Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52013DC0739

    MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET, RÅDET, DET EUROPÆISKE ØKONOMISKE OG SOCIALE UDVALG OG REGIONSUDVALGET Kommissionens arbejdsprogram for 2014

    /* COM/2013/0739 final */

    52013DC0739

    MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN Kommissionens arbejdsprogram for 2014 /* COM/2013/0739 final */


    Indledning

    Efter fem år med global finanskrise ser vi nu de første tegn på et begyndende økonomisk opsving i EU. Men der er tale om svage tegn, som endnu ikke mærkes af dem, der har været hårdest ramt af krisen, blandt andet de unge arbejdsløse. Vi må bygge videre på de fremskridt, der er gjort indtil nu, og videreføre reformerne i de hårdest pressede medlemsstater. Men der er ikke desto mindre klare indikationer på, at Europa lidt efter lidt er ved at komme styrket og sundere ud af krisen takket være de gennemgribende økonomiske og finanspolitiske reformer og den målrettede indsats, der er gjort på EU- og på nationalt plan for at få gang i vækst og jobskabelse.

    Men vi må ikke side med hænderne i skødet. For 2014 er et år, hvor der må skabes resultater, som må føres ud i livet. Et år, hvor vi må få vedtaget alle de mange vækstfremmende forslag, der befinder sig i lovgivningsprocessen, og hurtigt få dem ført ud i livet. Ved at fokusere meget stærkt på resultater i de kommende måneder kan vi vise EU's borgere og erhvervsliv, at de kan gå fremtiden fortrøstningsfuldt i møde.

    Det vil fortsat være vækst og jobskabelse, der står i centrum for Europa-Kommissionens arbejdsprogram for 2014. Det er de overordnede mål, som Kommissionen vil lægge til grund i sine analyser af de reformer, der er behov for i medlemsstaterne – hvor bestræbelserne på at få rettet op på de offentlige finanser, reformere de økonomiske strukturer og sætte skub i vækststimulerende investeringer må fortsætte med uformindsket styrke - og de initiativer, der foreslås på europæisk plan for at støtte den økonomiske genopretning og jobskabelsen og imødegå krisens sociale virkninger.

    Igennem de seneste fem år har EU-institutionerne og medlemsstaterne sammen bestræbt sig på at klare de store udfordringer, Europa i dag står over for. Og der er opnået betydelige resultater i denne periode – det er lykkedes at sikre og styrke euroen, EU har nu fået et bedre økonomisk styringssystem, der er indført en ny generation af finanstilsyn og –regulering, grunden til en bankunion er blevet lagt, arbejdet med at uddybe det indre marked er blevet intensiveret, og der er opnået politisk enighed om EU-budgettet, der jo er EU's vækst- og investeringsfond. Borgernes Europaår gav os anledning til at reflektere over, hvor meget EU letter den enkelte borgers dagligdag, og fik inddraget borgerne i en direkte dialog om EU's fremtid. EU har gang på gang optrådt som en central aktør, når det drejer sig om at tackle de globale udfordringer, vi står over for i dag.

    Men udfordringerne er stadigvæk enorme. Arbejdsløsheden, især blandt de unge, ligger fortsat på et niveau, der er helt uacceptabelt, både økonomisk og samfundsmæssigt. De små virksomheder – som er rygraden i den europæiske økonomi – har fortsat vanskeligheder med at skaffe sig den kapital, de har brug for til at skabe vækst og beskæftigelse. Og selv om der er sket fremskridt, har EU endnu ikke helt fået fuldført det indre marked på flere vigtige områder, bl.a. inden for digital økonomi, energi og tjenesteydelser.

    Men de udfordringer, vi står over for, er ikke alene af økonomisk karakter. Der er brug for, at EU gør en indsats for at værne om værdier og borgerrettigheder – hvad enten det drejer sig om forbrugerbeskyttelse, arbejdstagerrettigheder, ligestilling, beskyttelse af minoriteter, miljønormer, databeskyttelse eller beskyttelse af privatlivets fred. Vi må udvise solidaritet og ansvarlighed i håndteringen af de nødvendige opgaver i forbindelse med forvaltningen af Europas grænser og sikre beskyttelse af alle, der er i nød. Og erfaringerne har vist, hvilken nyttig rolle Kommissionen kan spille i situationer, hvor retsstatsprincipperne udsættes for alvorlige, systemiske trusler.

    Samtidig er vi nødt til at reagere på de strukturelle udfordringer, vi står over for – og samtidig udnytte de muligheder, de også rummer – og sætte ind over for klimaforandringer, tilpasse os til den aldrende befolkning, sikre, at arbejdskraften i Europa har de nødvendige kvalifikationer og kompetencer, få opbygget en mere ressourceeffektiv økonomi, finde frem til nye kilder til konkurrenceevne og innovation i globaliseringens tidsalder og bidrage til stabilitet i verden omkring os. Kommissionen vil gøre, hvad den kan, for at sikre, at de enestående muligheder, som samarbejdet i EU om at tackle de fælles udfordringer giver os, vil blive fuldt udnyttet i de kommende år. Og i de fleste tilfælde er der tale om globale udfordringer, hvor der er brug for EU som en effektiv aktør på den internationale scene.

    Kommissionens arbejdsprogram for 2014 kommer til at fokusere på at videreføre denne indsats og skabe håndgribelige resultater for EU's borgere. I praksis betyder det, at den vil arbejde tæt sammen med Europa-Parlamentet og Rådet om hurtigt at få vedtaget de vigtige forslag, der endnu er til behandling, således at de nye EU-finansieringsprogrammer kommer i gang til tiden, og uddybe samarbejdet med medlemsstaterne og mellem dem indbyrdes om gennemførelsen af Europa 2020-strategien inden for rammerne af det europæiske semester.

    I 2014 bliver der også tale om sonderende undersøgelser på flere områder til forberedelse af de afgørelser, den kommende Kommission vil skulle træffe. Der er bl.a. tale om at videreudvikle konceptet om en uddybet og egentlig Økonomisk og Monetær Union bygget op omkring økonomisk union, finanspolitisk union, bankunion og politisk union. De forestående valg til Europa-Parlamentet giver en god lejlighed til en bred debat om, hvordan vi kan skabe et stærkere og mere forenet og åbent EU.

    De største udfordringer i 2014

    Den vigtigste opgave for Europa-Parlamentet og Rådet i begyndelsen af 2014 vil bestå i at få afsluttet forhandlingerne om en række allerede fremlagte forslag, der vil kunne sætte skub i vækst og beskæftigelse. Kommissionen vil arbejde tæt sammen med begge institutioner om at få bragt disse forhandlinger til en succesrig afslutning før valgene til Europa-Parlamentet. Bilag I indeholder en liste over de forslag, Kommissionen anser for at være særlig vigtige, og som er langt nok fremme i forhandlingerne til at have en realistisk chance for at blive vedtaget inden for de kommende måneder. Der er tale om forslag angående bl.a. bankunion, de to akter for det indre marked, arbejdstageres mobilitet og den digitale dagsorden.

    Samtidig har EU også allerede vedtaget et omfattende lovgivningsprogram, som nu skal sættes i værk. Kommissionen vil gøre, hvad den kan, for at disse foranstaltninger hurtigst muligt kan komme EU-borgerne til gode. Den vil fortsat samarbejde med medlemsstaterne om at sikre, at EU-reglerne gennemføres, anvendes og håndhæves korrekt. En vigtig opgave kommer desuden til at bestå i at få iværksat den nye generation af investeringsprogrammer, der støttes under EU's flerårige finansielle ramme (FFR). Det er vigtigt, at FFR-programmerne for årene 2014-2020 hurtigt kommer godt i gang, for det vil kunne sætte skub i den europæiske økonomi. Men forudsætningen for, at projekterne kan komme i gang på stedet hurtigst muligt, er, at lovgivningsrammerne er vedtaget, og at de nødvendige strukturer, procedurer og programmer er på plads i medlemsstaterne.

    Kommissionen vil i 2014 videreføre de nøgleprocesser, som i dag er blevet en vigtig del af EU's arbejdsmåde. Der er bl.a. tale om at:

    · fremme virkeliggørelsen af Europa 2020-målene gennem politikkoordinationen under det europæiske semester

    · konsolidere de fremskridt, der er gjort inden for økonomisk styring

    · rapportere om fremskridt inden for den økonomiske, sociale og territoriale samhørighed

    · videreføre den årlige udvidelsespakke og den europæiske naboskabspolitik.

    Den vil også bygge videre på nyere initiativer som f.eks. resultattavlen på retsområdet, og arbejde videre med initiativer som f.eks. strategien for romaer.

    Blandt de andre vigtige opgaver for Kommissionen kan nævnes en række vigtige internationale forhandlinger, bl.a. om det transatlantiske handels- og investeringspartnerskab med USA og de internationale klimaforhandlinger. Kommissionen er også parat til fuldt ud at spille sin rolle, når det drejer sig om problemer i forbindelse med udviklingssamarbejde og humanitære og andre krisesituationer.

    Ud over en konsolidering af allerede trufne initiativer arbejder Kommissionen også på et begrænset antal nye initiativer, som vil blive lagt på bordet i 2014 (se bilag II). Med nogle af dem er der tale om tiltag, der indgik i arbejdsprogrammet for 2013, og som udtrykkeligt omfattede initiativer, der skulle fremlægges i første halvdel af 2014. Andre er affødt af internationale forpligtelser eller beror på den årlige politikplanlægning. Bortset fra de tilfælde, hvor der er tale om retlige forpligtelser, tekniske opdateringer eller krisesituationer, vil Kommissionen ikke fremlægge andre nye lovgivningsforslag.

    Ved siden af disse nye initiativer vil Kommissionen gennemføre forberedende og sonderende undersøgelser på en lang række områder, som kan danne grundlag for nogle af de vigtige beslutninger, der skal træffes i de kommende år. Der er bl.a. tale om konsekvensanalyser og offentlige høringer med det formål at få identificeret vigtige temaer og valgmuligheder og afklare deres potentielle konsekvenser.

    Som et vigtigt led heri indgår også evaluering af allerede vedtagen lovgivning, hvor man med friske øjne ser på, om den er formålstjenlig ("fit for purpose"). Kommissionen har for nylig udsendt en meddelelse[1] om resultaterne af denne REFIT-øvelse, hvori den opstiller et vidtrækkende program for analyser og lovgivningsreformer. Det bliver et af hovedtemaerne i 2014 (bilag III), mens bilag IV indeholder en liste over de forslag, der vil blive trukket tilbage.

    Ud over lovgivning i forbindelse med iværksættelsen af FFR-programmerne i den næste periode og anden lovgivning, der er ved at være vedtaget (herunder også de i bilag I nævnte foranstaltninger), indeholder bilag V en liste over en række udvalgte vigtige stykker lovgivning, der vil begynde at få virkning i løbet af 2014.

    Vigtigste mål for 2014

    Økonomisk og monetær union

    På baggrund af den snarlige optagelse af Letland som eurozonens 18. medlem vil Kommissionen fortsætte arbejdet med at styrke den økonomiske styring og få oprettet bankunionen, i overensstemmelse med planen for en udbygget og egentlig økonomisk og monetær union. I sin nylige meddelelse om ØMU'ens sociale dimension understregede Kommissionen, hvor vigtig en større sammenhængskraft i ØMU'en er for hele det europæiske samfund. En ØMU med fødderne fast plantet i Europas demokratiske strukturer er den bedste måde at vinde borgernes tillid på, og overvejelserne omkring uddybningen af ØMU'en vil fortsætte i 2014.

    Inden for rammerne af det europæiske semester vil koordineringen af økonomiske politikker blive styrket i 2014, der er det andet år med twopacklovgivningen, som skal hjælpe med til at sikre, at de nationale budgetter stemmer overens med euroområdets finanspolitiske mål. Ligesom i de foregående år vil Kommissionen indlede semesteret med den årlige vækstundersøgelse i november. Den næste generation af programmer inden for samhørighedspolitikken vil også fokusere på gennemførelsen af de landespecifikke henstillinger.

    Med hensyn til regulering i bank- og finanssektoren er indførelsen af den fælles tilsynsmekanisme og vedtagelsen af den fælles afviklingsmekanisme de vigtigste mål i 2014. Kommissionen vil fortsætte den gennemgribende reform af regulering og tilsyn i finanssektoren ved at tage fat på strukturreformer af banker, skyggebanker og langsigtet finansiering. For et sundt finanssystem og gennemførelse af alle G20-forpligtelser er og bliver en forudsætning for et bæredygtigt opsving og finansiel stabilitet på længere sigt.

    På baggrund af de stramme og fragmenterede kreditmarkeder i hele EU vil Kommissionen arbejde på at forbedre det finansielle systems evne til at finansiere realøkonomien og øge brugen af finansielle instrumenter for at maksimere EU-budgettets løftestangsvirkning. Den arbejder sammen med Den Europæiske Investeringsbank på at lette små og mellemstore virksomheders adgang til finansiering for dermed at få sat skub i den økonomiske vækst, og dette arbejde vil blive videreført. På alle disse områder er en stærk opbakning fra medlemsstaterne af afgørende betydning.

    Et andet vigtigt mål går ud på at intensivere bekæmpelsen af sort arbejde, skattesvindel og skatteunddragelse. Kommissionen vil fortsat støtte bestræbelserne på at sikre et sundt og effektivt skattegrundlag for de offentlige finanser og undersøge, hvordan udformningen og gennemførelsen af skattepolitikken bedst kan støtte EU's økonomi.

    Intelligent, bæredygtig og inklusiv vækst

    De nye FFR-programmer er udformet således, at de understøtter Europa 2020-målene, og de indeholder en bred vifte af foranstaltninger, der tager sigte på at få gang i investeringer og jobskabelse og fremme den sociale inklusion, med fokus på udvikling af menneskelig kapital og reformer, der kan få direkte indvirkning på vækst og beskæftigelse. Der arbejdes på at få programmerne helt op at køre i 2014. Det drejer sig bl.a. om at få afsluttet indgåelsen af de nye partnerskabsaftaler og de tilsvarende programmer inden for de europæiske struktur- og investeringsfonde, således at der kan skabes håndgribelige og målbare resultater i alle medlemsstaterne. Med vedtagelsen af innovationsinvesteringspakken bliver det også muligt at få iværksat en række offentlig-private partnerskaber i nøglesektorer. Og reformen af den fælles landbrugspolitik vil føre til flere job i landdistrikter og fremme en grønnere økonomi.

    Vækst er nøglen til flere og bedre arbejdspladser og til styrkelse af den sociale samhørighed. Bekæmpelse af ungdomsarbejdsløsheden er helt et overordnet mål, for den uacceptabelt høje ungdomsarbejdsløshed har alvorlige samfundsmæssige konsekvenser og kan på sigt få alvorlige følger for de unge arbejdsløse og for dynamikken i den europæiske økonomi. For at få kickstartet jobskabelsen for de unge og lette overgangen fra skole til arbejde er det helt afgørende, at medlemsstaterne gennemfører ungdomsgarantien. Det er meget vigtigt, at der investeres i uddannelse og kompetenceudvikling, og at arbejdskraftens mobilitet øges, bl.a. gennem et styrket samarbejde mellem offentlige arbejdsformidlinger og ved at få fjernet urimelige eller uforholdsmæssige hindringer for adgang til regulerede og liberale erhverv og for den frie bevægelighed inden for disse erhverv. Der bør især fokuseres på at udnytte det potentiale, der ligger i vækstsektorer som den grønne økonomi, ikt og sundheds- og socialsektoren. Og selv om de finanspolitiske og økonomiske reformer er ved at bære frugt, er der stadigvæk store problemer med social eksklusion og ulighed. En maksimal udnyttelse af hele det potentiale, der ligger i de europæiske struktur- og investeringsfonde, vil også yde et meget væsentligt bidrag til den økonomiske genopretning. Desuden skal EU-programmer som Erasmus+, programmet for beskæftigelse og social innovation, Den Europæiske Fond for Tilpasning til Globaliseringen og Fonden for Bistand til de Socialt Dårligst Stillede fungere som vigtige drivkræfter for uddannelse, kompetenceudvikling, jobskabelse og social samhørighed.

    For at bevare sin konkurrenceevne i verden må EU støtte investeringer i innovation og forskning ved at føre hele Horisont 2020-programmet ud i livet, skabe de rette markeds- og økonomiske vilkår og sørge for en bedre afstemning af den indsats, der gøres i medlemsstaterne. Der skal foretages en grundig analyse af mulige flaskehalse og muligheder, som skal danne grundlag for opstilling af fremtidige mål. Der er behov for en moderne industripolitik, som kan understøtte erhvervslivet effektivt, og Kommissionen vil se nærmere på, hvilken strategi der bør anlægges for at imødegå de udfordringer, EU's industri i dag står over for, ikke mindst med hensyn til standardisering. Adgang til kvalificeret arbejdskraft, et fuldt integreret energimarked og en aktiv handelsdagsorden er alt sammen områder, hvor Kommissionen arbejder på at fremme vækst og sikre ens spilleregler i den globale konkurrence.

    Grundlaget for alle disse tiltag må være et velfungerende indre marked og en fair konkurrence, en effektiv offentlig forvaltning og en forudselig og tidssvarende regulering. Det er en helt overordnet opgave for Kommissionen. En fuld implementering af det indre marked på nøgleområder som tjenesteydelser og energi og fuldendelsen af moderniseringen af statsstøttereglerne er vigtige skridt på vejen mod den endelige gennemførelse af det indre marked. Vedtagelsen af nøgleforanstaltningerne i Single Market Act II vil også sætte skub i en række sektorer af strategisk betydning for EU's økonomi og fjerne hindringer for bl.a. investeringer på tværs af grænserne. Kommissionen vil fortsætte arbejdet med at få indført en statut for det europæiske gensidige selskab for at sikre ens spilleregler for alle virksomheder.

    I den forbindelse spiller REFIT-programmet en særlig vigtig rolle for Kommissionens bestræbelser på at styrke konkurrencedygtigheden i alle politiksektorer og især hjælpe de små og mellemstore virksomheder. Kommissionen har foretaget en screening af EU's regelværk og opstillet en liste over konkrete foranstaltninger, lovgivningsrevisioner, ophævelser af regler og tilbagetrækninger af forslag samt evalueringer, der skal sikre, at EU's lovgivning er "fit for purpose". Det skal være et vigtigt bidrag til at forbedre rammevilkårene for erhvervslivet gennem forenkling og strømlining af lovgivning.

    Et fuldt integreret og sammenkoblet indre marked i tele-, energi- og transportsektoren kræver en effektiv og sikker netværksinfrastruktur, med adgang for alle til en overkommelig pris. Og det kræver igen en mobilisering af private og offentlige investeringer, klare reguleringsrammer, kompetenceudvikling og investeringer i innovation, forskning og udvikling. Med Connecting Europe-faciliteten vil EU's budget fungere som katalysator for den private sektors investeringer i strategiske netværksinfrastrukturer. Kommissionen vil også fortsat arbejde på at fremme og udvikle EU's potentiale i turistsektoren.

    Samtidig skal den omfattende udbygning af digitale tjenester og grænseoverskridende interoperable løsninger fremme en modernisering af de offentlige forvaltninger og føre til en mere åben og effektiv service til såvel virksomheder som borgere. En moderne offentlig sektor spiller en afgørende rolle, når det drejer sig om at klare de udfordringer, Europa står over for i det 21. århundrede.

    Alle energiforbrugere bør have adgang til et fuldt integreret energimarked i 2014 og nyde godt af den yderligere sikkerhed, der ligger i energiforbindelser til andre medlemsstater. Der bør lægges særlig vægt på slutkundemarkedet i energisektoren for at sikre, at forbrugerne kan få det fulde udbytte af det indre energimarked. Også i 2014 vil energieffektivitet stå højt på dagsordenen, og målet er en mere konkurrencedygtig og bæredygtig energi.

    I transportsektoren bør borgerne kunne nyde godt af mere effektive net og mulighed for let at skifte mellem forskellige transportformer. Vedtagelsen af forslagene om bl.a. jernbaner, lufthavne, lufttrafikstyring og havne vil åbne op for nye muligheder og fremme mere konkurrencedygtige infrastrukturer.

    I september fremlagde Kommissionen et forslag, der skulle bane vej for et indre marked i telesektoren. Hvis dette forslag bliver vedtaget, vil det være et vigtigt skridt på vejen mod et dynamisk indre marked for telekommunikation inden udgangen af 2015. Det vil kunne danne grundlag for et ægte digitalt indre marked, føre til øget produktivitet og give europæerne adgang til et righoldigt udbud af indhold, når de bliver i stand til at gå på nettet når som helst og hvor som helst og på en hvilken som helst måde. Blandt andre vigtige elementer i den digitale dagsorden er de forslag, der er fremsat om netværks- og informationssikkerhed og databeskyttelse samt den fortsatte modernisering af intellektuelle ejendomsrettigheder.

    Ud fra et strukturelt perspektiv er der fortsat et stort uudnyttet potentiale for en mere produktiv og samtidig mindre ressourceforbrugende EU-økonomi. En nedbringelse af skadelige miljøvirkninger er af afgørende betydning for en bæredygtig fremtid. En mere effektiv brug af ressourcerne vil bidrage til vækst, beskæftigelse og øget konkurrenceevne, især ved at mindske virksomhedernes omkostninger, og vil samtidig give store gevinster for sundhed og miljø og i form af lavere energiomkostninger og nye muligheder for innovation og investering. Det står også i centrum for overvejelserne om, hvordan vi kan løse de affaldsproblemer, samfundet i dag står over for, og udnytte alle muligheder for genbrug. En bæredygtig forvaltning af vores naturressourcer var et af de centrale mål i reformen af landbrugspolitikken og er også et helt centralt element i reformen af den fælles fiskeripolitik, som tager sigte på at udnytte potentialet for økonomisk vækst i kystområderne og overalt i fiskerisektoren.

    Forslagene om en klima- og energipolitisk ramme frem til 2030 danner rammen om de konkrete foranstaltninger, der må iværksættes nu, så vi i tide kan opfylde de ambitiøse mål om nedbringelse af drivhusgasserne og samtidig sikre energiforsyninger til en rimelig pris. Disse rammer skal også skabe større sikkerhed om investeringer og åbne op for nye jobmuligheder. I 2014 må der gøres en stor indsats for at bygge videre på disse rammer og vise, at EU er på forkant forud for forhandlingerne om en international klimaaftale i 2015.

    Rets- og sikkerhedsområdet

    EU skal beskytte sine borgere og værne om deres rettigheder. En effektiv håndhævelse af EU-reglerne og et styrket samarbejde mellem nationale myndigheder på rets- og sikkerhedsområdet har helt afgørende betydning herfor.

    Det indebærer, at der sættes ind på at bekæmpe kriminalitet, korruption og terrortrusler og sikre respekten for de grundlæggende rettigheder. De tilbagevendende tragedier i Middelhavet, herunder den seneste ved Lampedusa, har yderligere understreget nødvendigheden af en EU-indsats, der også bør omfatte en større indsats for at forebygge tab af menneskeliv til søs og hjælpe dem, der søger international beskyttelse, sikre beskyttelsen af EU's grænser, sætte ind over for menneskesmuglere og intensivere samarbejdet med tredjelande.

    Blandt EU's mål indgår også fødevare- og produktsikkerhed. Implementeringen af de skærpede regler om forbrugerprodukters sikkerhed og om menneskers, dyrs og planters sundhed har også afgørende betydning for vækst og jobskabelse. Der skal desuden sættes fokus på beskyttelse af kritiske infrastrukturer og forebyggelse af og beredskab mod katastrofer samt effektiv krisehåndtering. Det indebærer også, at vi må sikre os, at brug af kernekraftenergi sker under overholdelse af de højeste sikkerhedsstandarder.

    Et effektivt retsvæsen, et sikkert miljø og en klar bekæmpelse af svig virker alt sammen fremmende for økonomien, og veludformede politikker styrker forbrugernes tillid og sundhed. For at borgerne og virksomhederne kan gøre fuldt brug af deres rettigheder, må de have let adgang til domstolene på lige fod i alle EU-landene, ikke mindst når der er tale om tvister på tværs af grænserne. Oprettelsen af en europæisk anklagemyndighed, som Kommissionen har foreslået, vil åbne mulighed for en mere effektiv retsforfølgning af svig rettet mod EU's finansielle interesser. Kommissionen vil desuden overveje yderligere systemforbedringer i OLAF-forordningen med afsæt i de proceduregarantier i Kommissionens forslag om den europæiske anklagemyndighed, der kan overføres til OLAF's administrative undersøgelser og indføres endnu inden oprettelsen af anklagemyndigheden.

    Når overgangsperioden i Lissabontraktaten er udløbet i 2014, vil politi- og retssamarbejdet i straffesager være fuldt inkorporeret i EU's retssystem. Kommissionen vil redegøre for sit syn på, hvordan politikkerne inden for retlige og indre anliggender bør udvikles og uddybes, når Stockholmprogrammet udløber.

    Den Europæiske Union bygger på en række overordnede grundlæggende værdier, herunder retsstatsprincipperne, og Kommissionen er tidligere blevet opfordret til at gribe ind i medlemsstater, hvor retsstaten så ud til at være truet. Kommissionen vil fremlægge forslag til et sæt rammer for en ensartet reaktion på sådanne situationer, der vil være baseret på objektivitet og ligebehandling af medlemsstaterne. De skulle kun bringes i anvendelse i situationer, hvor der på basis af forudfastsatte benchmarks består en alvorlig, systemisk risiko for retsstaten.

    EU's optræden udadtil

    Et forenet EU kan også handle mere effektivt på den globale scene. EU's udvidelsesdagsorden er med til at konsolidere fred og stabilitet ved vores grænser og udbrede vores grundlæggende værdier og demokrati. Efter Kroatiens tiltrædelse fastholder Kommissionen sit engagement med landene på Vestbalkan og Tyrkiet. Den højtstående repræsentant, som også er næstformand for Kommissionen, har arbejdet på at skabe et vigtigt gennembrud i relationerne mellem Serbien og Kosovo. Vores naboskabspolitik forfølger de samme mål hinsides vores grænser i vores nærmeste nabolande mod øst og mod syd. Af særlig betydning i denne sammenhæng er undertegnelsen af aftalerne med Ukraine, Moldova og Georgien mod øst og støtten til demokratiseringsprocesserne mod syd.

    Den vedvarende krise i Syrien har igen tydeliggjort, hvor vigtigt EU's bidrag til kriseløsning er, og kræver stadigvæk en indsats fra EU's side. Fremme af fred og sikkerhed er en hovedhjørnesten i EU's eksterne politik, og vores indsats kan ikke stoppe ved Europas grænser. EU vil forsat inden for rammerne af en helhedstilgang arbejde på at fremme fred og sikkerhed og samtidig fokusere på strategiske initiativer såsom sikkerhed til søs og større stabilitet i andre dele af verden. De taskforcer, som hidtil har været brugt til at støtte overgangen til demokrati i vore sydlige nabolande, skal også sættes ind i andre lande som f.eks. Myanmar.

    Globale udfordringer som fremme af stabilitet, bæredygtig udvikling og politisk reform kræver en fælles indsats for at beskytte og fremme vores interesser og værdier. I den sammenhæng er vores eksterne økonomiske relationer et vigtigt middel til at styrke vores position i verden. EU spiller en førende rolle i verdenshandelen og har opbygget stærke relationer med mange vigtige strategiske partnere. Desuden har EU opstillet en ambitiøs dagsorden for handelsforhandlinger og for implementering af nyligt indgåede aftaler og håndhævelse af handelsregler. Kommissionen vil sørge for at holde tempoet oppe i forhandlingerne med vigtige partnere. Den vil også fortsat arbejde på at opnå enighed på WTO's 9. ministerkonference i december om handelslettelser og få pustet nyt liv i multilaterale forhandlinger. Den har fremlagt forslag om konsulær bistand, som vil sikre EU-borgere en bedre assistance i krisesituationer. Også når det drejer sig om økonomisk og finansiel styring på det globale plan spiller EU en central rolle, og EU går desuden i spidsen for at fremme bæredygtig udvikling og bekæmpe klimaforandringer. Den globale kamp mod skatteunddragelse og bankhemmelighed står nu højt på dagsordenen for G20-topmødet.

    Kollektivt set er EU fortsat den største yder af global udviklingsbistand og humanitær bistand i verden. Kommissionen er allerede i gang med forberedelserne til MDG/SDG-topmødet, en ny international klimaaftale og post-Hyogo-rammerne for katastroferisikostyring - som alle sammen er vigtige forhandlinger i løbet af 2014. Desuden skal Kommissionen også i gang med overvejelser om de fremtidige relationer med AVS-landene efter 2020.

    Når EU taler med én stemme, får EU større indflydelse. Den afgørende forudsætning er, at der er sammenhæng mellem EU-politikkernes interne og eksterne dimension. At arbejde henimod et indre marked i forsvarssektoren for at få udviklet en europæisk industribase for forsvarsudstyr vil få stor betydning herfor og samtidig kunne bidrage til vækst og beskæftigelse.

    [1] Målrettet og effektiv regulering (REFIT): Resultaterne og de næste skridt, COM(2013) 685 af 2.10.2013.

    Bilag I: Prioriterede lovgivningsforslag

    Forslag || Fuld titel || KOM/SEK/interinstitutionel reference || Vedtagelsesdato

    Den fælles afviklingsmekanisme || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ensartede regler og en ensartet procedure for afvikling af kreditinstitutter og visse investeringsselskaber inden for rammerne af en fælles afviklingsmekanisme og en fælles bankafviklingsfond og om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1093/2010 || COM(2013) 520 2013/0253 (COD) || 7/2013

    Genopretning og afvikling af banker || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om et regelsæt for genopretning og afvikling af kreditinstitutter og investeringsselskaber og om ændring af Rådets direktiv 77/91/EØF og 82/891/EF, af direktiv 2001/24/EF, 2002/47/EF, 2004/25/EF, 2005/56/EF, 2007/36/EF og 2011/35/EF og af forordning (EU) nr. 1093/2010 || COM(2012) 280 2012/0150 (COD) || 6/2012

    Indskudsgarantiordninger || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om indskudsgarantiordninger || KOM(2010) 368 2010/0207 (COD) || 7/2010

    Finansielle instrumenter || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om markeder for finansielle instrumenter og ophævelse af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2004/39/EF || KOM(2011) 656 2011/0296 (COD) || 10/2011

    Detailbanksektoren (Single Market Act II) || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om sammenlignelighed af gebyrer i forbindelse med betalingskonti, flytning af betalingskonti og adgang til at oprette og anvende betalingskonti med basale funktioner || COM(2013) 266 2013/0139 (COD) || 5/2013

    Langsigtede investeringsfonde (Single Market Act II) || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om europæiske langsigtede investeringsfonde || COM(2013) 462 2014/0214 (COD) || 6/2013

    Hvidvaskning af penge || Forslag til Parlamentets og Rådets direktiv om forebyggende foranstaltninger mod anvendelse af det finansielle system til hvidvaskning af penge og finansiering af terrorisme   || COM(2013) 45 2013/0025 (COD) || 2/2013

    Offentlige arbejdsformidlinger || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets afgørelse om øget samarbejde mellem offentlige arbejdsformidlinger || COM(2013) 430 2013/0202 (COD) || 6/2013

    Udstationering af arbejdstagere (Single Market Act I) || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om håndhævelse af direktiv 96/71/EF om udstationering af arbejdstagere som led i udveksling af tjenesteydelser || COM(2012) 131 2012/0061 (COD) || 3/2012

    Fri bevægelighed for arbejdstagere || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om foranstaltninger til fremme af arbejdstagernes udøvelse af deres ret til fri bevægelighed || COM(2013)236 2013/0124 (COD) || 4/2013

    Net- og informationssikkerhed  (Single Market Act II) || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om foranstaltninger, der skal sikre et højt fælles niveau for net- og informationssikkerhed i hele EU || 2012/CNECT/027 COM(2013) 48 2013/0027 (COD) ( || 2/2013

    Telepakken || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om foranstaltninger vedrørende EU's indre marked for elektronisk kommunikation med henblik på at opnå et netforbundet europæisk område, og om ændring af direktiv 2002/20/EF, 2002/21/EF og 2002/22/EF samt forordning (EF) nr. 1211/2009 og forordning (EU) 531/2012 || COM(2013) 627 2013/0309 (COD) || 9/2013

    Betalingspakken (Single Market Act II) || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om betalingstjenester i det indre marked og om ændring af direktiv 2002/65/EF, 2013/36/EU og 2009/110/EF og om ophævelse af direktiv 2007/64/EF Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om interbankgebyrer for kortbaserede betalingstransaktioner || COM(2013) 547 COM(2013) 550 2013/0264 (COD) 2013/0265(COD) || 7/2013

    E-identifikation og e-signaturer (Single Market Act I) || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om elektronisk identifikation og tillidstjenester til brug for elektroniske transaktioner på det indre marked || COM(2012) 238 2012/0146 (COD) || 6/2012

    4. jernbanepakke (Single Market Act II) || Fjerde jernbanepakke - færdigetablering af det fælleseuropæiske jernbaneområde for at fremme konkurrenceevne og vækst i Europa Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ophævelse af Rådets forordning (EØF) nr. 1192/69 om fælles regler for normaliseringen af jernbanevirksomhedernes regnskaber Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om Den Europæiske Unions Jernbaneagentur og om ophævelse af forordning (EF) nr. 881/2004 Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af forordning (EF) nr. 1370/2007 for så vidt angår åbning af de nationale markeder for personbefordring med jernbane Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2012/34/EU af 21. november 2012 om oprettelse af et fælles europæisk jernbaneområde, for så vidt angår åbning af markedet for indenlandsk passagertransport med jernbane og forvaltning af jernbaneinfrastrukturen Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om  interoperabilitet i jernbanesystemet i Den Europæiske Union Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om jernbanesikkerhed || COM(2013) 25 COM(2013)26/2 COM(2013) 27 COM(2013) 28 COM(2013) 29 COM(2013) 30 COM(2013) 31 2013/0016 (COD) 2013/0013 (COD) 2013/0014 (COD) 2013/0028 (COD) 2013/0029(COD) 2013/0015 (COD) 2013/0016 (COD) || 1/2013

    ETS Luftfart || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om ændring af direktiv 2003/87/EF om en ordning for handel med kvoter for drivhusgasemissioner i Fællesskabet med henblik på senest i 2020 at implementere en international aftale om markedsbaseret regulering af emissioner fra international luftfart || COM(2013) 722 || 10/2013

    Erstatningssøgsmål || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om visse bestemmelser om søgsmål i henhold til national ret angående erstatning for overtrædelser af medlemsstaternes og Den Europæiske Unions konkurrenceregler || COM(2013)404 2013/0185(COD) || 6/2013

    Offentlige aftaler (Single Market Act I) || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om fremgangsmåderne ved indgåelse af kontrakter inden for vand- og energiforsyning, transport samt posttjenester Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om offentlige indkøb || KOM(2011) 895 KOM(2011) 896 2011/0439 (COD) 2011/0438 (COD) || 12/2011

    Elektronisk fakturering i forbindelse med offentlige indkøb  (Single Market Act II) || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om elektronisk fakturering i forbindelse med offentlige indkøb || COM(2013) 449 2013/0213 (COD) || 6/2013

    Reform af  konkursreglerne  (Single Market Act II) || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 1346/2000 om konkurs || COM(2012) 744 2012/0360 (COD) || 12/2012

    Databeskyttelsespakken || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om beskyttelse af fysiske personer i forbindelse med de kompetente myndigheders behandling af personoplysninger med henblik på at forebygge, efterforske, opdage eller retsforfølge straffelovsovertrædelser eller fuldbyrde strafferetlige sanktioner og om fri udveksling af sådanne oplysninger Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om beskyttelse af fysiske personer i forbindelse med behandling af personoplysninger og om fri udveksling af sådanne oplysninger (generel databeskyttelsesforordning) || COM(2012) 10 COM(2012) 11 2012/0010 (COD) 2012/0011 (COD) || 1/2012

    Den Europæiske Anklagemyndighed || Forslag til Rådets forordning om oprettelse af en europæisk anklagemyndighed || COM(2013) 534 2013/0255 (APP) || 7/2013

    Direktivet om administrativt samarbejde || Forslag til Rådets direktiv om ændring af direktiv 2011/16/EU for så vidt angår obligatorisk automatisk udveksling af oplysninger på beskatningsområdet || COM(2013) 348 2013/0188 (CNS) || 6/2013

    Finansafgift || Forslag til Rådets direktiv om gennemførelse af forstærket samarbejde på området for afgift på finansielle transaktioner || COM(2013) 71 || 2/2013

    Tobaksdirektivet || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om indbyrdes tilnærmelse af medlemsstaternes love og administrative bestemmelser om fremstilling, præsentation og salg af tobak og tobaksrelaterede produkter || COM(2012) 788 2012/0366 (COD) || 12/2012

    Politiske partier || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om statut for og finansiering af europæiske politiske partier og europæiske politiske fonde Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af forordning (EU, Euratom) nr. 966/2012 om finansiering af europæiske politiske partier || COM(2012) 499 COM(2012) 712 2012/0237 (COD) 2012/0336 (COD) || 9/2012

    Bilag II: Nye initiativer[1]

    Nr. || Titel || Initiativtype[2] || Beskrivelse af  målsætninger

    Landbrug og udvikling af landdistrikter

    1. || Revision af EU's politik og lovgivning om økologisk produktion || Lovgivningsmæssigt/Ikkelovgivningsmæssigt || Som fastlagt i REFIT-programmet er der tale om at vurdere relevansen af de nugældende regler om økologisk produktion (forordning 834/2007 og meddelelse KOM(2004) 415) for den fremtidige udvikling i sektoren.

    2. || Gennemgang af landbrugsordningen for regionerne i den yderste periferi (POSEI) || Lovgivningsmæssigt/Ikkelovgivningsmæssigt || Der er tale om en evaluering af POSEI-ordningen på baggrund af reformen af den fælles landbrugspolitik

    Klima, energi og miljø

    3. || Klima- og energipolitisk ramme frem til 2030 || Lovgivningsmæssigt/Ikkelovgivningsmæssigt || Det drejer sig om at opstille rammer for energi- og klimapolitikken efter 2020 og frem til 2030 for at tilvejebringe et langsigtet perspektiv for investeringer, fremme et mere bæredygtigt, sikkert og konkurrencedygtigt energisystem i EU og sikre, at EU efter 2020 er på den rette kurs med hensyn til opfyldelse af klima- og energimålene

    4. || Rammer for en sikker ukonventionel kulbrinteudvinding || Lovgivningsmæssigt/Ikkelovgivningsmæssigt || Formålet er at sikre en effektiv og sikker udnyttelse af mulighederne for at sprede energiforsyningerne og forbedre konkurrenceevnen, bl. a. ved ukonventionel kulbrinteproduktion, i de medlemsstater, der ønsker at udnytte disse muligheder Målet er at skabe ensartede vilkår overalt i EU, klarhed og forudsigelighed for både operatørerne og borgerne, bl.a. i forbindelse med efterforskningsprojekter, og opfylde offentlighedens forventninger med hensyn til fuld hensyntagen til drivhusgasproblemer og styring af klima- og miljørisici.

    Konkurrence, herunder på landbrugsområdet

    5. || Modernisering af statsstøttereglerne i nøglesektorer || Ikkelovgivningsmæssigt || Der er tale om at fuldende moderniseringen af statsstøttereglerne i nøglesektorer og herunder bl. a. vurdere, hvordan retningslinjerne for statsstøtte til lufthavne og flyselskaber har fungeret, revidere miljøstøtteretningslinjerne, retningslinjerne for støtte til forskning, udvikling og innovation og rammebestemmelserne for rednings- og omstruktureringsstøtte samt vedtage nye retningslinjer for landbrug og skovbrug.

    6. || Modernisering af statsstøttereglerne: Generel gruppefritagelsesforordning || Ikkelovgivningsmæssigt || Den revision af den generelle gruppefritagelsesforordning, der skal foretages som led i moderniseringen, skal tage sigte på en tilpasning af de generelle forenelighedskriterier  for at sikre større effektivitet i statsstøtteudgifterne og administrative forenklinger. I denne pakke indgår en ny gruppefritagelsesforordning for landbrug og skovbrug.

    Konkurrence

    7. || Revision af konkurrencereglerne for teknologioverførselsaftaler || Ikkelovgivningsmæssigt || Formålet er at opdatere de nuværende regler, der udløber i 2014, og bl. a. fremme licensering af intellektuelle ejendomsrettigheder, som kan stimulere innovation, uden at det skader konkurrencen

    Udvikling og miljø

    8. || Opfølgende initiativer med henblik på udviklingsrammen efter 2015 || Ikkelovgivningsmæssigt || Der er tale om hele den proces, der består i at samle milleniumudviklingsmålene, som udløber i 2015, og målene for bæredygtig udvikling i en helhedsramme for en ambitiøs udviklingsdagsorden efter 2015. Hvornår meddelelsen herom kommer, vil afhænge af udfaldet af de igangværende internationale drøftelser.

    Beskæftigelse, sociale anliggender, arbejdsmarkedsforhold og inklusion

    9. || Arbejdskraftens mobilitet || Lovgivningsmæssigt/Ikkelovgivningsmæssigt || Denne pakke tager sigte på at fremme den frie bevægelighed inden for EU gennem en bedre koordinering af socialsikringsordninger, således at borgerne kan gøre mere effektivt brug af deres rettigheder, og dermed bidrage til vækst og beskæftigelse. Der bliver bl. a. tale om en gennemgang af de senest opnåede resultater og en revision af forordning 883/2004 og forordning 987/2009  om koordinering af sociale  sikringsordninger samt et initiativ om meget mobile arbejdstagere

    10. || Meddelelse om jobskabelse i den grønne økonomi || Ikkelovgivningsmæssigt || Denne meddelelse vil omhandle en række vigtige tiltag til støtte for jobskabelse og mere effektiv udnyttelse af ressourcerne på arbejdspladsen som en af største udfordringer for EU' konkurrenceevne Den vil fokusere på nøglesektorer og på at skabe overblik over  kompetencebehovet i en mere ressourceeffektiv økonomi.

    Energi

    11. || Status over gennemførelsen af det indre marked i energisektoren og handlingsplan for gennemførelse af det indre energimarked på slutbrugerniveau || Ikkelovgivningsmæssigt || På baggrund af målet om fuld gennemførelse af det indre marked i energisektoren inden udgangen af 2014 vil Kommissionen rapportere om  implementeringen af de hidtil vedtagne regler og foranstaltningerne i den handlingsplan, der var indeholdt i meddelelsen om det indre marked i energisektoren fra 2020. Kommissionen vil også iværksætte et initiativ rettet mod slutkundemarkedet, som vil tage sigte på at fremme forbrugernes engagement, styrke konkurrencen og forbedre energisystemets strukturer til gavn for forbrugerne.

    Erhvervspolitik

    12. || Industripolitikpakke || Ikkelovgivningsmæssigt || Kommissionen vil udsende en meddelelse om forarbejdningsindustrien og dertil knyttede tjenesteydelser i EU, hvor målet er at styrke de europæiske virksomheders konkurrenceevne.  Pakken kommer til at omfatte en revision af lovgivningen om det indre marked for industriprodukter, der skal tage sigte på at eliminere de resterende handelsbarrierer, gøre lovgivningen bedre og mere effektiv og bringe den i overensstemmelse med den seneste udvikling.

    13. || Handlingsplan for forsvarsindustrien || Ikkelovgivningsmæssigt || Dette initiativ vil tage sigte på at opstille en række konkrete foranstaltninger til forbedring af forsvarsindustriens konkurrenceevne.

    Miljø

    14. || Ressourceeffektivitet og affald || Lovgivningsmæssigt || Dette initiativ skal med afsæt i de fremskridt, der er gjort med gennemførelsen af køreplanen for et ressourceeffektivt Europa, tage sigte på at udnytte EU's økonomiske potentiale til større produktivitet med et lavere ressourceforbrug og bane vej for en cirkulær økonomi. Det skal bygge på de konklusioner, der kan drages med hensyn til opstilling af egnede mål og indikatorer, og en revision af de overordnede mål i EU's affaldslovgivning (i overensstemmelse med revisionsklausulerne i affaldsrammedirektivet, affaldsdeponeringsdirektivet og emballagedirektivet)  samt en ex post-evaluering af  direktiverne om affaldsstrømme, med en vurdering af mulighederne for at skabe bedre sammenhæng mellem dem.

    15. || Ligestilling Nedbringelse af kønsbestemte lønforskelle || Ikkelovgivningsmæssigt || Det drejer sig om at fremme og lette en effektiv håndhævelse af ligelønsprincippet i praksis og hjælpe medlemsstaterne med at finde frem til den rette tilgang til at få mindsket de vedvarende lønforskelle mellem kønnene

    Den Europæiske Menneskeretighedskonvention (EU-tiltrædelse)

    16. || EU's tiltrædelse af menneskerettigheds-konventionen - interne regler || Lovgivningsmæssigt || Der er tale om at få fastlagt de interne operative regler, der er nødvendige for EU's snarlige tiltrædelse af Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

    EU's optræden udadtil og maritime anliggender

    17. || EU-strategi for sikkerhed til søs || Ikkelovgivningsmæssigt || Kommissionen vil i en meddelelse udsendt sammen med Den Høje Repræsentant opstille en sammenhængende strategiramme for sikkerheden til søs på såvel det interne som det eksterne plan, der vil  tage sigte på bedre at imødegå de store problemer omkring sikkerheden til søs ved at udnytte alle de muligheder, der ligger i civilt og militært samarbejde, komplementaritet og sammenlægning af ressourcer.

    Indre anliggender

    18. || Bekæmpelse af voldelig ekstremisme || Ikkelovgivningsmæssigt || Kommissionen vil i en meddelelse fremlægge forslag om nye redskaber til bekæmpelse eller forebyggelse af voldelige former for ekstremisme i medlemsstaterne.  Meddelelsen skal bygge på henstillingerne fra det antiradikaliseringsnetværk, der blev oprettet i 2011, og også indeholde forslag til revision af EU's strategi mod radikalisering og rekruttering.

    Humanitær bistand

    19. || Fastlæggelse af EU's holdning til  indsatsplanen efter Hyogo || Ikkelovgivningsmæssigt || Dette initiativ vil tage sigte på at fastlægge EU's bidrag til drøftelserne om den internationale indsatsplan for katastrofeforebyggelse efter 2015.

    Retlige og indre anliggender

    20. || Overordende mål for den fremtidige indsats inden for retlige og indre anliggender || Ikkelovgivningsmæssigt || Stockholmprogrammet udløber i 2014, hvorefter politikkerne for frihed, sikkerhed og retfærdighed vil være fuldt integreret i EU-systemet, og Kommissionen vil derfor udsende en meddelelse om EU's fremtidige politik på retsområdet og en ny EU-dagsorden for indre anliggender.

    Erhvervsret

    21. || Europæisk tilgængelighedslov || Lovgivningsmæssigt/Ikkelovgivningsmæssigt || Dette initiativ tager sigte på at gøre varer og tjenesteydelser mere tilgængelige for ældre og handicappede på basis af en "design for alle"-tilgang. Dette erhvervsvenlige initiativ kommer til at omfatte bindende foranstaltninger angående offentlige aftaler og harmonisering af tilgængelighedsnormer. Det er for øjeblikket til høring i erhvervslivet og hos interessenter.

    22. || Ny tilgang til konkurs og insolvens || Lovgivningsmæssigt/Ikkelovgivningsmæssigt || Formålet med dette initiativ vil være at få opstillet minimumsstandarder for ordninger, der iværksættes før en konkurs ("rekonstruktion"), for at give hæderlige erhvervsdrivende en ny chance. Det drejer sig om at fjerne hindringer for handel på tværs af grænserne ved at skabe ens spilleregler for skyldnere og fordringshavere i forskellige medlemsstater.

    Indre marked og tjenesteydelser

    23. || Opfølgning på grønbogen om langsigtet finansiering af EU's økonomi || Lovgivningsmæssigt/Ikkelovgivningsmæssigt || Formålet er at få tilvejebragt mere kapital til langsigtede investeringer. Det kan blive nødvendigt at tilpasse eller ændre rammevilkårene og især reguleringen af finansmarkederne for at få finansmarkederne til at yde mere langsigtet finansiering.

    24. || Revision af  ophavsretslovgivningen || Lovgivningsmæssigt/Ikkelovgivningsmæssigt || Der er tale om at se nærmere på de EU-bestemmelser om ophavsret, der har relevans for adgangen til ophavsretsbeskyttet materiale på nettet, for at sikre, at disse regler lever op til de krav, der  stilles i en digital tidsalder. Målet er at nå frem til en tidssvarende lovgivning, der fremmer innovativ markedspraksis, sikrer effektiv anerkendelse af og  vederlag til rettighedshaverne, virker fremmende for kreativitet, kulturel mangfoldighed og innovation, øger valgmulighederne og giver slutbrugerne adgang til lovlige tilbud, åbner mulighed for nye forretningsmodeller og yder et mere effektivt bidrag til at bekæmpe ulovlige tilbud og piratkopiering.

    25. || Krisestyring og afvikling af andre finansielle virksomheder end banker || Lovgivningsmæssigt || Dette initiativ, der tager sigte på at fremme finansiel stabilitet og følge op på foranstaltningerne i banksektoren, skal sikre, at andre finansielle virksomheder end banker kan blive afviklet effektivt, uden at det får systemiske virkninger.

    Beskyttelse af Den Europæiske Unions finansielle interesser

    26. || OLAF-reform || Lovgivningsmæssigt || Efter den meddelelse, Kommissionen udsendte om en bedre styring af OLAF og styrkelse af retsplejegarantierne i forbindelse med kontorets undersøgelser, kunne der foretages yderligere systemiske forbedringer af OLAF-forordningen med afsæt i de processuelle garantier, der er indeholdt i Kommissionens forslag om oprettelse af en europæisk anklagemyndighed, og som kan overføres til OLAF's administrative undersøgelser og iværksættes, endnu før anklagemyndigheden bliver oprettet. Der kan bl. a. være tale om en øget adgang til at få prøvet OLAF's undersøgelsesforansaltninger ved en særlig uafhængig instans og en styrkelse af  retsplejegarantierne i de tilfælde, hvor OLAF foretager ransagninger eller beslaglæggelser i insitutionerne. 

    Forskning og innovation, Økonomiske og monetære anliggender

    27. || Forskning og innovation som nye vækstkilder || Ikkelovgivningsmæssigt || I forlængelse af initiativet "Innovation i EU" vil Kommissionen udsende en meddelelse om innovation som kilde til øget konkurrenceevne og fremlægge et evidensgrundlag til indkredsning af prioriterede investeringer og nødvendige strukturreformer for at få frigjort et vækstpotentiale i en tid med finanspolitisk konsolidering.

    Retsstaten

    28. || Retsstatsprincipperne i EU || Ikkelovgivningsmæssigt || I denne meddelelse vil Kommissionen videreføre overvejelserne om en ramme for en konsekvent reaktion i tilfælde, hvor retsstaten er under pres.

    Beskatning og toldunion

    29. || På vej mod et endeligt momssystem || Ikkelovgivningsmæssigt || Dette initiativ skal følge op på meddelelsen fra december 2011 om det fremtidige momssystem og tager sigte på at opstille retningslinjer  for anvendelsen af princippet om, at leverancer af varer og tjenesteydelser inden for EU skal beskattes i bestemmelseslandet - som er den mest farbare vej frem - hvilket samtidig betyder, at det langsigtede mål om beskatning i oprindelseslandet opgives.

    Bilag III: REFIT-tiltag 

    Nr. || Titel || Initiativtype[3] || Beskrivelse:

    1. || Omarbejdning og sammenskrivning af tre direktiver om information og høring af medarbejderne[4] || Lovgivningsmæssigt (omarbejdning) || Omarbejdning og sammenskrivning af tre direktiver efter det fitnesstjek, der blev foretaget i juli 2013[5], for at løse nogle af de problemer, Kommissionen pegede på i arbejdsdokumentet herom (og bringe direktiverne til at fungere bedre). Dette initiativ er sendt til høring hos arbejdsmarkedets parter.

    2. || Revision af lovgivningen om fødevarehygiejne || Lovgivningsmæssigt (forenkling, ny lovgivning) || Der skal vedtages en ny retsakt herom, med forenklede procedurer og mere fleksible regler for SMV.

    3. || Forenkling af veterinærmedicinlovgivningen || Lovgivningsmæssigt (forenkling) || Markedsføring af veterinærmedicin i EU kræver en markedsføringstilladelse. De administrative byrder for veterinærmedicinindustrien skal lempes med forenklede og mere effektive procedurer for indhentning og bevarelse af en markedsføringstilladelse.

    4. || Rammeforordning om integrerede erhvervsstatistikker (FRIBS)[6] || Lovgivningsmæssigt || Dette initiativ tager sigte på at få bragt erhvervsstatistikker ind under en fælles retlig ramme for derigennem at strømline og rationalisere referencearkitekturen i de europæiske erhvervsstatistikker og fjerne unødige byrder for respondenterne.

    5. || Rammeforordning om integrerede social- og arbejdsmarkedsstatistikker[7] || Lovgivningsmæssigt || Dette initiativ tager sigte på at få bragt social- og arbejdsmarkedsstatistikker ind under en fælles retlig ramme for derigennem at strømline og rationalisere referencearkitekturen i de europæiske social- og arbejdsmarkedsstatistikker og fjerne unødige byrder for respondenterne.

    6. || Reform af  landbrugsbedriftsundersøgelserne || Lovgivningsmæssigt || Basisretsakten skal afkortes og strømlines, og der skal vedtages en delegeret retsakt med henblik på den næste bedriftsundersøgelse, som ifølge planerne skal finde sted i 2020.

    7. || Omarbejdning af otte selskabsretsdirektiver[8] || Lovgivningsmæssigt (kodificering) || De selskabsretlige direktiver indeholder regler om stiftelse og drift af virksomheder. Disse otte direktiver drejer sig om stiftelse og registrering af selskaber, investorbeskyttelse (f. eks. via kapitalkrav), fusioner og opsplitninger samt visse forhold omkring oplysningspligt. Nogle dele af de nuværende regler på området er vanskelige at anvende, især for SMV.[9] Der arbejdes på at få indført ét samlet brugervenligt regelsæt på det selskabsretlige område ved at kodificere i alt otte selskabsretsdirektiver[10]. Det nye regelsæt skal bygges op omkring en virksomheds "livscyklus", fra dens stiftelse til dens opløsning. Det skal desuden indeholde et fælles afsnit med definitioner og oplysningsforpligtelser og føre til en betydelig forenkling af EU-reglerne for person- og kapitalselskaber.

    8. || Revision og forenkling af statsstøttereglerne i landbrugssektoren || Lovgivningsmæssigt (revision) || Der skal foretages en revision af statsstøttereglerne i landbrugssektoren for at øge deres økonomiske relevans og sætte større fokus på de sager, der har reel indvirkning på konkurrencen og samhandelen i det indre marked, og for at  forenkle regler og procedurer og mindske byrderne for SMV.

    9. || Revision og forenkling af lovgivningen om økologisk landbrug || Lovgivningsmæssigt (revision) || Revisionen af lovgivningen om økologisk landbrug skal rette op på inkonsekvente, utilstrækkelige og ineffektive bestemmelser,  forenkle reglerne og mindske omkostningerne ved at overholde dem.

    10. || Kodificering af 26 rådsforordninger efter vedtagelsen af to bemyndigelsesforordninger inden for den fælles handelspolitik[11] || Lovgivningsmæssigt (kodificering) || Der er tale om forslag om at kodificere denne lovgivning og bringe den i overensstemmelse med TEUF.

    11. || Eksport til nyttiggørelse af ikke farligt affald, forordning 1418/2007[12] || Lovgivningsmæssigt (forenkling) || Der er tale om en opdatering af forordningen, med forenkling af procedurer og mindskelse af administrative byrder.

    12. || Forenkling af reglerne for adgang til markedet for international godskørsel  [13] || Lovgivningsmæssigt (forenkling) || Forslaget vil tage sigte på forenkling og afklaring af reglerne for adgang til markedet for international godskørsel og reglerne for vejtransportfirmaers transportydelser.  Det skal desuden forenkle håndhævelsesreglerne og sætte de nationale myndigheder  i stand til at foretage målrettet og effektiv kontrol.

    13. || Forordningen om fiskeritilladelser[14] || Lovgivningsmæssigt (omarbejdning) || Omarbejdning af den nugældende forordning om fiskeritilladelser for at forenkle systemet, løse problemerne omkring medlemsstaternes meget forskellige oplysningskrav, skabe bedre sammenhæng mellem forordningen og bekæmpelsen af ulovligt, urapporteret og ureguleret fiskeri  og kontrolsystemet samt i bredere forstand målene for den fælles fiskeripolitiks eksterne dimension.

    14. || Tekniske foranstaltninger til beskyttelse af havorganismer || Lovgivningsmæssigt || Der er tale om at forenkle de tekniske foranstaltninger og bringe dem på linje med den nye fælles fiskeripolitik i en ny rammeforordning.

    15. || Ophævelse af direktiv 1999/45/EF om klassificering, emballering og etikettering af farlige præparater || Lovgivningsmæssigt (ophævelse) || Direktivet er blevet overhalet af de nye regler om klassificering, emballering og etikettering af farlige præparater og blandinger, der blev vedtaget i 2008.

    16. || Ophævelse af et rådsdirektiv om bistand til Kommissionen og samarbejde fra medlemsstaternes side ved den videnskabelige gennemgang af spørgsmål vedrørende levnedsmidler[15] || Lovgivningsmæssigt (ophævelse) || Direktivets bestemmelser er blevet overhalet af den udvikling, der er sket i lovgivningen og rammerne om det videnskabelige samarbejde. Disse opgaver varetages nu af EFSA (Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet).

    17. || Ophævelse af forordningen om stålstatistikker[16] || Lovgivningsmæssigt (ophævelse) || Der er ikke længere brug for denne forordning,  eftersom stålstatistikker i dag indsamles inden for rammerne af andre ordninger.

    18. || Ophævelse af en rådsafgørelse om samarbejdsordninger mellem medlemsstaternes finansielle efterretningsenheder for så vidt angår udveksling af oplysninger[17] || Lovgivningsmæssigt (ophævelse) || Disse regler kommer til at indgå i direktivet om hvidvaskning af penge. Hvornår direktivet skal ophæves, vil afhænge af, hvornår det direktivforslag om hvidvaskning af penge, som Kommissionen fremlagde den 5. februar 2003, vedtages og implementeres og dermed gør afgørelse  2000/642/RIA  overflødig.

    19. || Ophævelse af direktiv 2007/38/EF om  eftermontering af spejle på tunge lastvogne || Lovgivningsmæssigt (ophævelse) || Dette direktiv har ikke længere nogen relevans. Dets bestemmelser indgår nu i forordningerne om typegodkendelse af tunge lastvogne.

    20. || Ophævelse af direktiv 2009/33/EF om fremme af renere og mere energieffektive køretøjer til vejtransport. || Lovgivningsmæssigt (ophævelse) || Der er ikke længere brug for dette direktiv, hvis bestemmelser nu indgår i nye horisontale regler om offentlige indkøb.

    21. || Ophævelse af Rådets beslutning  om en målsætning på fællesskabsplan for nedsættelse af forbruget af primær energi i tilfælde af vanskeligheder for forsyningen med mineralolie og mineralolieprodukter[18] || Lovgivningsmæssigt (ophævelse) || Beslutningen er blevet forældet - i dag anses frigivelse af nødlagre generelt for  at være den bedste løsning i tilfælde af afbrydelser af olieforsyninger, da det giver mulighed for hurtigt at fremskaffe de manglende forsyninger uden at gribe ind i virksomhedernes og borgernes dagligdag.  Det nye direktiv om olielagre (vedtaget i 2009 - alle bestemmelserne har været i kraft fra og med 2013) omfatter nødlagre og åbner mulighed for at opstille mål for forbrugsnedbringelser.

    Bilag IV: Liste over forslag under behandling, der trækkes tilbage[19]

    Nr. || KOM/SEK/interinstitutionel reference || Titel || Begrundelse for tilbagetrækningen || Henvisning til Kommissionens forslag i EUT

    Udvikling og samarbejde - Europe Aid

    1. || KOM(2009) 395 2009/0111/CNS || Forslag til RÅDETS FORORDNING om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 314/2004 om visse restriktive foranstaltninger over for Zimbabwe || Forældet. Revisionen af listen er nu forudset i afgørelse 2011/101/FUSP.  Sanktionsordningen berøres ikke heraf. || EUT C 26  af 28.1.2011, s. 4

    Udvikling og samarbejde - Europe Aid/udenrigspolitiske instrumenter

    2. || KOM(2009) 195 2009/0058(COD)   || Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EF) nr. 1717/2006 om oprettelse af et stabilitetsinstrument || Forældet. Den forordning, det drejede sig om at ændre, udløber ved udgangen af 2013, og Kommissionen har vedtaget et nyt lovgivningsforslag angående stabilitetsinstrumentet inden for rammerne af lovgivningspakken på udenrigsområdet for 2014-2020 (KOM(2011) 845). || EUT C 296 af 30.10.2010, s. 5

    Beskæftigelse, sociale anliggender, arbejdsmarkedsforhold og inklusion

    3. || KOM(2011) 336 2011/0147/COD || Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EF) nr. 1927/2006 om oprettelse af Den Europæiske Fond for Tilpasning til Globaliseringen || Forældet. Den forordning, det drejede sig om at ændre, udløber ved udgangen af 2013. Som led i forslaget til den flerårige finansielle ramme har Kommissionen fremlagt et nyt lovgivningsforslag angående Den Europæiske Fond for Tilpasning til Globaliseringen (2014-2020). || EUT C 264 af 8.9.2011, s. 4.

    Miljø

    4. || KOM(2003) 624 2003/0246(COD) || Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om adgang til klage og domstolsprøvelse på miljøområdet   || Forslaget har været til behandling i de to lovgivende institutioner siden 2003, uden at der er sket større fremskridt. Kommissionen vil overveje andre måder at opfylde forpligtelserne i Århus-aftalen på og er i gang med en konsekvensanalyse. || EUT C 96 af 21.4 2004, s. 22.

    5. || KOM(2006) 232 endelig. || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om rammebestemmelser om beskyttelse af jordbunden og om ændring af direktiv 2004/35/EF || Kommissionen bemærker, at forslaget har været til behandling i otte år, uden at  der er sket større fremskridt. Den vil derfor se nærmere på, om formålet med dette forslag, som Kommissionen stadig lægger vægt på, bedst kan opnås ved at fastholde det eller trække det tilbage og dermed åbne vej for et alternativt initiativ  i den næste mandatperiode. Afgørelsen af dette spørgsmål afhænger af, om det skønnes muligt at nå til enighed før valget til Europa-Parlamentet. || EUT L 200  af 22.7.2009, s. 11.

    Eurostat

    6. || KOM(2011) 335 2011/0146/COD || Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om europæiske statistikker over sikkerhed mod kriminalitet || Uaktuelt. Europa-Parlamentet har vedtaget en negativ beslutning om forslaget. Det drøftes desuden ikke i Rådet. Disse spørgsmål er dog stadigvæk relevante, og Kommissionen vil søge at finde frem til en anden måde at nå målene med forslaget på. || EUT C 264 af  8.9.2011, s. 3.

    Eksterne forbindelser

    7. || KOM(1973) 1929. || Proposition de règlement du Conseil portant ouverture, répartition et mode de gestion du contingent tarifaire communautaire d'autres tissus de coton, de la position 55.09 du tarif douanier commun, originaires de la République libanaise (année 1974) || Forældet. Dette produkt er i mellemtiden blevet liberaliseret. || -

    8. || KOM(1980) 662. || Proposition de règlement rendant applicable des décisions des Conseils de coopération CEE-Algérie, Maroc, Tunisie, Egypte, Liban, Jordanie, Syrie …, remplaçant les Unités de Compte par les Unités de Compte Européennes dans le protocole nº 2 de l'accord entre la Communauté économique européenne et ces pays || Forældet. Forslaget blev vedtaget for Egyptens, Libanons, Jordans og Marokkos vedkommende. Alle aftalerne med de berørte lande, undtagen Syrien, er blevet erstattet af associeringsaftaler. Aftalen med Syrien er stadigvæk i kraft, men skal afløses af en allerede paraferet associeringsaftale. || -

    9. || KOM(1983) 303. || Propositions de règlements du Conseil modifiant une nouvelle fois les articles 6 et 17 du protocole relatif à la définition de la notion de produits originaires et aux méthodes de coopération administrative des accords de coopération entre la Communauté économique européenne et l'Algérie, l'Égypte, La Jordanie, le Liban, le Maroc, la Syrie et la Tunisie || Forældet. Forslaget blev vedtaget for Egyptens og Libanons vedkommende.  Alle aftalerne med de berørte lande, undtagen Syrien, er blevet erstattet af associeringsaftaler. Aftalen med Syrien er stadigvæk i kraft, men skal afløses af en allerede paraferet associeringsaftale. || -

    10. || KOM(1985) 534. || Proposition de règlement (CEE) du Conseil modifiant en ce qui concerne certaines opérations avec l'Afrique du Sud, les régimes applicables aux importations et exportations de certains produits || Forældet. De årsager, der lå til grund for dette forslag, består ikke mere. || -

    11. || KOM(1989) 19. || Proposition de règlement du Conseil portant suspension de concessions tarifaires et relèvements des droits de la nomenclature combinée applicable à certains produits originaires des Etats-Unis || Forældet. De årsager, der lå til grund for dette forslag, består ikke mere. || -

    Sundhed og forbrugere

    12. || KOM(2008) 663. ændret ved KOM(2011) 633 og COM(2012) 48 2008/0256/COD || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om ændring af direktiv 2001/83/EF om oprettelse af en fællesskabskodeks for humanmedicinske lægemidler, for så vidt angår oplysninger til offentligheden om receptpligtige lægemidler || Det oprindelige  forslag  var opdelt i to forslag for at lette drøftelserne i Europa-Parlamentet og Rådet. Aspekterne omkring lægemiddelovervågning kom til at indgå i et nyt forslag, COM (2012) 52, der blev vedtaget som Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2012/26/EU  af 25. oktober 2012 om ændring af direktiv 2001/83/EF. Aspekterne omkring oplysninger til patienter blev indføjet i det ændrede forslag COM (2012) 48. Drøftelserne i Rådet har vist, at det ikke er muligt at nå til enighed om dette forslag. || EUT C 37 af 10.2.2012, s.15, og EUT C 102 af 5.4.2012, s. 27.  

    13. || KOM(2008) 662. ændret ved KOM(2011) 0632 og  COM(2012) 0049 2008/0255/COD || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning, der for så vidt angår information til offentligheden om receptpligtige humanmedicinske lægemidler ændrer forordning (EF) nr. 726/2004, om fastlæggelse af fællesskabsprocedurer for godkendelse og overvågning af human- og veterinærmedicinske lægemidler og om oprettelse af et europæisk lægemiddelagentur || Det oprindelige  forslag  var opdelt i to forslag for at lette drøftelserne i Europa-Parlamentet og Rådet. Aspekterne omkring lægemiddelovervågning kom til at indgå i et nyt forslag, COM (2012) 51, der blev vedtaget som Europa-Parlamentets og Rådets forordning  (EU) 1027/2012  af 25. oktober 2012 om ændring af forordning (EF) nr. 726/2004.  Aspekterne omkring oplysninger til patienter blev indføjet i det ændrede forslag COM (2012) 49. Drøftelserne i Rådet har vist, at det ikke er muligt at nå til enighed om dette forslag. || EUT C 37 af 10.2.2012, s.15, og EUT C 102 af 5.4.2012, s. 27.

    Menneskelige ressourcer og sikkerhed 

    14. || KOM(2005) 190/1 2005/0072/COD || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af forordning (EØF) nr. 1210/90 om oprettelse af Det Europæiske Miljøagentur og Det Europæiske Miljøoplysnings- og Miljøovervågningsnet, for så vidt angår den administrerende direktørs embedsperiode || En ny aftale indgået i 2012 har gjort forslaget forældet (jf. Europa-Parlamentets, Rådets og Kommissionens fælleserklæring og fælles tilgang til decentraliserede agenturer fra juli 2012). || EUT C 172 af  12.7.2005, s. 26.

    15. ||  KOM(2005) 190/2 2005/0073/COD || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af forordning (EØF) nr. 337/75 om oprettelse af et europæisk center for udvikling af erhvervsuddannelse, for så vidt angår direktørens embedsperiode || En ny aftale indgået i 2012 har gjort forslaget forældet (jf. Europa-Parlamentets, Rådets og Kommissionens fælleserklæring og fælles tilgang til decentraliserede agenturer fra juli 2012). || EUT C 172 af  12.7.2005, s. 26.

    16. || KOM(2005) 190/3 2005/0074/COD || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af forordning (EØF) nr. 1365/75 om oprettelse af et europæisk institut til forbedring af livs- og arbejdsvilkårene, for så vidt angår direktørens og vicedirektørens embedsperiode || En ny aftale indgået i 2012 har gjort forslaget forældet (jf. Europa-Parlamentets, Rådets og Kommissionens fælleserklæring og fælles tilgang til decentraliserede agenturer fra juli 2012). || EUT C 172 af  12.7.2005, s. 26.

    17. || KOM(2005) 190/4 2005/0075/COD || Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring af forordning (EØF) nr. 1360/90 om oprettelse af et europæisk erhvervsuddannelsesinstitut, for så vidt angår direktørens embedsperiode ||  Europa-Parlamentets, Rådets og Kommissionens fælleserklæring og fælles tilgang til decentraliserede agenturer fra juli 2012 har gjort dette forslag forældet. || EUT C 172 af  12.7.2005, s. 26.

    18. || KOM(2005) 190/5 2005/0076/COD || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af forordning (EØF) nr. 302/93 om oprettelse af et europæisk overvågningscenter for narkotika og narkotikamisbrug, for så vidt angår direktørens embedsperiode || En ny aftale indgået i 2012 har gjort forslaget forældet (jf. Europa-Parlamentets, Rådets og Kommissionens fælleserklæring og fælles tilgang til decentraliserede agenturer fra juli 2012). || EUT C 172 af  12.7.2005, s. 26.

    19. || KOM(2005) 190/6 2005/0077/COD || Forslag til Rådets forordning om ændring af forordning (EF) nr. 40/94, for så vidt angår embedsperioden for præsidenten for Kontoret for Harmonisering i det Indre Marked || En ny aftale indgået i 2012 har gjort forslaget forældet (jf. Europa-Parlamentets, Rådets og Kommissionens fælleserklæring og fælles tilgang til decentraliserede agenturer fra juli 2012). || EUT C 172 af  12.7.2005, s. 26.

    20. || KOM(2005) 190/7 2005/0078/COD || Forslag til Rådets forordning om ændring af forordning (EF) nr. 2100/94, for så vidt angår embedsperioden for præsidenten for EF-Sortsmyndigheden || En ny aftale indgået i 2012 har gjort forslaget forældet (jf. Europa-Parlamentets, Rådets og Kommissionens fælleserklæring og fælles tilgang til decentraliserede agenturer fra juli 2012). || EUT C 172 af  12.7.2005, s. 26.

    21. || KOM(2005) 190/8 2005/0079/COD || Forslag til Rådets forordning om ændring af forordning (EF) nr. 2965/94 om oprettelse af et oversættelsescenter for Den Europæiske Unions Organer, for så vidt angår direktørens embedsperiode || En ny aftale indgået i 2012 har gjort forslaget forældet (jf. Europa-Parlamentets, Rådets og Kommissionens fælleserklæring og fælles tilgang til decentraliserede agenturer fra juli 2012). || EUT C 172 af  12.7.2005, s. 26.

    22. || KOM(2005) 190/9 2005/0080/COD || Forslag til Rådets forordning om ændring af forordning (EF) nr. 1035/97 om oprettelse af et europæisk observationscenter for racisme og fremmedhad, for så vidt angår direktørens embedsperiode || En ny aftale indgået i 2012 har gjort forslaget forældet (jf. Europa-Parlamentets, Rådets og Kommissionens fælleserklæring og fælles tilgang til decentraliserede agenturer fra juli 2012). || EUT C 172 af  12.7.2005, s. 26.

    23. || KOM(2005) 190/10 2005/0081/COD || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af forordning (EF) nr. 178/2002, for så vidt angår embedsperioden for den administrerende direktør for Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet || En ny aftale indgået i 2012 har gjort forslaget forældet (jf. Europa-Parlamentets, Rådets og Kommissionens fælleserklæring og fælles tilgang til decentraliserede agenturer fra juli 2012). || EUT C 172 af 12.7.2005, s. 27.

    24. || KOM(2005) 190/11 2005/0082/COD || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af forordning (EF) nr. 851/2004 om oprettelse af et europæisk center for forebyggelse af og kontrol med sygdomme, for så vidt angår direktørens embedsperiode || En ny aftale indgået i 2012 har gjort forslaget forældet (jf. Europa-Parlamentets, Rådets og Kommissionens fælleserklæring og fælles tilgang til decentraliserede agenturer fra juli 2012). || EUT C 172 af  12.7.2005, s. 27.

    25. || KOM(2005) 190/12 2005/0083/COD || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af forordning (EF) nr. 726/2004, for så vidt angår embedsperioden for eksekutivdirektøren for Det Europæiske Lægemiddelagentur || En ny aftale indgået i 2012 har gjort forslaget forældet (jf. Europa-Parlamentets, Rådets og Kommissionens fælleserklæring og fælles tilgang til decentraliserede agenturer fra juli 2012). || EUT C 172 af  12.7.2005, s. 27.

    26. || KOM(2005) 190/13 2005/0084/COD || Forslag til Rådets forordning om ændring af forordning (EF) nr. 1321/2004, for så vidt angår embedsperioden for den administrerende direktør for Den Europæiske GNSS-Tilsynsmyndighed || En ny aftale indgået i 2012 har gjort forslaget forældet (jf. Europa-Parlamentets, Rådets og Kommissionens fælleserklæring og fælles tilgang til decentraliserede agenturer fra juli 2012). || EUT C 172 af  12.7.2005, s. 27.

    27. || KOM(2005) 190/14 2005/0085/COD || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af forordning (EF) nr. 2062/94 om oprettelse af et europæisk arbejdsmiljøagentur, for så vidt angår direktørens embedsperiode || En ny aftale indgået i 2012 har gjort forslaget forældet (jf. Europa-Parlamentets, Rådets og Kommissionens fælleserklæring og fælles tilgang til decentraliserede agenturer fra juli 2012). || EUT C 172 af  12.7.2005, s. 27.

    28. || KOM(2005) 190/15 2005/0086/COD || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af forordning (EF) nr. 1406/2002 om oprettelse af et europæisk agentur for søfartssikkerhed, for så vidt angår den administrerende direktørs embedsperiode || En ny aftale indgået i 2012 har gjort forslaget forældet (jf. Europa-Parlamentets, Rådets og Kommissionens fælleserklæring og fælles tilgang til decentraliserede agenturer fra juli 2012). || EUT C 172 af  12.7.2005, s. 27.

    29. || KOM(2005) 190/16 2005/0087/COD || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af forordning (EF) nr. 1592/2002, for så vidt angår embedsperioden for den administrerende direktør og for direktørerne for Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur || En ny aftale indgået i 2012 har gjort forslaget forældet (jf. Europa-Parlamentets, Rådets og Kommissionens fælleserklæring og fælles tilgang til decentraliserede agenturer fra juli 2012). || EUT C 172 af  12.7.2005, s. 27.

    30. || KOM(2005) 190/17 2005/0088/COD || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af forordning (EF) nr. 881/2004 om oprettelse af et europæisk jernbaneagentur, for så vidt angår den administrerende direktørs embedsperiode || En ny aftale indgået i 2012 har gjort forslaget forældet (jf. Europa-Parlamentets, Rådets og Kommissionens fælleserklæring og fælles tilgang til decentraliserede agenturer fra juli 2012). || EUT C 172 af  12.7.2005, s. 27.

    31. || KOM(2005) 190/18 2005/0089/COD || Forslag til Rådets forordning om ændring af forordning (EF) nr. 2007/2004, for så vidt angår embedsperioden for den administrerende direktør og vicedirektør for Det Europæiske Agentur for Forvaltning af Det Operative Samarbejde ved EU-Medlemsstaternes Ydre Grænser || En ny aftale indgået i 2012 har gjort forslaget forældet (jf. Europa-Parlamentets, Rådets og Kommissionens fælleserklæring og fælles tilgang til decentraliserede agenturer fra juli 2012). || EUT C 172 af  12.7.2005, s. 27.

    Indre marked og tjenesteydelser

    32. || KOM(2004) 582. 2004/0203/COD || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om ændring af direktiv 98/71/EF om retlig beskyttelse af mønstre || Drøftelserne af dette forslag i Rådet er ikke kommet videre siden 2010, og det er derfor tydeligvis ikke muligt at nå til enighed om det. Kommissionen vil se på andre måder at løse problemerne på inden for rammerne af en igangværende økonomisk analyse og evaluering af mønsterbeskyttelsessystemet i EU. || EUT C 12 af 18. 1. 2005, s. 25.

    33. || KOM(2010) 350. 2010/0198/CNS || Forslag til Rådets forordning om oversættelsesordningerne for EU-patentet || Forældet. Erstattet af et nyt forslag, KOM (2011) 216, der blev vedtaget som Rådets forordning (EU) nr. 1260/2012 om gennemførelse af et forstærket samarbejde om indførelse af enhedspatentbeskyttelse for så vidt angår gældende oversættelsesordninger. || -

    34. || KOM(2008) 396 2008/0130/APP || Forslag til Rådets forordning om statutten for det europæiske private selskab || Drøftelserne i Rådet er ikke kommet videre siden 2011. Eftersom der kræves enstemmighed, er der ingen udsigt til, at forslaget bliver vedtaget. Kommissionen vil se på andre muligheder inden for rammerne af en igangværende konsekvensanalyse angående enkeltmandsfirmaer. || EUT C 303 af  15.12.2009, s. 8.

    Mobilitet og Transport

    35. || KOM(2011) 710 2011/0327/COD || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2006/126/EF, for så vidt angår kørekort med et førerkorts funktioner || Ude af trit med de relevante bestemmelser om  fartskrivere, som blev vedtaget uden de foreslåede bestemmelser om kørekort, efter at det under forhandlingerne og i den endelige aftale, der blev indgået den 14. maj 2013, blev konkluderet, at det ikke ville være realistisk. || EUT C 37 af 10.2.2012, s. 18

    36. || KOM(2007) 497 2007/0183/CNS                     || Forslag til Rådets afgørelse om indgåelse af en protokol om ændring af aftalen mellem Det Europæiske Fællesskab og Kongeriget Marokko om visse aspekter af lufttrafik for at tage højde for Republikken Bulgariens og Republikken Rumæniens tiltrædelse til Den Europæiske Union || Forældet. Den aftale, der skulle ændres, er blevet overhalet af  den samlede aftale mellem EU og Marokko. || -

    Beskatning og toldunion

    37. || KOM(2002) 64 2002/0041/CNS || Forslag til Rådets direktiv om ændring af direktiv 77/388/EØF vedrørende særordningen for rejsebureauer || Forældet. Forslaget blev fremsat i 2002 og har ikke været drøftet i Rådet siden 2010. I mellemtiden er det blevet overhalet af den udvikling, der er sket i den måde, hvorpå rejsebureauer sælger deres ydelser (herunder pakkerejser) til forbrugerne. || EUT C 126  E af 28.5.2002, s. 390

    38. || KOM(2003) 78-2 2003/0057/COD || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets  forordning om ændring med hensyn til yderligere foranstaltninger vedrørende præstationer af rejsetjenesteydelser af forordning (EØF) nr. 218/92 om administrativt samarbejde inden for området indirekte skatter (moms) || Forældet. Forslaget blev fremsat i 2003 og har ikke været drøftet i Rådet siden 2010. I mellemtiden er det blevet overhalet af den udvikling, der er sket i den måde, hvorpå rejsebureauer sælger deres ydelser (herunder pakkerejser) til forbrugerne. Hænger sammen med forslaget om en særordning for rejsebureauer i KOM (2002)64 || EUT C 76 E af 25.3.2004, s. 4

    39. || KOM(2008) 497 2008/0164/ACC || Forslag til Rådets forordning om ændring af Rådets forordning (EØF) nr. 2112/78 om tiltrædelse af toldkonventionen om international godstransport på grundlag af TIR-carneter (TIR-konventionen) af 14. november 1975 i Genève || Forældet. TIR-konventionen blev konsolideret ved en rådsafgørelse i 2009. || -

    40. || KOM(2004) 728-1 2004/0261/CNS || Forslag til Rådets direktiv om ændring af direktiv 77/388/EØF med henblik på at forenkle de momsmæssige forpligtelser || Forældet på grund af de ændrede regler om  tjenesteydelsers leveringssted. Dette forslag indgik i en pakke bestående af 3 forslag om revision af momssystemet, hvoraf de to blev vedtaget som Rådets forordning (EF) nr. 143/2008 (administrativt samarbejde) og direktiv 2008/9 (tilbagebetaling på tværs af grænserne). Et af elementerne i dette forslag indgik delvis i et ændret lovgivningsforslag om leveringsstedet for tjenesteydelser, der blev vedtaget som Rådets direktiv 2008/8/EF (minikvikskranke kun omfattende telekommunikations-, radio- og tv- samt elektroniske tjenesteydelser). Der kunne dog ikke opnås enighed i Rådet om dette forslag. Som anført i meddelelsen om det fremtidige momssystem ser Kommissionen stadigvæk en forenkling af momspligterne som et vigtigt mål, og den vil arbejde videre hermed. || EUT C 24 af 29.1.2005, s. 10

    Kodificering

    41. || KOM(2007) 755 2007/0256/COD || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om den statistiske nomenklatur for økonomiske aktiviteter i Det Europæiske Fællesskab || Det er ikke muligt at fortsætte den foreslåede kodificering, da retsakten indeholder bestemmelser, som falder ind under de tidligere udvalgsprocedureregler. || EUT C 55 af 28.2. 2008, s. 7.

    42. || KOM(2008) 99 2008/0037/COD || Forslag til Rådets direktiv om veterinærkontrol i samhandelen i Fællesskabet (kodificeret udgave) || Der er fremlagt et nyt forslag - COM (2013) 265 final - som indeholder en bestemmelse om ophævelse af den retsakt, der skulle kodificeres. || EUT C 207 af 14.8.2008, s. 5

    43. || KOM(2008) 351 2008/0115/COD || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om førersæder til landbrugs- og skovbrugshjultraktorer (kodificeret udgave) || Den retsakt, der blev foreslået kodificeret, blev ophævet ved forordning (EU) nr. 167/2013 med virkning fra 1.1.2016. || EUT C 10 af  15.1.2009, s. 13.

    44. || KOM(2008) 697  2008/0204/COD || Forslag til Rådets direktiv om fastsættelse af regler for kontrol med og foranstaltninger til bekæmpelse af hestepest (kodificeret udgave) || Denne retsakt blev foreslået ophævet ved revisionen af dyresundhedslovgivningen -  COM (2013) 260 final. || -

    45. || KOM(2009) 299 2009/0080/COD || Forslag til Rådets direktiv om handel med læggekartofler || Denne retsakt blev foreslået ophævet ved revisionen af lovgivningen om planteformeringsmateriale - COM (2013) 262 final. || EUT C 296 af 30.10.2010, s. 10

    46. || KOM(2010) 359 2010/0194/COD || Forslag til Europa-Parlamentets og rådets direktiv om handel med vegetativt formeringsmateriale af vin || Denne retsakt blev foreslået ophævet ved revisionen af lovgivningen om planteformeringsmateriale - COM (2013) 262 final. || -

    47. || KOM(2010) 508 2010/0261/COD || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om tilladt støjniveau og udstødningssystemer for motordrevne køretøjer (kodificering) || Der er fremlagt et nyt forslag - COM (2011) 856 final - som indeholder en bestemmelse om ophævelse af den retsakt, der skulle kodificeres. || EUT C 121 af 19.4.2011, s. 25

    48. || KOM(2010) 510  2010/0264/COD || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om bagtil monterede styrtsikre førerværn på smalsporede landbrugs- og skovbrugshjultraktorer (kodificering) || Den retsakt, der blev foreslået kodificeret, blev ophævet ved forordning (EU) nr. 167/2013 med virkning fra 1.1.2016. || EUT C 121 af 19.4.2011, s. 25

    49. || KOM(2010) 610  2010/0302/COD || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om styrtsikre frontmonterede førerværn på smalsporede landbrugs- og skovbrugshjultraktorer || Den retsakt, der blev foreslået kodificeret, blev ophævet ved forordning (EU) nr. 167/2013 med virkning fra 1.1.2016. || EUT C 121 af 19.4.2011, s. 29

    50. || KOM(2010) 635  2010/0309/COD || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om indførelse af en ordning for identifikation og registrering af får og geder (kodificering) || Denne retsakt blev foreslået ophævet ved revisionen af dyresundhedslovgivningen -  COM (2013) 260 final). || EUT C 121 af 19.4.2011, s. 31

    51. || KOM(2010) 717  2010/0348/COD || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om montering, placering, virkemåde og identifikation af betjeningsanordninger for landbrugs- og skovbrugshjultraktorer (kodificering) || Den retsakt, der blev foreslået kodificeret, blev ophævet ved forordning (EU) nr. 167/2013 med virkning fra 1.1.2016. || EUT C 94 af 19.4.2011, s. 5

    52. || KOM(2010) 729 2010/0349/COD || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om landbrugs- og skovbrugshjultraktorers bremseapparater (kodificering) || Den retsakt, der blev foreslået kodificeret, blev ophævet ved forordning (EU) nr. 167/2013 med virkning fra 1.1.2016. || EUT C 121  af 19.4.2011, s. 35

    53. || KOM(2010) 746 2010/0358/COD || Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om betjeningsplads og adgangsforhold til førerplads samt om døre og vinduer i førerhuse på landbrugs- og skovbrugshjultraktorer (kodificering) || Den retsakt, der blev foreslået kodificeret, blev ophævet ved forordning (EU) nr. 167/2013 med virkning fra 1.1.2016. || EUT C 121 af 19.4.2011, s. 36

    Bilag V: Lovgivning, der træder i kraft i 2014

    Der er et stort antal vigtige lovgivningsforslag, der træder i kraft den 1. januar, bl.a.  de programmer, der er vedtaget inden for den flerårige finansielle ramme for 2014-2020, og en række vigtige politikinitiativer, der starter samtidig. Kommissionen regner også med, at de forslag, der er opført i Bilag I, vil træde i kraft.

    Desuden vil følgende lovgivning træde i kraft i 2014[20]

    1. januar || · Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2013/36/EU af 26. juni 2013 om adgang til at udøve virksomhed som kreditinstitut og om tilsyn med kreditinstitutter og investeringsselskaber, om ændring af direktiv 2002/87/EF og om ophævelse af direktiv 2006/48/EF og 2006/49/EF

    · Europa-Parlamentets og Rådets forordning  (EF)  nr. 595/2009 af 18. juni 2009 om typegodkendelse af motorkøretøjer og motorer med hensyn til emissioner fra tunge erhvervskøretøjer (Euro VI) og om adgang til reparations- og vedligeholdelsesinformationer om køretøjer

    · Kommissionens forordning (EU) nr. 143/2013 af 19. februar 2013 om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2007/46/EF og Kommissionens forordning (EF) nr. 692/2008 for så vidt angår bestemmelse af CO2-emissioner fra køretøjer, der underkastes etapevis typegodkendelse

    · Kommissionens forordning (EF) nr. 692/2008 af 18. juli 2008 om gennemførelse og ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 715/2007 om typegodkendelse af motorkøretøjer med hensyn til emissioner fra lette personbiler og lette erhvervskøretøjer (Euro 5 og Euro 6) og om adgang til reparations- og vedligeholdelsesinformationer om køretøjer

    · Europa-Parlamentets og Rådets forordning 2012/1257 om gennemførelse af et forstærket samarbejde om indførelse af beskyttelse af et enhedspatent

    · Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 608/2013 af 12. juni 2013 om toldmyndighedernes håndhævelse af intellektuelle ejendomsrettigheder

    · Europa-Parlamentets og Rådets forordning om oprettelse af Det Europæiske Volontørkorps for Humanitær Bistand (EU Aid Volunteers)

    · Europa-Parlamentets og Rådets afgørelse om en EU-civilbeskyttelsesordning

    28. januar || · Rådets direktiv 2013/1/EU af 20. december 2012 om ændring af direktiv 93/109/EF for så vidt angår nærmere regler for valgbarhed ved valg til Europa-Parlamentet for unionsborgere, der har bopæl i en medlemsstat, hvor de ikke er statsborgere

    14. februar || · Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2012/19/EU af 4. juli 2012 om affald af elektrisk og elektronisk udstyr (WEEE)

    22. februar || · Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 978/2012 af 25. oktober 2012 om anvendelse af et arrangement med generelle toldpræferencer og om ophævelse af Rådets forordning (EF) nr. 732/2008

    1. marts || · Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 649/2012 af 4. juli 2012 om eksport og import af farlige kemikalier

    17. marts || · Rådets afgørelse 2013/129/EU af 7. marts 2013 om at underkaste 4-methylamfetamin kontrolforanstaltninger

    1. april || · Kommissionens direktiv 2013/8/EU af 26. februar 2013 om ændring med henblik på tilpasning til den tekniske udvikling af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2009/144/EF om visse dele af og specifikationer for landbrugs- og skovbrugstraktorer

    10. april || · Kommissionens forordning (EU) nr. 847/2012 af 19. september 2012 om ændring af bilag XVII til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1907/2006 om registrering, vurdering og godkendelse af samt begrænsninger for kemikalier (REACH) for så vidt angår kviksølv

    2. juni || · Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2012/13/EU af 22. maj 2012 om ret til information under straffesager

    13. juni || · Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2011/83/EU af 25. oktober 2011 om forbrugerrettigheder, om ændring af Rådets direktiv 93/13/EØF og Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 1999/44/EF samt om ophævelse af Rådets direktiv 85/577/EØF og Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 97/7/EF

    18. juni || · Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2012/33/EU af 21. november 2012 om ændring af Rådets direktiv 1999/32/EF for så vidt angår svovlindholdet i skibsbrændstoffer

    19. juni || · Kommissionens direktiv 2013/10/EU af 19. marts 2013 om ændring af Rådets direktiv 75/324/EØF om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivning om aerosoler med henblik på at tilpasse dets bestemmelser om etikettering til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1272/2008 om klassificering, mærkning og emballering af stoffer og blandinger

    4. juli || · Direktiv 2012/35 om ændring af direktiv 2008/106/EF om minimumsuddannelsesniveauet for søfartserhverv

    7. juli || · Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2012/17/EU af 13. juni 2012 om ændring af Rådets direktiv 89/666/EØF og Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2005/56/EF og 2009/101/EF for så vidt angår sammenkobling af centrale registre og handels- og selskabsregistre

    5. august || · Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2010/41/EU af 7. juli 2010 om anvendelse af princippet om ligebehandling af mænd og kvinder i selvstændige erhverv og om ophævelse af Rådets direktiv 86/613/EØF (for IE, EL, FR, SI og UK)

    1. september || · Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 549/2013 af 21. maj 2013 om det europæiske national- og regionalregnskabssystem i Den Europæiske Union

    2. september || · Forordning (EU) nr. 98/2013 af 15. januar 2013 om markedsføring og brug af udgangsstoffer til eksplosivstoffer

    29. oktober || · Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2012/28/EU af 25. oktober 2012 om visse tilladte anvendelser af forældreløse værker

    1. november || · Kommissionens forordning (EU) nr. 1229/2012 af 10. december 2012 om ændring af bilag IV og VI til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2007/46/EF om fastlæggelse af en ramme for godkendelse af motorkøretøjer og påhængskøretøjer dertil samt af systemer, komponenter og separate tekniske enheder til sådanne køretøjer

    · Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 661/2009 af 13. juli 2009 om krav til typegodkendelse for den generelle sikkerhed af motorkøretøjer, påhængskøretøjer dertil samt systemer, komponenter og separate tekniske enheder til sådanne køretøjer

    · Kommissionens forordning (EF) nr. 932/2012 af 3. oktober 2012 om gennemførelse af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2009/125/EF for så vidt angår krav til miljøvenligt design af husholdningstørretumblere

    10. november || · Forordning 2011/1007 om tekstilfiberbetegnelser og tilknyttet etikettering og mærkning af tekstilprodukters fibersammensætning og om ophævelse af Rådets direktiv 73/44/EØF og Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 96/73/EF og 2008/121/EF

    21. november || · Direktiv 2013/38/EU om ændring af direktiv 2009/16/EF om havnestatskontrol til håndhævelse af konventionen om søfarendes arbejdsforhold

    1. december || · Kommissionens forordning (EU) nr. 487/2013 af 8. maj 2013 om ændring med henblik på tilpasning til den tekniske og videnskabelige udvikling af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1272/2008 om klassificering, mærkning og emballering af stoffer og blandinger

    · Artikel 1, stk. 1,  i Kommissionens forordning (EU) nr. 944/2013 af 2. oktober 2013 om ændring med henblik på tilpasning til den tekniske og videnskabelige udvikling af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1272/2008 om klassificering, mærkning og emballering af stoffer og blandinger

    7. december || · Kommissionens forordning (EF) nr. 463/2013 af 17. maj 2013 om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 2003/2003 om gødninger

    12. december || · Forordning (EU) nr. 1169/2011 om fødevareinformation til forbrugerne

    21. december || · Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2013/14/EU af 21. maj 2013 om ændring af direktiv 2003/41/EF om arbejdsmarkedsrelaterede pensionskassers aktiviteter og tilsynet hermed, direktiv 2009/65/EF om samordning af love og administrative bestemmelser om visse institutter for kollektiv investering i værdipapirer (investeringsinstitutter) og direktiv 2011/61/EU om forvaltere af alternative investeringsfonde, for så vidt angår overdreven afhængighed af kreditvurderinger

    29. december || · Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 576/2013 af 12. juni 2013 om ikke-kommerciel flytning af selskabsdyr og om ophævelse af forordning (EF) nr. 998/2003

    · Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2013/31/EU af 12. juni 2013 om ændring af Rådets direktiv 92/65/EØF for så vidt angår de dyresundhedsmæssige betingelser for samhandel inden for Unionen med og indførsel til Unionen af hunde, katte og fritter

    [1] Køreplaner for de enkelte initiativer findes på  http://ec.europa.eu/governance/impact/planned_ia/planned_ia_en.htm

    [2] Intitiativtypen vil kunne blive ændret, alt efter udfaldet af konsekvensanalyserne.

    [3] Intitiativtypen vil kunne blive ændret, alt efter udfaldet af konsekvensanalyserne.

    [4] Der er tale om direktiv 98/59/EF om kollektive afskedigelser, direktiv 2001/23/EF om overførsel af virksomheder og direktiv 2002/14/EF om indførelse af en generel ramme for information og høring af arbejdstagerne i Det Europæiske Fællesskab.

    [5] Arbejdsdokument fra Kommissionens tjenestegrene: "Fitness check on EU law in the area of Information and Consultation of Workers", SWD(2013) 293 final af 26.7.2013.

    [6] Denne revision inden for erhvervsstatistikker  vil afhænge af udviklingen inden for Det Europæiske Statistiske System.

    [7] Denne revision inden for social- og arbejdsmarkedsstatistikker  vil afhænge af udviklingen inden for Det Europæiske Statistiske System.

    [8] Direktiv 82/891/EØF, 89/666/EØF, 2005/56/EF, 2009/101/EF, 2009/102/EF, 2011/35/EU, 2012/17/EU og 2012/30/EU.

    [9] Bl. a. i relation til reglerne for indenlandske eller grænseoverskridende fusioner, overlapninger i terminlogi og definitioner mellem forskellige retsakter.

    [10] Direktiv 82/891/EØF, 89/666/EØF, 2005/56/EF, 2009/101/EF, 2009/102/EF, 2011/35/EU, 2012/17/EU og 2012/30/EU.

    [11] KOM (2011)82 og KOM(2011)349

    [12]  Kommissionens forordning (EF) nr. 1418/2007 af 29. november 2007 om eksport til nyttiggørelse af visse typer affald, der er opført i bilag III eller IIIA til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1013/2006, til visse lande, der ikke er omfattet af OECD-beslutningen om kontrol med grænseoverskridende overførsel af affald.

    [13] Forenkling og bedre håndhævelse af reglerne om adgang til markedet for international godskørsel (forordning (EF) nr. 1072/2009) og etablering af vejtransportvirksomheder (forordning (EF) nr. 1071/2009).

    [14] Rådets forordning (EF) nr. 1006/2008 af 29. september 2008 om tilladelser til EF-fiskerfartøjers fiskeri uden for EF-farvande og tredjelandsfartøjers adgang til EF-farvande, om ændring af forordning (EØF) nr. 2847/93 og (EF) nr. 1627/94 og om ophævelse af forordning (EF) nr. 3317/94

    [15] EFT L 317 af 4.1.1993, s. 18.

    [16] Forordning (EF) nr. 48/2004.

    [17] Rådets afgørelse 2000/642/RIA af 17. oktober 2000. Hvornår direktivet skal ophæves, vil afhænge af, hvornår det direktivforslag om hvidvaskning af penge, som Kommissionen fremlagde den 5. februar 2003, vedtages og implementeres og dermed gør afgørelse  2000/642/RIA overflødig.

    [18] Rådets beslutning 77/706/EØF af 7. november 1977 om en målsætning på fællesskabsplan for nedsættelse af forbruget af primær energi i tilfælde af vanskeligheder for forsyningen med mineralolie og mineralolieprodukter (+ gennemførelse af Kommissionens beslutning 79/639).

    [19] Tilbagetrækningerne får virkning fra dagen for offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

    [20] Heri indgår ikke forslag om udvalgsprocedurer.

    Top