EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32017D1428

Rådets afgørelse (FUSP) 2017/1428 af 4. august 2017 til støtte for gennemførelsen af Maputohandlingsplanen om gennemførelsen af 1997-konventionen om forbud mod brug, oplagring, produktion og overførsel af personelminer samt om deres destruktion

EUT L 204 af 5.8.2017, p. 101–109 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 28/02/2021: This act has been changed. Current consolidated version: 29/06/2020

ELI: http://data.europa.eu/eli/dec/2017/1428/oj

5.8.2017   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

L 204/101


RÅDETS AFGØRELSE (FUSP) 2017/1428

af 4. august 2017

til støtte for gennemførelsen af Maputohandlingsplanen om gennemførelsen af 1997-konventionen om forbud mod brug, oplagring, produktion og overførsel af personelminer samt om deres destruktion

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR —

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Union, særlig artikel 28 og artikel 31, stk. 1,

under henvisning til forslag fra Unionens højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik, og

ud fra følgende betragtninger:

(1)

Den Europæiske Union bør arbejde for en høj grad af samarbejde på alle områder i tilknytning til internationale forbindelser med henblik på bl.a. at bevare freden, forebygge konflikter og styrke den internationale sikkerhed i overensstemmelse med formålene og grundsætningerne i De Forenede Nationers pagt.

(2)

Det Europæiske Råd vedtog den 12. december 2003 en europæisk sikkerhedsstrategi, der identificerer de globale udfordringer og trusler og opfordrer til en regelbaseret international orden, der er baseret på effektiv multilateralisme og velfungerende internationale institutioner.

(3)

Konventionen om forbud mod brug, oplagring, produktion og overførsel af personelminer samt om deres destruktion (»konventionen«) trådte i kraft den 1. marts 1999. Den udgør det eneste omfattende internationale instrument, som beskæftiger sig med alle aspekter af personelminer, herunder brug, oplagring, produktion, handel og rydning heraf og bistand til ofre. Siden den 1. juni 2013 er alle medlemsstater deltagere i konventionen, og den 1. september 2016 havde 162 stater givet deres samtykke til at være bundet af den.

(4)

Den 23. juni 2008 vedtog Rådet fælles aktion 2008/487/FUSP (1) til støtte for universaliseringen og gennemførelsen af konventionen.

(5)

På konventionens anden gennemgangskonference den 3. december 2009 vedtog de stater, der er deltagere i konventionen, Cartagenahandlingsplanen for 2010-2014 om universalisering og gennemførelse af alle aspekter af konventionen. De vedtog også »direktivet fra de stater, der er deltagere i støtteenheden til gennemførelse« , hvori de fastsatte, at støtteenheden til gennemførelse af konventionen (»ISU«) bør yde rådgivning og teknisk støtte til deltagende stater vedrørende gennemførelsen og universaliseringen af konventionen, lette kommunikationen mellem deltagende stater og fremme kommunikation og informationsdeling vedrørende konventionen både til stater, der ikke er deltager i konventionen, og til offentligheden. På det fjortende møde i 2015 vedtog de deltagende stater en afgørelse om at styrke den finansielle forvaltning og gennemsigtighed i ISU, der fastsætter betingelserne for, at ISU'en kan iværksætte aktiviteter eller projekter, som ikke er indeholdt i dens årlige budget, herunder efter indbydelse fra deltagende stater eller stater, som ikke har undertegnet konventionen.

(6)

Rådet vedtog den 13. november 2012 afgørelse 2012/700/FUSP (2) til støtte for gennemførelsen af Cartagenahandlingsplanen for 2010-2014.

(7)

På konventionens tredje gennemgangskonference i juni 2014 i Maputo, Mozambique, vedtog de deltagende stater Maputohandlingsplanen, der har til formål at gennemføre væsentlige og varige fremskridt med gennemførelsen af konventionen i perioden før næste gennemgangskonference (2014-2019), og fremsatte en fælles erklæring om at tilstræbe at opfylde målene i konventionen »i videst muligt omfang senest i 2025.«

(8)

I sine konklusioner af 16. og 17. juni 2014 på konventionens tredje gennemgangskonference mindede Rådet for Den Europæiske Union om, at Unionen er forenet om at forfølge målene i konventionen, idet alle 28 medlemsstater nu er deltagende stater, og at Unionen og dens medlemsstater har en lang tradition for at støtte minerydning og destruktion af oplagrede personelminer samt for at yde bistand til ofre for personelminer. Konklusionerne gentog Unionens uforbeholdne støtte til de deltagende staters fuldstændige og effektive gennemførelse af konventionen samt dets forpligtelse til at fremme universalisering af konventionen og sørge for ressourcer til finansiering af minerydning og specifik og varig hjælp til ofrene for personelminer, deres familier og lokalsamfund —

VEDTAGET DENNE AFGØRELSE:

Artikel 1

1.   For at bidrage til menneskers sikkerhed ved at støtte gennemførelsen af Maputohandlingsplanen for 2014-2019, der er vedtaget på den tredje gennemgangskonference af de stater, der er deltagere i 1997-konventionen om forbud mod brug, oplagring, produktion og overførsel af personelminer samt om deres destruktion (»konventionen«), som led i den europæiske sikkerhedsstrategi og i overensstemmelse med de relevante afgørelser truffet af det internationale samfund forfølger Den Europæiske Union følgende mål:

a)

støtte til den indsats, som de stater, der er deltagere i konventionen, gør for at gennemføre de aspekter af Maputohandlingsplanen, der vedrører minerydning

b)

støtte til den indsats, som de stater, der er deltagere i konventionen, gør for at gennemføre de aspekter af Maputohandlingsplanen, der vedrører bistand til ofre

c)

fremme af universaliseringen af konventionen

d)

støtte til den indsats, som de stater, der er deltagere i konventionen, gør for at gennemføre de aspekter af Maputohandlingsplanen, der vedrører destruktion af lagre

e)

tydeliggørelse af Unionens og dens medlemsstaters fortsatte engagement i konventionen og deres tilsagn om at samarbejde med og yde bistand til de stater, der har brug for støtte til at opfylde deres forpligtelser under konventionen, og styrke Unionens ledende rolle i forfølgelsen af konventionens målsætning om endegyldigt at bringe lidelserne og dødsfaldene som følge af personelminer til ophør.

2.   Alle de i stk. 1 omhandlede mål skal forfølges på en sådan måde, at de styrker konventionens tradition for partnerskab og samarbejde mellem stater, ikkestatslige og andre organisationer, herunder repræsentanter fra lokalsamfund berørt af miner. Alle tiltag vil inddrage køns- og mangfoldighedsaspekter på udformnings-, ledelses- og gennemførelsesplan.

3.   For at nå de i stk. 1 omhandlede mål støtter Unionen følgende projekter:

a)

minerydning: ydelse af støtte til gennemførelse af foranstaltning III i Maputohandlingsplanen, herunder ved at lette og styrke den nationale planlægning og rapportering i op til fem berørte deltagende stater, som har forestående minerydningsfrister i 2018, 2019, 2020 og efterfølgende

b)

bistand til ofre: ydelse af støtte til gennemførelse af tiltagene om bistand til ofret i Maputohandlingsplanen i op til fem berørte deltagende stater. Projektet vil hjælpe de deltagende stater med at integrere Maputohandlingsplanens aspekter om bistand til ofre i en integreret politik, der er forbundet med de nationale politikker om menneskerettigheder og rettigheder for personer med handicap. Projektet tager sigte på at sætte mineofre i stand til at blive aktive aktører i deres egen udvikling

c)

med henblik på at fremme universaliseringen af konventionen vil projektet støtte formandskabet for konventionen og en taskforce på højt plan i at inddrage stater, der ikke er deltagere i konventionen, på højt plan. Den undersøgelse om grænsesikkerhed, der blev iværksat i henhold til afgørelse 2012/700/FUSP, vil blive udbygget yderligere

d)

destruktion af lagre: støtte til gennemførelse af tiltagene om destruktion af lagre i Maputohandlingsplanen

e)

for at vise Unionens engagement og sikre dens synlighed vil der blive afholdt et opstartsarrangement for at fremme denne afgørelse og EU-støtte til minerydning i almindelighed, og der tilrettelægges et afslutningsarrangement for at offentliggøre aktiviteterne i denne afgørelse og resultaterne heraf og derved understrege Unionens bidrag.

4.   Med henblik på at nå de i stk. 1 omhandlede mål findes der en detaljeret beskrivelse af de foranstaltninger, der skal iværksættes, i bilaget.

Artikel 2

1.   Unionens højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik (»den højtstående repræsentant«) er ansvarlig for gennemførelsen af denne afgørelse.

2.   Den tekniske gennemførelse af de i artikel 1, stk. 3, omhandlede projekter udføres af ISU, repræsenteret ved Det Internationale Center for Humanitær Minerydning (»GICHD«) i Genève.

3.   ISU udfører disse opgaver under den højtstående repræsentants ansvar. Med henblik herpå indgår den højtstående repræsentant de nødvendige ordninger med GICHD.

Artikel 3

1.   Det finansielle referencegrundlag til gennemførelsen af de i artikel 1, stk. 3, omhandlede foranstaltninger er på 2 303 274,47 EUR.

2.   De udgifter, der finansieres af det i stk. 1 angivne beløb, forvaltes i overensstemmelse med de procedurer og regler, der gælder for Unionens almindelige budget.

3.   Kommissionen overvåger den korrekte forvaltning af de i stk. 1 omhandlede udgifter. Med henblik herpå indgår den en finansieringsaftale med GICHD, hvoraf det fremgår, at ISU sørger for, at Unionens bidrag bliver synligt i en grad, der svarer til dets størrelse.

4.   Kommissionen bestræber sig på at indgå finansieringsaftalen, der er omhandlet i stk. 3, snarest muligt efter denne afgørelses ikrafttræden. Den underretter Rådet om eventuelle vanskeligheder i forbindelse med denne proces og om datoen for indgåelsen af finansieringsaftalen.

5.   ISU udfører de i artikel 2 omhandlede opgaver i overensstemmelse med afgørelsen om at styrke den finansielle forvaltning og gennemsigtighed i ISU, der blev truffet i 2015 på det fjortende møde mellem de stater, der er deltagere i konventionen (3).

Artikel 4

Den højtstående repræsentant aflægger rapport til Rådet om gennemførelsen af denne afgørelse på grundlag af regelmæssige rapporter, som udarbejdes af ISU. Disse rapporter danner udgangspunkt for Rådets evaluering. Kommissionen forelægger oplysninger om de finansielle aspekter af gennemførelsen af denne afgørelse.

Artikel 5

Denne afgørelse træder i kraft på dagen for vedtagelsen.

Den udløber 36 måneder efter datoen for indgåelsen af den i artikel 3, stk. 3, omhandlede finansieringsaftale eller seks måneder efter datoen for vedtagelsen, hvis der ikke er indgået nogen finansieringsaftale inden for den nævnte periode.

Udfærdiget i Bruxelles, den 4. august 2017.

På Rådets vegne

M. MAASIKAS

Formand


(1)  Rådets fælles aktion 2008/487/FUSP af 23. juni 2008 til støtte for universaliseringen og gennemførelsen af 1997-konventionen om forbud mod brug, oplagring, produktion og overførsel af personelminer samt om deres destruktion inden for rammerne af den europæiske sikkerhedsstrategi (EUT L 165 af 26.6.2008, s. 41).

(2)  Rådets afgørelse 2012/700/FUSP af 13. november 2012 inden for rammerne af den europæiske sikkerhedsstrategi til støtte for gennemførelsen af Cartagenahandlingsplanen for 2010-2014, der er vedtaget af de stater, der er part i 1997- konventionen om forbud mod brug, oplagring, produktion og overførsel af personelminer samt om deres destruktion (EUT L 314 af 14.11.2012, s. 40).

(3)  APLC/MSP.14/2015/L.1 — http://www.apminebanconvention.org/fileadmin/APMBC/MSP/14MSP/ISU_Financing_Decision_Draft_30Nov2015.pdf


BILAG

1.   Mål

At støtte gennemførelsen af Maputohandlingsplanen for 2014-2019, der er vedtaget af de deltagende stater på tredje gennemgangskonference om 1997-konventionen om forbud mod brug, oplagring, produktion og overførsel af personelminer samt om deres destruktion (»konventionen«), som led i den europæiske sikkerhedsstrategi og i overensstemmelse med de relevante afgørelser truffet af det internationale samfund.

2.   Beskrivelse af projekterne

2.1.   Minerydning: støtte til gennemførelse af foranstaltning III i Maputohandlingsplanen, herunder national planlægning og rapportering i op til fem berørte deltagende stater

2.1.1.   Målet med projektet

Op til fem stater, der er deltagere i konventionen, understøttes i forbindelse med gennemførelsen af de aspekter af Maputohandlingsplanen, der vedrører minerydning.

2.1.2.   Beskrivelse af projektet

Der vil blive ydet støtte fra ISU til op til fem deltagende stater vedrørende fremme af nationale interessentdialoger. Støtteberettigede stater har kommende minerydningsfrister i 2018, 2019, 2020 og efterfølgende. Konventionens udvalg vedrørende gennemførelsen af artikel 5 vil blive inddraget i udvælgelsen af de modtagende deltagende stater

De nationale interessentdialoger vil blive lettet af ISU, i samarbejde med interessenter, f.eks. relevante embedsmænd, repræsentanter fra mineramte befolkninger, minerydningsdonorer, herunder relevante EU-instanser, minerydningsorganisationer, Den Internationale Kampagne for Forbud mod Landminer (ICBL), FN-agenturer og GICHD. De vigtigste aktører vil i givet fald blive direkte involveret i projektets gennemførelse på de betingelser, der fastsættes i den budgetmæssige konsekvensanalyse. Dialogerne vil munde ud i et detaljeret slutdokument, der fremhæver geografisk specifikke oplysninger om resterende områder, der kræver undersøgelse og rydning, metoder til at tackle de resterende områder og problemer med at opfylde minerydningsforpligtelser og henstillinger om at overvinde disse udfordringer samt milepæle for at tackle identificerede udfordringer. De nationale interessentdialoger vil inddrage minerydnings køns- og mangfoldighedsaspekter på udformnings-, ledelses- og gennemførelsesplan

Der vil blive iværksat opfølgningstiltag i op til fem tilfælde som svar på henstillinger i slutdokumenterne. Disse opfølgningstiltag vil omfatte den yderligere tekniske støtte, som ISU yder (f.eks. til udarbejdelse/ajourføring af nationale minerydningsplaner, udarbejdelse af et eller flere forslag til projekter osv.).

2.1.3.   Resultater af projektet

Interessentdialogerne vil tilvejebringe et detaljeret slutdokument, der redegør for de resterende udfordringer, med fastlæggelse af mål, frister og henstillinger om yderligere tiltag

De deltagende stater, der udvælges til nationale interessentdialoger, vil kunne formulere status for gennemførelsen af konventionen og Maputohandlingsplanen samt forbedre deres årlige rapportering til de deltagende stater om gennemførelsen af deres forpligtelser inden fristens udløb

De udvalgte stater vil udvikle praksis med hensyn til at opbygge og fremme partnerskaber, herunder med donorer og minerydningsorganisationer for at sikre, at de støtter bestræbelserne på at opfylde kravene så hurtigt som muligt

De udvalgte stater vil være i stand til bedre at formulere deres hensigter om at opfylde forpligtelserne i Maputohandlingsplanen og deres behov for støtte, f.eks. til udarbejdelse og ajourføring af nationale minerydningshandlingsplaner, udarbejdelse af forslag til projekter.

2.1.4.   Hvem er omfattet af projektet?

Stater, der er deltagere i konventionen, og som er i færd med at gennemføre deres minerydningsforpligtelser i henhold til konventionen

Kvinder, piger, drenge og mænd, hvis liv påvirkes af tilstedeværelsen eller den formodede tilstedeværelse af personelminer, samt disses familier og nærmiljø

Nationale eksperter, der arbejder med spørgsmål, der har relevans for minerydning

Stater og organisationer, der støtter minerydningsbestræbelser.

2.2.   Bistand til ofre: støtte til gennemførelse af tiltagene om bistand til ofret i Maputohandlingsplanen i op til fem berørte deltagende stater

2.2.1.   Målet med projektet

Det hedder i Maputohandlingsplanen, at bistand til ofre bør integreres i bredere nationale politikker, planer og retlige rammer vedrørende handicappedes rettigheder, sundhed, uddannelse, beskæftigelse, udvikling og fattigdomsreduktion. Projektet vil støtte op til fem deltagende stater med at integrere Maputohandlingsplanens aspekter om bistand til ofre i en bredere sammenhæng med nationale politikker for menneskerettigheder og handicappedes rettigheder. Projektet tager sigte på at sætte personer, der er blevet såret af miner eller andet eksplosivholdigt krigsaffald, efterladte, indirekte ofre såsom familiemedlemmer til personer, der er blevet dræbt af personelminer, og personer, der bor i mineramte områder, i stand til at blive aktive aktører i deres egen udvikling. De nationale interessentdialoger vil inddrage offerbistands køns- og mangfoldighedsaspekter på udformnings-, ledelses- og gennemførelsesplan.

2.2.2.   Beskrivelse af projektet

Der vil blive ydet støtte fra ISU i op til fem berørte deltagende stater med at indkalde til nationale interessentdialoger i deltagende stater, der enten:

a)

i ringe grad har arbejdet med bistand til ofre og derfor kan drage nytte af et incitament til at begynde at gøre dette, eller

b)

er involveret i arbejdet med at gennemføre Maputohandlingsplanens tiltag til bistand til ofre, og som ville have gavn af en national interessentdialog for at fremme disse gennemførelsesbestræbelser

Konventionens udvalg vedrørende bistand til ofre vil blive inddraget i udvælgelsen af de modtagende deltagende stater

De nationale interessentdialoger vil blive lettet af ISU i samarbejde med nøgleaktører såsom relevante embedsmænd, donorer, herunder relevante EU-instanser, FN-agenturer, FN's Højkommissariat for Menneskerettigheder (UNOHCHR), Den Internationale Kampagne for Forbud mod Landminer og Koalitionen mod Klyngebomber (ICBL-CMC) og handicaporganisationer. De nationale interessentdialoger vil også resultere i udarbejdelsen af et detaljeret slutdokument, udarbejdet i samråd med interessenterne, med kortlægning af udfordringer og mangler i gennemførelsen af Maputohandlingsplanens tilsagn om bistand til ofre, henstillinger for at tackle dem og fastsættelse af målsætninger

Der vil blive iværksat opfølgningstiltag i op til fem tilfælde som svar på henstillinger i slutdokumenterne. Disse opfølgningstiltag vil omfatte den yderligere tekniske støtte, som ISU yder, f.eks. til revision af nationale planer, udarbejdelse af et eller flere forslag til projekter osv.

Afgørelse 2012/700/FUSP støttede en global konference, der blev afholdt i april 2014 i Medellin, Colombia, med titlen »Bridges between Worlds«, og som havde til formål at fremme det internationale samfunds forståelse for bistand til ofre i en bredere sammenhæng. Som opfølgning vil denne afgørelse åbne mulighed for en international konference for nationale eksperter, der vil blive tilrettelagt af ISU i samarbejde med nøgleaktører som f.eks. UNOHCHR, de relevante EU-instanser samt ICBL-CMC og handicaporganisationer, for at undersøge problemer og god praksis vedrørende integrering af bistand til ofre i den bredere kontekst med handicap og udvikling på nationalt plan. Den internationale konference vil især sigte mod at styrke forbindelserne med bestræbelser på at gennemføre konventionen om rettigheder for personer med handicap (CRPD) og planlægningsprocesser for at nå FN's mål for bæredygtig udvikling. Den internationale konference vil bygge videre på det arbejde, der udføres af konventionen om personelminers udvalg vedrørende bistand til ofre og repræsentanter fra andre relevante organer såsom klyngeammunitionskonventionens (CCM's) koordinatorer vedrørende bistand til ofre og protokol V vedrørende eksplosivholdigt krigsaffald i konventionen om forbud mod eller begrænsninger i anvendelsen af visse konventionelle våben, som må anses for at være unødigt skadevoldende eller for at ramme i flæng (CCW).

2.2.3.   Resultater af projektet

Nationale interessentdialoger vil resultere i et detaljeret slutdokument, der kortlægger udfordringer og mangler, og som giver de udvalgte stater henstillinger og peger på konkrete skridt, de kan tage for at imødegå kortlagte udfordringer som led i gennemførelsen af deres tilsagn i Maputohandlingsplanen om bistand til ofre

Slutdokumentet vil støtte den nationale politiske udvikling og lette dialogen og samarbejdet med donorer og gennemførende organer

Opfølgningstiltag i op til fem stater, der er deltagere i konventionen, til støtte for bestræbelserne på at tackle de udfordringer og mangler, der er konstateret i forbindelse med nationale interessentdialoger, vil medføre, at de stater, der er deltagere i konventionen, bedre kan opfylde deres tilsagn som led i Maputohandlingsplanen, f.eks. revision af nationale planer, udarbejdelse af et eller flere forslag til projekter

Nationale interessentdialoger vil skabe opmærksomhed om den globale indsats og bedste praksis for at opfylde behovene og garantere de overlevendes rettigheder via bredere rammer

De udvalgte stater vil blive bedre i stand til at redegøre for status i gennemførelsen af Maputohandlingsplanen samt rapportere om planer for gennemførelsen heraf

Nationale eksperter, der deltager i den internationale konference, vil have en bedre forståelse af den rolle, indsatsen for bistand til ofrene spiller i gennemførelsen af CRPD og planlægningen med hensyn til at nå FN's mål for bæredygtig udvikling.

2.2.4.   Hvem er omfattet af projektet?

Stater, der er deltagere i konventionen, og som har rapporteret, at de har ansvaret for et betydeligt antal overlevende landmineofre

Kvinder, piger, drenge og mænd, der er ofre for landminer og andet eksplosivstofholdigt krigsaffald, samt disses familier og nærmiljø

Nationale eksperter, der arbejder med spørgsmål, der har relevans for bistand til ofre.

2.3.   Universalisering af konventionen

2.3.1.   Målet med projektet

Med henblik på at fremme universaliseringen af konventionen vil afgørelsen støtte formandskabet for konventionen og en taskforce på højt plan i at inddrage ikkedeltagende stater på højt plan. I denne forbindelse kortlægges og behandles hindringer for tilslutning til konventionen, og ajourførte oplysninger om ratificering og tiltrædelsesstatus indsamles.

2.3.2.   Beskrivelse af projektet

En taskforce på højt plan om universalisering af konventionen vil blive støttet af ISU, der bl.a. yder støtte fra højtstående personer, der kan inddrage ledere i op til fem ikkedeltagende stater, på ministerplan eller derover vedrørende tiltrædelse af konventionen og/eller tilslutning til konventionen og dens normer

Ajourført førstehåndsviden om hindringer for tiltrædelse vil blive indhentet fra stater, der ikke er deltagere i konventionen, med henblik på, at disse oplysninger kan bidrage til vigtige dokumenter udarbejdet med henblik på den fjerde gennemgangskonference i 2019, herunder gennem en omfattende rapport om, hvilke fremskridt der er gjort med hensyn til universalisering af konventionen og dens normer og om muligheden for yderligere fremskridt

En undersøgelse om grænsesikkerhed, der blev iværksat under afgørelse 2012/700/FUSP, vil blive udbygget yderligere i samarbejde med partnere såsom Geneva Centre for Security Policy (GCSP) eller Geneva Centre for the Democratic Control of Armed Forces (DCAF) til et værktøj til universalisering rettet mod stater, der stadig betragter personelminer som et uomgængeligt redskab for grænsesikkerhed.

2.3.3.   Resultater af projektet

Op til fem ikkedeltagende stater vil på ministerplan eller derover blive involveret i tilslutning til konventionen

Der vil blive indhentet ajourført viden om personelminepolitikker i ikkedeltagende stater. Disse oplysninger vil blive brugt i forberedelsen af et vigtigt dokument med henblik på den fjerde gennemgangskonference, herunder gennem en omfattende rapport om fremskridt i arbejdet med at opfylde målet om universalisering af konventionen og om muligheden for yderligere fremskridt

Tilskyndelse fra stater, der er deltagere i konventionen, og ikkestatslige organisationer vil få ny styrke takket være opfølgningstiltag, der følger af besøg fra taskforcen på højt plan.

Der vil blive akkumuleret og samlet stadig mere viden i en publikation, som omhandler de barrierer, der oftest angives og opfattes som en hindring for tiltrædelse af konventionen, og som kan benyttes til at understøtte universaliseringsbestræbelserne

Ikkedeltagende stater, som er blevet involveret gennem dette projekt, vil gøre fremskridt hen imod tiltrædelse af konventionen og/eller en accept af dens normer.

2.3.4.   Hvem er omfattet af projektet?

Andre stater end deltagende stater, som endnu ikke har ratificeret, godkendt, accepteret eller tiltrådt konventionen

Stater, der er deltagere i konventionen, og ikkestatslige og internationale organisationer, der arbejder med at fremme universaliseringen af konventionen.

2.4.   Destruktion af lagre: støtte til gennemførelse af tiltagene om destruktion af lagre i Maputohandlingsplanen

2.4.1.   Målet med projektet

Bistå deltagende stater, som har angivet besværligheder med at opfylde konventionens forpligtelser til destruktion af lagre med henblik på at overvinde dem.

2.4.2.   Beskrivelse af projektet

ISU vil arbejde med det mål at identificere de vigtigste udfordringer og mulige løsninger til at fuldføre indsatsen for destruktion af lagre i stater, der har forestående frister eller har overskredet fristen for deres destruktion af lagre.

2.4.3.   Resultater af projektet

Indsamling af øget viden om status og udfordringer for gennemførelse af bestræbelserne for destruktion af lagre.

2.4.4.   Hvem er omfattet af projektet?

Stater, der er deltagere i konventionen, og som er i færd med at gennemføre deres forpligtelser til destruktion af lagre i henhold til konventionen.

2.5.   Tydeliggørelse af Den Europæiske Unions engagement

2.5.1.   Målet med projektet

Påvisning af Unionens og dens medlemsstaters løbende engagement i konventionen og gennemførelsen af Maputohandlingsplanen samt deres støtte til de deltagende stater i processen med at gennemføre vigtige forpligtelser i henhold til konventionen.

2.5.2.   Beskrivelse af projektet

Der vil blive afholdt et opstartsarrangement for at fremme denne afgørelse og EU-støtte til minerydning i almindelighed, og der tilrettelægges et afslutningsarrangement for at offentliggøre aktiviteterne i denne afgørelse og resultaterne heraf og derved understrege Unionens bidrag

Oplysninger om aktiviteterne som led i afgørelsen og Unionens engagement i gennemførelsen af konventionen vil blive fremhævet i hele gennemførelsesfasen for denne afgørelse på konventionens websted, på sociale medieplatforme samt i den nationale og internationale presse

Kommunikationsmateriale, f.eks. plakater, reklamer, videooptagelser, oplysningsmateriale, vil blive erhvervet og stillet til rådighed for berørte interessenter og partnere.

2.5.3.   Resultater af projektet

Embedsmænd i Unionen og medlemsstaterne vil blive gjort bekendt med denne afgørelse og med, hvordan den kan være forbundet med deres arbejde

Unionens engagement i konventionen og minerydning i almindelighed vil blive belyst over for stater, der er deltagere i konventionen, og de dele af verdensoffentligheden, der er interesseret i menneskers sikkerhed generelt

Kendskabet til formålene med konventionen og Maputohandlingsplanen vil blive styrket.


Top