Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32019R2236

    Neuvoston asetus (EU) 2019/2236, annettu 16 päivänä joulukuuta 2019, eräiden kalakantojen ja kalakantaryhmien Välimerellä ja Mustallamerellä sovellettavien kalastusmahdollisuuksien vahvistamisesta vuodeksi 2020

    ST/14709/2019/INIT

    EUVL L 336, 30.12.2019, p. 14–25 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    Legal status of the document In force: This act has been changed. Current consolidated version: 01/01/2020

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2019/2236/oj

    30.12.2019   

    FI

    Euroopan unionin virallinen lehti

    L 336/14


    NEUVOSTON ASETUS (EU) 2019/2236,

    annettu 16 päivänä joulukuuta 2019,

    eräiden kalakantojen ja kalakantaryhmien Välimerellä ja Mustallamerellä sovellettavien kalastusmahdollisuuksien vahvistamisesta vuodeksi 2020

    EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO, joka

    ottaa huomioon Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen ja erityisesti sen 43 artiklan 3 kohdan,

    ottaa huomioon Euroopan komission ehdotuksen,

    sekä katsoo seuraavaa:

    (1)

    Perussopimuksen 43 artiklan 3 kohdassa määrätään, että neuvosto hyväksyy komission ehdotuksesta kalastusmahdollisuuksien vahvistamiseen ja jakamiseen liittyvät toimenpiteet.

    (2)

    Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa (EU) N:o 1380/2013 (1) edellytetään, että säilyttämistoimenpiteet vahvistetaan ottaen huomioon käytettävissä olevat tieteelliset, tekniset ja taloudelliset lausunnot, mukaan lukien tarvittaessa tieteellis-teknis-taloudellisen kalastuskomitean laatimat kertomukset.

    (3)

    Neuvoston tehtävänä on hyväksyä kalastusmahdollisuuksien vahvistamiseen ja jakamiseen liittyvät toimenpiteet sekä tarvittaessa tietyt niihin toiminnallisesti liittyvät edellytykset. Asetuksen (EU) N:o 1380/2013 16 artiklan 4 kohdan mukaisesti kalastusmahdollisuudet on määriteltävä mainitun asetuksen 2 artiklan 2 kohdassa vahvistettujen yhteisen kalastuspolitiikan, jäljempänä ’YKP’, tavoitteiden mukaisesti. Asetuksen (EU) N:o 1380/2013 16 artiklan 1 kohdan mukaan kalastusmahdollisuudet on jaettava jäsenvaltioille siten, että taataan kullekin jäsenvaltiolle kalastustoiminnan suhteellinen vakaus kunkin kalakannan tai kalastuksen osalta.

    (4)

    Asetuksen (EU) N:o 1380/2013 16 artiklan 4 kohdan mukaan yksittäisten monivuotisten suunnitelmien alaisten kantojen kalastusmahdollisuudet olisi vahvistettava kyseisissä suunnitelmissa määriteltyjen sääntöjen mukaisesti.

    (5)

    Läntisen Välimeren pohjakalakantoja hyödyntäviä kalastuksia koskeva monivuotinen suunnitelma vahvistettiin Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksella (EU) 2019/1022 (2), ja se tuli voimaan 16 päivänä heinäkuuta 2019. Kyseisen asetuksen 4 artiklan 1 kohdan mukaisesti kyseisen asetuksen 1 artiklassa lueteltujen kantojen kalastusmahdollisuudet olisi vahvistettava siten, että saavutetaan kalastuskuolevuus kestävän enimmäistuoton tasolla mahdollisuuksien mukaan asteittain vuoteen 2020 mennessä ja viimeistään 1 päivänä tammikuuta 2025. Kalastusmahdollisuudet olisi ilmaistava suurimman sallitun pyyntiponnistuksen muodossa ja vahvistettava kyseisen asetuksen 7 artiklassa säädetyn pyyntiponnistusjärjestelmän mukaisesti. Vuonna 2020 olisi suurinta sallittua pyyntiponnistusta sen vuoksi vähennettävä 10 prosenttia verrattuna perustasoon, joka on laskettu kyseisen asetuksen 7 artiklan 4 kohdan mukaisesti.

    (6)

    Välimeren yleinen kalastuskomissio (GFCM) antoi vuonna 2018 pidetyssä 42. vuosikokouksessaan suosituksen GFCM/42/2018/1 ankeriaan monivuotisesta hoitosuunnitelmasta Välimerellä, jolla vahvistetaan ankeriaan (Anguilla anguilla) hoitotoimenpiteet Välimerellä (GFCM-alueen maantieteelliset osa-alueet 1–27). Näihin toimenpiteisiin sisältyy kolmen peräkkäisen kuukauden pituinen vuotuinen kalastuskielto, joka kunkin jäsenvaltion on määritettävä neuvoston asetuksen (EY) N:o 1100/2007 (3) säilyttämistavoitteiden ja ankeriasta koskevan kansallisen hoitosuunnitelman (-suunnitelmien) mukaisesti sekä sen mukaan, mitkä ovat ankeriaan vaelluskaudet kyseisessä jäsenvaltiossa. Kalastuskieltoa sovelletaan kaikkiin merivesiin Välimerellä ja murtovesiin kuten jokisuistoihin, rannikkolaguuneihin ja jokisuiden vaihettumisalueisiin suosituksen mukaisesti. Tämä toimenpide olisi saatettava osaksi unionin lainsäädäntöä.

    (7)

    GFCM antoi vuonna 2018 pidetyssä 42. vuosikokouksessaan myös suosituksen GFCM/42/2018/8 kiireellisistä lisätoimenpiteistä 2019–2020, jotka koskevat pelagisten lajien kantoja Adrianmerellä (maantieteelliset osa-alueet 17 ja 18; kyseisellä suosituksella vahvistettiin pienten pelagisten lajien kannoille saalis- ja pyyntiponnistusrajoitukset vuosiksi 2019, 2020 ja 2021 GFCM-alueen maantieteellisillä osa-alueilla 17 ja 18 (Adrianmeri). Nämä toimenpiteet olisi saatettava osaksi unionin lainsäädäntöä. Enimmäissaalisrajoitukset on vahvistettu vain yhden vuoden ajaksi ja rajoittamatta mahdollisia muita tulevaisuudessa toteutettavia toimenpiteitä ja mahdollisia jäsenvaltioiden välillä sovellettavia jakojärjestelyjä.

    (8)

    GFCM antoi vuonna 2019 pidetyssä 43. vuosikokouksessaan suosituksen GFCM/43/2019/5 pohjakalojen kestävää kalastusta Adrianmerellä (maantieteelliset osa-alueet 17 ja 18) koskevasta monivuotisesta hoitosuunnitelmasta, jossa otetaan käyttöön pyyntiponnistusjärjestelmä tiettyjen pohjakalakantojen osalta. Nämä toimenpiteet olisi saatettava osaksi unionin lainsäädäntöä.

    (9)

    Ottaen huomioon Slovenian laivaston erityispiirteet ja sen vähäinen vaikutus pienten pelagisten lajien kantoihin ja pohjakalakantoihin on aiheellista säilyttää nykyiset kalastustavat ja varmistaa Slovenian laivaston mahdollisuus kalastaa vähimmäismäärä pieniä pelagisia lajeja ja vähimmäispyyntiponnistus pohjakalakantojen osalta.

    (10)

    GFCM antoi vuonna 2019 pidetyssä 43. vuosikokouksessaan suosituksen GFCM/43/2019/3, jolla muutetaan suositusta GFCM/41/2017/4 piikkikampelan kalastusta Mustallamerellä (GFCM-alueen maantieteellinen osa-alue 29) koskevasta monivuotisesta hoitosuunnitelmasta. Tässä suosituksessa otetaan käyttöön ajantasaistettu alueellinen suurin sallittu saalis (TAC) ja kiintiöiden jakojärjestelmä piikkikampelalle ja tätä kalakantaa koskevia lisäsäilyttämistoimenpiteitä, erityisesti kahden kuukauden kalastuskielto ja kalastuspäivien rajoitus 180 päivään vuodessa. Nämä toimenpiteet olisi saatettava osaksi unionin lainsäädäntöä.

    (11)

    GFCM:n antaman tieteellisen lausunnon mukaisesti on välttämätöntä säilyttää kalastuskuolevuus nykyisellä tasolla, jotta kilohailikannan kestävyys Mustallamerellä voidaan taata. Sen vuoksi on aiheellista jatkaa autonomisen kiintiön vahvistamista kyseiselle kannalle.

    (12)

    Kalastusmahdollisuudet olisi vahvistettava saatavilla olevien tieteellisten lausuntojen perusteella sekä ottaen huomioon biologiset ja sosioekonomiset näkökohdat samalla, kun varmistetaan eri kalastussektorien välinen oikeudenmukainen kohtelu ja otetaan huomioon sidosryhmiä kuultaessa esitetyt kannanotot.

    (13)

    Neuvoston asetuksella (EY) N:o 847/96 (4) otettiin käyttöön TACien vuosittaiseen hallinnoimiseen liittyviä lisäedellytyksiä, mukaan lukien mainitun asetuksen 3 ja 4 artiklan mukaiset varo-TACeja ja analyyttisiä TACeja koskevat joustosäännökset. Kyseisen asetuksen 2 artiklan mukaan neuvosto päättää TACeja vahvistettaessa kannoista, joihin kyseisen asetuksen 3 tai 4 artiklaa ei sovelleta, käyttäen perustana erityisesti kantojen biologista tilannetta. Sen jälkeen asetuksen (EU) N:o 1380/2013 15 artiklan 9 kohdalla otettiin käyttöön kaikkia purkamisvelvoitteen alaisia kantoja koskeva vuotuinen joustomekanismi. Jotta vältettäisiin liiallinen jousto, joka heikentäisi meren elollisten luonnonvarojen järkiperäisen ja vastuullisen hyödyntämisen periaatetta, haittaisi yhteisen kalastuspolitiikan tavoitteiden saavuttamista ja heikentäisi kantojen biologista tilannetta, olisi sen vuoksi vahvistettava, että asetuksen (EY) N:o 847/96 3 ja 4 artiklaa sovelletaan analyyttisiin TACeihin vain siinä tapauksessa, ettei asetuksen (EU) N:o 1380/2013 15 artiklan 9 kohdassa säädettyä vuosittaista joustomahdollisuutta käytetä.

    (14)

    Tässä asetuksessa vahvistettujen, unionin kalastusalusten käytettävissä olevien kalastusmahdollisuuksien käyttöön sovelletaan neuvoston asetusta (EY) N:o 1224/2009 (5) ja erityisesti sen 33 artiklaa, joka koskee saaliiden ja pyyntiponnistuksen kirjaamista, ja 34 artiklaa, joka koskee tietojen ilmoittamista kalastusmahdollisuuksien käyttämisestä loppuun. Sen vuoksi on tarpeen täsmentää koodit, joita jäsenvaltioiden on käytettävä lähettäessään komissiolle tietoja tämän asetuksen soveltamisalaan kuuluvien kantojen puretuista saaliista.

    (15)

    Jotta kalastustoiminta ei keskeytyisi ja jotta turvattaisiin unionin kalastajien toimeentulo, tätä asetusta olisi sovellettava 1 päivästä tammikuuta 2020. Asian kiireellisyyden vuoksi tämän asetuksen olisi tultava voimaan välittömästi sen jälkeen, kun se on julkaistu.

    (16)

    Kalastusmahdollisuuksia käytettäessä olisi kaikilta osin noudatettava unionin oikeutta,

    ON HYVÄKSYNYT TÄMÄN ASETUKSEN:

    I OSASTO

    YLEISET SÄÄNNÖKSET

    1 artikla

    Kohde

    Tässä asetuksessa vahvistetaan Välimerellä ja Mustallamerellä sovellettavat kalastusmahdollisuudet vuodeksi 2020 tiettyjen kalakantojen ja kalakantaryhmien osalta.

    2 artikla

    Soveltamisala

    1.   Tätä asetusta sovelletaan unionin kalastusaluksiin, jotka hyödyntävät seuraavia kalakantoja:

    a)

    ankerias (Anguilla anguilla) Välimerellä, sellaisena kuin se on määriteltynä 4 artiklan b alakohdassa;

    b)

    Aristeus antennatus -katkarapu (Aristeus antennatus), syvänmerenkatkarapu (Parapenaeus longirostris), Aristaeomorpha foliacea -katkarapu (Aristaeomorpha foliacea), kummeliturska (Merluccius merluccius), keisarihummeri (Nephrops norvegicus) ja rusotäplämullo (Mullus barbatus) läntisellä Välimerellä, sellaisena kuin se on määriteltynä 4 artiklan c alakohdassa;

    c)

    sardelli (Engraulis encrasicolus) ja sardiini (Sardina pilchardus) Adrianmerellä, sellaisena kuin se on määriteltynä 4 artiklan d alakohdassa;

    d)

    kummeliturska (Merluccius merluccius), keisarihummeri (Nephrops norvegicus), meriantura (Solea solea), syvänmerenkatkarapu (Parapenaeus longirostris) ja rusotäplämullo (Mullus barbatus) Adrianmerellä, sellaisena kuin se on määriteltynä 4 artiklan d alakohdassa;

    e)

    kilohaili (Sprattus sprattus) ja piikkikampela (Psetta maxima) Mustallamerellä, sellaisena kuin se on määriteltynä 4 artiklan e alakohdassa.

    2.   Tätä asetusta sovelletaan myös virkistyskalastukseen, jos se nimenomaisesti mainitaan asiaa koskevissa säännöksissä.

    3 artikla

    Määritelmät

    Tässä asetuksessa sovelletaan asetuksen (EU) N:o 1380/2013 4 artiklassa säädettyjä määritelmiä. Lisäksi tässä asetuksessa tarkoitetaan

    a)

    ’kansainvälisillä vesillä’ vesialueita, jotka eivät kuulu minkään valtion suvereniteettiin tai lainkäyttövaltaan;

    b)

    ’virkistyskalastuksella’ muuta kuin kaupallista kalastustoimintaa, jossa meren elollisia vesiluonnonvaroja hyödynnetään virkistys-, matkailu- tai urheilutarkoituksiin;

    c)

    ’suurimmalla sallitulla saaliilla’ (TAC)

    i)

    sellaisissa kalastuksissa, joihin sovelletaan asetuksen (EU) N:o 1380/2013 15 artiklan 4–7 kohdassa tarkoitettua poikkeusta purkamisvelvoitteesta, kalojen määrää, joka kustakin kannasta voidaan purkaa aluksesta vuosittain;

    ii)

    kaikissa muissa kalastuksissa kalojen määrää, joka kustakin kannasta voidaan pyytää vuosittain;

    d)

    ’kiintiöllä’ unionille tai jäsenvaltiolle myönnettyä osuutta TACista;

    e)

    ’unionin autonomisella kiintiöllä’ saalisrajaa, joka myönnetään autonomisesti unionin kalastusaluksille, jos sovittua suurinta sallittua saalista (TAC) ei ole;

    f)

    ’analyyttisellä kiintiöllä’ unionin autonomista kiintiötä, jonka osalta on käytettävissä analyyttinen arvio;

    g)

    ’analyyttisellä arvioinnilla’ kannan kehityssuunnan määrällistä arviointia sellaisten kannan biologista tilannetta ja hyödyntämistä koskevien tietojen perusteella, jotka tieteellinen tarkastelu on osoittanut riittävän laadukkaiksi, jotta tulevaisuuden saalismäärävaihtoehdoista voidaan antaa tieteellinen lausunto.

    4 artikla

    Kalastusalueet

    Tässä asetuksessa sovelletaan seuraavia alueiden määritelmiä:

    a)

    ’GFCM-alueen maantieteellisillä osa-alueilla’ tarkoitetaan Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 1343/2011 (6) liitteessä I määriteltyjä alueita;

    b)

    ’Välimerellä’ tarkoitetaan GFCM-alueen maantieteellisiä osa-alueita 1–27, sellaisina kuin ne määritellään asetuksen (EU) N:o 1343/2011 liitteessä I;

    c)

    ’läntisellä Välimerellä’ tarkoitetaan GFCM-alueen maantieteellisiä osa-alueita 1, 2, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ja 11, sellaisina kuin ne määritellään asetuksen (EU) N:o 1343/2011 liitteessä I;

    d)

    ’Adrianmerellä’ tarkoitetaan GFCM-alueen maantieteellisiä osa-alueita 17 ja 18, sellaisina kuin ne määritellään asetuksen (EU) N:o 1343/2011 liitteessä I;

    e)

    ’Mustallamerellä’ tarkoitetaan GFCM-alueen maantieteellistä osa-aluetta 29, sellaisena kuin se määritellään asetuksen (EU) N:o 1343/2011 liitteessä I.

    II OSASTO

    KALASTUSMAHDOLLISUUDET

    I LUKU

    Välimeri

    5 artikla

    Ankerias

    1.   Kaikenlaiseen unionin kalastusalusten harjoittamaan toimintaan ja muuhun unionin kalastustoimintaan, joka liittyy ankeriaan (Anguilla anguilla) pyyntiin, eli kohdennettuun, tahattomaan ja virkistyskalastukseen, sovelletaan tämän artiklan säännöksiä.

    2.   Tätä artiklaa sovelletaan Välimereen ja murtovesiin, kuten jokisuistoihin, rannikkolaguuneihin ja jokisuiden vaihettumisalueisiin.

    3.   Kielletään unionin kalastusaluksilta ankeriaan kalastus Välimerellä sijaitsevilla unionin ja kansainvälisillä vesillä kolmen peräkkäisen kuukauden pituiseksi kaudeksi, jonka kukin jäsenvaltio määrittää. Kalastuskiellon on vastattava asetuksessa (EY) N:o 1100/2007 vahvistettuja säilyttämistavoitteita, voimassa olevia kansallisia hoitosuunnitelmia ja ankeriaan vaelluskausia asianomaisissa jäsenvaltioissa. Jäsenvaltioiden on ilmoitettava määritetty kausi komissiolle viimeistään kuukautta ennen kalastuskiellon voimaantuloa ja joka tapauksessa viimeistään 31 päivänä tammikuuta 2020.

    II LUKU

    Läntinen Välimeri

    6 artikla

    Pohjakalakannat

    1.   Pohjakalakantojen suurin sallittu pyyntiponnistus vuonna 2020 läntisellä Välimerellä vahvistetaan tämän asetuksen liitteessä I.

    2.   Jäsenvaltioiden on hallinnoitava suurinta sallittua pyyntiponnistusta asetuksen (EU) 2019/1022 9 artiklan mukaisesti.

    7 artikla

    Tietojen toimittaminen

    Jäsenvaltioiden on kerättävä ja toimitettava pyyntiponnistustiedot komissiolle asetuksen (EU) 2019/1022 10 artiklan mukaisesti.

    Kun jäsenvaltiot toimittavat pyyntiponnistustietoja komissiolle tämän artiklan mukaisesti, niiden on käytettävä tämän asetuksen liitteessä I esitettyjä pyyntiponnistusryhmän koodeja.

    III LUKU

    Adrianmeri

    8 artikla

    Pienten pelagisten lajien kannat

    1.   Unionin kalastusalusten Adrianmerellä kalastamat sardiinin (Sardina pilchardus) ja sardellin (Engraulis encrasicolus) saaliit eivät saa ylittää tämän asetuksen liitteessä II vahvistettuja tasoja.

    2.   Unionin kalastusalukset saavat kalastaa sardiinia ja sardellia Adrianmerellä enintään 180 kalastuspäivänä vuodessa. Kyseisen 180 kalastuspäivän kokonaismäärän puitteissa on käytettävä enintään 144 kalastuspäivää sardiinin kalastuksessa ja enintään 144 kalastuspäivää sardellin kalastuksessa.

    9 artikla

    Pohjakalakannat

    1.   Pohjakalakantojen suurin sallittu pyyntiponnistus vuonna 2020 Adrianmerellä vahvistetaan liitteessä II.

    2.   Jäsenvaltioiden on hallinnoitava suurinta sallittua pyyntiponnistusta asetuksen (EY) N:o 1224/2009 26–35 artiklan mukaisesti.

    10 artikla

    Tietojen toimittaminen

    Kun jäsenvaltiot toimittavat asetuksen (EY) N:o 1224/2009 33 ja 34 artiklan mukaisesti komissiolle tietoja pyydettyjen kantojen puretuista määristä sekä pyyntiponnistustietoja, niiden on käytettävä tämän asetuksen liitteessä II ilmoitettuja kantojen koodeja ja pyyntiponnistusryhmän koodeja.

    IV LUKU

    Mustameri

    11 artikla

    Kalastusmahdollisuuksien jakaminen kilohailin osalta

    Unionin autonominen kilohailin (Sprattus sprattus) kiintiö, tämän kiintiön jakaminen jäsenvaltioiden kesken ja tarvittaessa siihen toiminnallisesti liittyvät edellytykset vahvistetaan tämän asetuksen liitteessä III.

    12 artikla

    Kalastusmahdollisuuksien jakaminen piikkikampelan osalta

    Unionin vesillä Mustallamerellä unionin kalastusaluksiin sovellettava piikkikampelan (Psetta maxima) TAC ja sen jakaminen jäsenvaltioiden kesken ja tarvittaessa siihen toiminnallisesti liittyvät edellytykset vahvistetaan tämän asetuksen liitteessä III.

    13 artikla

    Piikkikampelaan kohdistuvan pyyntiponnistuksen hallinnointi

    Unionin kalastusaluksilla, joilla on lupa kalastaa piikkikampelaa unionin vesillä Mustallamerellä, saa olla aluksen suurimmasta pituudesta riippumatta enintään 180 kalastuspäivää vuodessa.

    14 artikla

    Piikkikampelaa koskeva kalastuskielto

    Unionin kalastusaluksilta on kiellettyä harjoittaa piikkikampelan osalta mitään kalastustoimintaa, mukaan luettuna jälleenlaivaus, aluksella pitäminen, purkaminen aluksesta ja ensimyynti, unionin vesillä Mustallamerellä 15 päivästä huhtikuuta 15 päivään kesäkuuta.

    15 artikla

    Kalastusmahdollisuuksien jakamista Mustallamerellä koskevat erityiset säännökset

    1.   Tämän asetuksen 11 ja 12 artiklassa vahvistettu kalastusmahdollisuuksien jakaminen jäsenvaltioiden kesken ei rajoita seuraavien soveltamista:

    a)

    asetuksen (EU) N:o 1380/2013 16 artiklan 8 kohdan nojalla tehtävät vaihdot;

    b)

    asetuksen (EY) N:o 1224/2009 37 artiklan mukaisesti tehtävät vähennykset ja uudelleen jakamiset; ja

    c)

    asetuksen (EY) N:o 1224/2009 105 ja 107 artiklan nojalla tehtävät vähennykset.

    2.   Asetuksen (EY) N:o 847/96 3 ja 4 artiklaa ei sovelleta silloin, kun jäsenvaltio käyttää asetuksen (EU) N:o 1380/2013 15 artiklan 9 kohdassa säädettyä vuosittaista joustomahdollisuutta.

    16 artikla

    Tietojen toimittaminen

    Kun jäsenvaltiot toimittavat asetuksen (EY) N:o 1224/2009 33 ja 34 artiklan mukaisesti komissiolle tietoja unionin vesillä Mustallamerellä pyydettyjen kilohailin ja piikkikampelan kantojen puretuista määristä, niiden on käytettävä tämän asetuksen liitteessä III ilmoitettuja kantojen koodeja.

    III OSASTO

    LOPPUSÄÄNNÖKSET

    17 artikla

    Voimaantulo

    Tämä asetus tulee voimaan sitä päivää seuraavana päivänä, jona se julkaistaan Euroopan unionin virallisessa lehdessä.

    Sitä sovelletaan 1 päivästä tammikuuta 2020.

    Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

    Tehty Brysselissä 16 päivänä joulukuuta 2019.

    Neuvoston puolesta

    Puheenjohtaja

    J. LEPPÄ


    (1)  Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) N:o 1380/2013, annettu 11 päivänä joulukuuta 2013, yhteisestä kalastuspolitiikasta, neuvoston asetusten (EY) N:o 1954/2003 ja (EY) N:o 1224/2009 muuttamisesta sekä neuvoston asetusten (EY) N:o 2371/2002 ja (EY) N:o 639/2004 ja neuvoston päätöksen 2004/585/EY kumoamisesta (EUVL L 354, 28.12.2013, s. 22).

    (2)  Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2019/1022, annettu 20 päivänä kesäkuuta 2019, läntisen Välimeren pohjakalakantoja hyödyntäviä kalastuksia koskevasta monivuotisesta suunnitelmasta ja asetuksen (EU) N:o 508/2014 muuttamisesta (EUVL L 172, 26.6.2019, s. 1).

    (3)  Neuvoston asetus (EY) N:o 1100/2007, annettu 18 päivänä syyskuuta 2007, Euroopan ankeriaskannan elvytystoimenpiteistä (EUVL L 248, 22.9.2007, s. 17).

    (4)  Neuvoston asetus (EY) N:o 847/96, annettu 6 päivänä toukokuuta 1996, TACien ja kiintiöiden vuosittaiseen hallinnoimiseen liittyvien lisäedellytysten käyttöönottamisesta (EYVL L 115, 9.5.1996, s. 3).

    (5)  Neuvoston asetus (EY) N:o 1224/2009, annettu 20 päivänä marraskuuta 2009, unionin valvontajärjestelmästä, jonka tarkoituksena on varmistaa yhteisen kalastuspolitiikan sääntöjen noudattaminen, asetusten (EY) N:o 847/96, (EY) N:o 2371/2002, (EY) N:o 811/2004, (EY) N:o 768/2005, (EY) N:o 2115/2005, (EY) N:o 2166/2005, (EY) N:o 388/2006, (EY) N:o 509/2007, (EY) N:o 676/2007, (EY) N:o 1098/2007, (EY) N:o 1300/2008 ja (EY) N:o 1342/2008 muuttamisesta sekä asetusten (ETY) N:o 2847/93, (EY) N:o 1627/94 ja (EY) N:o 1966/2006 kumoamisesta (EUVL L 343, 22.12.2009, s. 1).

    (6)  Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) N:o 1343/2011, annettu 13 päivänä joulukuuta 2011, eräistä kalastusta koskevista säännöksistä GFCM:n (Välimeren yleisen kalastuskomission) sopimusalueella ja kalavarojen kestävää hyödyntämistä koskevista hoitotoimenpiteistä Välimerellä annetun neuvoston asetuksen (EY) N:o 1967/2006 muuttamisesta (EUVL L 347, 30.12.2011, s. 44).


    LIITE I

    UNIONIN KALASTUSALUSTEN PYYNTIPONNISTUS SILTÄ OSIN KUIN ON KYSE POHJAKALAKANTOJEN HOIDOSTA LÄNTISELLÄ VÄLIMERELLÄ

    Tässä liitteessä olevissa taulukoissa vahvistetaan suurin sallittu pyyntiponnistus (kalastuspäivinä) kantaryhmittäin, sellaisina kuin ne ovat määriteltyinä asetuksen (EU) 2019/1022 1 artiklassa, sekä alusten suurin pituus kaikentyyppisille trooleille (1), joilla kalastetaan pohjakalakantoja läntisellä Välimerellä.

    Kaikkiin tässä liitteessä vahvistettuihin suurimpiin sallittuihin pyyntiponnistuksiin sovelletaan asetuksessa (EU) 2019/1022 ja asetuksen (EY) N:o 1224/2009 26–35 artiklassa vahvistettuja sääntöjä.

    Viittaukset kalastusalueisiin ovat viittauksia GFCM-alueen maantieteellisiin osa-alueisiin.

    Seuraavassa esitetään tämän liitteen soveltamiseksi kalakantojen latinankielisten nimien ja yleiskielisten nimien vastaavuustaulukko:

    Tieteellinen nimi

    Kolmikirjaiminen koodi

    Yleiskielinen nimi

    Aristaeomorpha foliacea

    ARS

    Aristaeomorpha foliacea-katkarapu

    Aristeus antennatus

    ARA

    Aristeus antennatus -katkarapu

    Merluccius merluccius

    HKE

    Kummeliturska

    Mullus barbatus

    MUT

    Rusotäplämullo

    Nephrops norvegicus

    NEP

    Keisarihummeri

    Parapenaeus longirostris

    DPS

    Syvänmerenkatkarapu

    Suurin sallittu pyyntiponnistus kalastuspäivinä

    a)

    Alboráninmeri, Baleaarit, Pohjois-Espanja ja Lioninlahti (maantieteelliset osa-alueet 1-2-5-6-7)

    Kantaryhmä

    Alusten suurin pituus

    Espanja

    Ranska

    Italia

    Pyyntiponnistusryhmän koodi

    Rusotäplämullo maantieteellisillä osa-alueilla 1, 5, 6 ja 7; kummeliturska maantieteellisillä osa-alueilla 1-5-6-7; syvänmerenkatkarapu maantieteellisillä osa-alueilla 1, 5 ja 6; keisarihummeri maantieteellisillä osa-alueilla 5 ja 6.

    < 12 m

    2 260

    0

    0

    EFF1/MED1_TR1

    ≥ 12 m ja < 18 m

    24 284

    0

    0

    EFF1/MED1_TR2

    ≥ 18 m ja < 24 m

    46 277

    5 144

    0

    EFF1/MED1_TR3

    ≥ 24 m

    16 240

    6 258

    0

    EFF1/MED1_TR4

    Aristeus antennatus-katkarapu maantieteellisillä osa-alueilla 1, 5, 6 ja 7.

    < 12 m

    0

    0

    0

    EFF2/MED1_TR1

    ≥ 12 m ja < 18 m

    1 139

    0

    0

    EFF2/MED1_TR2

    ≥ 18 m ja < 24 m

    10 822

    0

    0

    EFF2/MED1_TR3

    ≥ 24 m

    9 066

    0

    0

    EFF2/MED1_TR4

    b)

    Korsika, Ligurianmeri, Tyrrhenanmeri ja Sardinia (maantieteelliset osa-alueet 8-9-10-11)

    Kantaryhmä

    Alusten suurin pituus

    Espanja

    Ranska

    Italia

    Pyyntiponnistusryhmän koodi

    Rusotäplämullo maantieteellisillä osa-alueilla 9, 10 ja 11; kummeliturska maantieteellisillä osa-alueilla 9-10-11; syvänmerenkatkarapu maantieteellisillä osa-alueilla 9-10-11; keisarihummeri maantieteellisillä osa-alueilla 9 ja 10.

    < 12 m

    0

    208

    3 081

    EFF1/MED2_TR1

    ≥ 12 m ja < 18 m

    0

    833

    46 350

    EFF1/MED2_TR2

    ≥ 18 m ja < 24 m

    0

    208

    31 170

    EFF1/MED2_TR3

    ≥ 24 m

    0

    208

    4 160

    EFF1/MED2_TR4

    Aristaeomorpha foliacea -katkarapu maantieteellisillä osa-alueilla 9, 10 ja 11.

    < 12 m

    0

    0

    510

    EFF2/MED2_TR1

    ≥ 12 m ja < 18 m

    0

    0

    3 760

    EFF2/MED2_TR2

    ≥ 18 m ja < 24 m

    0

    0

    3 028

    EFF2/MED2_TR3

    ≥ 24 m

    0

    0

    405

    EFF2/MED2_TR4


    (1)  TBB, OTB, PTB, TBN, TBS, TB, OTM, PTM, TMS, TM, OTT, OT, PT, TX, OTP, TSP.


    LIITE II

    UNIONIN KALASTUSALUSTEN KALASTUSMAHDOLLISUUDET ADRIANMERELLÄ

    Tässä liitteessä olevissa taulukoissa vahvistetaan kalastusmahdollisuudet kantaryhmittäin tai alusponnistusryhmittäin ja tarvittaessa niihin toiminnallisesti liittyvät edellytykset.

    Kaikkiin tässä liitteessä vahvistettuihin kalastusmahdollisuuksiin sovelletaan asetuksen (EY) N:o 1224/2009 26–35 artiklassa vahvistettuja sääntöjä.

    Viittaukset kalastusalueisiin ovat viittauksia GFCM-alueen maantieteellisiin osa-alueisiin.

    Seuraavassa esitetään tämän liitteen soveltamiseksi tieteellisten nimien ja yleiskielisten nimien vastaavuustaulukko:

    Tieteellinen nimi

    Kolmikirjaiminen koodi

    Yleiskielinen nimi

    Engraulis encrasicolus

    ANE

    Sardelli

    Merluccius merluccius

    HKE

    Kummeliturska

    Mullus barbatus

    MUT

    Rusotäplämullo

    Nephrops norvegicus

    NEP

    Keisarihummeri

    Parapenaeus longirostris

    DPS

    Syvänmerenkatkarapu

    Sardina pilchardus

    PIL

    Sardiini

    Solea solea

    SOL

    Meriantura

    1.   Pienten pelagisten lajien kannat – maantieteelliset osa-alueet 17 ja 18

    Tämän jakson taulukossa vahvistetaan enimmäissaaliit ilmaistuna tonneina elopainoa.

    Laji: Pienet pelagiset lajit (sardelli ja sardiini)

    Engraulis encrasicolus ja Sardina pilchardus

    Alue:

    Unionin ja kansainväliset vedet GFCM-alueen maantieteellisillä osa-alueilla 17 ja 18

    (SP1/GF1718)

    Unioni 101 711  (1)  (2)

    Enimmäissaaliit

     

     

    Asetuksen (EY) N:o 847/96 3 artiklaa ei sovelleta.

    TAC

    Ei sovelleta

    Asetuksen (EY) N:o 847/96 4 artiklaa ei sovelleta.

    2.   Pohjakalakannat – maantieteelliset osa-alueet 17 ja 18

    Tämän jakson taulukossa vahvistetaan suurin sallittu pyyntiponnistus (kalastuspäivinä) niiden troolien tyypin mukaan jaoteltuna, joilla kalastetaan pohjakalakantoja maantieteellisillä osa-alueilla 17 ja 18 (Adrianmeri).

    Pyydystyyppi

    Kannat

    Jäsenvaltio

    Pyyntiponnistus (kalastuspäivinä)

    Vuosi 2020

    Pyyntiponnistus-ryhmän koodi

    Troolit (OTB)

    Kummeliturska, syvänmerenkatkarapu, keisarihummeri ja rusotäplämullo

    Italia,

    Maantieteelliset osa-alueet 17 ja 18

    108 349

    EFF/MED3_OTB

    Kroatia,

    maantieteelliset osa-alueet 17 ja 18

    39 257

    EFF/MED3_OTB

    Slovenia,

    maantieteellinen osa-alue 17

     (*1)

    EFF/MED3_OTB

    Puomitroolit (TBB)

    Meriantura

    Italia,

    maantieteellinen osa-alue 17

    8 663

    EFF/MED3_TBB


    (1)  Slovenian osalta määrät perustuvat vuonna 2014 käytettyihin saalismääriin 300 tonnin enimmäismäärään asti.

    (2)  Rajoitettu Kroatialle, Italialle ja Slovenialle.

    (*1)  Slovenian lipun alla purjehtivat kalastusalukset, jotka käyttävät OTB-pyydystä maantieteellisellä osa-alueella 17, eivät saa ylittää 3 000 kalastuspäivän pyyntiponnistusrajoitusta vuodessa.


    LIITE III

    UNIONIN KALASTUSALUSTEN KALASTUSMAHDOLLISUUDET MUSTALLAMERELLÄ

    Tässä liitteessä olevissa taulukoissa vahvistetaan TACit ja kiintiöt ilmaistuna tonneina elopainoa kantaa kohden ja tarvittaessa niihin toiminnallisesti liittyvät edellytykset.

    Kaikkiin tässä liitteessä vahvistettuihin kalastusmahdollisuuksiin sovelletaan asetuksen (EY) N:o 1224/2009 26–35 artiklassa vahvistettuja sääntöjä.

    Viittaukset kalastusalueisiin ovat viittauksia GFCM-alueen maantieteellisiin osa-alueisiin.

    Seuraavassa esitetään tämän liitteen soveltamiseksi tieteellisten nimien ja yleiskielisten nimien vastaavuustaulukko:

    Tieteellinen nimi

    Kolmikirjaiminen koodi

    Yleiskielinen nimi

    Sprattus sprattus

    SPR

    Kilohaili

    Psetta maxima

    TUR

    Piikkikampela


    Laji:

    Kilohaili

    Sprattus sprattus

    Alue:

    Unionin vedet Mustallamerellä – maantieteellinen osa-alue 29

    (SPR/F3742C)

    Bulgaria

    8 032,50

    Analyyttinen kiintiö

    Romania

    3 442,50

    Asetuksen (EY) N:o 847/96 3 artiklaa ei sovelleta.

    Unioni

    11 475

    Asetuksen (EY) N:o 847/96 4 artiklaa ei sovelleta.

    TAC

    Ei sovelleta / Ei sovittu

     


    Laji

    Piikkikampela

    Psetta maxima

    Alue:

    Unionin vedet Mustallamerellä – maantieteellinen osa-alue 29

    (TUR/F3742C)

    Bulgaria

    75

    Analyyttinen TAC

    Romania

    75

    Asetuksen (EY) N:o 847/96 3 artiklaa ei sovelleta.

    Unioni

    150 (*1)

    Asetuksen (EY) N:o 847/96 4 artiklaa ei sovelleta.

    TAC

    857

     


    (*1)  Kalastus, mukaan lukien jälleenlaivaaminen, aluksella pitäminen, purkaminen ja ensimyynti, on kielletty 15.4.–15.6.2020.


    Top