This document is an excerpt from the EUR-Lex website
Document C2005/106/60
Case T-50/05: Action brought on 28 January 2005 by European Dynamics SA against the Commission of the European Communities
Sag T-50/05: Sag anlagt den 28. januar 2005 af European Dynamics SA mod Kommissionen for De Europæiske Fællesskaber
Sag T-50/05: Sag anlagt den 28. januar 2005 af European Dynamics SA mod Kommissionen for De Europæiske Fællesskaber
EUT C 106 af 30.4.2005, p. 27–28
(ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, NL, PL, PT, SK, SL, FI, SV)
30.4.2005 |
DA |
Den Europæiske Unions Tidende |
C 106/27 |
Sag anlagt den 28. januar 2005 af European Dynamics SA mod Kommissionen for De Europæiske Fællesskaber
(Sag T-50/05)
(2005/C 106/60)
Processprog: engelsk
Ved De Europæiske Fællesskabers Ret i Første Instans er der den 28. januar 2005 anlagt sag mod Kommissionen for De Europæiske Fællesskaber af European Dynamics SA, Athen (Grækenland), ved lawyer N. Korogiannakis.
Sagsøgeren har nedlagt følgende påstande:
— |
Annullation af Kommissionen (DG TAXUD)'s beslutning, hvori den forkastede sagsøgerens bud og tildelte kontrakten til en anden bydende, |
— |
Kommissionen tilpligtes at betale sagsøgerens retlige omkostninger samt andre omkostninger og udgifter, der er afholdt i forbindelse med sagen, også selv om sagsøgeren ikke får medhold. |
Søgsmålsgrunde og væsentligste argumenter:
Sagsøgeren afgav et bud i forbindelse med Kommissionens udbud TAXUD/2004/AO-004 om specifikationer, udvikling, vedligeholdelse og support af telematiske systemer for kontrol med afgiftspligtige varer i De Europæiske Fællesskaber. I beslutningen forkastede Kommissionen buddet, og kontrakten bliv tildelt en anden bydende.
Til støtte for påstanden om annullation af denne beslutning har sagsøgeren først og fremmest gjort gældende, at Kommissionen har tilsidesat princippet om forbud mod forskelsbehandling og princippet om fri konkurrence. Mangelen på præcise specifikationer for EMCS-systemet hindrede de bydende i en målrettet fremlæggelse af deres kompetencer på de særlige områder, der var af betydning for projektet. Tidligere og nuværende kontrahenters adgang til beskyttede oplysninger gav disse en væsentlig og enestående fordel. Sagsøgeren har gjort gældende, at selskabets rettidige anmodning om ret til en tilsvarende adgang til sådanne ansøgninger og dokumentation skulle have været imødekommet. Ifølge sagsøgeren traf Kommissionen ikke passende foranstaltninger for at rette op på situationen, selv om den havde mulighed herfor.
Endvidere har sagsøgeren gjort gældende, at Kommissionen har tilsidesat finansforordningens artikel 97, stk. 1 (1) og artikel 17, stk. 1, i direktiv 92/50 (2), idet den anvendte yderst upræcise bedømmelseskriterier, der ikke var ledsaget af kvantificerbare parametre.
Sagsøgeren har dernæst bemærket, at Kommissionen åbenbart har overskredet grænserne for sin skønsbeføjelse i bedømmelsen af sagsøgerens bud. Sagsøgeren har i den forbindelse anført, at manglerne ved selskabets bud skyldtes, at Kommissionen ikke havde afgivet de centrale oplysninger, som sagsøgeren havde brug for til udarbejdelsen af buddet. Sagsøgeren har også gjort indsigelser mod hver enkelt af de erklæringer, der er afgivet i bedømmelsesudvalgets rapport.
Til sidst har sagsøgeren gjort gældende, at Kommissionen i strid med artikel 253 EF har tilsidesat begrundelsespligten og undladt at afgive de relevante oplysninger, sagsøgeren havde anmodet om, vedrørende begrundelsen for at forkaste selskabets bud. Sagsøgeren har også gjort gældende, at Kommissionen har tilsidesat princippet om god forvaltningsskik og omhu ved at have handlet med betydelig forsinkelse og ved ikke på passende måde at have besvaret sagsøgerens anmodninger om oplysninger forud for afgivelsen af buddene.
(1) Rådets forordning (EF, Euratom) nr. 1605/2002 af 25.6.2002 om finansforordningen vedrørende De Europæiske Fællesskabers almindelige budget, EFT L 248, s. 1.
(2) Rådets direktiv 92/50/EØF af 18.6.1992 om samordning af fremgangsmåderne ved indgåelse af offentlige tjenesteydelsesaftaler, EFT L 209, s. 1.