EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32020R1992

Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2020/1992 af 2. december 2020 om ændring af forordning (EF) nr. 474/2006 for så vidt angår listen over luftfartsselskaber, der er omfattet af driftsforbud eller driftsmæssige begrænsninger i Unionen (EØS-relevant tekst)

C/2020/8699

EUT L 410 af 7.12.2020, p. 49–61 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Legal status of the document In force

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2020/1992/oj

7.12.2020   

DA

Den Europæiske Unions Tidende

L 410/49


KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2020/1992

af 2. december 2020

om ændring af forordning (EF) nr. 474/2006 for så vidt angår listen over luftfartsselskaber, der er omfattet af driftsforbud eller driftsmæssige begrænsninger i Unionen

(EØS-relevant tekst)

EUROPA-KOMMISSIONEN HAR —

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde,

under henvisning til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 2111/2005 af 14. december 2005 om opstilling af en fællesskabsliste over luftfartsselskaber med driftsforbud i Fællesskabet og oplysning til passagerer om det transporterende luftfartsselskabs identitet, samt ophævelse af artikel 9 i direktiv 2004/36/EF (1), særlig artikel 4, stk. 2, og

ud fra følgende betragtninger:

(1)

I Kommissionens forordning (EF) nr. 474/2006 (2) er der opstillet en liste over luftfartsselskaber med driftsforbud i Unionen.

(2)

Visse medlemsstater og Den Europæiske Unions Luftfartssikkerhedsagentur (»agenturet«) har i henhold til artikel 4, stk. 3, i forordning (EF) nr. 2111/2005 givet Kommissionen oplysninger, der er relevante for ajourføringen af denne liste. Tredjelande og internationale organisationer har også indgivet relevante oplysninger. De indgivne oplysninger bidrager til at fastslå, at listen bør ajourføres.

(3)

Kommissionen har underrettet alle berørte luftfartsselskaber, enten direkte eller via de myndigheder, der har ansvaret for det lovpligtige tilsyn med luftfartsselskaberne, om de væsentligste kendsgerninger og betragtninger, på grundlag af hvilke der kan træffes afgørelse om enten at nedlægge driftsforbud over for dem i Unionen eller at ændre betingelserne for et driftsforbud for et luftfartsselskab, der er opført på listen i bilag A eller B til forordning (EF) nr. 474/2006.

(4)

Kommissionen har givet de berørte luftfartsselskaber mulighed for at gennemgå alle relevante dokumenter, fremsætte skriftlige bemærkninger og give en mundtlig redegørelse til Kommissionen og det udvalg, der er nedsat ved forordning (EF) nr. 2111/2005 (»EU-Udvalget for Luftfartsikkerhed«).

(5)

Kommissionen har oplyst EU-Udvalget for Luftfartssikkerhed om igangværende fælles samråd inden for rammerne af forordning (EF) nr. 2111/2005 og Kommissionens forordning (EF) nr. 473/2006 (3) med de kompetente myndigheder og luftfartsselskaber i Hviderusland, Den Dominikanske Republik, Kasakhstan, Moldova, Pakistan og Rusland. Kommissionen har også oplyst EU-Udvalget for Luftfartsikkerhed om luftfartssikkerhedssituationen i Armenien, Congo (Brazzaville), Ækvatorialguinea, Indonesien og Kirgisistan.

(6)

Agenturet har underrettet Kommissionen og EU-Udvalget for Luftfartsikkerhed om de tekniske vurderinger, der blev foretaget i forbindelse med den indledende evaluering, og den kontinuerlige overvågning af godkendelser af tredjelandsoperatører (»TCO«), der er udstedt efter Kommissionens forordning (EU) nr. 452/2014 (4).

(7)

Agenturet har også underrettet Kommissionen og EU-Udvalget for Luftfartsikkerhed om resultaterne af analyserne af de rampeinspektioner, der er foretaget som led i programmet for sikkerhedsvurdering af udenlandske luftfartøjer (»SAFA«) under EU's rampeinspektionsprogram i overensstemmelse med Kommissionens forordning (EU) nr. 965/2012 (5).

(8)

Agenturet har desuden underrettet Kommissionen og EU-Udvalget for Luftfartsikkerhed om de projekter vedrørende teknisk bistand, der er gennemført i tredjelande, som er omfattet af driftsforbud i henhold til forordning (EF) nr. 474/2006. Agenturet har endvidere fremlagt oplysninger om sine planer for og anmodninger om yderligere teknisk bistand og samarbejde for at forbedre den administrative og tekniske kapacitet hos de civile luftfartsmyndigheder i tredjelande med henblik på at bidrage til at afhjælpe en eventuel manglende overholdelse af de gældende internationale sikkerhedsstandarder for civil luftfart. Medlemsstaterne er blevet opfordret til at reagere på disse anmodninger på et bilateralt grundlag i samråd med Kommissionen og agenturet. I den forbindelse har Kommissionen gentaget, at det er nyttigt at give oplysninger til det internationale luftfartssamfund, navnlig gennem Organisationen for International Civil Luftfarts (»ICAO«) værktøj inden for partnerskabet for støtte til gennemførelse af luftfartssikkerhed, vedrørende teknisk bistand til tredjelande, der ydes af Unionen og af dens medlemsstater for at forbedre luftfartssikkerheden på verdensplan.

(9)

Kommissionen og EU-Udvalget for Luftfartsikkerhed har modtaget en ajourføring fra Eurocontrol om status for SAFA's og TCO'ers alarmfunktion samt statistikker om alarmmeldinger for luftfartsselskaber med driftsforbud.

EU-luftfartsselskaber

(10)

Efter agenturets analyse af oplysninger hidrørende fra rampeinspektioner af luftfartøjer, der tilhører EU-luftfartsselskaber, og fra standardiseringsinspektioner, der er udført af agenturet, såvel som oplysninger fra specifikke inspektioner og audit, som er udført af nationale luftfartsmyndigheder, har flere medlemsstater iværksat visse håndhævelsesforanstaltninger og underrettet Kommissionen og EU-Udvalget for Luftfartsikkerhed herom.

(11)

Medlemsstaterne har understreget, at de er parat til at tage de nødvendige skridt i tilfælde af, at relevante sikkerhedsoplysninger tyder på en umiddelbar sikkerhedsrisiko som følge af EU-luftfartsselskabers manglende overholdelse af de relevante sikkerhedsstandarder.

Luftfartsselskaber fra Hviderusland

(12)

Luftfartsselskaber fra Hviderusland har aldrig været opført i bilag A eller B til forordning (EF) nr. 474/2006.

(13)

Kommissionen overvåger fortsat de fremskridt, den kompetente myndighed i Hviderusland, Aviation Department of Belarus (»AD-BLR«), gør for at styrke myndighedens evne til at sikre, at flyveoperationer udført af luftfartsselskaber, der er certificeret i Hviderusland, gennemføres i overensstemmelse med internationale sikkerhedsstandarder.

(14)

Den 8. oktober 2020 afholdt Kommissionen, agenturet og repræsentanter for AD-BLR et teknisk møde for at drøfte de foranstaltninger, som AD-BLR har iværksat, herunder imødegåelse af de sikkerhedsmæssige betænkeligheder, som agenturet påpegede i forbindelse med den indledende evaluering og den løbende overvågning af TCO-godkendelser i henhold til forordning (EU) nr. 452/2014.

(15)

På mødet gjorde AD-BLR rede for sin nye organisationsstruktur, herunder proceduren for ansættelse og træning af medarbejdere, kvalitetsafdelingens funktioner, status med hensyn til fornyet certificering af luftfartsselskaber, der er certificeret af AD-BLR, og de midlertidige begrænsninger, der er pålagt nogle luftfartsselskaber, samt de aktiviteter, der er gennemført som led i overvågningsprogrammet. AD-BLR bemærkede også, at gennemførelsen af den korrigerende handlingsplan, der var blevet udarbejdet som følge af de mangler, der blev konstateret under EU-vurderingsbesøget i marts 2019, var afsluttet.

(16)

Kommissionen oplyste den 17. november 2020 EU-Udvalget for Luftfartssikkerhed om de af AD-BLR fremlagte forklaringer. Selv om der med hensyn til visse AD-BLR-certificerede luftfartsselskaber er mangler, der skal udbedres, f.eks. manglende tilpasning af vedligeholdelsesprogrammet til luftfartøjets operationstype eller mangler vedrørende forvaltningen af komponenter med fast levetid og med begrænset levetid, udgør de ikke et tilstrækkeligt grundlag for at inkludere disse luftfartsselskaber i bilag A til forordning (EF) nr. 474/2006.

(17)

I overensstemmelse med de fælles kriterier, der er fastsat i bilaget til forordning (EF) nr. 2111/2005, finder Kommissionen derfor, at der på nuværende tidspunkt ikke er nogen grund til at ændre listen over luftfartsselskaber med driftsforbud i Unionen for så vidt angår luftfartsselskaber fra Hviderusland.

(18)

Medlemsstaterne bør gennem en prioritering af rampeinspektioner i henhold til forordning (EU) nr. 965/2012 fortsat kontrollere, at alle luftfartsselskaber, der er certificeret i Hviderusland, faktisk overholder de relevante internationale sikkerhedsstandarder.

(19)

Hvis relevante sikkerhedsoplysninger afslører, at der er umiddelbare sikkerhedsrisici som følge af manglende overholdelse af internationale sikkerhedsstandarder, kan Kommissionen blive nødsaget til at træffe yderligere foranstaltninger i overensstemmelse med forordning (EF) nr. 2111/2005.

Luftfartsselskaber fra Den Dominikanske Republik

(20)

Luftfartsselskaber fra Den Dominikanske Republik har aldrig været opført i bilag A eller B til forordning (EF) nr. 474/2006.

(21)

Fra den 27. til den 31. januar 2020 gennemførte repræsentanter fra Kommissionen, agenturet og medlemsstaterne et EU-vurderingsbesøg på stedet i Instituto Dominicano de Aviación Civils (»IDAC«) kontorer i Den Dominikanske Republik. Selv om besøgets resultater viser, at IDAC har kapacitet til at føre tilsyn med luftfartsaktiviteter i Den Dominikanske Republik, blev der konstateret en række svagheder i dens sikkerhedstilsynssystem. Disse svagheder giver dog ikke anledning til umiddelbare sikkerhedsmæssige betænkeligheder. IDAC har udarbejdet en korrigerende handlingsplan til afhjælpning af de mangler, der er blevet konstateret, og fremsendte den til Kommissionen den 15. april 2020.

(22)

Den 4. november 2020 forelagde IDAC en statusrapport om gennemførelsen af den korrigerende handlingsplan. Statusrapporten indeholdt en detaljeret gennemgang af alle konstaterede mangler, herunder årsagsanalyse, hvilke afhjælpende foranstaltninger der gennemføres og deres status, de enkelte opgaver under hver foranstaltning og deres status, samt en detaljeret opfølgning. IDAC vurderer, at den korrigerende handlingsplan er 87,66 % gennemført.

(23)

På grundlag af statusrapporten finder Kommissionen, at IDAC på nuværende tidspunkt har den nødvendige evne og vilje til at afhjælpe de sikkerhedsmangler, der blev konstateret under besøget, og at den rent faktisk gennemfører handlingsplanen. På dette grundlag var der ikke behov for at høre IDAC i EU-Udvalget for Luftfartssikkerhed.

(24)

I overensstemmelse med de fælles kriterier, der er fastsat i bilaget til forordning (EF) nr. 2111/2005, finder Kommissionen derfor, at der på nuværende tidspunkt ikke er nogen grund til at ændre listen over luftfartsselskaber med driftsforbud i Unionen for så vidt angår luftfartsselskaber fra Den Dominikanske Republik.

(25)

Gennem en prioritering af rampeinspektioner af alle luftfartsselskaber, der er certificeret i Den Dominikanske Republik, bør medlemsstaterne i henhold til forordning (EU) nr. 965/2012 fortsætte kontrollen af, at luftfartsselskaber, der er certificeret i Den Dominikanske Republik, faktisk overholder de relevante internationale sikkerhedsstandarder.

(26)

Hvis relevante sikkerhedsoplysninger viser, at der er umiddelbare sikkerhedsrisici som følge af manglende overholdelse af internationale sikkerhedsstandarder, kan Kommissionen blive nødsaget til at træffe yderligere foranstaltninger i overensstemmelse med forordning (EF) nr. 2111/2005.

Luftfartsselskaber fra Kasakhstan

(27)

Luftfartsselskaber fra Kasakhstan udgik i 2016 af bilag A til forordning (EF) nr. 474/2006 (6).

(28)

Grundet en øjensynlig svækkelse af de kompetente myndigheders sikkerhedstilsyn i Kasakhstan indledte Kommissionen i februar 2020 samråd i henhold til artikel 3, stk. 2, i forordning (EF) nr. 473/2006. EU-Udvalget for Luftfartssikkerhed blev på dets møde i maj 2020 underrettet om sikkerhedstilsynssituationen i Kasakhstan.

(29)

Som opfølgning på EU-Udvalget for Luftfartssikkerheds møde i maj 2020 har Kommissionen og agenturet været i løbende kontakt med Civil Aviation Committee of Kazakhstan (»CAC KZ«) og Aviation Administration of Kazakhstan Joint Stock Company (»AAK«) for at indhente yderligere data og oplysninger. Kommissionen har navnlig forhørt sig om AAK's tilbagekaldelse af luftfartscertifikatet (»AOC«) for Sigma Airlines af sikkerhedsmæssige grunde.

(30)

Den 16. oktober 2020 afholdt Kommissionen, agenturet og repræsentanter fra CAC KZ og AAK et møde. AAK gav et samlet overblik over sine funktioner og sikkerhedstilsyn, herunder en opdatering af listen over AOC-indehavere, registrerede luftfartøjer, ulykker, alvorlige hændelser og flyvesikkerhedsmæssige begivenheder samt håndhævelsesforanstaltninger. Den gav også et overblik over sine tilsynsaktiviteter, sine planer med hensyn til rekruttering og uddannelse af teknisk personale, og sin strategiske tilgang til den teknologiske udvikling inden for luftfartssikkerhed og kapacitetsopbygning. Desuden oplyste AAK om udformningen af yderligere tilsynsprocedurer, forbedret gennemførelse af programmet for sikkerhedstilsyn og de skridt, der er taget for at indføre et kvalitetsstyringssystem.

(31)

AAK forklarede, at den sammen med CAC KZ træffer foranstaltninger til at forbedre sikkerhedstilsynet in Kasakhstan, herunder de nødvendige ændringer af den nationale lovgivning, hvilket skulle føre til en bedre funktionel adskillelse af de to kompetente luftfartsmyndigheder (AAK og CAC KZ).

(32)

På grundlag af de foreliggende oplysninger, herunder agenturets TCO-sikkerhedsvurdering og de oplysninger AAK fremlagde både før og under mødet den 16. oktober 2020, er det klart at der bliver ydet en stor indsats for at rette op på sikkerhedssituationen i Kasakhstan. Idet den anerkender de foranstaltninger, der er truffet indtil nu, har Kommissionen dog fortsat til hensigt at overvåge og vurdere, hvordan situationen udvikler sig. Kommissionen agter med hjælp fra agenturet og medlemsstaterne at gennemføre et EU-vurderingsbesøg i Kasakhstan.

(33)

I lyset af dokumentationen for de af AAK og CAC KZ iværksatte håndhævelsesforanstaltninger og i overensstemmelse med de fælles kriterier, der er fastsat i bilaget til forordning (EF) nr. 2111/2005, finder Kommissionen derfor, at der på nuværende tidspunkt ikke er nogen grund til at ændre listen over luftfartsselskaber med driftsforbud i Unionen for så vidt angår luftfartsselskaber fra Kasakhstan.

(34)

Gennem en prioritering af rampeinspektioner af alle luftfartsselskaber, der er certificeret i Kasakhstan, bør medlemsstaterne i henhold til forordning (EU) nr. 965/2012 fortsætte kontrollen af, at luftfartsselskaber, der er certificeret i Kasakhstan, faktisk overholder de relevante internationale sikkerhedsstandarder.

(35)

Hvis relevante sikkerhedsoplysninger viser, at der er umiddelbare sikkerhedsrisici som følge af manglende overholdelse af internationale sikkerhedsstandarder, kan Kommissionen blive nødsaget til at træffe yderligere foranstaltninger i overensstemmelse med forordning (EF) nr. 2111/2005.

Luftfartsselskaber fra Moldova

(36)

Luftfartsselskaber fra Moldova blev i 2019 opført i bilag A til forordning (EF) nr. 474/2006, med undtagelse af selskaberne Air Moldova, Fly One og Aerotranscargo (7).

(37)

På foranledning af Moldova og som led i løbende overvågningsaktiviteter afholdt Kommissionen og repræsentanter for Civil Aviation Authority of Moldova (»CAAM«) den 23. juli 2020 et møde, hvorunder CAAM gav et samlet overblik over sine funktioner, herunder sine principper for sikkerhedstilsyn. Desuden forelagde CAAM et overblik over den aktuelle situation og udvikling med hensyn til den korrigerende handlingsplan, der skal følge op på resultaterne og anbefalingerne fra EU-vurderingsbesøget i februar 2019.

(38)

Som opfølgning på det tekniske møde forelagde CAAM den 31. juli 2020 yderligere oplysninger om status for den korrigerende handlingsplan, der skal imødegå de sikkerhedsmangler, der blev konstateret i forbindelse med EU-vurderingsbesøget. Ifølge de afgivne oplysninger har CAAM gjort visse fremskridt med gennemførelsen af de internationale sikkerhedsstandarder. På nuværende tidspunkt er der imidlertid ikke tilstrækkelig dokumentation til at berettige en lempelse af de driftsmæssige begrænsninger for luftfartsselskaber fra Moldova. De foreliggende oplysninger bør kontrolleres yderligere, helst under et EU-vurderingsbesøg i Moldova.

(39)

I overensstemmelse med de fælles kriterier, der er fastsat i bilaget til forordning (EF) nr. 2111/2005, finder Kommissionen derfor, at der på nuværende tidspunkt ikke er nogen grund til at ændre listen over luftfartsselskaber med driftsforbud i Unionen for så vidt angår luftfartsselskaber fra Moldova.

(40)

Gennem en prioritering af rampeinspektioner af alle luftfartsselskaber, der er certificeret i Moldova, bør medlemsstaterne i henhold til forordning (EU) nr. 965/2012 fortsætte kontrollen af, at luftfartsselskaber, der er certificeret i Moldova, faktisk overholder de relevante internationale sikkerhedsstandarder.

(41)

Hvis relevante sikkerhedsoplysninger viser, at der er umiddelbare sikkerhedsrisici som følge af manglende overholdelse af internationale sikkerhedsstandarder, kan Kommissionen blive nødsaget til at træffe yderligere foranstaltninger i overensstemmelse med forordning (EF) nr. 2111/2005.

Luftfartsselskaber fra Pakistan

(42)

Selskabet Pakistan International Airlines blev i marts 2007 opført i bilag B til forordning (EF) nr. 474/2006 (8), og udgik af samme bilag i november 2007 (9).

(43)

En udtalelse fra Pakistans minister med ansvar for luftfart den 24. juni 2020 viste, at et stort antal pilotcertifikater udstedt af Pakistan Civil Aviation Authority (»PCAA«) er erhvervet gennem svig.

(44)

Udtalelsen, sammen med manglen på effektiv gennemførelse af et sikkerhedsstyringssystem (»SMS«), har foranlediget agenturet til at suspendere TCO-godkendelserne for Pakistan International Airlines og Vision Air med virkning fra den 1. juli 2020. PCAA's tilsyneladende mangelfulde tilsyn i henhold til internationale sikkerhedsstandarder bidrog til beslutningen.

(45)

Kommissionen indledte den 1. juli 2020 samråd med PCAA i henhold til artikel 3, stk. 2, i forordning (EF) nr. 473/2006. Kommissionen anmodede PCAA om at oplyse om sin reaktion på ministerens udtalelse. Kommissionen anmodede særligt om oplysninger om tilsynet med Pakistans registrerede luftfartsselskaber inklusive deres sikkerhedsstyringssystemer (SMS'er), samt dokumentation for at lignende forhold ikke gør sig gældende i andre sektorer såsom certificering af kabinepersonale eller godkendelser af vedligeholdelsesteknikere.

(46)

Den 9. juli 2020 og den 25. september 2020 blev der afholdt tekniske møder med PCAA for at drøfte de forelagte oplysninger og iværksatte foranstaltninger.

(47)

PCAA har haft en velvillig og gennemsigtig tilgang til samarbejdet med Kommissionen. PCAA meddelte Kommissionen, at dens undersøgelse af situationen førte til tilbagekaldelse eller suspension af de svigagtige certifikater og til en beslutning om ikke at udstede nye certifikater fra udgangen af juni 2020. Desuden oplyste PCAA, at nye luftfartsregler er blevet indført for at imødegå problemerne, og hvor det har været relevant, er håndhævelsesforanstaltninger blevet gennemført. Med hensyn til SMS-tilsynet indrømmede PCAA, at gennemførelsen befinder sig i en tidlig fase. Det står klart, at PCAA stadig ikke har identificeret årsagerne til sine problemer og, hvordan de skal håndteres på en holdbar måde.

(48)

På grundlag af de foreliggende oplysninger, herunder agenturets TCO-sikkerhedsvurdering, er det klart, at PCAA gør en betydelig indsats for at gennemføre de korrigerende foranstaltninger, der er nødvendige for at rette op på sikkerhedssituationen i Pakistan. Kommissionen anerkender de foranstaltninger, der hidtil er truffet, men vil fortsætte sin løbende overvågning og vurdering af udviklingen. Kommissionen agter med hjælp fra agenturet og medlemsstaterne at gennemføre et EU-vurderingsbesøg i Pakistan.

(49)

I lyset af dokumentationen for de af PCAA iværksatte håndhævelsesforanstaltninger og i overensstemmelse med de fælles kriterier, der er fastsat i bilaget til forordning (EF) nr. 2111/2005, finder Kommissionen derfor, at der på nuværende tidspunkt ikke er nogen grund til at ændre listen over luftfartsselskaber med driftsforbud i Unionen for så vidt angår luftfartsselskaber fra Pakistan.

(50)

Gennem en prioritering af rampeinspektioner af alle luftfartsselskaber, der er certificeret i Pakistan, bør medlemsstaterne i henhold til forordning (EU) nr. 965/2012 fortsætte kontrollen af, at luftfartsselskaber, der er certificeret i Pakistan, faktisk overholder de relevante internationale sikkerhedsstandarder.

(51)

Hvis relevante sikkerhedsoplysninger viser, at der er umiddelbare sikkerhedsrisici som følge af manglende overholdelse af internationale sikkerhedsstandarder, kan Kommissionen blive nødsaget til at træffe yderligere foranstaltninger i overensstemmelse med forordning (EF) nr. 2111/2005.

Luftfartsselskaber fra Rusland

(52)

Kommissionen, agenturet og medlemsstaternes kompetente myndigheder har fortsat nøje overvåget sikkerhedsforholdene hos luftfartsselskaber, der er certificeret i Rusland og beflyver Unionen, herunder gennem prioritering af de rampeinspektioner, som er udført hos visse russiske luftfartsselskaber i henhold til forordning (EU) nr. 965/2012.

(53)

Den 22. oktober 2020 mødtes repræsentanter fra Kommissionen og agenturet med repræsentanter for den russiske føderale lufttransportmyndighed (»FATA«) med henblik på at se på sikkerhedsforholdene hos luftfartsselskaber, der er certificeret i Rusland, på baggrund af rampeinspektionsrapporter, der er udført i perioden mellem 15. april 2019 og 15. oktober 2020, og med henblik på at identificere tilfælde, hvor FATA's tilsynsaktiviteter burde styrkes.

(54)

Gennemgangen af SAFA-rampeinspektionerne af de luftfartsselskaber, der er certificeret i Rusland, afslørede ingen væsentlige eller tilbagevendende sikkerhedsmangler.

(55)

På grundlag af de foreliggende oplysninger, herunder de oplysninger, der blev fremlagt af FATA på mødet, finder Kommissionen, at FATA på nuværende tidspunkt har den nødvendige evne og vilje til at afhjælpe sikkerhedsmangler. På dette grundlag var der ikke behov for at høre de russiske luftfartsmyndigheder eller nogen af de luftfartsselskaber, der er certificeret i Rusland, i EU-Udvalget for Luftfartssikkerhed.

(56)

Ifølge de fælles kriterier, der er fastsat i bilaget til forordning (EF) nr. 2111/2005, finder Kommissionen derfor, at der på nuværende tidspunkt ikke er nogen grund til at ændre listen over luftfartsselskaber med driftsforbud i Unionen ved at optage luftfartsselskaber fra Rusland herpå.

(57)

Medlemsstaterne bør fortsat kontrollere visse russiske luftfartsselskabers faktiske overholdelse af de relevante internationale sikkerhedsstandarder gennem en prioritering af rampeinspektioner i henhold til forordning (EU) nr. 965/2012.

(58)

Hvis disse inspektioner afslører en umiddelbar sikkerhedsrisiko som følge af manglende overholdelse af internationale sikkerhedsstandarder, kan Kommissionen pålægge de pågældende luftfartsselskaber, der er certificeret i Rusland, et driftsforbud og inkludere dem i bilag A eller B til forordning (EF) nr. 474/2006.

(59)

Forordning (EF) nr. 474/2006 bør derfor ændres.

(60)

I betragtning af betydningen for sikkerheden anerkendes det i artikel 5 og 6 i forordning (EF) nr. 2111/2005, at det er nødvendigt at træffe hurtige afgørelser og om nødvendigt skabe mulighed for en hasteprocedure. For at beskytte følsomme oplysninger og passagerne er det derfor afgørende, at afgørelser om at ajourføre listen over luftfartsselskaber med driftsforbud eller driftsmæssige begrænsninger i Unionen, offentliggøres og træder i kraft straks efter vedtagelsen.

(61)

Foranstaltningerne i denne forordning er i overensstemmelse med udtalelse fra EU-Udvalget for Luftfartsikkerhed, der er nedsat ved forordning (EF) nr. 2111/2005 —

VEDTAGET DENNE FORORDNING:

Artikel 1

I forordning (EF) nr. 474/2006 foretages følgende ændringer:

1)

Bilag A erstattes af teksten i bilag I til nærværende forordning.

2)

Bilag B erstattes af teksten i bilag II til nærværende forordning.

Artikel 2

Denne forordning træder i kraft dagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

Udfærdiget i Bruxelles, den 2. december 2020.

På Kommissionens vegne

For formanden

Adina VĂLEAN

Medlem af Kommissionen


(1)  EUT L 344 af 27.12.2005, s. 15.

(2)  Kommissionens forordning (EF) nr. 474/2006 af 22. marts 2006 om opstilling af fællesskabslisten over luftfartsselskaber med driftsforbud i Fællesskabet i henhold til kapitel II i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 2111/2005 (EUT L 84 af 23.3.2006, s. 14).

(3)  Kommissionens forordning (EF) nr. 473/2006 af 22. marts 2006 om gennemførelsesbestemmelser til den fællesskabsliste over luftfartsselskaber med driftsforbud i Fællesskabet, der er omhandlet i kapitel II i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 2111/2005 (EUT L 84 af 23.3.2006, s. 8).

(4)  Kommissionens forordning (EU) nr. 452/2014 af 29. april 2014 om fastsættelse af tekniske krav og administrative procedurer for tredjelandsoperatørers flyveoperationer i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 216/2008 (EUT L 133 af 6.5.2014, s. 12).

(5)  Kommissionens forordning (EU) nr. 965/2012 af 5. oktober 2012 om fastsættelse af tekniske krav og administrative procedurer for flyveoperationer i overensstemmelse med Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 216/2008 (EUT L 296 af 25.10.2012, s. 1).

(6)  Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2016/2214 af 8. december 2016 om ændring af forordning (EF) nr. 474/2006 for så vidt angår listen over luftfartsselskaber, der er omfattet af driftsforbud eller driftsmæssige begrænsninger i Unionen (EUT L 334 af 9.12.2016, s. 6).

(7)  Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2019/618 af 15. april 2019 om ændring af forordning (EF) nr. 474/2006 for så vidt angår listen over luftfartsselskaber, der er omfattet af driftsforbud eller driftsmæssige begrænsninger i Unionen (EUT L 106 af 17.4.2019, s. 1).

(8)  Kommissionens gennemførelsesforordning (EF) nr. 235/2007 af 5. marts 2007 om ændring af forordning (EF) nr. 474/2006 om opstilling af en fællesskabsliste over luftfartsselskaber med driftsforbud i Fællesskabet (EUT L 66 af 6.3.2007, s. 3).

(9)  Kommissionens gennemførelsesforordning (EF) nr. 1400/2007 af 28. november 2007 om ændring af forordning (EF) nr. 474/2006 om opstilling af en fællesskabsliste over luftfartsselskaber med driftsforbud i Fællesskabet (EUT L 311 af 29.11.2007, s. 12).


BILAG I

»BILAG A

LISTE OVER LUFTFARTSSELSKABER MED DRIFTSFORBUD I UNIONEN, MED UNDTAGELSER (1)

Luftfartsselskabets juridiske enheds navn som anført på dens AOC (og firmanavnet, hvis dette er anderledes)

Nummer på Air Operator's Certificate (»AOC«) eller licens

ICAO-designatorkode på tre bogstaver

Luftfartsselskabets hjemstat

AVIOR AIRLINES

ROI-RNR-011

ROI

Venezuela

BLUE WING AIRLINES

SRBWA-01/2002

BWI

Surinam

IRAN ASEMAN AIRLINES

FS-102

IRC

Iran

IRAQI AIRWAYS

001

IAW

Irak

MED-VIEW AIRLINE

MVA/AOC/10-12/05

MEV

Nigeria

AIR ZIMBABWE (PVT)

177/04

AZW

Zimbabwe

Alle luftfartsselskaber, som er certificeret af de tilsynsansvarlige myndigheder i Afghanistan, herunder:

 

 

Afghanistan

ARIANA AFGHAN AIRLINES

AOC 009

AFG

Afghanistan

KAM AIR

AOC 001

KMF

Afghanistan

Alle luftfartsselskaber, som er certificeret af de myndigheder i Angola, der har ansvaret for det lovpligtige tilsyn, undtagen TAAG Angola Airlines og Heli Malongo, herunder:

 

 

Angola

AEROJET

AO-008/11-07/17 TEJ

TEJ

Angola

GUICANGO

AO-009/11-06/17 YYY

Ukendt

Angola

AIR JET

AO-006/11-08/18 MBC

MBC

Angola

BESTFLYA AIRCRAFT MANAGEMENT

AO-015/15-06/17YYY

Ukendt

Angola

HELIANG

AO 007/11-08/18 YYY

Ukendt

Angola

SJL

AO-014/13-08/18YYY

Ukendt

Angola

SONAIR

AO-002/11-08/17 SOR

SOR

Angola

Alle luftfartsselskaber, som er certificeret af de tilsynsansvarlige myndigheder i Armenien, herunder:

 

 

Armenien

AIRCOMPANY ARMENIA

AM AOC 065

NGT

Armenien

ARMENIA AIRWAYS

AM AOC 063

AMW

Armenien

ARMENIAN HELICOPTERS

AM AOC 067

KAV

Armenien

ATLANTIS ARMENIAN AIRLINES

AM AOC 068

AEU

Armenien

ATLANTIS EUROPEAN AIRWAYS

AM AOC 017

LUR

Armenien

MARS AVIA

AM AOC 066

MRS

Armenien

SKYBALL

AM AOC 069

Ikke relevant

Armenien

Alle luftfartsselskaber, som er certificeret af de tilsynsansvarlige myndigheder i Congo (Brazzaville), herunder:

 

 

Republikken Congo (Brazzaville)

CANADIAN AIRWAYS CONGO

CG-CTA 006

Ukendt

Republikken Congo (Brazzaville)

EQUAFLIGHT SERVICES

CG-CTA 002

EKA

Republikken Congo (Brazzaville)

EQUAJET

RAC06-007

EKJ

Republikken Congo (Brazzaville)

TRANS AIR CONGO

CG-CTA 001

TSG

Republikken Congo (Brazzaville)

SOCIETE NOUVELLE AIR CONGO

CG-CTA 004

Ukendt

Republikken Congo (Brazzaville)

Alle luftfartsselskaber, som er certificeret af de tilsynsansvarlige myndigheder i Den Demokratiske Republik Congo (DRC), herunder:

 

 

Den Demokratiske Republik Congo (DRC)

AIR FAST CONGO

AAC/DG/OPS-09/03

Ukendt

Den Demokratiske Republik Congo (DRC)

AIR KATANGA

AAC/DG/OPS-09/08

Ukendt

Den Demokratiske Republik Congo (DRC)

BUSY BEE CONGO

AAC/DG/OPS-09/04

Ukendt

Den Demokratiske Republik Congo (DRC)

COMPAGNIE AFRICAINE D'AVIATION (CAA)

AAC/DG/OPS-09/02

Ukendt

Den Demokratiske Republik Congo (DRC)

CONGO AIRWAYS

AAC/DG/OPS-09/01

Ukendt

Den Demokratiske Republik Congo (DRC)

KIN AVIA

AAC/DG/OPS-09/10

Ukendt

Den Demokratiske Republik Congo (DRC)

MALU AVIATION

AAC/DG/OPS-09/05

Ukendt

Den Demokratiske Republik Congo (DRC)

SERVE AIR CARGO

AAC/DG/OPS-09/07

Ukendt

Den Demokratiske Republik Congo (DRC)

SWALA AVIATION

AAC/DG/OPS-09/06

Ukendt

Den Demokratiske Republik Congo (DRC)

MWANT JET

AAC/DG/OPS-09/09

Ukendt

Den Demokratiske Republik Congo

(DRC)

Alle luftfartsselskaber, som er certificeret af de tilsynsansvarlige myndigheder i Djibouti, herunder:

 

 

Djibouti

DAALLO AIRLINES

Ukendt

DAO

Djibouti

Alle luftfartsselskaber, som er certificeret af de tilsynsansvarlige myndigheder i Ækvatorialguinea, herunder:

 

 

Ækvatorialguinea

CEIBA INTERCONTINENTAL

2011/0001/MTTCT/DGAC/SOPS

CEL

Ækvatorialguinea

CRONOS AIRLINES

2011/0004/MTTCT/DGAC/SOPS

Ukendt

Ækvatorialguinea

Alle luftfartsselskaber, som er certificeret af de tilsynsansvarlige myndigheder i Eritrea, herunder:

 

 

Eritrea

ERITREAN AIRLINES

AOC No 004

ERT

Eritrea

NASAIR ERITREA

AOC No 005

NAS

Eritrea

Alle luftfartsselskaber, som er certificeret af de tilsynsansvarlige myndigheder i Kirgisistan, herunder:

 

 

Kirgisistan

AIR COMPANY AIR KG

50

Ukendt

Kirgisistan

AIR MANAS

17

MBB

Kirgisistan

AVIA TRAFFIC COMPANY

23

AVJ

Kirgisistan

SKY KG AIRLINES

41

KGK

Kirgisistan

TEZ JET

46

TEZ

Kirgisistan

Alle luftfartsselskaber, som er certificeret af de tilsynsansvarlige myndigheder i Liberia.

 

 

Liberia

Alle luftfartsselskaber, som er certificeret af de tilsynsansvarlige myndigheder i Libyen, herunder:

 

 

Libyen

AFRIQIYAH AIRWAYS

007/01

AAW

Libyen

AIR LIBYA

004/01

TLR

Libyen

AL MAHA AVIATION

030/18

Ukendt

Libyen

BURAQ AIR

002/01

BRQ

Libyen

GLOBAL AVIATION AND SERVICES

008/05

GAK

Libyen

LIBYAN AIRLINES

001/01

LAA

Libyen

LIBYAN WINGS AIRLINES

029/15

LWA

Libyen

PETRO AIR

025/08

PEO

Libyen

Alle luftfartsselskaber, som er certificeret af de tilsynsansvarlige myndigheder i Moldova, undtagen Air Moldova, Fly One og Aerotranscargo, herunder:

 

 

Moldova

Î.M »VALAN ICC« SRL

MD009

VLN

Moldova

CA »AIM AIR« SRL

MD015

AAM

Moldova

CA »AIR STORK« SRL

MD018

MSB

Moldova

Î M »MEGAVIATION« SRL

MD019

ARM

Moldova

CA »PECOTOX-AIR« SRL

MD020

PXA

Moldova

CA »TERRA AVIA« SRL

MD022

TVR

Moldova

CA »FLY PRO« SRL

MD023

PVV

Moldova

Alle luftfartsselskaber, som er certificeret af de tilsynsansvarlige myndigheder i Nepal, herunder:

 

 

Nepal

AIR DYNASTY HELI. S.

035/2001

Ukendt

Nepal

ALTITUDE AIR

085/2016

Ukendt

Nepal

BUDDHA AIR

014/1996

BHA

Nepal

FISHTAIL AIR

017/2001

Ukendt

Nepal

SUMMIT AIR

064/2010

Ukendt

Nepal

HELI EVEREST

086/2016

Ukendt

Nepal

HIMALAYA AIRLINES

084/2015

HIM

Nepal

KAILASH HELICOPTER SERVICES

087/2018

Ukendt

Nepal

MAKALU AIR

057A/2009

Ukendt

Nepal

MANANG AIR PVT

082/2014

Ukendt

Nepal

MOUNTAIN HELICOPTERS

055/2009

Ukendt

Nepal

PRABHU HELICOPTERS

081/2013

Ukendt

Nepal

NEPAL AIRLINES CORPORATION

003/2000

RNA

Nepal

SAURYA AIRLINES

083/2014

Ukendt

Nepal

SHREE AIRLINES

030/2002

SHA

Nepal

SIMRIK AIR

034/2000

Ukendt

Nepal

SIMRIK AIRLINES

052/2009

RMK

Nepal

SITA AIR

033/2000

Ukendt

Nepal

TARA AIR

053/2009

Ukendt

Nepal

YETI AIRLINES

037/2004

NYT

Nepal

Alle luftfartsselskaber, som er certificeret af de tilsynsansvarlige myndigheder i São Tomé og Príncipe, herunder:

 

 

São Tomé og Príncipe

AFRICA'S CONNECTION

10/AOC/2008

ACH

São Tomé og Príncipe

STP AIRWAYS

03/AOC/2006

RTV

São Tomé og Príncipe

Alle luftfartsselskaber, som er certificeret af de tilsynsansvarlige myndigheder i Sierra Leone

 

 

Sierra Leone

Alle luftfartsselskaber, som er certificeret af de tilsynsansvarlige myndigheder i Sudan, herunder:

 

 

Sudan

ALFA AIRLINES SD

54

AAJ

Sudan

BADR AIRLINES

35

BDR

Sudan

BLUE BIRD AVIATION

11

BLB

Sudan

ELDINDER AVIATION

8

DND

Sudan

GREEN FLAG AVIATION

17

GNF

Sudan

HELEJETIC AIR

57

HJT

Sudan

KATA AIR TRANSPORT

9

KTV

Sudan

KUSH AVIATION CO.

60

KUH

Sudan

NOVA AIRWAYS

46

NOV

Sudan

SUDAN AIRWAYS CO.

1

SUD

Sudan

SUN AIR

51

SNR

Sudan

TARCO AIR

56

TRQ

Sudan

«

(1)  Luftfartsselskaber, der er opført i bilag A, kan eventuelt få tilladelse til at udøve trafikrettigheder ved at benytte wet lease-luftfartøjer fra et luftfartsselskab, der ikke er omfattet af driftsforbud, hvis de relevante sikkerhedsstandarder opfyldes.


BILAG II

»BILAG B

LISTE OVER LUFTFARTSSELSKABER, DER ER OMFATTET AF DRIFTSMÆSSIGE BEGRÆNSNINGER I UNIONEN (1)

Luftfartsselskabets juridiske enheds navn som anført på dens AOC (og firmanavnet, hvis dette er anderledes)

Nummer på Air Operator's Certificate (»AOC«)

ICAO-designatorkode på tre bogstaver

Luftfartsselskabets hjemstat

Luftfartøjstype med begrænsning

Registreringsnummer eller -numre og serienummer eller -numre, hvis de/det er kendt

Registreringsstat

AIR SERVICE COMORES

06-819/TA-15/DGACM

KMD

Comorerne

Hele flåden, undtagen: LET 410 UVP.

Hele flåden, undtagen: D6-CAM (851336).

Comorerne

IRAN AIR

FS100

IRA

Iran

Alle luftfartøjer af typen Fokker F100 og af typen Boeing B747.

Luftfartøjer af typen Fokker F100, som er opført på AOC, og luftfartøjer af typen Boeing 747, som er opført på AOC.

Iran

AIR KORYO

GAC-AOC/KOR-01

KOR

Nordkorea

Hele flåden, undtagen: 2 luftfartøjer af typen TU-204.

Hele flåden, undtagen: P-632 og P-633.

Nordkorea

«

(1)  Luftfartsselskaber, der er opført i bilag B, kan eventuelt få tilladelse til at udøve trafikrettigheder ved at benytte wet lease-luftfartøjer fra et luftfartsselskab, der ikke er omfattet af driftsforbud, hvis de relevante sikkerhedsstandarder opfyldes.


Top