Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 31993R2553

    RÅDETS FORORDNING (EØF) Nr. 2553/93 af 13. september 1993 om ændring af forordning (EØF) nr. 2089/84 om indførelse af en endelig antidumpingtold på visse kuglelejer med oprindelse i Japan og Singapore

    EFT L 235 af 18.9.1993, p. 3–6 (ES, DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL, PT)

    Dokumentet er offentliggjort i en specialudgave (FI, SV)

    Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 24/09/1996

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/1993/2553/oj

    31993R2553

    RÅDETS FORORDNING (EØF) Nr. 2553/93 af 13. september 1993 om ændring af forordning (EØF) nr. 2089/84 om indførelse af en endelig antidumpingtold på visse kuglelejer med oprindelse i Japan og Singapore

    EF-Tidende nr. L 235 af 18/09/1993 s. 0003 - 0006
    den finske specialudgave: kapitel 11 bind 23 s. 0038
    den svenske specialudgave: kapitel 11 bind 23 s. 0038


    RAADETS FORORDNING (EOEF) Nr. 2553/93 af 13. september 1993 om aendring af forordning (EOEF) nr. 2089/84 om indfoerelse af en endelig antidumpingtold paa visse kuglelejer med oprindelse i Japan og Singapore

    RAADET FOR DE EUROPAEISKE FAELLESSKABER HAR -

    under henvisning til Traktaten om Oprettelse af Det Europaeiske OEkonomiske Faellesskab,

    under henvisning til Raadets forordning (EOEF) nr. 2423/88 af 11. juli 1988 om beskyttelse mod dumpingimport eller subsidieret import fra lande, der ikke er medlemmer af Det Europaeiske OEkonomiske Faellesskab (1), saerlig artikel 7, 14 og 15,

    under henvisning til forslag fra Kommissionen, efter konsultationer i det raadgivende udvalg, der er nedsat i henhold til naevnte forordning, og

    ud fra foelgende betragtninger:

    A. PROCEDURE (1) I juli 1984 blev der ved forordning (EOEF) nr. 2089/84 (2) indfoert en endelig antidumpingtold paa 33,89 % paa importen af enradede sporkuglelejer (med dybe loebebaner) med oprindelse i Japan og Singapore.

    (2) Forordning (EOEF) nr. 2089/84 blev ved forordning (EOEF) nr. 2685/90 (3) aendret, for saa vidt angaar import med oprindelse i Japan, efter en fornyet undersoegelse i henhold til artikel 14 i forordning (EOEF) nr. 2423/88.

    (3) Hvad angaar import med oprindelse i Singapore, offentliggjorde Kommissionen i marts 1989 (4) en meddelelse om forestaaende ophoer af denne foranstaltning i henhold til artikel 15, stk. 2, i forordning (EOEF) nr. 2423/88.

    (4) I april 1989 modtog Kommissionen fra Sammenslutningen af Europaeiske Foreninger af Fabrikanter af Lejer (FEBMA), der ifoelge egne oplysninger optraeder paa vegne af producenter, som tegner sig for en betydelig del af Faellesskabets samlede produktion af de paagaeldende kuglelejer, en anmodning om fornyet undersoegelse af foranstaltningen.

    (5) Efter konsultation offentliggjorde Kommissionen i juli 1989 (5) en meddelelse om, at den havde til hensigt at foretage en fornyet undersoegelse af foranstaltningen i henhold til artikel 15, stk. 3, i forordning (EOEF) nr. 2423/88.

    (6) I september 1989 offentliggjorde Kommissionen en meddelelse i De Europaeiske Faellesskabers Tidende (6) om indledning af en fornyet undersoegelse af antidumpingforanstaltningerne vedroerende importen til Faellesskabet af visse kuglelejer med oprindelse i Singapore og paabegyndte en undersoegelse.

    (7) Kommissionen gav officielt de eksportoerer og importoerer, som vidstes beroert, samt repraesentanterne for eksportlandet og erhvervsgrenen i Faellesskabet (FEBMA) meddelelse herom og gav de beroerte parter mulighed for at tilkendegive deres mening skriftligt og anmode om at blive hoert.

    (8) Eksportoererne, visse importoerer og de af FEBMA repraesenterede producenter i Faellesskabet tilkendegav deres mening skriftligt.

    (9) Kommissionen indhentede og efterproevede alle de oplysninger, den fandt noedvendige af hensyn til denne procedure, og foretog undersoegelser paa stedet hos foelgende:

    a) Producenter i Faellesskabet

    - FAG Kugelfischer Georg Schaefer KGaA, Schweinfurt, Tyskland

    - Georg Mueller Nuernberg AG, Nuernberg, Tyskland

    - Gebrueder Reinfurt GmbH & Co. KG, Wuerzburg, Tyskland

    - SKF Industrie SpA Torino, Italien

    - SKF Roulements Spécialisés (ADR), Thomery, Frankrig

    - SKF France, Clamart, Frankrig

    - ROL Rolamentos Portugueses SARL, Caldas da Rainha, Portugal

    b) Producenter i Singapore

    - NMB Singapore Ltd, Chai-Chee, Singapore

    - Pelmec Singapore Ltd, Jurong, Singapore

    c) Tilknyttede importoerer til Faellesskabet

    - NMB Minebea GmbH, Langen, Tyskland

    - NMB (UK) Ltd, Bracknell, Det Forenede Kongerige

    - NMB Italia Srl, Mazzo di Rho, Milano, Italien

    - NMB France SARL, Argenteuil, Frankrig.

    Alle ovennaevnte producenter i Singapore og importoerer til Faellesskabet er datterselskaber af Minebea Co. Ltd, Japan (»Minebea«).

    (10) De oplysninger, der blev indhentet som led i denne undersoegelse, vedroerer perioden fra 1985 til 1991.

    (11) Parterne blev skriftligt underrettet om Kommissionens resultater, og der blev fastsat en frist, inden for hvilken de kunne fremsaette deres bemaerkninger dertil.

    Kommissionen tog parternes mundtlige og skriftlige kommentarer i betragtning og aendrede i paakommende tilfaelde sine resultater under hensyn hertil.

    B. DEN PAAGAELDENDE VARE (12) De paagaeldende varer er enradede sporkuglelejer (med dybe loebaner) med stoerste udvendige diameter paa 30 mm som defineret i forordning (EOEF) nr. 2089/84.

    C. DEN AKTUELLE SITUATION FOR ERHVERVSGRENEN I FAELLESSKABET i) Erhvervsgrenen i Faellesskabet staar i oejeblikket svagt

    (13) Det fremgaar af undersoegelsen, at erhvervsgrenen i Faellesskabet i oejeblikket staar overordentligt svagt. Navnlig er rentabiliteten foer skat helt utilstraekkelig, nemlig paa kun 3,5 % af omsaetningen, og produktion, kapacitetsudnyttelse, beskaeftigelse og andel af faellesskabsmarkedet faldt kraftigt fra 1985 til 1991.

    ii) Virkningen af importen fra Singapore

    (14) Da importen med oprindelse i Singapore er faldet fra 25 mio. stk. i 1985 til 1,8 mio. stk. i 1991 (svarende til et fald i markedsandelen Fra 10 % til 0,6 % i samme periode), drager Kommissionen den konklusion, at denne import ikke bidrager vaesentligt til den aktuelle situation for erhvervsgrenen i Faellesskabet, og at det forhold, at erhvervsgrenen i Faellesskabet staar svagt, skyldes andre faktorer end import fra Singapore til dumpingpris. Raadet stoetter denne konklusion.

    D. VIRKNINGERNE AF ANTIDUMPINGFORANSTALTNINGERNES UDLOEB (15) At importen til dumpingpris ikke i oejeblikket forvolder skade, er ikke i sig selv nogen begrundelse for at ophaeve eksisterende antidumpingforanstaltninger. Kommissionen skal paa denne baggrund og som led i en fornyet undersoegelse i henhold til artikel 15 i forordning (EOEF) nr. 2423/88 vurdere, om antidumpingforanstaltningernes udloeb atter foerer til skade eller trussel om skade. I denne sammenhaeng skal Kommissionen afgoere, om en fornyet skade for erhversgrenen i Faellesskabet som foelge af dumping kan komme paa tale og er naert forestaaende, dersom der ikke traeffes foranstaltninger. En saadan afgoerelse skal baseres paa konkrete oplysninger og vil efter sagens natur indeholde et betydeligt skoenselement.

    (16) I dette oejemed overvejede Kommissionen i denne sag, om der ville finde nogen kraftig stigning sted i importen fra anlaeggene i Singapore, hvis foranstaltningerne blev ophaevet. Der blev i denne sammenhaeng isaer vurderet to aspekter - for det foerste det eksisterende produktions- og salgsmoenster for anlaeggene i Singapore og for det andet spoergsmaalet om, hvorvidt der eventuelt kan forventes en aendring i dette moenster.

    I. Det eksisterende produktions- og salgsmoenster for anlaeggene i Singapore i) Udviklingen i produktion og kapacitet i Singapore

    (17) Den installerede kapacitet i i Minebeas fabrikker i Singapore (NMB og Pelmec Singapore) har ligget paa et nogenlunde stabilt niveau siden 1985, og kapacitetsudnyttelsen i disse fabrikker ligger paa et saerdeles hoejt niveau. Der er derfor ikke megen ekstra kapacitet tilbage til en produktionsudvidelse.

    ii) Udviklingen i den indenlandske efterspoergsel og eksportens geografiske spredning

    (18) Det indenlandske marked i Singapore er vokset kraftigt siden den oprindelige undersoegelse, og de stoerste leverandoerer til dette marked er NMB og Pelmec Singapore, der da ogsaa afsaetter en voksende del af deres produktion her. Ud over markedet i Singapore afsaetter disse to fabrikker nu naesten udelukkende deres produktion paa det asiatiske og De Forenede Staters markeder, og eksporten til Faellesskabet og EFTA-landene er ubetydelig.

    iii) Konklusion

    (19) Kommissionen drager den konklusion, at det paa baggrund af det eksisterende produktions- og salgsmoenster og det forhold, at der ikke er nogen overskudskapacitet af betydning i anlaeggene i Singapore, er usandsynligt, at der i den aktuelle situation i Singapore vil finde nogen stoerre stigning sted i importen til Faellesskabet. Raadet stoetter denne konklusion.

    II. Mulighederne for at aendre det eksisterende produktions- og salgsmoenster i anlaeggene i Singapore Som foelge af Minebeas multinationale karakter har Kommissionen undersoegt, om anlaeggene i Singapore kunne tilvejebringe noget af den eksport til Faellesskabet, som i oejeblikket stammer fra andre af Minebeas anlaeg, saaledes at Singapore kom til at tegne sig for en stoerre eksport til Faellesskabet.

    i) Udviklingen i fordelingen mellem produktionssteder

    a) Thailand

    (20) Efter indfoerelsen af antidumpingtolden paa importen med oprindelse i Singapore i 1984 gav Minebea sig i kast med en massiv udvidelse af sin produktion af lejer i Thailand, og kapaciteten i Thailand er nu dobbelt saa stor som kapaciteten i Singapore. I begge lande er Minebea den eneste producent af kuglelejer.

    (21) Eftersom Minebea har aendret produktionsstedet for sin eksport til Faellesskabet, saaledes at den nu naesten udelukkende stammer fra Thailand, tegner lejer fremstillet i Thailand sig nu for 25 % af faellesskabsmarkedet, hvorimod lejer fremstillet i Singapore kun har en markedsandel paa 0,6 %.

    b) Det Forenede Kongerige

    (22) I 1991 begyndte Minebea at producere kuglelejer i Det Forenede Kongerige, og den installerede kapacitet vil inden laenge vaere oppe paa 60 mio. stk. pr. aar.

    (23) Paa baggrund af den kraftige vaekst i Minebeas produktion i Det Forenede Kongerige, der naesten udelukkende er bestemt til salg paa faellesskabsmarkedet, er det givet, at Minebeas britisk fremstillede lejer i de kommende aar vil tegne sig for en voksende del af Minebeas samlede markedsandel i Faellesskabet, bl.a. fordi kapaciteten paa fabrikken i Det Forenede Kongerige noedvendigvis vil blive udnyttet fuldt ud for at goere den rentabel. Minebeas anlaeg i tredjelande vil derfor sandsynligvis komme til at tilvejebringe mindre, i hvert fald relativt.

    ii) Den konkurrencemaessige fordel for Minebeas fabrikker i Thailand

    (24) Kommissionens undersoegelse har bekraeftet, at Minebeas anlaeg i Thailand virkelig besidder vaesentlige konkurrencemaessige fordele i form af lavere loen- og kapacitetsomkostninger, mere moderne og effektivt maskineri og stoerre stordriftsfordele end anlaeggene i Singapore.

    (25) I oejeblikket tilvejebringes kun et lille antal af de typer lejer, som Minebea eksporterer til Faellesskabet, i Singapore.

    Selv om nogle af de andre typer, der eksporteres til Faellesskabet fra Thailand, ogsaa produceres i Singapore, fremstilles de i mindre maengder og har form af varianter produceret til kunder i Japan eller USA. Mange af de typer, der eksporteres til Faellesskabet fra Thailand, produceres slet ikke i Singapore. Det vil imidlertid vaere muligt for Minebea at overfoere produktionen af disse typer fra Thailand til Singapore, men dette vil naeppe kunne goeres uden videre, og de hoejere produktionsomkostninger i Singapore vil goere produktionen af lejer mere omkostningskraevende.

    (26) Det skal i denne sammenhaeng bemaerkes, at der ganske vist stadig anvendes antidumping- og udligningstold paa ca. 13 % paa kuglelejer fremstillet i Thailand, men at omkostningsforskellene mellem Thailand og Singapore er saa store, at denne told ikke goer det mindre attraktivt at producere i og eksportere fra Thailand frem for Singapore.

    (27) FEBMA haevdede, at Thailands konkurrencemaessige fordel i forhold til Singapore ikke er tilstraekkelig til at forhindre, at produktionsstedet i mangel af antidumpingforanstaltninger overfoeres til Singapore, eftersom lejer fremstillet i Singapore er omfattet af GSP (den generelle praeferenceordning).

    Kommissionens undersoegelse viste imidlertid, at den behandling, som Faellesskabet indroemmer, ikke giver importen fra Singapore nogen vaesentlig fordel, fordi GSP-loftet er meget lavt (2 mio. ECU), og der under alle omstaendigheder indroemmes samme behandling for samme vaerdi af lejer fremstillet i Thailand.

    iii) Konklusion

    (28) Kommissionen drager den konklusion af de thailandske fabrikkers konkurrencemaessige fordel og noedvendigheden af, at anlaegget i Det Forenede Kongerige drives ved fuld kapacitetsudnyttelse, at langt stoerstedelen af Minebeas salg af kuglelejer i Faellesskabet sandsynligvis vil blive tilvejebragt i andre lande end Singapore, ogsaa selv om der ikke skal erlaegges antidumpingtold for import fra Singapore. Raadet stoetter denne konklusion.

    III. Samlet konklusion vedroerende virkningen af foranstaltningernes udloeb (29) Kommissionen drager den konklusion, at antidumpingforanstaltningernes udloeb ikke vil kunne forventes at foere til, at import af kuglelejer fra Singapore til dumpingpris paa ny laegger beslag paa en betydelig del af faellesskabsmarkedet, og at et saadant udloeb derfor ikke i naer fremtid vil foere til en ny vaesentlig skade for erhvervsgrenen i Faellesskabet. Kommissionen finder derfor, at den fornyede undersoegelse boer afsluttes, og antidumpingtolden udloebe. Raadet stoetter disse konklusioner.

    E. DET FAKTISKE TIDSPUNKT FOR ANTIDUMPINGTOLDENS UDLOEB (30) Producenterne i Singapore paapegede, at den fornyede undersoegelse, der blev indledt i september 1989, har strakt sig over et usaedvanligt langt tidsrum, og haevdede, at antidumpingtolden boer udloebe med tilbagevirkende gyldighed.

    (31) Kommissionen finder, at dette argument er rigtigt. Efter dens opfattelse er det i dette tilfaelde ikke rimeligt, at tolden er opkraevet i saa lang tid efter, at den fornyede undersoegelse blev paabegyndt.

    (32) Den dato, paa hvilken tolden boer ophoere med at finde anvendelse, er den 21. september 1990, der er ikrafttraedelsesdatoen for forordning (EOEF) nr. 2685/90 om aendring efter fornyet undersoegelse af den endelige antidumpingtold, som blev indfoert for importen af kuglelejer med oprindelse i Japan ved forordning (EOEF) nr. 2089/84, der ogsaa er den forordning, ved hvilken der blev indfoert antidumpingtold paa kuglelejer med oprindelse i Singapore. Hvis det besluttes, at udloebet af antidumpingtolden paa importen med oprindelse i Singapore skal have virkning fra denne dato, undgaas al forskelsbehandling mellem de fornyede undersoegelser vedroerende importen af den samme vare fra disse to lande.

    (33) Raadet stoetter disse konklusioner og finder, at den antidumpingtold, der er indfoert for importen af visse kuglelejer med oprindelse i Singapore ved forordning (EOEF) nr. 2089/84, boer ophaeves med virkning fra 21. september 1990. Den relevante gaeldende lovgivning om tilbagebetaling af told boer finde anvendelse.

    (34) Raadet erindrer dog om, at Faellesskabets institutioner, dersom der finder nogen vaesentlig stigning sted i importen til dumpingpris af kuglelejer med oprindelse i Singapore, efter klage indgivet af erhvervsgrenen i Faellesskabet straks vil indlede en ny antidumpingprocedure vedroerende denne import -

    UDSTEDT FOELGENDE FORORDNING:

    Artikel 1

    Forordning (EOEF) nr. 2089/84 om indfoerelse af en endelig antidumpingtold paa importen af visse kuglelejer med oprindelse i Japan og Singapore aendres, idet ordene »og Singapore« i artikel 1, stk. 1, og listen med overskriften »Singapore« i artikel 1, stk. 2, udgaar.

    Artikel 2

    Denne forordning traeder i kraft dagen efter offentliggoerelsen i De Europaeiske Faellesskabers Tidende.

    Den anvendes fra den 21. september 1990.

    Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gaelder umiddelbart i hver medlemsstat.

    Udfaerdiget i Bruxelles, den 13. september 1993.

    Paa Raadets vegne

    Ph. MAYSTADT

    Formand

    (1) EFT nr. L 209 af 2. 8. 1988, s. 1.

    (2) EFT nr. L 193 af 21. 7. 1984, s. 1.

    (3) EFT nr. L 256 af 20. 9. 1990, s. 1 (berigtiget i EFT nr. L 7 af 10. 1. 1991, s. 38).

    (4) EFT nr. C 74 af 22. 3. 1989, s. 10.

    (5) EFT nr. C 175 af 11. 7. 1989, s. 3.

    (6) EFT nr. C 240 af 20. 9. 1989, s. 4.

    Top