Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32019O0034

    Den Europæiske Centralbanks Retningslinje (EU) 2019/2217 af 28. november 2019 om ændring af retningslinje (EU) 2016/2249 om den retlige ramme for bogføring og regnskabsrapportering i Det Europæiske System af Centralbanker (ECB/2019/34)

    EUT L 332 af 23.12.2019, p. 184–203 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    Legal status of the document In force

    ELI: http://data.europa.eu/eli/guideline/2019/2217/oj

    23.12.2019   

    DA

    Den Europæiske Unions Tidende

    L 332/184


    DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS RETNINGSLINJE (EU) 2019/2217

    af 28. november 2019

    om ændring af retningslinje (EU) 2016/2249 om den retlige ramme for bogføring og regnskabsrapportering i Det Europæiske System af Centralbanker (ECB/2019/34)

    STYRELSESRÅDET FOR DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK HAR —

    under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde,

    under henvisning til statutten for Det Europæiske System af Centralbanker og Den Europæiske Centralbank, særlig artikel 12.1, 14.3 og 26.4,

    under henvisning til bidrag fra Den Europæiske Centralbanks Generelle Råd (ECB) i henhold til artikel 46.2, andet og tredje led, i statutten for Det Europæiske System af Centralbanker og Den Europæiske Centralbank, og

    ud fra følgende betragtninger:

    (1)

    Den Europæiske Centralbanks retningslinje (EU) 2016/2249 (ECB/2016/34) (1) fastsætter reglerne for standardisering af bogføring og indberetning af de transaktioner, der er foretaget af de nationale centralbanker.

    (2)

    Der er behov for en præcisering af bilag IV til retningslinje (EU) 2016/2249 (ECB/2016/34) hvad angår den finansielle indberetning af indeksregulerede værdipapirer, for hvilke indekselementet indgår i den regnskabsmæssige værdi ved kvartalets udgang og ved årets udgang, indberetningen af markedsoperationer med finansielle institutioner med undtagelse af kreditinstitutter og i forbindelse med det værdiansættelsesprincip, der anvendes for bestemmelser om pension.

    (3)

    Anvendelsesområdet for den hensættelse, som de nationale centralbanker i henhold til artikel 8 i retningslinje (EU) 2016/2249 (ECB/2016/34) kan foretage, bør udvides til at omfatte alle finansielle risici.

    (4)

    Retningslinje (EU) 2016/2249 (ECB/2016/34) skal fastlægge værdiansættelsesregler for omsættelige investeringsfonde, der adskiller sig fra dem, der gælder for omsættelige kapitalandele.

    (5)

    Den finansielle indberetning af transaktioner med modparter, der modtager likviditetsstøtte i nødsituationer i form af lån med sikkerhedsstillelse, bør præciseres ved udtrykkeligt at henvise til disse operationer i bilag IV til retningslinje (EU) 2016/2249 (ECB/2016/34).

    (6)

    Retningslinje (EU) 2016/2249 (ECB/2016/34) bør derfor ændres i overensstemmelse hermed —

    VEDTAGET DENNE RETNINGSLINJE:

    Artikel 1

    Ændringer

    Retningslinje (EU) 2016/2249 (ECB/2016/34) ændres som følger:

    1)

    Artikel 5, stk. 4, affattes således:

    »4.   Med undtagelse af regnskabsjusteringer ultimo kvartalet og året og poster under »Andre aktiver« og »Andre passiver« skal beløb opgjort som en del af den daglige regnskabsrapportering til brug for Eurosystemets regnskabsrapportering kun vise kontantbevægelser i balanceposter. Ved udgangen af hvert kvartal og hvert år skal afskrivningen og det eventuelle indekseringsbeløb, der opstår på indeksobligationer, også inkluderes i værdipapirernes bogførte værdi.«

    2)

    Artikel 8 affattes således:

    »Artikel 8

    Hensættelse til finansielle risici

    Med behørig hensyntagen til beskaffenheden af de nationale centralbankers opgaver kan en national centralbank oprette en hensættelse for finansielle risici i sin balance. Den nationale centralbank træffer afgørelse om størrelsen og anvendelsen af hensættelsen på grundlag af et begrundet skøn over den nationale centralbanks risikoeksponering.«

    3)

    Artikel 11 affattes således:

    »Artikel 11

    Omsættelige kapitalandele

    1.   Denne artikel finder anvendelse på omsættelige kapitalandele, uanset om forretningen udføres direkte af en rapporterende enhed eller dennes befuldmægtigede, bortset fra aktiviteter udført for kapitalandele, investering i dattervirksomheder eller betydelige interesser.

    2.   Omsættelige kapitalandele i fremmed valuta og angivet under »andre aktiver« optages ikke som en del af den samlede valutaposition, men af en særlig valutabeholdning. Beregningen af valutagevinst eller -tab i tilknytning hertil kan ske enten på grundlag af netto gennemsnitlige anskaffelsespriser eller gennemsnitlige anskaffelsespriser.

    3.   Revalueringer af omsættelige kapitalandele skal ske i overensstemmelse med artikel 9, stk. 3. Der foretages ikke netting mellem forskellige kapitalandele.

    4.   Transaktioner registreres på balancen til transaktionsprisen.

    5.   Mæglerkommission kan registreres enten som en transaktionsomkostning, som indregnes i aktivets pris, eller som en udgift i resultatopgørelsen.

    6.   Dividendebeløbet ved køb indregnes i anskaffelsesprisen for de omsættelige kapitalandele. På dividendedagen kan dividendebeløbet ved køb behandles som en selvstændig post, indtil dividendebetalingen er modtaget.

    7.   Periodeafgrænsning for dividende bogføres ikke ved udgangen af perioden, da den allerede er afspejlet i markedsprisen for kapitalandelene, bortset fra kapitalandele, som noteres uden dividende.

    8.   Emissioner på basis af tegningsretter behandles som et selvstændigt aktiv på emissionstidspunktet. Anskaffelsesprisen opgøres med udgangspunkt i kapitalandelens eksisterende gennemsnitspris, nyanskaffelsens strike-pris og den forholdsmæssige andel af eksisterende og nye kapitalandele. Alternativt kan prisen for tegningsretten opgøres med udgangspunkt i værdien i markedet, kapitalandelens eksisterende gennemsnitspris og kapitalandelens markedspris før emissionen.«

    4)

    Følgende indsættes som artikel 11a:

    »Artikel 11a

    Omsættelige investeringsfonde

    1.   Denne artikel finder anvendelse på omsættelige investeringsfonde, der opfylder følgende kriterier:

    a)

    de erhverves udelukkende til investeringsformål uden indflydelse på de daglige beslutninger om køb og salg

    b)

    investeringsstrategien og fondens mandat er fastlagt på forhånd, og alle vilkår og betingelser er kontraktmæssigt fastsat

    c)

    investeringens resultater vil blive evalueret som en enkelt investering i overensstemmelse med fondens investeringsstrategi

    d)

    fonden er en særskilt enhed, uanset dens juridiske form, og den forvaltes uafhængigt, herunder de daglige investeringsbeslutninger.

    Med forbehold af kriterierne i litra a)-d) kan denne artikel også finde anvendelse på fonde til langsigtede personaleydelser, medmindre der anvendes andre regnskabsregler.

    Med forbehold af kriterierne i litra a)-c) og i overensstemmelse med det kvalitative særpræg, der er fastsat i artikel 3, stk. 1, kan denne artikel også finde anvendelse på aktieporteføljer, der ikke er særskilte juridiske enhed, men som forvaltes eksternt, og som fuldstændig replikerer en indeksreguleret fonds resultater. Med henblik på denne artikel betragtes sådanne aktieporteføljer som omsættelige investeringsfonde.

    2.   Omsættelige investeringsfonde i fremmed valuta og angivet under »andre aktiver« optages ikke som en del af den samlede valutaposition, men af en særlig valutabeholdning. Beregningen af valutagevinst eller -tab i tilknytning hertil kan ske enten på grundlag af netto gennemsnitlige anskaffelsespriser eller gennemsnitlige anskaffelsespriser.

    3.   Den nye værdiansættelse af omsættelige investeringsfonde foretages på nettobasis og ikke på underliggende aktiver. Der foretages ikke netting mellem forskellige omsættelige investeringsfonde.

    4.   Transaktioner registreres på balancen til transaktionsprisen.

    5.   Mæglerkommission kan registreres enten som en transaktionsomkostning, som indregnes i aktivets pris, eller som en udgift i resultatopgørelsen.

    6.   Dividendebeløbet ved køb indregnes i anskaffelsesprisen for de omsættelige investeringsfonde. På dividendedagen kan dividendebeløbet ved køb behandles som en selvstændig post, indtil dividendebetalingen er modtaget.

    7.   Periodeafgrænsning for dividende fra den omsættelige investeringsfond bogføres ikke ved udgangen af perioden, da den allerede er afspejlet i markedsprisen for de omsættelige investeringsfonde, bortset fra kapitalandele, som noteres uden dividende.«

    5)

    I bilag II indsættes følgende begreb i den alfabetiske rækkefølge:

    »—

    Finansielle risici: markeds- likviditets- og kreditrisici (financial risks)«.

    6)

    I bilag II erstattes definitionen af begrebet »Likviditetsstøtte i krisesituation (emergency liquidity assistance — ELA)« af følgende definition:

    »—

    Likviditetsstøtte i krisesituation (emergency liquidity assistance — ELA): støtte, som gives til solvente finansielle institutter eller grupper af solvente finansielle institutter, der har midlertidige likviditetsproblemer. Likviditetsstøtte i krisesituation gives af de nationale centralbanker med mindre Styrelsesrådet i henhold til ESCB-statuttens artikel 14.4 finder, at likviditetsstøtte i en krisesituation griber ind i ESCB's mål og opgaver.«

    7)

    I bilag II erstattes definitionen af begrebet »Øremærket portefølje (earmarked portfolio)« af følgende definition:

    »—

    »Øremærket portefølje (earmarked portfolio)«: øremærkede investeringer, der indehaves på balancens aktivside som modpartsmidler bestående af gældsværdipapirer, kapitalandele, investeringsfonde, tidsindskud og anfordringskonti, kapitalinteresser og/eller investeringer i datterselskaber. Den modsvarer en identificerbar post på balancens passivside, uanset eventuelle juridiske, lovmæssige eller andre begrænsninger.«

    8)

    I bilag II erstattes definitionen af begrebet »Egenkapitalinstrumenter (equity instruments)« af følgende definition:

    »—

    »Egenkapitalinstrumenter (equity instruments)«: udbyttegivende værdipapirer, dvs. aktier i virksomheder og værdipapirer, som repræsenterer investering i en investeringsfond.«

    9)

    Bilag IV og IX erstattes af bilag I og II til denne retningslinje.

    Artikel 2

    Virkning og gennemførelse

    1.   Denne retningslinje får virkning på den dato, hvor den meddeles de nationale centralbanker i de medlemsstater, der har euroen som valuta.

    2.   De nationale centralbanker i de medlemsstater, der har euroen som valuta, skal opfylde denne retningslinje fra 31. december 2019.

    Artikel 3

    Adressater

    Denne retningslinje er rettet til alle centralbanker i Eurosystemet.

    Udfærdiget i Frankfurt am Main, den 28. november 2019.

    For ECB's Styrelsesråd

    Formand for ECB

    Christine LAGARDE


    (1)  Den Europæiske Centralbanks retningslinje (EU) 2016/2249 af 3. november 2016 om den retlige ramme for bogføring og regnskabsrapportering i Det Europæiske System af Centralbanker (ECB/2016/34) (EUT L 347 af 20.12.2016, s. 37).


    BILAG I

    Bilag IV til retningslinje (EU) 2016/2249 (ECB/2016/34) erstattes af følgende:

    ‘BILAG IV

    REGLER FOR SAMMENSÆTNING OG VÆRDIANSÆTTELSE AF BALANCEN  (1)

    AKTIVER

    Balancepost (2)

    Kategorisering af indholdet af balanceposterne

    Værdiansættelsesprincip

    Anvendelsesområde (3)

    1

    1

    Guld og tilgodehavender i guld

    Guld, dvs. barrer, mønter, plader, klumper, i depot eller »undervejs«. Fysisk guld, Ikke-fysisk guld, såsom tilgodehavender på anfordringskonti i guld (kollektive konti), tidsindskud og tilgodehavender i guld fra følgende transaktionsformer: a) op- og nedklassificeringstransaktioner og b) guldplacerings- og purity swaps, hvis der er en forskel på mere end én bankdag mellem frigørelse og modtagelse.

    Markedsværdi

    Obligatorisk

    2

    2

    Tilgodehavender i fremmed valuta hos residenter uden for euroområdet

    Tilgodehavender i fremmed valuta hos modparter uden for euroområdet, herunder internationale og supranationale institutioner samt centralbanker uden for euroområdet

     

     

    2.1

    2.1

    Tilgodehavender hos IMF (Den Internationale Valutafond)

    a)

    Trækningsrettigheder inden for reservetranchen (netto)

    Den nationale kvote fratrukket tilgodehavender i euro til rådighed for IMF. IMF-konto nr. 2 (eurokonto til administrationsomkostninger) kan enten indregnes i denne post eller opføres under posten »Forpligtelser i euro over for residenter uden for euroområdet«

    a)

    Trækningsrettigheder inden for reservetranchen (netto)

    Nominel værdi, omregnet til aktuel valutakurs

    Obligatorisk

    b)

    Særlige trækningsrettigheder (SDR'er)

    Beholdning af SDR (brutto)

    b)

    SDR'er

    Nominel værdi, omregnet til aktuel valutakurs

    Obligatorisk

    c)

    Andre tilgodehavender

    Generelle lånearrangementer, lån under særlige låneaftaler, lån til fonde administreret af IMF

    c)

    Andre tilgodehavender

    Nominel værdi, omregnet til aktuel valutakurs

    Obligatorisk

    2.2

    2.2

    Banktilgodehavender og værdipapirer, eksterne lån og andre eksterne aktiver

    a)

    Tilgodehavender hos banker uden for euroområdet ikke medtaget under aktivpost 11.3 »Andre finansielle aktiver«

    Anfordringskonti, tidsindskud, dag-til-dag indskud, omvendte repoforretninger

    a)

    Tilgodehavender hos banker uden for euroområdet

    Nominel værdi, omregnet til aktuel valutakurs

    Obligatorisk

    b)

    Værdipapirinvesteringer uden for euroområdet andre end dem under aktivpost 11.3 »Andre finansielle aktiver«

    Gældsbeviser og obligationer, veksler, ikke-rentebærende obligationer, kapitalandele, investeringsfonde holdt som andel af valutareserver, alle udstedt af residenter uden for euroområdet

    b)

     

    i)

    Omsættelige gældsværdipapirer andre end dem, der er holdt-til-udløb

    Markedspris og aktuel valutakurs

    Eventuel over- eller underkurs amortiseres

    ii)

    Omsættelige gældsværdipapirer klassificeret som holdt-til-udløb

    Anskaffelsespris med forbehold for værdiforringelse og valutakurs

    Eventuel over- eller underkurs amortiseres

    iii)

    Ikke-omsættelige gældsværdipapirer

    Anskaffelsespris med forbehold for værdiforringelse og valutakurs

    Eventuel over- eller underkurs amortiseres

    iv)

    Omsættelige kapitalandele

    Markedspris og aktuel valutakurs

    v)

    Omsættelige investeringsfonde

    Markedspris og aktuel valutakurs

    Obligatorisk

    Obligatorisk

    Obligatorisk

    Obligatorisk

    Obligatorisk

    c)

    Eksterne udlån (indskud) uden for euroområdet, ikke medtaget under aktivpost 11.3 »Andre finansielle aktiver«

    c)

    Eksterne lån

    Indlån til nominel værdi, omregnet til aktuel valutakurs

    Obligatorisk

    d)

    Andre eksterne aktiver

    Sedler og mønter fra lande uden for euroområdet

    d)

    Andre eksterne aktiver

    Nominel værdi, omregnet til aktuel valutakurs

    Obligatorisk

    3

    3

    Tilgodehavender i fremmed valuta hos residenter i euroområdet

    a)

    Værdipapirinvesteringer inden for euroområdet andre end dem under aktivpost 11.3 »Andre finansielle aktiver«

    Gældsbeviser og obligationer, veksler, ikke-rentebærende obligationer, pengemarkedspapirer og kapitalandele holdt som andel af valutareserver, alle udstedt af residenter i euroområdet

    a)

     

    i)

    Omsættelige gældsværdipapirer andre end dem, der er holdt-til-udløb

    Markedspris og aktuel valutakurs

    Eventuel over- eller underkurs amortiseres

    ii)

    Omsættelige gældsværdipapirer klassificeret som holdt-til-udløb

    Anskaffelsespris med forbehold for værdiforringelse og valutakurs

    Eventuel over- eller underkurs amortiseres

    iii)

    Ikke-omsættelige gældsværdipapirer

    Anskaffelsespris med forbehold for værdiforringelse og valutakurs

    Eventuel over- eller underkurs amortiseres

    iv)

    Omsættelige kapitalandele

    Markedspris og aktuel valutakurs

    v)

    Omsættelige investeringsfonde

    Markedspris og aktuel valutakurs

    Obligatorisk

    Obligatorisk

    Obligatorisk

    Obligatorisk

    Obligatorisk

    b)

    Andre tilgodehavender hos residenter inden for euroområdet, ikke medtaget under aktivpost 11.3 »Andre finansielle aktiver«

    Udlån, indskud, omvendte genkøbsforretninger, udlån i øvrigt

    b)

    Andre tilgodehavender

    Indskud og andre udlån til nominel værdi, omregnet til aktuel valutakurs

    Obligatorisk

    4

    4

    Tilgodehavender i euro hos residenter uden for euroområdet

     

     

     

    4.1

    4.1

    Banktilgodehavender, værdipapirer og lån

    a)

    Tilgodehavender hos banker uden for euroområdet ikke medtaget under aktivpost 11.3 »Andre finansielle aktiver«

    Anfordringskonti, tidsindskud, dag-til-dag indskud. Omvendte repoforretninger i tilknytning til forvaltningen af værdipapirer i euro

    a)

    Tilgodehavender hos banker uden for euroområdet

    Nominel værdi

    Obligatorisk

    b)

    Værdipapirinvesteringer uden for euroområdet andre end dem under aktivpost 11.3 »Andre finansielle aktiver«

    Kapitalandele, gældsbeviser og obligationer, veksler, ikke-rentebærende obligationer, pengemarkedspapirer, alle udstedt af residenter uden for euroområdet

    b)

     

    i)

    Omsættelige gældsværdipapirer andre end dem, der er holdt-til-udløb

    Markedspris

    Eventuel over- eller underkurs amortiseres

    ii)

    Omsættelige gældsværdipapirer klassificeret som holdt-til-udløb

    Anskaffelsespris med forbehold for værdiforringelse

    Eventuel over- eller underkurs amortiseres

    iii)

    Ikke-omsættelige gældsværdipapirer

    Anskaffelsespris med forbehold for værdiforringelse

    Eventuel over- eller underkurs amortiseres

    iv)

    Omsættelige kapitalandele

    Markedspris

    v)

    Omsættelige investeringsfonde

    Markedspris

    Obligatorisk

    Obligatorisk

    Obligatorisk

    Obligatorisk

    Obligatorisk

    c)

    Udlån uden for euroområdet uden for euroområdet, ikke medtaget under aktivpost 11.3 »Andre finansielle aktiver«

    c)

    Lån uden for euroområdet

    Indskud til nominel værdi

    Obligatorisk

    d)

    Værdipapirer udstedt af enheder uden for euroområdet, ikke medtaget under aktivpost 11.3 »Andre finansielle aktiver« og aktivpost 7.1 »Værdipapirer til pengepolitiske formål«

    Værdipapirer udstedt af overnationale eller internationale organisationer, f.eks. Den Europæiske Investeringsbank, uanset deres geografiske placering, og som ikke er købt til pengepolitiske formål

    d)

     

    i)

    Omsættelige gældsværdipapirer andre end dem, der er holdt-til-udløb

    Markedspris

    Eventuel over- eller underkurs amortiseres

    ii)

    Omsættelige gældsværdipapirer klassificeret som holdt-til-udløb

    Anskaffelsespris med forbehold for værdiforringelse

    Eventuel over- eller underkurs amortiseres

    iii)

    Ikke-omsættelige gældsværdipapirer

    Anskaffelsespris med forbehold for værdiforringelse

    Eventuel over- eller underkurs amortiseres

    Obligatorisk

    Obligatorisk

    Obligatorisk

    4.2

    4.2

    Tilgodehavender i forbindelse med kreditfaciliteten under ERM II

    Udlån i overensstemmelse med ERM II-betingelserne.

    Nominel værdi

    Obligatorisk

    5

    5

    Udlån i euro til kreditinstitutter i euroområdet i forbindelse med pengepolitiske operationer i euro

    Post 5.1 til 5.5: Transaktioner i overensstemmelse med de pengepolitiske instrumenter, der er beskrevet i Den Europæiske Centralbanks retningslinje (EU) 2015/510 (ECB/2014/60) (4)

     

     

    5.1

    5.1

    Primære markedsoperationer

    Regelmæssige likviditetstilførende tilbageførselsforretninger, der udføres ugentligt, som regel med en løbetid på en uge

    Nominel værdi eller repopris

    Obligatorisk

    5.2

    5.2

    Langfristede markedsoperationer

    Regelmæssige likviditetstilførende tilbageførselsforretninger, der normalt udføres månedligt, med en længere løbetid end den for de primære markedsoperationer

    Nominel værdi eller repopris

    Obligatorisk

    5.3

    5.3

    Finjusterende markedsoperationer

    Tilbageførselsforretninger, der udføres ad hoc til finjusteringsformål

    Nominel værdi eller repopris

    Obligatorisk

    5.4

    5.4

    Strukturelle markedsoperationer

    Tilbageførselsforretninger, der justerer Eurosystemets strukturelle stilling i forhold til den finansielle sektor

    Nominel værdi eller repopris

    Obligatorisk

    5.5

    5.5

    Marginal udlånsfacilitet

    Facilitet for dag-til-dag likviditet til en forud fastsat rente mod godkendt sikkerhed (stående facilitet)

    Nominel værdi eller repopris

    Obligatorisk

    5.6

    5.6

    Udlån i forbindelse med marginbetalinger

    Supplerende udlån til kreditinstitutter i forbindelse med værdistigninger i underliggende aktiver, der vedrører andre lån til disse kreditinstitutter

    Nominel værdi eller pris

    Obligatorisk

    6

    6

    Andre tilgodehavender i euro hos kreditinstitutter i euroområdet

    Andre tilgodehavender i euro hos kreditinstitutter i euroområdet | Anfordringskonti, tidsindskud, dag-til-dag indskud, omvendte repoforretninger i tilknytning til forvaltningen af værdipapirbeholdninger under aktivpost 7, »Værdipapirer i euro fra residenter i euroområdet«, herunder transaktioner i forbindelse med omdannelsen af euroområdets tidligere reserver i fremmed valuta og andre tilgodehavender. Korrespondentkonti i ikke-indenlandske kreditinstitutter i euroområdet. Andre tilgodehavender og operationer, som ikke angår Eurosystemets pengepolitiske operationer, herunder likviditetsstøtte i krisesituationer (Emergency Liquidity Assistance). Alle tilgodehavender hidrørende fra pengepolitiske operationer, som er påbegyndt af en national centralbank før dens deltagelse i Eurosystemet

    Nominel værdi eller pris

    Obligatorisk

    7

    7

    Værdipapirer i euro udstedt af residenter i euroområdet

     

     

     

    7.1

    7.1

    Værdipapirer til pengepolitiske formål

    Værdipapirer, der besiddes til pengepolitiske formål (herunder værdipapirer købt til pengepolitiske formål, som er udstedt af overnationale eller internationale organisationer eller multilaterale udviklingsbanker, uanset deres geografiske placering). ECB-gældsbeviser købt til finjusteringsformål

    a)

    Omsættelige gældsinstrumenter

    Bogføres i overensstemmelse med pengepolitiske hensyn:

    i)

    Markedspris

    Eventuel over- eller underkurs amortiseres

    ii)

    Anskaffelsespris med forbehold for værdiforringelse (prisen når forringelsen er dækket af en hensættelse i Eurosystemet under passivpost 13(b) (»Hensættelser«)

    Eventuel over- eller underkurs amortiseres

    b)

    Ikke-omsættelige gældsværdipapirer

    Anskaffelsespris med forbehold for værdiforringelse

    Eventuelle over- eller underkurser amortiseres

    Obligatorisk

    Obligatorisk

    7.2

    7.2

    Andre værdipapirer

    Andre værdipapirer end dem under post 7.1 »Værdipapirer til pengepolitiske formål« og post 11.3 »Andre finansielle aktiver«; gældsbeviser og obligationer, veksler, ikke-rentebærende obligationer, pengemarkedspapirer holdt direkte, herunder offentlige gældsbeviser fra tiden før Den Økonomiske og Monetære Union (ØMU), denomineret i euro. Kapitalandele og investeringsfonde

    a)

    Omsættelige gældsværdipapirer andre end dem, der er holdt-til-udløb

    Markedspris

    Eventuel over- eller underkurs amortiseres

    b)

    Omsættelige gældsværdipapirer klassificeret som holdt-til-udløb

    Anskaffelsespris med forbehold for værdiforringelse

    Eventuel over- eller underkurs amortiseres

    c)

    Ikke-omsættelige gældsværdipapirer

    Anskaffelsespris med forbehold for værdiforringelse

    Eventuel over- eller underkurs amortiseres

    d)

    Omsættelige kapitalandele

    Markedspris

    e)

    Omsættelige investeringsfonde

    Markedspris

    Obligatorisk

    Obligatorisk

    Obligatorisk

    Obligatorisk

    Obligatorisk

    Obligatorisk

    8

    8

    Offentlig forvaltning og service — gæld i euro

    Tilgodehavender hos den offentlige sektor, opstået i tiden før ØMU (ikke-omsættelige værdipapirer, lån)

    Indskud/lån til nominel værdi, ikke-omsættelige værdipapirer til anskaffelsespris

    Obligatorisk

    9

    Eurosystem-interne tilgodehavender +)

     

     

     

    9.1

    Kapitalinteresser i ECB +)

    Balancepost kun for nationale centralbanker

    Den enkelte nationale centralbanks kapitalandel i ECB i henhold til traktaten og den respektive fordelingsnøgle samt bidrag i henhold til artikel 48.2 i ESCB-statutten

    Anskaffelsespris

    Obligatorisk

    9.2

    Tilgodehavender svarende til overførslen af valutareserver+)

    Balancepost kun for nationale centralbanker

    Euro-denominerede tilgodehavender hos ECB vedrørende den initiale og yderligere overførsler af valutareserver i henhold til ESCB-statuttens artikel 30

    Nominel værdi

    Obligatorisk

    9.3

    Tilgodehavender i tilknytning til udstedelse af ECB-gældsbeviser+)

    Balancepost kun for ECB

    Eurosystem-interne tilgodehavender over for nationale centralbanker, opstået som følge af udstedelse af ECB-gældsbeviser

    Anskaffelsespris

    Obligatorisk

    9.4

    Netto-tilgodehavender i forbindelse med fordelingen af eurosedler inden for Eurosystemet+),  (*1)

    For de nationale centralbanker: nettotilgodehavender i forbindelse med anvendelse af seddelfordelingsnøglen, dvs. inklusive ECB's udstedelse af sedler i forbindelse med Eurosystem-interne-tilgodehavender, kompensationsbeløbet og dets modpost som defineret i Den Europæiske Centralbanks afgørelse (EU) 2016/2248 (ECB/2016/36) (5)

    For ECB: Tilgodehavender i forbindelse med ECB's udstedelse af sedler i henhold til afgørelse ECB/2010/29

    Nominel værdi

    Obligatorisk

    9.5

    Andre tilgodehavender i Eurosystemet (netto)+)

    Nettoposition for følgende delposter:

     

     

    a)

    Nettotilgodehavender opstået i forbindelse med saldi på TARGET2-konti og korrespondentkonti hos nationale centralbanker, dvs. nettotallet for tilgodehavender og forpligtelser, jf. også passivpost 10.4, »Andre forpligtelser inden for Eurosystemet (netto)«

    a)

    Nominel værdi

    Obligatorisk

    b)

    Tilgodehavende, som skyldes differencen mellem de monetære indtægter, der sammenlægges og fordeles. Kun af betydning for perioden mellem bogføringen af monetære indtægter som led i årsafslutningen og afviklingen på sidste forretningsdag i januar hvert år

    b)

    Nominel værdi

    Obligatorisk

    c)

    Andre Eurosystem-interne tilgodehavender denomineret i euro, som kan opstå, herunder foreløbig fordeling af ECB’s indtægter*

    c)

    Nominel værdi

    Obligatorisk

    9

    10

    Poster under afvikling

    Afviklingskonti (tilgodehavender), herunder ikke-indløste checks

    Nominel værdi

    Obligatorisk

    9

    11

    Andre aktiver

     

     

     

    9

    11.1

    Mønter fra euroområdet

    Euromønter, hvis en national centralbank ikke er retlig udsteder

    Nominel værdi

    Obligatorisk

    9

    11.2

    Materielle og immaterielle anlægsaktiver

    Grunde og bygninger, møbler og inventar, herunder computerudstyr, software

    Anskaffelsespris minus afskrivninger

    Afskrivningssatser:

    Computere og relateret hardware/software og køretøjer: 4 år

    Udstyr, møbler og inventar: 10 år

    Bygninger og kapitaliserede større ombygninger: 25 år

    Nedre grænse for kapitalisering af omkostninger er EUR 10 000 ekskl. moms.

    Anbefales

    9

    11.3

    Andre finansielle aktiver

    Kapitalinteresser og investeringer i datterselskaber, værdipapirer holdt af strategiske/politiske grunde

    Værdipapirer inkl. kapitalandele og investeringsfonde, og andre finansielle instrumenter og saldi, f.eks. tidsindskud og løbende konti holdt som øremærket portefølje

    Omvendte genkøbsforretninger med kreditinstitutter i tilknytning til forvaltningen af værdipapirbeholdninger under denne post

    Eurodenominerede omvendte repoforretninger med finansielle institutioner i euroområdet ud over kreditinstitutter i forbindelse med forvaltningen af værdipapirbeholdninger andre end dem, der fremgår under denne post

    a)

    Omsættelige kapitalandele

    Markedspris

    b)

    Omsættelige investeringsfonde

    Markedspris

    c)

    Kapitalinteresser og ikke-omsættelig aktiekapital og andre kapitalandele holdt som varige investeringer

    Anskaffelsespris med forbehold for værdiforringelse

    d)

    Investeringer i datterselskaber eller betydelige interesser

    Bogført værdi

    e)

    Omsættelige gældsværdipapirer andre end dem, der er holdt-til-udløb

    Markedspris

    Eventuel over- eller underkurs amortiseres

    f)

    Omsættelige gældsværdipapirer klassificeret som holdt-til-udløb eller holdt som en varig investering

    Anskaffelsespris med forbehold for værdiforringelse

    Eventuel over- eller underkurs amortiseres

    g)

    Ikke-omsættelige gældsværdipapirer

    Anskaffelsespris med forbehold for værdiforringelse

    Eventuel over- eller underkurs amortiseres

    h)

    Banktilgodehavender og udlån

    Nominel værdi omregnet til valutakurs, hvis tilgodehavender/lån er denomineret i fremmed valuta

    Anbefalet

    Anbefalet

    Anbefalet

    Anbefalet

    Anbefalet

    Anbefalet

    Anbefalet

    Anbefalet

    9

    11.4

    Revalueringsdifferencer på ikke-balanceførte instrumenter

    Resultater af værdiregulering af valutaterminsforretninger, valutaswaps, renteswaps (medmindre de daglige variationsmarginer anvendes), forward rate agreements, terminsforretninger i værdipapirer, spotforretninger i fremmed valuta fra handelsdagen til afviklingsdagen

    Nettopositionen mellem termin og spot, omregnet til aktuel valutakurs

    Obligatorisk

    9

    11.5

    Periodeafgrænsningsposter

    Indtægter, som forfalder til betaling i fremtiden, men som vedrører indberetningsperioden. Forudbetalte omkostninger og betalte påløbne renter, dvs. renter købt sammen med et værdipapir

    Nominel værdi, valuta omregnet til aktuel valutakurs

    Obligatorisk

    9

    11.6

    Øvrige poster

    a)

    Forskud, lån og andre mindre poster. Lån på forvaltningsbasis. Mønter i nationale euroområde-valutaenheder. Løbende udgifter (akkumuleret nettotab), foregående års tab før dækning

    a)

    Nominel værdi eller pris

    Anbefalet

    b)

    Revaluerings-interimskonto (kun balancepost i løbet af året: urealiserede tab på revalueringsdatoer i løbet af året, som ikke dækkes af de relevante revalueringskonti under passivposten »Revalueringskonti«)

    b)

    Revalueringsdifferencen mellem den gennemsnitlige anskaffelsespris og markedsværdien, valuta omregnet til markedskursen

    Obligatorisk

    c)

    Investeringer i forbindelse med kunders deponering af guld

    c)

    Markedsværdi

    Obligatorisk

    d)

    Netto pensionsaktiver

    d)

    I henhold til artikel 28, stk. 2

    Anbefalet

    Obligatorisk

    e)

    Udestående tilgodehavender opstået pga. Eurosystemets modparters misligholdelse i forbindelse med kreditoperationer i Eurosystemet

    e)

    Nominel/realiserbar værdi (før/efter afvikling af tab)

     

    f)

    Aktiver eller tilgodehavender (over for tredjemand), tilegnet og/eller erhvervet i forbindelse med realisation af sikkerhed, stillet af Eurosystemets modparter i misligholdelse

    f)

    Anskaffelsespris (omregnet til den aktuelle valutakurs på tidspunktet for erhvervelsen, hvis de finansielle aktiver er denomineret i udenlandske valutaer)

    Obligatorisk

    12

    Årets tab

     

    Nominel værdi

    Obligatorisk


    Passiver

    Balancepost (6)

    Kategorisering af indholdet af balanceposterne

    Værdiansættelsesprincip

    Anvendelsesområde (7)

    1

    1

    Seddelomløb (*2)

    a)

    Eurosedler plus/minus reguleringer ved anvendelse af seddelfordelingsnøglen i henhold til afgørelse (EU) 2016/2248 (ECB/2016/36) og afgørelse ECB/2010/29

    a)

    Nominel værdi

    Obligatorisk

    b)

    Pengesedler i nationale euroområde-valutaenheder i det år, hvor der indføres eurosedler og -mønter

    b)

    Nominel værdi

    Obligatorisk

    2

    2

    Forpligtelser i euro over for kreditinstitutter i euroområdet i forbindelse med pengepolitiske operationer

    Post 2.1, 2.2, 2.3 og 2.5: indskud i euro som beskrevet i retningslinje (EU) 2015/510 (ECB/2014/60)

     

     

    2.1

    2.1

    Anfordringskonti (herunder reservekravssystemet)

    Konti i euro, som indehaves af kreditinstitutter, der er opført på listen over finansielle institutioner, som er omfattet af reservekravssystemet i henhold til ESCB-statutten. Denne post viser primært konti, der anvendes til reservekrav

    Nominel værdi

    Obligatorisk

    2.2

    2.2

    Indlånsfacilitet

    Dag-til-dag indskud til en forud fastsat rente (stående facilitet)

    Nominel værdi

    Obligatorisk

    2.3

    2.3

    Tidsindskud

    Indskud med henblik på opsugning af likviditet som led i finjusterende markedsoperationer

    Nominel værdi

    Obligatorisk

    2.4

    2.4

    Finjusterende markedsoperationer

    Pengepolitiske operationer, der har til formål at opsuge likviditet

    Nominel værdi eller repopris

    Obligatorisk

    2.5

    2.5

    Indlån i forbindelse med marginbetalinger

    Indlån fra kreditinstitutter til dækning af værdiforringelse i underliggende aktiver, som ligger til grund for kreditter til disse kreditinstitutter

    Nominel værdi

    Obligatorisk

    3

    3

    Andre forpligtelser i euro over for kreditinstitutter i euroområdet

    Repoforretninger med kreditinstitutter som led i forvaltningen af værdipapirbeholdningerne under aktivpost 7, »Værdipapirer i euro udstedt af residenter i euroområdet«. Andre forretninger, som ikke er relateret til Eurosystemets pengepolitik. Ingen anfordringskonti fra kreditinstitutter. Alle passiver/indlån hidrørende fra pengepolitiske operationer, som er påbegyndt af en national centralbank før dens deltagelse i Eurosystemet

    Nominel værdi eller repopris

    Obligatorisk

    4

    4

    Udstedte gældsbeviser

    Kun en ECB-balancepost — for de nationale centralbanker en overgangsbalancepost.

    Gældsbeviser som beskrevet i retningslinje (EU) 2015/510 (ECB/2014/60). Ikke-rentebærende værdipapirer, der udstedes med henblik på at opsuge likviditet

    Anskaffelsespris

    Eventuelle underkurser amortiseres

    Obligatorisk

    5

    5

    Forpligtelser i euro over for andre residenter i euroområdet

     

     

     

    5.1

    5.1

    Offentlig forvaltning og service

    Løbende konti, tidsindskud, anfordringsindlån

    Nominel værdi

    Obligatorisk

    5.2

    5.2

    Andre forpligtelser

    Løbende konti, som indehaves af personale, virksomheder og kunder, herunder finansielle institutter, som er optaget på listen over institutter, der er fritaget for forpligtelsen til at holde mindstereserver (jf. passivpost 2.1, »Anfordringskonti«). Repoforretninger med finansielle institutioner ud over kreditinstitutter som led i forvaltningen af værdipapirbeholdninger andre end de, der er opført under aktivpost 11.3 »Andre finansielle aktiver«. Tidsindskud, anfordringsindlån

    Nominel værdi

    Obligatorisk

    6

    6

    Forpligtelser i euro over for residenter uden for euroområdet

    Løbende konti, tidsindskud, anfordringskonti, herunder konti til betalingsformål og konti til forvaltning af valutareserver, som indehaves af andre banker, centralbanker, internationale/supranationale institutioner, herunder Europa-Kommissionen, løbende konti, som indehaves af andre indlånere. Omvendte repoforretninger til forvaltningen af værdipapirer i euro.

    Saldi på TARGET2-konti, der tilhører centralbanker i medlemsstater, der ikke har euroen som valuta

    Nominel værdi eller repopris

    Obligatorisk

    7

    7

    Forpligtelser i fremmed valuta over for residenter i euroområdet

    Løbende konti. Forpligtelser i henhold til repoforretninger; som regel investeringstransaktioner, der anvender valutaaktiver eller guld

    Nominel værdi, omregnet til aktuel valutakurs

    Obligatorisk

    8

    8

    Forpligtelser i fremmed valuta over for residenter uden for euroområdet

     

     

     

    8.1

    8.1

    Indlån, saldi og andre forpligtelser

    Løbende konti. Forpligtelser i henhold til repoforretninger; som regel investeringstransaktioner, der anvender valutaaktiver eller guld

    Nominel værdi, omregnet til aktuel valutakurs

    Obligatorisk

    8.2

    8.2

    Forpligtelser i forbindelse med kreditfaciliteten under ERM II

    Lånoptagelse i henhold til ERM II-betingelserne

    Nominel værdi, omregnet til aktuel valutakurs

    Obligatorisk

    9

    9

    Modpost til særlige trækningsrettigheder tildelt af IMF

    SDR-denomineret post, som viser det SDR-beløb, der oprindeligt blev tildelt det pågældende land/den pågældende nationale centralbank

    Nominel værdi, omregnet til markedskurs

    Obligatorisk

    10

    Eurosystem-interne forpligtelser+)

     

     

     

    10.1

    Forpligtelser svarende til overførslen af valutareserver+)

    Kun en ECB-balancepost, denomineret i euro

    Nominel værdi

    Obligatorisk

    10.2

    Forpligtelser i tilknytning til udstedelse af ECB-gældsbeviser+)

    Balancepost kun for nationale centralbanker

    Eurosystem-interne forpligtelser over for nationale centralbanker, opstået som følge af udstedelse af ECB-gældsbeviser

    Anskaffelsespris

    Obligatorisk

    10.3

    Forpligtelser (netto) i forbindelse med fordelingen af eurosedler i Eurosystemet+),  (*2)

    Balancepost kun for nationale centralbanker.

    For de nationale centralbanker: nettoforpligtelser i forbindelse med anvendelse af seddelfordelingsnøglen, dvs. inklusive ECB's udstedelse af sedler i forSbindelse med Eurosystem-interne-tilgodehavender, kompensationsbeløbet og dets modpost som defineret i afgørelse (EU) 2016/2248 (ECB/2016/36)

    Nominel værdi

    Obligatorisk

    10.4

    Andre forpligtelser i Eurosystemet (netto)+)

    Nettoposition for følgende delposter:

     

     

    a)

    Nettoforpligtelser opstået i forbindelse med saldi på TARGET2-konti og korrespondentkonti hos de nationale centralbanker, dvs. nettotallet for tilgodehavender og forpligtelser — jf. også. aktivpost 9.5, »Andre tilgodehavender inden for Eurosystemet (netto)«

    a)

    Nominel værdi

    Obligatorisk

    b)

    Passiv, som skyldes differencen mellem de monetære indtægter, der sammenlægges og fordeles. Kun af betydning for perioden mellem bogføringen af monetære indtægter som led i årsafslutningen, og afviklingen på sidste forretningsdag i januar hvert år

    b)

    Nominel værdi

    Obligatorisk

    c)

    Andre Eurosystem-interne tilgodehavender denomineret i euro, som kan opstå, herunder foreløbig fordeling af ECB’s indtægter*

    c)

    Nominel værdi

    Obligatorisk

    10

    11

    Poster under afvikling

    Saldi på afviklingskonti (forpligtelser), herunder girotransaktioner under afvikling

    Nominel værdi

    Obligatorisk

    10

    12

    Andre forpligtelser

     

     

     

    10

    12.1

    Revalueringsdifferencer på ikke-balanceførte instrumenter

    Resultater af værdiregulering af valutaterminsforretninger, valutaswaps, renteswaps (medmindre de daglige variationsmarginer anvendes), forward rate agreements, terminsforretninger i værdipapirer, spotforretninger i fremmed valuta fra handelsdagen til afviklingsdagen

    Nettopositionen mellem termin og spot, omregnet til aktuel valutakurs

    Obligatorisk

    10

    12.2

    Periodeafgrænsningsposter

    Udgifter, som forfalder til betaling i fremtiden, men som vedrører rapporteringsperioden. Indtægter modtaget i rapporteringsperioden, men som vedrører en fremtidig periode

    Nominel værdi, valuta omregnet til markedskursen

    Obligatorisk

    10

    12.3

    Øvrige poster

    a)

    Skatterelaterede interimskonti. Sikringskonti i fremmed valuta til sikkerhed for en kredit eller en garanti. Repoforretninger med finansielle institutioner som led i forvaltningen af værdipapirbeholdningerne under aktivpost 11.3 »Andre finansielle aktiver«. Andre obligatoriske indskud end reservekrav. Andre mindre poster. Løbende indtægter (akkumuleret nettooverskud), foregående års overskud før udlodning. Forpligtelser på forvaltningsbasis. Mønter i omløb, hvor en national centralbank er lovmæssig udsteder. Sedler i omløb i nationale euroområde-valutaenheder, som er ophørt med at være lovligt betalingsmiddel, men stadig i er omløb efter året, hvor der er indført eurosedler- og mønter, medmindre de er medtaget under passivposten »Hensættelser«

    a)

    Nominel værdi eller (repo)pris

    Anbefalet

    b)

    Kunders deponering af guld

    b)

    Markedsværdi

    Obligatorisk

    c)

    Netto pensionsforpligtelser

    c)

    I henhold til artikel 28, stk. 2

    Anbefalet

    10

    13

    Hensættelser

    a)

    Til pensioner, finansielle risici og andre formål, f.eks. forventede fremtidige udgifter, hensættelser til nationale euroområde-valutaenheder, som er ophørt med at være lovligt betalingsmiddel, men stadig i er omløb efter året, hvor der er indført eurosedler og -mønter, medmindre medtaget under passivpost 12.3, »Andre forpligtelser/Øvrige poster«.

    De nationale centralbankers bidrag til ECB i henhold til artikel 48.2 i ESCB-statutten er konsolideret med de tilsvarende beløb under aktivpost 9.1, »Kapitalinteresser i ECB«+)

    a)

    Anskaffelsespris/nominel værdi

    Anbefalet

    b)

    For modpartsrisiko opstået som følge af pengepolitiske operationer

    b)

    Nominel værdi

    Obligatorisk

    11

    14

    Revalueringskonti

    Revalueringskonti vedrørende prisbevægelser for guld, alle typer af euro-denominerede værdipapirer og alle typer af værdipapirer i fremmed valuta, optioner, værdireguleringsdifferencer i tilknytning til renterisikoderivater; revalueringskonti vedrørende valutakursbevægelser for hver nettovalutaposition, herunder valutaswaps/terminsforretninger og SDR

    De nationale centralbankers bidrag til ECB i henhold til artikel 48.2 i ESCB-statutten er konsolideret med de tilsvarende beløb under aktivpost 9.1, »Kapitalinteresser i ECB«+)

    Revalueringsdifferencen mellem den gennemsnitlige anskaffelsespris og markedsværdien, valuta omregnet til markedskursen

    Obligatorisk

    12

    15

    Kapital og reserver

     

     

     

    12

    15.1

    Kapital

    Indbetalt kapital — ECB's kapital er konsolideret med de deltagende nationale centralbankers kapitalandele

    Nominel værdi

    Obligatorisk

    12

    15.2

    Reserver

    Lovmæssige reserver og andre reserver. Overført resultat

    De nationale centralbankers bidrag til ECB i henhold til artikel 48.2 i ESCB-statutten er konsolideret med de tilsvarende beløb under aktivpost 9.1, »Kapitalinteresser i ECB«+)

    Nominel værdi

    Obligatorisk

    10

    16

    Årets overskud

     

    Nominel værdi

    Obligatorisk


    (*1)  Poster, der skal harmoniseres.

    (1)  Oplysninger om eurosedler i omløb, renter af Eurosystem-interne nettotilgodehavender/-forpligtelser som følge af fordelingen af eurosedler inden for Eurosystemet og monetære indtægter harmoniseres i de nationale centralbankers offentliggjorte årsregnskaber. De poster, som skal harmoniseres, er angivet med en stjerne i bilag IV, VIII og IX. De poster, som skal harmoniseres, er angivet med stjerne i bilag IV, VIII og IX.

    (2)  Nummereringen i den første kolonne vedrører de balanceformater, der er angivet i bilag V, VI og VII (ugentlige balancer og Eurosystemets konsoliderede årsbalance). Nummereringen i den anden kolonne vedrører balanceformatet i bilag VIII (årsbalance for en centralbank). Poster markeret med »+)« konsolideres i Eurosystemets ugentlige balancer.

    (3)  De regler for sammensætning og værdiansættelse, der er angivet i dette bilag, betragtes som obligatoriske for ECB's regnskaber og for alle aktiver og passiver i de nationale centralbankers regnskaber, som er væsentlige for Eurosystemets formål, dvs. væsentlige for Eurosystemets funktion.

    (4)  Den Europæiske Centralbanks retningslinje (EU) 2015/510 af 19. december 2014 om gennemførelse af Eurosystemets pengepolitiske ramme (ECB/2014/60) (EUT L 91 af 2.4.2015, s. 3).

    (5)  Den Europæiske Centralbanks afgørelse (EU) 2016/2248 af 3. november 2016 om fordelingen af de monetære indtægter til de nationale centralbanker i de medlemsstater, der har euroen som valuta (ECB/2016/36) (EUT L 347 af 20.12.2016, s. 26).

    (*2)  Poster, der skal harmoniseres. Jf. betragtning 5.

    (6)  Nummereringen i den første kolonne vedrører de balanceformater, der er angivet i bilag V, VI og VII (ugentlige balancer og Eurosystemets konsoliderede årsbalance). Nummereringen i den anden kolonne vedrører balanceformatet i bilag VIII (årsbalance for en centralbank). Poster markeret med »+)« konsolideres i Eurosystemets ugentlige balancer.

    (7)  De regler for sammensætning og værdiansættelse, der er angivet i dette bilag, betragtes som obligatoriske for ECB's regnskaber og for alle aktiver og passiver i de nationale centralbankers regnskaber, som er væsentlige for Eurosystemets formål, dvs. væsentlige for Eurosystemets funktion.


    BILAG II

    Bilag IX til retningslinje (EU) 2016/2249 (ECB/2016/34) erstattes af følgende:

    »Bilag IX

    EN CENTRALBANKS OFFENTLIGGJORTE RESULTATSOPGØRELSE  (1)  (2)

    (millioner EUR)

    Resultatopgørelse for året, som slutter den 31. december …

    Indberetningsår

    Foregående år

     

     

    1.1.

    Renteindtægter

     (*1)

     

     

    1.2.

    Renteudgifter  (*1)

     

     

    1

    Nettorenteindtægter

     

     

    2.1.

    Realiserede gevinster/tab på finansielle operationer

     

     

    2.2.

    Nedskrivninger af finansielle aktiver og positioner

     

     

    2.3.

    Overførsler til/fra hensættelser for finansielle risici

     

     

    2

    Nettoresultat af finansielle operationer, nedskrivninger og risikohensættelser

     

     

    3.1.

    Indtægter fra gebyrer og provisioner

     

     

    3.2.

    Udgifter til gebyrer og provisioner

     

     

    3

    Nettoindtægter/-udgifter fra gebyrer og provisioner

     

     

    4

    Indtægter fra aktier og kapitalindskud (*1)

     

     

    5

    Nettoresultat af sammenlægningen af monetære indtægter  (*1)

     

     

    6

    Andre indtægter

     

     

    Nettoindtægter i alt

     

     

    7

    Personaleomkostninger (4)

     

     

    8

    Administrationsomkostninger (4)

     

     

    9

    Afskrivninger på materielle og immaterielle anlægsaktiver

     

     

    10

    Tjenesteydelser i forbindelse med seddelproduktion (5)

     

     

    11

    Øvrige omkostninger

     

     

    12

    Indkomstskat og andre offentlige afgifter på indkomst

     

     

    Årets overskud/(tab)

     

     

    «

    (*1)  Poster, der skal harmoniseres. Jf. betragtning 5.

    (1)  Formatet for ECB’s resultatopgørelse er lidt anderledes. Jf. bilag III til Den Europæiske Centralbanks afgørelse (EU) 2016/2247 af 3. november 2016 om Den Europæiske Centralbanks årsregnskab (ECB/2016/35) (EUT L 347 af 20.12.2016, s. 1).

    (2)  Oplysninger om eurosedler i omløb, renter af Eurosystem-interne nettotilgodehavender/-forpligtelser som følge af fordelingen af eurosedler inden for Eurosystemet og monetære indtægter harmoniseres i de nationale centralbankers offentliggjorte årsregnskaber. De poster, som skal harmoniseres, er angivet med en stjerne i bilag IV, VIII og IX.

    (3)  Centralbankerne kan angive det nøjagtige eurobeløb eller beløb afrundet på anden måde.

    (4)  Herunder administrative hensættelser.

    (5)  Denne post anvendes i forbindelse med udlicitering af seddelproduktion (omkostninger i forbindelse med tjenesteydelser leveret af eksterne virksomheder, der har fået til opgave at producere pengesedler på centralbankernes vegne). Det anbefales, at omkostninger i forbindelse med udstedelse af både nationale eurosedler og eurosedler indregnes i resultatopgørelsen, når de er faktureret eller i øvrigt pådraget.«


    Top