Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32019R2236

    Rådets forordning (EU) 2019/2236 af 16. december 2019 om fastsættelse for 2020 af fiskerimulighederne for visse fiskebestande og grupper af fiskebestande gældende i Middelhavet og Sortehavet

    ST/14709/2019/INIT

    EUT L 336 af 30.12.2019, p. 14–25 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    Legal status of the document In force: This act has been changed. Current consolidated version: 01/01/2020

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2019/2236/oj

    30.12.2019   

    DA

    Den Europæiske Unions Tidende

    L 336/14


    RÅDETS FORORDNING (EU) 2019/2236

    af 16. december 2019

    om fastsættelse for 2020 af fiskerimulighederne for visse fiskebestande og grupper af fiskebestande gældende i Middelhavet og Sortehavet

    RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR —

    under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 43, stk. 3,

    under henvisning til forslag fra Europa-Kommissionen, og

    ud fra følgende betragtninger:

    (1)

    I traktatens artikel 43, stk. 3, fastsættes det, at Rådet på forslag af Kommissionen skal vedtage foranstaltninger vedrørende fastsættelse og fordeling af fiskerimuligheder.

    (2)

    Ifølge Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1380/2013 (1) skal der vedtages bevarelsesforanstaltninger under hensyntagen til den foreliggende videnskabelige, tekniske og økonomiske rådgivning, herunder, hvis det er relevant, rapporter fra Den Videnskabelige, Tekniske og Økonomiske Komité for Fiskeri.

    (3)

    Det påhviler Rådet at vedtage foranstaltninger vedrørende fastsættelse og fordeling af fiskerimuligheder, herunder, hvis det er relevant, visse funktionelt tilknyttede betingelser. I henhold til artikel 16, stk. 4, i forordning (EU) nr. 1380/2013 skal fiskerimulighederne fastsættes i overensstemmelse med den fælles fiskeripolitiks målsætninger som fastsat i nævnte forordnings artikel 2, stk. 2. I henhold til artikel 16, stk. 1, i forordning (EU) nr. 1380/2013 fiskerimulighederne tildeles medlemsstaterne således, at de enkelte medlemsstater sikres relativ stabilitet i fiskeriet efter de enkelte bestande eller i de enkelte fiskerier.

    (4)

    I henhold til artikel 16, stk. 4, i forordning (EU) nr. 1380/2013 bør der for bestande, der er omfattet af flerårige planer, fastsættes fiskerimuligheder i overensstemmelse med de regler, der er fastlagt i nævnte planer.

    (5)

    Den flerårige plan for fiskeri, som udnytter demersale bestande i det vestlige Middelhav, blev fastlagt ved Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2019/1022 (2) og trådte i kraft den 16. juli 2019. I henhold til nævnte forordnings artikel 4, stk. 1, bør fiskerimulighederne for de bestande, der er opført på listen i nævnte forordnings artikel 1, fastsættes således, at det mål for fiskeridødeligheden, som giver det maksimale bæredygtige udbytte, nås på et gradvist stigende grundlag senest i 2020, hvis det er muligt, og ellers senest den 1. januar 2025. Fiskerimulighederne bør udtrykkes som maksimal tilladt fiskeriindsats og fastsættes i overensstemmelse med den fiskeriindsatsordning, der er fastsat i artikel 7 i nævnte forordning. For 2020 bør den maksimale tilladte fiskeriindsats derfor reduceres med 10 % i forhold til den referenceværdi, der er beregnet i overensstemmelse med nævnte forordnings artikel 7, stk. 4.

    (6)

    Den Almindelige Kommission for Fiskeri i Middelhavet (GFCM) vedtog på sit 42. årsmøde i 2018 henstilling GFCM/42/2018/1 om en flerårig forvaltningsplan for europæisk ål i Middelhavet, som fastsatte forvaltningsforanstaltninger for europæisk ål (Anguilla anguilla) i Middelhavet (GFCM's geografiske underområder 1-27). Disse foranstaltninger omfatter en årlig sammenhængende forbudsperiode på tre måneder, som skal fastlægges af hver medlemsstat i overensstemmelse med bevaringsmålene i Rådets forordning (EF) nr. 1100/2007 (3), den eller de nationale forvaltningsplaner for ål og de tidsmæssige vandringsmønstre for ål i medlemsstaten. Forbuddet gælder alle havområder i Middelhavet og brakvande såsom flodmundinger, kystlaguner og overgangsvande i overensstemmelse med nævnte henstilling. Denne foranstaltning bør gennemføres i EU-retten.

    (7)

    GFCM vedtog på sit 42. årsmøde i 2018 også henstilling GFCM/42/2018/8 om yderligere hasteforanstaltninger i 2019-2021 for små pelagiske bestande i Adriaterhavet (geografisk underområde 17 og 18), som fastsatte fangst- og indsatsbegrænsninger for små pelagiske bestande for årene 2019, 2020 og 2021 i GFCM's geografiske underområde 17 og 18 (Adriaterhavet). Disse foranstaltninger bør gennemføres i EU-retten. De maksimale fangstbegrænsninger fastsættes kun for et år, og uden at dette berører eventuelle andre foranstaltninger, der vedtages i fremtiden, eller en eventuel fordelingsnøgle mellem medlemsstaterne.

    (8)

    GFCM vedtog på sit 43. årsmøde i 2019 henstilling GFCM/43/2019/5 om en flerårig forvaltningsplan for bæredygtigt demersalt fiskeri i Adriaterhavet (geografisk underområde 17 og 18), hvormed der indførtes en fiskeriindsatsordning for visse demersale bestande. Disse foranstaltninger bør gennemføres i EU-retten.

    (9)

    Under hensyntagen til de særlige forhold, der gør sig gældende for den slovenske flåde, og deres marginale indvirkning på små pelagiske og demersale bestande er det hensigtsmæssigt at bevare de nuværende fiskerimønstre og sikre den slovenske flåde adgang til en minimumsmængde af små pelagiske arter og en minimumsfiskeriindsats for demersale bestande.

    (10)

    GFCM vedtog på sit 43. årsmøde i 2019 henstilling GFCM/43/2019/3 om ændring af henstilling GFCM/41/2017/4 om en flerårig forvaltningsplan for fiskeriet efter pighvar i Sortehavet (GFCM's geografiske underområde 29). Med denne henstilling indføres en ajourført samlet tilladt fangstmængde (TAC) og en kvotefordelingsnøgle for pighvar og yderligere bevarelsesforanstaltninger for denne bestand, navnlig en forbudsperiode på to måneder og en begrænsning af fiskedagene til 180 dage om året. Disse foranstaltninger bør gennemføres i EU-retten.

    (11)

    Ifølge den foreliggende videnskabelige rådgivning fra GFCM bør det nuværende niveau for fiskeridødeligheden fastholdes for at sikre brislingebestandens bæredygtighed i Sortehavet. Der bør derfor fortsat fastsættes en autonom kvote for denne bestand.

    (12)

    Fiskerimulighederne bør fastsættes på grundlag af den foreliggende videnskabelige rådgivning under hensyntagen til biologiske og samfundsøkonomiske aspekter, samtidig med at der sikres en retfærdig behandling mellem de forskellige fiskerisektorer, og i lyset af de synspunkter, der er kommet til udtryk under høringen af de berørte parter.

    (13)

    Med Rådets forordning (EF) nr. 847/96 (4) blev der indført supplerende betingelser for forvaltningen af TAC'er fra år til år, bl.a. fleksibilitetsbestemmelser vedrørende præventive og analytiske TAC'er, jf. nævnte forordnings artikel 3 og 4. I henhold til nævnte forordnings artikel 2 skal Rådet ved fastsættelsen af TAC'erne fastlægge, hvilke bestande, der ikke er omfattet af nævnte forordnings artikel 3 eller 4, særlig på grundlag af bestandenes biologiske tilstand. Senest er den årsbaserede fleksibilitetsmekanisme indført ved artikel 15, stk. 9, i forordning (EU) nr. 1380/2013 for alle de bestande, der er omfattet af landingsforpligtelsen. For at undgå en uforholdsmæssig høj grad af fleksibilitet, som vil underminere princippet om fornuftig og ansvarlig udnyttelse af havets biologiske ressourcer, hindre opfyldelsen af den fælles fiskeripolitiks målsætninger og medføre, at bestandenes biologiske tilstand forværres, bør det derfor fastsættes, at artikel 3 og 4 i forordning (EF) nr. 847/96 kun anvendes på analytiske TAC'er, hvis den årsbaserede fleksibilitet, der er fastsat i artikel 15, stk. 9, i forordning (EU) nr. 1380/2013, ikke anvendes.

    (14)

    De fiskerimuligheder for EU-fiskerfartøjer, der fastsættes ved nærværende forordning, skal udnyttes i overensstemmelse med Rådets forordning (EF) nr. 1224/2009 (5), særlig nævnte forordnings artikel 33 og 34 om registrering af fangster og fiskeriindsats og om indberetning af data om opbrugte fiskerimuligheder. Det er derfor nødvendigt at angive de koder, som medlemsstaterne skal benytte, når der sendes data til Kommissionen vedrørende landinger af bestande, der er omfattet af nærværende forordning.

    (15)

    For at undgå afbrydelse af fiskeriet og sikre, at Unionens fiskere kan leve af fiskeri, bør denne forordning finde anvendelse fra den 1. januar 2020. Denne forordning bør på grund af sin hastende karakter træde i kraft umiddelbart efter offentliggørelsen.

    (16)

    Fiskerimulighederne bør udnyttes i fuld overensstemmelse med EU-retten —

    VEDTAGET DENNE FORORDNING:

    AFSNIT I

    ALMINDELIGE BESTEMMELSER

    Artikel 1

    Genstand

    Ved denne forordning fastsættes for 2020 de fiskerimuligheder, der er gældende i Middelhavet og Sortehavet for visse fiskebestande og grupper af fiskebestande.

    Artikel 2

    Anvendelsesområde

    1.   Denne forordning gælder for EU-fiskerfartøjer, der udnytter følgende fiskebestande:

    a)

    europæisk ål (Anguilla anguilla) i Middelhavet, som defineret i artikel 4, litra b)

    b)

    blårød reje (Aristeus antennatus), dybvandsrosenreje (Parapenaeus longirostris), rød kæmpereje (Aristaeomorpha foliacea), europæisk kulmule (Merluccius merluccius), jomfruhummer (Nephrops norvegicus) og rød mulle (Mullus barbatus) i det vestlige Middelhav, som defineret i artikel 4, litra c)

    c)

    ansjos (Engraulis encrasicolus) og sardin (Sardina pilchardus) i Adriaterhavet, som defineret i artikel 4, litra d)

    d)

    europæisk kulmule (Merluccius merluccius), jomfruhummer (Nephrops norvegicus), tunge (Solea solea), dybvandsrosenreje (Parapenaeus longirostris) og rød mulle (Mullus barbatus) i Adriaterhavet, som defineret i artikel 4, litra d)

    e)

    brisling (Sprattus sprattus) og pighvar (Psetta maxima) i Sortehavet, som defineret i artikel 4. litra e).

    2.   Denne forordning finder også anvendelse på rekreativt fiskeri, hvis dette fiskeri er udtrykkeligt nævnt i de relevante bestemmelser.

    Artikel 3

    Definitioner

    I denne forordning finder definitionerne i artikel 4 i forordning (EU) nr. 1380/2013 anvendelse. Endvidere forstås ved:

    a)

    »internationale farvande«: farvande, der ikke er omfattet af nogen stats højhedsområde eller jurisdiktion

    b)

    »rekreativt fiskeri«: ikkekommercielt fiskeri, der udnytter marine levende akvatiske ressourcer til rekreation, turisme eller sport

    c)

    »samlet tilladt fangstmængde« (TAC):

    i)

    i fiskerier, der er omfattet af den undtagelse fra landingsforpligtelsen, der er omhandlet i artikel 15, stk. 4-7, i forordning (EU) nr. 1380/2013, den mængde fisk, der hvert år kan landes af hver fiskebestand

    ii)

    i alle andre fiskerier den mængde fisk, der kan fanges af hver bestand i løbet af en periode på et år

    d)

    »kvote«: en andel af den TAC, som er tildelt Unionen eller en medlemsstat

    e)

    »autonome EU-kvoter«: en fangstbegrænsning, som tildeles EU-fiskerfartøjer autonomt i mangel af en TAC

    f)

    »analytisk kvote«: en autonom EU-kvote, for hvilken der foreligger en analytisk vurdering

    g)

    »analytisk vurdering«: kvantitativ evaluering af bestandsudviklingen på grundlag af data om en bestands biologi og udnyttelse, som ifølge videnskabelige undersøgelser er af den fornødne kvalitet til at kunne give videnskabelig rådgivning om fremtidige fangstmuligheder.

    Artikel 4

    Fiskeriområder

    I denne forordning forstås ved følgende områder:

    a)

    »GFCM's geografiske underområder«: områder som defineret i bilag I til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1343/2011 (6)

    b)

    »Middelhavet«: farvandene i GFCM's geografiske underområder 1-27 som defineret i bilag I til forordning (EU) nr. 1343/2011

    c)

    »det vestlige Middelhav«: farvandene i GFCM's geografiske underområder 1, 2, 5, 6, 7, 8, 9, 10 og 11 som defineret i bilag I til forordning (EU) nr. 1343/2011

    d)

    »Adriaterhavet«: farvandene i GFCM's geografiske underområder 17 og 18 som defineret i bilag I til forordning (EU) nr. 1343/2011

    e)

    »Sortehavet«: farvandene i GFCM's geografiske underområde 29 som defineret i bilag I til forordning (EU) nr. 1343/2011.

    AFSNIT II

    FISKERIMULIGHEDER

    KAPITEL I

    Middelhavet

    Artikel 5

    Europæisk ål

    1.   Alle EU-fiskerfartøjers aktiviteter og andre EU-fiskeriaktiviteter med henblik på fangst af europæisk ål (Anguilla anguilla), dvs. målrettet, utilsigtet og rekreativt fiskeri, er omfattet af bestemmelserne i denne artikel.

    2.   Denne artikel finder anvendelse på Middelhavet og på brakvande som flodmundinger, kystlaguner og overgangsvande.

    3.   Det er forbudt for EU-fiskerfartøjer at fiske efter europæisk ål i EU-farvande og internationale farvande i Middelhavet i en sammenhængende periode på tre måneder, som fastlægges af den enkelte medlemsstat. Fiskeriforbudsperioden skal være i overensstemmelse med bevaringsmålene i forordning (EF) nr. 1100/2007, med nationale forvaltningsplaner og med de tidsmæssige vandringsmønstre for europæisk ål i den pågældende medlemsstat. Medlemsstaterne meddeler Kommissionen den fastlagte periode, senest en måned inden forbudsperioden træder i kraft, og under alle omstændigheder senest den 31. januar 2020.

    KAPITEL II

    Det vestlige Middelhav

    Artikel 6

    Demersale bestande

    1.   Den maksimale tilladte fiskeriindsats for 2020 for demersale bestande i det vestlige Middelhav er fastsat i bilag I til denne forordning.

    2.   Medlemsstaterne forvalter den maksimale tilladte fiskeriindsats i overensstemmelse med artikel 9 i forordning (EU) 2019/1022.

    Artikel 7

    Indsendelse af data

    Medlemsstaterne registrerer og indsender dataene om fiskeriindsatsen til Kommissionen i overensstemmelse med artikel 10 i forordning (EU) 2019/1022.

    Ved indgivelsen af dataene om fiskeriindsatsen til Kommissionen i overensstemmelse med denne artikel skal medlemsstaterne anvende de fiskeriindsatsgruppekoder, der er fastsat i bilag I til denne forordning.

    KAPITEL III

    Adriaterhavet

    Artikel 8

    Små pelagiske bestande

    1.   Fangster af sardin (Sardina pilchardus) og ansjos (Engraulis encrasicolus), der tages af EU-fiskerfartøjer i Adriaterhavet, må ikke overstige de niveauer, der er fastsat i bilag II til denne forordning.

    2.   EU-fiskerfartøjer, der fisker efter sardin og ansjos i Adriaterhavet, må højst fiske 180 dage om året. Inden for dette samlede antal på 180 fiskedage, må der højst fiskes efter sardiner i 144 fiskedage og efter ansjoser i 144 fiskedage.

    Artikel 9

    Demersale bestande

    1.   Den maksimale tilladte fiskeriindsats for 2020 for demersale bestande i Adriaterhavet er fastsat i bilag II.

    2.   Medlemsstaterne forvalter den maksimale tilladte indsats i overensstemmelse med artikel 26-35 i forordning (EF) nr. 1224/2009.

    Artikel 10

    Indsendelse af data

    Når medlemsstaterne i henhold til artikel 33 og 34 i forordning (EF) nr. 1224/2009 indsender data om de landede fangstmængder af de enkelte bestande og data om fiskeriindsatsen til Kommissionen, anvendes de bestandskoder og de indsatsgruppekoder, der er angivet i bilag II til nærværende forordning.

    KAPITEL IV

    Sortehavet

    Artikel 11

    Tildeling af fiskerimuligheder for brisling

    Den autonome EU-kvote for brisling (Sprattus sprattus), fordelingen af denne kvote mellem medlemsstaterne og, hvis det er relevant, de funktionelt tilknyttede betingelser er fastsat i bilag III til denne forordning.

    Artikel 12

    Tildeling af fiskerimuligheder for pighvar

    TAC'en for pighvar (Psetta maxima), som gælder i EU-farvande i Sortehavet for EU-fiskerfartøjer, fordelingen af denne TAC mellem medlemsstaterne og, hvis det er relevant, de funktionelt tilknyttede betingelser er fastsat i bilag III til denne forordning.

    Artikel 13

    Forvaltningen af fiskeriindsatsen efter pighvar

    EU-fiskerfartøjer med tilladelse til at fiske efter pighvar i EU-farvande i Sortehavet må, uanset fartøjets længde overalt, højst fiske 180 dage om året.

    Artikel 14

    Forbudsperiode for pighvar

    Det er forbudt for EU-fiskerfartøjer at udøve fiskeri, herunder omladning, opbevaring om bord, landing og første salg, af pighvar i EU-farvande i Sortehavet fra den 15. april til den 15. juni.

    Artikel 15

    Særlige bestemmelser om tildeling af fiskerimuligheder i Sortehavet

    1.   Den fordeling af fiskerimuligheder mellem medlemsstaterne, der er fastsat i denne forordnings artikel 11 og 12, berører ikke

    a)

    udvekslinger i henhold til artikel 16, stk. 8, i forordning (EU) nr. 1380/2013

    b)

    nedsættelser og omfordelinger i henhold til artikel 37 i forordning (EF) nr. 1224/2009 og

    c)

    nedsættelser i henhold til artikel 105 og 107 i forordning (EF) nr. 1224/2009.

    2.   Artikel 3 og 4 i forordning (EF) nr. 847/96 finder ikke anvendelse, hvis en medlemsstat benytter sig af den årsbaserede fleksibilitet, der fastsat i artikel 15, stk. 9, i forordning (EU) nr. 1380/2013.

    Artikel 16

    Indsendelse af data

    Når medlemsstaterne i henhold til artikel 33 og 34 i forordning (EF) nr. 1224/2009 indsender data til Kommissionen om de landede fangstmængder af brisling- og pighvarbestande, der er taget i EU-farvande i Sortehavet, anvendes de bestandskoder, der er angivet i bilag III til nærværende forordning.

    AFSNIT III

    AFSLUTTENDE BESTEMMELSER

    Artikel 17

    Ikrafttræden

    Denne forordning træder i kraft dagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

    Den finder anvendelse fra den 1. januar 2020.

    Denne forordning er bindende i alle enkeltheder og gælder umiddelbart i hver medlemsstat.

    Udfærdiget i Bruxelles, den 16. december 2019.

    På Rådets vegne

    Formand

    J. LEPPÄ


    (1)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1380/2013 af 11. december 2013 om den fælles fiskeripolitik, ændring af Rådets forordning (EF) nr. 1954/2003 og (EF) nr. 1224/2009 og ophævelse af Rådets forordning (EF) nr. 2371/2002 og (EF) nr. 639/2004 samt Rådets afgørelse 2004/585/EF (EUT L 354 af 28.12.2013, s. 22).

    (2)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2019/1022 af 20. juni 2019 om en flerårig plan for fiskeriet, der udnytter demersale bestande i det vestlige Middelhav, og om ændring af forordning (EU) nr. 508/2014 (EUT L 172 af 26.6.2019, s. 1).

    (3)  Rådets forordning (EF) nr. 1100/2007 af 18. september 2007 om foranstaltninger til genopretning af bestanden af europæisk ål (EUT L 248 af 22.9.2007, s. 17).

    (4)  Rådets forordning (EF) nr. 847/96 af 6. maj 1996 om supplerende betingelser for forvaltningen af TAC og kvoter fra år til år (EFT L 115 af 9.5.1996, s. 3).

    (5)  Rådets forordning (EF) nr. 1224/2009 af 20. november 2009 om oprettelse af en kontrolordning for Unionen med henblik på at sikre overholdelse af reglerne i den fælles fiskeripolitik, om ændring af forordning (EF) nr. 847/96, (EF) nr. 2371/2002, (EF) nr. 811/2004, (EF) nr. 768/2005, (EF) nr. 2115/2005, (EF) nr. 2166/2005, (EF) nr. 388/2006, (EF) nr. 509/2007, (EF) nr. 676/2007, (EF) nr. 1098/2007, (EF) nr. 1300/2008, (EF) nr. 1342/2008 og om ophævelse af forordning (EØF) nr. 2847/93, (EF) nr. 1627/94 og (EF) nr. 1966/2006 (EUT L 343 af 22.12.2009, s. 1).

    (6)  Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1343/2011 af 13. december 2011 om visse bestemmelser for fiskeri i aftaleområdet for GFCM (Den Almindelige Kommission for Fiskeri i Middelhavet) og om ændring af Rådets forordning (EF) nr. 1967/2006 om forvaltningsforanstaltninger til bæredygtig udnyttelse af fiskeressourcerne i Middelhavet (EUT L 347 af 30.12.2011, s. 44).


    BILAG I

    FISKERIINDSATS FOR EU-FISKERFARTØJER INDEN FOR RAMMERNE AF FORVALTNINGEN AF DEMERSALE BESTANDE I DET VESTLIGE MIDDELHAV

    I tabellerne i dette bilag er fastsat den maksimale tilladte fiskeriindsats (i fiskedage) fordelt på grupper af bestande som defineret i artikel 1 i forordning (EU) 2019/1022 og den samlede fartøjslængde for alle typer trawl (1), der fisker efter demersale bestande i det vestlige Middelhav.

    Alle maksimale tilladte fiskeriindsatser i dette bilag er omfattet af bestemmelserne i forordning (EU) 2019/1022 og artikel 26-35 i forordning (EF) nr. 1224/2009.

    Henvisninger til fiskeriområder er henvisninger til GFCM's geografiske underområder (GSA'er).

    Med henblik på dette bilag gælder nedenstående sammenlignende oversigt over de latinske navne og de danske navne for fiskebestande:

    Videnskabeligt navn

    Alfa-3-kode

    Dansk navn

    Aristaeomorpha foliacea

    ARS

    Rød kæmpereje

    Aristeus antennatus

    ARA

    Blårød reje

    Merluccius merluccius

    HKE

    Europæisk kulmule

    Mullus barbatus

    MUT

    Rød mulle

    Nephrops norvegicus

    NEP

    Jomfruhummer

    Parapenaeus longirostris

    DPS

    Dybvandsrosenreje

    Maksimal tilladt fiskeriindsats i fiskeridage

    a)

    Alboránhavet, Balearerne, Nordspanien og Lionbugten (GSA 1-2-5-6-7)

    Gruppe af bestande

    Fartøjslængde overalt

    Spanien

    Frankrig

    Italien

    Fiskeriindsatsgruppekode

    Rød mulle i GSA 1, 5, 6 og 7; kulmule i GSA 1, 5, 6 og 7; dybvandsrosenreje i GSA 1, 5 og 6; jomfruhummer i GSA 5 og 6.

    < 12 m

    2 260

    0

    0

    EFF1/MED1_TR1

    ≥ 12 m og < 18 m

    24 284

    0

    0

    EFF1/MED1_TR2

    ≥ 18 m og < 24 m

    46 277

    5 144

    0

    EFF1/MED1_TR3

    ≥ 24 m

    16 240

    6 258

    0

    EFF1/MED1_TR4

    Blårød reje i GSA 1, 5, 6 og 7.

    < 12 m

    0

    0

    0

    EFF2/MED1_TR1

    ≥ 12 m og < 18 m

    1 139

    0

    0

    EFF2/MED1_TR2

    ≥ 18 m og < 24 m

    10 822

    0

    0

    EFF2/MED1_TR3

    ≥ 24 m

    9 066

    0

    0

    EFF2/MED1_TR4

    b)

    Korsika, Det Liguriske Hav, Det Tyrrhenske Hav og Sardinien (GSA 8-9-10-11)

    Gruppe af bestande

    Fartøjslængde overalt

    Spanien

    Frankrig

    Italien

    Fiskeriindsatsgruppekode

    Rød mulle i GSA 9, 10 og 11; kulmule i GSA 9, 10 og 11; dybvandsrosenreje i GSA 9, 10 og 11; jomfruhummer i GSA 9 og 10.

    < 12 m

    0

    208

    3 081

    EFF1/MED2_TR1

    ≥ 12 m og < 18 m

    0

    833

    46 350

    EFF1/MED2_TR2

    ≥ 18 m og < 24 m

    0

    208

    31 170

    EFF1/MED2_TR3

    ≥ 24 m

    0

    208

    4 160

    EFF1/MED2_TR4

    Rød kæmpereje i GSA 9, 10 og 11.

    < 12 m

    0

    0

    510

    EFF2/MED2_TR1

    ≥ 12 m og < 18 m

    0

    0

    3 760

    EFF2/MED2_TR2

    ≥ 18 m og < 24 m

    0

    0

    3 028

    EFF2/MED2_TR3

    ≥ 24 m

    0

    0

    405

    EFF2/MED2_TR4


    (1)  TBB, OTB, PTB, TBN, TBS, TB, OTM, PTM, TMS, TM, OTT, OT, PT, TX, OTP, TSP.


    BILAG II

    FISKERIMULIGHEDER FOR EU-FISKERFARTØJER I ADRIATERHAVET

    I tabellerne i dette bilag er fastsat fiskerimulighederne pr. bestand eller fartøjsindsatsgruppe og, hvis det er relevant, dertil funktionelt tilknyttede betingelser.

    Alle fiskerimuligheder i dette bilag er omfattet af bestemmelserne i artikel 26-35 i forordning (EF) nr. 1224/2009.

    Henvisninger til fiskeriområder er henvisninger til GFCM's geografiske underområder (GSA'er).

    Med henblik på dette bilag gælder nedenstående sammenlignende oversigt over de latinske navne og de danske navne for fiskebestande:

    Videnskabeligt navn

    Alfa-3-kode

    Dansk navn

    Engraulis encrasicolus

    ANE

    Ansjos

    Merluccius merluccius

    HKE

    Europæisk kulmule

    Mullus barbatus

    MUT

    Rød mulle

    Nephrops norvegicus

    NEP

    Jomfruhummer

    Parapenaeus longirostris

    DPS

    Dybvandsrosenreje

    Sardina pilchardus

    PIL

    Sardin

    Solea solea

    SOL

    Almindelig tunge

    1.   Små pelagiske bestande — GSA 17 og 18

    I tabellen i dette afsnit er fastsat den maksimale fangstmængde udtrykt i ton levende vægt.

    Art: Små pelagiske arter (Ansjos og sardin)

    Engraulis encrasicolus og Sardina pilchardus

    Område:

    EU-farvande og internationale farvande i GFCM's geografiske underområde (GSA) 17 og 18

    (SP1/GF1718)

    Unionen 101 711  (1)  (2)

    Maksimal fangst.

     

     

    Artikel 3 i forordning (EF) nr. 847/96 finder ikke anvendelse.

    TAC

    Ikke relevant

    Artikel 4 i forordning (EF) nr. 847/96 finder ikke anvendelse.

    2.   Demersale bestande — GSA 17 og 18

    I tabellen i dette afsnit er fastsat den maksimale tilladte fiskeriindsats (i fiskedage) pr. type trawl, der fisker efter demersale bestande i GSA 17 og 18 (Adriaterhavet).

    Redskabstype

    Bestande

    Medlemsstat

    Fiskeriindsats (fiskedage)

    År 2020

    Fiskeriindsatsgruppekode

    Trawl (OTB)

    Europæisk kulmule, dybvandsrosenreje, jomfruhummer, rød mulle

    Italien,

    GSA 17-18

    108 349

    EFF/MED3_OTB

    Kroatien,

    GSA 17-18

    39 257

    EFF/MED3_OTB

    Slovenien,

    GSA 17

     (3)

    EFF/MED3_OTB

    Bomtrawl (TBB)

    Almindelig tunge

    Italien,

    GSA 17

    8 663

    EFF/MED3_TBB


    (1)  For Slovenien er mængderne baseret på fangsterne i 2014 op til en mængde, der ikke bør overskride 300 ton.

    (2)  Begrænset til Kroatien, Italien og Slovenien.

    (3)  For fiskerfartøjer, der fører slovensk flag, og som anvender OTB-redskaber i GSA 17, må den årlige indsatsbegrænsning på 3 000 fiskedage pr. år ikke overstiges.


    BILAG III

    FISKERIMULIGHEDER FOR EU-FISKERFARTØJER I SORTEHAVET

    I tabellerne i dette bilag er fastsat TAC'er og kvoter udtrykt i ton levende vægt pr. bestand og, hvis det er relevant, dertil funktionelt knyttede betingelser.

    Alle fiskerimuligheder i dette bilag er omfattet af bestemmelserne i artikel 26-35 i forordning (EF) nr. 1224/2009.

    Henvisninger til fiskeriområder er henvisninger til GFCM's geografiske underområder (GSA'er).

    Med henblik på dette bilag gælder nedenstående sammenlignende oversigt over de latinske navne og de danske navne for fiskebestande:

    Videnskabeligt navn

    Alfa-3-kode

    Dansk navn

    Sprattus sprattus

    SPR

    Brisling

    Psetta maxima

    TUR

    Pighvar


    Art:

    Brisling

    Sprattus sprattus

    Område:

    EU-farvande i Sortehavet — GSA 29

    (SPR/F3742C)

    Bulgarien

    8 032,50

    Analytisk kvote

    Rumænien

    3 442,50

    Artikel 3 i forordning (EF) nr. 847/96 finder ikke anvendelse.

    Unionen

    11 475

    Artikel 4 i forordning (EF) nr. 847/96 finder ikke anvendelse.

    TAC

    Ikke relevant/Ikke fastsat

     


    Art:

    Pighvar

    Psetta maxima

    Område:

    EU-farvande i Sortehavet — GSA 29

    (TUR/F3742C)

    Bulgarien

    75

    Analytisk TAC

    Rumænien

    75

    Artikel 3 i forordning (EF) nr. 847/96 finder ikke anvendelse.

    Unionen

    150  (1)

    Artikel 4 i forordning (EF) nr. 847/96 finder ikke anvendelse.

    TAC

    857

     


    (1)  Fiskeri, herunder omladning, opbevaring om bord, landing og første salg, tillades ikke fra den 15. april til den 15. juni 2020.


    Top