|
2)
|
υπό τον τίτλο «Α. Κατάλογος των φυσικών προσώπων που αναφέρονται στο άρθρο 4α», οι καταχωρίσεις 15, 17, 20, 21, 22, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 36, 37, 38, 40, 43, 46, 47, 48, 56, 88, 90, 93, 94, 96, 97, 98, 100, 102, και 103 αντικαθίστανται από τις αντίστοιχες ακόλουθες καταχωρίσεις:
|
|
Ονοματεπώνυμο
|
Στοιχεία ταυτοποίησης
|
Λόγοι καταχώρισης
|
Ημερομηνία καταχώρισης
|
|
«15.
|
Min Aung Hlaing
|
Ημερομηνία γέννησης: 3.7.1956
Τόπος γέννησης: Tavoy, Μιανμάρ/Βιρμανία
Ιθαγένεια: Μιανμάρ
Εθνικός αριθμός ταυτότητας: 12/SAKHANA(N)020199
Φύλο: άρρεν
|
Ο Min Aung Hlaing είναι ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Μιανμάρ (Tatmadaw) από το 2011. Είναι πρόεδρος της Κρατικής Επιτροπής Ασφάλειας και Ειρήνης (ΚΕΑΕ), έχοντας ασκήσει τα ίδια καθήκοντα στο Κρατικό Συμβούλιο Διοίκησης (ΚΣΔ) έως ότου αντικαταστάθηκε από τη ΚΕΑΕ στις 31 Ιουλίου 2025. Είναι επίσης μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας και Ασφάλειας (ΕΣΑΑ). Ο Min Aung Hlaing αυτοανακηρύχθηκε “πρωθυπουργός” την 1η Αυγούστου 2021. Την 1η Φεβρουαρίου 2021 οι ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ (Tatmadaw), υπό την ηγεσία του ανώτατου διοικητή Min Aung Hlaing, οργάνωσαν πραξικόπημα στη Μιανμάρ/Βιρμανία, ακυρώνοντας τα αποτελέσματα των εκλογών που είχαν πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου 2020 και ανατρέποντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Στο πλαίσιο του πραξικοπήματος, ο αντιπρόεδρος Myint Swe, ενεργώντας ως υπηρεσιακός πρόεδρος, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μεταβίβασε τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία του κράτους στον αρχιστράτηγο Min Aung Hlaing, ανώτατο διοικητή των υπηρεσιών άμυνας. Στις 2 Φεβρουαρίου 2021 συστάθηκε το ΚΣΔ για την άσκηση αυτών των εξουσιών, εμποδίζοντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να εκπληρώσει την εντολή της. Κατόπιν αιτήματος του Min Aung Hlaing, το ΕΣΑΑ παρέτεινε επισήμως την κατάσταση έκτακτης ανάγκης με διαδοχικές παρατάσεις έως τις 31 Ιουλίου 2025.
Συγκεντρώνοντας όλες τις εξουσίες στα χέρια του και ως πρόεδρος του ΚΣΔ / της ΚΕΑΕ, ο ανώτατος διοικητής Min Aung Hlaing εμπλέκεται και ευθύνεται άμεσα για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις λειτουργίες του κράτους και συνεπώς είναι υπεύθυνος για την υπονόμευση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία. Επιπλέον, το ΚΣΔ / η ΚΕΑΕ έχει εκδώσει αποφάσεις που περιορίζουν το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε πληροφορίες, και το δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι ειρηνικώς. Οι στρατιωτικές δυνάμεις και οι αρχές που ενεργούν υπό τον έλεγχο του ΚΣΔ / της ΚΕΑΕ διέπραξαν σοβαρές παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων από την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μετά, προβαίνοντας σε δολοφονίες αμάχων και άοπλων διαδηλωτών, περιορίζοντας την ελευθερία του συνέρχεσθαι και την ελευθερία της έκφρασης, μεταξύ άλλων περιορίζοντας την πρόσβαση στο διαδίκτυο, και μέσω αυθαίρετων συλλήψεων και της κράτησης ηγετών της αντιπολίτευσης και αντιτιθέμενων στο πραξικόπημα. Ως πρόεδρος του ΚΣΔ / της ΚΕΑΕ, ο ανώτατος διοικητής Min Aung Hlaing είναι άμεσα υπεύθυνος για αυτές τις αποφάσεις καταστολής και για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το 2018, ο ΟΗΕ καθώς και διεθνείς οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών κατήγγειλαν κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σοβαρές καταπατήσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στις πολιτείες Kachin, Rakhine και Shan κατά του πληθυσμού Ροχίνγκια εκ μέρους των στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων από το 2011 και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πολλές από τις εν λόγω παραβιάσεις συνιστούν βαρύτατα εγκλήματα βάσει του διεθνούς δικαίου. Ως ανώτατος διοικητής των Tatmadaw από το 2011, ο Min Aung Hlaing είναι άμεσα υπεύθυνος για αυτές τις σοβαρές παραβιάσεις και καταπατήσεις εις βάρος του πληθυσμού των Ροχίνγκια.
|
22.3.2021
|
|
17.
|
Soe Win
|
Ημερομηνία γέννησης: 1.3.1960
Ιθαγένεια: Μιανμάρ
Φύλο: άρρεν
|
Ο Soe Win είναι αναπληρωτής ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Μιανμάρ (Tatmadaw) από το 2011. Είναι αντιπρόεδρος της Κρατικής Επιτροπής Ασφάλειας και Ειρήνης (ΚΕΑΕ), έχοντας προηγουμένως ασκήσει τα ίδια καθήκοντα στο Κρατικό Συμβούλιο Διοίκησης (ΚΣΔ) έως ότου αντικαταστάθηκε από τη ΚΕΑΕ στις 31 Ιουλίου 2025. Είναι επίσης μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας και Ασφάλειας (ΕΣΑΑ). Την 1η Φεβρουαρίου 2021 οι ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ (Tatmadaw), υπό την ηγεσία του ανώτατου διοικητή Min Aung Hlaing, οργάνωσαν πραξικόπημα στη Μιανμάρ/Βιρμανία, ακυρώνοντας τα αποτελέσματα των εκλογών που είχαν πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου 2020 και ανατρέποντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Στο πλαίσιο του πραξικοπήματος, ο αντιπρόεδρος Myint Swe, ενεργώντας ως υπηρεσιακός πρόεδρος, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μεταβίβασε τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία του κράτους στον αρχιστράτηγο Min Aung Hlaing, ανώτατο διοικητή των υπηρεσιών άμυνας. Στις 2 Φεβρουαρίου 2021 συστάθηκε το ΚΣΔ για την άσκηση αυτών των εξουσιών, εμποδίζοντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να εκπληρώσει την εντολή της. Ο Soe Win συμμετείχε στη συνεδρίαση του ΕΣΑΑ στις 31 Ιανουαρίου 2022, κατά την οποία αποφασίστηκε η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης με διαδοχικές παρατάσεις έως τις 31 Ιουλίου 2025.
Ως αντιπρόεδρος του ΚΣΔ / της ΚΕΑΕ, ο αναπληρωτής ανώτατος διοικητής Soe Win εμπλέκεται και ευθύνεται άμεσα για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις λειτουργίες του κράτους και συνεπώς είναι υπεύθυνος για την υπονόμευση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία. Επιπλέον, το ΚΣΔ / η ΚΕΑΕ έχει εκδώσει αποφάσεις που περιορίζουν το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε πληροφορίες, και το δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι ειρηνικώς. Οι στρατιωτικές δυνάμεις και οι αρχές που ενεργούν υπό τον έλεγχο του ΚΣΔ / της ΚΕΑΕ διέπραξαν σοβαρές παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων από την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μετά, προβαίνοντας σε δολοφονίες αμάχων και άοπλων διαδηλωτών, περιορίζοντας την ελευθερία του συνέρχεσθαι και την ελευθερία της έκφρασης, μεταξύ άλλων περιορίζοντας την πρόσβαση στο διαδίκτυο, και μέσω αυθαίρετων συλλήψεων και της κράτησης ηγετών της αντιπολίτευσης και αντιτιθέμενων στο πραξικόπημα.
Ως αντιπρόεδρος του ΚΣΔ / της ΚΕΑΕ, ο αναπληρωτής ανώτατος διοικητής Soe Win είναι άμεσα υπεύθυνος για αυτές τις αποφάσεις καταστολής και για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το 2018 ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών καθώς και διεθνείς οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών κατήγγειλαν κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σοβαρές καταπατήσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στις πολιτείες Kachin, Rakhine και Shan κατά του πληθυσμού Ροχίνγκια εκ μέρους των στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων από το 2011 και κατέληξαν ότι πολλές από τις εν λόγω παραβιάσεις συνιστούν βαρύτατα εγκλήματα βάσει του διεθνούς δικαίου. Ως αναπληρωτής ανώτατος διοικητής των Tatmadaw από το 2011, ο Soe Win είναι υπεύθυνος για αυτές τις σοβαρές παραβιάσεις και καταπατήσεις εις βάρος του πληθυσμού των Ροχίνγκια.
|
22.3.2021
|
|
20.
|
Mya Tun Oo
|
Ιθαγένεια: Μιανμάρ/Βιρμανία
Ημερομηνία γέννησης: 4.5.1961 ή 5.5.1961
Φύλο: άρρεν
|
Ο στρατηγός Mya Tun Oo είναι μέλος των ενόπλων δυνάμεων της Μιανμάρ (Tatmadaw). Υπήρξε υπουργός Άμυνας από την 1η Φεβρουαρίου 2021 έως τις 3 Αυγούστου 2023 και μέλος του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ) μέχρι τη διάλυσή του στις 31 Ιουλίου 2025. Την 1η Φεβρουαρίου 2023 διορίστηκε επίσης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Από την 1η Αυγούστου 2023 ανέλαβε και το αξίωμα του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών της Ένωσης. Επιβλέπει επίσης και άλλους ελεγχόμενους από τη χούντα εποπτικούς φορείς που σχετίζονται με τις ξένες επενδύσεις και το εμπόριο.
Την 1η Φεβρουαρίου 2021 οι ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ (Tatmadaw), υπό την ηγεσία του ανώτατου διοικητή Min Aung Hlaing, οργάνωσαν πραξικόπημα στη Μιανμάρ/Βιρμανία, ακυρώνοντας τα αποτελέσματα των εκλογών που διεξήχθησαν στις 8 Νοεμβρίου 2020 και ανατρέποντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Στο πλαίσιο του πραξικοπήματος, ο αντιπρόεδρος Myint Swe, ενεργώντας ως υπηρεσιακός πρόεδρος, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μεταβίβασε τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία του κράτους στον αρχιστράτηγο Min Aung Hlaing, ανώτατο διοικητή των υπηρεσιών άμυνας. Στις 2 Φεβρουαρίου 2021 συστάθηκε το ΚΣΔ για την άσκηση αυτών των εξουσιών, εμποδίζοντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να εκπληρώσει την εντολή της. Ο Mya Tun Oo συμμετείχε στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας και Ασφάλειας (ΕΣΑΑ) στις 31 Ιανουαρίου 2022, κατά την οποία αποφασίστηκε η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έως τις 31 Ιουλίου 2022. Ως μέλος του ΕΣΑΑ και του ΚΣΔ, ο στρατηγός Mya Tun Oo εμπλέκεται και ευθύνεται άμεσα για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με λειτουργίες του κράτους και υπέχει συνεπώς ευθύνη για την υπονόμευση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία.
Επιπλέον, το ΚΣΔ εξέδωσε αποφάσεις που περιορίζουν το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε πληροφορίες, και το δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι ειρηνικώς. Οι στρατιωτικές δυνάμεις και οι αρχές που ενεργούν υπό τον έλεγχο του ΚΣΔ διέπραξαν σοβαρές παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων από την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μετά, προβαίνοντας σε δολοφονίες αμάχων και άοπλων διαδηλωτών, περιορίζοντας την ελευθερία του συνέρχεσθαι και την ελευθερία της έκφρασης, μεταξύ άλλων περιορίζοντας την πρόσβαση στο διαδίκτυο, και μέσω αυθαίρετων συλλήψεων και της κράτησης ηγετών της αντιπολίτευσης και αντιτιθέμενων στο πραξικόπημα.
Ως πρώην μέλος του ΚΣΔ, ο στρατηγός Mya Tun Oo ευθύνεται άμεσα για αυτές τις αποφάσεις καταστολής και για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επιπλέον, ως πρώην υπουργός Άμυνας, ο Mya Tun Oo φέρει ευθύνη για τις επιθέσεις των στρατιωτικών δυνάμεων στην πολιτεία Kayah στις 25 Δεκεμβρίου 2021 κατά τις οποίες δολοφονήθηκαν περισσότερα από τριάντα άτομα, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και μελών ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και για τις μαζικές δολοφονίες και τα βασανιστήρια αμάχων σε ολόκληρη τη Μιανμάρ/Βιρμανία. Υπό την προηγούμενη ιδιότητά του ως υπουργού Άμυνας, ο στρατηγός Mya Tun Oo ευθύνεται επίσης για τους βομβαρδισμούς, τις αεροπορικές επιδρομές και άλλα περιστατικά βίας μεγάλης κλίμακας που διέπραξαν οι ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ κατά τη διάρκεια του 2022. Ως εκ τούτου, ευθύνεται για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Μιανμάρ/Βιρμανία.
Το 2018 ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών καθώς και διεθνείς οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών κατήγγειλαν κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σοβαρές καταπατήσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στις πολιτείες Kachin, Rakhine και Shan κατά του πληθυσμού Ροχίνγκια εκ μέρους των στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων από το 2011 και κατέληξαν ότι πολλές από τις εν λόγω παραβιάσεις συνιστούν βαρύτατα εγκλήματα βάσει του διεθνούς δικαίου. Ο Mya Tun Oo ήταν αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Μιανμάρ (Tatmadaw), τρίτος στην ιεραρχία των Tatmadaw, από τον Αύγουστο του 2016 μέχρι τον διορισμό του ως υπουργού Άμυνας. Υπό την ιδιότητά του αυτή, επέβλεψε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην πολιτεία Rakhine και συντόνισε τις διάφορες ένοπλες δυνάμεις — συμπεριλαμβανομένων του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας — καθώς και τη χρήση πυροβολικού. Κατά συνέπεια, ευθύνεται για τις εν λόγω σοβαρές παραβιάσεις και καταπατήσεις σε βάρος του πληθυσμού των Ροχίνγκια.
|
22.3.2021
|
|
21.
|
Dwe Aung Lin
|
Ημερομηνία γέννησης: 31.5.1962
Ιθαγένεια: Μιανμάρ
Φύλο: άρρεν
|
Ο αντιστράτηγος Dwe Aung Lin είναι μέλος των ενόπλων δυνάμεων της Μιανμάρ (Tatmadaw) και διετέλεσε γραμματέας του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ) έως ότου αντικαταστάθηκε στις 31 Ιουλίου 2025 από την Κρατική Επιτροπή Ασφάλειας και Ειρήνης (ΚΕΑΕ)., Αποτελεί μέλος της ΚΕΑΕ από τις 31 Ιουλίου 2025.
Την 1η Φεβρουαρίου 2021 οι ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ (Tatmadaw), υπό την ηγεσία του ανώτατου διοικητή Min Aung Hlaing, οργάνωσαν πραξικόπημα στη Μιανμάρ/Βιρμανία, ακυρώνοντας τα αποτελέσματα των εκλογών που είχαν πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου 2020 και ανατρέποντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Στο πλαίσιο του πραξικοπήματος, ο αντιπρόεδρος Myint Swe, ενεργώντας ως υπηρεσιακός πρόεδρος, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την 1η Φεβρουαρίου και μεταβίβασε τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία του κράτους στον αρχιστράτηγο Min Aung Hlaing, ανώτατο διοικητή των υπηρεσιών άμυνας. Στις 2 Φεβρουαρίου συστάθηκε το ΚΣΔ για την άσκηση αυτών των εξουσιών, εμποδίζοντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να εκπληρώσει την εντολή της.
Ο αντιστράτηγος Dwe Aung Lin διορίστηκε γραμματέας του ΚΣΔ στις 2 Φεβρουαρίου 2021 και έχει εκδώσει διαταγές του ΚΣΔ. Μεταξύ άλλων, διέταξε την αποπομπή ατόμων από αξιώματα στα οποία είχαν διοριστεί από τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, καθώς και τον διορισμό νέων μελών στην εκλογική επιτροπή της Μιανμάρ.
Ως μέλος του ΚΣΔ / της ΚΕΑΕ και πρώην γραμματέας του ΚΣΔ, ο αντιστράτηγος Dwe Aung Lin εμπλέκεται άμεσα και ευθύνεται για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις λειτουργίες του κράτους και συνεπώς είναι υπεύθυνος για την υπονόμευση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία.
Επιπλέον, το ΚΣΔ / η ΚΕΑΕ έχει εκδώσει αποφάσεις που περιορίζουν το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε πληροφορίες, και το δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι ειρηνικώς. Οι στρατιωτικές δυνάμεις και οι αρχές που ενεργούν υπό τον έλεγχο του ΚΣΔ / της ΚΕΑΕ διέπραξαν σοβαρές παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων από την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μετά, προβαίνοντας σε δολοφονίες αμάχων και άοπλων διαδηλωτών, περιορίζοντας την ελευθερία του συνέρχεσθαι και την ελευθερία της έκφρασης, μεταξύ άλλων περιορίζοντας την πρόσβαση στο διαδίκτυο, και μέσω αυθαίρετων συλλήψεων και της κράτησης ηγετών της αντιπολίτευσης και αντιτιθέμενων στο πραξικόπημα.
Ως μέλος του ΚΣΔ / της ΚΕΑΕ και πρώην γραμματέας του ΚΣΔ, ο αντιστράτηγος Dwe Aung Lin είναι άμεσα υπεύθυνος για αυτές τις αποφάσεις καταστολής και για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
|
22.3.2021
|
|
22.
|
Ye Win Oo
|
Ημερομηνία γέννησης: 21.2.1966
Ιθαγένεια: Μιανμάρ
Φύλο: άρρεν
|
Ο αντιστράτηγος Ye Win Oo είναι μέλος των ενόπλων δυνάμεων της Μιανμάρ (Tatmadaw) και διετέλεσε συγγραμματέας του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ) έως ότου αντικαταστάθηκε από την Κρατική Επιτροπή Ασφάλειας και Ειρήνης (ΚΕΑΕ). Διατελεί γραμματέας της ΚΕΑΕ από το χρονικό σημείο κατά το οποίο η ΚΕΑΕ αντικατέστησε την ΚΣΔ.
Την 1η Φεβρουαρίου 2021 οι ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ (Tatmadaw), υπό την ηγεσία του ανώτατου διοικητή Min Aung Hlaing, οργάνωσαν πραξικόπημα στη Μιανμάρ/Βιρμανία, ακυρώνοντας τα αποτελέσματα των εκλογών που είχαν πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου 2020 και ανατρέποντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Στο πλαίσιο του πραξικοπήματος, ο αντιπρόεδρος Myint Swe, ενεργώντας ως υπηρεσιακός πρόεδρος, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την 1η Φεβρουαρίου και μεταβίβασε τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία του κράτους στον αρχιστράτηγο Min Aung Hlaing, ανώτατο διοικητή των υπηρεσιών άμυνας. Στις 2 Φεβρουαρίου συστάθηκε το ΚΣΔ για την άσκηση αυτών των εξουσιών, εμποδίζοντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να εκπληρώσει την εντολή της.
Στις 2 Φεβρουαρίου 2021 ο αντιστράτηγος Ye Win Oo διορίστηκε συγγραμματέας του ΚΣΔ. Στις 31 Ιουλίου 2025, το ΚΣΔ αντικαταστάθηκε από την ΚΕΑΕ και ο Ye Win Oo διορίστηκε γραμματέας της ΚΕΑΕ.
Ως μέλος και συγγραμματέας/γραμματέας του ΚΣΔ / της ΚΕΑΕ, ο αντιστράτηγος Ye Win Oo εμπλέκεται και ευθύνεται άμεσα για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις λειτουργίες του κράτους και συνεπώς είναι υπεύθυνος για την υπονόμευση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία.
Επιπλέον, το ΚΣΔ / η ΚΕΑΕ έχει εκδώσει αποφάσεις που περιορίζουν το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε πληροφορίες, και το δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι ειρηνικώς. Οι δυνάμεις και αρχές ασφαλείας της Μιανμάρ που τελούν υπό τον έλεγχο του ΚΣΔ / της ΚΕΑΕ διέπραξαν σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μετά, δολοφονίες αμάχων και άοπλων διαδηλωτών, περιορισμός της ελευθερίας του συνέρχεσθαι και της ελευθερίας της έκφρασης, μεταξύ άλλων με τον περιορισμό της πρόσβασης στο διαδίκτυο, και μέσω αυθαίρετων συλλήψεων και κράτησης ηγετών της αντιπολίτευσης και αντιπάλων του πραξικοπήματος.
Ως μέλος και συγγραμματέας/γραμματέας του ΚΣΔ / της ΚΕΑΕ, ο αντιστράτηγος Ye Win Oo είναι άμεσα υπεύθυνος για αυτές τις αποφάσεις καταστολής και για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
|
22.3.2021
|
|
26.
|
Mahn Nyein Maung
(άλλως P’do, Phado Man Nyein Maung)
|
Μέλος του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης
Ημερομηνία γέννησης: περίπου 1947
Τόπος γέννησης: Maungdaw, Μιανμάρ
Ιθαγένεια: Μιανμάρ
Φύλο: άρρεν
|
Ο Mahn Nyein Maung είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας και Ασφάλειας (ΕΣΑΑ) και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, καθώς και πρώην μέλος του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ).
Την 1η Φεβρουαρίου 2021 οι ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ (Tatmadaw), υπό την ηγεσία του ανώτατου διοικητή Min Aung Hlaing, οργάνωσαν πραξικόπημα στη Μιανμάρ/Βιρμανία, ακυρώνοντας τα αποτελέσματα των εκλογών που είχαν πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου 2020 και ανατρέποντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Στο πλαίσιο του πραξικοπήματος, ο αντιπρόεδρος Myint Swe, ενεργώντας ως υπηρεσιακός πρόεδρος, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μεταβίβασε τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία του κράτους στον αρχιστράτηγο Min Aung Hlaing, ανώτατο διοικητή των υπηρεσιών άμυνας. Στις 2 Φεβρουαρίου 2021 συστάθηκε το ΚΣΔ για την άσκηση αυτών των εξουσιών, εμποδίζοντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να εκπληρώσει την εντολή της.
Ως μέλος του ΕΣΑΑ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, καθώς και ως πρώην μέλος του ΚΣΔ, ο Mahn Nyein Maung εμπλέκεται και ευθύνεται άμεσα για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με λειτουργίες του κράτους και υπέχει συνεπώς ευθύνη για την υπονόμευση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία.
Επιπλέον, το ΚΣΔ εξέδωσε αποφάσεις που περιορίζουν το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε πληροφορίες, και το δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι ειρηνικώς. Οι στρατιωτικές δυνάμεις και οι αρχές που ενεργούν υπό τον έλεγχο του ΚΣΔ διέπραξαν σοβαρές παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων από την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μετά, προβαίνοντας σε δολοφονίες αμάχων και άοπλων διαδηλωτών, περιορίζοντας την ελευθερία του συνέρχεσθαι και την ελευθερία της έκφρασης, μεταξύ άλλων περιορίζοντας την πρόσβαση στο διαδίκτυο, και μέσω αυθαίρετων συλλήψεων και της κράτησης ηγετών της αντιπολίτευσης και αντιτιθέμενων στο πραξικόπημα. Επιπλέον, το ΚΣΔ έχει επιβάλει στρατιωτικό νόμο σε τμήματα της χώρας, παραχωρώντας στον στρατό απόλυτη εξουσία στις συγκεκριμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης διοικητικών και δικαστικών καθηκόντων και της επιβολής του νόμου. Στις περιοχές όπου έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος, πολίτες, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι και ειρηνικοί διαδηλωτές, διώκονται από στρατοδικεία με αποτέλεσμα να στερούνται ουσιαστικά του δικαιώματός τους σε δίκαιη δίκη, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος άσκησης προσφυγής. Οι βίαιες ενέργειες των στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων που στρέφονται κατά της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας, έχουν αυξηθεί σημαντικά στις περιοχές που έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος.
Ως μέλος του ΕΣΑΑ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, καθώς και ως πρώην μέλος του ΚΣΔ, ο Mahn Nyein Maung ευθύνεται άμεσα για αυτές τις αποφάσεις καταστολής και για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
|
19.4.2021
|
|
27.
|
Thein Nyunt
|
Ιθαγένεια: Μιανμάρ/Βιρμανία
Ημερομηνία γέννησης: 26.12.1944
Τόπος γέννησης: Kawkareik (Κρατίδιο Karen) Μιανμάρ/Βιρμανία
Φύλο: άρρεν
Αριθ. δελτίου ταυτότητας: 12/THAGAKA(NAING)012432
Ιδιότητα: μέλος του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης· πρόεδρος του Κόμματος της Νέας Εθνικής Δημοκρατίας (NNDP)
|
Ο Thein Nyunt είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας και Ασφάλειας (ΕΣΑΑ) και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, καθώς και πρώην μέλος του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ) και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου.
Την 1η Φεβρουαρίου 2021 οι ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ (Tatmadaw), υπό την ηγεσία του ανώτατου διοικητή Min Aung Hlaing, οργάνωσαν πραξικόπημα στη Μιανμάρ/Βιρμανία, ακυρώνοντας τα αποτελέσματα των εκλογών που διεξήχθησαν στις 8 Νοεμβρίου 2020 και ανατρέποντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Στο πλαίσιο του πραξικοπήματος, ο αντιπρόεδρος Myint Swe, ενεργώντας ως υπηρεσιακός πρόεδρος, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μεταβίβασε τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία του κράτους στον αρχιστράτηγο Min Aung Hlaing, ανώτατο διοικητή των υπηρεσιών άμυνας. Στις 2 Φεβρουαρίου 2021 συστάθηκε το ΚΣΔ για την άσκηση αυτών των εξουσιών, εμποδίζοντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να εκπληρώσει την εντολή της.
Ως μέλος του ΕΣΑΑ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου καθώς και ως πρώην μέλος του ΚΣΔ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, ο Thein Nyunt εμπλέκεται και ευθύνεται άμεσα για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με λειτουργίες του κράτους και υπέχει συνεπώς ευθύνη για την υπονόμευση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία.
Επιπλέον, το ΚΣΔ εξέδωσε αποφάσεις που περιορίζουν το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε πληροφορίες, και το δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι ειρηνικώς. Οι στρατιωτικές δυνάμεις και οι αρχές που ενεργούν υπό τον έλεγχο του ΚΣΔ διέπραξαν σοβαρές παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων από την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μετά, προβαίνοντας σε δολοφονίες αμάχων και άοπλων διαδηλωτών, περιορίζοντας την ελευθερία του συνέρχεσθαι και την ελευθερία της έκφρασης, μεταξύ άλλων περιορίζοντας την πρόσβαση στο διαδίκτυο, και μέσω αυθαίρετων συλλήψεων και της κράτησης ηγετών της αντιπολίτευσης και αντιτιθέμενων στο πραξικόπημα. Επιπλέον, το ΚΣΔ έχει επιβάλει στρατιωτικό νόμο σε τμήματα της χώρας, παραχωρώντας στον στρατό απόλυτη εξουσία στις συγκεκριμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης διοικητικών και δικαστικών καθηκόντων και της επιβολής του νόμου. Στις περιοχές όπου έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος, πολίτες, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι και ειρηνικοί διαδηλωτές, διώκονται από στρατοδικεία με αποτέλεσμα να στερούνται ουσιαστικά του δικαιώματός τους σε δίκαιη δίκη, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος άσκησης προσφυγής. Οι βίαιες ενέργειες των στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων που στρέφονται κατά της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας, έχουν αυξηθεί σημαντικά στις περιοχές που έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος.
Ως μέλος του ΕΣΑΑ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, καθώς και ως πρώην μέλος του ΚΣΔ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, ο Thein Nyunt είναι άμεσα υπεύθυνος για αυτές τις αποφάσεις καταστολής και για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
|
19.4.2021
|
|
28.
|
Khin Maung Swe
|
Ιθαγένεια: Μιανμάρ/Βιρμανία
Ημερομηνία γέννησης: 24.7.1942
Τόπος γέννησης: Ngathaingchaung, Επαρχία Pathein, Μιανμάρ/Βιρμανία
Φύλο: άρρεν
Ιδιότητα: μέλος του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης· πρόεδρος του κόμματος της Εθνικής Δημοκρατικής Δύναμης (NDF)
|
Ο Khin Maung Swe είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας και Ασφάλειας (ΕΣΑΑ) και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, καθώς και πρώην μέλος του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ) και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου.
Την 1η Φεβρουαρίου 2021 οι ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ (Tatmadaw), υπό την ηγεσία του ανώτατου διοικητή Min Aung Hlaing, οργάνωσαν πραξικόπημα στη Μιανμάρ/Βιρμανία, ακυρώνοντας τα αποτελέσματα των εκλογών που διεξήχθησαν στις 8 Νοεμβρίου 2020 και ανατρέποντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Στο πλαίσιο του πραξικοπήματος, ο αντιπρόεδρος Myint Swe, ενεργώντας ως υπηρεσιακός πρόεδρος, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μεταβίβασε τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία του κράτους στον αρχιστράτηγο Min Aung Hlaing, ανώτατο διοικητή των υπηρεσιών άμυνας. Στις 2 Φεβρουαρίου 2021 συστάθηκε το ΚΣΔ για την άσκηση αυτών των εξουσιών, εμποδίζοντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να εκπληρώσει την εντολή της.
Ως μέλος του ΕΣΑΑ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, καθώς και ως πρώην μέλος του ΚΣΔ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, ο Khin Maung Swe εμπλέκεται και ευθύνεται άμεσα για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με λειτουργίες του κράτους και υπέχει συνεπώς ευθύνη για την υπονόμευση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία.
Επιπλέον, το ΚΣΔ εξέδωσε αποφάσεις που περιορίζουν το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε πληροφορίες, και το δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι ειρηνικώς. Οι στρατιωτικές δυνάμεις και οι αρχές που ενεργούν υπό τον έλεγχο του ΚΣΔ διέπραξαν σοβαρές παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων από την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μετά, προβαίνοντας σε δολοφονίες αμάχων και άοπλων διαδηλωτών, περιορίζοντας την ελευθερία του συνέρχεσθαι και την ελευθερία της έκφρασης, μεταξύ άλλων περιορίζοντας την πρόσβαση στο διαδίκτυο, και μέσω αυθαίρετων συλλήψεων και της κράτησης ηγετών της αντιπολίτευσης και αντιτιθέμενων στο πραξικόπημα. Επιπλέον, το ΚΣΔ έχει επιβάλει στρατιωτικό νόμο σε τμήματα της χώρας, παραχωρώντας στον στρατό απόλυτη εξουσία στις συγκεκριμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης διοικητικών και δικαστικών καθηκόντων και της επιβολής του νόμου. Στις περιοχές όπου έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος, πολίτες, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι και ειρηνικοί διαδηλωτές, διώκονται από στρατοδικεία με αποτέλεσμα να στερούνται ουσιαστικά του δικαιώματός τους σε δίκαιη δίκη, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος άσκησης προσφυγής. Οι βίαιες ενέργειες των στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων που στρέφονται κατά της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας, έχουν αυξηθεί σημαντικά στις περιοχές που έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος.
Ως μέλος του ΕΣΑΑ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, καθώς και ως πρώην μέλος του ΚΣΔ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, ο Khin Maung Swe ευθύνεται άμεσα για αυτές τις αποφάσεις καταστολής και για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
|
19.4.2021
|
|
29.
|
Aye Nu Sein
|
Ιθαγένεια: Μιανμάρ/Βιρμανία
Ημερομηνία γέννησης: 24.3.1957
Τόπος γέννησης: Sittwe, Κρατίδιο Rakhine, Μιανμάρ/Βιρμανία
Φύλο: θήλυ
Ιδιότητα: μέλος του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης· αντιπρόεδρος του Εθνικού Κόμματος Arakan
|
Η Aye Nu Sein είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας και Ασφάλειας (ΕΣΑΑ) και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, καθώς και πρώην μέλος του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ) και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου.
Την 1η Φεβρουαρίου 2021 οι ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ (Tatmadaw), υπό την ηγεσία του ανώτατου διοικητή Min Aung Hlaing, οργάνωσαν πραξικόπημα στη Μιανμάρ/Βιρμανία, ακυρώνοντας τα αποτελέσματα των εκλογών που διεξήχθησαν στις 8 Νοεμβρίου 2020 και ανατρέποντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Στο πλαίσιο του πραξικοπήματος, ο αντιπρόεδρος Myint Swe, ενεργώντας ως υπηρεσιακός πρόεδρος, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μεταβίβασε τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία του κράτους στον αρχιστράτηγο Min Aung Hlaing, ανώτατο διοικητή των υπηρεσιών άμυνας. Στις 2 Φεβρουαρίου 2021 συστάθηκε το ΚΣΔ για την άσκηση αυτών των εξουσιών, εμποδίζοντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να εκπληρώσει την εντολή της.
Ως μέλος του ΕΣΑΑ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, καθώς και ως πρώην μέλος του ΚΣΔ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, η Aye Nu Sein εμπλέκεται και ευθύνεται άμεσα για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με λειτουργίες του κράτους και υπέχει συνεπώς ευθύνη για την υπονόμευση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία.
Επιπλέον, το ΚΣΔ εξέδωσε αποφάσεις που περιορίζουν το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε πληροφορίες, και το δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι ειρηνικώς. Οι στρατιωτικές δυνάμεις και οι αρχές που ενεργούν υπό τον έλεγχο του ΚΣΔ διέπραξαν σοβαρές παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων από την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μετά, προβαίνοντας σε δολοφονίες αμάχων και άοπλων διαδηλωτών, περιορίζοντας την ελευθερία του συνέρχεσθαι και την ελευθερία της έκφρασης, μεταξύ άλλων περιορίζοντας την πρόσβαση στο διαδίκτυο, και μέσω αυθαίρετων συλλήψεων και της κράτησης ηγετών της αντιπολίτευσης και αντιτιθέμενων στο πραξικόπημα. Επιπλέον, το ΚΣΔ έχει επιβάλει στρατιωτικό νόμο σε τμήματα της χώρας, παραχωρώντας στον στρατό απόλυτη εξουσία στις συγκεκριμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης διοικητικών και δικαστικών καθηκόντων και της επιβολής του νόμου. Στις περιοχές όπου έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος, πολίτες, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι και ειρηνικοί διαδηλωτές, διώκονται από στρατοδικεία με αποτέλεσμα να στερούνται ουσιαστικά του δικαιώματός τους σε δίκαιη δίκη, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος άσκησης προσφυγής. Οι βίαιες ενέργειες των στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων που στρέφονται κατά της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας, έχουν αυξηθεί σημαντικά στις περιοχές που έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος.
Ως μέλος του ΕΣΑΑ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, καθώς και ως πρώην μέλος του ΚΣΔ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, η Aye Nu Sein ευθύνεται άμεσα για αυτές τις αποφάσεις καταστολής και για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
|
19.4.2021
|
|
30.
|
Jeng Phang Naw Htaung
|
Ιθαγένεια: Μιανμάρ/Βιρμανία
Φύλο: άρρεν
Ιδιότητα: μέλος του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ)· υπουργός Εθνοτικών Υποθέσεων
|
Από τις 31 Ιουλίου 2025, ο Jeng Phang Naw Htaung είναι υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας, υπουργός Ξενοδοχείων και Τουρισμού της Ένωσης της Μιανμάρ. Είναι επίσης πρώην μέλος του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ) και υπουργός Εθνοτικών Υποθέσεων.
Την 1η Φεβρουαρίου 2021 οι ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ (Tatmadaw), υπό την ηγεσία του ανώτατου διοικητή Min Aung Hlaing, οργάνωσαν πραξικόπημα στη Μιανμάρ/Βιρμανία, ακυρώνοντας τα αποτελέσματα των εκλογών που διεξήχθησαν στις 8 Νοεμβρίου 2020 και ανατρέποντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Στο πλαίσιο του πραξικοπήματος, ο αντιπρόεδρος Myint Swe, ενεργώντας ως υπηρεσιακός πρόεδρος, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μεταβίβασε τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία του κράτους στον αρχιστράτηγο Min Aung Hlaing, ανώτατο διοικητή των υπηρεσιών άμυνας. Στις 2 Φεβρουαρίου 2021 συστάθηκε το ΚΣΔ για την άσκηση αυτών των εξουσιών, εμποδίζοντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να εκπληρώσει την εντολή της.
Ως υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας και υπουργός Ξενοδοχείων και Τουρισμού της Ένωσης της Μιανμάρ και ως πρώην μέλος του ΚΣΔ, ο Jeng Phang Naw Htaung εμπλέκεται και ευθύνεται άμεσα για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με λειτουργίες του κράτους και υπέχει συνεπώς ευθύνη για την υπονόμευση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία.
Επιπλέον, το ΚΣΔ εξέδωσε αποφάσεις που περιορίζουν το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε πληροφορίες, και το δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι ειρηνικώς. Οι στρατιωτικές δυνάμεις και οι αρχές που ενεργούν υπό τον έλεγχο του ΚΣΔ διέπραξαν σοβαρές παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων από την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μετά, προβαίνοντας σε δολοφονίες αμάχων και άοπλων διαδηλωτών, περιορίζοντας την ελευθερία του συνέρχεσθαι και την ελευθερία της έκφρασης, μεταξύ άλλων περιορίζοντας την πρόσβαση στο διαδίκτυο, και μέσω αυθαίρετων συλλήψεων και της κράτησης ηγετών της αντιπολίτευσης και αντιτιθέμενων στο πραξικόπημα. Επιπλέον, το ΚΣΔ έχει επιβάλει στρατιωτικό νόμο σε τμήματα της χώρας, παραχωρώντας στον στρατό απόλυτη εξουσία στις συγκεκριμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης διοικητικών και δικαστικών καθηκόντων και της επιβολής του νόμου. Στις περιοχές όπου έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος, πολίτες, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι και ειρηνικοί διαδηλωτές, διώκονται από στρατοδικεία με αποτέλεσμα να στερούνται ουσιαστικά του δικαιώματός τους σε δίκαιη δίκη, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος άσκησης προσφυγής. Οι βίαιες ενέργειες των στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων που στρέφονται κατά της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας, έχουν αυξηθεί σημαντικά στις περιοχές που έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος.
Ως υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας και υπουργός Ξενοδοχείων και Τουρισμού της Ένωσης της Μιανμάρ, και ως πρώην μέλος του ΚΣΔ και υπουργός Εθνικών Υποθέσεων, ο Jeng Phang Naw Htaung ευθύνεται άμεσα για αυτές τις αποφάσεις καταστολής και για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
|
19.4.2021
|
|
31.
|
Maung Ha
|
Ιθαγένεια: Μιανμάρ/Βιρμανία
Φύλο: άρρεν
Ιδιότητα: μέλος του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ)· μέλος του κεντρικού συμβουλευτικού οργάνου του ΚΣΔ
|
Ο Maung Ha ήταν μέλος του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ) και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου.
Την 1η Φεβρουαρίου 2021 οι ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ (Tatmadaw), υπό την ηγεσία του ανώτατου διοικητή Min Aung Hlaing, οργάνωσαν πραξικόπημα στη Μιανμάρ/Βιρμανία, ακυρώνοντας τα αποτελέσματα των εκλογών που διεξήχθησαν στις 8 Νοεμβρίου 2020 και ανατρέποντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Στο πλαίσιο του πραξικοπήματος, ο αντιπρόεδρος Myint Swe, ενεργώντας ως υπηρεσιακός πρόεδρος, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μεταβίβασε τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία του κράτους στον αρχιστράτηγο Min Aung Hlaing, ανώτατο διοικητή των υπηρεσιών άμυνας. Στις 2 Φεβρουαρίου 2021 συστάθηκε το ΚΣΔ για την άσκηση αυτών των εξουσιών, εμποδίζοντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να εκπληρώσει την εντολή της.
Ως πρώην μέλος του ΚΣΔ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, ο Maung Ha εμπλέκεται άμεσα και ευθύνεται για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις λειτουργίες του κράτους και υπέχει συνεπώς ευθύνη για την υπονόμευση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία.
Επιπλέον, το ΚΣΔ εξέδωσε αποφάσεις που περιορίζουν το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε πληροφορίες, και το δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι ειρηνικώς. Οι στρατιωτικές δυνάμεις και οι αρχές που ενεργούν υπό τον έλεγχο του ΚΣΔ διέπραξαν σοβαρές παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων από την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μετά, προβαίνοντας σε δολοφονίες αμάχων και άοπλων διαδηλωτών, περιορίζοντας την ελευθερία του συνέρχεσθαι και την ελευθερία της έκφρασης, μεταξύ άλλων περιορίζοντας την πρόσβαση στο διαδίκτυο, και μέσω αυθαίρετων συλλήψεων και της κράτησης ηγετών της αντιπολίτευσης και αντιτιθέμενων στο πραξικόπημα. Επιπλέον, το ΚΣΔ έχει επιβάλει στρατιωτικό νόμο σε τμήματα της χώρας, παραχωρώντας στον στρατό απόλυτη εξουσία στις συγκεκριμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης διοικητικών και δικαστικών καθηκόντων και της επιβολής του νόμου. Στις περιοχές όπου έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος, πολίτες, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι και ειρηνικοί διαδηλωτές, διώκονται από στρατοδικεία με αποτέλεσμα να στερούνται ουσιαστικά του δικαιώματός τους σε δίκαιη δίκη, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος άσκησης προσφυγής. Βίαιες ενέργειες των στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων που στρέφονται κατά της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας έχουν αυξηθεί σημαντικά στις περιοχές που έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος.
Ως πρώην μέλος του ΚΣΔ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, ο Maung Ha φέρει άμεση ευθύνη για αυτές τις αποφάσεις καταστολής και για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
|
19.4.2021
|
|
32.
|
Sai Long Hseng
|
Ιθαγένεια: Μιανμάρ/Βιρμανία
Ημερομηνία γέννησης: 18.4.1947
Τόπος γέννησης: Kengtung, Μιανμάρ/Βιρμανία
Φύλο: άρρεν
Δελτίο επαλήθευσης ιθαγένειας: Katana (Naing) 0052495
Αριθμός NRC: 13/KATANA (N)-005249
Ιδιότητα: πρώην μέλος του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης
|
Ο Sai Long Hseng ήταν μέλος του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ) και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου.
Την 1η Φεβρουαρίου 2021 οι ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ (Tatmadaw), υπό την ηγεσία του ανώτατου διοικητή Min Aung Hlaing, οργάνωσαν πραξικόπημα στη Μιανμάρ/Βιρμανία, ακυρώνοντας τα αποτελέσματα των εκλογών που διεξήχθησαν στις 8 Νοεμβρίου 2020 και ανατρέποντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Στο πλαίσιο του πραξικοπήματος, ο αντιπρόεδρος Myint Swe, ενεργώντας ως υπηρεσιακός πρόεδρος, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μεταβίβασε τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία του κράτους στον αρχιστράτηγο Min Aung Hlaing, ανώτατο διοικητή των υπηρεσιών άμυνας. Στις 2 Φεβρουαρίου 2021 συστάθηκε το ΚΣΔ για την άσκηση αυτών των εξουσιών, εμποδίζοντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να εκπληρώσει την εντολή της.
Ως πρώην μέλος του ΚΣΔ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, ο Sai Long Hseng εμπλέκεται και ευθύνεται άμεσα για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με λειτουργίες του κράτους και υπέχει συνεπώς ευθύνη για την υπονόμευση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία.
Επιπλέον, το ΚΣΔ εξέδωσε αποφάσεις που περιορίζουν το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε πληροφορίες, και το δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι ειρηνικώς. Οι στρατιωτικές δυνάμεις και οι αρχές που ενεργούν υπό τον έλεγχο του ΚΣΔ διέπραξαν σοβαρές παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων από την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μετά, προβαίνοντας σε δολοφονίες αμάχων και άοπλων διαδηλωτών, περιορίζοντας την ελευθερία του συνέρχεσθαι και την ελευθερία της έκφρασης, μεταξύ άλλων περιορίζοντας την πρόσβαση στο διαδίκτυο, και μέσω αυθαίρετων συλλήψεων και της κράτησης ηγετών της αντιπολίτευσης και αντιτιθέμενων στο πραξικόπημα. Επιπλέον, το ΚΣΔ έχει επιβάλει στρατιωτικό νόμο σε τμήματα της χώρας, παραχωρώντας στον στρατό απόλυτη εξουσία στις συγκεκριμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης διοικητικών και δικαστικών καθηκόντων και της επιβολής του νόμου. Στις περιοχές όπου έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος, πολίτες, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι και ειρηνικοί διαδηλωτές, διώκονται από στρατοδικεία με αποτέλεσμα να στερούνται ουσιαστικά του δικαιώματός τους σε δίκαιη δίκη, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος άσκησης προσφυγής. Οι βίαιες ενέργειες των στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων που στρέφονται κατά της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας, έχουν αυξηθεί σημαντικά στις περιοχές που έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος.
Ως πρώην μέλος του ΚΣΔ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, ο Sai Long Hseng ευθύνεται άμεσα για αυτές τις αποφάσεις καταστολής και για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
|
19.4.2021
|
|
33.
|
Saw Daniel
|
Ιθαγένεια: Μιανμάρ/Βιρμανία
Ημερομηνία γέννησης: 25.11.1957
Τόπος γέννησης: Loikaw (Κρατίδιο Kayah) Μιανμάρ/Βιρμανία
Φύλο: άρρεν
Ιδιότητα: μέλος του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης
|
Ο Saw Daniel είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας και Ασφάλειας (ΕΣΑΑ) και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, καθώς και πρώην μέλος του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ) και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου.
Την 1η Φεβρουαρίου 2021 οι ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ (Tatmadaw), υπό την ηγεσία του ανώτατου διοικητή Min Aung Hlaing, οργάνωσαν πραξικόπημα στη Μιανμάρ/Βιρμανία, ακυρώνοντας τα αποτελέσματα των εκλογών που διεξήχθησαν στις 8 Νοεμβρίου 2020 και ανατρέποντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Στο πλαίσιο του πραξικοπήματος, ο αντιπρόεδρος Myint Swe, ενεργώντας ως υπηρεσιακός πρόεδρος, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μεταβίβασε τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία του κράτους στον αρχιστράτηγο Min Aung Hlaing, ανώτατο διοικητή των υπηρεσιών άμυνας. Στις 2 Φεβρουαρίου 2021 συστάθηκε το ΚΣΔ για την άσκηση αυτών των εξουσιών, εμποδίζοντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να εκπληρώσει την εντολή της.
Ως μέλος του ΕΣΑΑ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου καθώς και ως πρώην μέλος του ΚΣΔ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, ο Saw Daniel εμπλέκεται και ευθύνεται άμεσα για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με λειτουργίες του κράτους και υπέχει συνεπώς ευθύνη για την υπονόμευση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία.
Επιπλέον, το ΚΣΔ εξέδωσε αποφάσεις που περιορίζουν το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε πληροφορίες, και το δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι ειρηνικώς. Οι στρατιωτικές δυνάμεις και οι αρχές που ενεργούν υπό τον έλεγχο του ΚΣΔ διέπραξαν σοβαρές παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων από την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μετά, προβαίνοντας σε δολοφονίες αμάχων και άοπλων διαδηλωτών, περιορίζοντας την ελευθερία του συνέρχεσθαι και την ελευθερία της έκφρασης, μεταξύ άλλων περιορίζοντας την πρόσβαση στο διαδίκτυο, και μέσω αυθαίρετων συλλήψεων και της κράτησης ηγετών της αντιπολίτευσης και αντιτιθέμενων στο πραξικόπημα. Επιπλέον, το ΚΣΔ έχει επιβάλει στρατιωτικό νόμο σε τμήματα της χώρας, παραχωρώντας στον στρατό απόλυτη εξουσία στις συγκεκριμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης διοικητικών και δικαστικών καθηκόντων και της επιβολής του νόμου. Στις περιοχές όπου έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος, πολίτες, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι και ειρηνικοί διαδηλωτές, διώκονται από στρατοδικεία με αποτέλεσμα να στερούνται ουσιαστικά του δικαιώματός τους σε δίκαιη δίκη, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος άσκησης προσφυγής. Οι βίαιες ενέργειες των στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων που στρέφονται κατά της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας, έχουν αυξηθεί σημαντικά στις περιοχές που έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος.
Ως μέλος του ΕΣΑΑ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου καθώς και ως πρώην μέλος του ΚΣΔ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, ο Saw Daniel είναι άμεσα υπεύθυνος για αυτές τις αποφάσεις καταστολής και για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
|
19.4.2021
|
|
34.
|
Δρ Banyar Aung Moe
|
Ιθαγένεια: Μιανμάρ/Βιρμανία
Ημερομηνία γέννησης: 14.8.1947
Φύλο: άρρεν
Αριθμός εθνικού δελτίου ταυτότητας: 10RAMANAN202348
Ιδιότητα: μέλος του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης
|
Ο Banyar Aung Moe είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας και Ασφάλειας (ΕΣΑΑ) και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, καθώς και πρώην μέλος του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ) και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου.
Την 1η Φεβρουαρίου 2021 οι ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ (Tatmadaw), υπό την ηγεσία του ανώτατου διοικητή Min Aung Hlaing, οργάνωσαν πραξικόπημα στη Μιανμάρ/Βιρμανία, ακυρώνοντας τα αποτελέσματα των εκλογών που διεξήχθησαν στις 8 Νοεμβρίου 2020 και ανατρέποντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Στο πλαίσιο του πραξικοπήματος, ο αντιπρόεδρος Myint Swe, ενεργώντας ως υπηρεσιακός πρόεδρος, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μεταβίβασε τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία του κράτους στον αρχιστράτηγο Min Aung Hlaing, ανώτατο διοικητή των υπηρεσιών άμυνας. Στις 2 Φεβρουαρίου 2021 συστάθηκε το ΚΣΔ για την άσκηση αυτών των εξουσιών, εμποδίζοντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να εκπληρώσει την εντολή της.
Ως μέλος του ΕΣΑΑ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου καθώς και ως πρώην μέλος του ΚΣΔ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, ο Banyar Aung Moe εμπλέκεται άμεσα και ευθύνεται για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με λειτουργίες του κράτους και υπέχει συνεπώς ευθύνη για την υπονόμευση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία.
Επιπλέον, το ΚΣΔ εξέδωσε αποφάσεις που περιορίζουν το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε πληροφορίες, και το δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι ειρηνικώς. Οι στρατιωτικές δυνάμεις και οι αρχές που ενεργούν υπό τον έλεγχο του ΚΣΔ διέπραξαν σοβαρές παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων από την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μετά, προβαίνοντας σε δολοφονίες αμάχων και άοπλων διαδηλωτών, περιορίζοντας την ελευθερία του συνέρχεσθαι και την ελευθερία της έκφρασης, μεταξύ άλλων περιορίζοντας την πρόσβαση στο διαδίκτυο, και μέσω αυθαίρετων συλλήψεων και της κράτησης ηγετών της αντιπολίτευσης και αντιτιθέμενων στο πραξικόπημα. Επιπλέον, το ΚΣΔ έχει επιβάλει στρατιωτικό νόμο σε τμήματα της χώρας, παραχωρώντας στον στρατό απόλυτη εξουσία στις συγκεκριμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης διοικητικών και δικαστικών καθηκόντων και της επιβολής του νόμου. Στις περιοχές όπου έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος, πολίτες, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι και ειρηνικοί διαδηλωτές, διώκονται από στρατοδικεία με αποτέλεσμα να στερούνται ουσιαστικά του δικαιώματός τους σε δίκαιη δίκη, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος άσκησης προσφυγής. Οι βίαιες ενέργειες των στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων που στρέφονται κατά της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας, έχουν αυξηθεί σημαντικά στις περιοχές που έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος.
Ως μέλος του ΕΣΑΑ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου καθώς και ως πρώην μέλος του ΚΣΔ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, ο Banyar Aung Moe ευθύνεται άμεσα για αυτές τις αποφάσεις καταστολής και για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
|
19.4.2021
|
|
36.
|
Soe Htut
|
Ημερομηνία γέννησης: 29.3.1960
Τόπος γέννησης: Mandalay, Μιανμάρ/Βιρμανία
Ιθαγένεια: Μιανμάρ
Φύλο: άρρεν
|
Ο αντιστράτηγος Soe Htut ήταν μέλος των ενόπλων δυνάμεων της Μιανμάρ (Tatmadaw) και μέλος του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ) υπό την ηγεσία του ανώτατου διοικητή Min Aung Hlaing.
Την 1η Φεβρουαρίου 2021 οι ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ (Tatmadaw), υπό την ηγεσία του ανώτατου διοικητή Min Aung Hlaing, οργάνωσαν πραξικόπημα στη Μιανμάρ/Βιρμανία, ακυρώνοντας τα αποτελέσματα των εκλογών που είχαν πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου 2020 και ανατρέποντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Στο πλαίσιο του πραξικοπήματος, ο αντιπρόεδρος Myint Swe, ενεργώντας ως υπηρεσιακός πρόεδρος, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μεταβίβασε τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία του κράτους στον αρχιστράτηγο Min Aung Hlaing, ανώτατο διοικητή των υπηρεσιών άμυνας. Στις 2 Φεβρουαρίου 2021 συστάθηκε το ΚΣΔ για την άσκηση αυτών των εξουσιών, εμποδίζοντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να εκπληρώσει την εντολή της.
Ο Soe Htut διορίστηκε υπουργός Εσωτερικών την 1η Φεβρουαρίου 2021. Ο Soe Htut συμμετείχε στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας και Ασφάλειας (ΕΣΑΑ) στις 31 Ιανουαρίου 2022, κατά την οποία αποφασίστηκε η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έως τις 31 Ιουλίου 2022. Μέσω της εν λόγω απόφασης και της ιδιότητάς του ως μέλους του ΚΣΔ, οι δραστηριότητές και οι πολιτικές του υπονομεύουν τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία.
Ο υπουργός Εσωτερικών είναι υπεύθυνος για την αστυνομία, την πυροσβεστική υπηρεσία και τη σωφρονιστική υπηρεσία της Μιανμάρ. Στις αρμοδιότητες του υπουργείου Εσωτερικών περιλαμβάνονται η κρατική ασφάλεια και η δημόσια τάξη. Υπό την ιδιότητα αυτή, ο αντιστράτηγος Soe Htut είναι υπεύθυνος για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την αστυνομία της Μιανμάρ μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου 2021, συμπεριλαμβανομένων δολοφονιών αμάχων και άοπλων διαδηλωτών, παραβιάσεων της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι και του συνέρχεσθαι ειρηνικώς, αυθαίρετων συλλήψεων και κρατήσεων ηγετών της αντιπολίτευσης και ειρηνικών διαδηλωτών και παραβιάσεων της ελευθερίας της έκφρασης.
Επιπλέον, ως μέλος του ΚΣΔ, ο αντιστράτηγος Soe Htut εμπλέκεται και ευθύνεται άμεσα για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις λειτουργίες του κράτους και συνεπώς είναι υπεύθυνος για την υπονόμευση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία. Είναι επίσης άμεσα υπεύθυνος για τις αποφάσεις καταστολής του ΚΣΔ, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και περιορίζει τις ελευθερίες των πολιτών της Μιανμάρ/Βιρμανίας, καθώς και για τις σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκ μέρους των δυνάμεων ασφαλείας της Μιανμάρ.
|
21.6.2021
|
|
37.
|
Tun Naung
(άλλως Tun Tun Naing· άλλως Htun Htun Naung)
|
Ημερομηνία γέννησης: 30.4.1963
Ιθαγένεια: Μιανμάρ
Φύλο: άρρεν
|
Ο αντιστράτηγος Tun Naung είναι μέλος των ενόπλων δυνάμεων της Μιανμάρ (Tatmadaw) και ήταν πρώην διοικητής. Είναι υπουργός Εσωτερικών και μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας (ΕΣΑΑ) καθώς και πρώην υπουργός Συνόρων. Το 2013, ο Tun Naung ήταν ο βόρειος διοικητής που επόπτευε τη σύγκρουση του βιρμανικού στρατού με τον στρατό ανεξαρτησίας της πολιτείας Kachin. Στη σύγκρουση αυτή, τα στρατεύματα της Μιανμάρ υπό τη διοίκηση του Tun Naung διέπραξαν σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παραβάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Το 2017, ο Tun Naung ήταν διοικητής του “1ου Γραφείου Ειδικών Επιχειρήσεων”. Υπό τη διοίκησή του, τα στρατεύματα διέπραξαν φρικαλεότητες και σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εις βάρος εθνοτικών μειονοτήτων στην πολιτεία Rakhine κατά τη διάρκεια των “εκκαθαριστικών επιχειρήσεων κατά των Ροχίνγκια”. Οι εν λόγω επιχειρήσεις ξεκίνησαν στις 25 Αυγούστου 2017 και συνίσταντο σε αυθαίρετες δολοφονίες, σωματική κακοποίηση, βασανιστήρια, σεξουαλική βία και κρατήσεις εις βάρος των Ροχίνγκια. Ως διοικητής το 2013 και το 2017, ο Tun Naung είναι υπεύθυνος για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν στη Μιανμάρ/Βιρμανία.
Την 1η Φεβρουαρίου 2021 οι ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ (Tatmadaw), υπό την ηγεσία του ανώτατου διοικητή Min Aung Hlaing, οργάνωσαν πραξικόπημα στη Μιανμάρ/Βιρμανία, ακυρώνοντας τα αποτελέσματα των εκλογών που είχαν πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου 2020 και ανατρέποντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Στο πλαίσιο του πραξικοπήματος, ο αντιπρόεδρος Myint Swe, ενεργώντας ως υπηρεσιακός πρόεδρος, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μεταβίβασε τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία του κράτους στον αρχιστράτηγο Min Aung Hlaing, ανώτατο διοικητή των υπηρεσιών άμυνας. Κατά τη διάρκεια των εν λόγω γεγονότων, ο Tun Naung αποδέχθηκε τον διορισμό του ως υπουργού Συνόρων στην κυβέρνηση της Ένωσης την 1η Φεβρουαρίου 2021 και, ως εκ τούτου, μια έδρα στο Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας (ΕΣΑΑ). Ο Tun Naung συμμετείχε στη συνεδρίαση του ΕΣΑΑ στις 31 Ιανουαρίου 2022, κατά την οποία αποφασίστηκε η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έως τις 31 Ιουλίου 2022. Μέσω της εν λόγω απόφασης και ως μέλος της κυβέρνησης της Ένωσης και υπουργός Εσωτερικών καθώς και πρώην υπουργός Συνόρων, ο Tun Naung είναι υπεύθυνος για δραστηριότητες που υπονομεύουν τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία και για ενέργειες που απειλούν την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας.
|
21.6.2021
|
|
38.
|
Win Shein
(άλλως U Win Shein)
|
Ημερομηνία γέννησης: 31.7.1957
Τόπος γέννησης: Mandalay, Μιανμάρ/Βιρμανία
Ιθαγένεια: Μιανμάρ
Φύλο: άρρεν
Αριθ. διαβατηρίου: DM001478 (Μιανμάρ/Βιρμανία) εκδόθηκε στις 10.9.2012, λήγει στις 9.9.2022
Αριθμός εθνικού δελτίου ταυτότητας: 12DAGANA011336
|
Ο Win Shein ήταν αντιπρόεδρος κυβέρνησης της Ένωσης από την 1η Φεβρουαρίου 2023 έως τις 31 Ιουλίου 2025 και υπουργός Προγραμματισμού και Οικονομικών της κυβέρνησης της Ένωσης από την 1η Φεβρουαρίου 2021 έως τις 31 Ιουλίου 2025, οπότε διορίστηκε από τον ανώτατο διοικητή Min Aung Hlaing.
Την 1η Φεβρουαρίου 2021 οι ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ (Tatmadaw), υπό την ηγεσία του ανώτατου διοικητή Min Aung Hlaing, οργάνωσαν πραξικόπημα στη Μιανμάρ/Βιρμανία, ακυρώνοντας τα αποτελέσματα των εκλογών που είχαν πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου 2020 και ανατρέποντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Στο πλαίσιο του πραξικοπήματος, ο αντιπρόεδρος Myint Swe, ενεργώντας ως υπηρεσιακός πρόεδρος, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μεταβίβασε τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία του κράτους στον Min Aung Hlaing.
Υπό την ιδιότητά του ως υπουργός Προγραμματισμού και Οικονομικών και ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ένωσης, και μέσω του σημαντικού ρόλου του στις οικονομικές πολιτικές του καθεστώτος, υπονομεύει με τις πράξεις του τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία.
|
21.6.2021
|
|
40.
|
Tin Aung San
|
Ιθαγένεια: Μιανμάρ/Βιρμανία
Ημερομηνία γέννησης: 16.10.1960
Φύλο: άρρεν
Αριθμός εθνικού δελτίου ταυτότητας: 12/La Ma Na (N) 89 489
|
Ο ναύαρχος Tin Aung San είναι αρχηγός του πολεμικού ναυτικού της Μιανμάρ και υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ. Υπήρξε μέλος του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ) έως τη διάλυσή του στις 31 Ιουλίου 2025. Από τις 5 Αυγούστου 2025 ασκεί επίσης καθήκοντα συμβούλου εθνικής ασφάλειας. Προηγουμένως, είχε διατελέσει υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και υπουργός Άμυνας.
Την 1η Φεβρουαρίου 2021 οι ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ (Tatmadaw), υπό την ηγεσία του ανώτατου διοικητή Min Aung Hlaing, οργάνωσαν πραξικόπημα στη Μιανμάρ/Βιρμανία, ακυρώνοντας τα αποτελέσματα των εκλογών που διεξήχθησαν στις 8 Νοεμβρίου 2020 και ανατρέποντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Στο πλαίσιο του πραξικοπήματος, ο αντιπρόεδρος Myint Swe, ενεργώντας ως υπηρεσιακός πρόεδρος, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μεταβίβασε τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία του κράτους στον αρχιστράτηγο Min Aung Hlaing, ανώτατο διοικητή των υπηρεσιών άμυνας. Στις 2 Φεβρουαρίου 2021 συστάθηκε το ΚΣΔ για την άσκηση αυτών των εξουσιών, εμποδίζοντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να εκπληρώσει την εντολή της.
Ως υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της κυβέρνησης υπήρξε υπεύθυνος για την επικοινωνία και τα δίκτυα και, ως εκ τούτου, έχει λάβει αποφάσεις και εφάρμοσε πολιτικές που καθορίζουν την ελευθερία της πρόσβασης σε δεδομένα στο διαδίκτυο. Όσο είχε αυτόν τον ρόλο„ υπήρξαν πολυάριθμες διακοπές λειτουργίας και περιστατικά εσκεμμένης επιβράδυνσης του διαδικτύου, καθώς και διαταγές προς τους παρόχους να εμποδίζουν τη διαδικτυακή πρόσβαση στο Facebook, το Twitter και το Instagram. Τον Ιανουάριο του 2022 κυκλοφόρησε νέο προσχέδιο νόμου για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, το οποίο επιτρέπει την κατάχρηση της εποπτικής τεχνολογίας για την παρακολούθηση και τη στόχευση προσώπων και, ως εκ τούτου, την καταστολή της ελευθερίας της έκφρασης και της πρόσβασης σε πληροφορίες. Ως εκ τούτου, ευθύνεται άμεσα για τον περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου και της πρόσβασης σε επιγραμμικές πληροφορίες, καθώς και για την παραβίαση του δικαιώματος του λαού της Μιανμάρ στην ιδιωτική ζωή. Στο πλαίσιο αυτό, ευθύνεται για την υπονόμευση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία.
Υπό την ιδιότητά του ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ως σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, καθώς και ως πρώην υπουργός Άμυνας και μέλος του ΚΣΔ, ο Tin Aung San εμπλέκεται άμεσα και ευθύνεται για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις κρατικές λειτουργίες και, συνεπώς, υπέχει ευθύνη για την υπονόμευση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία. Επίσης, ευθύνεται άμεσα για τις αποφάσεις καταστολής του ΚΣΔ, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και περιορίζει τις ελευθερίες των πολιτών της Μιανμάρ/Βιρμανίας, καθώς και για τις σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκ μέρους των δυνάμεων ασφαλείας της Μιανμάρ.
|
21.6.2021
|
|
43.
|
Zaw Min Tun
|
Τόπος γέννησης: Yenanchaung, Μιανμάρ
Ιθαγένεια: Μιανμάρ/Βιρμανία
Φύλο: άρρεν
|
Ο ταξίαρχος Zaw Min Tun ήταν ο επικεφαλής της ομάδας Τύπου του Κρατικού Διοικητικού Συμβουλίου και ο αναπληρωτής υπουργός Ενημέρωσης. Ήταν επίσης ο επικεφαλής της ομάδας πληροφοριών True News των Tatmadaw.
Την 1η Φεβρουαρίου 2021 οι ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ (Tatmadaw), υπό την ηγεσία του ανώτατου διοικητή Min Aung Hlaing, οργάνωσαν πραξικόπημα στη Μιανμάρ/Βιρμανία, ακυρώνοντας τα αποτελέσματα των εκλογών που είχαν πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου 2020 και ανατρέποντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Στο πλαίσιο του πραξικοπήματος, ο αντιπρόεδρος Myint Swe, ενεργώντας ως υπηρεσιακός πρόεδρος, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την 1η Φεβρουαρίου και μεταβίβασε τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία του κράτους στον αρχιστράτηγο Min Aung Hlaing, ανώτατο διοικητή των υπηρεσιών άμυνας. Στις 2 Φεβρουαρίου συστάθηκε το ΚΣΔ για την άσκηση αυτών των εξουσιών, εμποδίζοντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να εκπληρώσει την εντολή της.
Διορίστηκε επικεφαλής της ομάδας Τύπου του ΚΣΔ στις 5 Φεβρουαρίου 2021 και αναπληρωτής υπουργός Ενημέρωσης στις 7 Φεβρουαρίου 2021 από το Κρατικό Διοικητικό Συμβούλιο (ΚΣΔ) υπό την ηγεσία του ανώτατου διοικητή Min Aung Hlaing.
Ως εκπρόσωπος Τύπου του Κρατικού Διοικητικού Συμβουλίου, ο ταξίαρχος Zaw Min Tun έχει διευθύνει όλες τις συνεντεύξεις Τύπου του ΚΣΔ, οι οποίες έχουν ως στόχο να μεταφέρουν και να αιτιολογήσουν τα επιχειρήματα του ΚΣΔ σχετικά με το πραξικόπημα και τις ενέργειες της χούντας έκτοτε.
Ως κυβερνητικός αναπληρωτής υπουργός Ενημέρωσης, φέρει άμεση ευθύνη για τα κρατικά μέσα ενημέρωσης και, ως εκ τούτου, για τη μετάδοση και δημοσίευση επίσημων ειδήσεων. Μετά τον διορισμό του Chit Naing ως υπουργού Ενημέρωσης και του Zaw Min Tung ως αναπληρωτή του, οι εφημερίδες έχουν γεμίσει με άρθρα υπέρ του στρατού. Ως εκ τούτου, ο Zaw Min Tun φέρει ευθύνη για την προπαγάνδα της χούντας και τη διάδοση παραπληροφόρησης μέσω των κρατικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία μεταδίδουν ανακριβείς ειδήσεις. Είναι επίσης υπεύθυνος για τις αποφάσεις που οδήγησαν στη φίμωση των μέσων ενημέρωσης της Μιανμάρ/Βιρμανίας. Σε αυτές περιλαμβάνονται οδηγίες με τις οποίες τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης διατάχτηκαν να μη χρησιμοποιούν τις λέξεις “πραξικόπημα”, “στρατιωτικό καθεστώς” και “χούντα”, και με τις οποίες απαγορεύτηκαν τοπικά ειδησεογραφικά πρακτορεία στη χώρα και συνελήφθησαν εγχώριοι και ξένοι δημοσιογράφοι. Στις δηλώσεις του, υποστηρίζει δημοσίως το στρατιωτικό πραξικόπημα. Ως εκ τούτου, είναι υπεύθυνος για την υπονόμευση της δημοκρατίας στη Μιανμάρ/Βιρμανία, περιορίζοντας την ελευθερία του Τύπου και την πρόσβαση στην ενημέρωση εντός και εκτός διαδικτύου.
Ως πρώην μέλος τόσο του ΚΣΔ και της κυβέρνησης της χούντας, ο ταξίαρχος Zaw Min Tun συμμετέχει και παρέχει στήριξη σε ενέργειες και πολιτικές που υπονομεύουν τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία, καθώς και σε ενέργειες που απειλούν την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Μιανμάρ/Βιρμανίας.
|
21.6.2021
|
|
46.
|
Thet Thet Khine
|
Ιθαγένεια: Μιανμάρ/Βιρμανία
Ημερομηνία γέννησης: 19.8.1967
Τόπος γέννησης: Mogok, Μιανμάρ/Βιρμανία
Φύλο: θήλυ
Διεύθυνση: 127A Dhamazadei Road, Kamayut, Yangon, Myanmar/Burma
Αριθ. διαβατηρίου: MB132403 (Μιανμάρ/Βιρμανία) εκδόθηκε στις 7.5.2015, λήγει στις 6.5.2020
Αριθμός εθνικού δελτίου ταυτότητας: 9MAKANAN034200
|
Η Thet Thet Khine ήταν υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Αρωγής και Επανεγκατάστασης από τις 4 Φεβρουαρίου 2021 έως τις 3 Αυγούστου 2023 και υπουργός Ξενοδοχείων και Τουρισμού από τις 3 Αυγούστου 2023 έως τις 31 Ιουλίου 2025. Διορίστηκε από το Κρατικό Συμβούλιο Διοίκησης (ΚΣΔ), υπό την ηγεσία του ανώτατου διοικητή Min Aung Hlaing, το οποίο ανέλαβε τις νομοθετικές, εκτελεστικές και δικαστικές εξουσίες του κράτους από τις 2 Φεβρουαρίου 2021.
Έχει επανειλημμένα υποστηρίξει δημοσίως το πραξικόπημα. Υπό την ιδιότητά της ως πρώην υπουργός της κυβέρνησης, εντάσσεται στο στρατιωτικό καθεστώς το οποίο κατέλαβε την εξουσία με στρατιωτικό πραξικόπημα και ανέτρεψε τους νόμιμα εκλεγμένους ηγέτες στη Μιανμάρ/Βιρμανία. Με τις δηλώσεις και τις πράξεις της υποστήριξε δημοσίως το πραξικόπημα και το στρατιωτικό καθεστώς, μεταξύ άλλων με τη δήλωσή της ότι ο στρατός οργάνωσε το πραξικόπημα ως αντίδραση σε εκλογική νοθεία. Επίσης, αρνείται ότι ο στρατός διέπραξε γενοκτονία σε βάρος του πληθυσμού των Ροχίνγκια.
Ως εκ τούτου, συμμετέχει και παρέχει στήριξη σε ενέργειες και πολιτικές που υπονομεύουν τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία, καθώς και σε ενέργειες που απειλούν την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Μιανμάρ/Βιρμανίας.
|
21.2.2022
|
|
47.
|
Maung Maung Ohn
(άλλως U Maung Maung Ohn)
|
Ιθαγένεια: Μιανμάρ/Βιρμανία
Φύλο: άρρεν
|
Ο Maung Maung Ohn είναι υπουργός Ενημέρωσης από την 1η Αυγούστου 2021. Διορίστηκε από το Κρατικό Συμβούλιο Διοίκησης (ΚΣΔ), υπό την ηγεσία του ανώτατου διοικητή Min Aung Hlaing, το οποίο ανέλαβε τις νομοθετικές, εκτελεστικές και δικαστικές εξουσίες του κράτους από τις 2 Φεβρουαρίου 2021. Διετέλεσε προηγουμένως υπουργός Ξενοδοχείων και Τουρισμού, διορισμένος στις 7 Φεβρουαρίου 2021.
Ως υπουργός της κυβέρνησης, αποτελεί μέρος του στρατιωτικού καθεστώτος το οποίο κατέλαβε την εξουσία με στρατιωτικό πραξικόπημα και ανέτρεψε τους νόμιμα εκλεγμένους ηγέτες στη Μιανμάρ/Βιρμανία. Ως υπουργός Ενημέρωσης, έχει τον έλεγχο των κρατικών μέσων ενημέρωσης (των εφημερίδων MWD, MRTV, Myanmar Alin, Kyemon και Global New Light of Myanmar, του Myanmar News Agency (MNA) και του Myanmar Digital News) και, ως εκ τούτου, ο Maung Maung Ohn ελέγχει τη μετάδοση και δημοσίευση των επίσημων ειδήσεων. Συνέχισε και ενέτεινε περαιτέρω τις πολιτικές καταστολής μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα, ιδίως με την τροποποίηση του νόμου για τις ραδιοτηλεοπτικές μεταδόσεις, την επιβολή πρόσθετων περιορισμών στην ελευθερία της έκφρασης και την ελευθερία του Τύπου, μεταξύ άλλων με τον περιορισμό της πρόσβασης στο διαδίκτυο, την ποινικοποίηση της δημοσιογραφίας και τη φυλάκιση δημοσιογράφων. Επιπλέον, έδωσε εντολή στα μέλη του Συμβουλίου Μέσων Ενημέρωσης της Μιανμάρ, ενός ανεξάρτητου φορέα, να εφαρμόσουν τους στόχους της κυβέρνησης.
Ως εκ τούτου, οι ενέργειες, οι πολιτικές και οι δραστηριότητές του υπονομεύουν τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία, ενώ συμμετέχει και σε ενέργειες που απειλούν την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Μιανμάρ/Βιρμανίας.
|
21.2.2022
|
|
48.
|
Shwe Kyein
(άλλως U Shwe Kyein)
|
Ιθαγένεια: Μιανμάρ/Βιρμανία
Φύλο: άρρεν
|
Ο Shwe Kyein είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας και Ασφάλειας (ΕΣΑΑ) και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, καθώς και πρώην μέλος του Κρατικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΣΔ).
Την 1η Φεβρουαρίου 2021 οι ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ (Tatmadaw), υπό την ηγεσία του ανώτατου διοικητή Min Aung Hlaing, οργάνωσαν πραξικόπημα στη Μιανμάρ/Βιρμανία, ακυρώνοντας τα αποτελέσματα των εκλογών που είχαν πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου 2020 και ανατρέποντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Στο πλαίσιο του πραξικοπήματος, ο αντιπρόεδρος Myint Swe, ενεργώντας ως υπηρεσιακός πρόεδρος, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την 1η Φεβρουαρίου και μεταβίβασε τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία του κράτους στον αρχιστράτηγο Min Aung Hlaing, ανώτατο διοικητή των υπηρεσιών άμυνας. Στις 2 Φεβρουαρίου 2021 συστάθηκε το ΚΣΔ για την άσκηση αυτών των εξουσιών, εμποδίζοντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να εκπληρώσει την εντολή της.
Ως μέλος του ΕΣΑΑ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, καθώς και ως πρώην μέλος του ΚΣΔ, ο U Shwe Kyein εμπλέκεται και ευθύνεται άμεσα για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με λειτουργίες του κράτους και υπέχει συνεπώς ευθύνη για την υπονόμευση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία. Επιπλέον, το ΚΣΔ εξέδωσε αποφάσεις που περιορίζουν τα δικαιώματα στην ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε πληροφορίες, και το δικαίωμα στην ειρηνική συνάθροιση.
Οι στρατιωτικές δυνάμεις και οι αρχές που δρουν υπό τον έλεγχο του ΚΣΔ διαπράττουν συνεχώς σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την 1η Φεβρουαρίου 2021, δολοφονώντας αμάχους και άοπλους διαδηλωτές, εκτοπίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, καίγοντας, βασανίζοντας και δολοφονώντας αμάχους και αρνούμενες την ισότιμη πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια. Οι στρατιωτικές δυνάμεις και αρχές που τελούν υπό τον έλεγχο του ΚΣΔ έχουν περιορίσει την ελευθερία του συνέρχεσθαι και την ελευθερία της έκφρασης περιορίζοντας την πρόσβαση στο διαδίκτυο, και προβαίνοντας σε αυθαίρετες συλλήψεις, κρατήσεις και καταδίκες ηγετών της αντιπολίτευσης και αντιτιθέμενων στο πραξικόπημα. Επιπλέον, το ΚΣΔ έχει επιβάλει στρατιωτικό νόμο σε τμήματα της χώρας, δίνοντας στον στρατό τη δυνατότητα να ασκεί απόλυτη εξουσία στις συγκεκριμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης διοικητικών και δικαστικών καθηκόντων και της επιβολής του νόμου. Στις περιοχές που έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος, πολίτες, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι και ειρηνικοί διαδηλωτές, διώκονται από στρατοδικεία, στερούνται του δικαιώματός τους σε δίκαιη δίκη, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος άσκησης έφεσης. Οι βίαιες ενέργειες των στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων που στρέφονται κατά της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας, έχουν αυξηθεί σημαντικά στις περιοχές που έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος.
Ως μέλος του ΕΣΑΑ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, καθώς και ως πρώην μέλος του ΚΣΔ, ο U Shwe Kyein ευθύνεται άμεσα για αυτές τις αποφάσεις καταστολής και για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
|
21.2.2022
|
|
56.
|
Than Soe
(άλλως U Than Soe)
|
Ιθαγένεια: Μιανμάρ/Βιρμανία
Φύλο: άρρεν
|
Ο Than Soe διορίστηκε μέλος της εκλογικής επιτροπής (UEC) στις 26 Φεβρουαρίου 2021 και ασκεί καθήκοντα προέδρου της UEC από τις 31 Ιουλίου 2025. Αποδεχόμενος τον διορισμό αυτόν μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου 2021 και λαμβάνοντας υπόψη τις ενέργειές του ως μέλους της UEC, ιδίως την ακύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών του Νοεμβρίου 2020 χωρίς να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για νοθεία, την άσκηση διώξεων για εκλογική νοθεία στις ίδιες εκλογές και την καταστολή εις βάρος πρώην μελών της UEC, ο Than Soe έχει συμμετάσχει άμεσα σε ενέργειες που υπονομεύουν τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία.
|
21.2.2022
|
|
88.
|
MoE Aung
|
Ιθαγένεια: Μιανμάρ/Βιρμανία
Τόπος γέννησης: Μιανμάρ/Βιρμανία
Φύλο: άρρεν
Βαθμός: ναύαρχος
|
Ο ναύαρχος Moe Aung είναι ανώτατος διοικητής του πολεμικού ναυτικού της Μιανμάρ. Είναι ένας από τους πλέον υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ενόπλων δυνάμεων της Μιανμάρ (Tatmadaw), που συνδέεται στενά με το Κρατικό Συμβούλιο Διοίκησης/την Κρατική Επιτροπή Ασφάλειας και Ειρήνης του καθεστώτος, συμπεριλαμβανομένου του ανώτατου διοικητή Min Aung Hlaing και του αναπληρωτή διοικητή Soe Win και της κυβέρνησης. Από τις 8 Ιανουαρίου 2024, είναι υπουργός του υπουργείου 4 στο Γραφείο του Προέδρου του ΚΣΔ και σύμβουλος εθνικής ασφάλειας.
Ο Moe Aung συμμετέχει επίσης στη διακυβέρνηση της Myanmar Economic Holdings Public Company Ltd (MEHL) και της Myanmar Economic Corporation Limited (MEC), δύο ομίλων στρατιωτικής ιδιοκτησίας που παρέχουν στον στρατό οικονομικούς και υλικούς πόρους με τους οποίους διευκολύνονται οι ενέργειές τους. Υπό την εξουσία του και σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, στρατιώτες και όπλα μεταφέρθηκαν με σκάφη/πλοία στο βόρειο τμήμα της χώρας μέσω πλωτών οδών.
Ως υπουργός, εντάσσεται στο στρατιωτικό καθεστώς το οποίο κατέλαβε την εξουσία με στρατιωτικό πραξικόπημα και ανέτρεψε τους νόμιμα εκλεγμένους ηγέτες της Μιανμάρ/Βιρμανίας.
Συνεπώς, ο Moe Aung αποτελεί φυσικό πρόσωπο του οποίου οι ενέργειες, οι πολιτικές ή οι δραστηριότητες υπονομεύουν τη δημοκρατία ή το κράτος δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία ή το οποίο συμμετέχει ή παρέχει στήριξη σε ενέργειες που απειλούν την ειρήνη, την ασφάλεια ή τη σταθερότητα της Μιανμάρ/Βιρμανίας. Ευθύνεται επίσης για πολυάριθμες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
|
20.2.2023
|
|
90.
|
Myo Myint Aung
|
Ιθαγένεια: Μιανμάρ/Βιρμανία
Τόπος γέννησης: Μιανμάρ/Βιρμανία
Φύλο: άρρεν
Βαθμός: αντισυνταγματάρχης
|
Ο αντισυνταγματάρχης Myo Myint Aung διατελεί υπουργός Οικονομικών της περιφέρειας Yangon από τις 2 Σεπτεμβρίου 2022. Ως υπουργός της περιφέρειας Yangon, εμπλέκεται άμεσα και είναι υπεύθυνος για τη λήψη αποφάσεων που αφορούν την περιφέρεια Yangon.
Επιπλέον, στο παρελθόν είχε διατελέσει αρχηγός στρατολογίας και στρατοδίκης της Yangon, από την εγκαθίδρυση των στρατοδικείων έως τον Σεπτέμβριο του 2022.
Υπό την ιδιότητα αυτή, φέρεται ότι συμμετείχε στη διαδικασία καταδίκης σε θανατική ποινή και στην εκτέλεση τεσσάρων προσώπων με ακτιβιστική δράση υπέρ της δημοκρατίας τον Ιούλιο του 2022. Στη διάρκεια της θητείας του ως στρατοδίκη, πολλά μέλη της αντιπολίτευσης καταδικάστηκαν σε θάνατο και σε ποινές φυλάκισης.
Ως εκ τούτου, υπό την ιδιότητά του αυτή, είναι υπεύθυνος για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά το πραξικόπημα του 2021.
|
20.2.2023
|
|
93.
|
Myo Myint Oo
|
Ιθαγένεια: Μιανμάρ/Βιρμανία
Τόπος γέννησης: Μιανμάρ/Βιρμανία
Φύλο: άρρεν
|
Ο Myo Myint Oo διετέλεσε υπουργός Ενέργειας της Ένωσης από τις 5 Αυγούστου 2022 έως τον Αύγουστο του 2023. Ως πρώην υπουργός της κυβέρνησης, συμμετέχει στο στρατιωτικό καθεστώς.
Υπό την εξουσία του, η καταχωρισμένη σε κατάλογο της ΕΕ οντότητα Myanmar Oil and Gas Enterprise (MOGE) απέφερε έσοδα για το καταχωρισμένο σε κατάλογο της ΕΕ Κρατικό Συμβούλιο Διοίκησης (ΚΣΔ) και τη Myanmar Petroleum Enterprise, η οποία δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και διανομή αεροπορικών καυσίμων, μεταξύ άλλων για μαχητικά αεροσκάφη και άλλα στρατιωτικά αεροσκάφη.
Ως υπουργός Ενέργειας, ήταν αρμόδιος για τη διευκόλυνση των επενδύσεων και της συνεργασίας με ξένους εταίρους στους τομείς του πετρελαίου και του αερίου, μέσω της οποίας δημιουργούνται έσοδα για το ΚΣΔ, συμβάλλοντας έτσι στην κάλυψη των οικονομικών αναγκών του στρατιωτικού καθεστώτος και στην εισαγωγή αεροπορικών καυσίμων για τον στρατό, χάρη στην οποία καθίστανται δυνατές οι στρατιωτικές αεροπορικές επιδρομές κατά αμάχων.
Υπό την ιδιότητά του ως πρώην υπουργός Ενέργειας της Ένωσης, ο Myo Myint Oo είναι, συνεπώς, φυσικό πρόσωπο του οποίου οι ενέργειες, οι πολιτικές ή οι δραστηριότητες υπονομεύουν τη δημοκρατία ή το κράτος δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία ή το οποίο συμμετέχει ή παρέχει στήριξη σε ενέργειες που απειλούν την ειρήνη, την ασφάλεια ή τη σταθερότητα της Μιανμάρ/Βιρμανίας.
|
20.2.2023
|
|
94.
|
Aung Kyaw Min
|
Ιθαγένεια: Μιανμάρ/Βιρμανία
Ημερομηνία γέννησης: γύρω στο 1958
Τόπος γέννησης: Μιανμάρ/Βιρμανία
Φύλο: άρρεν
Ιδιότητα: μέλος του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης
|
Ο Aung Kyaw Min ήταν μέλος του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ) από την 1η Φεβρουαρίου 2023 έως τις 2 Αυγούστου 2023. Είναι επίσης ο πρώην διοικητής της πολιτείας Rakhine. Επικεφαλής του ΚΣΔ ήταν ο ανώτατος διοικητής Min Aung Hlaing, ο οποίος ανέλαβε τις νομοθετικές, εκτελεστικές και δικαστικές εξουσίες του κράτους από την 1η Φεβρουαρίου 2021, εμποδίζοντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να εκπληρώσει την εντολή της.
Ως πρώην μέλος του ΚΣΔ, ο Aung Kyaw Min εμπλέκεται και ευθύνεται άμεσα για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με λειτουργίες του κράτους και συνεπώς είναι υπεύθυνος για την υπονόμευση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία. Επιπλέον, το ΚΣΔ έχει εκδώσει αποφάσεις που περιορίζουν το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε πληροφορίες, και το δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι ειρηνικώς.
Οι στρατιωτικές δυνάμεις και οι αρχές που δρουν υπό τον έλεγχο του ΚΣΔ διαπράττουν συνεχώς σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την 1η Φεβρουαρίου 2021, δολοφονώντας αμάχους και άοπλους διαδηλωτές και περιορίζουν την ελευθερία του συνέρχεσθαι και την ελευθερία της έκφρασης.
Ως πρώην μέλος του ΚΣΔ, ο Aung Kyaw Min φέρει άμεση ευθύνη για αυτές τις αποφάσεις καταστολής και για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
|
20.7.2023
|
|
96.
|
Myint Kyaing
(άλλως U Myint Kyaing)
|
Ιθαγένεια: Μιανμάρ/Βιρμανία
Ημερομηνία γέννησης: 17.4.1957
Τόπος γέννησης: Μιανμάρ/Βιρμανία
Φύλο: άρρεν
Ιδιότητα: Υπουργός Μετανάστευσης και Πληθυσμού της Ένωσης της Μιανμάρ
|
Ο Myint Kyaing είναι υπουργός Μετανάστευσης και Πληθυσμού της Ένωσης της Μιανμάρ από τις 19 Αυγούστου 2021. Στο παρελθόν διετέλεσε υπουργός Εργασίας της Ένωσης της Μιανμάρ μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου 2021. Ήταν μέλος του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ) έως τη διάλυσή του στις 31 Ιουλίου 2025, υπό την ηγεσία του ανώτατου διοικητή Min Aung Hlaing, το οποίο ανέλαβε τις νομοθετικές, εκτελεστικές και δικαστικές εξουσίες του κράτους σε στρατιωτικό πραξικόπημα την 1η Φεβρουαρίου 2021.
Ως υπουργός της κυβέρνησης, εντάσσεται στο στρατιωτικό καθεστώς το οποίο κατέλαβε την εξουσία με στρατιωτικό πραξικόπημα και ανέτρεψε τους νόμιμα εκλεγμένους ηγέτες της Μιανμάρ /Βιρμανίας. Υπό την ιδιότητά του ως υπουργού της Ένωσης, εκτελεί καθήκοντα που στηρίζουν την καταπιεστική μεταναστευτική και πληθυσμιακή πολιτική του στρατιωτικού καθεστώτος, όπως περιορισμοί στα εντός της χώρας ταξίδια των πολιτών, καθώς και εφαρμογή της πολιτικής του καθεστώτος έναντι της μειονότητας των Ροχίνγκια κατά παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ως υπουργός Μετανάστευσης και Πληθυσμού συμμετέχει επίσης στις προετοιμασίες για τις εκλογές που ανακοίνωσε ο στρατός προκειμένου να νομιμοποιηθεί το παράνομο πραξικόπημα του Φεβρουαρίου του 2021.
Ο Myint Kyaing είναι συνεπώς υπεύθυνος για την υπονόμευση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία και τη στήριξή του σε ενέργειες που απειλούν την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Μιανμάρ/Βιρμανίας.
|
20.7.2023
|
|
97.
|
Porel Aung Thein
|
Ιθαγένεια: Μιανμάρ/Βιρμανία
Ημερομηνία γέννησης: 1960-1970 (περίπου 60 ετών)
Τόπος γέννησης: Μιανμάρ/Βιρμανία
Φύλο: άρρεν
Ιδιότητα: μέλος του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης
|
Ο Porel Aung Thein είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας και Ασφάλειας (ΕΣΑΑ) και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, καθώς και πρώην μέλος του Κρατικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΣΔ). Είναι επίσης μέλος του Κόμματος Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης της Ένωσης της Μιανμάρ (USDP), το οποίο πρόσκειται στις στρατιωτικές δυνάμεις.
Επικεφαλής του ΚΣΔ ήταν ο ανώτατος διοικητής Min Aung Hlaing, και ανέλαβε τις νομοθετικές, εκτελεστικές και δικαστικές εξουσίες του κράτους από τις 2 Φεβρουαρίου 2021, εμποδίζοντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να εκπληρώσει την εντολή της.
Ως μέλος του ΕΣΑΑ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, καθώς και ως πρώην μέλος του ΚΣΔ, ο U Shwe Kyein εμπλέκεται και ευθύνεται άμεσα για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με λειτουργίες του κράτους και υπέχει συνεπώς ευθύνη για την υπονόμευση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία. Επιπλέον, το ΚΣΔ εξέδωσε αποφάσεις που περιορίζουν το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε πληροφορίες, και το δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι ειρηνικώς.
Οι στρατιωτικές δυνάμεις και οι αρχές που δρουν υπό τον έλεγχο του ΚΣΔ διαπράττουν συνεχώς σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις 2 Φεβρουαρίου 2021, δολοφονώντας αμάχους και άοπλους διαδηλωτές και περιορίζουν την ελευθερία του συνέρχεσθαι και την ελευθερία της έκφρασης.
Ως μέλος του ΕΣΑΑ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, καθώς και ως πρώην μέλος του ΚΣΔ, ο Porel Aung Thein ευθύνεται άμεσα για αυτές τις αποφάσεις καταστολής και για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
|
20.7.2023
|
|
98.
|
Pwint San
|
Ιθαγένεια: Μιανμάρ/Βιρμανία
Ημερομηνία γέννησης: 13.7.1961
Τόπος γέννησης: Μιανμάρ/Βιρμανία
Φύλο: άρρεν
Ιδιότητα: υπουργός Εργασίας της Ένωσης
|
Ο Pwint San διετέλεσε υπουργός Εργασίας της Ένωσης από τις 19 Αυγούστου 2022 έως τις 2 Αυγούστου 2023. Διορίστηκε από το Κρατικό Συμβούλιο Διοίκησης (ΚΣΔ), υπό την ηγεσία του ανώτατου διοικητή Min Aung Hlaing, το οποίο ανέλαβε τις νομοθετικές, εκτελεστικές και δικαστικές εξουσίες του κράτους από τις 2 Φεβρουαρίου 2021.
Στο παρελθόν είχε διατελέσει υπουργός Εμπορίου της Ένωσης για την περίοδο από τις 3 Φεβρουαρίου 2021 έως τις 19 Αυγούστου 2022.
Ως πρώην υπουργός της κυβέρνησης, εντασσόταν στο στρατιωτικό καθεστώς το οποίο κατέλαβε την εξουσία με στρατιωτικό πραξικόπημα και ανέτρεψε τους νόμιμα εκλεγμένους ηγέτες της Μιανμάρ/Βιρμανίας. Υπό την εξουσία του έχουν παραβιαστεί συστηματικά τα δικαιώματα των εργαζομένων, ιδίως τα δικαιώματα των εργαζομένων που συνδέονται με το κίνημα της αντιπολίτευσης. Ως υπουργός Εμπορίου, ο Pwint San διευκόλυνε την εισαγωγή εμπορευμάτων αναγκαίων για τη διατήρηση της εξουσίας του καθεστώτος (π.χ. εισαγωγή μαζούτ). Επιπλέον, μέσω των δραστηριοτήτων του στη χώρα και των διεθνών επαφών του, συμβάλλει στην περαιτέρω σταθεροποίηση της παράνομης εξουσίας του στρατιωτικού καθεστώτος. Ταυτόχρονα, το υπουργείο που προηγουμένως τελούσε υπό την εξουσία του επιδεινώνει τις διαταραχές του εφοδιασμού στο εσωτερικό της χώρας επιβάλλοντας ελέγχους κατά την εισαγωγή και περιορίζοντας τη μεταφορά εμβασμάτων.
Υπό την ιδιότητά του ως πρώην υπουργός Εργασίας της Ένωσης και ως πρώην υπουργός Εμπορίου της Ένωσης, ο Pwint San είναι πρόσωπο του οποίου οι ενέργειες, οι πολιτικές και οι δραστηριότητες υπονομεύουν τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία και το οποίο συμμετέχει σε ενέργειες που απειλούν την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Μιανμάρ/Βιρμανίας.
|
20.7.2023
|
|
100.
|
Nyo Saw
|
Ιθαγένεια: Μιανμάρ/Βιρμανία
Τόπος γέννησης: Μιανμάρ/Βιρμανία
Φύλο: άρρεν
Ιδιότητα: πρωθυπουργός, μέλος του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ) και σύμβουλος του Min Aung Hlaing (Προέδρου του ΚΣΔ)
Βαθμός: αντιστράτηγος
Πολιτικό αξίωμα: υπουργός της Ένωσης
|
Από τις 31 Ιουλίου 2025, ο αντιστράτηγος Nyo Saw είναι πρωθυπουργός. Από τον Σεπτέμβριο του 2023 ήταν μέλος του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης, αφού διορίστηκε ανώτερος σύμβουλος του προέδρου του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ), αρχιστράτηγου Min Aung Hlaing (ο οποίος έχει καταχωριστεί από το 22.3.2021) στον βαθμό του υπουργού της Ένωσης, έως ότου το ΚΣΔ αντικατασταθεί από την Κρατική Επιτροπή Ασφάλειας και Ειρήνης (ΚΕΑΕ) στις 31 Ιουλίου 2025. Είναι μέλος της ΚΕΑΕ από τις 31 Ιουλίου 2025. Είναι επίσης επικεφαλής επιτροπής αρμόδιας για την εισαγωγή καυσίμων από τη Ρωσία, που αποτελεί τον κύριο προμηθευτή όπλων του καθεστώτος. Ο Nyo Saw αποστρατεύθηκε το 2020 με τον βαθμό του Γενικού Φροντιστή. Υπηρετεί επίσης ως μέλος της Επιτροπής Εποπτείας Ξένου Συναλλάγματος (FESC) και ως πρόεδρος του ομίλου Myanmar Economic Corporation (MEC), που είναι ιδιοκτησίας του στρατού· αμφότερες οι οντότητες αυτές παράγουν έσοδα για το καθεστώς. Είναι επίσης μέλος της ηγετικής ομάδας της Myanmar Economic Holdings Ltd (MEHL). Ως μέλος του ΚΣΔ και σύμβουλος του Προέδρου του ΚΣΔ, ο Nyo Saw παίζει καίριο ρόλο στη διατήρηση και τον συντονισμό της στρατιωτικής δικτατορίας στη Μιανμάρ, η οποία κατέλαβε την εξουσία μέσω στρατιωτικού πραξικοπήματος το 2021, ανατρέποντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Μέσω των ρόλων του στη διοίκηση επιχειρήσεων που ανήκουν στον στρατό και στη διαχείριση των εισαγωγών καυσίμων από τη Ρωσία, μεταξύ άλλων για στρατιωτική χρήση, παρέχει επίσης οικονομική στήριξη και έσοδα στο στρατιωτικό καθεστώς. Ο Nyo Saw συνδέεται με πρώην και νυν μέλη του χουντικού καθεστώτος.
Ως εκ τούτου, ο Nyo Saw είναι πρόσωπο του οποίου οι πολιτικές και οι δραστηριότητες υπονομεύουν τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία και το οποίο συμμετέχει σε ενέργειες που απειλούν την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Μιανμάρ/Βιρμανίας. Επιπλέον ο Nyo Saw συνδέεται με πρόσωπα που έχουν καταχωριστεί δυνάμει της απόφασης 2013/184/ΚΕΠΠΑ του Συμβουλίου και του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 401/2013 του Συμβουλίου, ιδίως τον στρατηγό Min Aung Hlaing.
|
11.12.2023
|
|
102.
|
Hmu Htan
|
Ιθαγένεια: Μιανμάρ/Βιρμανία
Ημερομηνία γέννησης: μεταξύ 1960 και 1975
Τόπος γέννησης: Μιανμάρ/Βιρμανία
Φύλο: άρρεν
Ιδιότητα: μέλος του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ)
|
Ο Hmu Htan είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας και Ασφάλειας (ΕΣΑΑ) και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, καθώς και πρώην μέλος του Κρατικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΣΔ). Είναι επίσης μέλος του Κόμματος Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης της Ένωσης της Μιανμάρ (USDP), το οποίο πρόσκειται στις στρατιωτικές δυνάμεις.
Την 1η Φεβρουαρίου 2021 οι ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ (Tatmadaw), υπό την ηγεσία του ανώτατου διοικητή Min Aung Hlaing, οργάνωσαν πραξικόπημα στη Μιανμάρ/Βιρμανία, ακυρώνοντας τα αποτελέσματα των εκλογών που είχαν πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου 2020 και ανατρέποντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Στο πλαίσιο του πραξικοπήματος, ο αντιπρόεδρος Myint Swe, ενεργώντας ως υπηρεσιακός πρόεδρος, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μεταβίβασε τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία του κράτους στον αρχιστράτηγο Min Aung Hlaing, ανώτατο διοικητή των υπηρεσιών άμυνας. Στις 2 Φεβρουαρίου 2021 συστάθηκε το ΚΣΔ για την άσκηση αυτών των εξουσιών, εμποδίζοντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να εκπληρώσει την εντολή της.
Ως μέλος του ΕΣΑΑ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, καθώς και ως πρώην μέλος του ΚΣΔ, ο Hmu Htan εμπλέκεται και ευθύνεται άμεσα για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με λειτουργίες του κράτους και υπέχει συνεπώς ευθύνη για την υπονόμευση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία. Επιπλέον, το ΚΣΔ έχει εκδώσει αποφάσεις που περιορίζουν το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε πληροφορίες, και το δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι ειρηνικώς. Οι στρατιωτικές δυνάμεις και οι αρχές που ενεργούν υπό τον έλεγχο του ΚΣΔ διέπραξαν σοβαρές παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων από την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μετά, προβαίνοντας σε δολοφονίες αμάχων και άοπλων διαδηλωτών, περιορίζοντας την ελευθερία του συνέρχεσθαι και την ελευθερία της έκφρασης, μεταξύ άλλων περιορίζοντας την πρόσβαση στο διαδίκτυο, και μέσω αυθαίρετων συλλήψεων και της κράτησης ηγετών της αντιπολίτευσης και αντιτιθέμενων στο πραξικόπημα. Επιπλέον, το ΚΣΔ έχει επιβάλει στρατιωτικό νόμο σε τμήματα της χώρας, παραχωρώντας στον στρατό απόλυτη εξουσία στις περιοχές αυτές, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης διοικητικών και δικαστικών καθηκόντων και της επιβολής του νόμου. Στις περιοχές όπου έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος, πολίτες, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι και ειρηνικοί διαδηλωτές, διώκονται από στρατοδικεία, με αποτέλεσμα να στερούνται ουσιαστικά του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος άσκησης προσφυγής. Βίαιες ενέργειες των στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων που στρέφονται κατά της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας έχουν αυξηθεί σημαντικά στις περιοχές που έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος.
Υπό την ιδιότητά του ως μέλος του ΕΣΑΑ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, καθώς και ως πρώην μέλος του ΚΣΔ, ο Hmu Htan ευθύνεται άμεσα για αυτές τις αποφάσεις καταστολής και για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
|
11.12.2023
|
|
103.
|
Wunna Maung Lwin
|
Ιθαγένεια: Μιανμάρ/Βιρμανία
Ημερομηνία γέννησης: 30.5.1952
Τόπος γέννησης: Μιανμάρ/Βιρμανία
Φύλο: άρρεν
Ιδιότητα: μέλος του Κρατικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ)· πρώην υπουργός Εξωτερικών της χούντας
|
Ο Wunna Maung Lwin είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας και Ασφάλειας (ΕΣΑΑ) και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, καθώς και πρώην μέλος του Κρατικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΣΔ). Είναι επίσης μέλος του Κόμματος Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης της Ένωσης της Μιανμάρ (USDP), το οποίο πρόσκειται στις στρατιωτικές δυνάμεις.
Την 1η Φεβρουαρίου 2021 οι ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ (Tatmadaw), υπό την ηγεσία του ανώτατου διοικητή Min Aung Hlaing, οργάνωσαν πραξικόπημα στη Μιανμάρ/Βιρμανία, ακυρώνοντας τα αποτελέσματα των εκλογών που είχαν πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου 2020 και ανατρέποντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Στο πλαίσιο του πραξικοπήματος, ο αντιπρόεδρος Myint Swe, ενεργώντας ως υπηρεσιακός πρόεδρος, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μεταβίβασε τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία του κράτους στον αρχιστράτηγο Min Aung Hlaing, ανώτατο διοικητή των υπηρεσιών άμυνας. Στις 2 Φεβρουαρίου 2021 συστάθηκε το ΚΣΔ για την άσκηση αυτών των εξουσιών, εμποδίζοντας τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να εκπληρώσει την εντολή της.
Ως μέλος του ΕΣΑΑ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, καθώς και ως πρώην μέλος του ΚΣΔ, ο Wunna Maung Lwin εμπλέκεται και ευθύνεται άμεσα για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με λειτουργίες του κράτους και υπέχει συνεπώς ευθύνη για την υπονόμευση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στη Μιανμάρ/Βιρμανία. Επιπλέον, το ΚΣΔ έχει εκδώσει αποφάσεις που περιορίζουν το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε πληροφορίες, και το δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι ειρηνικώς.
Οι στρατιωτικές δυνάμεις και οι αρχές που ενεργούν υπό τον έλεγχο του ΚΣΔ διέπραξαν σοβαρές παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων από την 1η Φεβρουαρίου 2021 και μετά, προβαίνοντας σε δολοφονίες αμάχων και άοπλων διαδηλωτών, περιορίζοντας την ελευθερία του συνέρχεσθαι και την ελευθερία της έκφρασης, μεταξύ άλλων περιορίζοντας την πρόσβαση στο διαδίκτυο, και μέσω αυθαίρετων συλλήψεων και της κράτησης ηγετών της αντιπολίτευσης και αντιτιθέμενων στο πραξικόπημα. Επιπλέον, το ΚΣΔ έχει επιβάλει στρατιωτικό νόμο σε τμήματα της χώρας, παραχωρώντας στον στρατό απόλυτη εξουσία στις περιοχές αυτές, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης διοικητικών και δικαστικών καθηκόντων και της επιβολής του νόμου. Στις περιοχές όπου έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος, πολίτες, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι και ειρηνικοί διαδηλωτές, διώκονται από στρατοδικεία με αποτέλεσμα να στερούνται ουσιαστικά του δικαιώματός τους σε δίκαιη δίκη, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος άσκησης προσφυγής. Βίαιες ενέργειες των στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων που στρέφονται κατά της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας έχουν αυξηθεί σημαντικά στις περιοχές που έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος.
Υπό την ιδιότητά του ως μέλος του ΕΣΑΑ και του κεντρικού συμβουλευτικού του οργάνου, καθώς και ως πρώην μέλος του ΚΣΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών της χούντας, ο Wunna Maung Lwin είναι άμεσα υπεύθυνος για αποφάσεις καταστολής και για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων, καθώς και για ενέργειες που αποσκοπούν στη νομιμοποίησή τους σε διεθνές επίπεδο.
|
11.12.2023»
|
|