EUR ja 50 prosenttia ehdotetun toimen tukikelpoisista kokonaiskustannuksista.
Toimeenpanovirasto varaa oikeuden olla jakamatta kaikkia käytettävissä olevia varoja.
4.2 Hankkeen kesto
Verkostohankkeet voivat kestää 12 kuukaudesta enintään 24 kuukauteen.
2. Tukikelpoiset hakijat ja valintaperusteet
Tukikelpoisia ovat julkiset tai yksityiset organisaatiot, joilla on oikeushenkilön asema jossakin ohjelmaan osallistuvassa maassa. (2) Niillä on todistettavasti oltava vähintään viiden vuoden kokemus kulttuuripolitiikan vaikutusarvioinnin tai arvioinnin alalta.
Luonnolliset henkilöt eivät voi hakea tukea.
Hakijoilla on oltava ammattitaito ja tutkinnot, joita vaaditaan hankkeen loppuun saattamiseen, ja niiden on osallistuttava sekä hankkeen suunnitteluun että sen toteutukseen. Hakijoilla tulee olla vakaat ja riittävät rahoituslähteet voidakseen antaa merkittävän taloudellisen panoksen hankkeen kustannuksiin ja rahoittaa vähintään 50 prosenttia ehdotetun toimen kokonaisbudjetista.
Tukea voidaan myöntää yhteisön kulttuuritoimia koskevien periaatteiden (3) mukaisille toimille, joissa on otettu huomioon kohdassa 2 esitetyt tavoitteet ja kohdassa 3 määritellyt ehdot.
3. Myöntämisperusteet
Avustuksen myöntäminen ei perustu yksinomaan kelpoisuus-, poissulkemis- ja
valintaperusteiden tarkasteluun; päätöstä ohjaavat pääpiirteissään seuraavat myöntämisperusteet:
1) |
ehdotettujen toimien suunnitteluun ja toteutukseen sisältyvät mahdollisuudet menestyä korkeaa asiantuntemuksen tasoa osoittaen; |
2) |
koordinoijan ja järjestäjäorganisaatioiden välisen kumppanuuden laatu; |
3) |
mahdollisuudet luoda hankkeen avulla todellista eurooppalaista lisäarvoa; |
4) |
ehdotettujen toimien tuloksia koskevan asianmukaisen tiedottamisen ja edistämisen laajuus — tulosten levitystä ja hyödyntämistä koskeva strategia; |
5) |
mahdollisuudet saavuttaa toimien avulla riittävä jatkuvuuden taso. |
4. Hakemusten määräaika
1. lokakuuta 2007 (jättämispäiväksi katsotaan postileiman päiväys tai lähettipalvelun kuitin päiväys).
5. Lisätietoja
Ehdotuspyyntöön EACEA/26/07 liittyvä tarjouseritelmä on erottamaton osa ehdotuspyyntöä. Hakemuksissa on noudatettava tarjouseritelmässä asetettuja ehtoja, ja ne on laadittava tähän tarkoitukseen varatuille lomakkeille.
Tarjouseritelmä, hakemusasiakirjat ja hakulomakkeet ovat saatavilla Koulutus-, audiovisuaali- ja kulttuurialan toimeenpanoviraston Internet-sivustolla:
http://eacea.ec.europa.eu/
(1) EUVL L 372, 27.12.2006, s. 1.
(2) Euroopan unionin 27 jäsenvaltiota; ETA-maat (Islanti, Liechtenstein, Norja); ehdokasmaat (Kroatia ja Turkki; entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia edellyttäen, että tämän maan osallistumista Kulttuuri-ohjelmaan koskeva yhteisymmärryspöytäkirja (”Memorandum of Understanding”) allekirjoitetaan); Länsi-Balkanin maat (Albania, Bosnia-Hertsegovina, Montenegro ja Serbia mukaan lukien Kosovo (Yhdistyneiden Kansakuntien turvallisuusneuvoston päätöslauselman nro 1244 nojalla), edellyttäen, että kunkin maan osallistumista Kulttuuri-ohjelmaan koskeva yhteisymmärryspöytäkirja (”Memorandum of Understanding”) allekirjoitetaan.
(3) Euroopan yhteisön perustamissopimuksen 151 artikla.