EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 92000E002912

SKRIFTLIG FORESPØRGSEL E-2912/00 af Michl Ebner (PPE-DE) til Rådet. Sanktioner over for Østrig.

EFT C 151E af 22.5.2001, p. 23–23 (ES, DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL, PT, FI, SV)

European Parliament's website

92000E2912

SKRIFTLIG FORESPØRGSEL E-2912/00 af Michl Ebner (PPE-DE) til Rådet. Sanktioner over for Østrig.

EF-Tidende nr. 151 E af 22/05/2001 s. 0023 - 0023


SKRIFTLIG FORESPØRGSEL E-2912/00

af Michl Ebner (PPE-DE) til Rådet

(20. september 2000)

Om: Sanktioner over for Østrig

De 14 EU-lande har ifølge den erklæring, der blev offentliggjort af presseagenturerne APA og AFP den 26. juni, besluttet sig til at opretholde foranstaltningerne over for den østrigske regering.

Officielt var De Fjorten på daværende tidspunkt endnu ikke nået til enighed om det portugisiske initiativ. Der er endnu ikke opnået endelig konsens udtalte EU-formandskabets talsmand tirsdag aften. Endvidere bebudede talsmanden, at også den østrigske regering ville blive informeret om planen, så snart den var officiel.

Denne fremgangsmåde er behæftet med flere forskellige fejl:

- Åbenbart blev to presseagenturer informeret før den østrigske regering. Regeringen måtte høre om en exit-strategi via medierne.

- Der blev ikke nævnt nogen tidsplan for planens gennemførelse.

- Et udvalg bestående af tre vismænd skal på grundlag af en tilbundsgående undersøgelse forelægge en beretning om den østrigske regerings forpligtelse over for de fælles europæiske værdier, især med henblik på mindretals, flygtninges og indvandreres rettigheder.

De Fjortens fremgangsmåde vidner om manglende finfølelse og virker grotesk.

Rådet bedes på baggrund heraf besvare følgende spørgsmål:

1. Hvorfor indledte Rådet ikke en direkte dialog med den østrigske regering, før den videregav informationerne til presseagenturerne?

2. Hvordan forestiller Rådet sig den længe presserende afslutning på den skandaløse heksejagt, hvis det ikke engang er parat til at fastlægge en tidsplan?

3. Når Rådet nu fremhæver de fælles europæiske værdier og vil undersøge, om den østrigske regering respekterer mindretallenes rettigheder, hvorfor lader dets engagement da så meget tilbage at ønske, når det drejer sig om forankringen af mindretallenes rettigheder i et EU-charter om grundlæggende rettigheder?

4. Hvordan er det muligt, at Frankrig og Belgien to af de mest overbeviste fortalere for sanktionerne den dag i dag hverken har ratificeret eller undertegnet Europarådets rammekonvention om beskyttelse af nationale mindretal?

Svar

(22. december 2000)

Rådet har ikke taget stilling til nogen af de spørgsmål, som det ærede parlamentsmedlem rejser, og kan derfor ikke besvare forespørgslen.

Top