Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32024D0721

    Kommissionens afgørelse (EU) 2024/721 af 27. februar 2024 om fastsættelse i overensstemmelse med Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2000/60/EF af værdierne for klassifikationerne i medlemsstaternes overvågningssystemer som resultat af interkalibreringen og om ophævelse af Kommissionens afgørelse (EU) 2018/229 (meddelt under nummer C(2024) 1113)

    C/2024/1113

    EUT L, 2024/721, 8.3.2024, ELI: http://data.europa.eu/eli/dec/2024/721/oj (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    Legal status of the document In force

    ELI: http://data.europa.eu/eli/dec/2024/721/oj

    European flag

    Tidende
    Den Europæiske Unions

    DA

    Serie L


    2024/721

    8.3.2024

    KOMMISSIONENS AFGØRELSE (EU) 2024/721

    af 27. februar 2024

    om fastsættelse i overensstemmelse med Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2000/60/EF af værdierne for klassifikationerne i medlemsstaternes overvågningssystemer som resultat af interkalibreringen og om ophævelse af Kommissionens afgørelse (EU) 2018/229

    (meddelt under nummer C(2024) 1113)

    (EØS-relevant tekst)

    EUROPA-KOMMISSIONEN HAR —

    under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde,

    under henvisning til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2000/60/EF af 23. oktober 2000 om fastlæggelse af en ramme for Fællesskabets vandpolitiske foranstaltninger (1), navnlig punkt 1.4.1, nr. ix), i dette direktivs bilag V, og

    ud fra følgende betragtninger:

    (1)

    Ifølge direktiv 2000/60/EF har medlemsstaterne pligt til at beskytte og forbedre alle vandområder med henblik på at opnå en god økologisk og kemisk tilstand. Medlemsstaterne skal desuden beskytte og forbedre alle kunstige og stærkt modificerede vandområder med henblik på at opnå et godt økologisk potentiale og god kemisk tilstand.

    (2)

    Med henblik på at definere et af de vigtigste miljømål i direktiv 2000/60/EF, nemlig god økologisk tilstand, fastsættes der med direktivet en proces, som sikrer sammenlignelighed mellem medlemsstaternes biologiske overvågningsresultater og klassifikationerne i deres overvågningssystemer. Medlemsstaternes biologiske overvågningsresultater og klassifikationerne i deres overvågningssystemer skal sammenlignes via et interkalibreringsnetværk bestående af overvågningslokaliteter i hver medlemsstat og hver økoregion i Unionen. Ifølge direktiv 2000/60/EF har medlemsstaterne pligt til i passende omfang at indsamle de nødvendige oplysninger om de lokaliteter, som indgår i interkalibreringsnetværket, så det er muligt at vurdere, om klassifikationerne i det nationale overvågningssystem stemmer overens med de normgivende definitioner i punkt 1.2 i bilag V til direktiv 2000/60/EF. Med henblik på at udføre interkalibreringen er medlemsstaterne og Norge organiseret i geografiske interkalibreringsgrupper som fastsat i bilag 2 til nærværende afgørelse, der består af medlemsstater med samme bestemte overfladevandområdetyper.

    (3)

    I henhold til direktiv 2000/60/EF skal interkalibreringen foretages for de biologiske kvalitetselementer ved at sammenligne klassificeringsresultaterne for det nationale overvågningssystem for hvert biologisk kvalitetselement og for hver fælles type overfladevandområde blandt medlemsstaterne. Arbejdet skal også sikre, at resultaterne er i overensstemmelse med de normative definitioner, der er fastsat i afsnit 1.2 i bilag V til nævnte direktiv.

    (4)

    Kommissionen har muliggjort fire faser af interkalibreringen. Inden for rammerne af den fælles gennemførelsesstrategi for vandrammedirektivet er der blevet udarbejdet fire vejledninger (nr. 6 (2), 14 (to versioner) (3) og 30 (4)) for at lette arbejdet med interkalibreringen. De giver et overblik over hovedprincipperne og retningslinjerne for interkalibreringen, herunder frister og indberetningskrav. De fastsætter ligeledes proceduren for at sikre, at nye eller reviderede nationale klassifikationsmetoder i overensstemmelse med den harmoniserede definition af god økologisk tilstand.

    (5)

    Kommissionens beslutning 2008/915/EF (5) indeholdt nogle interkalibreringsresultater for en række biologiske kvalitetselementer. I den beslutning fastsættes de grænselinjer mellem tilstandsklasser, som medlemsstaterne skulle anvende for klassifikationen i deres overvågningssystemer.

    (6)

    Den første fase af interkalibreringen var ufuldstændig. Kommissionen indledte derfor en anden fase af denne proces. Resultaterne af dette arbejde blev medtaget i Kommissionens afgørelse 2013/480/EU (6) for at lukke hullerne og forbedre sammenligneligheden af interkalibreringsresultaterne i god tid inden den anden vandområdeplan, der skulle foreligge i 2015. Resultaterne afslørede, at interkalibreringen i visse tilfælde kun var delvist opnået. Der var ligeledes geografiske interkalibreringsgrupper og biologiske kvalitetselementer, for hvilke der ikke var nogen interkalibreringsresultater, som kunne indarbejdes i afgørelsen.

    (7)

    Der var derfor behov for en tredje fase af interkalibreringen for at lukke de konstaterede huller og forbedre sammenligneligheden af interkalibreringsresultaterne forud for vandområdeplanernes tredje cyklus i 2021. Resultaterne indgik i Kommissionens afgørelse (EU) 2018/229 (7). Endnu engang afslørede resultaterne, at interkalibreringen i visse tilfælde kun var delvist opnået.

    (8)

    Der var behov for at lukke disse resterende huller og revidere nogle af de tidligere vedtagne resultater med henblik på tilpasning til den videnskabelige og tekniske udvikling i medlemsstaternes overvågnings- og klassificeringssystemer. Kommissionen derfor indledt en fjerde fase af interkalibreringen. Resultaterne heraf fremgår af bilag 1 til denne afgørelse.

    (9)

    Med henblik på udvikling af resultaterne i del 1 i bilag 1, er alle de i vejledningerne fastsatte trin i interkalibreringsprocessen afsluttet fuldt ud. Del 2 i bilag 1 indeholder de nationale klassifikationsmetoder og deres respektive grænseværdier, for hvilke det ikke har været teknisk muligt at færdiggøre vurderingen af sammenligneligheden, fordi der ikke findes fælles typer, fordi der er forskel på, hvilke påvirkninger der adresseres, eller fordi der findes forskellige måder at vurdere tilstanden på. Del 3 i bilag 1 omfatter overfladevandområder (fundet i medlemsstater og Norge), for hvilke et biologisk eller subbiologisk kvalitetselement ikke finder anvendelse på grundlag af de fremlagte og accepterede begrundelser. Eftersom resultaterne i del 1 og 2 i bilag 1 stemmer overens med de normgivende definitioner fastlagt i punkt 1.2 i bilag V til direktiv 2000/60/EF, bør de respektive grænseværdier anvendes i klassifikationerne i medlemsstaternes overvågningssystemer.

    (10)

    Hvis vandområder svarende til de interkalibrerede typer er udpeget som kunstige eller stærkt modificerede vandområder i overensstemmelse med artikel 4, stk. 3, i direktiv 2000/60/EF, bør medlemsstaterne have mulighed for at anvende resultaterne i bilag 1 til nærværende afgørelse til at udlede deres gode økologiske potentiale. I den forbindelse bør de tage hensyn til deres fysiske ændringer og den dermed forbundne vandanvendelse i overensstemmelse med de normative definitioner i punkt 1.2.5 i bilag V til direktiv 2000/60/EF.

    (11)

    Medlemsstaterne bør overføre resultaterne af interkalibreringen til deres nationale klassifikationsmetode, når de fastsætter grænselinjerne mellem høj og god tilstand og mellem god og moderat tilstand for alle nationale typer.

    (12)

    De oplysninger, der bliver tilgængelige i kraft af opstillingen af overvågningsprogrammerne i henhold til artikel 8 i direktiv 2000/60/EF og den gennemgang og ajourføring af vandområdedistrikternes karakteristika, der er fastlagt i direktivets artikel 5, kan afdække ny viden. I nogle tilfælde kan sådanne oplysninger betyde, at medlemsstaterne skal tilpasse deres overvågnings- og klassificeringssystemer for at tage hensyn til den videnskabelige og tekniske udvikling. Medlemsstaterne kan ligeledes udvikle nye nationale klassifikationsmetode, som dækker biologiske kvalitetselementer eller delelementer og dertilhørende grænseværdier, som skal stemme overens med de normgivende definitioner, der er fastsat i punkt 1.2 i bilag V til direktiv 2000/60/EF.

    (13)

    Der skal derfor vedtages bestemmelser, der ophæver og afløser afgørelse (EU) 2018/229.

    (14)

    Foranstaltningerne i denne afgørelse er i overensstemmelse med udtalelse fra det udvalg, der er nedsat i henhold til artikel 21, stk. 1, i direktiv 2000/60/EF —

    VEDTAGET DENNE AFGØRELSE:

    Artikel 1

    1.   I forbindelse med punkt 1.4.1, nr. iii), i bilag V til direktiv 2000/60/EF skal medlemsstaterne for klassifikationen i deres overvågningssystemer anvende de værdier for grænselinjerne mellem tilstandsklasser, som er fastlagt i del 1 i bilag 1 til denne afgørelse.

    2.   Hvis en vurdering af sammenligneligheden for et biologisk kvalitetselement ikke er færdiggjort inden for en geografisk interkalibreringsgruppe som fastsat i bilag 2 til nærværende afgørelse, skal medlemsstaterne i forbindelse med punkt 1.4.1, nr. iii), i bilag V til direktiv 2000/60/EF for klassifikationen i deres overvågningssystemer anvende de metoder og grænselinjer mellem tilstandsklasser, som er fastsat i del 2 i bilag 1 til nærværende afgørelse.

    3.   Medlemsstaterne kan anvende de metoder og grænselinjer mellem tilstandsklasser, som er fastsat i bilag 1 til denne afgørelse, med henblik på at udlede et godt økologisk potentiale for vandområder, der er udpeget som kunstige eller stærkt modificerede vandområder, jf. artikel 4, stk. 3, i direktiv 2000/60/EF.

    Artikel 2

    Afgørelse (EU) 2018/229 ophæves.

    Artikel 3

    Denne afgørelse er rettet til medlemsstaterne.

    Udfærdiget i Bruxelles, den 27. februar 2024.

    På Kommissionens vegne

    Virginius SINKEVIČIUS

    Medlem af Kommissionen


    (1)   EFT L 327 af 22.12.2000, s. 1.

    (2)  Fælles gennemførelsesstrategi for vandrammedirektivet (2000/60/EF), vejledning nr. 6, Towards a Guidance on Establishment of the Intercalibration Network and the Process on the Intercalibration Exercise, De Europæiske Fællesskaber, 2003. ISBN 92-894-5126-2.

    (3)  Fælles gennemførelsesstrategi for vandrammedirektivet (2000/60/EF), vejledning nr. 14. Vejledning om interkalibreringsprocessen 2004-2006, ISBN 92-894-9471-9; Fælles gennemførelsesstrategi for vandrammedirektivet (2000/60/EF), vejledning nr. 14. Vejledning om interkalibreringsprocessen 2008-2011, ISBN 978-92-79-18997-5.

    (4)  Procedure to fit new or updated classification methods to the results of a completed intercalibration exercise, Guidance document No 30. Technical Report 2015-085, ISBN: 978-92-79-38434-9.

    (5)  Kommissionens beslutning 2008/915/EF af 30. oktober 2008 om fastsættelse i overensstemmelse med Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2000/60/EF af værdierne for klassifikationerne i medlemsstaternes overvågningssystemer som resultat af interkalibreringen (EUT L 332 af 10.12.2008, s. 20).

    (6)  Kommissionens afgørelse 2013/480/EU af 20. september 2013 om fastsættelse i overensstemmelse med Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2000/60/EF af værdierne for klassifikationerne i medlemsstaternes overvågningssystemer som resultat af interkalibreringen og om ophævelse af beslutning 2008/915/EF (EUT L 266 af 8.10.2013, s. 1).

    (7)  Kommissionens afgørelse (EU) 2018/229 af 12. februar 2018 om fastsættelse i overensstemmelse med Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2000/60/EF af værdierne for klassifikationerne i medlemsstaternes overvågningssystemer som resultat af interkalibreringen og om ophævelse af Kommissionens afgørelse 2013/480/EU (EUT L 47 af 20.2.2018, s. 1).


    BILAG 1

    Del 1 af dette bilag indeholder resultaterne af den interkalibrering, for hvilken alle trin i interkalibreringsprocessen er afsluttet, herunder de respektive grænseværdier.

    Del 2 indeholder de nationale metoder og deres respektive grænseværdier, som er i overensstemmelse med den normgivende definition, der er fastsat i punkt 1.2 i bilag V til direktiv 2000/60/EF, men hvor det ikke har været teknisk muligt at færdiggøre vurderingen af sammenligneligheden inden for en geografisk interkalibreringsgruppe, fordi der ikke findes fælles typer, fordi der er forskel på, hvilke påvirkninger der adresseres, eller fordi der findes begrebsmæssigt forskellige måder at vurdere tilstanden på.

    Del 3 omfatter overfladevandområder (i medlemsstater og Norge), for hvilke et biologisk eller subbiologisk kvalitetselement ikke finder anvendelse på grundlag af de fremlagte og accepterede begrundelser.

    Del 1

    Vandkategori

    Vandløb

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Alpine vandløb

    Beskrivelse af typer, der er blevet interkalibreret

    Type

    Vandløbskarakteristika

    Oplandsareal (km2)

    Højde (m over havets overflade) og geomorfologi

    Alkalinitet

    Strømningsforhold

    R-A1

    Foralpin, lille til mellemstort, højland, kalkholdig

    10 -1 000

    800 -2 500 m (opland), rulle-/strandsten

    Høj (men ikke ekstremt høj) alkalinitet

     

    R-A2

    Lille til mellemstort, højland, silikatholdig

    10 -1 000

    500 -1 000 m (maks. oplandshøjde 3 000 m, intermediær 1 500 m), rullesten

    Ikke-kalkholdig (granit, metamorfisk), mellem til lav alkalinitet

    Sne/is-betingede strømforhold

    Lande med samme interkalibrerede typer:

    Type R-A1

    :

    Østrig, Frankrig, Tyskland, Italien og Slovenien

    Type R-A2

    :

    Østrig, Frankrig, Italien og Spanien

    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE ALPINE — VANDLØB

    Biologisk kvalitetselement

    Bentisk invertebratfauna

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Land og type

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Type R-A1

     

     

     

    Østrig

    Vurdering af de biologiske kvalitetselementer — bentiske invertebrater [Erhebung der biologischen Qualitätselemente — Teil Makrozoobenthos (Detaillierte MZB-Methode)]

    0,80

    0,60

    Frankrig

    Multimetrisk indeks baseret på makroinvertebratfauna til vurdering af den økologiske tilstand af franske vadbare vandløb (I2M2)

    0,605

    0,354

    Tyskland

    PERLODES — Bewertungsverfahren von Fließgewässern auf Basis des Makrozoobenthos

    0,80

    0,60

    Italien

    MacrOper, baseret på STAR Intercalibration Common Metric Index (STAR_ICMi)

    0,97

    0,73

    Slovenien

    Metodologija vrednotenja ekološkega stanja vodotokov na podlagi bentoških nevretenčarjev

    0,80

    0,60

    Type R-A2

     

     

     

    Østrig

    Vurdering af de biologiske kvalitetselementer — bentiske invertebrater [Erhebung der biologischen Qualitätselemente — Teil Makrozoobenthos (Detaillierte MZB-Methode)]

    0,80

    0,60

    Frankrig

    Multimetrisk indeks baseret på makroinvertebratfauna til vurdering af den økologiske tilstand af franske vadbare vandløb (I2M2)

    0,665

    0,460

    Italien

    MacrOper, baseret på STAR Intercalibration Common Metric Index (STAR_ICMi)

    0,95

    0,71

    Spanien

    Iberisk BMWP (IBMWP)

    0,83

    0,53


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE ALPINE — VANDLØB

    Biologisk kvalitetselement

    Makrofytter og bundvegetation (fytobentos)

    Subbiologisk kvalitetselement

    Bundvegetation (fytobentos)

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Type og land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Type R-A1

     

     

     

    Østrig

    Leitfaden zur Erhebung der biologischen Qualitätselemente, Teil A3 — Fließgewässer/Phytobenthos

    0,89

    0,71

    Frankrig

    IBD 2007 (Coste et al, Ecol. Ind. 2009). AFNOR NF-T-90-354, december 2007. Arrêté ministériel du 25 janvier 2010 modifié relatif aux méthodes et critères d’évaluation de l’état écologique {...} des eaux de surface

    0,94

    0,78

    Tyskland

    Verfahrensanleitung für die ökologische Bewertung von Fließgewässern zur Umsetzung der EG-Wasserrahmenrichtlinie: Makrophyten und Phytobenthos (PHYLIB), Modul Diatomeen

    0,735

    0,54

    Italien

    Intercalibration Common Metric Index (ICMi) (Mancini & Sollazzo 2009)

    0,87

    0,70

    Slovenien

    Metodologija vrednotenja ekološkega stanja vodotokov na podlagi fitobentosa in makrofitov, fitobentos

    0,80

    0,60

    Type R-A2

     

     

     

    Østrig

    Leitfaden zur Erhebung der biologischen Qualitätselemente, Teil A3 — Fließgewässer/Phytobenthos

    0,89

    0,71

    Frankrig

    IBD 2007 (Coste et al, Ecol. Ind. 2009). AFNOR NF-T-90-354, december 2007. Arrêté ministériel du 25 janvier 2010 modifié relatif aux méthodes et critères d’évaluation de l’état écologique {...} des eaux de surface

    0,94

    0,78

    Spanien

    IPS (Coste in Cemagref, 1982)

    0,94

    0,74

    Italien

    Intercalibration Common Metric Index (ICMi) (Mancini & Sollazzo 2009)

    0,85

    0,64


    Vandkategori

    Vandløb

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Central-Baltic — vandløb

    Beskrivelse af typer, der er blevet interkalibreret

    Type

    Vandløbskarakteristika

    Oplandsareal (km2)

    Højde og geomorfologi

    Alkalinitet (meq/l)

    R-C1

    Lille, lavland, silikatholdig, sand

    10 -100

    Lavland, domineret af sandbund (lille partikelstørrelse), bredde 3-8 m (bredfyldt)

    > 0,4

    R-C2

    Lille, lavland, silikatholdig — sten

    10 -100

    Lavland, stenmateriale,

    bredde 3-8 m (bredfyldt)

    < 0,4

    R-C3

    Lille, intermediær, silikatholdig

    10 -100

    Intermediær, stenbund (granit) til grusbund, bredde 2-10 m (bredfyldt)

    < 0,4

    R-C4

    Mellemstort, lavland, blandet

    100 -1 000

    Lavland, sandbund til grusbund, bredde 8-25 m (bredfyldt)

    > 0,4

    R-C5

    Stort, lavland, blandet

    1 000 -10 000

    Lavland, barbezone, variation i strømningshastighed, maks. oplandshøjde: 800 m, bredde > 25 m (bredfyldt)

    > 0,4

    R-C6

    Lille, lavland, kalkholdig

    10 -300

    Lavland, grusbund (kalksten), bredde 3-10 m (bredfyldt)

    > 2

    Lande med samme interkalibrerede typer:

    Type R-C1

    :

    Belgien (Flandern), Belgien (Vallonien), Danmark, Frankrig, Tyskland, Italien, Litauen, Nederlandene, Polen og Sverige

    Type R-C2

    :

    Frankrig, Irland, Spanien og Sverige

    Type R-C3

    :

    Østrig, Belgien (Vallonien), Tjekkiet, Frankrig, Tyskland, Polen, Spanien og Sverige

    Type R-C4

    :

    Belgien (Flandern), Belgien (Vallonien), Tjekkiet, Danmark, Estland, Frankrig, Tyskland, Irland, Italien, Letland, Litauen, Luxembourg, Nederlandene, Polen, Spanien og Sverige

    Type R-C5

    :

    Belgien (Vallonien), Tjekkiet, Estland, Frankrig, Tyskland, Irland, Italien, Letland, Litauen, Luxembourg, Nederlandene, Polen, Spanien og Sverige

    Type R-C6

    :

    Belgien (Vallonien), Danmark, Estland, Frankrig, Irland, Italien, Polen, Letland, Litauen, Luxembourg, Spanien og Sverige

    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE CENTRAL-BALTIC VANDLØB

    Biologisk kvalitetselement

    Bentisk invertebratfauna

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Østrig

    Vurdering af de biologiske kvalitetselementer — bentiske invertebrater

    0,80

    0,60

    Belgien (Flandern)

    Flamsk multimetrisk makroinvertebratindeks (MMIF)

    0,90

    0,70

    Belgien (Vallonien)

    Indice Biologique Global Normalisé (IBGN) (Norme AFNOR NF T 90 350, 1992) and Arrêté du Gouvernement wallon du 13 septembre 2012 relatif à l’identification, à la caractérisation et à la fixation des seuils d’état écologique applicables aux masses d’eau de surface et modifiant le Livre II du Code de l’Environnement, contenant le Code de l’Eau. Moniteur belge 12.10.2012

    0,94

    (type R-C1)

    0,97

    (type R-C3, R-C5, R-C6)

    0,75

    (type R-C1)

    0,74

    (type R-C3, R-C5, R-C6)

    Tjekkiet

    Tjekkisk system til vurdering af vandløbs økologiske tilstand ved hjælp af bentiske makroinvertebrater

    0,80

    0,60

    Danmark

    Dansk Vandløbsfaunaindeks (DVFI)

    1,00

    0,71

    Estland

    Estisk vurdering af overfladevands økologiske tilstand — makroinvertebrater i vandløb

    0,90

    0,70

    Frankrig

    Multimetrisk indeks baseret på makroinvertebratfauna til vurdering af den økologiske tilstand af franske vadbare vandløb (I2M2)

    0,665

    0,443

    Tyskland

    PERLODES — Bewertungsverfahren von Fließgewässern auf Basis des Makrozoobenthos

    0,80

    0,60

    Irland

    Quality Rating System (Q-value)

    0,85

    0,75

    Italien

    MacrOper, baseret på STAR_ICM-indeksberegning

    0,96

    0,72

    Letland

    Lettisk makroinvertebratindeks (LMI)

    0,92

    0,72

    Litauen

    Litauisk makroinvertebratindeks for vandløb

    0,80

    0,60

    Luxembourg

    Macroinvertebrate-based Multimetric Index (I2M2)

    0,64

    0,45

    Nederlandene

    KRW-maatlat

    0,80

    0,60

    Polen

    RIVECOmacro — MMI_PL

    0,91 (type R-C1)

    0,72 (type R-C1)

    Spanien

    METI

    0,93

    0,70

    Spanien (Baskerlandet)

    MBf — Multimetric Basque index family level (baskisk multimetrisk indeks — familieniveau)

    0,91

    0,68

    Sverige

    DJ-index (Dahl & Johnson 2004)

    0,80

    0,60


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE CENTRAL-BALTIC VANDLØB

    Biologisk kvalitetselement

    Makrofytter og bundvegetation (fytobentos)

    Subbiologisk kvalitetselement

    Makrofytter

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Type

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Østrig

    AIM for Rivers (Austrian Index Macrophytes for rivers – østrigsk makrofytindeks for vandløb)

    RC-3

    0,875

    0,625

    Belgien (Flandern)

    MAFWAT — Flamsk system til vurdering af makrofyter

    R-C1

    0,80

    0,60

    Belgien (Vallonien)

    IBMR-WL — Biological Macrophyte Index for Rivers (Arrêté du Gouvernement wallon du 13 septembre 2012 relatif à l’identification, à la caractérisation et à la fixation des seuils d’état écologique applicables aux masses d’eau de surface et modifiant le Livre II du Code de l’Environnement, contenant le Code de l’Eau. Moniteur belge 12.10.2012)

    R-C3

    0,925

    0,607

    Tjekkiet

    Metode til vurdering af overfladevandområder i Tjekkiet ved hjælp af det biologiske kvalitetselement makrofytter

    R-C3 (national type 1)

    0,83

    0,67

    R-C3 (national type 4)

    0,82

    0,64

    R-C4

    0,86

    0,62

    Danmark

    DVPI — Dansk Vandløbsplante-indeks

    R-C1, R-C4

    0,70

    0,50

    Estland

    Estisk makrofytindeks for vandløb

    R-C4

    0,85

    0,65

    Tyskland

    Verfahrensanleitung für die ökologische Bewertung von Fließgewässern zur Umsetzung der EG-Wasserrahmenrichtlinie: Makrophyten und Phytobenthos (PHYLIB), Modul Makrophyten

    R-C1

    0,745

    0,495

    R-C3

    0,80

    0,55

    R-C4

    0,575

    0,395

    Tyskland

    NRW-Verfahren zur Bewertung von Fließgewässern mit Makrophyten

    R-C1, R-C3, R-C4

    0,995

    0,695

    Frankrig

    IB-R — Indice Biologique Macrophytique en Rivière (fransk standard NF T90-395 (2003-10-01))

    R-C3

    0,93

    0,79

    R-C4

    0,905

    0,79

    Irland

    MTR — IE — Mean Trophic Ranking

    R-C4

    0,74

    0,62

    Italien

    IBMR — IT — Biologisk makrofytindeks for vandløb

    R-C1

    0,90

    0,80

    R-C4

    0,90

    0,80

    Litauen

    Litauisk makrofytindeks for vandløb

    R-C4

    0,61

    0,41

    Letland

    Lettisk vurderingsmetode ved hjælp af makrofytter

    R-C4

    0,75

    0,55

    Luxembourg

    IBMR — LU — Biologisk makrofytindeks for vandløb

    R-C3, R-C4, R-C5 og R-C6

    0,89

    0,79

    Nederlandene

    Revideret vurderingsmetode for vandløb i Nederlandene ved hjælp af makrofytter

    R-C1 og R-C4

    0,80

    0,60

    Polen

    MIR — Makrofytindeks for vandløb

    R-C1

    0,90

    0,65

    R-C3

    0,910

    0,684

    R-C4

    0,90

    0,65


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE CENTRAL-BALTIC VANDLØB

    Biologisk kvalitetselement

    Makrofytter og bundvegetation (fytobentos)

    Subbiologisk kvalitetselement

    Bundvegetation (fytobentos)

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Type

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Østrig

    Vurdering af de biologiske kvalitetselementer — bundvegetation [Leitfaden zur Erhebung der biologischen Qualitätselemente, Teil A3 — Fließgewässer/Phytobenthos]

    Alle typer, højde < 500 m

    0,64

    0,49

    Alle typer, højde > 500 m

    0,81

    0,53

    Belgien (Flandern)

    Proportions of Impact-Sensitive and Impact-Associated Diatoms (PISIAD) (forhold mellem forureningsfølsomme og forureningstolerante diatomer)

    Alle typer

    0,80

    0,60

    Belgien (Vallonien)

    IPS (Coste, in CEMAGREF, 1982; Lenoir & Coste, 1996 and Arrêté du Gouvernement wallon du 13 septembre 2012 relatif à l’identification, à la caractérisation et à la fixation des seuils d’état écologique applicables aux masses d’eau de surface et modifiant le Livre II du Code de l’Environnement, contenant le Code de l’Eau. Moniteur belge 12.10.2012)

    Alle typer

    0,98

    0,73

    Tjekkiet

    Tjekkisk metode til vurdering af vandløb ved hjælp af bundvegetation

    R-C3, R-C4, R-C5

    0,80

    0,63

    Danmark

    Dansk indeks for bentiske alger (SID_TID)

    R-C1, R-C4, R-C6

    0,861

    0,68

    Estland

    Indice de Polluosensibilité Spécifique (IPS)

    Alle typer

    0,85

    0,70

    Frankrig

    IBD 2007 (Coste et al, Ecol. Ind. 2009). AFNOR NF-T-90-354, december 2007. Arrêté ministériel du 25 janvier 2010 modifié relatif aux méthodes et critères d’évaluation de l’état écologique {...} des eaux de surface

    Alle typer

    0,94

    0,78

    Tyskland

    Verfahrensanleitung für die ökologische Bewertung von Fließgewässern zur Umsetzung der EG-Wasserrahmenrichtlinie: Makrophyten und Phytobenthos (PHYLIB), Modul Diatomeen

    R-C1

    0,67

    0,43

    R-C3

    0,67

    0,43

    R-C4

    0,61

    0,43

    R-C5

    0,73

    0,55

    Irland

    Revideret udgave af det trofiske diatome indeks (TDI)

    Alle typer

    0,93

    0,78

    Italien

    Intercalibration Common Metric Index (ICMi) (Mancini & Sollazzo 2009)

    Alle typer

    0,89

    0,70

    Irland

    Revideret udgave af det trofiske diatome indeks (TDI)

    Alle typer

    0,93

    0,78

    Letland

    Lettisk vurderingsmetode ved hjælp af bundvegetation

    R-C4, R-C5, R-C6

    0,70

    0,50

    Litauen

    Litauisk indeks for bundvegetation for vandløb

    R-C1, R-C4, R-C5, R-C6

    0,73

    0,55

    Luxembourg

    Indice de Polluosensibilité Spécifique (IPS)

    R-C3, R-C4 (lav alkalinitet)

    0,98

    0,78

    R-C4 (høj alkalinitet), R-C5 og R-C6

    0,99

    0,78

    Nederlandene

    KRW Maatlat

    Alle typer

    0,80

    0,60

    Polen

    Indeks Okrzemkowy IO dla rzek (det diatome indeks for vandløb)

    Alle typer

    0,80

    0,58

    Spanien

    Diatome multimetriske indeks (MDIAT)

    R-C2, R-C3, R-C4

    0,93

    0,70

    Sverige

    Svenske vurderingsmetoder, svenske EPA-bekendtgørelser (NFS 2008:1) baseret på Indice de Polluosensibilité Spécifique (IPS)

    Alle typer

    0,89

    0,74


    Vandkategori

    Vandløb

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Eastern Continental — Vandløb

    Beskrivelse af typer, der er blevet interkalibreret

    Type

    Vandløbskarakteristika

    Økoregion

    Oplandsareal (km2)

    Højde (m over havets overflade)

    Geologi

    Substrat

    R-E1a

    Karpaterne: Lille til mellemstort, intermediær

    10

    10 -1 000

    500 -800

    Blandet

     

    R-E1b

    Karpaterne: Lille til mellemstort, intermediær

    10

    10 -1 000

    200 -500

    Blandet

     

    R-E2

    Sletterne: Mellemstort, lavland

    11 og 12

    100 -1 000

    < 200

    Blandet

    Sand og dynd

    R-E3

    Sletterne: Stort, lavland

    11 og 12

    > 1 000

    < 200

    Blandet

    Sand, dynd og grus

    R-E4

    Sletterne: Mellemstort, intermediær

    11 og 12

    100 -1 000

    200 -500

    Blandet

    Sand og grus

    R-EX4

    Stort, intermediær

    10 , 11 og 12

    > 1 000

    200 -500

    Blandet

    Grus og rullesten

    R-EX5

    Sletterne: Lille, lavland

    11 og 12

    10 -100

    < 200

    Blandet

    Sand og dynd

    R-EX6

    Sletterne: Lille, intermediær

    11 og 12

    10 -100

    200 -500

    Blandet

    Grus

    R-EX7

    Balkan: Lille, kalkholdig, intermediær

    5

    10 -100

    200 -500

    Kalkholdig

    Grus

    R-EX8

    Balkan: Lille til mellemstort, kalkholdig karstkilde

    5

    10 -1 000

     

    Kalkholdig

    Grus, sand og dynd

    Lande med samme interkalibrerede typer:

    R-E1a

    :

    Bulgarien, Tjekkiet, Rumænien og Slovakiet

    R-E1b

    :

    Bulgarien, Tjekkiet, Ungarn, Rumænien og Slovakiet

    R-E2

    :

    Bulgarien, Kroatien, Tjekkiet, Ungarn, Rumænien, Slovakiet og Slovenien

    R-E3

    :

    Bulgarien, Kroatien, Tjekkiet, Ungarn, Rumænien, Slovakiet og Slovenien

    R-E4

    :

    Østrig, Tjekkiet, Bulgarien, Ungarn, Rumænien, Slovakiet og Slovenien

    R-EX4

    :

    Tjekkiet, Rumænien og Slovakiet

    R-EX5

    :

    Kroatien, Ungarn, Rumænien, Slovenien og Slovakiet

    R-EX6

    :

    Kroatien, Ungarn, Rumænien og Slovenien

    R-EX7

    :

    Kroatien, Slovenien

    R-EX8

    :

    Kroatien, Slovenien

    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE EASTERN CONTINENTAL — VANDLØB

    Biologisk kvalitetselement

    Bentisk invertebratfauna

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Type

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Østrig

    Vurdering af de biologiske kvalitetselementer — bentiske invertebrater

    R-E4

    0,80

    0,60

    Bulgarien

    IBI (BG) (Irsk biotisk indeks (BG))

    R-E1a, R-E1b

    0,86

    0,67

    R-E2, R-E3

    0,80

    0,60

    Kroatien

    Kroatisk metode til klassifikation af bentiske makroinvertebrater

    R-E2, R-E3, R-EX5, R-EX6

    0,80

    0,60

    Tjekkiet

    Tjekkisk system til vurdering af vandløbs økologiske tilstand ved hjælp af bentiske makroinvertebrater

    R-E1a, R-E1b, R-E2, R-E3

    0,80

    0,60

    Ungarn

    Ungarsk multimetrisk makroinvertebratindeks

    R-E1b, R-E3, R-E4, R-EX5, R-EX6

    0,80

    0,60

    Rumænien

    Metode til vurdering af vandområders økologiske tilstand baseret på makroinvertebrater

    R-E1a, R-E1b, R-E3, R-EX4

    0,80

    0,60

    Slovenien

    Metodologija vrednotenja ekološkega stanja vodotokov na podlagi bentoških nevretenčarjev

    R-E4, R-EX5, R-EX6

    0,80

    0,60

    Slovakiet

    Slovakisk vurdering af bentiske invertebrater i vandløb

    R-E1a, R-E1b, R-E2, R-E3, R-E4, R-EX4

    0,80

    0,60


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE EASTERN CONTINENTAL — VANDLØB

    Biologisk kvalitetselement

    Makrofytter og bundvegetation (fytobentos)

    Subbiologisk kvalitetselement

    Makrofytter

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Type

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Østrig

    AIM for Rivers (Austrian Index Macrophytes for rivers – østrigsk makrofytindeks for vandløb)

    R-E4

    0,875

    0,625

    Bulgarien

    Referenceindeks

    R-E2, R-E3

    0,570

    0,370

    R-E4

    0,510

    0,270

    Kroatien

    Kroatisk metode til klassifikation af makrofytter i vandløb

    R-E2, R-E3

    0,800

    0,600

    Tjekkiet

    Metode til vurdering af overfladevandområder i Tjekkiet ved hjælp af det biologiske kvalitetselement makrofytter

    R-E2, R-E3

    0,750

    0,500

    Tjekkiet

    Metode til vurdering af overfladevandområder i Tjekkiet ved hjælp af det biologiske kvalitetselement makrofytter

    R-E4

    0,770

    0,560

    Ungarn

    Referenceindeks

    R-E2, R-E3

    0,700

    0,370

    Rumænien

    Rumænsk makrofytbaseret vurderingssystem for vandløb (Macrophyte River Index (MARI))

    R-E2, R-E3, R-E4

    R-E2 og R-E3: 0,875 , R-E4: 0,783

    Alle typer: 0,625

    Slovenien

    Metodologija vrednotenja ekološkega stanja vodotokov na podlagi fitobentosa in makrofitov, makrofiti

    R-E2, R-E3, R-E4

    0,800

    0,600

    Slovakiet

    Biologisk makrofytindeks for vandløb (IBMR-SK)

    R-E2, R-E3, R-E4

    0,800

    0,600


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE EASTERN CONTINENTAL — VANDLØB

    Biologisk kvalitetselement

    Makrofytter og bundvegetation (fytobentos)

    Subbiologisk kvalitetselement

    Bundvegetation (fytobentos)

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Type

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Østrig

    Vurdering af de biologiske kvalitetselementer — bundvegetation [Leitfaden zur Erhebung der biologischen Qualitätselemente, Teil A3 — Fließgewässer/Phytobenthos]

    R-E4

    0,64

    0,49

    Bulgarien

    Vurdering af vandløbs økologiske tilstand i Bulgarien baseret på det diatome indeks IPS

    R-E1a, R-E1b, R-E3

    0,87 (national type R2, R4)

    0,85 (national type R7, R8)

    0,66 (national type R2, R4)

    0,64 (national type R7, R8)

    Kroatien

    Kroatisk metode til klassifikation af bundvegetation i vandløb

    R-E2, R-E3, R-EX5, R-EX6, R-EX7, R-EX8

    0,862

    0,60

    Tjekkiet

    System til vurdering af vandløb ved hjælp af bundvegetation

    R-E1a, R-E1b, R-E2, R-E3, R-EX4

    0,80

    0,60

    Ungarn

    Vurdering af vandløbs økologiske tilstand baseret på diatoméer

    R-E1b, R-E2, R-E3, R-EX5

    0,80

    0,60

    Rumænien

    National (rumænsk) metode til vurdering af vandløbs økologiske tilstand baseret på bundvegetation (diatomeer) RO-AMRP

    R-E1a, R-E1b, R-E3

    0,80

    0,60

    Slovenien

    Metodologija vrednotenja ekološkega stanja vodotokov na podlagi fitobentosa in makrofitov, fitobentos

    R-E4, R-EX5, R-EX6, R-EX7, R-EX8

    0,80

    0,60

    Slovakiet

    System til vurdering af vandløbs økologiske tilstand ved hjælp af bundvegetation

    R-E1a, R-E1b, R-E2, R-E3, R-E4, R-EX4

    0,90

    0,70


    Vandkategori

    Vandløb

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Mediterranean — vandløb

    Beskrivelse af typer, der er blevet interkalibreret

    Type

    Vandløbskarakteristika

    Oplandsareal (km2)

    Geologi

    Strømningsforhold

    R-M1

    Lille vandløb i det mediterrane område

    < 100

    Blandet (undtagen silikatholdig)

    Meget sæsonbetingede

    R-M2

    Mellemstort vandløb i det mediterrane område

    100 -1 000

    Blandet (undtagen silikatholdig)

    Meget sæsonbetingede

    R-M4

    Bjergvandløb i det mediterrane område

     

    Ikkesilikatholdig

    Meget sæsonbetingede

    R-M5

    Udtørrende vandløb

     

     

    Udtørrende

    Lande med samme interkalibrerede typer:

    R-M1

    :

    Bulgarien, Kroatien, Frankrig, Grækenland, Italien, Portugal, Slovenien og Spanien

    R-M2

    :

    Bulgarien, Kroatien, Frankrig, Grækenland, Italien, Portugal, Slovenien og Spanien

    R-M4

    :

    Cypern, Frankrig, Grækenland, Italien og Spanien

    R-M5

    :

    Kroatien, Cypern, Italien, Portugal, Slovenien og Spanien.

    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE MEDITERRANEAN — VANDLØB

    Biologisk kvalitetselement

    Bentisk invertebratfauna

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Type og land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    R-M1

     

     

     

    Kroatien

    Kroatisk metode til klassifikation af bentiske makroinvertebrater

    0,800

    0,600

    Frankrig

    Multimetrisk indeks baseret på makroinvertebratfauna til vurdering af den økologiske tilstand af franske vadbare vandløb (I2M2)

    0,676

    0,464

    Grækenland

    Græsk vurderingssystem version 2 (HESY-2)

    0,943

    0,750

    Italien

    MacrOper (baseret på STAR Intercalibration Common Metric Index ICMi)

    0,970

    0,720

    Portugal

    Metode til vurdering af den biologiske kvalitet i vandløb — bentiske invertebrater (IPtIN, IPtIS)

    0,870 (type 1)

    0,678 (type 1)

    0,850 (type 3)

    0,686 (type 3)

    Slovenien

    Metodologija vrednotenja ekološkega stanja vodotokov na podlagi bentoških nevretenčarjev

    0,800

    0,600

    Spanien

    Iberisk indeks for biologisk overvågning (IBMWP)

    0,845

    0,698

    Spanien

    Iberian Mediterranean Multimetric Index — baseret på kvantitative data (IMMi-T)

    0,811

    0,707

    R-M2

     

     

     

    Bulgarien

    IBI (BG) (Irsk biotisk indeks (BG))

    0,800

    0,600

    Kroatien

    Kroatisk metode til klassifikation af bentiske makroinvertebrater

    0,800

    0,600

    Frankrig

    Multimetrisk indeks baseret på makroinvertebratfauna til vurdering af den økologiske tilstand af franske vadbare vandløb (I2M2)

    0,676

    0,464

    Grækenland

    Græsk vurderingssystem version 2 (HESY-2)

    0,944

    0,708

    Italien

    MacrOper (baseret på STAR Intercalibration Common Metric Index ICMi)

    0,940

    0,700

    Portugal

    Metode til vurdering af den biologiske kvalitet i vandløb — bentiske invertebrater (IPtIN, IPtIS)

    0,830 (type 2)

    0,693 (type 2)

    0,880 (type 4)

    0,676 (type 4)

    Slovenien

    Metodologija vrednotenja ekološkega stanja vodotokov na podlagi bentoških nevretenčarjev

    0,800

    0,600

    Spanien

    Iberisk indeks for biologisk overvågning (IBMWP)

    0,845

    0,698

    Spanien

    Iberian Mediterranean Multimetric Index — baseret på kvantitative data (IMMi-T)

    0,811

    0,707

    R-M4

     

     

     

    Cypern

    STAR Intercalibration Common Metric Index (STAR_ICMi)

    0,972

    0,729

    Frankrig

    Multimetrisk indeks baseret på makroinvertebratfauna til vurdering af den økologiske tilstand af franske vadbare vandløb (I2M2)

    0,676

    0,464

    Grækenland

    Græsk vurderingssystem version 2 (HESY-2)

    0,850

    0,637

    Italien

    MacrOper (baseret på STAR Intercalibration Common Metric Index ICMi)

    0,940

    0,700

    Spanien

    Iberisk indeks for biologisk overvågning (IBMWP)

    0,840

    0,700

    Spanien

    Iberian Mediterranean Multimetric Index — baseret på kvantitative data (IMMi-T)

    0,850

    0,694

    R-M5

     

     

     

    Kroatien

    Kroatisk metode til klassifikation af bentiske makroinvertebrater

    0,800

    0,600

    Cypern

    STAR Intercalibration Common Metric Index (STAR_ICMi)

    0,982

    0,737

    Grækenland

    Græsk vurderingssystem version 2 (HESY-2)

    0,963

    0,673

    Italien

    MacrOper (baseret på STAR Intercalibration Common Metric Index ICMi)

    0,970

    0,730

    Portugal

    Metode til vurdering af den biologiske kvalitet i vandløb — bentiske invertebrater (IPtIN, IPtIS)

    0,973 (type 5)

    0,705 (type 5)

    0,961 (type 6)

    0,708 (type 6)

    Slovenien

    Metodologija vrednotenja ekološkega stanja vodotokov na podlagi bentoških nevretenčarjev

    0,800

    0,600

    Spanien

    Iberisk indeks for biologisk overvågning (IBMWP)

    0,830

    0,630

    Spanien

    Iberian Mediterranean Multimetric Index — baseret på kvantitative data (IMMi-T)

    0,830

    0,620

    Spanien (Balearerne)

    INVMIB index (INVertebrate Multimetric Illes Balears)

    0,93

    0,68


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE MEDITERRANEAN — VANDLØB

    Biologisk kvalitetselement

    Makrofytter og bundvegetation (fytobentos)

    Subbiologisk kvalitetselement

    Makrofytter

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Type og land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    R-M1, M2, M4

     

     

     

    Bulgarien (R-M1 og R-M2)

    RI (BG) (Referenceindeks (BG))

    0,640

    0,350

    Kroatien (R-M1 og R-M2)

    Kroatisk metode til klassifikation af makrofytter i vandløb

    0,800

    0,600

    Cypern (R-M4)

    IBMR — Biologisk makrofytindeks for vandløb

    0,795

    0,596

    Frankrig

    IB-R — Indice Biologique Macrophytique en Rivière (fransk standard NF T90-395 (2003-10-01))

    0,930

    0,745

    Grækenland

    IBMR — Biologisk makrofytindeks for vandløb

    0,750

    0,560

    Italien

    IBMR — Biologisk makrofytindeks for vandløb

    0,900

    0,800

    Portugal (R-M1 og R-M2)

    IBMR — Biologisk makrofytindeks for vandløb

    0,920

    0,690

    Slovenien (R-M1 og R-M2)

    Metodologija vrednotenja ekološkega stanja vodotokov na podlagi fitobentosa in makrofitov, makrofiti

    0,800

    0,600

    Spanien

    IBMR — Biologisk makrofytindeks for vandløb

    0,950

    0,740


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE MEDITERRANEAN — VANDLØB

    Biologisk kvalitetselement

    Makrofytter og bundvegetation (fytobentos)

    Subbiologisk kvalitetselement

    Bundvegetation (fytobentos)

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Type og land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    R-M1

     

     

     

    Bulgarien

    IPS (Indice de polluo-sensibilité)

    0,820

    0,630

    Kroatien

    Kroatisk metode til klassifikation af bundvegetation i vandløb

    0,829

    0,555

    Frankrig

    IBD 2007 (Coste et al, Ecol. Ind. 2009). AFNOR NF-T-90-354, december 2007. Arrêté ministériel du 25 janvier 2010 modifié relatif aux méthodes et critères d’évaluation de l’état écologique {...} des eaux de surface

    0,940

    0,780

    Grækenland

    IPS (Coste in Cemagref, 1982) Intercalibrated (EQR IPS)

    0,956

    0,717

    Italien

    Intercalibration Common Metric Index (ICMi) (Mancini & Sollazzo 2009)

    0,800

    0,610

    Portugal

    IPS (Coste in Cemagref, 1982)

    0,970 (type 1 )

    0,730 (type 1 )

    0,910 (type 3 )

    0,680 (type 3 )

    Slovenien

    Metodologija vrednotenja ekološkega stanja vodotokov na podlagi fitobentosa in makrofitov, fitobentos

    0,800

    0,600

    Spanien

    IPS (Coste in Cemagref, 1982)

    0,937

    0,727

    R-M2

     

     

     

    Bulgarien

    IPDS (Indice de polluo-sensibilité)

    0,820

    0,630

    Kroatien

    Kroatisk metode til klassifikation af bundvegetation i vandløb

    0,829

    0,555

    Frankrig

    IBD 2007 (Coste et al, Ecol. Ind. 2009). AFNOR NF-T-90-354, december 2007. Arrêté ministériel du 25 janvier 2010 modifié relatif aux méthodes et critères d’évaluation de l’état écologique {...} des eaux de surface

    0,940

    0,780

    Grækenland

    IPS (Coste in Cemagref, 1982) Intercalibrated (EQR IPS)

    0,953

    0,732

    Italien

    Intercalibration Common Metric Index (ICMi)

    (Mancini & Sollazzo, 2009)

    0,800

    0,610

    Portugal

    IPS (Coste in Cemagref, 1982))

    0,910 (type 2 )

    0,680 (type 2 )

    0,970 (type 4 )

    0,730 (type 4 )

    Slovenien

    Metodologija vrednotenja ekološkega stanja vodotokov na podlagi fitobentosa in makrofitov, fitobentos

    0,800

    0,600

    Spanien

    IPS (Coste in Cemagref, 1982)

    0,938

    0,727

    R-M4

     

     

     

    Cypern

    IPS (Coste in Cemagref, 1982)

    0,910

    0,683

    Frankrig

    IBD 2007 (Coste et al, Ecol. Ind. 2009). AFNOR NF-T-90-354, december 2007. Arrêté ministériel du 25 janvier 2010 modifié relatif aux méthodes et critères d’évaluation de l’état écologique {...} des eaux de surface

    0,940

    0,780

    Grækenland

    IPS (Coste in Cemagref, 1982) Intercalibrated (EQR IPS)

    0,932

    0,716

    Italien

    Intercalibration Common Metric Index (ICMi)

    (Mancini & Sollazzo, 2009)

    0,800

    0,610

    Spanien

    IPS (Coste in Cemagref, 1982)

    0,935

    0,727

    R-M5

     

     

     

    Kroatien

    Kroatisk metode til klassifikation af bundvegetation i vandløb

    0,850

    0,585

    Cypern

    IPS (Coste in Cemagref, 1982)

    0,958

    0,718

    Italien

    Intercalibration Common Metric Index (ICMi)

    (Mancini & Sollazzo, 2009)

    0,880

    0,650

    Portugal

    IPS (Coste in Cemagref, 1982)

    0,800 (type 5 )

    0,651 (type 5 )

    0,940 (type 6 )

    0,700 (type 6 )

    Slovenien

    Metodologija vrednotenja ekološkega stanja vodotokov na podlagi fitobentosa in makrofitov, fitobentos

    0,800

    0,600

    Spanien

    IPS (Coste in Cemagref, 1982)

    0,935

    0,700

    Spanien (Balearerne)

    Diatom multimetric index (DIATMIB)

    0,93

    0,68


    Vandkategori

    Vandløb

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Northern — Vandløb

    Beskrivelse af typer, der er blevet interkalibreret

    Type

    Vandløbskarakteristika

    Afvandingsområde (km2)

    Højde og geomorfologi

    Alkalinitet

    (meq/l)

    Organisk materiale

    (mg Pt/l)

    R-N1

    Lille, lavland, silikatholdig, moderat alkalinitet

    10 -100

    < 200 m over havets overflade eller under den højeste kystlinje

    0,2 -1

    < 30

    (< 150 i Irland)

    R-N3

    Lille til mellemstort, lavland, organisk, lav alkalinitet

    10 -1 000

    < 0,2

    > 30

    R-N4

    Mellemstort, lavland, silikatholdig, moderat alkalinitet

    100 -1 000

    0,2 -1

    < 30

    R-N5

    Lille, intermediær, silikatholdig, lav alkalinitet

    10 -100

    Mellem lavland og højland

    < 0,2

    < 30

    R-N9

    Lille, mellemstor, intermediær, silikatholdig, lav alkalinitet, organisk (humøs)

    10 -1 000

    Mellem lavland og højland

    < 0,2

    > 30

    Lande med samme interkalibrerede typer:

    R-N1

    :

    Finland, Irland, Norge og Sverige

    R-N3

    :

    Finland, Irland, Norge og Sverige

    R-N4

    :

    Finland, Norge og Sverige

    R-N5

    :

    Finland, Norge og Sverige

    R-N9

    :

    Finland, Norge og Sverige

    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE NORTHERN — VANDLØB

    Biologisk kvalitetselement

    Bentisk invertebratfauna (metoder, der er følsomme over for organisk berigelse og generel nedbrydning)

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Finland

    Revideret finsk metode til vurdering af invertebratfauna

    0,80

    0,60

    Irland

    Quality Rating System (Q-value)

    0,85

    0,75

    Norge

    ASPT

    0,99

    0,87

    Sverige

    DJ-index (Dahl & Johnson 2004)

    0,80

    0,60


    Biologisk kvalitetselement

    Bentisk invertebratfauna (metoder, der er følsomme over for forsuring)

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Følgende resultater gælder for alle typer klare vandløb med lav alkalinitet

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Irland

    Acid Waters Indicator Community Species (IE AWICSp)

    0,99

    0,90

    Norge

    AcidIndex2 (Modified Raddum index2) (forsuring af vandløb)

    0,675

    0,515

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Følgende resultater gælder for alle typer humøse vandløb med lav alkalinitet

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Sverige

    MISA: Multimetric Invertebrate Stream Acidification index (multimetrisk invertebratindeks for forsuring i vandløb)

    0,550

    0,400


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE NORTHERN — VANDLØB

    Biologisk kvalitetselement

    Makrofytter og bundvegetation (fytobentos)

    Subbiologisk kvalitetselement

    Makrofytter

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Type og land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    R-N3 og R-N9

     

     

     

    Finland

    Trofisk indeks (TIc)

    0,889

    0,610

    Sverige

    Trofisk indeks (TIc)

    0,889

    0,610

    Norge

    Trofisk indeks (TIc)

    0,889

    0,610


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE NORTHERN — VANDLØB

    Biologisk kvalitetselement

    Makrofytter og bundvegetation (fytobentos)

    Subbiologisk kvalitetselement

    Bundvegetation (fytobentos)

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Finland

    Revideret finsk metode — bundvegetation i vandløb

    0,80

    0,60

    Irland

    Revideret udgave af det trofiske diatome indeks (TDI)

    0,93

    0,78

    Norge

    Periphytonindeks for trofisk tilstand (PIT)

    0,99

    (Ca ≤ 1 mg/l)

    0,83

    0,95

    (Ca > 1 mg/l)

    Sverige

    Indice de Polluosensibilité Spécifique (IPS)

    0,89

    0,74


    Vandkategori

    Vandløb

    Geografiske interkalibreringsgrupper

    Alle

    Biologisk kvalitetselement

    Fiskefauna

    Oversigt over regionale grupper, som er blevet fastlagt for interkalibreringen af fisk i vandløb

     

    Gruppen alpebjerge – Østrig, Frankrig, Tyskland, Italien og Slovenien

     

    Donaugruppen — Bulgarien, Kroatien, Tjekkiet, Ungarn, Rumænien og Slovakiet

     

    Gruppen lavland-intermediær — Belgien (Flandern), Belgien (Vallonien), Danmark, Estland, Frankrig, Tyskland, Ungarn, Letland, Litauen, Luxembourg, Nederlandene og Polen

     

    Den mediterrane og sydatlantiske gruppe — Bulgarien, Kroatien, Grækenland, Italien, Portugal og Spanien

     

    Den nordiske gruppe — Finland, Irland, Norge og Sverige

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Gruppen alpebjerge

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Østrig

    FIA

    0,875

    0,625

    Frankrig

    FBI (Fish-Based Index): Indice Poissons Rivière (IPR). AFNOR NF-T90-344

    1,131

    0,876

    Tyskland

    FIBS — fischbasiertes Bewertungssystem für Fließgewässer zur Umsetzung der EG-Wasserrahmenrichtlinie in Deutschland

    1,086

    0,592

    Italien

    Nyt indeks for fiskebestandes økologiske tilstand (NISECI)

    0,800

    0,520

    Slovenien

    Metodologija vrednotenja ekološkega stanja vodotokov na podlagi rib

    0,800

    0,600

    Donaugruppen

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Bulgarien

    Typespecifikt bulgarsk fiskeindeks (TsBRI)

    0,860

    0,650

    Kroatien

    Kroatisk metode til klassifikation af fisk i vandløb

    0,800

    0,600

    Tjekkiet

    Tjekkisk multimetrisk metode CZI

    0,780

    0,585

    Rumænien

    EFI+ Det europæiske fiskeindeks (karpefisk)

    0,939

    0,700

    Rumænien

    EFI+ det europæiske fiskeindeks (salmonid type)

    0,911

    0,755

    Slovakiet

    Det slovakiske fiskeindeks (FIS)

    0,710

    0,570

    Gruppen lavland-intermediær

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Belgien (Flandern)

    IBI, opstrøms og lavland

    0,850

    0,650

    Belgien (Vallonien)

    IBIP (Arrêté du Gouvernement wallon du 13 septembre 2012 relatif à l’identification, à la caractérisation et à la fixation des seuils d’état écologique applicables aux masses d’eau de surface et modifiant le Livre II du Code de l’Environnement, contenant le Code de l’Eau. Moniteur belge 12.10.2012)

    0,958

    0,792

    Danmark

    Dansk fiskeindeks for vandløb (DFFVa)

    0,700

    0,500

    Frankrig

    FBI (Fish-Based Index): Indice Poissons Rivière (IPR). AFNOR NF-T-90-344.

    1,131

    0,835

    Tyskland

    FIBS — fischbasiertes Bewertungssystem für Fließgewässer zur Umsetzung der EG-Wasserrahmenrichtlinie in Deutschland

    1,086

    0,592

    Letland

    Lettisk fiskeindeks

    0,880

    0,660

    Litauen

    Litauisk fiskeindeks for vandløb

    0,940

    0,720

    Luxembourg

    Classification française DCE Indice Biologique Global Normalisé (IBGN). AFNOR NF-T-90-344

    1,131

    0,835

    Nederlandene

    NLFISR

    0,800

    0,600

    Polen

    EFI+PL indeks

    0,800

    0,600

    Den mediterrane gruppe

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Kroatien

    Kroatisk metode til klassifikation af fisk i vandløb

    0,800

    0,600

    Grækenland

    Græsk fiskeindeks (HeFI)

    0,800

    0,600

    Portugal

    F-IBIP — Fish-based Index of Biotic Integrity for Portuguese Wadeable Streams (fiskebaseret indeks for biotisk integritet i portugisiske vadbare vandløb)

    0,850

    0,675

    Spanien

    IBIMED — type T2

    0,816

    0,705

    Spanien

    IBIMED — type T3

    0,929

    0,733

    Spanien

    IBIMED — type T4

    0,864

    0,758

    Spanien

    IBIMED — type T5

    0,866

    0,650

    Spanien

    IBIMED — type T6

    0,916

    0,764

    Den nordiske gruppe

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Finland

    Finsk fiskeindeks (FiFi) — type L2

    0,665

    0,499

    Finland

    Finsk fiskeindeks (FiFi) — type L3

    0,658

    0,493

    Finland

    Finsk fiskeindeks (FiFi) — type M1

    0,709

    0,532

    Finland

    Finsk fiskeindeks (FiFi) — type M2

    0,734

    0,550

    Finland

    Finsk fiskeindeks (FiFi) — type M3

    0,723

    0,542

    Irland

    Fish Classification Scheme 2 Ireland (FCS2)

    0,845

    0,540

    Sverige

    Den svenske metode VIX

    0,739

    0,467


    Vandkategori

    Vandløb

    Geografiske interkalibreringsgrupper

    Alle — Meget store vandløb

    Beskrivelse af typer, der er blevet interkalibreret

    Type

    Vandløbskarakteristika

    Oplandsareal (km2)

    Alkalinitet (meq/l)

    R-L1

    Meget store vandløb med lav alkalinitet

    > 10 000

    < 0,5

    R-L2

    Meget store vandløb med mellem til høj alkalinitet

    > 10 000

    > 0,5

    Lande med samme interkalibrerede typer:

    R-L1

    :

    Finland, Norge og Sverige

    R-L2

    :

    Østrig, Belgien (Flandern), Bulgarien, Kroatien, Tjekkiet, Estland, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Ungarn, Italien, Letland, Litauen, Nederlandene, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Spanien og Sverige

    DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE MEGET STORE VANDLØB

    Biologisk kvalitetselement

    Bentisk invertebratfauna

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Østrig

    Vurdering af de biologiske kvalitetselementer — bentiske invertebrater (for store alpine vandløb)

    0,80

    0,60

    Østrig

    Slovakisk vurdering af bentiske invertebrater i store vandløb (for store lavlandsfloder)

    0,80

    0,60

    Belgien (Flandern)

    Flamsk multimetrisk makroinvertebratindeks (MMIF)

    0,90

    0,70

    Bulgarien

    Modified Rapid Biological Assessment (mRBA)

    0,80

    0,60

    Kroatien

    System til vurdering af den økologiske tilstand baseret på bentiske invertebrater i meget store vandløb

    0,80

    0,60

    Tjekkiet

    Tjekkisk system til vurdering af store ikke-vadbare vandløbs økologiske tilstand ved hjælp af bentiske makroinvertebrater

    0,80

    0,60

    Estland

    Estisk vurdering af overfladevands økologiske tilstand — makroinvertebrater i store vandløb

    0,90

    0,70

    Finland

    Revideret finsk metode til vurdering af invertebratfauna

    0,80

    0,60

    Tyskland

    Potamon-Typie-Index (PTI)

    0,80

    0,60

    Grækenland

    STAR_ICMi index

    1,01

    0,73

    Ungarn

    Ungarsk multimetrisk makroinvertebratindeks for store og meget store vandløb (HMMI_II)

    0,80

    0,60

    Italien

    ISA (Indice per la classificazione sulla base dei Substrati Artificiali) — Middelhavsvandløb

    0,94

    0,70

    Italien

    ISA (Indice per la classificazione sulla base dei Substrati Artificiali) — ikke-Middelhavsvandløb

    0,96

    0,72

    Letland

    Lettisk makroinvertebratindeks for store vandløb (LRMI)

    0,88

    0,63

    Litauen

    Litauisk makroinvertebratindeks for vandløb

    0,80

    0,60

    Nederlandene

    VRD-målinger for naturlige vandområder

    0,80

    0,60

    Norge

    ASPT — Average Score Per Taxon — Gennemsnitlig score pr. taxon

    0,99

    0,87

    Polen

    RIVECOmacro — MMI_PL

    0,91

    0,71

    Portugal

    Portugisisk metode til vurdering af store vandløb ved hjælp af bentiske makroinvertebrater (IPtIN)

    0,849

    0,637

    Rumænien

    Metode til vurdering af vandområders økologiske tilstand baseret på makroinvertebrater

    0,80

    0,60

    Slovakiet

    Slovakisk vurdering af bentiske invertebrater i store vandløb

    0,80

    0,60

    Slovenien

    Metodologija vrednotenja ekološkega stanja vodotokov na podlagi bentoških nevretenčarjev

    0,80

    0,60

    Spanien

    Iberisk indeks for biologisk overvågning (IBMWP)

    0,79

    0,48

    Sverige

    Average Score Per Taxon (ASPT) og DJ-index

    0,80

    0,60


    DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE MEGET STORE VANDLØB

    Biologisk kvalitetselement

    Fytoplankton

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Østrig

    Tysk PhytoFluss-Index 4.0

    0,80

    0,60

    Belgien (Flandern)

    Tysk PhytoFluss-Index 2.0

    0,80

    0,60

    Bulgarien

    Tysk PhytoFluss-Index 4.0

    0,80

    0,60

    Kroatien

    HRPI — Hungarian River Phytoplankton Index (Ungarsk fytoplanktonindeks for vandløb)

    0,80

    0,60

    Tjekkiet

    Metode til vurdering af vandløbs økologiske tilstand baseret på fytoplankton

    0,80

    0,60

    Tyskland

    Tysk PhytoFluss-Index

    0,80

    0,60

    Estland

    Estisk fytoplanktonindeks for store vandløb (EST_PHYPLA_R)

    0,85

    0,65

    Ungarn

    HRPI — Hungarian River Phytoplankton Index (Ungarsk fytoplanktonindeks for vandløb)

    0,80

    0,60

    Letland

    Lettisk fytoplanktonindeks for store vandløb

    0,80

    0,60

    Litauen

    PhytoFluss — Tysk fytoplanktonindeks for lavlandsfloder af type 15.2

    0,80

    0,60

    Polen

    IFPL metric — Metode til vurdering af store vandløb ved hjælp af fytoplankton

    1,08

    0,92

    Portugal

    Portugisisk metode til vurdering af fytoplankton i store vandløb (NMASRP)

    0,80

    0,60

    Rumænien

    ECO-FITO — Metode til vurdering af vandområders økologiske tilstand ved hjælp af fytoplankton

    0,92

    0,76

    Slovakiet

    Fytoplankton-SK — Slovakisk vurdering af fytoplankton i store vandløb

    0,80

    0,60


    DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE MEGET STORE VANDLØB

    Biologisk kvalitetselement

    Makrofytter og bundvegetation (fytobentos)

    Subbiologisk kvalitetselement

    Bundvegetation (fytobentos)

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Land og type

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    R-L1

     

     

     

    Finland

    Revideret finsk metode — bundvegetation i vandløb

    0,80

    0,60

    Sverige

    Bentiske alger i vandløb — diatomanalyse

    0,89

    0,74

    R-L2

     

     

     

    Østrig

    Vurdering af de biologiske kvalitetselementer — bundvegetation

    0,85

    0,57

    Bulgarien

    IPS (Indice de Polluo-Sensibilité)

    0,76

    0,58

    Kroatien

    System til vurdering af den økologiske tilstand for bundvegetation i vandløb baseret på diatomeer

    0,80

    0,61

    Tjekkiet

    System til vurdering af vandløb ved hjælp af bundvegetation

    0,80

    0,60

    Estland

    Estisk vurdering af overfladevands økologiske tilstand — bundvegetation i vandløb

    0,83

    0,64

    Frankrig

    IBD 2007 (Coste et al, Ecol. Ind. 2009). AFNOR NF T90-354, april 2016. Arrêté ministériel du 25 janvier 2010 modifié relatif aux méthodes et critères d’évaluation de l’état écologique {...} des eaux de surface

    0,92

    0,76

    Tyskland

    Verfahrensanleitung für die ökologische Bewertung von Fließgewässern zur Umsetzung der EG-Wasserrahmenrichtlinie: Makrophyten und Phytobenthos (PHYLIB), Modul Diatomeen

    0,725

    0,55

    Ungarn

    Vurdering af vandløbs økologiske tilstand baseret på diatoméer

    0,762

    0,60

    Italien

    Intercalibration Common Metric Index (ICMi) (Mancini & Sollazzo 2009)

    0,89 (national type C)

    0,70 (national type C)

    0,82 (national type M3 )

    0,62 (national type M3 )

    Letland

    Lettisk metode til vurdering af meget store vandløb ved hjælp af bundvegetation (IPS index)

    0,78

    0,58

    Litauen

    Litauisk indeks for bundvegetation for vandløb

    0,73

    0,55

    Nederlandene

    VRD-målinger for naturlige vandområder

    0,80

    0,60

    Portugal

    IPS (Coste in Cemagref, 1982)

    0,90

    0,67

    Rumænien

    National (rumænsk) metode til vurdering af vandløbs økologiske tilstand baseret på bundvegetation (diatomeer) RO-AMRP

    0,80

    0,60

    Slovakiet

    System til vurdering af vandløbs økologiske tilstand ved hjælp af bundvegetation

    0,90

    0,70

    Slovenien

    Metodologija vrednotenja ekološkega stanja vodotokov na podlagi fitobentosa in makrofitov, fitobentos

    0,80

    0,60

    Spanien

    IPS (Coste in Cemagref, 1982)

    0,68

    0,48


    DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE MEGET STORE VANDLØB

    Biologisk kvalitetselement

    Fiskefauna

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

     

    Økologiske kvalitetsratioer

     

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Østrig

    Fish Index Austria (FIA)

     

    Ikke interkalibreret

    0,625

    Belgien (Flandern)

    Flamsk indeks for biotisk integritet (IBIFL)

     

    Ikke interkalibreret

    0,805

    Bulgarien

    Bulgarsk vandløbsindeks for floden Donau (BRID)

     

    Ikke interkalibreret

    0,600

    Kroatien

    Kroatisk fiskeindeks for store vandløb (CFILR)

     

    0,87

    0,550

    Tjekkiet

    Tjekkisk multimetrisk fiskeindeks for vandløb (CZI)

     

    0,800

    0,600

    Grækenland

    Græsk fiskeindeks (HeFI)

     

    Ikke interkalibreret

    0,650

    Ungarn

    Ungarsk multimetrisk indeksgruppe (HMMFI)

    Højland

    0,800

    0,600

    Lavland

    Letland

    Lettisk fiskeindeks for store vandløb

     

    Ikke interkalibreret

    0,660

    Litauen

    Litauisk fiskeindeks for vandløb

     

    Ikke interkalibreret

    0,720

    Norge

    Europæisk fiskeindeks (EFI)

     

    0,996

    0,755

    Polen

    IBIPL — Index of Biotic Integrity with Diadromous Fish Index (indeks for biotisk integritet med indeks over vandrende fiskearter)

     

    Ikke interkalibreret

    0,688

    Portugal

    FIBIP-GR — fiskebaseret indeks for biotisk integritet i store portugisiske vandløb

     

    0,860

    0,600

    Rumænien

    New European Fish (EFI+I)

    Stikprøvetagning fra båd

    0,971

    0,651

    Stikprøvetagning ved vadning

    0,939

    0,655

    Slovakiet

    Slovakisk fiskeindeks (FIS)

     

    Ikke interkalibreret

    0,661

    Slovenien

    Metodologija vrednotenja ekološkega stanja vodotokov na podlagi rib

     

    0,800

    0,600

    Spanien

    New European Fish (EFI+I)

    Stikprøvetagning fra båd

    Ikke interkalibreret

    0,614

    Sverige

    Den svenske metode VIX

     

    0,739

    0,467

    Ikke interkalibreret grundet et utilstrækkeligt antal nationale stikprøver


    Vandkategori

    Søer

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Alpine — Søer

    Beskrivelse af typer, der er blevet interkalibreret

    Type

    Søkarakteristika

    Højde (m over havets overflade)

    Middeldybde (m)

    Alkalinitet (meq/l)

    Søens størrelse (km2)

    L-AL3

    Lavland eller intermediær, dyb, moderat til høj alkalinitet (alpin indflydelse), stor

    50 -800

    > 15

    > 1

    > 0,5

    L-AL4

    Intermediær, lavvandet, moderat til høj alkalinitet (alpin indflydelse), stor

    200 -800

    3 -15

    > 1

    > 0,5

    Lande med samme interkalibrerede typer:

    Type L-AL3

    :

    Østrig, Frankrig, Tyskland, Italien og Slovenien

    Type L-AL4

    :

    Østrig, Frankrig, Tyskland og Italien

    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE ALPINE — SØER

    Biologisk kvalitetselement

    Fytoplankton

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Østrig

    Vurdering af de biologiske kvalitetselementer — del B2 — fytoplankton

    0,80

    0,60

    Frankrig

    Fytoplanktonindeks for søer (IPLAC): Indice Phytoplancton Lacustre

    0,80

    0,60

    Tyskland

    PSI (Phyto-Seen-Index) — Bewertungsverfahren für Seen mittels Phytoplankton zur Umsetzung der EG-Wasserrahmenrichtlinie in Deutschland

    0,80

    0,60

    Italien

    Italian Phytoplankton Assessment Method (IPAM) (italiensk fytoplanktonbaseret vurderingsmetode)

    0,80

    0,60

    Slovenien

    Metodologija vrednotenja ekološkega stanja jezer na podlagi fitoplanktona

    0,80

    0,60


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE ALPINE — SØER

    Biologisk kvalitetselement

    Makrofytter og bundvegetation (fytobentos)

    Subbiologisk kvalitetselement

    Makrofytter

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    IC-type

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Østrig

    AIM for Lakes (østrigsk makrofytindeks for søer)

    L-AL3+

    L-AL4

    0,80

    0,60

    Frankrig

    French Macrophyte Index for Lakes (IBML) (fransk makrofytindeks for søer): Indice Biologique Macrophytique en Lacs

    L-AL3+

    L-AL4

    0,92

    0,72

    Tyskland

    Verfahrensanleitung für die ökologische Bewertung von Seen zur Umsetzung der EG-Wasserrahmenrichtlinie: Makrophyten und Phytobenthos (PHYLIB), Modul Makrophyten

    L-AL3+

    L-AL4

    0,76

    0,51

    Tyskland

    Verfahrensanleitung für die ökologische Bewertung von Seen zur Umsetzung der EG-Wasserrahmenrichtlinie: Makrophyten und Phytobenthos (PHYLIB), Modul Makrophyten und Phytobenthos

    LAL4

    0,74

    0,47

    Italien

    MacroIMMI (makrofytindeks til vurdering af de italienske søers økologiske tilstand)

    L-AL3+

    L-AL4

    0,80

    0,60

    Slovenien

    Metodologija vrednotenja ekološkega stanja jezer na podlagi fitobentosa in makrofitov, makrofiti

    L-AL3

    0,80

    0,60


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE ALPINE — SØER

    Biologisk kvalitetselement

    Bentisk invertebratfauna

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Østrig

    Metode til vurdering af alpine søer ved hjælp af bentiske invertebrater

    0,80

    0,60

    Tyskland

    AESHNA — Bewertungsverfahren für das eulitorale Makrozoobenthos in Seen zur Umsetzung der EG-Wasserrahmenrichtlinie in Deutschland

    0,80

    0,60

    Slovenien

    Metodologija vrednotenja ekološkega stanja jezer na podlagi bentoških nevretenčarjev

    0,80

    0,60


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE ALPINE — SØER

    Biologisk kvalitetselement

    Fiskefauna

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Østrig

    ALFI (østrigsk fiskeindeks for søer) Et multimetrisk indeks til vurdering af alpine søers økologiske tilstand baseret på fiskefauna

    0,80

    0,60

    Tyskland

    DeLFI_SITE — Deutsches probennahmestandort-spezifisches Bewertungsverfahren für Fische in Seen zur Umsetzung der EG-Wasserrahmenrichtlinie

    0,85

    0,69

    Italien

    Lake Fish Index (LFI) (fiskeindeks for søer)

    0,82

    0,64

    Slovenien

    Metodologija vrednotenja ekološkega stanja jezer na podlagi rib

    0,80

    0,60


    Vandkategori

    Søer

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Central/Baltic — Søer

    Beskrivelse af typer, der er blevet interkalibreret

    Type

    Søkarakteristika

    Højde (m over havets overflade)

    Middeldybde (m)

    Alkalinitet (meq/l)

    Opholdstid (år)

    L-CB1

    Lavland, lavvandet, kalkholdig

    < 200

    3 -15

    > 1

    1 -10

    L-CB2

    Lavland, meget lavvandet, kalkholdig

    < 200

    < 3

    > 1

    0,1 -1

    Lande med samme interkalibrerede typer:

    Type L-CB1

    :

    Belgien, Tyskland, Danmark, Estland, Irland, Litauen, Letland, Nederlandene og Polen

    Type L-CB2

    :

    Belgien, Tyskland, Danmark, Estland, Irland, Litauen, Letland, Nederlandene og Polen

    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE CENTRAL-BALTIC — SØER

    Biologisk kvalitetselement

    Fytoplankton

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Belgien (Flandern)

    Flamsk fytoplanktonbaseret vurderingsmetode for søer

    0,80

    0,60

    Danmark

    Dansk søplanteplanktonindeks (DSPI)

    0,80

    0,60

    Estland

    Estisk vurdering af overfladevands økologiske tilstand — fytoplankton i søer

    0,80

    0,60

    Tyskland

    PSI (Phyto-Seen-Index) — Bewertungsverfahren für Seen mittels Phytoplankton zur Umsetzung der EG-Wasserrahmenrichtlinie in Deutschland — tysk fytoplanktonindeks for søer (Phyto-See-Index)

    0,80

    0,60

    Irland

    IE Lake Phytoplankton Index (irsk fytoplanktonindeks for søer)

    0,80

    0,60

    Letland

    Lettisk fytoplanktonindeks for søer

    0,81

    0,61

    Litauen

    Phyto-See-Index (tysk fytoplanktonindeks for søer)

    0,81

    0,61

    Nederlandene

    VRD-målinger for naturlige vandområder

    0,80

    0,60

    Polen

    Phytoplankton method for Polish Lakes (PMPL) – (fytoplanktonbaseret metode for polske søer)

    0,80

    0,60


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE CENTRAL-BALTIC — SØER

    Biologisk kvalitetselement

    Makrofytter og bundvegetation (fytobentos)

    Subbiologisk kvalitetselement

    Makrofytter

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    IC-type

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Belgien (Flandern)

    Flamsk system til vurdering af makrofyter

    Alle typer

    0,80

    0,60

    Danmark

    Dansk makrofytindeks for søer

    Alle typer

    0,80

    0,60

    Estland

    Estisk vurdering af overfladevands økologiske tilstand — makrofyter i søer

    LCB1

    0,78

    0,52

    LCB2

    0,76

    0,50

    Tyskland

    Verfahrensanleitung für die ökologische Bewertung von Seen zur Umsetzung der EG-Wasserrahmenrichtlinie: Makrophyten und Phytobenthos (PHYLIB), Modul Makrophyten

    Alle typer

    0,80

    0,60

    Letland

    Lettisk metode til vurdering af makrofyter i søer

    Alle typer

    0,80

    0,60

    Litauen

    Litauisk makrofytindeks for søer

    Alle typer

    0,75

    0,50

    Nederlandene

    VRD-målinger for naturlige vandområder

    Alle typer

    0,80

    0,60

    Polen

    Makrofytbaseret vurderingsmetode for søer — Ecological Status Macrophyte Index ESMI (multimetrisk)

    Alle typer

    0,68

    0,41


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE CENTRAL-BALTIC — SØER

    Biologisk kvalitetselement

    Bentisk invertebratfauna

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Belgien (Flandern)

    Flamsk multimetrisk makroinvertebratindeks (MMIF)

    0,90

    0,70

    Danmark

    Dansk makroinvertebratindeks for søer (DLMI)

    0,696

    0,511

    Estland

    Estisk vurdering af overfladevands økologiske tilstand — makroinvertebrater i søer

    0,86

    0,70

    Tyskland

    AESHNA — Bewertungsverfahren für das eulitorale Makrozoobenthos in Seen zur Umsetzung der EG-Wasserrahmenrichtlinie in Deutschland

    0,80

    0,60

    Letland

    Latvian Lake Macroinvertebrate Multimetric Index (LLMMI) (lettisk multimetrisk makroinvertebratindeks for søer)

    0,85

    0,52

    Litauen

    Litauisk makroinvertebratindeks for søer

    0,74

    0,50

    Nederlandene

    WFDi — Metrik for naturlige vandområder

    0,80

    0,60

    Polen

    Lettisk makroinvertebratindeks for søer (LMI)

    0,92

    0,588


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE CENTRAL-BALTIC — SØER

    Biologisk kvalitetselement

    Fiskefauna

    Beskrivelse af almindelige interkalibreringstyper

    Type

    Søkarakteristika

    Højde (m over havets overflade)

    Middeldybde (m)

    Alkalinitet (meq/l)

    Opholdstid (år)

    L-CB1

    Lavland, lavvandet, kalkholdig

    < 200

    3 -15

    > 1

    1 -10

    L-CB2

    Lavland, meget lavvandet, kalkholdig

    < 200

    < 3

    > 1

    0,1 -1

    L-CB3

    Lavland, lavvandet, lille, silikatholdig (moderat alkalinitet)

    < 200

    3 -15

    0,2 -1

    1 -10

    L-CB4

    Stærkt modificerede vandområder

    200 -700

    3 -30

    > 0,2

    0,1 -5

    Lande med samme interkalibrerede typer:

    Type L-CB1

    :

    Belgien, Tyskland, Danmark, Estland, Irland, Litauen, Letland, Nederlandene og Polen

    Type L-CB2

    :

    Belgien, Tyskland, Danmark, Estland, Irland, Litauen, Letland, Nederlandene og Polen

    Type L-CB3

    :

    Belgien, Danmark, Estland, Frankrig, Letland og Polen

    Type L-CB4

    :

    Tjekkiet

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Tjekkiet

    CZ-FBI

    0,870

    0,619

    Danmark

    Dansk fiskeindeks for søer (DFFS)

    0,75

    0,54

    EE

    LAFIEE

    0,80

    0,61

    Tyskland

    DeLFI_SITE — Deutsches probennahmestandort-spezifisches Bewertungsverfahren für Fische in Seen zur Umsetzung der EG-Wasserrahmenrichtlinie

    0,95

    0,80

    Frankrig

    ELFI (europæisk fiskeindeks for søer) Indice Ichtyofaune Lacustre (IIL)

    0,73

    0,49

    Letland

    Lettisk fiskeindeks for søer

    0,76

    0,57

    Litauen

    Litauisk fiskeindeks for søer

    0,865

    0,605

    Nederlandene

    VISMAATLAT

    0,80

    0,60

    Polen

    LFI+

    0,866

    0,595

    Polen

    LFI EN

    0,804

    0,557


    Vandkategori

    Søer

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Eastern Continental — Søer

    Beskrivelse af almindelige interkalibreringstyper

    Type

    Søkarakteristika

    Højde (m over havets overflade)

    Middeldybde (m)

    Alkalinitet (meq/l)

    Ledningsevne (μS/cm)

    L-EC1

    Lavland, meget lavvandet, hårdt vand

    < 200

    < 6

    1 -4

    300 -1 000

    Lande med samme interkalibrerede typer:

    Type L-EC1

    :

    Bulgarien, Ungarn og Rumænien

    DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE EASTERN CONTINENTAL — SØER

    Biologisk kvalitetselement

    Fytoplankton

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Bulgarien

    HLPI — Hungarian lake phytoplankton index (Ungarsk fytoplanktonindeks for søer)

    0,80

    0,60

    Ungarn

    HLPI — Hungarian lake phytoplankton index (Ungarsk fytoplanktonindeks for søer)

    0,80

    0,60

    Rumænien

    HLPI — Hungarian lake phytoplankton index (Ungarsk fytoplanktonindeks for søer)

    0,80

    0,60


    DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE EASTERN CONTINENTAL — SØER

    Biologisk kvalitetselement

    Makrofytter og bundvegetation (fytobentos)

    Subbiologisk kvalitetselement

    Makrofytter

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat høj og god

    Bulgarien

    Vedtaget referenceindeks (RI-BG)

    0,83

    0,58

    Ungarn

    Vedtaget referenceindeks (HURI)

    0,89

    0,67

    Rumænien

    MIRO — Makrofytindeks for rumænske søer (vedtaget referenceindeks)

    0,86

    0,66


    DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE EASTERN CONTINENTAL — SØER

    Biologisk kvalitetselement

    Bentisk invertebratfauna

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat høj og god

    Bulgarien

    Ungarsk makrozoobenthos multimetrisk indeks for søer (HMMI_lakes)

    0,85

    0,65

    Ungarn

    Ungarsk makrozoobenthos multimetrisk indeks for søer (HMMI_lakes)

    0,85

    0,65

    Rumænien

    ECO-NL-BENT — Rumænsk system til vurdering af den økologiske tilstand af naturlige søer ved hjælp af bentiske invertebrater

    0,93

    0,60


    Vandkategori

    Søer

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Mediterranean — Søer

    Beskrivelse af typer, der er blevet interkalibreret

    Type

    Søkarakteristika

    Højde (m)

    Årlig middelnedbør (mm) og temperatur (°C)

    Middeldybde (m)

    Størrelse (km2)

    Oplandsareal (km2)

    Alkalinitet (meq/l)

    L-M5/7

    Reservoir, dyb, stor, silikatholdig, »vådområder«

    < 1 000

    > 800 og/eller < 15

    > 15

    0,5 -50

    < 20 000

    < 1

    L-M8

    Reservoir, dyb, stor, silikatholdig

    < 1 000

    -

    > 15

    0,5 -50

    < 20 000

    > 1

    Lande med samme interkalibrerede typer:

    Type L-M5/7

    :

    Frankrig, Grækenland, Italien, Portugal og Spanien

    Type L-M8

    :

    Cypern, Frankrig, Grækenland, Italien og Spanien

    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE MEDITERRANEAN — SØER

    Biologisk kvalitetselement

    Fytoplankton


    Land og type

    National klassifikation nationale klassifikationsmetoder

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem moderat og god

    LM 5/7

    Frankrig

    Fytoplanktonindeks for søer (IPLAC): Indice Phytoplancton Lacustre

    Ingen data (*1)

    0,60

    Grækenland

    New Mediterranean Assessment System for Reservoirs (NMASRP) (nyt system til vurdering for reservoirer)

    Ingen data (*1)

    0,60

    Italien

    Ny italiensk metode (NITMET)

    Ingen data (*1)

    0,60

    Portugal

    NMASRP — New Mediterranean Assessment System for Reservoirs Phytoplankton (metode til vurdering af den biologiske kvalitet i reservoir — fytoplankton)

    Ingen data (*1)

    0,60

    Spanien

    Mediterranean Assessment System for Reservoirs Phytoplankton (MASRP) (mediterant system til vurdering af fytoplankton i reservoir)

    Ingen data (*1)

    0,58

    L-M8

    Cypern

    NMASRP — New Mediterranean Assessment System for Reservoirs Phytoplankton (nyt mediterant system til vurdering af fytoplankton i reservoir)

    Ingen data (*1)

    0,60

    Frankrig

    Fytoplanktonindeks for søer (IPLAC): Indice Phytoplancton Lacustre

    Ingen data (*1)

    0,60

    Grækenland

    New Mediterranean Assessment System for Reservoirs (NMASRP) (nyt system til vurdering for reservoirer)

    Ingen data (*1)

    0,60

    Italien

    Ny italiensk metode (NITMET)

    Ingen data (*1)

    0,60

    Spanien

    Mediterranean Assessment System for Reservoirs Phytoplankton (MASRP) (mediterant system til vurdering af fytoplankton i reservoir)

    Ingen data (*1)

    0,60


    Vandkategori

    Søer

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Northern — Søer


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE NORTHERN — SØER

    Biologisk kvalitetselement

    Fytoplankton

    Beskrivelse af typer, der er blevet interkalibreret

    Type

    Søkarakteristika

    Højde (m over havets overflade)

    Middeldybde (m)

    Alkalinitet (meq/l)

    Farve (mg Pt/l)

    L-N1

    Lavland, lavvandet, moderat alkalinitet, klart

    < 200

    3 -15

    0,2 -1

    < 30

    L-N2a

    Lavland, lavvandet, lav alkalinitet, klart

    < 200

    3 -15

    < 0,2

    < 30

    L-N2b

    Lavland, dyb, lav alkalinitet, klart

    < 200

    > 15

    < 0,2

    < 30

    L-N3a

    Lavland, lavvandet, lav alkalinitet, mesohumøst

    < 200

    3 -15

    < 0,2

    30 -90

    L-N5

    Intermediær, lavvandet, lav alkalinitet, klart

    200 -800

    3 -15

    < 0,2

    < 30

    L-N6a

    Intermediær, lavvandet, lav alkalinitet, mesohumøst

    200 -800

    3 -15

    < 0,2

    30 -90

    L-N8a

    Lavland, lavvandet, moderat alkalinitet, mesohumøst

    < 200

    3 -15

    0,2 -1

    30 -90

    Type L-N1, L-N2a, L-N3a, LN-8a

    :

    Irland, Finland, Norge og Sverige

    Type L-N2b

    :

    Norge og Sverige

    Type L-N5, L-N6a

    :

    Norge og Sverige

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Finland

    Finsk fytoplanktonbaseret vurderingsmetode for søer

    0,80

    0,60

    Irland

    IE Lake Phytoplankton Index (irsk fytoplanktonindeks for søer)

    0,80

    0,60

    Norge

    Fytoplanktonbaseret metode til klassifikation af søers økologiske tilstand

    0,80

    0,60

    Sverige

    Metoder til vurdering af søers økologiske tilstand — kvalitetsfaktor fytoplankton

    0,80

    0,60


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE NORTHERN — SØER

    Biologisk kvalitetselement

    Makrofytter og bundvegetation (fytobentos)

    Subbiologisk kvalitetselement

    Makrofytter

    Beskrivelse af typer, der er blevet interkalibreret

    Type

    Søkarakteristika

    Alkalinitet (meq/l)

    Farve (mg Pt/l)

    L-N-M 101

    Lav alkalinitet, klart

    0,05 -0,2

    < 30

    L-N-M 102

    Lav alkalinitet, humøst

    0,05 -0,2

    > 30

    L-N-M 201

    Moderat alkalinitet, klart

    0,2 -1,0

    < 30

    L-N-M 202

    Moderat alkalinitet, humøst

    0,2 -1,0

    > 30

    L-N-M 301a

    Høj alkalinitet, klart, atlantisk undertype

    > 1,0

    < 30

    L-N-M 302 a

    Høj alkalinitet, humøst, atlantisk undertype

    > 1,0

    > 30

    Type 101, 102, 201 og 202

    :

    Irland, Finland, Norge og Sverige

    Type 301a

    :

    Irland

    Type 302a

    :

    Irland

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Finland

    Finsk makromytbaseret klassifikationssystem (Finnmac)

    0,8 (alle typer)

    0,6 (alle typer)

    Irland

    Gratis makrofytindeks

    0,9 (alle typer)

    0,68 (alle typer)

    Norge

    Nationalt makrofytindeks (Trophic Index — TIc)

    Type 101: 0,98

    Type 102: 0,96

    Type 201: 0,95

    Type 202: 0,99

    Type 101: 0,87

    Type 102: 0,87

    Type 201: 0,75

    Type 202: 0,77

    Sverige

    Trofisk makrofytindeks (TMI)

    Type 101: 0,93

    Type 102: 0,93

    Type 201: 0,89

    Type 202: 0,91

    Type 101: 0,80

    Type 102: 0,83

    Type 201: 0,78

    Type 202: 0,78


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE NORTHERN — SØER

    Biologisk kvalitetselement

    Bentisk invertebratfauna

    Beskrivelse af typer, der er blevet interkalibreret

    Type

    Søkarakteristika

    Økoregion

    Højde (m over havets overflade)

    Alkalinitet (meq/l)

    Farve (mg Pt/l)

    Forsuring af søkyster

     

     

     

     

    L-N-BF1

    Lavland/intermediær, lav alkalinitet, klart

    Ingen data

    < 800

    0,05 -0,2

    < 30

    Dyb eutrofiering i søer

     

     

     

     

    L-N-BF2

    Økoregion 22, lav alkalinitet, klart og humøst

    22

    Areal > 1 km2 , maks. dybde > 6 m

    < 0,2

    Ingen data

    Type L-N-BF1

    :

    Irland, Finland, Norge og Sverige

    Type L-N-BF2

    :

    Finland og Sverige

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Land

    Interkalibrerede

    nationale klassifikationsmetoder

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem

    Grænselinje mellem god og moderat

    Forsuring af søkyster

    IE

    LAMM (Lake Acidification Macroinvertebrate Metric — makroinvertebratindeks for forsuring i søer)

    0,86

    0,70

    Norge

    MultiClear: Multimetric Invertebrate Index for Clear Lakes (multimetrisk invertebratindeks for klare søer)

    0,95

    0,74

    Sverige

    MILA: Multimetric Invertebrate Lake Acidification index (multimetrisk invertebratindeks for forsuring i vandløb)

    0,85

    0,60

    Dyb eutrofiering i søer

    Finland

    Revideret finsk metode til vurdering af invertebratfauna i søer (PICM)

    0,80

    0,60

    Sverige

    BQI (Bentisk kvalitetsindeks)

    0,84

    0,67


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE NORTHERN — SØER

    Biologisk kvalitetselement

    Fiskefauna

    Beskrivelse af typer, der er blevet interkalibreret

    Type

    Søkarakteristika

    Søens størrelse km2

    Alkalinitet (meq/l)

    Farve (mg Pt/l)

    L-N-F1

    Dimiktiske søer med klart vand

    < 40

    < 0,2

    < 30

    L-N-F2

    Dimiktiske humøse søer

    < 5

    < 0,2

    30 -90

    Type L-N-F1

    :

    Irland, Finland, Norge og Sverige

    Type L-N-F2

    :

    Irland, Finland, Norge og Sverige

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Land

    Interkalibrerede

    nationale klassifikationsmetoder

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Eutrofiering

    Finland

    EQR4

    0,80

    0,60

    Irland

    FIL2

    0,76

    0,53

    Norge

    EindexW3

    0,75

    0,56

    Sverige

    EindexW3

    0,75

    0,56

    Forsuring

    Norge

    AindexW5

    0,74

    0,55

    Sverige

    AindexW5

    0,74

    0,55


    Vandkategori

    Søer

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Tværgående GIG bundvegetation

    Beskrivelse af typer, der er blevet interkalibreret

    Type

    Søkarakteristika

    Alkalinitet (meq/l)

    Økoregioner

    HA

    Søer med høj alkalinitet

    > 1

    Alpine, Central-Baltic, Eastern Continental, Mediterranean

    MA

    Søer med moderat alkalinitet

    0,2 -1

    Alpine, Central-Baltic, Eastern Continental, Mediterranean, Northern

    LA

    Søer med lav alkalinitet

    < 0,2

    Northern

    Type HA

    :

    Belgien, Kroatien, Danmark, Tyskland, Ungarn, Irland, Italien, Litauen, Polen, Sverige og Slovenien

    Type MA

    :

    Belgien, Finland, Irland, Italien, Rumænien og Sverige

    Type LA

    :

    Finland, Irland og Sverige

    Land og type

    Interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    HA-type

    Belgien (Flandern)

    Proportions of Impact-Sensitive and Impact-Associated Diatoms (PISIAD) (forhold mellem forureningsfølsomme og forureningstolerante diatomer)

    0,80

    0,60

    Kroatien

    Kroatisk vurderingsmetode baseret på bundvegetation

    0,81

    0,62

    Danmark

    Dansk metode til klassifikation af bundvegetation i søer

    0,921

    0,76

    Tyskland

    Verfahrensanleitung für die ökologische Bewertung von Seen zur Umsetzung der EG-Wasserrahmenrichtlinie: Makrophyten und Phytobenthos (PHYLIB), Modul Phytobenthos

    0,80

    0,55

    Ungarn

    MIL — Multimetrisk indeks for søer

    0,80

    0,69

    Irland

    Trofisk diatomindeks for søer (IE)

    0,90

    0,63

    Italien

    Italiensk national metode for vurdering af den økologiske kvalitet af vandområder (søer) ved hjælp af bentiske diatomeer (EPI-L)

    0,75

    0,5

    Litauen

    Litauisk indeks for bundvegetation for søer

    0,63

    0,47

    Polen

    PL IOJ (Multimetryczny Indeks Okrzemkowy dla Jezior (multimetrisk diatomindeks for søer))

    0,91

    0,76

    Slovenien

    Metodologija vrednotenja ekološkega stanja jezer na podlagi fitobentosa in makrofitov, fitobentos

    0,80

    0,60

    Sverige

    IPS

    0,89

    0,74

    MA-type

    Belgien (Flandern)

    Proportions of Impact-Sensitive and Impact-Associated Diatoms (PISIAD) (forhold mellem forureningsfølsomme og forureningstolerante diatomer)

    0,80

    0,60

    Finland

    Revideret finsk metode — bundvegetation i søer

    0,80

    0,60

    Irland

    Trofisk diatomindeks for søer (IE)

    0,90

    0,63

    Italien

    Italiensk national metode for vurdering af den økologiske kvalitet af vandområder (søer) ved hjælp af bentiske diatomeer (EPI-L)

    0,75

    0,5

     

     

     

     

    Sverige

    IPS

    0,89

    0,74

    LA-type

    Irland

    Trofisk diatomindeks for søer (IE)

    0,90

    0,66


    Vandkategori

    Kystvande

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Østersøen

    Beskrivelse af typer, der er blevet interkalibreret

    Type

    Saltindhold på overfladen (psu)

    Saltindhold på bunden (psu)

    Eksponering

    Isdage

    Andre karakteristika

    BC1

    0,5 -6

    Oligohalint

    1 -6

    Eksponeret

    90 -150

    Lokaliteter mellem Quark og Det Botniske Hav og Skærgårdshavet (for fytoplankton er sidstnævnte ikke omfattet, men integreret i type BC9) Humøse stoffers indvirkning

    BC2

    6 -22

    Mesohalint

    2 -6

    Meget beskyttet

     

    Laguner

    BC3

    3 -6

    Oligohalint

    3 -6

    Beskyttet

    90 -150

    Finske og estiske kyster ved Den Finske Bugt

    BC4

    5 -8

    Nedre mesohalint

    5 -8

    Beskyttet

    < 90

    Estiske og lettiske lokaliteter i Rigabugten

    BC5

    6 -8

    Nedre mesohalint

    6 -12

    Eksponeret

    < 90

    Lokaliteter i den sydøstlige del af Østersøen langs Letlands, Litauens og Polens kyst

    BC6

    8 -12

    Mellem mesohalint

    8 -12

    Beskyttet

    < 90

    Lokaliteter langs den vestlige Østersø ved den sydlige svenske kyst og den sydøstlige danske kyst

    BC7

    6 -8

    Mellem mesohalint

    8 -11

    Eksponeret

    < 90

    Den polske vestkyst og den tyske østkyst

    BC8

    13 -18

    Øvre mesohalint

    18 -23

    Beskyttet

    < 90

    Danske og tyske kyster i den vestlige Østersø

    BC9

    3 -6

    Nedre mesohalint

    3 -6

    Moderat eksponeret til eksponeret

    90 -150

    Lokaliteter i den vestlige del af Den Finske Bugt, Skærgårdshavet og Askö (kun for fytoplankton)

    Lande med samme interkalibrerede typer:

    Type BC1

    :

    Finland og Sverige

    Type BC2

    :

    Tyskland

    Type BC3

    :

    Estland og Finland

    Type BC4

    :

    Estland og Letland

    Type BC5

    :

    Letland, Litauen og Polen

    Type BC6

    :

    Sverige og Danmark

    Type BC7

    :

    Tyskland og Polen

    Type BC8

    :

    Tyskland og Danmark

    Type BC9

    :

    Finland, Sverige og Estland (type, der kun er relevant for fytoplankton)

    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE BALTIC

    Biologisk kvalitetselement

    Fytoplankton

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Land og type

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    BC7

    Tyskland

    Tysk fytoplanktonbaseret metode for kystvande

    0,8

    0,6

    Polen

    Polsk fytoplanktonbaseret metode for kystvande

    0,8

    0,6

    BC8

    Danmark

    Dansk fytoplanktonbaseret metode for kystvande

    0,8

    0,6

    Tyskland

    Tysk fytoplanktonbaseret metode for kystvande

    0,8

    0,6

    Resultater for parameter, der indikerer biomasse (klorofyl a)

    Land og type

    Økologiske kvalitetsratioer

    Værdier (μg/l)

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    BC1

    Finland (yderste Quark)

    0,76

    0,59

    1,7

    2,2

    Finland (yderste del af Det Botniske Hav)

    0,78

    0,60

    1,6

    2,1

    Sverige (yderste Quark)

    0,75

    0,58

    1,6

    2,1

    Sverige (yderste del af Det Botniske Hav)

    0,80

    0,60

    1,5

    2,0

    BC4

    Estland

    0,830

    0,670

    2,4

    3,0

    Letland

    0,82

    0,67

    2,2

    2,7

    BC5

    Letland

    0,650

    0,390

    1,85

    3,1

    Litauen

    0,880

    0,600

    2,5

    4,9

    BC6

    Danmark

    0,78

    0,62

    1,36

    1,72

    Sverige

    0,79

    0,64

    1,44

    1,78

    BC9

    Estland

    0,82

    0,67

    2,20

    2,70

    Finland

    0,79

    0,65

    1,90

    2,30

    Sverige

    0,80

    0,67

    1,50

    1,80


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE BALTIC

    Biologisk kvalitetselement

    Makroalger og dækfrøede planter

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Land og type

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    BC3

    Estland

    EPI — Estisk indeks for bundvegetation i kystvande (makroalger og dækfrøede planter)

    0,98

    0,86

    Finland

    Dybdegrænse for Fucus (makroalger)

    0,92

    0,79

    BC4

    Estland

    EPI — Estisk indeks for bundvegetation (makroalger og dækfrøede planter)

    0,91

    0,70

    Letland

    Biologisk kvalitetsindeks for bundvegetation (PEQI)

    0,90

    0,75

    BC5

    Letland

    MDFLD — Maximum depth of the red alga Furcellaria lumbricalis distribution (macroalgae) (litauisk maksimal dybde for udbredelse af rødalger Furcellaria lumbricalis (makroalger))

    0,90

    0,75

    Litauen

    MDFLD — Maximum depth of the red alga Furcellaria lumbricalis distribution (macroalgae) (litauisk maksimal dybde for udbredelse af rødalger Furcellaria lumbricalis (makroalger))

    0,84

    0,68


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE BALTIC

    Biologisk kvalitetselement

    Bentisk invertebratfauna

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Land og type

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    BC1

    Finland

    BBI — Finsk bentisk indeks for brakvand

    0,96

    0,56

    Sverige

    BQI — Svensk multimetrisk biologisk kvalitetsindeks (infauna i blødt sediment)

    0,77

    0,31

    BC3

    Estland

    ZKI — Estisk indeks for makrozoobenthos i kystvande

    0,39

    0,24

    Finland

    BBI — Finsk bentisk indeks for brakvand

    0,94

    0,56

    BC5

    Letland

    BQI — bentisk kvalitetsindeks

    0,87

    0,61

    Litauen

    BQI — bentisk kvalitetsindeks

    0,94

    0,81

    BC6

    Danmark

    Dansk kvalitetsindeks version 2 (DKI ver2)

    0,84

    0,68

    Sverige

    BQI — Svensk multimetrisk biologisk kvalitetsindeks (infauna i blødt sediment)

    0,76

    0,27

    BC7

    Tyskland

    MarBIT — Marint biotisk indeksredskab

    0,60

    Polen

    B — Macrozoobenthos BQE assessment by multimetric index (vurderingsmetode for det biologiske kvalitetselement makrozoobenthos ved hjælp af multimetrisk indeks)

    0,58

    BC8

    Danmark

    Dansk kvalitetsindeks version 2 (DKI ver2)

    0,86

    0,72

    Tyskland

    MarBIT — Marint biotisk indeksredskab

    0,80

    0,60


    Vandkategori

    Kystvande

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    North East Atlantic

    Beskrivelse af typer, der er blevet interkalibreret

    Type

    Karakterisering

    Saltindhold (psu)

    Tidevandsregime (m)

    Dybde (m)

    Strømhastighed (knob), Eksponering

    Blanding Opholdstid

    Type opportunistisk blomsterbærende makroalger, havgræs, harrilsiv og bentisk invertebratfauna

    NEA 1/26

    Åbent oceansk eller lukket hav, eksponeret eller beskyttet, euhalint, lavvandet

    < 30

    Mesotidevand 1-5

    < 30

    Medium 1-3

    Eksponeret eller beskyttet

    Fuldt blandet

    Dage (til uger i Vadehavet)

    Undertyper af makroalger i tidevandszonen

    NEA 1/26 A2

    Åbent oceansk, eksponeret eller beskyttet, euhalint, lavvandet, tempererede vande (primært, > 13 °C) og høj stråling (primært, PAR > 29 Mol/m2 dag)

    > 30

    Mesotidevand 1-5

    < 30

    Medium 1-3

    Eksponeret eller beskyttet

    Fuldt blandet

    Dage

    NEA 1/26 B21

    Åbent oceansk eller lukket hav, eksponeret eller beskyttet, euhalint, lavvandet Afkølede vande (primært, < 13 °C) og medium stråling

    (primært, PAR < 29 Mol/m2 dag)

    > 30

    Primært mesotidevand 1-5

    < 30

    Medium 1-3

    Eksponeret eller beskyttet

    Fuldt blandet

    Dage

    Subtyper af fytoplankton

    NEA 1/26a

    Åbent oceansk, eksponeret eller beskyttet, euhalint, lavvandet

    > 30

    Mesotidevand 1-5

    < 30

    Medium 1-3

    Eksponeret eller beskyttet

    Fuldt blandet

    Dage

    NEA 1/26b

    Lukket hav, eksponeret eller beskyttet, euhalint, lavvandet

    > 30

    Mesotidevand 1-5

    < 30

    Medium 1-3

    Eksponeret eller beskyttet

    Fuldt blandet

    Dage

    NEA 1/26c

    Lukket hav, lukket eller beskyttet, delvis stratificeret

    > 30

    Mikro-/mesotidevand < 1-5

    < 30

    Medium 1-3

    Eksponeret eller beskyttet

    Delvis stratificeret

    Dage til uger

    NEA 1/26d

    Skandinavisk kyst, eksponeret eller beskyttet, lavvandet

    > 30

    Mikrotidevand < 1

    < 30

    Lav < 1

    Eksponeret eller moderat eksponeret

    Delvis stratificeret

    Dage til uger

    NEA 1/26e

    Områder med opstrømning, eksponeret eller beskyttet, euhalint, lavvandet

    > 30

    Mesotidevand < 1

    < 30

    Medium 1-3

    Eksponeret eller beskyttet

    Fuldt blandet

    Dage

    Typer fytoplankton, makroalger, havgræs, saltmarskvegetation og bentisk invertebratfauna

    NEA 5

    Helgoland (Tyske Bugt), klipperigt, eksponeret og delvist stratificeret

    > 30

    Mesotidevand

    < 30

    Medium 1-3

    Eksponeret

    Delvis stratificeret

    Dage

    NEA 3/4

    Polyhalint, eksponeret eller moderat eksponeret (Vadehavstype)

    Polyhalint 18-30

    Mesotidevand 1-5

    < 30

    Medium 1-3

    Eksponeret eller moderat eksponeret

    Fuldt blandet

    Dage

    NEA 7

    Fjordsystem

    > 30

    Mesotidevand 1-5

    > 30

    Lav < 1

    Beskyttet

    Fuldt blandet

    Dage

    NEA 8a

    Indre Skagerrak bueformet, polyhalint, mikrotidevand, moderat eksponeret, lavvandet

    Polyhalint 25-30

    Mikrotidevand < 1

    > 30

    Lav < 1

    Moderat eksponeret

    Fuldt blandet

    Dage til uger

    NEA 8b

    Indre Skagerrak bueformet, polyhalint, mikrotidevand, moderat beskyttet, lavvandet

    Polyhalint 10-30

    Mikrotidevand < 1

    < 30

    Lav < 1

    Beskyttet til moderat eksponeret

    Delvis stratificeret

    Dage til uger

    NEA 9

    Fjord med en lavvandet forhøjning ved mundingen og meget stor maksimal dybde i det centrale bækken med ringe vandskifte i dybden

    Polyhalint 25-30

    Mikrotidevand < 1

    > 30

    Lav < 1

    Beskyttet

    Delvis stratificeret

    Uger

    NEA 10

    Ydre Skagerrak bueformet, polyhalint, mikrotidevand, eksponeret, dybt

    Polyhalint 25-30

    Mikrotidevand < 1

    > 30

    Lav < 1

    Eksponeret

    Delvis stratificeret

    Dage

    Lande med samme interkalibrerede typer:

     

    Type NEA1/26 opportunistisk opblomstrende makroalger, havgræs, saltmarskvegetation og bentisk invertebratfauna: Belgien, Frankrig, Tyskland, Danmark, Irland, Nederlandene, Norge, Portugal og Spanien

     

    Type NEA1/26 A2 makroalger i tidevandszonen: Frankrig, Spanien og Portugal

     

    Type NEA1/26 B21 makroalger i tidevandszonen: Frankrig, Irland og Norge

     

    Type NEA1/26a fytoplankton: Spanien, Frankrig, Irland og Norge

     

    Type NEA1/26b fytoplankton: Belgien, Frankrig og Nederlandene

     

    Type NEA1/26c fytoplankton: Tyskland og Danmark

     

    Type NEA1/26d fytoplankton: Danmark

     

    Type NEA1/26e fytoplankton: Portugal og Spanien

     

    Type NEA 5: Tyskland

     

    Type NEA3/4: Tyskland og Nederlandene

     

    Type NEA7: Norge

     

    Type NEA8a: Norge og Sverige

     

    Type NEA8b: Danmark og Sverige

     

    Type NEA9: Norge og Sverige

     

    Type NEA10: Norge og Sverige

    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE NORTH-EAST ATLANTIC

    Biologisk kvalitetselement

    Fytoplankton

    Fytoplankton: Parameter, der indikerer biomasse (klorofyl a)

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer og parameterværdier

    Parameterværdierne udtrykkes i μg/l som 90-percentilværdien beregnet over den definerede vækstsæson i en seksårig periode.

    Land og type

    Økologiske kvalitetsratioer

    Værdier (μg/l)

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    NEA 1/26a

    Frankrig

    0,76

    0,33

    4,40

    10,00

    Irland

    0,82

    0,60

    9,90

    15,00

    Norge

    0,67

    0,33

    2,50

    5,00

    Spanien (Det Cantabriske Havs østkyst)

    0,67

    0,33

    1,50

    3,00

    Spanien (Den vestlige og centrale del af Det Cantabriske Hav)

    0,67

    0,33

    3,00

    6,00

    Spanien (Cadizbugtens kyst)

    0,67

    0,33

    5,00

    10,00

    NEA 1/26b

    Belgien

    0,80

    0,67

    12,50

    15,00

    Frankrig

    0,67

    0,44

    10,00

    15,00

    Nederlandene

    0,67

    0,44

    10,00

    15,00

    NEA 1/26c

     

     

     

     

    Tyskland

    0,67

    0,44

    5,0

    7,5

    Danmark

    0,67

    0,44

    5,0

    7,5

    NEA 1/26e

    Portugal (iberisk stærk opstrømning — A5)

    0,670

    0,440

    8,000

    12,000

    Portugal (opstrømning — A6,A7)

    0,880

    0,490

    4,500

    8,200

    Spanien (opstrømning ved den iberiske vestkyst)

    0,67

    0,44

    6,00

    9,00

    Spanien (opstrømning ved den iberiske vestkyst — rías)

    0,67

    0,44

    8,00

    12,00

    NEA 3/4

    Tyskland (Eems Dollard)

    0,80

    0,60

    7,00

    11,00

    Tyskland (Vadehavet)

    0,80

    0,60

    7,00

    11,00

    Nederlandene (Eems Dollard)

    0,80

    0,60

    6,75

    10,13

    Nederlandene (Vadehavet)

    0,80

    0,60

    9,60

    14,40

    Nederlandene (Nordsøen)

    0,80

    0,60

    11,25

    16,88

    NEA 8a

    Norge

    0,79

    0,57

    3,95

    5,53

    Sverige

    0,75

    0,49

    1,54

    2,35

    NEA 8b (Øresund)

    Danmark

    0,79

    0,59

    1,22

    1,63

    Sverige

    0,80

    0,60

    1,18

    1,56

    NEA 8b (Kattegat og Storebælt)

    Danmark

    0,83

    0,64

    1,22

    1,58

    Sverige

    0,84

    0,65

    1,18

    1,52

    NEA 9

    Norge

    0,76

    0,43

    3,92

    6,90

    Sverige

    0,73

    0,38

    1,89

    3,60

    NEA 10

    Norge

    0,73

    0,49

    3,53

    5,26

    Sverige

    0,71

    0,46

    1,39

    2,14


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE NORTH-EAST ATLANTIC

    Biologisk kvalitetselement

    Makroalger og dækfrøede planter

    Subbiologisk kvalitetselement

    Makroalger

    Makroalger på klippegrund i tidevandszonen eller på sublittoral klippegrund

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Land og type

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Type NEA1/26 A2 makroalger i tidevandszonen

    Frankrig

    CCO — Cover, Characteristic species, Opportunistic species on intertidal rocky bottoms (dækning, karakteristiske arter, opportunistiske arter på klippegrund i tidevandszonen)

    0,80

    0,60

    Portugal

    PMarMAT — Redskab til vurdering af marine makroalger

    0,80

    0,61

    Spanien

    CFR — Klippegrundens kvalitet

    0,81

    0,60

    Spanien

    RICQI — Rocky Intertidal Community Quality Index (kvalitetsindeks for klippesamfund i tidevandszonen)

    0,82

    0,60

    Spanien

    RSL — Reduced Species List — reduceret artsfortegnelse

    0,75

    0,48

    Type NEA1/26 B21 makroalger i tidevandszonen

    Irland

    RSL — Reduced Species List (klippekyst, reduceret artsfortegnelse)

    0,80

    0,60

    Norge

    RSLA — Rocky Shore Reduced Species List (klippekyst, reduceret artsfortegnelse med abundans)

    0,80

    0,60

    Type NEA 7 makroalger i tidevandszonen

     

    Norge

    RSLA — Rocky Shore Reduced Species List (klippekyst, reduceret artsfortegnelse med abundans)

    0,80

    0,60

    Type NEA8a/9/10 makroalger i tidevandszonen

    Norge

    MSMDI — Multi Species Maximum Depth Index (indeks for flere arter, maksimal dybde)

    0,80

    0,60

    Sverige

    MSMDI — Multi Species Maximum Depth Index (indeks for flere arter, maksimal dybde)

    0,80

    0,60


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE NORTH-EAST ATLANTIC

    Biologisk kvalitetselement

    Makroalger og dækfrøede planter

    Subbiologisk kvalitetselement

    Makroalger

    Opblomstrende makroalger i tidevandszonen i blød bund, der indikerer abundans

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Land og type

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Type NEA 1/26

    Tyskland

    OMAI — Opportunistic Macroalgae-cover/acreage on soft sediment intertidal in coastal waters (område med opportunistiske makroalger på blødt sediment i tidevandszone, kystområde)

    0,78

    0,59

    Frankrig

    CWOGA — Macroalgal Bloom Assessment (vurdering af blomsterbærende makroalger)

    0,825

    0,617

    Irland

    OGA-redskab — Abundans af opportunistiske grønne makroalger

    0,80

    0,60


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE NORTH-EAST ATLANTIC

    Biologisk kvalitetselement

    Makroalger og dækfrøede planter

    Subbiologisk kvalitetselement

    Angiospermer (dækfrøede planter)

    Havgræs

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Land og type

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Type NEA 1/26

    Tyskland

    SG — Assessment tool for intertidal seagrass in coastal and transitional waters (redskab til vurdering af havgræs i tidevandszonen i kyst- og overgangsvandområder)

    0,80

    0,60

    Frankrig

    SBQ — Kvaliteten af havgræsenge i kyst- og overgangsvandområder

    0,80

    0,645

    Irland

    Intertidal Seagrass tool

    0,80

    0,61

    Nederlandene

    Overvågede havgræsenge pr. vandområde ved hjælp af luftfotos, feltundersøgelse og angivelse af overflade og tæthed pr. art

    0,80

    0,60

    Portugal

    SQI — Seagrass quality index (indeks for kvaliteten af havgræs)

    0,80

    0,60

    Type NEA 3/4

     

     

     

    Tyskland

    SG — Bewertungssystem für Makroalgen und Seegräser der Küsten- und Übergangsgewässer zur Umsetzung der EG-Wasserrahmenrichtlinie in Deutschland

    0,80

    0,60

    Nederlandene

    Overvågede havgræsenge pr. vandområde ved hjælp af luftfotos, feltundersøgelse og angivelse af overflade og tæthed pr. art

    0,80

    0,60


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE NORTH-EAST ATLANTIC

    Biologisk kvalitetselement

    Bentisk invertebratfauna

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Land og type

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Type NEA 1/26

    Belgien

    BQI — kvalitetsindeks for bentisk økosystem

    0,80

    0,60

    Danmark

    Dansk kvalitetsindeks (DKI)

    0,80

    0,60

    Tyskland

    M-AMBI(n) — Multivariate AZTI's Marine Biotic Index (marint biotisk indeks)

    0,85

    0,70

    Frankrig

    M-AMBI(n) — Multivariate AZTI's Marine Biotic Index (marint biotisk indeks)

    0,77

    0,53

    Irland

    IQI — Infaunal Quality Index

    0,75

    0,64

    Nederlandene

    BEQI2 — Bentisk kvalitetsindeks version 2

    0,80

    0,60

    Norge

    NQI — Norwegian Quality Index (norsk kvalitetsindeks)

    0,72

    0,63

    Portugal

    BAT — Benthic Assessment Tool

    0,79

    0,58

    Spanien

    M-AMBI(n) — Multivariate AZTI's Marine Biotic Index (marint biotisk indeks)

    0,77

    0,63

    Type NEA 3/4

    Tyskland

    M-AMBI(n) — Multivariate AZTI's Marine Biotic Index (marint biotisk indeks)

    0,85

    0,70

    Nederlandene

    BEQI2 — Bentisk kvalitetsindeks version 2

    0,80

    0,60

    Type NEA 7

    Norge

    NQI — Norwegian Quality Index (norsk kvalitetsindeks)

    0,72

    0,63

    Type NEA 8b

    Danmark

    Dansk kvalitetsindeks (DKI)

    0,84

    0,68

    Sverige

    BQI — Svensk multimetrisk biologisk kvalitetsindeks (infauna i blødt sediment)

    0,71

    0,54

    Type NEA 8a/9/10

    Norge

    NQI — Norwegian Quality Index (norsk kvalitetsindeks)

    0,82

    0,63

    Sverige

    BQI — Svensk multimetrisk biologisk kvalitetsindeks (infauna i blødt sediment)

    0,71

    0,54


    Vandkategori

    Kystvande

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Mediterranean

    Beskrivelse af typer, der er blevet interkalibreret (kun fytoplankton)

    For bentisk invertebratfauna, makroalger og havgræs gælder interkalibreringsresultaterne for hele Middelhavsområdet omfattet af landet

    Type

    Beskrivelse

    Tæthed (kg/m3)

    Årlig middelværdi for saltindhold (psu)

    Type I

    Meget påvirket af ferskvandstilførsel

    < 25

    < 34,5

    Type IIA Adriaterhavet

    Moderat påvirket af ferskvandstilførsel (kontinentalindflydelse)

    25 -27

    34,5 -37,5

    Type IIIW

    Kontinentalkyst, ikke påvirket af ferskvandstilførsel (vestlige bækken)

    > 27

    > 37,5

    Type IIIE

    Ikke påvirket af ferskvandstilførsel (østlige bækken)

    > 27

    > 37,5

    Type ø-W*

    Økyst (vestlige bækken)

    Alle områder

    Alle områder

    Lande med samme interkalibrerede typer:

    Type I

    :

    Frankrig og Italien

    Type IIA

    :

    Frankrig, Spanien og Italien

    Type IIA Adriaterhavet

    :

    Italien, Kroatien og Slovenien

    Type ø-W* (ingen grænser for denne type og interkalibrering ikke mulig af begrundede årsager)

    :

    Frankrig, Spanien og Italien

    Type IIIW

    :

    Frankrig, Spanien, Italien og Kroatien

    Type IIIE

    :

    Grækenland og Cypern

    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE MEDITERRANEAN

    Biologisk kvalitetselement

    Fytoplankton

    Fytoplankton: Parameter, der indikerer biomasse (klorofyl a)

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer og parameterværdier

    Parameterværdierne er udtrykt i μg/l klorofyl a for 90-percentilen beregnet for et år i mindst en femårig periode.

    Land og type

    Økologiske kvalitetsratioer

    Værdier (μg/l)

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Type II A

    Frankrig

    0,67

    0,37

    1,92

    3,50

    Spanien

    0,67

    0,37

    1,92

    3,50

    Type II A Adriaterhavet

    Kroatien

    0,82

    0,61

    1,70

    4,00

    Italien

    0,82

    0,61

    1,70

    4,00

    Slovenien

    0,82

    0,61

    1,70

    4,00

    Type IIIW

    Frankrig

    0,67

    0,42

    1,18

    1,89

    Spanien

    0,67

    0,42

    1,18

    1,89

    Type IIIE

    Cypern

    0,66

    0,37

    0,29

    0,53

    Grækenland

    0,66

    0,37

    0,29

    0,53

    Malta

    0,66

    0,37

    0,29

    0,53


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE MEDITERRANEAN

    Biologisk kvalitetselement

    Makroalger og dækfrøede planter

    Subbiologisk kvalitetselement

    Makroalger

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Følgende resultater gælder øvre infralittorale zone (3,5 – 0,2 m dybde) ved klippekyster:

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Cypern

    EEI-c — Ecological Evaluation Index (økologisk evalueringsindeks)

    0,76

    0,48

    Frankrig

    CARLIT — Kartografi over littorale og øvre sublitterale klippekystsamfund

    0,75

    0,60

    Grækenland

    EEI-c — Ecological Evaluation Index (økologisk evalueringsindeks)

    0,76

    0,48

    Kroatien

    CARLIT — Kartografi over littorale og øvre sublitterale klippekystsamfund

    0,75

    0,60

    Italien

    CARLIT — Kartografi over littorale og øvre sublitterale klippekystsamfund

    0,75

    0,60

    Malta

    CARLIT — Kartografi over littorale og øvre sublitterale klippekystsamfund

    0,75

    0,60

    Slovenien

    Metodologija vrednotenja ekološkega stanja obalnega morja na podlagi makroalg

    0,76

    0,48

    Spanien

    CARLIT — Kartografi over littorale og øvre sublitterale klippekystsamfund

    0,75

    0,60


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE MEDITERRANEAN

    Biologisk kvalitetselement

    Makroalger og dækfrøede planter

    Subbiologisk kvalitetselement

    Angiospermer (dækfrøede planter)

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Kroatien

    POMI — Posidonia oceanica Multivariate Index

    0,775

    0,55

    Cypern

    PREI — Posidonia oceanica Rapid Easy Index

    0,775

    0,55

    Frankrig

    PREI — Posidonia oceanica Rapid Easy Index

    0,775

    0,55

    Grækenland

    WePOSI — Weighted Posidonia oceanica Index

    0,775

    0,55

    Italien

    PREI — Posidonia oceanica Rapid Easy Index

    0,775

    0,55

    Malta

    PREI — Posidonia oceanica Rapid Easy Index

    0,775

    0,55

    Spanien

    POMI — Posidonia oceanica Multivariate Index

    0,775

    0,55

    Spanien

    Valencian-CS

    0,775

    0,55


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE MEDITERRANEAN

    Biologisk kvalitetselement

    Bentisk invertebratfauna

    Biologisk kvalitetselement

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Italien

    M-AMBI(n) — Multivariate AZTI's Marine Biotic Index (marint biotisk indeks)

    0,81

    0,61

    Slovenien

    Metodologija vrednotenja ekološkega stanja obalnega morja na podlagi bentoških nevretenčarjev

    0,83

    0,62

    Kroatien

    M-AMBI(n) — Multivariate AZTI's Marine Biotic Index (marint biotisk indeks)

    0,83

    0,62

    Cypern

    Bentix

    0,75

    0,58

    Frankrig

    AMBI

    0,83

    0,58

    Grækenland

    Bentix

    0,75

    0,58

    Malta

    Bentix

    0,75

    0,58

    Spanien

    BOPA

    0,95

    0,54

    Spanien

    MEDOCC

    0,73

    0,47


    Vandkategori

    Kystvande

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Black Sea

    Beskrivelse af typer, der er blevet interkalibreret

    Type

    Beskrivelse

    CW-BL1

    Mesohalint, mikrotidevand (< 1 m), lavvandet (< 30 m), moderat eksponeret, blandet bund (fint sand for zoobenthos)

    Lande med samme interkalibrerede typer: Bulgarien og Rumænien

    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE BLACK SEA

    Biologisk kvalitetselement

    Fytoplankton

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Bulgarien

    IBI

    0,80

    0,63

    Rumænien

    IBI

    0,80

    0,63


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE BLACK SEA

    Biologisk kvalitetselement

    Makroalger og dækfrøede planter

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Bulgarien

    EI-Ecological index – Økologisk indeks

    0,837

    0,644

    Rumænien

    EI-Ecological index – Økologisk indeks

    0,837

    0,644


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE BLACK SEA

    Biologisk kvalitetselement

    Bentisk invertebratfauna

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Bulgarien

    M-AMBI(n) — Multivariate AZTI's Marine Biotic Index Normalized (normaliseret marint biotisk indeks)

    0,90

    0,68

    Rumænien

    M-AMBI(n) — Multivariate AZTI's Marine Biotic Index Normalized (normaliseret marint biotisk indeks)

    0,90

    0,68


    Vandkategori

    Overgangsvande

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Baltic

    Beskrivelse af typer, der er blevet interkalibreret

    Type

    Saltindhold på overfladen psu

    Salinitet i bundvand (psu)

    Eksponering

    Isdage

    Andre karakteristika

    BT1

    0 -8

    Oligohalint

    0 -8

    Meget beskyttet

    -

    Vistulabugten i Polen og Den Kuriske Bugt i Litauen

    Lande med samme interkalibrerede typer:

    Litauen og Polen

    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE BALTIC

    Biologisk kvalitetselement

    Fytoplankton

    Resultater for parameter, der indikerer biomasse (klorofyl a)

    Følgende resultater henviser til sommergennemsnitsværdier maj/juni-september

    Land

    Økologiske kvalitetsratioer

    Værdier (μg/l)

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Litauen

    0,83

    0,57

    31,70

    46,60

    Polen

    0,77

    0,61

    33,46

    42,20


    Vandkategori

    Overgangsvande

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    North East Atlantic

    Beskrivelse af typer, der er blevet interkalibreret

    Type

    Karakterisering

    Salinitet (psu)

    Tidevandsregime (m), dybde (m)

    Strømhastighed (knob), Eksponering

    Blanding Opholdstid

    NEA 11

    Overgangsvande

    0 -35

    Mikro- til makrotidevand

    < 30

    Variabel

    Beskyttet eller moderat eksponeret

    Delvis permanent stratificeret

    Dage til uger

    Lande med samme interkalibrerede typer:

     

    Belgien, Tyskland, Frankrig, Irland, Nederlandene, Portugal og Spanien

    Beskrivelse af undertyper af fælles interkalibreringstyper for det biologiske kvalitetselement bentisk invertebratfauna:

    Undertype

    Karakterisering

    Medlemsstater med samme undertype

    A

    Laguner

    Irland og Spanien

    B

    Ferskvand — oligohalint, mellemstor vandføring

    Irland og Spanien

    C

    Flodmunding, mesotidevand, med uregelmæssig vandføring

    Portugal og Spanien

    D

    Store flodmundinger

    Tyskland, Frankrig, Irland, Nederlandene, Portugal og Spanien

    E

    Lille-medium flodmunding med > 50 % tidevandsområde

    Frankrig, Irland, Tyskland og Spanien

    F

    Lille-medium flodmunding med < 50 % tidevandsområde

    Frankrig, Irland, Portugal og Spanien.


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE NORTH-EAST ATLANTIC

    Biologisk kvalitetselement:

    Fytoplankton

    Fytoplankton: Parameter, der indikerer biomasse (klorofyl a)

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer og parameterværdier

    Parameterværdierne udtrykkes i μg/målt som national klorofyl a-metrik beregnet over en seksårig periode. Ved de nationale målinger for Frankrig, Nederlandene, Portugal og Spanien anvendes der typisk en måling på P90 Chl-a med tærskler baseret på salinitet; Irland anvender en kombination af P90 Chl-a og medianværdier.

    Land

    Økologiske kvalitetsratioer

    Værdier (μg/l)

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Frankrig

    0,67

    0,397

    5,33

    8,88

    Irland

    0,80

    0,60

    12,96

    25,96

    Nederlandene

    0,80

    0,60

    12,00

    18,00

    Portugal — nord

    0,667

    0,467

    10,000

    14,288

    Spanien — flodmundinger i den centrale del af Det Cantabriske Hav og Galicien — blandingszone (*2)

    0,67

    0,44

    8,00

    12,00

    Spanien — flodmundinger i den centrale del af Det Cantabriske Hav og Galicien — euhalint (*2)

    0,67

    0,33

    4,00

    8,00

    Spanien — flodmundinger i den østlige del af Det Cantabriske Hav — euhalint (*2)

    0,67

    0,33

    1,95

    3,90

    Spanien — flodmundinger i den østlige del af Det Cantabriske Hav — polyhalint (*2)

    0,67

    0,33

    3,30

    6,60

    Spanien — flodmundinger i den østlige del af Det Cantabriske Hav — mesohalint (*2)

    0,67

    0,33

    5,10

    10,20

    Spanien — flodmundinger i den østlige del af Det Cantabriske Hav — oligohalint (*2)

    0,67

    0,33

    6,60

    13,20

    Spanien — flodmundinger i Cadizbugten — blandingszone

    0,67

    0,33

    3,75

    7,50

    Spanien — flodmundinger i Cadizbugten — euhalint (*2)

    0,67

    0,33

    3,00

    6,00


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE NORTH-EAST ATLANTIC

    Biologisk kvalitetselement:

    Makroalger og dækfrøede planter

    Subbiologisk kvalitetselement

    Makroalger

    Opblomstrende makroalger i tidevandszonen i blød bund, der indikerer abundans

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Frankrig

    TWOGA — Macroalgal Bloom Assessment (vurdering af blomsterbærende makroalger)

    0,80

    0,60

    Irland

    OGA-redskab — Abundans af opportunistiske grønne makroalger

    0,80

    0,60

    Portugal

    BMI — Blooming macroalgae Index

    0,770

    0,590


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE NORTH-EAST ATLANTIC

    Biologisk kvalitetselement:

    Makroalger og dækfrøede planter

    Subbiologisk kvalitetselement

    Angiospermer (dækfrøede planter)

    Havgræs

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Tyskland

    SG-redskab til vurdering af havgræs i tidevandszonen i kyst- og overgangsvandområder

    0,80

    0,60

    Frankrig

    SBQ — Kvaliteten af havgræsenge i kyst- og overgangsvandområder

    0,80

    0,645

    Irland

    Intertidal Seagrass tool

    0,80

    0,61

    Nederlandene

    Overvågede havgræsenge pr. vandområde ved hjælp af luftfotos, feltundersøgelse og angivelse af overflade og tæthed pr. art

    0,80

    0,60

    Portugal

    SQI — Indeks for kvaliteten af havgræs

    0,800

    0,600


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE NORTH-EAST ATLANTIC

    Biologisk kvalitetselement:

    Makroalger og dækfrøede planter

    Subbiologisk kvalitetselement

    Angiospermer (dækfrøede planter)

    Saltmarskvegetation

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Frankrig

     

     

     

    Spanien — Det Cantabriske Hav

    AQI — Angiosperm Quality Index (kvalitetsindeks for dækfrøede planter)

    0,88

    0,73

    Portugal

    AQuA — Angiosperm Quality Assessment Index (kvalitetsvurderingsindeks for dækfrøede planter)

    0,800

    0,600

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Undertype D

    Frankrig

    BEQI-FR

    0,870

    0,670

    Tyskland

    M-AMBI(n) — Multivariate AZTI's Marine Biotic Index (marint biotisk indeks)

    0,850

    0,700

    Nederlandene

    BEQI2 — Bentisk kvalitetsindeks version 2

    0,800

    0,600

    Spanien

    M-AMBI(n) — Multivariate AZTI's Marine Biotic Index (marint biotisk indeks)

    0,770

    0,530

    Portugal

    BAT — Benthic Assessment Tool

    0,84

    0,60

    Undertype E

    Frankrig

    BEQI-FR

    0,830

    0,620

    Spanien

    M-AMBI(n) — Multivariate AZTI's Marine Biotic Index (marint biotisk indeks)

    0,770

    0,530

    Spanien

    QSB — Quality of Soft Bottoms (kvalitet af blød bund)

    0,800

    0,600

    Undertype F

    Frankrig

    BEQI-FR

    0,840

    0,630

    Spanien

    M-AMBI(n) — Multivariate AZTI's Marine Biotic Index (marint biotisk indeks)

    0,770

    0,530

    Portugal

    BAT — Benthic Assessment Tool

    0,79

    0,580


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE NORTH-EAST ATLANTIC

    Biologisk kvalitetselement:

    Fiskefauna

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Belgien

    EBI — Zeeschelde Estuarine Biotic Index (estuarint biotisk indeks)

    0,850

    0,615

    Frankrig

    ELFI — Estuarine and Lagoon Fish Index (delta- og lagunefiskeindeks)

    0,910

    0,675

    Tyskland

    FAT — TW — Fischbasiertes Bewertungswerkzeug für Übergangsgewässer der norddeutschen Ästuare

    0,840

    0,620

    Irland

    TFCI — Transitional Fish Classification Index (indeks til klassifikation af fisk i overgangsvande)

    0,810

    0,580

    Irland

    EMFI — Estuarine Multi-metric Fish Index (estuarint multimetrisk fiskeindeks)

    0,920

    0,650

    Nederlandene

    FAT — TW — WFD Fish index for transitional waters, type O2 (VRD-fiskeindeks for overgangsvande)

    0,800

    0,600

    Portugal

    EFAI — Estuarine Fish Assessment Index (indeks til vurdering af estuarine fisk)

    0,865

    0,700

    Spanien

    AFI — AZTI's fiskeindeks

    0,780

    0,550

    Spanien

    TFCI — Transitional Fish Classification Index (indeks til klassifikation af fisk i overgangsvande)

    0,900

    0,650


    Vandkategori

    Overgangsvande

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Mediterranean

    Beskrivelse af typer, der er blevet interkalibreret

    Samme IC-type

    Typekarakteristika

    Medlemsstater, som har samme IC-type

    CL — oligohalint

    Kystlaguner (salinitet < 5 psu)

    Spanien, Frankrig og Italien

    Kystlaguner — mesohaline, blokerede og begrænsede

    Kystlaguner (saltindhold 5-18 psu)

    Spanien (*3), Frankrig (*3), Italien og Grækenland

    Kystlaguner — polyeuhaline, blokerede og begrænsede

    Kystlaguner (saltindhold 18-40 psu)

    Spanien (*3), Frankrig (*3), Italien og Grækenland

    Hyperhalint (salinitet > 40 psu)

    Hyperhalint (salinitet > 40 psu)

    Spanien

    Flodmundinger

    Flodmundinger (saltkile type)

    Spanien og Kroatien


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE MEDITERRANEAN

    Biologisk kvalitetselement:

    Fytoplankton

    Fytoplankton: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Land og type

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Blokerede polyhaline kystlaguner

    Frankrig

    PhIL — Phytoplankton index for Mediterranean polyhaline lagoons (bundvegetationsindeks for polyhaline kystlaguner i Middelhavsområdet)

    0,710

    0,390

    Grækenland

    MPI — Multimetric Phytoplankton Index (multimetrisk fytoplanktonindeks)

    0,780

    0,510

    Italien

    MPI — Multimetric Phytoplankton Index (multimetrisk fytoplanktonindeks)

    0,780

    0,510

    Begrænsede polyhaline kystlaguner

    Frankrig

    PhIL — Phytoplankton index for Mediterranean polyhaline lagoons (bundvegetationsindeks for polyhaline kystlaguner i Middelhavsområdet)

    0,710

    0,390

    Grækenland

    MPI — Multimetric Phytoplankton Index (multimetrisk fytoplanktonindeks)

    0,820

    0,540

    Italien

    MPI — Multimetric Phytoplankton Index (multimetrisk fytoplanktonindeks)

    0,820

    0,540


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE MEDITERRANEAN

    Biologisk kvalitetselement:

    Makroalger og dækfrøede planter

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Land og type

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Meso-, poly- og euhaline kystlaguner (> 5 ‰), enten blokerede eller begrænsede

    Frankrig

    Exclame

    0,8

    0,6

    Grækenland

    EEI-c — Ecological Evaluation Index (økologisk evalueringsindeks)

    0,7

    0,4

    Italien

    MaQI — Macrophyte Quality Index (makrofytkvalitetsindeks)

    0,8

    0,6


    RESULTATER FOR DEN GEOGRAFISKE INTERKALIBRERINGSGRUPPE MEDITERRANEAN

    Biologisk kvalitetselement:

    Bentisk invertebratfauna

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Land og type

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Begrænsede polyhaline kystlaguner

    Frankrig

    M-AMBI(n) — Multivariate AZTI's Marine Biotic Index (marint biotisk indeks)

    0,84

    0,63

    Italien

    M-AMBI(n) — Multivariate AZTI's Marine Biotic Index (marint biotisk indeks)

    0,96

    0,71

    Grækenland

    M-AMBI(n) — Multivariate AZTI's Marine Biotic Index (marint biotisk indeks)

    0,83

    0,62

    Kystlaguner — mesohaline, blokerede og begrænsede

    Italien

    M-AMBI(n) — Multivariate AZTI's Marine Biotic Index (marint biotisk indeks)

    -

    0,71

    Grækenland

    M-AMBI(n) — Multivariate AZTI's Marine Biotic Index (marint biotisk indeks)

    -

    0,62

    Del 2

    Vandkategori

    Vandløb

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Tværgående GIG

    Biologisk kvalitetselement

    Fiskefauna

    Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Donaugruppen

    Ungarn

    Ungarsk multimetrisk fiskeindeks (HMMFI)

    0,80

    0,60

    Den mediterrane gruppe

    Bulgarien

    Typespecifikt bulgarsk fiskeindeks (TsBRI)

    0,860

    0,650

    Italien

    Nyt indeks for fiskebestandes økologiske tilstand (NISECI)

    0,80

    0,60


    Vandkategori

    Vandløb

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Tværgående GIG Meget store vandløb

    Biologisk kvalitetselement

    Makrofytter og bundvegetation (fytobentos)

    Subbiologisk kvalitetselement

    Bundvegetation (fytobentos)

    Økologiske kvalitetsratioer i de interkalibrerede nationale klassifikationsmetoder — Type R-L2

    Land

    Interkalibrerede nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Belgien (Flandern)

    PISIAD index (Proportions of Impact-Sensitive and Impact-Associated Diatoms) (indeks for forholdet mellem forureningsfølsomme og forureningstolerante diatomer)

    0,80

    0,60


    Vandkategori

    Søer

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Alpine — Søer

    Biologisk kvalitetselement

    Bentiske invertebrater

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Italien

    BQIES — Benthic Quality Index Expected Species number (bentisk kvalitetsindeks for antal forventede arter)

    0,88

    0,76


    Biologisk kvalitetselement

    Fiskefauna

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Frankrig

    ELFI (europæisk fiskeindeks for søer) Indice Ichtyofaune Lacustre (IIL)

    0,73

    0,49


    Vandkategori

    Søer

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Central-Baltic — søer

    Biologisk kvalitetselement

    Fytoplankton

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Nationale bedømmelsesmetoder

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Frankrig

    Fytoplanktonindeks for søer (IPLAC): Indice Phytoplancton Lacustre

    0,80

    0,60


    Biologisk kvalitetselement

    Makrofytter og bundvegetation (fytobentos)

    Subbiologisk kvalitetselement

    Makrofytter

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Nationale bedømmelsesmetoder

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Frankrig

    French Macrophyte Index for Lakes (IBML) (fransk makrofytindeks for søer): Indice Biologique Macrophytique en Lacs

    0,80

    0,60


    Biologisk kvalitetselement

    Fiskefauna

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Nationale bedømmelsesmetoder

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Belgien (Flandern)

    Fish-based index for lakes and reservoirs in Flanders (Belgium) (fiskebaseret indeks for søer og reservoirer i Flandern)

    0,80

    0,60


    Vandkategori

    Søer

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Mediterranean — Søer


    Biologisk kvalitetselement

    Fytoplankton

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Nationale bedømmelsesmetoder

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Kroatien

    HLPI — Hungarian lake phytoplankton index (ungarsk fytoplanktonindeks for søer)

    0,80

    0,60

    Frankrig

    Fytoplanktonindeks for søer (IPLAC): Indice Phytoplancton Lacustre

    0,80

    0,60

    Grækenland

    HeLPhy — Hellenic Lake Phytoplankton Assessment Method (græsk metode til vurdering af fytoplankton i søer)

    0,80

    0,60

    Italien

    IPAM — Italian Phytoplankton Assessment Method (italiensk fytoplanktonbaseret vurderingsmetode)

    0,80

    0,60


    Biologisk kvalitetselement

    Makrofytter og bundvegetation (fytobentos)

    Subbiologisk kvalitetselement

    Makrofytter

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Nationale bedømmelsesmetoder

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Kroatien

    Biocenological index (BMHR)

    0,90

    0,70

    Frankrig

    French Macrophyte Index for Lakes (IBML) (fransk makrofytindeks for søer): Indice Biologique Macrophytique en Lacs

    0,80

    0,60

    Grækenland

    HeLM — Hellenic Lake Macrophytes Assessment Method (græsk metode til vurdering af makrofytter i søer)

    0,80

    0,60

    Italien

    VLMMI — Volcanic Lakes Multimetric Macrophyte Index (multimetrisk makrofytindeks for kratersøer)

    0,70

    0,50

    Spanien

    Spansk metode til vurdering af søers økologiske tilstand ved hjælp af makrofytter — OFALAM 1: Dækning af eutrofiske makrofytter

    Nationale søtyper:

    L-T01, L-T02, L-T03, L-T04, L-T05, L-T06, L-T07, L-T08, L-T10, L-T11, L-T12, L-T14, L-T15, L-T16, L-T17, L-T18, L-T19, L-T20, L-T21, L-T22, L-T23, L-T24, L-T25, L-T26, L-T2, L-T28, L-T29

    0,99

    0,90

    Spanien

    Spansk metode til vurdering af søers økologiske tilstand ved hjælp af makrofytter — OFALAM 2: Dækning af eksotiske makrofytter Nationale søtyper:

    L-T01, L-T02, L-T03, L-T04, L-T05, L-T06, L-T07, L-T08, L-T10, L-T11, L-T12, L-T14, L-T15, L-T16, L-T17, L-T18, L-T19, L-T20, L-T21, L-T22, L-T23, L-T24, L-T25, L-T26, L-T2, L-T28, L-T29

    1,00

    0,95

    Spanien

    Spansk metode til vurdering af søers økologiske tilstand ved hjælp af makrofytter — OFALAM 3

    Nationale søtyper (med angivelse af den anvendte måling)

     

     

    Samlet dækning af hydrofytter

     

     

    L-T10, L-T14, L-T15, L-T16, L-T25

    0,83

    0,55

    L-T11

    0,86

    0,57

    L-T18

    0,88

    0,62

    L-T20, L-T21, L-T22, L-T23, L-T29

    0,92

    0,61

    L-T12, L-T24, L-T26, L-T27, L-T28

    0,94

    0,62

    Tilstedeværelse/fravær af hydrofytter

     

     

    L-T01, L-T02, L-T03, L-T04, L-T05, L-T06, L-T07, L-T08

    Tilstedeværelse

    Fravær

    Spanien

    Spansk metode til vurdering af søers økologiske tilstand ved hjælp af makrofytter — OFALAM 4

    Nationale søtyper (med angivelse af den anvendte måling)

     

     

    Dækning af helofytter

     

     

    L-T20, L-T21, L-T22, L-T23

    0,86

    0,50

    L-T12, L-T14, L-T15, L-T25, L-T29

    0,88

    0,75

    L-T10, L-T11, L-T16, L-T18, L-T24, L-T26, L-T27, L-T28

    0,90

    0,75

    Samlet dækning af makrofytter

     

     

    L-T17

    0,90

    0,75

    L-T19

    0,83

    0,55

    Spanien

    Spansk metode til vurdering af søers økologiske tilstand ved hjælp af makrofytter — OFALAM 5: Righoldighed af makrofytter

    Nationale søtyper:

     

     

    L-T18; L-T25

    -

    0,48

    L-T16, L-T17, L-T19

    -

    0,50

    L-T27, L-T28

    -

    0,53

    L-T29

    -

    0,56

    L-T24

    -

    0,60

    L-T11; L-T26

    -

    0,62

    L-T10

    -

    0,64

    L-T12

    -

    0,70

    L-T14, L-T15

    -

    0,78


    Biologisk kvalitetselement

    Bentiske invertebrater

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Nationale bedømmelsesmetoder

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Kroatien

    Kroatisk metode til klassifikation af bentiske makroinvertebrater i søer

    0,80

    0,60

    Grækenland

    Græsk bentisk invertebratindeks for søer (GLBiL)

    0,80

    0,60

    Grækenland

    HeLLBI — Græsk metode til vurdering af bentisk invertebratfauna ved søkyster

    0,80

    0,60

    Italien

    BQIES — Benthic Quality Index Expected Species number (bentisk kvalitetsindeks for antal forventede arter)

    0,88

    0,76

    Spanien

    IBCAEL — Spansk invertebratindeks for søer, nationale søtyper

     

     

    L-T01, L-T02, L-T03, L-T04, L-T05, L-T09

    0,92

    0,69

    L-T06, L-T07, L-T08, L-T10, L-T11, L-T12

    0,93

    0,69

    L-T13, L-T17, L-T30

    0,89

    0,68

    L-T14, L-T15, L-T24, L-T25, L-T26, L-T27, L-T29

    0,78

    0,59

    L-T16, L-T18

    0,86

    0,58

    L-T19, L-T21

    0,80

    0,60

    L-T20, L-T28

    0,80

    0,60

    L-T22

    0,9

    0,67

    L-T23

    0,84

    0,63

    Spanien

    QAELS2010 index

     

     

    lavvandede permanente vandhuller

    0,86

    0,58

    lavvandede permanente vandhuller

    0,89

    0,68


    Biologisk kvalitetselement

    Fiskefauna

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Nationale bedømmelsesmetoder

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Kroatien

    Kroatisk fiskeindeks for naturlige søer (CFIL)

    0,80

    0,60

    Frankrig

    ELFI (europæisk fiskeindeks for søer) Indice Ichtyofaune Lacustre (IIL)

    0,73

    0,49

    Grækenland

    Græsk fiskeindeks for søer (GLFI)

    0,80

    0,60

    Italien

    Lake Fish Index (LFI) (fiskeindeks for søer)

    0,82

    0,64


    Vandkategori

    Søer

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Eastern Continental — Søer


    Biologisk kvalitetselement

    Makrofyter og bundvegetation

    Subbiologisk kvalitetselement

    Bundvegetation (fytobentos)

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Nationale bedømmelsesmetoder

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Rumænien

    RO-AMLP — Rumænsk metode til vurdering af den økologiske tilstand i naturlige søer baseret på bundvegetation (diatomeer)

    0,80

    0,60


    Biologisk kvalitetselement

    Fiskefauna

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationsmetoder

    Land

    Nationale bedømmelsesmetoder

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Bulgarien

    Bulgarsk fiskebaseret metode til økologisk klassifikation og overvågning af søer

    0,76

    0,52

    Ungarn

    Ungarsk multimetrisk fiskeindeks for hesteskosøer (HMMFIfO)

    0,80

    0,60

    Ungarn

    The Balaton fish index (BFI) (fiskeindeks for Balatonsøen)

    0,80

    0,60


    Vandkategori

    Kystvande

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Østersøen


    Biologisk kvalitetselement

    Fytoplankton

    Fytoplankton: Parameter, der indikerer biomasse (klorofyl a)

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer og parameterværdier

    Land og type

    Økologiske kvalitetsratioer

    Værdier (μg/l)

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    BC2 (herunder tyske nationale typer B1. B2a. B2b)

    Tyskland (B1)

    0,91

    0,67

    9,30

    12,70

    Tyskland (B2a)

    0,89

    0,67

    1,80

    2,40

    Tyskland (B2b)

    0,93

    0,67

    1,40

    1,95


    Biologisk kvalitetselement

    Makroalger og dækfrøede planter

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationssystemer

    Land og type

    Nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    BC2

    Tyskland

    Indeks for bundvegetation for Østersøens indre vande (PHYBIBCO)

    0,80

    0,60

    BC1

    Finland

    Dybdegrænse for Fucus (makroalger)

    0,90

    0,74

    Sverige

    MSMDI (makroalger og dækfrøede planter)

    0,60

    0,40

    BC6

    Danmark

    Dybdegrænse for dækfrøede planter

    0,90

    0,74

    Sverige

    MSMDI (makroalger og dækfrøede planter)

    0,60

    0,40

    BC7

    Tyskland

    Balcosis — Baltic ALgae COmmunity AnalySIs System (macroalgae and angiosperms) (system til analyse af makroalger og dækfrøede planter)

    0,80

    0,60

    Polen

    MQAI — Macrophyte Quality Assessment Index (kvalitetsindeks for vurdering af makrofytter)

    0,90

    0,70

    BC8

    Tyskland

    Balcosis — Baltic ALgae COmmunity AnalySIs System (macroalgae and angiosperms) (system til analyse af makroalger og dækfrøede planter)

    0,80

    0,60

    Danmark

    Dybdegrænse for dækfrøede planter

    0,90

    0,74


    Biologisk kvalitetselement

    Bentisk invertebratfauna

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationssystemer

    Land og type

    Nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    BC2

    Tyskland

    MarBIT — Marint biotisk indeksredskab

    0,80

    0,60

    BC4

    Estland

    ZKI — Estisk indeks for makrozoobenthos i kystvande

    0,39

    0,24

    Letland

    BQI — bentisk kvalitetsindeks

    0,88

    0,75


    Vandkategori

    Kystvande

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    North East Atlantic


    Biologisk kvalitetselement

    Fytoplankton

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationssystemer

    Fytoplankton: Parameter, der indikerer biomasse (klorofyl a)

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer og parameterværdier

    Parameterværdierne udtrykkes i μg/l som 90-percentilværdien beregnet over den definerede vækstsæson i en seksårig periode.

    Land og type

    Økologiske kvalitetsratioer

    Værdier (μg/l)

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    NEA 1/26d

    Danmark

    0,66

    0,50

    3,00

    4,00

    NEA 5

    Tyskland

    0,67

    0,44

    5,00

    7,50

    NEA 7

    Norge

    0,67

    0,33

    2,50

    5,00


    Biologisk kvalitetselement

    Makroalger og dækfrøede planter

    Subbiologisk kvalitetselement

    Makroalger

    Makroalger på klippegrund i tidevandszonen eller på sublittoral klippegrund

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationssystemer

    Land og type

    Nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Type NEA 5

    Tyskland

    HPI — Helgoland Phytobenthic Index (Helgolands indeks for bundvegetation)

    0,80

    0,60


    Biologisk kvalitetselement

    Makroalger og dækfrøede planter

    Subbiologisk kvalitetselement

    Makroalger

    Opblomstrende makroalger i tidevandszonen i blød bund, der indikerer abundans

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationssystemer

    Land

    Nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    NEA 3/4

    Tyskland

    OMAI — Opportunistic Macroalgae-cover/acreage on soft sediment intertidal in coastal waters (område med opportunistiske makroalger på blødt sediment i tidevandszone, kystområde)

    0,80

    0,60


    Biologisk kvalitetselement

    Makroalger og dækfrøede planter

    Subbiologisk kvalitetselement

    Angiospermer (dækfrøede planter)

    Saltmarskvegetation

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationssystemer

    Land

    Nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Tyskland

    EM — Assessment of saltmarsh vegetation in coastal and transitional waters (vurdering af vegetationen i saltvandsenge i kyst- og overgangsvandområder)

    0,80

    0,60

    Irland

    SMAATIE — Saltmarsh Angiosperm Assessment Tool for Ireland

    0,80

    0,60

    Nederlandene

    TSM — WFD-metrikker for naturlige vandområder tidal salt marsh (VRD-målinger for naturlige vandtyper: marsk, saltvand)

    0,80

    0,60


    Biologisk kvalitetselement

    Makroalger og dækfrøede planter

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationssystemer

    Land og type

    Nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Type NEA 8b

    Sverige

    MSMDI (makroalger og dækfrøede planter)

    0,80

    0,60

    Danmark

    Dybdegrænse for dækfrøede planter

    0,90

    0,74


    Biologisk kvalitetselement

    Bentisk invertebratfauna

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationssystemer

    Land og type

    Nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Type NEA 1/26

    Portugal

    RAT — Rocky Shore Assessment Tool (vurderingsmetode, klippekyst)

    0,800

    0,600

    Spanien

    BO2A — Benthic Opportunistic polychaetes/amphipods index (indeks over bentiske opportunistiske polychæter/amphipoda)

    0,83

    0,50

    Type NEA 5*

    Tyskland

    MarBIT — Marint biotisk indeksredskab

    0,80

    0,60


    Vandkategori

    Kystvande

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Mediterranean


    Biologisk kvalitetselement

    Fytoplankton

    Fytoplankton: Parameter, der indikerer biomasse (klorofyl a)

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer og parameterværdier

    Parameterværdierne er udtrykt i μg/l klorofyl a for 90-percentilen beregnet for et år i mindst en femårig periode.

    Land og type

    Økologiske kvalitetsratioer

    Værdier (μg/l)

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Type I

    Frankrig

    0,670

    0,330

    4,925

    10,000

    Italien

    0,850

    0,620

    5,600

    14,100

    Type II A Det Tyrrhenske Hav

     

     

     

     

    Italien

    0,84

    0,62

    1,17

    2,90

    Type III W Adriaterhavet

    Italien

     

     

     

    1,7  (*4)

    Kroatien

     

     

     

    1,7  (*4)

    Type III W Det Tyrrhenske Hav

    Italien

     

     

     

    1,17  (*4)


    Biologisk kvalitetselement

    Makroalger og dækfrøede planter

    Subbiologisk kvalitetselement

    Angiospermer (dækfrøede planter)

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationssystemer

    Land

    Nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Grækenland

    CymoSkew

    0,75

    0,50


    Vandkategori

    Overgangsvande

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Østersøen


    Biologisk kvalitetselement

    Fytoplankton

    Fytoplankton: Parameter, der indikerer biomasse (klorofyl a)

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer og parameterværdier

    Følgende resultater henviser til sommergennemsnitsværdier juni-september

    Land

    Økologiske kvalitetsratioer

    Værdier (μg/l)

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Letland

    0,83

    0,67

    2,4

    3,0


    Biologisk kvalitetselement

    Makroalger og dækfrøede planter

    Subbiologisk kvalitetselement

    Angiospermer (dækfrøede planter)

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationssystemer

    Land

    Nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Letland

    Ikke relevant

    Polen

    ESMIz — Ecological State Macrophyte index for lagoon (indeks for økologisk tilstand i laguner på basis af makrofytter)

    0,68

    0,41


    Biologisk kvalitetselement

    Bentisk invertebratfauna

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationssystemer

    Land

    Nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Letland

    BQI (Bentisk kvalitetsindeks)

    0,784

    0,588

    Polen

    B — Macrozoobenthos BQE assessment by multimetric index (vurderingsmetode for det biologiske kvalitetselement makrozoobenthos ved hjælp af multimetrisk indeks)

    0,765

    0,647


    Biologisk kvalitetselement

    Fiskefauna

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationssystemer

    Land

    Nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Polen

    PMFI — Polish Multimetric Fish Index (polsk multimetrisk fiskeindeks)

    0,80

    0,60


    Vandkategori

    Overgangsvande

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    North East Atlantic


    Biologisk kvalitetselement

    Fytoplankton

    Fytoplankton: Parameter, der indikerer biomasse (klorofyl a)

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer og parameterværdier

    Parameterværdierne udtrykkes i μg/l som 90-percentilværdien beregnet over den definerede vækstsæson

    Land

    Økologiske kvalitetsratioer

    Værdier (μg/l)

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Belgien

    1,00

    0,60

    100

    200


    Biologisk kvalitetselement

    Makroalger og dækfrøede planter

    Subbiologisk kvalitetselement

    Angiospermer (dækfrøede planter)

    Saltmarskvegetation

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationssystemer

    Land

    Nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Belgien

    TMQI — Tidal Marsh Quality Index (kvalitetsindeks for marsk, tidevand)

    0,85

    0,75

    Tyskland

    EM — Assessment of saltmarsh vegetation in coastal and transitional waters (vurdering af vegetationen i saltvandsenge i kyst- og overgangsvandområder)

    0,80

    0,60

    Irland

    SMAATIE — Saltmarsh Angiosperm Assessment Tool for Ireland

    0,80

    0,60

    Nederlandene

    TSM — WFD-metrikker for naturlige vandområder tidal salt marsh (VRD-målinger for naturlige vandtyper: marsk, saltvand)

    0,80

    0,60


    Biologisk kvalitetselement

    Makroalger og dækfrøede planter

    Subbiologisk kvalitetselement

    Angiospermer (dækfrøede planter)

    Havgræs

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationssystemer

    Land

    Nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Spanien — Det Cantabriske Hav

    AQI — Angiosperm Quality Index (kvalitetsindeks for dækfrøede planter)

    0,850

    0,700


    Biologisk kvalitetselement

    Bentisk invertebratfauna

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationssystemer

    Land og type

    Nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Belgien

    BQI — kvalitetsindeks for bentisk økosystem

    0,75

    0,5

    Undertype D

    Tyskland

    AeTV — Aestuar Type Verfahren

    0,80

    0,60

    Irland

    IQI — Infaunal Quality Index

    0,75

    0,64

    Spanien

    TasBEM — Taxonomically Sufficient Benthic Multimetric (taksonomisk tilstrækkeligt multimetrisk indeks for bentiske arter)

    0,79

    0,66

    Undertype E

    Tyskland

    AeTV — Aestuar Type Verfahren

    0,80

    0,60

    Tyskland

    M-AMBI

    0,85

    0,70

    Irland

    IQI — Infaunal Quality Index

    0,75

    0,64

    Spanien

    TasBEM — Taxonomically Sufficient Benthic Multimetric (taksonomisk tilstrækkeligt multimetrisk indeks for bentiske arter)

    0,79

    0,66

    Undertype F

    Irland

    IQI — Infaunal Quality Index

    0,75

    0,64

    Spanien

    TasBEM — Taxonomically Sufficient Benthic Multimetric (taksonomisk tilstrækkeligt multimetrisk indeks for bentiske arter)

    0,79

    0,66


    Vandkategori

    Overgangsvande

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Mediterranean


    Biologisk kvalitetselement

    Fytoplankton

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationssystemer

    Land og type

    Nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Oligohaline og mesohaline kystlaguner

    Spanien (Balearerne)

    FITOHMIB

    0,93

    0,73

    Flodmundinger

    Spanien (sydkysten)

    TWIf — Phytoplankton index for transitional waters (fytoplanktonindeks for overgangsvande)

    0,50

    0,36

    Kroatien

    MPI — Multimetric Phytoplankton Index (multimetrisk fytoplanktonindeks)

    0,80

    0,60


    Biologisk kvalitetselement

    Makroalger og dækfrøede planter

    Subbiologisk kvalitetselement

    Angiospermer (dækfrøede planter)

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationssystemer

    Land og type

    Nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Flodmundinger

    Kroatien

    ZonoMI index — Zostera noltei multivariate index

    0,775

    0,550


    Biologisk kvalitetselement

    Bentisk invertebratfauna

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationssystemer

    Land og type

    Nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Oligohaline kystlaguner Mesohaline og polyhaline

    Spanien (Balearerne)

    INVHMIB

    0,93

    0,73

    Oligohaline kystlaguner

    Spanien (den nordøstlige kyst)

    QAELS

    0,86

    0,58

    Mesohaline kystlaguner

    Spanien (den nordøstlige kyst)

    QAELS

    0,72

    0,62

    Flodmundinger

    Kroatien

    AMBI

    0,80

    0,60

    Spanien (uden saltkile — sydkysten)

    BO2A

    0,87

    0,45

    Spanien (med saltkile — sydkysten)

    BO2A

    0,87

    0,52


    Biologisk kvalitetselement

    Fiskefauna

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationssystemer

    Land

    Nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Kystlaguner — mesohaline og polyhaline, blokerede og begrænsede

    Italien

    HFBI — Habitat Fish Bio-Indicator

    0,94

    0,55

    Flodmundinger

    Kroatien

    M-EFI — Modified Estuarine Fish Index (modificeret indeks for estuarine fisk)

    0,80

    0,60


    Vandkategori

    Overgangsvande

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Black Sea


    Biologisk kvalitetselement

    Fytoplankton

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationssystemer

    Land

    Nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Rumænien

    IBI — Integrated Biological Index (integreret biologisk indeks)

    0,70

    0,42


    Biologisk kvalitetselement

    Bentisk invertebratfauna

    Resultater: Økologiske kvalitetsratioer i de nationale klassifikationssystemer

    Land

    Nationale klassifikationssystemer

    Økologiske kvalitetsratioer

    Grænselinje mellem høj og god

    Grænselinje mellem god og moderat

    Rumænien

    M-AMBI(n) — Multivariate AZTI's Marine Biotic Index Normalized (normaliseret marint biotisk indeks)

    0,90

    0,68

    Del 3

    Vandkategori

    Vandløb

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Alpine


    Land

    Type

    Biologisk kvalitetselement

    Østrig

    R-A1 og R-A2

    Makrofytter

    Frankrig

    Makrofytter

    Tyskland

    Makrofytter

    Italien

    Makrofytter

    Slovenien

    Makrofytter

    Spanien

    Makrofytter


    Vandkategori

    Vandløb

    Geografiske interkalibreringsgrupper

    Mediterranean


    Land

    Type

    Biologisk kvalitetselement

    Cypern

    Nationale vandløbstyper

    Fiskefauna


    Vandkategori

    Vandløb

    Geografiske interkalibreringsgrupper

    Meget store vandløb


    Land

    Type

    Biologisk kvalitetselement

    Finland

    R-L1

    Fytoplankton

    Italien

    R-L2

    Fytoplankton

    Norge

    R-L1

    Fytoplankton

    Sverige

    R-L1

    Fytoplankton


    Vandkategori

    Søer

    Geografiske interkalibreringsgrupper

    Tværgående GIG


    Land

    Type

    Biologisk kvalitetselement

    Østrig

    Alle nationale søtyper

    Bundvegetation (fytobentos)

    Estland

    Bundvegetation (fytobentos)

    Letland

    Bundvegetation (fytobentos)

    Nederlandene

    Bundvegetation (fytobentos)

    Norge

    Bundvegetation (fytobentos)

    Spanien

    Bundvegetation (fytobentos)


    Vandkategori

    Søer

    Geografiske interkalibreringsgrupper

    Mediterranean


    Land

    Type

    Biologisk kvalitetselement

    Cypern

    Nationale søtyper

    Fiskefauna

    Spanien

    Fiskefauna


    Vandkategori

    Kystvande

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Østersøen


    Land

    Type

    Biologisk kvalitetselement

    Finland

    BC1, BC3

    Subbiologisk kvalitetselement: Angiospermer

    Polen

    BC5

    Makroalger og angiospermer


    Vandkategori

    Overgangsvande

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Østersøen


    Land

    Type

    Biologisk kvalitetselement

    Letland

    Nationale typer

    Makroalger og angiospermer


    Vandkategori

    Overgangsvande

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    North East Atlantic


    Land

    Type

    Biologisk kvalitetselement

    Tyskland

    NEA 11

    Fytoplankton


    Vandkategori

    Overgangsvande

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Mediterranean


    Land

    Type

    Biologisk kvalitetselement

    Kroatien

    Flodmundinger

    Subbiologisk kvalitetselement: Makroalger


    Vandkategori

    Overgangsvande

    Geografisk interkalibreringsgruppe

    Black Sea


    Land

    Type

    Biologisk kvalitetselement

    Rumænien

    Nationale typer

    Makroalger og angiospermer


    (*1)  Grænselinje mellem høj og god er ikke defineret for reservoir (både LM5/7- og LM8-typer er reservoir)

    (*2)  Saltindholdsområde er fastsat ved det mediane saltindhold (P50) som følger: Euhalint [30,1-34,4] PSU Polyhalint [18,1-30,0] PSU Mesohalint [5,1-18,0] PSU Oligohalint [0,5-5,0] PSU

    (*3)  Spanien og Frankrig skelner ikke mellem begrænsede eller blokerede laguner.

    (*4)  Værdierne er ikke nationale grænser, men tærskelværdier


    BILAG 2

    Følgende tabeller oplister de EU-medlemsstater og EØS-EFTA-lande (i det følgende benævnt »lande«), der deltager i den angivne geografiske interkalibreringsgruppe (oprettet for hver overfladevandskategori, dvs. vandløb, søer, kystvande og overgangsvande).

    1.   VANDLØB

    Navnet på den geografiske interkalibreringsgruppe

    Lande, der deltager i geografisk interkalibrering

    Northern

    Finland

     

    Irland

     

    Norge

     

    Sverige

     

     

    Central/Baltic

    Østrig

     

    Belgien

     

    Tjekkiet

     

    Danmark

     

    Estland

     

    Frankrig

     

    Tyskland

     

    Irland

     

    Italien

     

    Letland

     

    Litauen

     

    Luxembourg

     

    Nederlandene

     

    Polen

     

    Spanien

     

    Sverige

     

     

    Alpine

    Østrig

     

    Frankrig

     

    Tyskland

     

    Italien

     

    Slovenien

     

    Spanien

     

     

    Eastern Continental

    Østrig

     

    Bulgarien

     

    Kroatien

     

    Tjekkiet

     

    Grækenland

     

    Ungarn

     

    Rumænien

     

    Slovakiet

     

    Slovenien

    Mediterranean

    Bulgarien

     

    Kroatien

     

    Cypern

     

    Frankrig

     

    Grækenland

     

    Italien

     

    Malta

     

    Portugal

     

    Slovenien

     

    Spanien

    2.   SØER

    Navnet på den geografiske interkalibreringsgruppe

    Lande, der deltager i geografisk interkalibrering

    Northern

    Finland

     

    Irland

     

    Norge

     

    Sverige

     

     

    Central/Baltic

    Belgien

     

    Tjekkiet

     

    Danmark

     

    Estland

     

    Frankrig

     

    Tyskland

     

    Irland

     

    Letland

     

    Litauen

     

    Nederlandene

     

    Polen

     

     

    Alpine

    Østrig

     

    Frankrig

     

    Tyskland

     

    Italien

     

    Slovenien

     

     

    Eastern Continental

    Bulgarien

     

    Ungarn

     

    Rumænien

     

     

    Mediterranean

    Kroatien

     

    Cypern

     

    Frankrig

     

    Grækenland

     

    Italien

     

    Portugal

     

    Spanien

    3.   KYSTVANDE

    Navnet på den geografiske interkalibreringsgruppe

    Lande, der deltager i geografisk interkalibrering

    Baltic

    Danmark

     

    Estland

     

    Finland

     

    Tyskland

     

    Letland

     

    Litauen

     

    Polen

     

    Sverige

     

     

    Nordatlanten

    Belgien

     

    Danmark

     

    Frankrig

     

    Tyskland

     

    Irland

     

    Nederlandene

     

    Norge

     

    Portugal

     

    Spanien

     

    Sverige

     

     

    Mediterranean

    Kroatien

     

    Cypern

     

    Frankrig

     

    Grækenland

     

    Italien

     

    Malta

     

    Slovenien

     

    Spanien

     

     

    Black Sea

    Bulgarien

     

    Rumænien

    4.   OVERGANGSVANDE

    Navnet på den geografiske interkalibreringsgruppe

    Lande, der deltager i geografisk interkalibrering

    Baltic

    Letland

     

    Litauen

     

    Polen

     

    Sverige

     

     

    Nordatlanten

    Belgien

     

    Frankrig

     

    Tyskland

     

    Irland

     

    Nederlandene

     

    Portugal

     

    Spanien

     

    Sverige

     

     

    Mediterranean

    Kroatien

     

    Frankrig

     

    Grækenland

     

    Italien

     

    Spanien

     

     

    Black Sea

    Bulgarien

     

    Rumænien


    ELI: http://data.europa.eu/eli/dec/2024/721/oj

    ISSN 1977-0634 (electronic edition)


    Top