Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 31994R0804

    Kommissionens forordning (EF) nr. 804/94 af 11. april 1994 om gennemførelsesbestemmelser til Rådets forordning (EØF) nr. 2158/92 for så vidt angår informationssystemer for skovbrande

    EFT L 93 af 12.4.1994, p. 11–15 (ES, DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL, PT)

    Dokumentet er offentliggjort i en specialudgave (FI, SV, CS, ET, LV, LT, HU, MT, PL, SK, SL, BG, RO)

    Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 02/12/2006; ophævet ved 32006R1737

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/1994/804/oj

    31994R0804

    Kommissionens forordning (EF) nr. 804/94 af 11. april 1994 om gennemførelsesbestemmelser til Rådets forordning (EØF) nr. 2158/92 for så vidt angår informationssystemer for skovbrande

    EF-Tidende nr. L 093 af 12/04/1994 s. 0011 - 0015
    den finske specialudgave: kapitel 3 bind 56 s. 0284
    den svenske specialudgave: kapitel 3 bind 56 s. 0284


    KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 804/94 af 11. april 1994 om gennemfoerelsesbestemmelser til Raadets forordning (EOEF) nr. 2158/92 for saa vidt angaar informationssystemer for skovbrande

    KOMMISSIONEN FOR DE EUROPAEISKE FAELLESSKABER HAR -

    under henvisning til traktaten om oprettelse af Det Europaeiske Faellesskab,

    under henvisning til Raadets forordning (EOEF) nr. 2158/92 af 23. juli 1992 om beskyttelse af skovene i Faellesskabet mod brande (1), saerlig artikel 5, stk. 3, og

    ud fra foelgende betragtninger:

    I overensstemmelse med artikel 5, stk. 2, i forordning (EOEF) nr. 2158/92 opretter medlemsstaterne et informationssystem om skovbrande med det formaal at fremme udvekslingen af oplysninger om skovbrande, foretage en loebende evaluering af virkningen af de foranstaltninger, medlemsstaterne og Kommissionen har ivaerksat til beskyttelse af skovene mod brande, klarlaegge, i hvilke perioder brandrisikoen goer sig gaeldende, samt dens grad og aarsager, og udvikle strategier for beskyttelse af skovene mod brande og navnlig for eliminering eller formindskelse af aarsagerne;

    oplysninger om den i artikel 5, stk. 2, i forordning (EOEF) nr. 2158/92 fastsatte evaluering af, hvor effektive foranstaltningerne har vaeret, skal indgaa i den rapport, der omhandles i samme forordnings artikel 10, stk. 3;

    for at realisere naevnte maal skal medlemsstaterne som et minimum indsamle et saet ensartede data, der er sammenlignelige paa EF-plan, og som er tilgaengelige med bestemte mellemrum; saettet kaldes faelles basisoplysninger om skovbrande;

    en EF-harmonisering af indsamlingen af disse data skal ske gradvist, og det faelles saet basisoplysninger skal udvikles efterhaanden, bl.a. gennem et naert samarbejde mellem medlemsstaterne og Kommissionen i Den Staaende Skovbrugskomité, for ikke at oedelaegge de eksisterende nationale systemer til indsamling af data om skovbrande; i den forbindelse boer der bl.a. fastlaegges en bestemt kronologisk raekkefoelge for indsamlingen af visse af basisoplysningerne;

    for at opnaa stoette fra EF til oprettelsen af informationssystemerne skal medlemsstaterne mindst indsamle et antal oplysninger svarende til basisoplysningerne;

    det boer fastlaegges, hvilke betingelser ansoegningerne om stoette skal opfylde, naar de skal behandles paa grundlag af de i artikel 5, stk. 2, i forordning (EOEF) nr. 2158/92 opstillede maal;

    de i denne forordning fastsatte foranstaltninger er i overensstemmelse med udtalelse fra Den Staaende Skovbrugskomité -

    UDSTEDT FOELGENDE FORORDNING:

    Artikel 1

    1. Medlemsstaterne indsamler et saet oplysninger om skovbrande, der goer det muligt at realisere maalene i artikel 5, stk. 2, i forordning (EOEF) nr. 2158/92.

    2. Saettet af oplysninger skal indeholde et minimum af ensartede data, der er sammenlignelige paa EF-plan, og som kaldes faelles basisoplysninger om skovbrande, jf. definitionen i bilag I.

    3. Indsamlingen af saettet af oplysninger kan begraenses til hoej- og mellemrisikozonerne i medlemsstaterne.

    4. Fra denne forordnings ikrafttraeden stiller medlemsstaterne hvert aar de faelles basisoplysninger til raadighed for Kommissionen.

    5. Efter begrundet anmodning fra medlemsstaterne kan der gives en frist for det tidspunkt, hvor de faelles basisoplysninger skal stilles til raadighed.

    6. De praktiske gennemfoerelsesbestemmelser til denne artikel er angivet i bilag I.

    Artikel 2

    1. Ansoegninger om oekonomisk stoette til gennemfoerelse af den i artikel 1, stk. 1, omhandlede indsamling af oplysninger, til forbedret indsamling eller indsamling i nye zoner skal indeholde de i bilag II anfoerte oplysninger og dokumentation.

    2. Ansoegninger, som ikke opfylder betingelserne i stk. 1, tages ikke i betragtning.

    Artikel 3

    Denne forordning traeder i kraft paa syvendedagen efter offentliggoerelsen i De Europaeiske Faellesskabers Tidende.

    Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gaelder umiddelbart i hver medlemsstat.

    Udfaerdiget i Bruxelles, den 11. april 1994.

    Paa Kommissionens vegne

    René STEICHEN

    Medlem af Kommissionen

    (1) EFT nr. L 217 af 31. 7. 1992, s. 3.

    BILAG I

    PRAKTISKE GENNEMFOERELSESBESTEMMELSER TIL ARTIKEL 1 De faelles basisoplysninger om skovbrande, som der refereres til i denne forordnings artikel 1, stk. 2, skal for hver officielt registreret skovbrand bestaa af de data, der er anfoert under punkt 1 nedenfor, samt fra den 1. januar 1994 af de data, der er anfoert under punkt 2 nedenfor. De definitioner paa skov, skovbrand, skovbevokset omraade, skovfrit omraade, der referes til i nedenstaaende punkter, er de definitioner, medlemsstaterne anvender.

    1. Data som indsamles fra denne forordnings ikrafttraeden

    a) Dato for foerste alarm

    Man angiver den lokale dato (dag, maaned, aar), hvor de offentlige myndigheder til bekaempelse af skovbrand er blevet underrettet om branden.

    Eksempel: 21. juni 1990 21. 6. 1990.

    b) Tidspunkt for foerste alarm

    Man angiver den lokaltid (time- og minuttal), hvor de offentlige myndigheder til bekaempelse af skovbrand er blevet underrettet om branden.

    Eksempel: kl. 13.10 13.10.

    c) Dato for foerste udrykning

    Man angiver den lokale dato (dag, maaned, aar), hvor de foerste brandvaernsenheder er ankommet til brandstedet.

    Eksempel: 21. juni 1990 21. 6. 1990.

    d) Tidspunkt for foerste udrykning

    Man angiver den lokaltid (time- og minuttal), hvor de foerste brandvaernsenheder er ankommet til brandstedet.

    Eksempel: kl. 13.30 13.30.

    e) Dato for brandens slukning

    Man angiver den lokale dato (dag, maaned, aar), hvor ilden er blevet fuldstaendig slukket, dvs. det tidspunkt, de sidste brandvaernsenheder forlod brandstedet.

    Eksempel: 21. juni 1990 21. 6. 1990.

    f) Tidspunkt for brandens slukning

    Man angiver den lokaltid (time- og minuttal), hvor ilden er blevet fuldstaendig slukket, dvs. det tidspunkt, de sidste brandvaernsenheder forlod brandstedet.

    Eksempel: kl. 17.50 17.50.

    g) Brandstedets administrative beliggenhed

    Man angiver den kommune og de administrative omraader, den hoerer ind under (provins eller departement, region, stat), hvor branden er blevet registreret.

    Eksempel: kommune Grasse

    departement eller provins Alpes Maritimes

    region Provenca, Alpes, Côte d'Azur

    stat Frankrig.

    h) Samlet afbraendt areal

    Man angiver det samlede afbraendte areal og den anvendte arealenhed. Denne arealenhed og opmaalingens praecision skal foelge normen i den paagaeldende medlemsstat.

    Eksempel: 121,28 hektar 121,28 ha.

    i) De afbraendte arealers fordeling paa skovbevokset og skovfrit omraade

    Man angiver, hvor store skovbevoksede og skovfri arealer ilden har haerget, og hvilken arealenhed der er anvendt, eller hvorledes det afbraendte areal procentvis fordeler sig paa skovbevokset og skovfrit omraade. Arealenheden og opmaalingens praecision skal foelge normen i den paagaeldende medlemsstat.

    Eksempel: skovbevokset areal 91,28 ha

    skovfrit areal 30,00 ha

    eller

    skovbevokset areal 75,26 %

    skovfrit areal 24,74 %.

    j) Formodet brandaarsag

    Man klassificerer den formodede brandaarsag under en af foelgende fire kategorier:

    1. Ukendt brandaarsag.

    2. Naturlig brandaarsag, f.eks. lynnedslag.

    3. Brand, som foelge af haendeligt uheld eller skoedesloeshed, hvilket betyder, at branden direkte eller indirekte skyldes menneskelig aktivitet, som dog ikke har haft til formaal at oedelaegge et skovomraade (eksempler: elledninger, jernbanelinjer, forskellige former for arbejde, barbecue, afbraending, som den paagaeldende har mistet kontrollen over, osv.).

    4. Brandstiftelse, hvilket betyder, at branden skyldes et forsaet om at oedelaegge et skovomraade af forskellige grunde.

    Eksempel: formodet aarsag 4.

    2. Supplerende data, der senest skal indsamles fra den 1. januar 1995

    k) Kommunekode

    Man angiver EF-koden for den kommune, hvor branden er opstaaet. Koden er sammensat af ni cifre, som identificerer den paagaeldende medlemsstat, region, provins og kommune. Ved hjaelp af koden kan man derfor i én arbejdsgang indhente oplysninger om brandstedets administrative beliggenhed. Listen over EF-kommunekoderne kan Kommissionen levere paa edb til de enkelte medlemsstater:

    Eksempel: 01 Medlemsstat 05 Region 02 Provins 789

    Kommune

    BILAG II

    OPLYSNINGER OG DOKUMENTATION, SOM KRAEVES VED ANSOEGNING OM EF-STOETTE I HENHOLD TIL ARTIKEL 2, STK. 1, I DENNE FORORDNING Stoetteansoegningerne skal udformes efter foelgende model:

    1. Ansoeger

    2. Generel beskrivelse af ansoegningen

    2.1. Ansoegningens betegnelse

    2.2. Beskrivelse af kontekst og maal for ansoegningen

    2.3. Detaljeret beskrivelse af ansoegningen (vedlaeg venligst enhver form for dokumentation - attester, dokumenter, kort osv. - der goer det lettere at forstaa ansoegningen)

    2.4. Redegoerelse for, hvilket geografisk omraade ansoegningen daekker, og hvordan det er risikoklassificeret

    2.5. Forventet begyndelses- og slutdato for det i ansoegningen omhandlede arbejde

    2.6. Redegoerelse for, hvorledes arbejdet kan bidrage til en realisering af maalene i artikel 5, stk. 2, i forordning (EOEF) nr. 2158/92.

    3. OEnsket finansiering

    3.1. Samlede omkostninger ved arbejdet (i national valuta)

    3.2. Omkostninger, hvortil der ansoeges om stoette (i national valuta)

    3.3. Stoette, som der ansoeges om (i national valuta)

    3.4. Organ, hvortil beloebene skal overfoeres og kontonummer.

    Top