EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document C2005/172/13

Ehdotuspyyntö — DG EAC nro 24/05 — Unionin aktiivisen kansalaisuuden edistäminen — Ystävyyskuntatoiminnan tukeminen — Konferenssit, koulutusseminaarit ja tiedotuskampanjat 2006

EUVL C 172, 12.7.2005, p. 29–30 (ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, NL, PL, PT, SK, SL, FI, SV)

12.7.2005   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

C 172/29


EHDOTUSPYYNTÖ — DG EAC nro 24/05

UNIONIN AKTIIVISEN KANSALAISUUDEN EDISTÄMINEN

Ystävyyskuntatoiminnan tukeminen

Konferenssit, koulutusseminaarit ja tiedotuskampanjat 2006

(2005/C 172/13)

1.   TAVOITTEET — PROJEKTITYYPIT

Ehdotuspyynnön tavoitteena on tukea ystävyyskuntatoimintaan liittyviä projekteja EU:n jäsenvaltioissa ja muissa tukikelpoisissa maissa. Projekteilla olisi parannettava tietoisuutta eurooppalaisuudesta, tuettava uusia ja jo olemassa olevia paikallisviranomaisten yhteyksiä ja verkkoja, tuettava EU:n kansalaisten käymää vuoropuhelua sekä edistettävä ystävyyskuntatoimintaa ja levitettävä siihen liittyviä parhaita toimintamalleja Euroopassa.

Ehdotuspyyntö koskee ystävyyskuntatoiminnan puitteissa järjestettäviä konferensseja, koulutusseminaareja ja tiedotuskampanjoita. Ystävyyskuntien välisistä kansalaistapaamisista järjestetään oma ehdotuspyyntönsä.

Tällä ehdotuspyynnöllä voidaan tukea kolmentyyppisiä toimia.

Tyyppi 1: Aihekohtaiset ystävyyskuntakonferenssit. Konferensseilla pyritään lisäämään tietoisuutta eurooppalaisista toimintalinjoista. Konferenssien osanottajien on edustettava kuntia vähintään kahdesta tukikelpoisuusvaatimukset täyttävästä maasta, joista ainakin toinen on EU:n jäsenvaltio.

Tyyppi 2: Ystävyyskuntatoimintaan liittyvät koulutusseminaarit. Näillä ystävyyskuntatoiminnasta vastaaville suunnatuilla seminaareilla annetaan osallistujille mahdollisuus hankkia tietoja ja taitoja, joita tarvitaan laadukkaiden, sisällöltään eurooppalaisten ystävyyskuntaprojektien järjestämisessä.

Tyyppi 3: Ystävyyskuntatoimintaa edistävät tiedotuskampanjat. Kampanjat ovat ohjelman uusi osa, jolla pyritään antamaan sopiville organisaatioille (kuten paikallisviranomaisten alueellisille, valtakunnallisille tai Euroopan tason yhdistyksille) mahdollisuus toteuttaa uutta innovatiivista toimintaa ystävyyskuntatoiminnan kehittämisen hyväksi.

Tiedotuskampanjat on suunnattava kunnille, ja niillä on pyrittävä edistämään ystävyyskuntatoimintaa Euroopassa levittämällä tietoa ystävyyskaupunkiohjelmasta ja korostamalla alan toiminnan merkitystä Euroopassa. Tiedotuskampanjoissa on oltava mukana vähintään kaksi tukikelpoisuusvaatimukset täyttävää maata, joista ainakin toisen on oltava EU:n jäsenvaltio.

2.   TUKIKELPOISET HAKIJAT

Hakemuksen voi jättää organisaatio, joka on tukikelpoisuusvaatimukset täyttävään maahan sijoittautunut oikeushenkilö.

Tukikelpoisia ovat vain seuraavat organisaatiotyypit:

kaupungit ja kunnat tai niiden ystävyyskuntatoiminnasta vastaavat yhdistykset tai toimikunnat

paikallis- ja alueviranomaiset

paikallisviranomaisia edustavat yhdistykset.

Tukikelpoiset maat:

Euroopan unionin 25 jäsenvaltiota (Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tšekki, Unkari, Viro, Yhdistynyt kuningaskunta)

Bulgaria ja Romania (1)

3.   MÄÄRÄRAHAT JA PROJEKTIN KESTO

Projektien osarahoitukseen tämän ehdotuspyynnön puitteissa on varattu määrärahoja kaikkiaan arviolta 2 500 000 euroa.

Myönnettävä avustus on enintään 60 prosenttia projektin tukikelpoisten kustannusten kokonaismäärästä, joka ilmoitetaan yksityiskohtaisessa talousarviossa.

Kuhunkin projektiin myönnettävän avustuksen enimmäismäärä on 60 000 euroa. Myönnettävän avustuksen vähimmäismäärä on 10 000 euroa.

Projektin enimmäiskesto on 10 kuukautta (valmisteluista toteuttamiseen ja raportointiin).

4.   MÄÄRÄAJAT

Ehdotuspyynnön piiriin kuuluvat projektit on aloitettava15. huhtikuuta 2006 ja 31. joulukuuta 2006 välisenä aikana.

Avustushakemukset on jätettävä seuraaviin määräpäiviin mennessä:

 

Ensimmäinen erä: 17. lokakuuta 2005 mennessä projekteista, jotka aloitetaan 15.4.2006—31.8.2006

 

Toinen erä: 1. maaliskuuta 2006 mennessä projekteista, jotka aloitetaan 1.9.2006—31.12.2006.

5.   LISÄTIETOJA

Ehdotuspyynnön lyhentämätön versio ja hakulomakkeet ovat saatavissa seuraavasta Internet-osoitteesta:

http://europa.eu.int/comm/towntwinning/call/call_fi.html

Hakemusten on oltava lyhentämättömän ehdotuspyynnön mukaisia, ja ne on laadittava sitä varten tarkoitetulle lomakkeelle.


(1)  Bulgarian tukikelpoisuus edellyttää yhteisymmärryspöytäkirjan ratifioimista. Myös EFTA-/ETA-maa tai ehdokasmaa Turkki katsotaan tukikelpoiseksi, mikäli kyseisen maan ja komission välillä on hakemusten jättöpäivään mennessä tehty sopimus maan osallistumisesta ohjelmaan.


Top