Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32012R0560

    Rådets gennemførelsesforordning (EU) nr. 560/2012 af 26. juni 2012 om afslutning af den delvise interimsundersøgelse af antidumpingforanstaltningerne vedrørende importen af visse typer polyethylenterephthalat (PET) med oprindelse i Indien

    EUT L 168 af 28.6.2012, p. 14–16 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    Dokumentet er offentliggjort i en specialudgave (HR)

    Legal status of the document In force

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2012/560/oj

    28.6.2012   

    DA

    Den Europæiske Unions Tidende

    L 168/14


    RÅDETS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 560/2012

    af 26. juni 2012

    om afslutning af den delvise interimsundersøgelse af antidumpingforanstaltningerne vedrørende importen af visse typer polyethylenterephthalat (PET) med oprindelse i Indien

    RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR —

    under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde,

    under henvisning til Rådets forordning (EF) nr. 1225/2009 af 30. november 2009 om beskyttelse mod dumpingimport fra lande, der ikke er medlemmer af Det Europæiske Fællesskab (1) (»grundforordningen«), særlig artikel 11, stk. 3,

    under henvisning til forslag forelagt af Europa-Kommissionen efter høring af det rådgivende udvalg, og

    ud fra følgende betragtninger:

    1.   PROCEDURE

    1.1.   Gældende foranstaltninger

    (1)

    Ved forordning (EF) nr. 2604/2000 (2) indførte Rådet en endelig antidumpingtold på importen af polyethylenterephthalat (»PET«) med oprindelse i bl.a. Indien. I medfør af grundforordningens artikel 11, stk. 4, blev der efterfølgende gennemført en fornyet undersøgelse vedrørende South Asian Petrochem Ltd, og de endelige resultater og konklusioner heraf fremgår af Rådets forordning (EF) nr. 1646/2005 (3). Efter en udløbsundersøgelse indførte Rådet ved forordning (EF) nr. 192/2007 (4) en endelig antidumpingtold for en periode på yderligere fem år. Antidumpingforanstaltningerne blev ændret ved Rådets forordning (EF) nr. 1286/2008 (5) efter en delvis interimsundersøgelse (»den seneste fornyede undersøgelse«). Foranstaltningerne består i en specifik antidumpingtold. Tolden varierer mellem 87,5 og 200,9 EUR/ton på importen fra individuelt nævnte indiske producenter med en resttold på 153,6 EUR/ton på importen fra andre producenter (»den gældende told«).

    (2)

    Efter at en af de indiske virksomheder, South Asian Petrochem Ltd, havde ændret navn, konkluderede Kommissionen ved meddelelse 2010/C 335/06 (6), at resultaterne af antidumpingundersøgelsen, for så vidt angår South Asian Petrochem Ltd, også burde gælde for Dhunseri Petrochem & Tea Limited.

    (3)

    Ved forordning (EF) nr. 2603/2000 (7) indførte Rådet en endelig udligningstold på importen af PET med oprindelse i bl.a. Indien. Efter en fremskyndet fornyet undersøgelse i henhold til artikel 20 i Rådets forordning (EF) nr. 597/2009 af 11. juni 2009 om beskyttelse mod subsidieret indførsel fra lande, der ikke er medlemmer af Det Europæiske Fællesskab (8) (»antisubsidiegrundforordningen«), blev de endelige foranstaltninger ændret som fastsat i Rådets forordning (EF) nr. 1645/2005 (9). Efter en udløbsundersøgelse indførte Rådet ved forordning (EF) nr. 193/2007 (10) en endelig udligningstold for en periode på yderligere fem år. Udligningsforanstaltningerne blev ændret ved forordning (EF) nr. 1286/2008 efter den seneste fornyede undersøgelse. Udligningsforanstaltningerne består i en specifik told. Tolden varierer mellem 0 og 106,5 EUR/ton på importen fra individuelt nævnte indiske producenter med en resttold på 69,4 EUR/ton på importen fra andre producenter (»de gældende udligningsforanstaltninger«).

    (4)

    Efter at en af de indiske virksomheder, South Asian Petrochem Ltd, havde ændret navn, konkluderede Kommissionen ved meddelelse 2010/C 335/07 (11), at resultaterne af antidumpingundersøgelsen, for så vidt angår South Asian Petrochem Ltd, også burde gælde for Dhunseri Petrochem & Tea Limited.

    (5)

    Ved afgørelse 2005/697/EF (12) godtog Kommissionen tilsagn afgivet af South Asian Petrochem Ltd om en mindsteimportpris (»tilsagnet«). Efter en navneforandring konkluderede Kommissionen ved meddelelse 2010/C 335/05 (13), at det tilsagn, som South Asian Petrochem Ltd havde afgivet, også burde gælde for Dhunseri Petrochem & Tea Limited.

    1.2.   Anmodning om en fornyet undersøgelse

    (6)

    Dhunseri Petrochem & Tea Ltd (en indisk eksporterende producent af PET (»ansøgeren«) indgav en anmodning om en delvis interimsundersøgelse i henhold til grundforordningens artikel 11, stk. 3. Anmodningen var begrænset til en undersøgelse af dumpingaspektet, for så vidt angår ansøgeren. Ansøgeren anmodede samtidig om en fornyet undersøgelse af de gældende udligningsforanstaltninger. Antidumping- og udligningstolden anvendes på importen af varer fremstillet af ansøgeren, og dennes salg til Unionen er omfattet af tilsagnet.

    (7)

    Ansøgeren fremlagde umiddelbare beviser for, at det ikke længere var nødvendigt at fastholde den gældende told på det nuværende niveau for at modvirke dumpingen. Ansøgeren hævdede navnlig, at betydelige ændringer i virksomhedens produktionsomkostninger har ført til en væsentligt lavere dumpingmargen efter indførelsen af den gældende told. Af en sammenligning mellem virksomhedens hjemmemarkedspriser og dens priser ved eksport til Unionen, som ansøgeren foretog, fremgik det, at dumpingmargenen var betydeligt lavere end niveauet for den nuværende told.

    1.3.   Indledning af en delvis interimsundersøgelse

    (8)

    Kommissionen fastslog efter høring af det rådgivende udvalg, at anmodningen indeholdt tilstrækkelige umiddelbare beviser til at berettige indledningen af en delvis interimsundersøgelse, og offentliggjorde den 2. april 2011 ved meddelelse 2011/C 102/09 (14) indledningen af en delvis interimsundersøgelse i henhold til grundforordningens artikel 11, stk. 3, begrænset til en undersøgelse af dumpingaspektet, for så vidt angår ansøgeren (»indledningsmeddelelsen«).

    1.4.   Parallel delvis interimsundersøgelse af udligningsforanstaltningerne

    (9)

    Den 2. april 2011 offentliggjorde Kommissionen ved meddelelse 2011/C 102/08 (15) indledningen af en delvis interimsundersøgelse i henhold til antisubsidiegrundforordningens artikel 19, der alene begrænsede sig til at omfatte subsidiering og ansøgeren.

    (10)

    I forbindelse med den delvise interimsundersøgelse af udligningsforanstaltningerne blev det konstateret, at ændringerne ikke er af varig karakter. Følgelig afsluttedes undersøgelsen, uden at de gældende foranstaltninger blev ændret.

    1.5.   Berørte parter

    (11)

    Kommissionen underrettede officielt ansøgeren, repræsentanterne for eksportlandet og sammenslutningen af EU-producenter om indledningen af den fornyede undersøgelse. Interesserede parter fik lejlighed til at tilkendegive deres synspunkter skriftligt og til at anmode om at blive hørt mundtligt inden for den frist, der var fastsat i indledningsmeddelelsen.

    (12)

    Alle interesserede parter blev underrettet om muligheden for at anmode om en høring. Én part anmodede om og blev indrømmet en høring.

    (13)

    For at indhente de oplysninger, som den anså for nødvendige til sin undersøgelse, sendte Kommissionen et spørgeskema til ansøgeren og modtog besvarelsen inden for den fastsatte frist.

    (14)

    Kommissionen indhentede og efterprøvede alle de oplysninger, den fandt nødvendige med henblik på fastlæggelsen af dumping. Kommissionen aflagde kontrolbesøg hos ansøgeren i Kolkata, Indien, og i Haldia, Indien.

    2.   TILBAGETRÆKNING AF ANMODNINGEN OG AFSLUTNING AF PROCEDUREN

    (15)

    Ved brev til Kommissionen af 18. april 2012 trak ansøgeren formelt sin anmodning om en delvis interimsundersøgelse af antidumpingforanstaltningerne vedrørende importen af PET med oprindelse i Indien tilbage. Tilbagetrækningen begrundes hovedsageligt med yderligere udvidelse af ansøgerens produktionskapacitet, hvilket viser, at ændringerne, for så vidt angår dumping, ikke er af varig karakter på grund af det umiddelbart forestående yderligere fald i produktionsomkostningerne. Ansøgeren hævdede, at det er de løbende ændringer, som sætter spørgsmålstegn ved den varige karakter af de ændringer, der blev konstateret i løbet af undersøgelsen. Det blev fastslået, at selv om nogle af de ændringer, der blev konstateret i løbet af undersøgelsen, var af varig karakter, er virksomheden rent faktisk i gang med en proces, der indebærer løbende ændringer.

    (16)

    På baggrund af tilbagetrækningen blev det overvejet, om det ville være berettiget at fortsætte den fornyede undersøgelse på Kommissionens eget initiativ. Kommissionens tjenestegrene fandt ikke tvingende grunde til, at en afslutning ikke ville være i Unionens interesse. På den baggrund bør den fornyede undersøgelse afsluttes.

    (17)

    De interesserede parter blev underrettet om, at det er hensigten at afslutte den fornyede undersøgelse, og fik mulighed for at fremsætte bemærkninger hertil.

    (18)

    Det konkluderes derfor, at undersøgelsen vedrørende importen af PET med oprindelse i Indien bør afsluttes uden ændring af de gældende antidumpingforanstaltninger —

    VEDTAGET DENNE FORORDNING:

    Artikel 1

    Den delvise interimsundersøgelse af antidumpingforanstaltningerne vedrørende importen af visse typer polyethylenterephthalat med oprindelse i Indien, som blev indledt i henhold til artikel 11, stk. 3, i forordning (EF) nr. 1225/2009, afsluttes uden ændring af de gældende antidumpingforanstaltninger.

    Artikel 2

    Denne forordning træder i kraft på dagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

    Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

    Udfærdiget i Luxembourg, den 26. juni 2012.

    På Rådets vegne

    N. WAMMEN

    Formand


    (1)  EUT L 343 af 22.12.2009, s. 51.

    (2)  EFT L 301 af 30.11.2000, s. 21.

    (3)  EUT L 266 af 11.10.2005, s. 10.

    (4)  EUT L 59 af 27.2.2007, s. 1.

    (5)  EUT L 340 af 19.12.2008, s. 1.

    (6)  EUT C 335 af 11.12.2010, s. 6.

    (7)  EFT L 301 af 30.11.2000, s. 1.

    (8)  EUT L 188 af 18.7.2009, s. 93.

    (9)  EUT L 266 af 11.10.2005, s. 1.

    (10)  EUT L 59 af 27.2.2007, s. 34.

    (11)  EUT C 335 af 11.12.2010, s. 7.

    (12)  EUT L 226 af 11.10.2005, s. 62.

    (13)  EUT C 335 af 11.12.2010, s. 5.

    (14)  EUT C 102 af 2.4.2011, s. 18.

    (15)  EUT C 102 af 2.4.2011, s. 15.


    Top