Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32015D1158

    Kommissionens afgørelse (EU) 2015/1158 af 8. juli 2015 om den holdning, der skal indtages af Kommissionen på vegne af Den Europæiske Union i det fælles udvalg for gennemførelsen, der er nedsat i kraft af den frivillige partnerskabsaftale mellem Den Europæiske Union og Republikken Indonesien om retshåndhævelse, god forvaltningspraksis og handel på skovbrugsområdet med træ og træprodukter til Den Europæiske Union for så vidt angår ændringer af bilag I, II og V til den frivillige partnerskabsaftale mellem Den Europæiske Union og Republikken Indonesien

    EUT L 187 af 15.7.2015, p. 30–85 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    Legal status of the document In force

    ELI: http://data.europa.eu/eli/dec/2015/1158/oj

    15.7.2015   

    DA

    Den Europæiske Unions Tidende

    L 187/30


    KOMMISSIONENS AFGØRELSE (EU) 2015/1158

    af 8. juli 2015

    om den holdning, der skal indtages af Kommissionen på vegne af Den Europæiske Union i det fælles udvalg for gennemførelsen, der er nedsat i kraft af den frivillige partnerskabsaftale mellem Den Europæiske Union og Republikken Indonesien om retshåndhævelse, god forvaltningspraksis og handel på skovbrugsområdet med træ og træprodukter til Den Europæiske Union for så vidt angår ændringer af bilag I, II og V til den frivillige partnerskabsaftale mellem Den Europæiske Union og Republikken Indonesien

    EUROPA-KOMMISSIONEN HAR —

    under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde,

    under henvisning til Rådets afgørelse 2014/284/EU af 14. april 2014 om indgåelse af den frivillige partnerskabsaftale mellem Den Europæiske Union og Republikken Indonesien om retshåndhævelse, god forvaltningspraksis og handel på skovbrugsområdet med træ og træprodukter til Den Europæiske Union (1), særlig artikel 4, og

    ud fra følgende betragtninger:

    (1)

    Den frivillige partnerskabsaftale mellem Den Europæiske Union og Republikken Indonesien om retshåndhævelse, god forvaltningspraksis og handel på skovbrugsområdet med træ og træprodukter til Den Europæiske Union (2) (i det følgende benævnt »aftalen«) trådte i kraft den 1. maj 2014.

    (2)

    I henhold til aftalens artikel 22, stk. 3, skal ændringer af bilagene vedtages af det fælles udvalg for gennemførelsen af aftalen.

    (3)

    Der er behov for at ajourføre bilag I, II og V til aftalen for at afspejle ændringer efter aftalens indgåelse i den relevante indonesiske lovgivning og retningslinjer om anvendelse af det indonesiske system til verifikation af lovlighed for træprodukter.

    (4)

    De foreslåede ændringer tager sigte på at styrke verifikationssystemet yderligere og lette alle økonomiske operatørers deltagelse i systemet.

    (5)

    Derfor bør bilag I, II og V til aftalen ændres i overensstemmelse hermed.

    (6)

    Disse ændringer bør godkendes på Den Europæiske Unions vegne.

    (7)

    Denne afgørelse vedtages i overensstemmelse med udtalelse fra udvalget for retshåndhævelse, god forvaltningspraksis og handel på skovbrugsområdet (FLEGT-udvalget) —

    VEDTAGET DENNE AFGØRELSE:

    Artikel 1

    Ændringerne af bilag I, II og V til den frivillige partnerskabsaftale mellem Den Europæiske Union og Republikken Indonesien om retshåndhævelse, god forvaltningspraksis og handel på skovbrugsområdet med træ og træprodukter til Den Europæiske Union godkendes herved på Unionens vegne.

    Vedlagte udkast til afgørelse fra det fælles udvalg for gennemførelsen danner grundlag for den holdning, der skal indtages af Kommissionen på vegne af Den Europæiske Union i det fælles udvalg, der er nedsat i kraft af den frivillige partnerskabsaftale mellem Den Europæiske Union og Republikken Indonesien om retshåndhævelse, god forvaltningspraksis og handel på skovbrugsområdet med træ og træprodukter til Den Europæiske Union.

    Artikel 2

    Efter det fælles udvalgs vedtagelse af ændringerne til bilag I, II og V til aftalen offentliggøres det fælles udvalgs afgørelse og datoen for dens ikrafttræden i Den Europæiske Unions Tidende.

    Artikel 3

    Denne afgørelse træder i kraft dagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende.

    Udfærdiget i Bruxelles, den 8. juli 2015.

    På Kommissionens vegne

    Jean-Claude JUNCKER

    Formand


    (1)  EUT L 150 af 20.5.2014, s. 250.

    (2)  Se fodnote 1.


    BILAG

     

    Udkast

    til afgørelse nr. 3/2015 truffet af det fælles udvalg for gennemførelsen, der er nedsat i kraft af den frivillige partnerskabsaftale mellem Den Europæiske Union på den ene side og Republikken Indonesien på den anden side, om vedtagelse af ændringer til bilag I, II og V til aftalen

    DET FÆLLES UDVALG FOR GENNEMFØRELSE AF AFTALEN HAR —

    under henvisning til den frivillige partnerskabsaftale mellem Den Europæiske Union og Republikken Indonesien (i det følgende benævnt »aftalen«), der efter parternes ratificering heraf trådte i kraft den 1. maj 2014, og

    ud fra følgende betragtninger:

    a)

    Det fastsættes i aftalens artikel 22, stk. 3, at det fælles udvalg for gennemførelse af aftalen kan vedtage ændringer af bilagene til denne aftale.

    b)

    Parterne er enige om, at der er behov for at ajourføre bilag I, II og V til aftalen for at afspejle ændringer efter aftalens indgåelse i den relevante indonesiske lovgivning og retningslinjer om anvendelse af det indonesiske system til verifikation af lovlighed for træprodukter.

    c)

    De foreslåede ændringer tager sigte på at styrke verifikationssystemet yderligere og lette alle økonomiske operatørers deltagelse i systemet —

    VEDTAGET DENNE AFGØRELSE:

    Artikel 1

    Bilag I, II og V til aftalen udgår og erstattes af den ændrede udgave som angivet i bilaget til nærværende afgørelse.

    Artikel 2

    Denne afgørelse udfærdiges i to kopier på bulgarsk, dansk, engelsk, estisk, finsk, fransk, græsk, italiensk, kroatisk, lettisk, litauisk, maltesisk, nederlandsk, polsk, portugisisk, rumænsk, slovakisk, slovensk, spansk, svensk, tjekkisk, tysk, ungarsk og indonesisk (bahasa indonesia), idet hver af disse tekster har samme gyldighed. I tilfælde af uoverensstemmelse har den engelske tekst forrang.

    Artikel 3

    Denne afgørelse træder i kraft den […].

    Udfærdiget i …, … den … … 2014

    For Republikken Indonesien

    For Den Europæiske Union

    BILAG

    »

    BILAG I

    OMFATTEDE PRODUKTER

    Listen i denne bilag henviser til det harmoniserede varebeskrivelses- og varenomenklatursystem, som blev oprettet ved Verdenstoldorganisationens internationale konvention om det harmoniserede varebeskrivelses- og varenomenklatursystem.

    BILAG IA

    HARMONISEREDE VAREKODER FOR TRÆ OG TRÆPRODUKTER, DER ER OMFATTET AF FLEGT-LICENSORDNINGEN

    Kapitel 44:

    HS-koder

    Beskrivelse

     

    Brænde; træ i form af flis eller spåner; savsmuld og træaffald, også agglomereret til briketter eller lignende former.

    4401.21

    Træ i form af flis eller spåner — — Af nåletræ.

    Ex. 4401.22

    Træ i form af flis eller spåner — — Af andet træ (ikke af bambus eller spanskrør)

    4403

    Træ, ubearbejdet eller afbarket, afgrenet eller groft tildannet på to eller fire sider. (Må ikke eksporteres i henhold til indonesisk lov. I overensstemmelse med artikel 3, stk. 3, i partnerskabsaftalen kan produkter under denne KN-kode ikke tildeles en FLEGT-licens og derfor ikke må importeres til EU).

    Ex. 4404.10

    Træspån og lign. — af nåletræ

    Ex. 4404.20

    Træspån og lign. — af andet træ end nåletræ -- træspån

    Ex. 4404

    Emner af træ til tøndebånd; stolper, pæle, stokke og lign., kløvede eller tilspidsede, men ikke savskårne i længderetningen; emner af træ til spadserestokke, paraplyskafter, værktøjsskafter og lign., groft tildannede eller afrundede, men ikke drejede, bøjede eller på anden måde bearbejdede. (Må ikke eksporteres i henhold til indonesisk lov. I overensstemmelse med artikel 3, stk. 3, i partnerskabsaftalen kan produkter under denne KN-kode ikke tildeles en FLEGT-licens og må derfor ikke importeres til EU).

    4406

    Jernbane- og sporvejssveller af træ. (Må ikke eksporteres i henhold til indonesisk lov. I overensstemmelse med artikel 3, stk. 3, i partnerskabsaftalen kan produkter under denne KN-kode ikke tildeles en FLEGT-licens og må derfor ikke importeres til EU).

    Ex. 4407

    Træ, savet eller tilhugget i længderetningen, skåret eller skrællet, høvlet, slebet eller samlet ende-til-ende, af tykkelse over 6 mm.

    Ex. 4407

    Træ, savet eller tilhugget i længderetningen, skåret eller skrællet, ikke høvlet, slebet eller samlet ende-til-ende, af tykkelse over 6 mm. (Må ikke eksporteres i henhold til indonesisk lov. I overensstemmelse med artikel 3, stk. 3, i partnerskabsaftalen kan produkter under denne KN-kode ikke tildeles en FLEGT-licens og må derfor ikke importeres til EU).

     

    Plader til fineringsarbejde (herunder sådanne plader fremstillet ved skæring af lamineret træ), til fremstilling af krydsfinér eller lignende lamineret træ samt træ, savet i længderetningen, skåret eller skrællet, også høvlet, slebet, splejset eller samlet ende-til-ende, af tykkelse ikke over 6 mm.

    4408.10

    Af nåletræ

    4408.31

    Mørkerød meranti, lyserød meranti og meranti bakau

    4408.39

    Andre varer undtagen nåletræ, mørkerød meranti, lyserød meranti og meranti bakau

    Ex. 4408.90

    I andre tilfælde, undtagen nåletræ og tropisk træ som nævnt i underpositionsbestemmelse 2 til dette kapitel (ikke af bambus eller spanskrør)

     

    Træ (herunder ikke-sammensatte parketstaver), profileret (pløjet, notet, falset, rejfet, kelet eller lignende) i hele længden på en eller flere kanter, ender eller overflader, også høvlet, slebet eller samlet ende-til-ende.

    4409.10

    Af nåletræ

    Ex. 4409.29

    Andet træ end nåletræ — i andre tilfælde (ikke fra spanskrør)

     

    Spånplader, OSB-plader og lignende plader (f.eks, waferboard) af træ eller af andre træagtige materialer, også agglomereret med harpiks eller andre organiske bindemidler

    Ex. 4410.11

    Af træ — — Spånplader (ikke af bambus eller spanskrør)

    Ex. 4410.12

    Af træ — — OSB-plader (ikke af bambus eller spanskrør)

    Ex. 4410.19

    Af træ — — Andre varer (ikke af bambus eller spanskrør)

    Ex. 4411

    Træfiberplader og fiberplader af andre træagtige materialer, også agglomereret med harpiks eller andre organiske bindemidler (ikke af bambus eller spanskrør).

     

    Krydsfiner, finerede plader og lignende laminerede træprodukter.

    4412.31

    Andet krydsfinér udelukkende bestående af plader af træ (bortset fra bambus), hvoraf hver enkelt er af højst 6 mm tykkelse — — Med mindst et udvendigt lag af tropisk træ som nævnt i underpositionsbestemmelse 2 til dette kapitel

    4412.32

    Andet krydsfinér udelukkende bestående af plader af træ (bortset fra bambus), hvoraf hver enkelt er af højst 6 mm tykkelse — — Andre varer med mindst et udvendigt lag af andet træ end nåletræ

    4412.39

    Andet krydsfinér udelukkende bestående af plader af træ (bortset fra bambus), hvoraf hver enkelt er af højst 6 mm tykkelse: — — I andre tilfælde

    Ex. 4412.94

    Andre varer — — Stavlimet eller bloklimet finér (ikke af spanskrør)

    Ex. 4412.99

    I andre tilfælde: — — I andre tilfælde — — — Barecore (sammenlimet træaffald) (ikke af spanskrør) og — — — Andre varer (ikke af spanskrør)

    Ex. 4413

    Træ med forøget densitet, i blokke, plader, lameller eller profiler (ikke af bambus eller spanskrør)

    Ex. 4414

    Trærammer til malerier, fotografier, spejle eller lignende genstande (ikke af bambus eller spanskrør)

    Ex. 4415

    Pakkasser, tremmekasser, tromler og lignende pakningsgenstande af træ; kabeltromler af træ; lastpaller og lign., af træ; pallerammer af træ (ikke af bambus eller spanskrør)

    Ex. 4416

    Fade, tønder, kar, baljer, bøtter og andre bødkerarbejder samt dele dertil, af træ, herunder tøndestaver (ikke af bambus eller spanskrør)

    Ex. 4417

    Skafter, håndtag og lignende dele af træ til værktøj og redskaber; børstetræ, skafter og håndtag af træ til koste og børster; blokke og læster af træ til fodtøj (ikke af bambus eller spanskrør)

    Ex. 4418

    Snedker- og tømrerarbejder af træ til bygningsbrug, herunder lamelplader (celleplader) af træ, sammensatte gulvbrædder og tagspån (»shingles« og »shakes«), af træ (ikke af bambus eller spanskrør)

    Ex. 4419

    Bordservice og køkkenudstyr, af træ (ikke af bambus eller spanskrør)

     

    Indlagt træ og træmosaik; æsker, skrin og etuier til smykker eller bestik samt lignende varer af træ.

    Ex. 4420.90

    I andre tilfælde — — Træ i form af træstammer eller firskåret tømmer med simple processer i overfladen, udskårne eller med fint gevind eller malet, der ikke har betydelig merværdi og nogen væsentlig ændring i formen (HS Ex. 4420.90.90.00 i Indonesien) (Må ikke eksporteres i henhold til indonesisk lov. I overensstemmelse med artikel 3, stk. 3, i partnerskabsaftalen kan produkter under denne KN-kode ikke tildeles en FLEGT-licens og må derfor ikke importeres til EU).

     

    Andre varer af træ

    Ex. 4421.90

    Andre varer — Tændstikemner (ikke af bambus eller spanskrør) og — — i andre tilfælde — — — Klodser af træ til brolægning (ikke af bambus eller spanskrør)

    Ex. 4421.90

    Andre varer — — Andre varer — — Træ i form af træstammer eller firskåret tømmer med simple processer i overfladen, udskårne eller med fint gevind eller malet, der ikke har betydelig merværdi og nogen væsentlig ændring i formen (HS Ex. 4421.90.99.00 i Indonesien) (Må ikke eksporteres i henhold til indonesisk lov. I overensstemmelse med artikel 3, stk. 3, i partnerskabsaftalen kan produkter under denne KN-kode ikke tildeles en FLEGT-licens og må derfor ikke importeres til EU).

    Kapitel 47:

    HS-koder

    Beskrivelse

     

    Papirmasse af træ eller andre celluloseholdige materialer; genbrugspapir og -pap (affald):

    4701

    Mekanisk træmasse

    4702

    Dissolvingmasse af kemisk træmasse

    4703

    Kemisk træmasse (natroncellulose eller sulfatcellulose), undtagen dissolvingmasse

    4704

    Kemisk træmasse (sulfitcellulose), undtagen dissolvingmasse

    4705

    Træmasse fremstillet ved en kombineret kemisk-mekanisk proces.

    Kapitel 48:

    HS-koder

    Beskrivelse

    Ex. 4802

    Papir og pap, ikke belagt, af den art, der anvendes til skrivning, trykning eller anden grafisk brug, ikke-perforeret papir til hulkort og hulbånd, i ruller eller kvadratiske eller rektangulære ark, uanset størrelse, undtagen papir henhørende under pos. 4801 eller 4803: håndgjort papir og pap (ikke fra andre materialer end træ eller genvundet materiale)

    Ex. 4803

    Papir, af den art der anvendes til toiletpapir, renseservietter, håndklæder og servietter, og lignende papir til husholdnings- eller toiletbrug, samt cellulosevat og cellulosefiberdug, også kreppet, plisseret, mønsterpresset, mønsterpræget, perforeret, med farvet eller dekoreret overflade eller med påtryk, i ruller eller ark (ikke fra andre materialer end træ eller genvundet materiale)

    Ex. 4804

    Kraftpapir og kraftpap, ikke belagt, i ruller og ark, undtagen varer henhørende under pos. 4802 eller 4803 (ikke fra andre materialer end træ eller genvundet materiale)

    Ex. 4805

    Andet papir og pap, ikke belagt, i ruller eller ark, ikke yderligere bearbejdet eller behandlet end nævnt i bestemmelse 3 til dette kapitel (ikke fra andre materialer end træ eller genvundet materiale)

    Ex. 4806

    Ægte pergamentpapir og -pap, imiteret pergamentpapir, kalkerpapir og pergamyn samt andet glittet gennemsigtigt eller gennemskinneligt papir, i ruller og ark (ikke fra andre materialer end træ eller genvundet materiale)

    Ex. 4807

    Papir og pap bestående af sammenklæbede lag af papir eller pap, uden imprægnering eller belægning på overfladen, også med indvendig forstærkning, i ruller og ark (ikke fra andre materialer end træ eller genvundet materiale)

    Ex. 4808

    Bølgepapir og bølgepap, også med påklæbede plane flader, samt kreppet, plisseret, mønsterpresset, mønsterpræget og perforeret papir, i ruller eller ark, undtagen varer henhørende under pos. 4803 (ikke fra andre materialer end træ eller genvundet materiale)

    Ex. 4809

    Karbonpapir, selvkopierende papir samt andet kopierings- og overføringspapir (herunder belagt eller imprægneret papir til stencils eller offsetplader), også med påtryk, i ruller eller ark (ikke fra andre materialer end træ eller genvundet materiale)

    Ex. 4810

    Papir og pap belagt på den ene eller på begge sider med kaolin eller andre uorganiske stoffer, også med bindemiddel, uden anden belægning, også med farvet eller dekoreret overflade eller med påtryk, i ruller eller kvadratiske eller rektangulære ark, uanset størrelse (ikke fra andre materialer end træ eller genvundet materiale)

    Ex. 4811

    Papir, pap, cellulosevat og cellulosefiberdug, overtrukket, imprægneret, belagt, farvet eller dekoreret på overfladen eller med påtryk, i ruller eller kvadratiske eller rektangulære ark, uanset størrelse, undtagen varer henhørende under pos. 4803, 4809 og 4810 (ikke fra andre materialer end træ eller genvundet materiale)

    Ex. 4812

    Filtrerblokke og filtrerplader af papirmasse (ikke fra andre materialer end træ eller genvundet materiale)

    Ex. 4813

    Cigaretpapir, også tilskåret, i hæfter eller i form af hylstre (ikke fra andre materialer end træ eller genvundet materiale)

    Ex. 4814

    Tapet og lignende vægbeklædning; gennemskinneligt vinduespapir (ikke fra andre materialer end træ eller genvundet materiale)

    Ex. 4816

    Karbonpapir, selvkopierende papir samt andet kopierings- og overføringspapir (undtagen varer henhørende under pos. 4809), stencils og offsetplader af papir, også i æsker (ikke fra andre materialer end træ eller genvundet materiale)

    Ex. 4817

    Konvolutter, lukkede brevkort, ikke-illustrerede postkort samt korrespondancekort, af papir eller pap; æsker, mapper og lignende af papir eller pap, indeholdende assortimenter af brevpapir, konvolutter mv. (ikke fra andre materialer end træ eller genvundet materiale)

    Ex. 4818

    Toiletpapir og lignende papir, cellulosevat eller cellulosefiberdug, af den art der anvendes til husholdnings- eller hygiejnebrug, i ruller af bredde ikke over 36 cm eller i tilskåret form; lommetørklæder, renseservietter, håndklæder, duge, servietter, lagner og lignende varer til husholdnings-, hygiejne- eller hospitalsbrug, beklædningsgenstande og tilbehør dertil, af papirmasse, papir, cellulosevat eller cellulosefiberdug (ikke fra andre materialer end træ eller genvundet materiale)

    Ex. 4821

    Etiketter og mærkesedler af enhver art, af papir eller pap, også med påtryk (ikke fra andre materialer end træ eller genvundet materiale)

    Ex. 4822

    Bobiner, spoler og lignende varer af papirmasse, papir eller pap, også perforerede eller hærdede (ikke fra andre materialer end træ eller genvundet materiale)

    Ex. 4823

    Andet papir, pap, cellulosevat og cellulosefiberdug, tilskåret; andre varer af papirmasse, papir, pap, cellulosevat eller cellulosefiberdug (ikke fra andre materialer end træ eller genvundet materiale)

    NB: Papirprodukter, der hidrører fra andre materialer end træ eller genvundet materiale, ledsages af et officielt brev fra det indonesiske industriministerie, hvorved brugen af andre materialer end træ eller genvundet materiale valideres. Sådanne produkter vil ikke få tildelt en FLEGT-licens.

    Kapitel 94:

    HS-koder

    Beskrivelse

     

    Siddemøbler (undtagen varer henhørende under pos. 9402), herunder sovesofaer og lign., samt dele dertil

    9401.61

    Andre siddemøbler, med stel af træ: — — Polstrede

    9401.69

    Andre siddemøbler, med stel af træ: — — I andre tilfælde

     

    Andre møbler og dele dertil

    9403.30

    Møbler af træ, af den art der anvendes i kontorer

    9403.40

    Møbler af træ, af den art der anvendes i køkkener

    9403.50

    Møbler af træ, af den art der anvendes i soveværelser

    9403.60

    Andre møbler af træ

    Ex. 9403.90

    Dele: — — Af andre materialer (HS 9403.90.90 i Indonesien)

     

    Præfabrikerede bygninger

    Ex. 9406.00

    Andre præfabrikerede bygninger: — — Af træ (HS 9406.00.92 i Indonesien)

    Kapitel 97:

    HS-Koder

    Beskrivelse

     

    Originale stik, tryk og litografier

    Ex. 9702.00

    Træ i form af træstammer eller firskåret tømmer med simple processer i overfladen, udskårne eller med fint gevind eller malet, der ikke har betydelig merværdi og nogen væsentlig ændring i formen (HS Ex. 9702.00.00.00 i Indonesien) (Må ikke eksporteres i henhold til indonesisk lov. I overensstemmelse med artikel 3, stk. 3, i partnerskabsaftalen kan produkter under denne KN-kode ikke tildeles en FLEGT-licens og må derfor ikke importeres til EU).

    BILAG IB

    HARMONISEREDE VAREKODER FOR TRÆ, DER IKKE MÅ EKSPORTERES I HENHOLD TIL INDONESISK LOVGIVNING

    Kapitel 44:

    HS-koder

    Beskrivelse

    4403

    Træ, ubearbejdet eller afbarket, afgrenet eller groft tildannet på to eller fire sider.

    Ex. 4404

    Emner af træ til tøndebånd; stolper, pæle, stokke og lign., kløvede eller tilspidsede, men ikke savskårne i længderetningen; emner af træ til spadserestokke, paraplyskafter, værktøjsskafter og lign., groft tildannede eller afrundede, men ikke drejede, bøjede eller på anden måde bearbejdede.

    4406

    Jernbane- og sporvejssveller af træ.

    Ex. 4407

    Træ, savet eller tilhugget i længderetningen, skåret eller skrællet, ikke høvlet, slebet eller samlet ende-til-ende, af tykkelse over 6 mm.

     

    Indlagt træ og træmosaik; æsker, skrin og etuier til smykker eller bestik samt lignende varer af træ.

    Ex. 4420.90

    Andre varer — — Træ i form af træstammer eller firskåret tømmer med simple processer i overfladen, udskårne eller med fint gevind eller malet, der ikke har betydelig merværdi og nogen væsentlig ændring i formen (HS Ex. 4420.90.90.00 i Indonesien).

     

    Andre varer af træ

    Ex. 4421.90

    Andre varer — — Andre varer — — —Træ i form af træstammer eller firskåret tømmer med simple processer i overfladen, udskårne eller med fint gevind eller malet, der ikke har betydelig merværdi og nogen væsentlig ændring i formen (HS Ex. 4421.90.99.00 i Indonesien).

     

    Originale stik, tryk og litografier

    Ex. 9702.00

    Træ i form af træstammer eller firskåret tømmer med simple processer i overfladen, udskårne eller med fint gevind eller malet, der ikke har betydelig merværdi og nogen væsentlig ændring i formen (HS Ex. 9702.00.00.00 i Indonesien).

    BILAG II

    LOVLIGHEDSDEFINITION

    INDLEDNING

    Indonesisk træ vurderes at være lovligt, når det er verificeret, at dets oprindelse og produktionsproces samt efterfølgende aktiviteter i forbindelse med bearbejdning, transport og handel er i overensstemmelse med alle gældende indonesiske love og forskrifter.

    Indonesien har fem standarder for lovlighed, som kommer til udtryk i en række principper, kriterier, indikatorer og verifikatorer, som alle bygger på underliggende love, forskrifter og procedurer. Disse standarder kan opdeles yderligere i delstandarder som beskrevet i retningslinjerne for verifikationssystemet.

    Den indonesiske retlige ramme omfatter også standarder for bæredygtig skovforvaltning, der er fastlagt for indehavere af tilladelser, der opererer i skovproduktionsområder på statsejet jord. Alle indehavere af tilladelser skal opfylde kriterierne om lovlighed som angivet i lovlighedsstandarderne. Senest den dato, hvor deres første lovlighedscertificering udløber, skal indehavere af tilladelser, der opererer i skovproduktionsområder på statsejet jord, opfylde såvel lovlighedsstandarden som standarden for bæredygtig skovforvaltning, der er fastsat i retningslinjerne for verifikationssystemet.

    Indonesien er fast besluttet på regelmæssigt at revidere og forbedre lovlighedsstandarderne gennem en flerpartsorienteret proces.

    De fem standarder for lovlighed er:

    —   Standard for lovlighed 1: Standard for koncessioner i skovproduktionsområder på statsejet jord: naturskove og kulturskove, genopretning af økosystemer, skovforvaltningsret (Hak Pengelolaan)

    —   Standard for lovlighed 2: Standard for fælles kulturskove og fælles skove i skovproduktionsområder på statsejet jord

    —   Standard for lovlighed 3: Standard for privatejede skove

    —   Standard for lovlighed 4: Standard for skovhugstrettigheder i ikke-skovområder eller i omlagte produktionsskove på statsejet jord

    —   Standard for lovlighed 5: Standard for primær skovbaseret industri og skovbaseret downstream-industri og forhandlere.

    De fem standarder for lovlighed finder anvendelse på forskellige typer af tilladelser vedrørende træ, som er angivet i følgende tabel:

    Tilladelsestype eller ret

    Beskrivelse

    Ejendomsret til jord/ressource-forvaltning eller -anvendelse

    Gældende lovlighedsstandard

    IUPHHK-HA/HPH

    Tilladelse til at anvende træ fra naturlige produktionsskove

    Statsejet/virksomhedsforvaltet

    1

    IUPHHK-HTI/HPHTI

    Tilladelse til at etablere og forvalte industrielle kulturskove

    Statsejet/virksomhedsforvaltet

    1

    IUPHHK-RE

    Tilladelse til retablering af skovøkosystemer

    Statsejet/virksomhedsforvaltet

    1

    Skovforvaltningsret (Perum Perhutani)

    Ret til at forvalte kulturskov

    Statsejet/virksomhedsforvaltet (statslig virksomhed)

    1

    IUPHHK-HTR

    Tilladelse til fælles eller privat kulturskov

    Statsejet/forvaltet i fællesskab eller privat

    2

    IUPHHK-HKM

    Tilladelse til fælles skovforvaltning

    Statsejet/forvaltet i fællesskab

    2

    IUPHHK-HD

    Tilladelse til landsbyrelateret skovforvaltning

    Statsejet/forvaltet af en enkelt landsby

    2

    IUPHHK-HTHR

    Tilladelse til at anvende træ fra skovgenplantningsområder

    Statsejet/forvaltet i fællesskab eller privat

    2

    Privat jord

    Der kræves ingen tilladelse

    Privatejet/privat udnyttelse

    3

    IPK/ILS

    Tilladelse til at anvende træ fra ikke-skovområder eller fra omlagte produktionsskove

    Statsejet/privat udnyttelse

    4

    IUIPHHK

    Tilladelse til etablering og forvaltning af en primær bearbejdningsvirksomhed

    Ikke relevant

    5

    IUI Lanjutan eller IPKL

    Tilladelse til etablering og drift af en sekundær bearbejdningsvirksomhed

    Ikke relevant

    5

    TPTs (TPT, TPT-KB, TPT-KO)

    Registrerede lagre for træ/bearbejdet træ

    Ikke relevant

    5

    IRT

    Småindustri

    Ikke relevant

    5

    ETPIK, ikke-producerende

    Registrerede eksportører, ikke-producerende

    Ikke relevant

    5

    STANDARD FOR LOVLIGHED 1: STANDARDER FOR KONCESSIONER I SKOVPRODUKTIONSOMRÅDER

    Nr.

    Principper

    Kriterier

    Indikatorer

    Verifikatorer

    Tilknyttede forskrifter (1)

    1.

    P1.

    Juridisk status i området og udnyttelsesret

    K1.1.

    Skovforvaltningsenheden (koncessionshaver) har hjemsted i skovproduktionsområdet.

    1.1.1.

    Indehaveren af tilladelsen kan godtgøre, at tilladelsen til udnyttelse af træ (IUPHHK) er gyldig.

    Certifikat for skovkoncession

    Regeringsforskrift PP72/2010

    Skovbrugsministerens forskrift P12/2010

    Skovbrugsministerens forskrift P.30/2014

    Skovbrugsministerens forskrift P.31/2014

    Skovbrugsministerens forskrift P.33/2014

    Skovbrugsministerens forskrift P.76/2014

    Dokumentation for betaling for tilladelse til udnyttelse af træ

    Bevis for en anden retsgyldig tilladelse til at udnytte et område (i givet fald)

    2.

    P2.

    Enheden overholder systemet og procedurerne for skovhugst.

    K2.1.

    Indehaveren af tilladelsen har fastlagt en skovhugstplan for hugstområdet, der er godkendt af den kompetente administrative myndighed.

    2.1.1.

    Den kompetente administrative myndighed har godkendt dokumenterne i driftsplanen: den overordnede driftsplan og den årlige driftsplan, herunder bilag.

    Den godkendte overordnede driftsplan, inkl. bilag (udarbejdet på grundlag af en omfattende skovopgørelse udført af tekniske eksperter).

    Skovbrugsministerens forskrift P62/2008

    Skovbrugsministerens forskrift P56/2009

    Skovbrugsministerens forskrift P60/2011

    Skovbrugsministerens forskrift P.33/2014

    Den godkendte årlige driftsplan (udarbejdet på grundlag af den overordnede driftsplan).

    Kort (udarbejdet af tekniske eksperter, som beskriver karakteren af og grænserne for de områder, driftsplanen omfatter).

    Den årlige driftsplan indeholder kort, der angiver områder, hvor skovhugst ikke må finde sted, og dokumentation for gennemførelsen heraf.

    Skovhugstområder (blokke eller arealer) på kortet er tydeligt markeret og bekræftet i skoven.

    K2.2.

    Årlig driftsplan er gyldig.

    2.2.1.

    Indehaveren af tilladelsen har fastlagt en driftsplan i overensstemmelse med de gældende regler.

    Overordnet driftsplan for udnyttelse af træ, inkl. bilag), (afventede ansøgninger accepteres).

    Skovbrugsministerens forskrift P62/2008

    Skovbrugsministerens forskrift P56/2009

    Skovbrugsministerens forskrift P60/2011

    Placeringen og mængden af naturskov, der kan fældes, svarer til driftsplanen.

    3.

    P3.

    Lovligheden af transport eller overdragelse af rundtømmer.

    K3.1.

    Indehavere af tilladelser sikrer, at alle tømmerstokke, der transporteres fra et råtrælager i skoven til en primær skovbaseret industrivirksomhed eller registreret tømmerhandler, herunder via et mellemlager, er identificerbare og ledsaget af gyldige dokumenter.

    3.1.1.

    Alle tømmerstokke med stor diameter fra hugst eller kommercielt skovbrug er rapporteret i en træproduktionsrapport.

    Godkendte træproduktionsrapporter

    Skovbrugsministerens forskrift P41/2014

    Skovbrugsministerens forskrift P42/2014

    3.1.2.

    Alle tømmerstokke, der transporteres ud af områderne for tilladelsen, er ledsaget af et gyldigt transportdokument.

    Gyldige transportdokumenter, inkl. bilag, ledsager tømmerstokke til primær skovbaseret industrivirksomhed eller registreret tømmerhandler, herunder via mellemlagre.

    Skovbrugsministerens forskrift P41/2014

    Skovbrugsministerens forskrift P42/2014

    3.1.3.

    Alle tømmerstokke er fældet i de områder, der er anført i tilladelsen til udnyttelse af træ.

    Tømmerkoder/-stregkoder (PUHH) på alle tømmerstokke

    Skovbrugsministerens forskrift P41/2014

    Skovbrugsministerens forskrift P42/2014

    Anvendelsen af tømmerkoder/-stregkoder

    3.1.4.

    Alle tømmerstokke, der transporteres fra et råtrælager, ledsages af et gyldig transportdokument.

    Gyldigt transportdokument

    Skovbrugsministerens forskrift P41/2014

    Skovbrugsministerens forskrift P42/2014

    K3.2.

    Indehaver af tilladelse har betalt alle gebyrer og afgifter for kommerciel skovhugst.

    3.2.1.

    Indehaver af tilladelser dokumenterer betaling til skovgenplantningsfonden og/eller af skovressourceafgift svarende til tømmerstokproduktionen og den gældende sats.

    Betalingsanvisninger til skovgenplantningsfonden og/eller for skovressourceafgift

    Regeringsforskrift PP22/1997

    Regeringsforskrift PP51/1998

    Regeringsforskrift PP59/1998

    Skovbrugsministerens forskrift P18/2007

    Handelsministerens forskrift 22/2012

    Bevis for kautionsstillelse for betaling til skovgenplantningsfonden og/eller skovressourceafgift og kvitteringer

    Betaling til skovgenplantningsfonden og/eller af skovressourceafgift er i overensstemmelse med tømmerproduktionen og den gældende sats.

    K3.3.

    Transport og handel mellem øer

    3.3.1.

    Indehavere af tilladelser, der afsender tømmerstokke, er registreret med henblik på handel med træ mellem øer (PKAPT).

    PKAPT-dokumenter

    Industri- og handelsministerens forskrift 68/2003

    Skovbrugsministerens, transportministerens samt industri- og handelsministerens fællesforskrift 22/2003

    3.3.2.

    Det fartøj, der anvendes til transport af rundtømmer, sejler under indonesisk flag og har gyldig driftstilladelse.

    Registreringsdokumenter, der viser fartøjets identitet og gyldige tilladelse.

    Industri- og handelsministerens forskrift 68/2003

    Skovbrugsministerens, transportministerens samt industri- og handelsministerens fællesforskrift 22/2003

    K.3.4.

    Overholdelse af V-Legal-mærkning

    3.4.1.

    Gennemførelse af V-Legal-mærkning

    V-Legal-mærkning anvendes i overensstemmelse hermed.

    Skovbrugsministerens forskrift P43/2014

    4.

    P4.

    Overholdelse af miljømæssige og sociale regler i forbindelse med skovhugst

    K4.1.

    Indehaver af tilladelse har fået godkendt et gyldigt miljøvurderingsdokument og har gennemført foranstaltningerne heri.

    4.1.1.

    Indehaver af tilladelse har fået de kompetente myndigheders godkendelse af gyldige miljøvurderingsdokumenter, der omfatter hele arbejdsområdet.

    Gyldige miljøvurderingsdokumenter

    Regeringsforskrift PP27/2012

    Handelsministerens forskrift 05/2012

    4.1.2.

    Indehaver af tilladelse har udarbejdet en miljøstyringsplan og rapporter om gennemførelsen af miljøstyringsplanen, som angiver de tiltag, der er iværksat for at mindske miljøindvirkningen og sikre sociale fordele.

    Miljøstyringsplan og rapporter om gennemførelsen af miljøstyringsplanen

    Regeringsforskrift PP27/2012

    Handelsministerens forskrift 05/2012

    Dokumentation for gennemførelse af miljøstyringsplan og overvågning af væsentlige miljømæssige og sociale indvirkninger.

    5.

    P5.

    Overholdelse af arbejdsmarkedslovgivning og forskrifter

    K5.1.

    Overholdelse af sundheds- og sikkerhedskrav

    5.1.1.

    Tilgængelighed af procedurer for sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen og gennemførelse heraf

    Gennemførelse af procedurer for sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen

    Regeringsforskrift PP50/2012

    Arbejdskraft- og transmigrationsministerens forskrift 8/2010

    Arbejdskraft- og transmigrationsministerens forskrift 609/2012

    Arbejdsmiljøudstyr

    Ulykkesstatistikker

    K5.2.

    Opfyldelse af arbejdstageres rettigheder

    5.2.1.

    Foreningsfrihed for arbejdstagere

    Arbejdstagerne er medlemmer af fagforeninger, eller virksomhedens principper tillader, at arbejdstagerne etablerer eller deltager i fagforeningsaktiviteter.

    Lov 13/2003

    Arbejdskraft- og transmigrationsministerens forskrift 16/2011

    5.2.2.

    Eksistens af kollektive overenskomster

    Dokumenter vedrørende kollektive overenskomster eller principielle virksomhedsdokumenter om arbejdstagerrettigheder

    Lov 13/2003

    Arbejdskraft- og transmigrationsministerens forskrift 16/2011

    5.2.3.

    Virksomheden beskæftiger ikke mindreårige arbejdstagere.

    Der er ingen mindreårige arbejdstagere.

    Lov 23/2002

    Lov 13/2003

    STANDARD FOR LOVLIGHED 2: STANDARD FOR FÆLLES KULSTURSKOVE OG FÆLLES SKOVE I SKOVPRODUKTIONSOMRÅDER

    Nr.

    Principper

    Kriterier

    Indikatorer

    Verifikatorer

    Tilknyttede forskrifter

    1.

    P1.

    Juridisk status i området og udnyttelsesret

    K1.1.

    Skovforvaltningsenheden har hjemsted i skovproduktionsområdet.

    1.1.1.

    Indehaveren af tilladelsen kan godtgøre, at tilladelsen til udnyttelse af træ (IUPHHK) er gyldig.

    Certifikat for skovkoncession

    Skovbrugsministerens forskrift P37/2007

    Skovbrugsministerens forskrift P49/2008

    Skovbrugsministerens forskrift P12/2010

    Skovbrugsministerens forskrift P55/2011

    Dokumentation for betaling for tilladelse til udnyttelse af træ

    K1.2.

    Virksomhed, der indgår i en gruppe

    1.2.1.

    Virksomhedsgruppen er etableret i henhold til lovgivningen.

    Stiftelsesdokument eller tilsvarende dokumentation.

    Skovbrugsministerens forskrift P43/2014

    2.

    P2.

    Enheden overholder systemet og procedurerne for skovhugst.

    K2.1.

    Indehaveren af tilladelsen har fastlagt en skovhugstplan for hugstområdet, der er godkendt af den kompetente administrative myndighed.

    2.1.1.

    Den kompetente administrative myndighed har godkendt den årlige driftsplan.

    Godkendt årlig driftsplan

    Skovbrugsministerens forskrift P62/2008

    Den årlige driftsplan indeholder kort, der angiver områder, hvor skovhugst ikke må finde sted, og dokumentation for gennemførelsen heraf.

    Skovhugstområde er tydeligt markeret og kan bekræftes i skoven.

    K2.2.

    Årlig driftsplan er gyldig.

    2.2.1.

    Indehaveren af tilladelsen har fastlagt en driftsplan i overensstemmelse med de gældende regler.

    Overordnet driftsplan for udnyttelse af træ, inkl. bilag (afventede ansøgninger accepteres).

    Skovbrugsministerens forskrift P62/2008

    Placeringen og mængden af tømmer i skovdriftsområdet, der kan fældes, svarer til driftsplanen.

    K2.3.

    Indehavere af tilladelser sikrer, at alle tømmerstokke, der transporteres fra et råtrælager i skoven til en primær skovbaseret industrivirksomhed eller registreret tømmerhandler, herunder via et mellemlager, er identificerbare og ledsaget af gyldige dokumenter.

    2.3.1.

    Alle tømmerstokke fra hugst eller kommercielt skovbrug er rapporteret i en træproduktionsrapport.

    Godkendte træproduktionsrapporter

    Skovbrugsministerens forskrift P41/2014

    Skovbrugsministerens forskrift P42/2014

    2.3.2.

    Alle tømmerstokke, der transporteres ud af området for tilladelsen, ledsages af et gyldigt transportdokument.

    Gyldige transportdokumenter, inkl. bilag, fra råtrælager til mellemlager og fra mellemlager til primær skovbaseret industrivirksomhed eller registreret tømmerhandler

    Skovbrugsministerens forskrift P41/2014

    Skovbrugsministerens forskrift P42/2014

    2.3.3.

    Alle tømmerstokke er fældet i de områder, der er anført i tilladelsen til udnyttelse af træ.

    Tømmerkoder/-stregkoder (PUHH) på alle tømmerstokke.

    Skovbrugsministerens forskrift P41/2014

    Skovbrugsministerens forskrift P42/2014

    Indehaver af tilladelse anvender konsekvent mærkning af tømmer.

     

    2.3.4.

    Indehavere af tilladelser påviser, at transportdokumenter ledsager tømmerstokke, der transporteres fra et råtrælager.

    Transportdokument for træ er forsynet med en liste over tømmerstokke.

    Skovbrugsministerens forskrift P41/2014

    Skovbrugsministerens forskrift P42/2014

    K2.4.

    Indehaver af tilladelse har betalt alle gebyrer og afgifter for kommerciel skovhugst.

    2.4.1.

    Indehavere af tilladelser dokumenterer betaling af skovressourceafgift svarende til tømmerproduktionen og den gældende sats.

    Betalingsanvisning på skovressourceafgift

    Skovbrugsministerens forskrift P18/2007

    Handelsministerens forskrift 22/2012

    Bevis for betaling af skovressourceafgift

    Betaling af skovressourceafgift er i overensstemmelse med tømmerproduktionen og den gældende sats.

    K.2.5.

    Overholdelse af V-Legal-mærkning

    2.5.1.

    Gennemførelse af V-Legal-mærkning

    V-Legal-mærkning anvendes i overensstemmelse hermed.

    Skovbrugsministerens forskrift P43/2014

    3.

    P3.

    Overholdelse af miljømæssige og sociale regler i forbindelse med skovhugst

    K3.1.

    Indehaver af tilladelse har fået godkendt et gyldigt miljøvurderingsdokument og har gennemført foranstaltningerne heri.

    3.1.1.

    Indehaver af tilladelse har fået godkendt gyldige miljøvurderingsdokumenter hos de kompetente myndigheder, der er ansvarlige for hele arbejdsområdet.

    Gyldige miljøvurderingsdokumenter

    Regeringsforskrift PP27/2012

    Handelsministerens forskrift 05/2012

    3.1.2.

    Indehaver af tilladelse har udarbejdet en miljøstyringsplan og rapporter om gennemførelsen af miljøstyringsplanen, som angiver de tiltag, der er iværksat for at mindske miljøindvirkningen og sikre sociale fordele.

    Relevante dokumenter vedrørende miljøstyring og -overvågning

    Regeringsforskrift PP27/2012

    Handelsministerens forskrift 05/2012

    Dokumentation for gennemførelse af miljøstyringsplan og overvågning af væsentlige miljømæssige og sociale indvirkninger.

    4.

    P4.

    Overholdelse af arbejdsmarkedslovgivning og forskrifter

    K4.1.

    Overholdelse af sundheds- og sikkerhedskrav på arbejdspladsen

    4.1.1.

    Tilgængelighed af procedurer for sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen og gennemførelse heraf.

    Gennemførelse af procedurer for sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen

    Regeringsforskrift PP50/2012

    Arbejdskraft- og transmigrationsministerens forskrift 8/2010

    Arbejdskraft- og transmigrationsministerens forskrift 609/2012

    Arbejdsmiljøudstyr

    K4.2.

    Opfyldelse af arbejdstageres rettigheder

    4.2.1.

    Virksomheden beskæftiger ikke mindreårige arbejdstagere.

    Der er ingen mindreårige arbejdstagere.

    Lov 23/2002

    Lov 13/2003

    STANDARD FOR LOVLIGHED 3: STANDARD FOR PRIVATEJEDE SKOVE

    Nr.

    Principper

    Kriterier

    Indikatorer

    Verifikatorer

    Tilknyttede forskrifter

    1.

    P1.

    Ejerskab for tømmer kan bekræftes.

    K1.1.

    Lovlighed af ejerforhold i forbindelse med skovhugstområde

    1.1.1.

    Privat jord- eller skovejer kan dokumentere ejerskab eller brugsrettigheder til området.

    Gyldige skødedokumenter, som anerkendes af de kompetente myndigheder.

    Lov 5/1960

    Skovbrugsministerens forskrift P33/2010

    Regeringsforskrift PP12/1998

    Handelsministerens forskrift 36/2007

    Handelsministerens forskrift 37/2007

    Lov 6/1983

    Skovbrugsministerens forskrift P43/2014

    Dyrkningsret

    Stiftelsesdokument for selskab

    Erhvervslicens til handelsvirksomheder (SIUP)

    Virksomhedsregistrering (TDP)

    Skatteregistreringsnummer (NPWP)

    Dokumenter vedrørende sundheds- og sikkerhedskrav på arbejdspladsen

    Dokumenter vedrørende kollektive overenskomster eller principielle virksomhedsdokumenter om arbejdstagerrettigheder

    Kort over det private skovområde og afmærkning af grænserne i området

    1.1.2.

    Forvaltningsenheder (individuelt ejede eller gruppeejede) har gyldige transportdokumenter for træ.

    Transportdokumenter for træ

    Skovbrugsministerens forskrift P30/2012

    1.1.3.

    Forvaltningsenheder dokumenterer betaling af gebyrer vedrørende eksisterende træer inden overdragelse af rettigheder eller ejerskab til området.

    Bevis for betaling af til skovgenplantningsfonden og/eller af skovressourceafgift og kompensation til staten for værdien af fældet træ.

    Skovbrugsministerens forskrift P18/2007

    K.1.2.

    Virksomhed, der indgår i en gruppe, er registreret i henhold til lovgivningen.

    1.2.1.

    Virksomhedsgruppen er etableret i henhold til lovgivningen.

    Stiftelsesdokument eller tilsvarende dokumentation

    Skovbrugsministerens forskrift P43/2014

    K.1.3.

    Overholdelse af V-Legal-mærkning

    1.3.1.

    Gennemførelse af V-Legal-mærkning

    V-Legal-mærkning anvendes i overensstemmelse hermed.

    Skovbrugsministerens forskrift P43/2014

    2.

    P2.

    Overholdelse af arbejdsmarkedslovgivning og forskrifter for områder, der er underlagt jorddyrkningsrettigheder.

    K2.1.

    Overholdelse af sundheds- og sikkerhedskrav

    2.1.1.

    Tilgængelighed af procedurer for sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen og gennemførelse heraf

    Gennemførelse af procedurer for sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen

    Regeringsforskrift PP50/2012

    Arbejdskraft- og transmigrationsministerens forskrift 8/2010

    Arbejdskraft- og transmigrationsministerens forskrift 609/2012

    Arbejdsmiljøudstyr

    Ulykkesstatistikker

    K2.2.

    Opfyldelse af arbejdstageres rettigheder

    2.2.1.

    Foreningsfrihed for arbejdstagere

    Arbejdstagerne er medlemmer af fagforeninger, eller virksomhedens principper tillader, at arbejdstagerne etablerer eller deltager i fagforeningsaktiviteter.

    Lov 13/2003

    Arbejdskraft- og transmigrationsministerens forskrift 16/2001

    2.2.2.

    Eksistens af kollektive overenskomster

    Dokumenter vedrørende kollektive overenskomster eller principielle virksomhedsdokumenter om arbejdstagerrettigheder

    Lov 13/2003

    Arbejdskraft- og transmigrationsministerens forskrift 16/2011

    2.2.3.

    Virksomheden beskæftiger ikke mindreårige arbejdstagere.

    Der er ingen mindreårige arbejdstagere.

    Lov 23/2002

    Lov 13/2003

    3.

    P3.

    Overholdelse af miljømæssige og sociale regler i forbindelse med skovhugst

    K3.1.

    Indehaveren af jorddyrkningsrettigheder eller den private skovejer har fået godkendt et gyldigt miljøvurderingsdokument og har gennemført foranstaltningerne heri. (hvis påbudt ved en forskrift)

    3.1.1.

    Indehaveren af jorddyrkningsrettigheder eller den private skovejer har fået de kompetente myndigheders godkendelse af gyldige miljøvurderingsdokumenter, der omfatter hele arbejdsområdet.

    Gyldige miljøvurderingsdokumenter

    Regeringsforskrift PP27/2012

    Handelsministerens forskrift 05/2012

    3.1.2.

    Indehaveren af jorddyrkningsrettigheder har udarbejdet en miljøstyringsplan og rapporter om gennemførelsen af miljøstyringsplanen.

    Miljøstyringsplan og rapporter om gennemførelsen af miljøstyringsplanen

    Regeringsforskrift PP27/2012

    Handelsministerens forskrift 05/2012

    Dokumentation for gennemførelse af miljøstyringsplan og overvågning

    STANDARD FOR LOVLIGHED 4: STANDARD FOR SKOVHUGSTRETTIGHEDER I IKKE-SKOVOMRÅDER ELLER I OMLAGTE PRODUKTIONSSKOVE

    Nr.

    Principper

    Kriterier

    Indikatorer

    Verifikatorer

    Tilknyttede forskrifter

    1.

    P1.

    Juridisk status i området og udnyttelsesret

    K1.1.

    Skovhugsttilladelse i ikke-skovområde uden ændring af skovens juridiske status

    1.1.1.

    Skovhugst tilladt i henhold til en anden juridisk tilladelse (ILS)/arealomlægningstilladelse (IPK) i et lejet område

    Bemærkning: Dette gælder også for områder, der tidligere er blevet kategoriseret som skovgenplantning af kulturskove (HTHR).

    ILS/IPK-tilladelser til skovhugst i et lejet område (herunder en gyldig vurdering af indvirkningen på miljøet/VVM-dokument vedrørende ikke- skovbrugsmæssige virksomheder)

    Regeringsforskrift PP27/2012

    Skovbrugsministerens forskrift P18/2011

    Skovbrugsministerens forskrift P59/2011

    Handelsministerens forskrift 05/2012

    Kort vedhæftet ILS/IPK-tilladelser for lejet området og dokumentation for overholdelse i området

    K1. 2.

    Skovhugsttilladelse i ikke-skovområde, som fører til ændring af skovens juridiske status

    1. 2.1.

    Skovhugst tilladt i henhold til arealomlægningstilladelse (IPK)

    Bemærkning: Dette gælder også for områder, der tidligere er blevet kategoriseret som skovgenplantning af kulturskove (HTHR).

    Erhvervslicens, inkl. kort, der er vedlagt tilladelsen (herunder en gyldig vurdering af indvirkningen på miljøet/VVM-dokument vedrørende ikke- skovbrugsmæssige virksomheder)

    Regeringsforskrift PP27/2012

    Skovbrugsministerens forskrift P33/2010

    Skovbrugsministerens forskrift P14/2011

    Skovbrugsministerens forskrift P59/2011

    Handelsministerens forskrift 05/2012

    IPK i arealomlægningsområder

    Kort vedhæftet IPK

    Dokumenter, der godkender ændring af områdets juridiske status (dette krav gælder for både IPK-indehavere og indehavere af erhvervslicenser).

    1.2.2.

    Arealomlægningstilladelse (IPK) til transmigrationsbosættelse

    IPK i arealomlægningsområder

    Skovbrugsministerens forskrift P14/2011

    Kort vedhæftet IPK

    K1.3.

    Skovhugsttilladelse i ikke-skovområde.

    1.3.1.

    Skovhugst tilladt i henhold til arealomlægningstilladelse (IPK) i ikke-skovområde.

    Planlægningsdokument for IPK

    Regeringsforskrift PP27/2012

    Skovbrugsministerens forskrift P14/2011

    Handelsministerens forskrift 05/2012

    Erhvervslicens, inkl. kort, der er vedlagt tilladelsen (herunder en gyldig vurdering af indvirkningen på miljøet/VVM-dokument vedrørende ikke- skovbrugsmæssige virksomheder)

    IPK i arealomlægningsområder

    Kort vedhæftet IPK

    1.3.2.

    Arealomlægningstilladelse (IPK) til transmigrationsbosættelse

    IPK i arealomlægningsområder

    Skovbrugsministerens forskrift P14/2011

    Kort vedhæftet IPK

    2.

    P2.

    Overholdelse af juridiske systemer og procedurer for skovhugst og transport af tømmerstokke

    K2.1.

    IPK/ILS-plan og gennemførelse heraf er i overensstemmelse med den planlagte arealanvendelse.

    2.1.1.

    Godkendt driftsplan for områder omfattet af IPK/ILS

    Dokumenter vedrørende IPK/ILS-driftsplan

    Skovbrugsministerens forskrift P62/2008

    Skovbrugsministerens forskrift P53/2009

    2.1.2.

    Indehavere af tilladelser kan dokumentere, at de transporterede tømmerstokke stammer fra områder, der er underlagt gyldige arealomlægningstilladelser/tilladelser til anden anvendelse (IPK/ILS).

    Skovopgørelsesdokumenter

    Skovbrugsministerens forskrift P62/2008

    Skovbrugsministerens forskrift P41/2014

    Træproduktionsrapporter (LHP)

    K2.2.

    Betaling af offentlige gebyrer og afgifter og overholdelse af krav vedrørende transport af træ

    2.2.1.

    Dokumentation for betaling af afgifter.

    Betalingsanvisning på skovressourceafgift

    Skovbrugsministerens forskrift P18/2007

    Bevis for betaling af skovressourceafgift

    Betaling af skovressourceafgift er i overensstemmelse med tømmerproduktionen og den gældende sats.

    2.2.2.

    Indehaver af tilladelse har gyldige transportdokumenter for træ.

    Faktura for transport af tømmerstokke (FAKB) og liste over tømmerstokke for tømmerstokke med lille diameter

    Skovbrugsministerens forskrift P41/2014

    Dokument vedrørende lovlighed af tømmerstokke (SKSKB) og liste over tømmerstokke for tømmerstokke med stor diameter

    K2.3.

    Overholdelse af V-Legal-mærkning

    2.3.1.

    Gennemførelse af V-Legal-mærkning

    V-Legal-mærkning anvendes i overensstemmelse hermed.

    Skovbrugsministerens forskrift P43/2014

    3.

    P3.

    Overholdelse af arbejdsmarkedslovgivning og forskrifter

    K3.1.

    Overholdelse af sundheds- og sikkerhedskrav

    3.1.1.

    Tilgængelighed af procedurer for sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen og gennemførelse heraf

    Procedurer for sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen

    Regeringsforskrift PP50/2012

    Arbejdskraft- og transmigrationsministerens forskrift 8/2010

    Arbejdskraft- og transmigrationsministerens forskrift 609/2012

    Arbejdsmiljøudstyr

    Ulykkesstatistikker

    K3.2.

    Opfyldelse af arbejdstageres rettigheder

    3.2. 1.

    Virksomheden beskæftiger ikke mindreårige arbejdstagere.

    Der er ingen mindreårige arbejdstagere.

    Lov 23/2002

    Lov 13/2003

    STANDARD FOR LOVLIGHED 5: STANDARD FOR PRIMÆR SKOVBASERET INDUSTRI OG SKOVBASEREDE DOWNSTREAM-INDUSTRIER OG FORHANDLERE

    Nr.

    Principper

    Kriterier

    Indikatorer

    Verifikatorer

    Tilknyttede forskrifter

    1.

    P1.

    Virksomheder støtter gennemførelsen af lovlig handel med tømmer.

    K1.1.

    Træbearbejdningsvirksomheden er i besiddelse af gyldige tilladelser i form af:

    a)

    bearbejdningsindustri og/eller

    b)

    eksportører af bearbejdede produkter

    1.1.1.

    Bearbejdningsvirksomheder er indehavere af gyldige tilladelser.

    Stiftelsesdokument for selskab, inkl. seneste ændringer

    Lov 6/1983

    Lov 3/2014

    Regeringsforskrift PP74/2011

    Regeringsforskrift PP27/2012

    Justits- og menneskerettighedsministerens forskrift M.01-HT.10/2006

    Handelsministerens forskrift 36/2007

    Handelsministerens forskrift 37/2007

    Industriministerens forskrift 41/2008

    Indenrigsministerens forskrift 27/2009

    Handelsministerens forskrift 39/2011

    Handelsministerens forskrift 05/2012

    Handelsministerens forskrift 77/2013

    Skovbrugsministerens forskrift P9/2014

    Skovbrugsministerens forskrift P55/2014

    Tilladelse til at drive handelsvirksomhed (erhvervslicens/SIUP) eller handelstilladelse, som kan være industriel erhvervstilladelse (IUI) eller industrielt registreringscertifikat (TDI)

    Tilladelse til støj/forstyrrelse (tilladelse udstedt til virksomheder vedrørende påvirkning af miljøet omkring virksomheden)

    Virksomhedsregistrering (TDP)

    Skatteregistreringsnummer (NPWP)

    Tilgængelighed af gyldige miljøvurderingsdokumenter

    Tilgængelighed af industriel erhvervstilladelse (IUI), permanent erhvervstilladelse (IUT) eller industrielt registreringscertifikat (TDI)

    Tilgængelighed af opgørelser over ubearbejdet træ (RPBBI) for primærindustri.

    1.1.2.

    Eksportører af bearbejdede træprodukter har gyldige tilladelser som både producenter og eksportører af træprodukter.

    Eksportører har status som registrerede eksportører af træprodukter (ETPIK).

    Handelsministerens forskrift 97/2014

    K1.2.

    Småindustri er en indonesisk juridisk enhed

    1.2.1.

    Ejeren af småindustri skal godtgøre den formelle identitet.

    Id-kort

    Skovbrugsministerens forskrift P.43/2014

    K1.3.

    Importører af træbaserede skovprodukter skal være i besiddelse af gyldige tilladelser og gennemføre due diligence.

    1.3.1.

    Importører af træbaserede skovprodukter besidder gyldige tilladelser.

    Importørerne har status som registrerede importører.

    Handelsministerens forskrift 78/2014

    1.3.2.

    Importører råder over en due diligence-ordning

    Importørerne har retningslinjer/procedurer for due diligence og bevis for gennemførelsen heraf.

    Skovbrugsministerens forskrift P.43/2014

    K1.4.

    Registrerede lagre eller registrerede ikke-producerede eksportører er i besiddelse af gyldige tilladelser.

    1.4.1.

    Registrerede lagre har gyldig tilladelse.

    Tilladelse fra provins- eller distriktsskovkontorets leder.

    Skovbrugsministerens forskrift P30/2012

    Skovbrugsministerens forskrift P41/2014

    Skovbrugsministerens forskrift P42/2014

    1.4.2.

    Ikke-producerende registrerede eksportører har gyldige tilladelser.

    Stiftelsesdokument for selskab, inkl. seneste ændringer

    Lov 6/1983

    Regeringsforskrift PP74/2011

    Justits- og menneskerettighedsministerens forskrift M.01-HT.10/2006

    Handelsministerens forskrift 36/2007

    Handelsministerens forskrift 37/2007

    Handelsministerens forskrift 39/2011

    Handelsministerens forskrift 77/2013

    Skovbrugsministerens forskrift P43/2014

    Handelsministerens forskrift 97/2014

    Tilladelse til at drive handelsvirksomhed (erhvervslicens/SIUP) eller handelstilladelse.

    Virksomhedsregistrering (TDP)

    Skatteregistreringsnummer (NPWP)

    Registrering af forhandlere som ikke-producerede eksportører af træprodukter (ETPIK Non Produsen).

    Leveringsaftale eller kontrakt med non-ETPIK mindre industrivirksomheder, som har gyldigt lovlighedscertifikat for træ (S-LK) eller leverandørens overensstemmelseserklæring/SDoC (DKP).

    1.4.3.

    Virksomheder har gyldige miljøvurderingsdokumenter.

    Gyldige miljøvurderingsdokumenter

    Regeringsforskrift PP27/2012

    Handelsministerens forskrift 13/2010

    Handelsministerens forskrift 05/2012

    K1.5.

    Virksomheder i form af:

     

    grupper (af SMV'er eller håndværkere/småindustri eller lagre)

    eller

     

    kooperativer (håndværkere/småindustri)

    er registreret i henhold til lovgivningen eller med stiftelsesdokument.

    Bemærkning: Gælder ikke for ikke-producerende registrerede eksportører.

    1.5.1.

    Virksomheder, der indgår i en gruppe eller et kooperativ, er registreret i henhold til lovgivningen.

    Stiftelsesdokument eller tilsvarende dokumentation

    Skovbrugsministerens forskrift P.43/2014

    Skatteregistreringsnummer (NPWP) for kooperativer

    1.5.2.

    Kooperativers organisationsstruktur

    Kooperativ beslutning om organisationsstruktur

    Skovbrugsministerens forskrift P.43/2014

    1.5.3.

    Arten af de kooperative virksomheder

    Dokumenter vedrørende den kooperative forretningsplan eller et dokument, der angiver arten af kooperativ

    Skovbrugsministerens forskrift P.43/2014

    1.5.4.

    Formel identitet af hver enkelt medlem af kooperativet

    Id-kort

    Skovbrugsministerens forskrift P.43/2014

    2.

    P2.

    Virksomheder anvender sporingssystem til tømmer, der sikrer, at tømmerets oprindelse kan spores.

    K2.1.

    Eksistens og anvendelse af sporingssystem til tømmer

    2.1.1.

    Virksomheder kan påvise, at det modtagne tømmer kommer fra lovlige kilder.

    Salgs- og købsdokumenter eller kontrakt om levering af materialer og/eller købsbevis.

    Skovbrugsministerens forskrift P30/2012

    Skovbrugsministerens forskrift P.9/2014

    Skovbrugsministerens forskrift P41/2014

    Skovbrugsministerens forskrift P42/2014

    Handelsministerens forskrift P78/2014

    Godkendt rapport om overdragelse af tømmer og/eller overdragelsesbevis eller officiel rapport om undersøgelsen af tømmeret. Bevis for træprodukternes lovlighed

    Importeret tømmer ledsages af leverandørens overensstemmelseserklæring eller lovlighedscertifikat (S-LK).

    Bemærkning: Gælder kun for håndværkere/småindustri.

    Transportdokumenter for træ

    Transportdokumenter (Nota) med tilsvarende officielle rapporter fra de lokale myndigheder om anvendt tømmer, der stammer fra nedrevne bygninger/anlæg, opgravet tømmer og nedgravet tømmer.

    Transportdokumenter i form af Nota for industrielt affaldstræ

    Dokumenter/rapporter om ændringer i beholdningen af tømmerstokke/træ/produkter.

    Lovlighedscertifikat (S-PHPL/S-LK) eller leverandørens overensstemmelseserklæring (DKP)

    Dokumentation i form af opgørelser over beholdningen af ubearbejdet træ (RPBBI) for primærindustri.

    2.1.2.

    Importører har gyldige dokumenter, der beviser, at det importerede tømmer hidrører fra lovlige kilder.

    Bemærkning: Ikke relevant for håndværkere/småindustri.

    Importmeddelelse (PIB)

    Præsidentens dekret 43/1978

    Handelsministerens forskrift 78/2014

    Forsendelsesliste

    Faktura

    B/L (konnossement)

    Importangivelse og importhenstilling

    Bevis for betaling af importafgift.

    Andre relevante dokumenter (herunder CITES-tilladelser) for typer af træ, der er underlagt handelsbegrænsninger

    Bevis for udnyttelse af importeret træ

    2.1.3.

    Virksomheder anvender sporingssystem til tømmer og overholder de tilladte produktionsniveauer.

    Bemærkning: Gælder ikke for lagre og ikke-producerende registrerede.

    Optællinger af anvendt ubearbejdet træ og producerede mængder

    Bemærkning: Ikke relevant for håndværkere/småindustri.

    Industriministerens forskrift 41/2008

    Skovbrugsministerens forskrift P30/2012

    Skovbrugsministerens forskrift P41/2014

    Skovbrugsministerens forskrift P42/2014

    Skovbrugsministerens forskrift P55/2014

    Outputrapporter om produktionen af bearbejdede produkter

    Virksomhedens produktion oversteg ikke den tilladte produktionskapacitet.

    Bemærkning: Ikke relevant for håndværkere/småindustri.

    Adskillelse af producerede produkter fra beslaglagt tømmer.

    2.1.4.

    Produktionsproces sammen med anden part (anden virksomhed eller med håndværkere/småindustri) sikrer sporing af tømmer

    Bemærkning: Gælder ikke for håndværkere/småindustri, lagre og ikke-producerende registrerede.

    Lovlighedscertifikat (S-LK) eller leverandørens overensstemmelseserklæring (DKP)

    Skovbrugsministerens forskrift P48/2006

    Handelsministerens forskrift 36/2007

    Industriministerens forskrift 41/2008

    Skovbrugsministerens forskrift P.43/2014

    Skovbrugsministerens forskrift P55/2014

    Servicekontrakt vedrørende bearbejdning af produkt med anden part

    Bevis for råvarer

    Adskillelse af producerede produkter

    Dokumentation for råvarer, produktionsprocesser og i de relevante tilfælde, hvis eksporten sker i kraft af en servicekontrakt med andre virksomheder.

    K2.2.

    Overførsel af bearbejdede træprodukter fra leverandør til ikke-producerende registrerede eksportører

    2.2.1.

    Virksomheder skal kunne godtgøre, at de erhvervede produkter hidrører fra lovlige kilder.

    Produkterne købes fra specificerede industripartnere, som ikke er omfattet af ETPIK, og som har et lovlighedscertifikat (S-LK) eller leverandørens overensstemmelseserklæring (DKP).

    Skovbrugsministerens forskrift P.43/2014

    Transportdokument.

    Dokumenter/rapporter om ændringer i beholdningen af produkter.

    3.

    P3.

    Lovligheden af handel eller overdragelse af bearbejdet træ.

    K3.1.

    Handel med eller overførsel af træprodukter til hjemmemarkedet er i overensstemmelse med gældende lovgivning

    Bemærkning: Gælder ikke for ikke-producerende registrerede eksportører

    3.1.1.

    Handel med eller overførsel af træ til hjemmemarkedet ledsages af transportdokument.

    Transportdokument

    Fællesforskrift fra skovbrugsministeren 22/2003, transportministeren KM3/2003 samt industri- og handelsministeren 33/2003

    Skovbrugsministerens forskrift P30/2012

    Skovbrugsministerens forskrift P41/2014

    Skovbrugsministerens forskrift P42/2014

    K3.2.

    Forsendelse af bearbejdede træprodukter til eksport er i overensstemmelse med lovgivningen

    Bemærkning: Ikke relevant for håndværkere/småindustri og lagre.

    3.2.1.

    Forsendelse af bearbejdede træprodukter til eksport med eksportanmeldelsesdokumenter (PEB)

    Produkter til eksport

    Lov 17/2006 (told)

    Præsidentens dekret 43/1978

    Skovbrugsministerens forskrift 447/2003

    Finansministerens forskrift 223/2008

    Toldforskrift P-40/2008

    Toldforskrift P-06/2009

    Handelsministerens forskrift P50/2013

    Handelsministerens forskrift P97/2014

    PEB

    Forsendelsesliste

    Faktura

    B/L (konnossement)

    Eksportlicensdokumenter (V-Legal)

    Resultater af teknisk verifikation (inspektionsrapport) for produkter, der er underlagt krav om teknisk verifikation, er obligatorisk.

    Bevis for betaling af evt. eksportafgift

    Andre relevante dokumenter (herunder CITES-tilladelser) for typer af træ, der er underlagt handelsbegrænsninger

    K.3.3.

    Overholdelse af V-Legal-mærkning

    3.3.1.

    Gennemførelse af V-Legal-mærkning

    V-Legal-mærkning anvendes i overensstemmelse hermed.

    Skovbrugsministerens forskrift P43/2014

    4.

    P4.

    Overholdelse af arbejdsmarkedslovgivning vedrørende bearbejdningsindustri

    K.4.1.

    Overholdelse af sundheds- og sikkerhedskrav

    4.1.1.

    Tilgængelighed af procedurer for sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen og gennemførelse heraf

    Procedurer for sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen

    eller

    for så vidt angår håndværkere/småindustri, førstehjælps- og sikkerhedsudstyr

    Regeringsforskrift PP50/2012

    Arbejdskraft- og transmigrationsministerens forskrift 8/2010

    Arbejdskraft- og transmigrationsministerens forskrift 609/2012

    Gennemførelse af procedurer for sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen

    Ulykkesstatistikker

    Bemærkning: Ikke relevant for håndværkere/småindustri.

    K.4.2.

    Respekt for arbejdstagernes rettigheder

    Bemærkning: Ikke relevant for håndværkere/småindustri

    4.2.1.

    Foreningsfrihed for arbejdstagere

    Fagforening eller virksomhedsprincipper, der tillader, at arbejdstagerne etablerer eller deltager i fagforeningsaktiviteter.

    Arbejdskraft- og transmigrationsministerens forskrift 16/2001

    4.2.2.

    Eksistens af kollektiv overenskomst eller principielle virksomhedsdokumenter om arbejdstagerrettigheder

    Eksistens af kollektiv overenskomst eller principielle virksomhedsdokumenter om arbejdstagerrettigheder

    Lov 13/2003

    Arbejdskraft- og transmigrationsministerens forskrift 16/2011

    4.2.3.

    Virksomheden beskæftiger ikke mindreårige arbejdstagere.

    Der er ingen mindreårige arbejdstagere.

    Lov 23/2002

    Lov 13/2003

    «
    »

    BILAG V

    INDONESIENS SYSTEM TIL VERIFIKATION AF LOVLIGHED FOR TRÆPRODUKTER

    1.   Indledning

    Formål: At kontrollere, at fældning, transport, bearbejdning og salg af tømmerstokke og bearbejdede træprodukter sker i overensstemmelse med alle relevante indonesiske love og forskrifter.

    Indonesien, som er kendt for sin pionerrolle i indsatsen for at bekæmpe ulovlig skovhugst og handel med ulovligt fældet træ og træprodukter heraf, var vært for den østasiatiske ministerkonference om retshåndhævelse og god forvaltningspraksis på skovbrugsområdet (FLEG) på Bali i september 2001, som udmøntede sig i erklæringen om retshåndhævelse og god forvaltningspraksis på skovbrugsområdet (Bali-erklæringen). Indonesien har siden ført an i det internationale samarbejde med henblik på at bekæmpe ulovlig skovhugst og handel i forbindelse dermed.

    Som en del af den internationale indsats for at løse disse problemer forpligter flere og flere forbrugerlande sig til at træffe foranstaltninger for at forhindre handel med ulovligt træ på deres markeder, mens producentlandene selv har forpligtet sig til at indføre ordninger, der garanterer lovligheden af deres træprodukter. Det er vigtigt, at der fastlægges et troværdigt system med henblik på at garantere lovligheden af fældning, transport, bearbejdning og salg af tømmerstokke og bearbejdede træprodukter.

    Det indonesiske system til verifikation af lovlighed for træprodukter (verifikationssystemet) giver garanti for, at træ og træprodukter, der er produceret og bearbejdet i Indonesien, kommer fra lovlige kilder og er i overensstemmelse med relevante indonesiske love og forskrifter som bekræftet af en uafhængig revisor og overvåget af civilsamfundet.

    1.1.   Indonesiske love og forskrifter som grundlag for verifikationssystemet

    Verifikationssystemet oprettes ved den indonesiske forskrift om standarder og retningslinjer for vurdering af gennemførelsen af bæredygtig skovforvaltning og verifikation af lovlighed af træ i stats- og privatejede skove (skovbrugsministerens forskrift P.38/Menhut-II/2009). Verifikationssystemet omfatter også den indonesiske bæredygtighedsordning og mål med henblik på at forbedre skovforvaltningen, bekæmpe ulovlig skovhugst og den dermed forbundne handel og sikre troværdigheden og omdømmet for Indonesiens træprodukter.

    Verifikationssystemet omfatter følgende elementer:

    1.

    lovlighedsstandarder

    2.

    kontrol af forsyningskæde

    3.

    verifikationsprocedurer

    4.

    licensordning

    5.

    overvågning.

    Verifikationssystemet er det grundlæggende system til at sikre lovligheden af træ og træprodukter produceret i Indonesien med henblik på eksport til Unionen og andre markeder.

    1.2.   Udvikling af verifikationssystemet: en multi-interessentproces

    Siden 2003 har en lang række indonesiske interessenter inden for skovbrug arbejdet aktivt for at udvikle, gennemføre og evaluere verifikationssystemet og har derved sikret, at processen er blevet mere overskuelig, gennemsigtig og troværdig. Som resultat af denne multi-interessentproces udstedte skovbrugsministeren i 2009 forskrift P.38/Menhut-II/2009, som blev efterfulgt af skovdirektoratets tekniske retningslinjer for skovbrug nr. 6/VI-SET/2009 og nr. 02/VI-BPPHH/2010, der blev revideret ved skovbrugsministerens forskrift P.68/Menhut-II/2011, P.45/Menhut-II/2012, P.42/Menhut-II/2013, skovdirektoratets tekniske retningslinjer for skovbrug P.8/VI-SET/2011 og P.8/VI-BPPHH/2012.

    Baseret på erfaringerne fra gennemførelsen af det første verifikationssystem, resultaterne af den fælles vurdering i henhold til denne aftales bilag VIII og anbefalinger fra forskellige interesseparter blev forskrifterne atter revideret via en multi-interessentproces og udmøntet i skovbrugsministerens forskrift P.43/Menhut-II/2014 i juni 2014 og P.95/Menhut-II/2014 i december 2014, som blev efterfulgt af skovdirektoratets tekniske retningslinjer for skovbrug nr.P.14/VI-BPPHH/2014 i december 2014 og nr.P.1/VI-BPPHH/2015 i januar 2015 (i det følgende benævnt »retningslinjerne for verifikationssystemet«).

    Processen, der går ud på at inddrage alle interessenter, vil blive ført videre i forbindelse med gennemførelsen af verifikationssystemet.

    2.   Omfanget af verifikationssystemet

    De indonesiske skovproduktionsressourcer kan groft inddeles i to typer ejerskab: statsskove og privatejede skove/områder. Statsskove består af produktionsskove til langsigtet bæredygtig træproduktion under forskellige tilladelsestyper og skovområder, der kan omlægges til andre formål end skovbrug, f.eks. til bosættelser eller landbrugsplantager. Anvendelsen af verifikationssystemet i statsskove og privatejede skove/områder er beskrevet i bilag II.

    Verifikationssystemet dækker træ og træprodukter i alle typer af tilladelse samt alle tømmerhandleres, downstream-bearbejdningsenheders og eksportørers og importørers aktiviteter.

    Verifikationssystemet dækker træprodukter, der er bestemt til hjemmemarkedet og de internationale markeder. Alle indonesiske producenter, bearbejdningsenheder og forhandlere kontrolleres med hensyn til lovlighed, og det gælder også virksomheder, der forsyner hjemmemarkedet.

    I henhold til verifikationssystemet skal importeret træ og importerede træprodukter toldbehandles og overholde Indonesiens importbestemmelser. Ifølge disse forskrifter skal importeret træ og importerede træprodukter ledsages af dokumenter og andet belæg, der garanterer lovligheden af træet i hugstlandet. Alt træ og alle træprodukter, der importeres til Indonesien, skal indgå i en forsyningskæde, hvis kontrolfunktioner skal være i fuld overensstemmelse med alle relevante indonesiske love.

    Nogle træprodukter kan indeholde genanvendte materialer. Specifikke krav til genanvendt træs lovlighed er beskrevet i lovlighedsstandarderne og retningslinjerne for verifikationssystemet.

    Beslaglagt træ kan sælges til anvendelse udelukkende på hjemmemarkedet med undtagelse af beslaglagt træ, der er fældet i bevarede skove; det skal destrueres. En virksomhed, der modtager beslaglagt træ, skal gennemføre foranstaltninger til at holde dette træ adskilt fra andre varer og på behørig vis underrette et overensstemmelsesvurderingsorgan (CAB), der straks vil foretage en særlig kontrol med henblik på at garantere, at denne eksport ikke indgår i forsyningskæden. Beslaglagt træ må ikke være omfattet af en eksportlicens.

    Ændringer i procedurerne for udnyttelse og/eller forvaltning af træ fra traditionelle skove med henblik på at tage højde for forvaltningsdomstolens afgørelse (MK) nr. 35/PUU-X/2012 skal indføres efter, at dermed forbundet gennemførelseslovgivning er vedtaget.

    Træ og træprodukter i transit holdes strengt uden for de hovedtoldområder (Principal Customs Areas — PCA), der ifølge loven er udlagt til formålet. Sådant træ i transit må ikke komme ind i PCA'et og må heller ikke blive omfattet af Indonesiens træforsyningskæder. Træ i transit må ikke få udstedt en eksportlicens.

    2.1.   Verifikationssystemets lovlighedsstandarder

    Verifikationssystemet er baseret på specifikke lovlighedsstandarder for træ, som omfatter alle typer trækilder (tilladelser og operatører) og alle operatørers aktiviteter. Disse standarder og deres verifikationsretningslinjer er beskrevet i bilag II.

    Verifikationssystemet omfatter også standarder og retningslinjer for vurdering af gennemførelsen af bæredygtig skovforvaltning (SFM). Ved vurderingen af bæredygtig skovforvaltning ved hjælp af SFM-standarden bekræftes det også, at den reviderede overholder verifikationssystemets relevante lovlighedskriterier. Indehavere af tilladelser, der opererer i produktionsskovområder i statsejede områder (permanent skovdomæne), skal overholde relevante lovligheds- såvel som SFM-standarder. De kan vælge alene at opfylde lovlighedsstandarden i første omgang, men de skal opfylde såvel lovlighedsstandarder som standarder for bæredygtig skovforvaltning senest den dato, hvor deres første lovlighedscertificering udløber.

    3.   Kontrol med træforsyningskæden

    Indehaveren af tilladelsen (for koncessioner), jordejeren (for privatejede områder) eller virksomheden (for forhandlere, bearbejdningsenheder og eksportører) skal dokumentere, at alle led i deres forsyningskæde kontrolleres og dokumenteres i henhold til skovbrugsministerens forskrift P.30/Menhut-II/2012, P.41/Menhut-II/2014 og P.42/Menhut-II/2014 (i det følgende benævnt forskrifterne). I henhold til disse forskrifter skal provins- og distriktsskovinspektører gennemføre verifikation på stedet og validere de dokumenter, der indgives af indehavere af tilladelser, jordejere eller bearbejdningsenheder i hvert led af forsyningskæden.

    De centrale dokumenter i henseende til operationelle kontroller i hvert led i forsyningskæden er angivet i figur 1.

    Alle forsendelser i forsyningskæden skal være ledsaget af relevante transportdokumenter med angivelse af, om materialet er omfattet af et gyldigt SVLK-certifikat eller er erklæret lovlig ved brug af leverandørens overensstemmelseserklæring (SDoC) eller hidrører fra beslaglagte kilder. Vedkommende, der ejer eller varetager alle forsendelser af træ eller træprodukter i hvert punkt af en forsyningskæde, skal registrere, hvorvidt forsendelsen er SVLK-certificeret, erklæret lovlig ved brug af leverandørens overensstemmelseserklæring eller hidrører fra en beslagt kilde. Omfatter en forsendelse beslaglagt træ, skal vedkommende, der ejer eller varetager denne forsendelse, anvende et effektivt system til at adskille træ og træprodukter fra verificerede, lovlige kilder, fra beslaglagt træ eller beslaglagte træprodukter, og føre fortegnelser, som skelner mellem disse kilder.

    Operatører i forsyningskæden pålægges at føre fyldestgørende registre om træ og træprodukter, som er modtaget, lagret, bearbejdet og leveret. Ud fra disse registre skal der efterfølgende kunne foretages en afstemning af kvantitative data mellem og inden for de forskellige led i forsyningskæden. Sådanne data skal udleveres til provins- og distriktsskovinspektører, som kontrollerer afstemningen. I tillægget til dette bilag redegøres der yderligere for de væsentligste aktiviteter og procedurer, herunder afstemning, for hvert trin i forsyningskæden og overensstemmelsesvurderingsorganernes rolle i vurderingen af forsyningskædens integritet.

    Diagram 1

    Oversigt over forsyningskæde med de centrale dokumenter, der kræves i hvert led, hvor dataafstemning finder sted

    Image

    4.   Institutionel struktur for verifikation af lovlighed og udstedelse af eksportlicenser

    4.1.   Indledning

    Det indonesiske verifikationssystem anvender en tilgang, der betegnes som »operatørbaseret licensudstedelse«, der har meget til fælles med produkt- eller skovforvaltningscertificeringssystemer. Det indonesiske skovbrugsministerium udpeger et antal overensstemmelsesvurderingsorganer (Lembaga Penilai/LP og Lembaga Verifikasi/LV), som det bemyndiger til at revidere aktiviteter, der gennemføres af træproducenter, forhandlere, bearbejdningsenheder og eksportører (»operatører«).

    Overensstemmelsesvurderingsorganerne (CAB) er akkrediteret af det indonesiske nationale akkrediteringsorgan (KAN). Overensstemmelsesvurderingsorganerne hyres af operatører, der ønsker at få deres aktiviteter certificeret som lovlige. Overensstemmelsesvurderingsorganer skal operere i overensstemmelse med ISO/IEC 17065-vejledningen. De rapporterer resultatet af revisionen til den reviderede og skovbrugsministeriet. Resuméer af rapporter gøres offentligt tilgængelige.

    Overensstemmelsesvurderingsorganerne kontrollerer, at den reviderede operatør opererer i overensstemmelse med den indonesiske definition af lovlighed, jf. bilag II. Dette omfatter en effektiv gennemførelse af kontroller, der har til formål at forhindre, at materiale fra ukendte kilder tilføres operatørens forsyningskæder. Når en revideret operatør, der opererer i statsskove eller en stor industri (primærindustri med en kapacitet på over 6 000 m3 pr. år eller en sekundærindustri med en investering på mere end 500 mio. IDR), anses for at være i overensstemmelse, udstedes et SVLK- lovlighedscertifikat, der er gyldigt i 3 (tre) år. I denne periode foretager overensstemmelsesvurderingsorganet årlige overvågningsbesøg for at kontrollere, at denne overensstemmelse fastholdes. For reviderede, der opererer i mindre industrier (primærindustri med en kapacitet på under 6 000 m3 pr. år eller sekundærindustri med en investering på under 500 mio. IDR), er lovlighedscertifikatets gyldighedsperiode 6 (seks) år og 10 (ti) år for operatørerne i privatejede skove/områder. I disse tilfælde finder overensstemmelsesvurderingsorganets overvågningsbesøg sted hvert andet år.

    Operatører i privatejede skove/områder, småindustrier og håndværkere/kunsthåndværkere, primærindustri, der udelukkende bearbejder træ fra privatejede skove/områder og ikke kan eksportere direkte, registrerede lagre (handel med træ eller bearbejdet træ, der udelukkende hidrører fra privatejede skove/områder eller fra SVLK-certificerede operationer under Perum Perhutani) og importører kan anvende leverandørens overensstemmelseserklæring til at godtgøre lovligheden af træ og træprodukter, og de revideres derfor ikke af overensstemmelsesvurderingsorganerne (jf. punkt 5.3).

    LV'er udsteder også eksportlicenser. De kontrollerer gyldigheden af eksportørernes SVLK-certifikat og eksportregistrering samt overensstemmelsen i eksportørernes dataerklæringer (månedlige balancer), inden de udsteder eksportlicenser i form af V-Legal-dokumenter eller FLEGT-licenser. Eksport uden eksportlicens af træprodukter, der er omfattet af bilag I, er dermed forbudt. Eksport til Den Europæiske Union, som opfylder disse betingelser, får udstedt FLEGT-licenser, og eksport til andre bestemmelsessteder får udstedt V-Legal-dokumenter.

    I retningslinjerne for verifikationssystemet præciseres det, at indonesiske civilsamfundsgrupper, enkeltpersoner og samfund har ret til at overvåge gennemførelsen af verifikationssystemet på stedet. Sådanne uafhængige observatører har ret til at vurdere operationers overensstemmelse med kravene i lovlighedsdefinitionen tillige med revisions- og licensudstedelsesprocessernes overensstemmelse med kravene i verifikationssystemet, og de kan indgive klager hos overensstemmelsesvurderingsorganer, licensudstedende myndigheder og skovbrugsministeriet.

    Diagram 2

    Forhold mellem de forskellige enheder, der medvirker i gennemførelsen af verifikationssystemet

    Image

    4.2.   Overensstemmelsesvurderingsorganer og licensudstedende myndigheder

    Overensstemmelsesvurderingsorganerne (CAB'er) spiller en central rolle i det indonesiske system. De bemyndiges af skovbrugsministeriet og hyres af individuelle operatører til at verificere lovligheden af individuelle operatørers produktions-, bearbejdnings- og handelsaktiviteter i forsyningskæden, herunder forsyningskædens integritet.

    Der er to typer CAB'er: i) vurderingsorganer (Lembaga Penilai/LP), som reviderer skovforvaltningsenheders aktiviteter i statsskove i forhold til bæredygtighedsstandarder og kravene i lovlighedsstandarden, og ii) verifikationsorganer (Lembaga Verifikasi/LV), der reviderer skovforvaltningsenheder og skovbaserede industrier, forhandlere og eksportører i forhold til lovlighedsstandarderne.

    For at sikre, at de revisioner, der foretages for at verificere lovlighedsstandarderne, jf. bilag II, er af højeste kvalitet, skal LP og LV udvikle de fornødne forvaltningssystemer, som omfatter krav vedrørende kompetencer, konsistens, uvildighed, gennemsigtighed og selve vurderingsprocessen, jf. ISO/IEC 17065. Disse krav er anført i retningslinjerne for verifikationssystemet. Overensstemmelsesvurderingsorganerne (CAB) er akkrediteret af det indonesiske nationale akkrediteringsorgan (KAN).

    LV'er kan også udstede licenser. I så fald udsteder LV'erne eksportlicenser for træprodukter, der er bestemt for internationale markeder. For markeder uden for Unionen udsteder de licensudstedende myndigheder V-Legal-dokumenter, og FLEGT-licenser udstedes som for markedet i Unionen i overensstemmelse med kravene i bilag IV. Retningslinjerne for verifikationssystemet indeholder en beskrivelse af udførlige procedurer for V-Legal-dokumentet og udstedelse af FLEGT-licenser for eksportforsendelser. LP kan ikke agere som licensudstedende myndigheder og udsteder ikke eksportlicenser.

    Alle revisorer, som arbejder for overensstemmelsesvurderingsorganer eller licensudstedende myndigheder, skal være registreret og have et gyldigt kompetencebevis fra erhvervscertificeringsorganet (Lembaga Sertifikasi Profesi — LSP). LSP vil vurdere enhver påstand, der er kommet til dets kendskab, om forsømmelse begået af en revisor og kan tilbagekalde revisorens kompetencebevis.

    4.3.   Akkrediteringsorgan

    Det indonesiske nationale akkrediteringsorgan (Komite Akreditasi Nasional — KAN) er et uafhængigt akkrediteringsorgan, der er oprettet via regeringsforskrift (Peraturan Pemerintah/PP) 102/2000 vedrørende national standardisering og præsidentens dekret (Keputusan Presiden/Keppres) 78/2001 vedrørende det nationale akkrediteringsudvalg. Det arbejder i henhold til ISO/IEC 17011 (Generelle krav til akkrediteringsorganer, der akkrediterer virksomheder, som foretager overensstemmelsesvurdering). Det har udarbejdet interne arbejdsdokumenter specifikt for verifikationssystemet til akkreditering af LP'er og LV'er.

    KAN er internationalt anerkendt af »Pacific Accreditation Cooperation« (PAC) og International Accreditation Forum (IAF) til akkreditering af certificeringsorganer, for så vidt angår kvalitetsstyringssystemer, miljøstyringssystemer og produktcertificering. KAN er også anerkendt af Asia Pacific Laboratory Accreditation Cooperation (APLAC) og International Laboratory Accreditation Cooperation (ILAC).

    Den 14. juli 2009 indgik KAN et aftalememorandum med skovbrugsministeriet om leveringen af akkrediteringstjenester i forbindelse med verifikationssystemet. Derved fik det overdraget ansvaret for akkreditering af overensstemmelsesvurderingsorganer for at sikre deres fortsatte overensstemmelse med ISO/IEC 17065.

    Klager vedrørende LP'ers eller LV'ers aktiviteter kan indgives til KAN af alle interesserede parter, f.eks. operatører og uafhængige observatører.

    4.4.   De reviderede

    De reviderede er operatører, der er underlagt krav om verifikation af lovlighed. De omfatter skovforvaltningsenheder (koncessionshavere, indehavere af skovhugsttilladelser, indehavere af fælles eller landsbyrelaterede tilladelser samt private skov-/jordejere), registrerede lagre, skovbaserede industrier og ikke-producerende registrerede eksportører. Skovforvaltningsenhederne og de skovbaserede industrier skal overholde den gældende lovlighedsstandard. Med hensyn til eksport skal de skovbaserede industrier og ikke-producerende registrerede eksportører overholde eksportlicenskravene. Verifikationssystemet giver de reviderede mulighed for at klage over gennemførelsen eller resultaterne af revisioner til det berørte LP eller LV.

    4.5.   Uafhængig kontrol

    Civilsamfundet spiller en vigtig rolle for den uafhængige kontrol med verifikationssystemet. Civilsamfundsgrupper, enkeltpersoner og samfund, der optræder som uafhængige observatører, har ret til at vurdere og rapportere om, hvorvidt operationer opfylder lovlighedskravene samt krav vedrørende akkreditering, verifikation og licensudstedelse. En uafhængig inspektørs anmærkninger kan også anvendes i forbindelse med den periodiske evaluering, der kræves i henhold til denne aftale (bilag VI).

    I tilfælde af uregelmæssigheder i forbindelse med en operatørs opfyldelse af lovlighedskravene skal den uafhængige inspektør indgive klager direkte til det berørte LP eller LV. Hvis en uafhængig inspektør finder, at LP eller LV reagerer på utilfredsstillende vis på en klage, kan vedkommende indgive en rapport til KAN og staten. Vedrører klager udstedelsen af eksportlicenser, kan den uafhængige inspektør indgive klager direkte til den licensudstedende myndighed eller skovbrugsministeriet.

    4.6.   Regeringen

    Skovbrugsministeriet (fra oktober 2014 blev skovbrugsministeriet lagt sammen med miljøministeriet til miljø- og skovbrugsministeriet) fastlægger regler for verifikationssystemet og bemyndiger de akkrediterede LP'er til at gennemføre SFM-vurdering og LV'er til at gennemføre verifikation af lovlighed.

    Skovbrugsministeriet bemyndiger endvidere LV'er til at udstede eksportlicenser (V-Legal-dokumenter eller FLEGT-licenser).

    Skovbrugsministeriet har udstedt et sæt retningslinjer med kravene vedrørende verifikation og udstedelse af licenser. Disse retningslinjer omfatter også forskrifter angående skovbrugsministeriets kontrol af LV'ers verifikation, og ministeriets procedurer til bemyndigelse og kontrol af deres licensaktiviteter specificeres.

    Desuden skal skovbrugsministeriet nedsætte en ad hoc-opfølgningsgruppe med ansvar for i hvert enkelt tilfælde at undersøge eventuelle rapporterede overtrædelser vedrørende udstedelse af lovlighedscertifikat og/eller et V-Legal-dokument/en FLEGT-licens. Opfølgningsgruppens sammensætning afhænger af arten af den rapporterede overtrædelse. Den kan omfatte forskellige offentlige instanser og civilsamfundets aktører. På grundlag af opfølgningsgruppens konklusioner og henstillinger kan skovbrugsministeriet tilbagekalde overensstemmelsesvurderingsorganets bemyndigelse, hvilket øjeblikkeligt bringer deres verifikations- og licensudstedelsesaktiviteter til ophør.

    Ministeriet for skovbrug vil også øjeblikkeligt tilbagekalde deres bemyndigelse af et overensstemmelsesvurderingsorgan baseret på KAN's afgørelse om tilbagekaldelse af sin akkreditering (f.eks. som følge af KAN's årlige aktiviteter til overvågning af overensstemmelsesvurderingsorganer). Overensstemmelsesvurderingsorganer kan anke til KAN, men ikke til ministeriet.

    Skovbrugsministeriet fastlægger desuden regler for licensoplysningskontoret, der som informationsstyringsenhed validerer oplysninger om udstedelse af V-Legal-dokumenter/FLEGT-licenser. Licensoplysningskontoret er også ansvarlig for informationsudveksling om verifikationssystemet generelt og modtager og arkiverer relevante data og oplysninger om udstedelse af lovlighedscertifikater og V-Legal-dokumenter/FLEGT-licenser. Det besvarer også forespørgsler fra handelspartneres og andre interessenters kompetente myndigheder. LIU forvalter også importhenstillingsprocessen, der bygger på »due diligence«, via sit SILK-onlinesystem.

    Desuden kontrollerer skovbrugsministeriet registreringen af statslige tekniske tilsynsførende (Wasganis) og virksomhedernes tekniske personale (Ganis). Wasganis har til opgave at udføre tilsyn med og kontrol af målinger af tømmerstokke. De annullerer ligeledes de obligatoriske transportdokumenter og foretager dataafstemning (nærmere oplysninger findes i tillægget til dette bilag). Ganis udarbejder produktions- og transportdokumenter fra den samlede produktion i statsskove. Ganis kan annullere de obligatoriske transportdokumenter i tilfælde af, at Wasganis er fraværende i mere end 48 timer. Både Wasganis og Ganis er registreret hos skovbrugsministeriet. Hvert år evalueres de af skovbrugsministeriet gennem en officiel undersøgelse.

    5.   Verifikation af lovlighed

    5.1.   Indledning

    Indonesisk tømmer vurderes at være lovligt, når det er verificeret, at dets oprindelse og produktionsproces samt efterfølgende aktiviteter i forbindelse med bearbejdning, transport og handel er i overensstemmelse med alle gældende indonesiske love og forskrifter, jf. bilag II. Overensstemmelsesvurderingsorganer udfører overensstemmelsesvurderinger for at verificere overholdelsen. For at begrænse den byrde, der pålægges private skovejere samt forhandlere, småindustrier og håndværkere/kunsthåndværkere, der er helt og holdent afhængige af træ fra privatejede/privat udnyttede skove (privatejede områder med tilladelse), tillades disse operatører i klart beskrevne tilfælde at udstede leverandørens overensstemmelseserklæring som alternativ til at opnå en SVLK-certificering (yderligere oplysninger findes i punkt 5.2 nedenfor).

    5.2.   Proces for overensstemmelsesvurderingsorganers verifikation af lovlighed

    I overensstemmelse med ISO/IEC 17065 og retningslinjerne for verifikationssystemet består processen for verifikation af lovlighed af følgende:

    Ansøgning og kontrahering: Operatøren forelægger overensstemmelsesvurderingsorganet en ansøgning, som fastlægger omfanget af verifikation, operatørens profil og andre nødvendige oplysninger. Der kræves en kontrakt mellem operatøren og overensstemmelsesvurderingsorganet, hvori betingelserne for verifikation fastsættes, inden verifikationsaktiviteterne påbegyndes.

    Verifikationsplan: Når verifikationskontrakten er indgået, udarbejder overensstemmelsesvurderingsorganet en verifikationsplan, som omfatter udpegning af revisionsteamet, et verifikationsprogram og en tidsplan. Planen meddeles til den reviderede, den relevante provinsskovstyrelse og andre relevante myndigheder på provinsielt og regionalt niveau, og der aftales datoer for verifikationsaktiviteterne. Disse oplysninger skal på forhånd stilles til rådighed for de uafhængige inspektører og offentligheden via overensstemmelsesvurderingsorganets og skovbrugsministeriets websteder og/eller via medierne eller breve.

    Verifikationsaktiviteter: Verifikationen består af tre trin: i) indledende revisions- og koordineringsmøde, ii) verifikation af dokumenter og kontrol på stedet og iii) afsluttende revisionsmøde.

    Indledende revisionsmøde og koordinering: koordinere med relevante regional-, provins- og distriktskontorer med henblik på at informere om revisionsplaner og indsamle basisoplysninger fra disse kontorer. Overensstemmelsesvurderingsorganet kan også formidle oplysninger og styrke kommunikationen med de relevante civilsamfundsorganisationer for at udbygge basisoplysningerne. Overensstemmelsesvurderingsorganet drøfter revisionens formål, omfang, tidsplan og metode med den reviderede på det indledende revisionsmøde, så denne kan få besvaret eventuelle spørgsmål om metoderne og gennemførelsen af verifikationsaktiviteter.

    Verifikation af dokumenter og kontrol på stedet: For at dokumentere, at den reviderede overholder kravene i det indonesiske verifikationssystem, kontrollerer overensstemmelsesvurderingsorganet den revideredes systemer og procedurer, relevante dokumenter og fortegnelser. Overensstemmelsesvurderingsorganet udfører feltkontrol for at kontrollere overholdelse, herunder krydskontrol af deres anmærkninger med anmærkningerne i de officielle inspektionsrapporter. Overensstemmelsesvurderingsorganet kontrollerer også den revideredes system til sporing af træ med henblik på at sikre, at der er dokumentation for, at alt træ opfylder lovlighedskravene.

    Afsluttende revisionsmøde: Verifikationsresultaterne, navnlig hvis der afsløres manglende overholdelse, fremlægges for den reviderede. Den reviderede kan fremsætte spørgsmål om verifikationsresultaterne og præcisere den dokumentation, som overensstemmelsesvurderingsorganet fremlægger.

    Rapportering og beslutningstagning: Revisionsteamet udarbejder en verifikationsrapport i det format, som skovbrugsministeriet foreskriver. Rapporten, som i givet fald indeholder en beskrivelse af anmærkninger vedrørende manglende overholdelse og den trufne afgørelse om certificering, forelægges den reviderede senest fjorten kalenderdage efter det afsluttende revisionsmøde, og overensstemmelsesvurderingsorganet indgiver den til skovbrugsministeriet.

    Revisionsteamets anmærkninger bruges primært til at træffe afgørelse om resultatet af overensstemmelsesvurderingsorganets verifikation. Overensstemmelsesvurderingsorganet afgør, om der skal udstedes et lovlighedscertifikat på grundlag af den verifikationsrapport, som revisionsteamet har udarbejdet.

    I tilfælde af manglende overholdelse udsteder overensstemmelsesvurderingsorganet ikke et lovlighedscertifikat. Det betyder, at træet ikke kan indgå i forsyningskæden for verificeret lovligt træ. Når den manglende overholdelse er afhjulpet, kan operatøren indsende en ny anmodning om verifikation.

    Overtrædelser, som overensstemmelsesvurderingsorganet konstaterer under verifikationen, rapporteres til skovbrugsministeriet og håndteres af de ansvarlige myndigheder i overensstemmelse med administrative eller retslige procedurer. Hvis en operatør mistænkes for at overtræde forskrifterne, kan de nationale myndigheder eller provins- eller distriktsmyndighederne beslutte at standse operatørens aktiviteter.

    Udstedelse af lovlighedscertifikat og fornyelse af certifikat: Overensstemmelsesvurderingsorganet udsteder et lovlighedscertifikat, hvis det vurderes, at den reviderede fuldt ud overholder alle indikatorer og verifikatorer i lovlighedsstandarden, herunder reglerne om kontrol af træet i forsyningskæden.

    Overensstemmelsesvurderingsorganet kan til enhver tid aflægge rapport om udstedte, ændrede, suspenderede og annullerede certifikater for skovbrugsministeriet, dog mindst hver tredje måned. Skovbrugsministeriet offentliggør derefter disse rapporter på sit websted.

    Alt efter den revideredes type af tilladelse er et lovlighedscertifikat gyldigt i en periode på tre til ti år, hvorefter operatøren skal gennemgå en revision med henblik på fornyelse af certifikatet. Certifikatet skal fornys inden dets udløbsdato.

    Overvågning: Alt efter den revideredes type af tilladelse foretages der hvert år eller hvert andet år overvågning hos operatører med et lovlighedscertifikat i overensstemmelse med den verifikationsprocedure, som er beskrevet ovenfor. Overensstemmelsesvurderingsorganet kan også gennemføre overvågning før det planlagte tidspunkt, hvis omfanget af verifikationen er blevet udvidet.

    Inspektionsteamet udarbejder en overvågningsrapport. En kopi af rapporten, som indeholder en beskrivelse af evt. tilfælde af manglende overholdelse, fremsendes til skovbrugsministeriet. Afsløres manglende overholdelse i forbindelse med overvågningen, suspenderes eller annulleres lovlighedscertifikatet.

    Særlig revision: Operatører med et lovlighedscertifikat skal til overensstemmelsesvurderingsorganet indberette evt. væsentlige ændringer i operatørens ejerskab, struktur, ledelse eller drift, som kan påvirke kvaliteten af vedkommendes lovlighedskontrol i certifikatets gyldighedsperiode. Overensstemmelsesvurderingsorganet kan foretage særlig revision med henblik på at undersøge evt. klager eller tvister indgivet af uafhængige inspektører, offentlige institutioner eller andre interessenter eller efter modtagelse af operatørens indberetning af ændringer, som påvirker kvaliteten af vedkommendes lovlighedskontrol. Overensstemmelsesvurderingsorganet udfører ligeledes særlige revisioner, hvis operatøren rapporterer, at han agter at bearbejde beslaglagt træ.

    5.3.   Verifikation af lovlighed ved hjælp af leverandørens overensstemmelseserklæring og intern kontrol

    Leverandørens overensstemmelseserklæring på grundlag af SNI/ISO 17050 er en »egenerklæring« som defineret i ISO/IEC 17000, dvs. en attestering foretaget af førstepart efter en gennemgang af, at opfyldelsen af de specifikke krav er blevet påvist.

    Leverandørers overensstemmelseserklæring kan anvendes af: i) private skovejere, ii) registrerede lagre (kun lagre, der udelukkende modtager træ fra privatejede skove/områder eller modtager SVLK-certificeret tømmer fra Perum Perhutani), iii) småindustrier og håndværkere/kunsthåndværkere, iv) primær- og sekundærindustri, som udelukkende bearbejder træ fra privatejede skove/områder, og som ikke har en eksporttilladelse. Leverandørens overensstemmelseserklæring gælder for: a) træ fra privatejede skove/områder, b) træ fra lysningshugst langs veje og kirkegårde, c) genanvendt/fældet træ, og d) importeret træ eller træprodukter.

    Leverandørers overensstemmelseserklæring indeholder oplysninger om leverandøren, produkter og deres kilder, transportdokument, modtager af produkterne og udstedelsesdato. Leverandørers overensstemmelseserklæring, der afgives af private skovejere, skal også indeholde bevis for ejendomsretten til det område, træet kommer fra. Leverandørens overensstemmelseserklæring vedlægges transportdokumentet baseret på de administrative forskrifter for træ. Retningslinjerne for verifikationssystemet rummer detaljerede procedurer for udstedelse af leverandørens overensstemmelseserklæring og tilknyttet kontrol.

    Modtageren af leverandørens overensstemmelseserklæring fra privatejede skove skal gennemføre og dokumentere intern kontrol af gyldigheden af de oplysninger, der angives i leverandørens overensstemmelseserklæring forud for indgåelsen af købskontrakten og mindst en gang om året efter, at kontrakten er indgået. Oplysningerne i leverandørens overensstemmelseserklæringer, som udstedes af lagre, skal kontrolleres af vedkommende, der modtager leverandørens overensstemmelseserklæring (primær- eller sekundærindustri) i intervaller på tre måneder hvad angår sporbarhed af råtrækilder. Dette verificeres af overensstemmelsesvurderingsorganer, når de foretager en SVLK-revision i form af en gennemgang af dokumenter, hvis modtageren er certificeret. Desuden kan skovbrugsministeriet foretage stikprøvebaseret kontrol, som kan udliciteres til kompetente tredjeparter. Ved tegn på svig og uregelmæssigheder kan skovbrugsministeriet gennemføre særlige inspektioner af operatører, der anvender leverandørens overensstemmelseserklæring.

    Alle træprodukter, der er omfattet af et V-Legal-dokument eller en FLEGT-licens, skal komme fra en forsyningskæde med SVLK-certifikat og/eller leverandørens overensstemmelseserklæring. Træ og træprodukter, der er omfattet af leverandørens overensstemmelseserklæring, har ikke direkte adgang til internationale markeder. En sådan adgang er kun mulig gennem en SVLK-certificeret operatør.

    5.4.   Verifikation af lovligheden af importeret træ og importerede træprodukter

    Ifølge handelsministerens forskrift 78/M-DAG/PER/10/2014 kræves der i forbindelse med importeret træ og importerede træprodukter et bevis for lovlighed i hugstlandet. I denne forbindelse anvendes modellen for leverandørens overensstemmelseserklæring også til import. Kun registrerede importører (forhandlere) og træbearbejdende operatører må importere træ og/eller træprodukter til Indonesien. Disse forhandlere skal udvise »due dilligence« vedrørende importeret træ og/eller træprodukter for at minimere risikoen for, at ulovligt træ indgår i den indonesiske forsyningskæde. De har pligt til at afgive oplysninger såsom produkters HS-koder, konnossementet, hugstland, oprindelsesland, bevis for træets lovlighed, og eksporthavn i modelerklæringen. Due diligence-procedurerne omfatter dataindsamling, risikovurdering og risikobegrænsning. Procedurer gennemføres ved hjælp af skovbrugsministeriets SILK-onlinesystem. Ministeriet udsteder en importhenstilling til handelsministeriet efter at have vurderet hver due diligence-proces, der udføres af operatørerne.

    I forbindelse med overensstemmelsesvurderingsorganers revisioner af importøren foretager de en dokumentgennemgang for at verificere, at due diligence-ordningen anvendes. I retningslinjerne for verifikationssystemet og tilknyttede importbestemmelser angives udførlige procedurer for due diligence-ordningen og tilknyttet kontrol.

    5.5.   Regeringens ansvar for håndhævelse

    Skovbrugsministeriet samt provins- eller distriktsskovkontorerne er ansvarlige for at kontrollere træforsyningskæderne og de tilknyttede dokumenter (f.eks. årlige driftsplaner, skovhugstrapporter, skovhugstopgørelser, transportdokumenter, opgørelser over tømmerstokke/ubearbejdet træ/bearbejdede produkter og produktionsopgørelser). I tilfælde af uoverensstemmelser kan skovinspektører undlade at godkende kontroldokumenterne, hvilket fører til suspension af operatørernes drift.

    Overtrædelser, der konstateres af skovinspektører eller uafhængige inspektører, meddeles overensstemmelsesvurderingsorganet, som efter verifikation kan suspendere eller annullere det udstedte lovlighedscertifikat. Skovinspektører kan træffe hensigtsmæssige foranstaltninger i overensstemmelse med de fastlagte procedurer.

    Skovbrugsministeriet modtager også kopi af alle verifikationsrapporter, overvågningsrapporter og rapporter fra særlige revisioner udstedt af overensstemmelsesvurderingsorganerne. Overtrædelser, der konstateres af overensstemmelsesvurderingsorganer, skovinspektører eller uafhængige inspektører, kommunikeres til de berørte aktører og håndteres i overensstemmelse med administrative eller retslige procedurer. Hvis en operatør mistænkes for at overtræde forskrifterne, kan de nationale myndigheder eller provins- eller distriktsmyndighederne beslutte at suspendere eller standse operatørens aktiviteter. Overensstemmelsesvurderingsorganer tilbagekalder omgående lovlighedscertifikater, hvis kravene i lovlighedsstandarden længere er opfyldt.

    Skovbrugsministeriet skal nedsætte en ad hoc-task force med ansvar for at undersøge og efterforske eventuelle rapporterede overtrædelser vedrørende udstedelse af et lovlighedscertifikat og/eller et V-Legal-dokument/en FLEGT-licens (opfølgningsgruppe) i hvert enkelt tilfælde.

    6.   Udstedelse af FLEGT-licens

    Den indonesiske eksportlicens for lovlige træprodukter kaldes »V-Legal-dokumentet«. Dette er en eksportlicens, der dokumenterer, at de eksporterede træprodukter opfylder kravene i Indonesiens lovlighedsstandard, jf. bilag II, og stammer fra en forsyningskæde underlagt tilstrækkelig kontrol for at hindre tilførsel af træ fra kilder, hvis lovlighed ikke er verificeret. V-Legal-dokumentet udstedes af LV'er, der handler som udstedende myndigheder (LA), og bruges som FLEGT-licens ved forsendelser til Unionen, når parterne efter aftale iværksætter FLEGT-licensordningen.

    Retningslinjerne for verifikationssystemet indeholder procedurerne for udstedelse af FLEGT-licenser/V-Legal-dokumenter.

    Skovbrugsministeriet har oprettet et licensoplysningskontor, som vedligeholder en elektronisk database med kopier af alle V-Legal-dokumenter/FLEGT-licenser og LA-rapporter om manglende overholdelse. Licensoplysningskontoret vil give Unionens kompetente myndigheder onlineadgang til sin database. Hersker der tvivl om ægtheden, udførligheden eller gyldigheden af en specifik FLEGT-licens, kan Unionens kompetente myndigheder verificere licensoplysningerne ved at anvende SILK-onlinedatabasen. Unionens kompetente myndigheder kan få yderligere oplysninger ved at kontakte licensoplysningskontoret, som om fornødent vil tage kontakt til den relevante LA.

    V-Legal-dokumentet/FLEGT-licensen udstedes på det sted, hvor forsendelsen er konsolideret inden eksporten. Proceduren er som følger:

    6.1.

    V-Legal-dokumentet/FLEGT-licensen udstedes af den LA, der har indgået en kontrakt med eksportøren, for den forsendelse af træprodukter, der skal eksporteres.

    6.2.

    Eksportørens interne sporingssystem skal dokumentere lovligheden af det træ, der udstedes eksportlicens for. Forsyningskædens foregående led skal være omfattet af eksportørens interne sporingssystem.

    6.3.

    Et V-Legal-dokument/en FLEGT-licens kan alene udstedes, hvis alle leverandører i eksportørens forsyningskæde, der udgør forsendelsen, har været omfattet af et gyldigt lovligheds- eller SFM-certifikat eller en leverandørs overensstemmelseserklæring.

    6.4.

    For at få et V-Legal-dokument/en FLEGT-licens skal en operatør være registreret som eksportør (ETPIK-indehaver) med et gyldigt lovlighedscertifikat. ETPIK-indehaveren indgiver en ansøgning til LV'et vedlagt følgende dokumenter for at dokumentere, at det ubearbejdede træ i produktet alene stammer fra verificerede og lovlige kilder (SVLK-certifikat eller leverandørens overensstemmelseserklæring):

    6.4.1.

    en sammenfatning af transportdokumenterne for alt træ/råmaterialer, som virksomheden har modtaget siden sidste revision (for op til højst tolv måneder), og

    6.4.2.

    sammenfatninger af opgørelser over tømmerstokke/ubearbejdet træ og opgørelser over bearbejdede produkter (for op til højst tolv måneder).

    6.5.

    LA udfører derefter følgende verifikationstrin:

    6.5.1.

    Gyldigheden af operatørens lovlighedscertifikat og ETPIK-registrering verificeres via LA's egen database og SILK.

    6.5.2.

    Afstemning af data baseret på sammenfatningerne af transportdokumenter, opgørelser over tømmerstokke/ubearbejdet træ og opgørelser over bearbejdede produkter.

    6.5.3.

    Kontrol af anvendelsesprocent for hver produkttype (alene primærindustri) ud fra en analyse af opgørelser over tømmerstokke/ubearbejdet træ og opgørelser over bearbejdede produkter.

    6.5.4.

    Om nødvendigt gennemfører LA et kontrolbesøg efter dataafstemningen for at sikre overensstemmelse med de oplysninger, der skal angives i V-Legal-dokumentet/FLEGT-licensen. Dette kan ske via stikprøvekontrol af eksportforsendelser og inspektion af fabrikkens drift eller trælager og bogføring.

    6.6.

    Resultat af verifikation:

    6.6.1.

    Hvis en ETPIK-indehaver overholder lovligheds- og forsyningskædekravene, udsteder LA et V-Legal-dokument/en FLEGT-licens i det format, der er anført i bilag IV.

    6.6.2.

    En ETPIK-indehaver, der overholder ovennævnte krav, må anvende overensstemmelsesmærkning (V-Legal Label) på sine produkter og/eller emballage. Retningslinjerne for verifikationssystemet indeholder en beskrivelse af nationale retningslinjer for anvendelse af overensstemmelsesmærkning.

    6.6.3.

    Hvis en ETPIK-indehaver ikke overholder lovligheds- og forsyningskædekravene, udsteder LA en rapport om manglende overholdelse i stedet for et V-Legal-dokument/en FLEGT-licens. Rapporten om manglende overholdelse medfører, at transporten af træ og/eller træprodukter bringes til ophør.

    6.6.4.

    Hvis en forsendelse ændrer konfiguration inden eksport (f.eks. ændring af bestemmelsessted, volumen, sorter som defineret i retningslinjerne for verifikationssystemet), skal eksportøren anmode den licensudstedende myndighed om at annullere den oprindelige eksportlicens og udstede en eller flere nye licenser. Den licensudstedende myndighed skal underrette LIU om alle annullerede eksportlicenser.

    6.6.5.

    Misbruger eller forfalsker en operatør lovlighedsbeviser og/eller eksportlicenser, pålægger skovbrugsministeriet sanktioner som fastsat i de gældende forskrifter.

    6.7.

    LA skal:

    6.7.1.

    fremsende en kopi af V-Legal-dokumentet/FLEGT-licensen eller rapporten om manglende overholdelse til skovbrugsministeriet senest 24 timer efter afgørelsen

    6.7.2.

    fremsende en fyldestgørende rapport og en sammenfattende rapport til offentliggørelse, som beskriver antallet af udstedte V-Legal-dokumenter/FLEGT-licenser samt antallet og typen af tilfælde af manglende overholdelse, til skovbrugsministeriet hver tredje måned med kopi til handelsministeriet og industriministeriet.

    7.   Overvågning

    Det indonesiske verifikationssystem omfatter civilsamfundskontrol (uafhængig overvågning). For at gøre systemet endnu mere effektivt i forbindelse med FLEGT-partnerskabsaftalen tilføjes periodisk evaluering.

    Civilsamfundet udfører uafhængig overvågning med henblik på at vurdere, om operatører, LP'er, LV'er og LA overholder kravene i det indonesiske verifikationssystem, herunder akkrediteringsstandarder og -retningslinjer. Civilsamfundet defineres i denne sammenhæng som indonesiske juridiske enheder, herunder NGO'er, lokalsamfund, samt individuelle indonesiske borgere.

    Periodisk evaluering har til formål at tilvejebringe uafhængig garanti for, at det indonesiske verifikationssystem fungerer som beskrevet, og således styrke troværdigheden af de udstedte FLEGT-licenser. Ved periodisk evaluering anvendes anmærkningerne og anbefalingerne fra den uafhængige kontrol. Kommissoriet for periodisk evaluering fremgår af bilag VI.

    Tillæg

    Kontrol af forsyningskæde

    Som det fremgår af bilag V, gælder det i de forskellige forsyningskæder, at operatørernes erklæringer og registreringer (f.eks. transportdokumenter og rapporter om beholdningsopgørelser) skal angive, om træ eller træprodukter er SVLK-certificeret, erklæret lovlig ved brug af leverandørens overensstemmelseserklæring (SDoC) eller hidrører fra en beslaglagt kilde.

    1.   BESKRIVELSE AF DEN OPERATIONELLE KONTROL AF FORSYNINGSKÆDEN FOR TRÆ FRA STATSEJEDE SKOVE

    Operationel kontrol af forsyningskæden for statsejede skoves vedkommende (naturskove og kulturskove) er reguleret ved skovbrugsministerens forskrift P.41/Menhut-II/2014 og P.42/Menhut-II/2014 om forvaltning af træ. Dette omfatter skovbrugsministerens forskrift P.43/Menhut-II/2014 om SVLK-standarder, som blev efterfulgt af skovdirektoratets tekniske retningslinjer for skovbrug P.14/VI-BPPHH/2014 og direktoratets cirkulære SE 8/VI-BPPHH/2014 i august 2014.

    Alle procedurer og regler for beslutningstagning angående verifikation, dataafstemning og forvaltning af manglende overholdelse i hvert af forsyningskædens nedennævnte led gælder for alle typer af tilladelser, som tildeles til statsejede skove: naturskovbrugskoncessioner (IUPHHK-HA/HPH), koncessioner til industrielle kulturskove (IUPHHK-HT/HPHTI), koncessioner til økosystemgentablering (IUPHHK-RE), forvaltningsret til kulturskove (Perum Perhutani), koncessioner til fællesejede kulturskove (IUPHHK-HTR) og koncessioner til fællesejede skove (IUPHHK-HKM), landsbyrelaterede skovkoncessioner (IUPHHK-HD), koncessioner vedrørende udnyttelse af træ fra skovgenplantningsområder (IUPHHK-HTHR) og udnyttelse af træ fra ikke-skovområder eller omlagte produktionsskove (IPK). Disse procedurer og regler er beskrevet i de tekniske retningslinjer i skovbrugsministerens forskrift P.41/Menhut-II/2014 og P.42/Menhut-II/2014 om forvaltning af træ.

    Alle operatører med en hugsttilladelse til træ fra en naturskovkoncession skal angive alle deres produktionsdata i det nationale onlinesporingssystem for hvert af forsyningskædens led fra skovkoncessionen til mellemlager og primærindustri.

    1.1.   Fældningssted

    a)

    Hovedaktiviteter:

    Indehaveren af tilladelsen udarbejder en driftsopgørelse (optælling af træer for naturskovbrugskoncessioner eller Perum Perhutani) eller træopgørelse (for koncessioner til kulturskove eller med henblik på at foreslå en IPK).

    Indehaveren af tilladelsen udarbejder en driftsopgørelsesrapport eller en træopgørelsesrapport.

    En distriktsskovinspektør verificerer og godkender driftsopgørelsesrapporten eller træopgørelsesrapporten.

    Indehaveren af tilladelsen indgiver et forslag til årlig driftsplan (eller driftsplan/Bagan Kerja med henblik på at foreslå en IPK).

    Provinsskovinspektøren godkender den årlige driftsplan (eller driftsplan/Bagan Kerja for IPK).

    Bemærk, at en operatør, som er indehaver af et gyldigt SFM-certifikat, som er udstedt i overensstemmelse med SVLK, kan godkende og fremlægge sin egen årlige driftsplan. Overensstemmelsesvurderingsorganet verificerer det årlige driftsprograms overensstemmelse i forbindelse med indledende revision og inspektionsrevision.

    Indehaveren af tilladelsen udfører hugstaktiviteter, herunder transport af træ til opsamlingsstedet.

    b)

    Procedurer:

    Driftsopgørelse (optælling af træer) for naturskovbrugskoncessioner eller Perum Perhutani foretages af indehaveren af tilladelsen ved hjælp af mærker. Disse mærker består af tre aftagelige dele, der påsættes træstubben, tømmerstokken og driftsrapporten. Hver del indeholder de oplysninger, der skal bruges til sporing af træet, herunder nummeret på træet og dets placering. Træopgørelser for koncessioner til kulturskove eller IPK udføres af indehavere af tilladelser.

    Indehaveren af tilladelsen udarbejder en driftsopgørelsesrapport eller en træopgørelsesrapport, som indeholder oplysninger om antal, anslået mængde, foreløbig artsidentifikation og placering af træer (eller hugstområde for koncessioner til kulturskove eller IPK), der skal fældes, og en sammenfatning, i en formular udleveret af skovbrugsministeriet.

    Indehaveren af tilladelsen indsender driftsopgørelsesrapporten eller træopgørelsesrapporten til distriktsskovinspektøren. Inspektøren udfører både stikprøvevis administrativ verifikation og verifikation på stedet af driftsopgørelsesrapporten eller træopgørelsesrapporten. Inspektøren godkender rapporten, hvis alle opgivne data stemmer overens med observationer på stedet.

    Driftsopgørelsesrapporten (eller træopgørelsesrapporten) danner udgangspunktet for forslaget til den årlige driftsplan (eller driftsplan/Bagan Kerja), som udarbejdes af indehaveren af tilladelsen og indsendes til distriktsskovinspektøren til gennemgang og til provinsskovinspektøren til godkendelse. Distriktsskovinspektøren gennemgår og kontrollerer den foreslåede årlige driftsplan (eller driftsplan/Bagan Kerja) i forhold til den godkendte driftsopgørelsesrapport (eller træopgørelsesrapport) og godkender den årlige driftsplan, hvis alt er tilfredsstillende. Den officielle godkendelse er ikke påkrævet for en tilladelsesindehaver, der har opnået SFM-certificering med et godt resultat som beskrevet i retningslinjerne for verifikationssystemet. Når den årlige driftsplan (eller driftsplan/Bagan Kerja) er godkendt af inspektøren, kan indehaveren af tilladelsen påbegynde hugstarbejdet.

    Under hugsten bruges mærker til at sikre, at træet kommer fra et godkendt fældningssted som beskrevet ovenfor. For plantede træer eller træer, der er fældet i forbindelse med koncessioner til kulturskove (til papirmasse og flis), er mærker ikke påkrævet.

    1.2.   Opsamlingssted

    a)

    Hovedaktiviteter:

    Indehaveren af tilladelsen opskærer evt. tømmerstokkene og mærker dem for at sikre overensstemmelse med tømmerstokproduktionsrapporten. Mærkning anvendes ikke i forbindelse med papirmasse og flis fra koncessioner til kulturskove.

    Indehaveren af tilladelsen opmåler og klassificerer tømmerstokke. Klassificering anvendes ikke i forbindelse med koncessioner til kulturskove (til papirmasse og flis).

    Indehaveren af tilladelsen udarbejder en liste over tømmerstokkene.

    Indehaveren af tilladelsen indsender et forslag til tømmerstokproduktionsrapport.

    Den statslige tekniske tilsynsførende (Wasganis) godkender tømmerstokproduktionsrapporten.

    b)

    Procedurer:

    Indehaveren af tilladelsen mærker alle opskårne tømmerstokke (anvendes ikke i forbindelse med papirmasse og flis fra koncessioner til kulturskove).

    Den permanente fysiske mærkning af tømmerstokke består af træets oprindelige ID-nummer og andre mærker, der gør det muligt at forbinde tømmerstokken med det godkendte fældningssted (anvendes ikke i forbindelse med papirmasse og flis fra koncessioner til kulturskove).

    Indehaveren af tilladelsen opmåler og klassificerer alle tømmerstokke og registrerer disse oplysninger i en liste over tømmerstokke i en formular udleveret af skovbrugsministeriet (klassificering anvendes ikke i forbindelse med papirmasse og flis fra koncessioner til kulturskove).

    Indehaveren af tilladelsen uploader datalisten over tømmerstokke i det nationale onlinesporingssystem. Entydige stregkoder, der udstedes via onlinesporingssystemet, skal anbringes på de tilsvarende tømmerstokke og træstubbe og mærkes i det tilhørende transportdokument (kun for naturskovbrugskoncessioner).

    Ud fra listen over tømmerstokke udarbejder indehaveren af tilladelsen periodiske tømmerstokproduktionsrapporter og en sammenfattende rapport heraf i en formular udleveret af skovbrugsministeriet.

    Indehaveren af tilladelsen indsender regelmæssigt tømmerstokproduktionsrapporterne og sammenfatningerne heraf til den statslige tekniske tilsynsførende (Wasganis) med henblik på godkendelse.

    Wasganis foretager stikprøvebaseret fysisk verifikation af rapporterne. Resultatet af den fysiske verifikation opsummeres i en verifikationsliste i en formular udleveret af skovbrugsministeriet.

    Hvis resultatet af den stikprøvebaserede fysiske verifikation er tilfredsstillende, godkender Wasganis tømmerstokproduktionsrapporterne. Overskrides en frist på 48 timer efter forelæggelse af rapporten, kan virksomhedens udpegede tekniske personale (Ganis) på eget ansvar godkende og udstede egne tømmerstokproduktionsrapporter (gælder ikke for IPK).

    Når tømmerstokkene er blevet verificeret af Wasganis, skal de holdes adskilt fra ikke-verificerede tømmerstokke.

    Tømmerstokproduktionsrapporten bruges til at beregne det beløb, der skal betales til skovgenplantningsfonden og som skovressourceafgift.

    Indehaveren af tilladelsen indsender hver måned de godkendte tømmerstokproduktionsrapporter og sammenfatningerne heraf til distriktsskovkontoret.

    c)

    Afstemning af data:

     

    For naturskovbrugskoncessioner, koncessioner til økosystemgentablering, koncessioner til fælles skove landsbyrelaterede skovkoncessioner eller IPK gælder følgende:

    Distriktsskovinspektøren kontrollerer antallet af tømmerstokke, mærkerne og den samlede mængde træer, der er fældet og angivet i tømmerstokproduktionsrapporten, i forhold til de mængder, der er godkendt i den årlige driftsplan. Mærker anvendes ikke for IPK.

     

    For koncessioner til industrielle kulturskove, Perum Perhutani, koncessioner til fællesejede kulturskove, koncessioner vedrørende udnyttelse af træ fra skovgenplantningsområder gælder følgende:

    Distriktsskovinspektøren kontrollerer den samlede mængde træer, der er fældet og angivet i tømmerstokproduktionsrapporten, i forhold til de mængder, der er godkendt i den årlige driftsplan.

     

    Tømmerstokproduktionsrapporter kontrolleres også af overensstemmelsesvurderingsorganer i forbindelse med indledende revision og inspektionsrevision. Overensstemmelsesvurderingsorganer tilrettelægger endvidere om fornødent inspektioner på stedet på ad hoc-basis som beskrevet i retningslinjerne for verifikationssystemet.

     

    Afsløres uoverensstemmelser, informerer distriktsskovinspektøren det overensstemmelsesvurderingsorgan, som har ansvaret for at verificere operatørens overholdelse, og omvendt.

    1.3.   Råtrælager

    Tømmerstokke transporteres fra opsamlingsstedet til råtrælageret, hvorfra de transporteres direkte til et savværk, et mellemlager eller et registreret lager.

    a)

    Hovedaktiviteter:

    Hvis tømmerstokproduktionsrapporten endnu ikke er blevet godkendt på opsamlingsstedet: Indehaveren af tilladelsen udarbejder en liste over tømmerstokkene. Indehaveren af tilladelsen indsender et forslag til tømmerstokproduktionsrapport. Wasganis godkender træproduktionsrapporten.

    Distriktsskovkontoret udfærdiger en faktura over de beløb, der skal betales til skovgenplantningsfonden og som skovressourceafgift, og indehaveren af tilladelsen betaler herfor på grundlag af de godkendte tømmerstokproduktionsrapporter.

    Ganis udsteder transportdokumenter for træ med en vedlagt liste over tømmerstokke.

    Indehaveren af tilladelsen udarbejder en opgørelse over tømmerstokke.

    b)

    Procedurer:

    Anvendes det nationale onlinesporingssystem, kan indehaveren af tilladelsen forelægge Wasganis tømmerstokproduktionsrapporter og den sammenfattende rapport heraf til godkendelse. Wasganis foretager stikprøvebaseret fysisk verifikation af rapporterne, medmindre de allerede er godkendt på opsamlingsstedet. Resultatet af inspektionen på stedet opsummeres i en verifikationsliste i en formular, der er udarbejdet af skovbrugsministeriet. Hvis resultatet af verifikationen på stedet er tilfredsstillende, godkender skovinspektøren rapporterne. Overskrides en frist på 48 timer efter forelæggelse af træproduktionsrapporterne og den sammenfattende rapport heraf, godkender Ganis på eget ansvar sine egne rapporter (gælder ikke for IPK).

    Indehaveren af tilladelsen indsender en anmodning om opgørelse af relevante gebyrer til den distriktsskovinspektør, som er ansvarlig for faktureringen, ud fra listen over tømmerstokke, som vedlægges anmodningen.

    Ud fra ovennævnte anmodning udsteder distriktsskovinspektøren en eller flere fakturaer til indehaveren af tilladelsen.

    Overskrides en frist på 48 timer efter indgivelsen af anmodningen, kan indehaveren af tilladelsen på eget ansvar udstede den eller de dertil hørende fakturaer.

    Indehaveren af tilladelsen betaler det beløb, der er anført i skovressourceafgiften og/eller fakturae(r)n(e) for skovgenplantningsfonden og/eller netto værdi på rod, og distriktsskovinspektøren kvitterer for betalingen. Netto værdi på rod anvendes alene for HTHR eller IPK.

    Indehaveren af tilladelsen indsender en anmodning om udstedelse af transportdokumenter for træ vedlagt kvittering for betaling, liste over tømmerstokke og opgørelse over tømmerstokke.

    Ganis udsteder transportdokumenter for træ, der skal ledsage listen over tømmerstokke.

    Indehaveren af tilladelsen udarbejder/opdaterer opgørelsen over tømmerstokke med henblik på at registrere antallet af indgående, lagrede og udgående tømmerstokke på råtrælageret.

    Indehaveren af tilladelsen indsender hver måned sin opgørelse over tømmerstokke til distriktsskovkontoret.

    c)

    Afstemning af data:

     

    Distriktsskovinspektøren kontrollerer opgørelsen over tømmerstokke og sammenligner antallet af indgående, udgående og lagrede tømmerstokke på råtrælageret ud fra tømmerstokproduktionsrapporter og relevante transportdokumenter for træ. Om nødvendigt foretager distriktsskovinspektøren ligeledes inspektion på stedet for at vurdere overensstemmelsen mellem tømmerstokke på lager, opgørelsen over tømmerstokke og relevante transportdokumenter. Opgørelsen over tømmerstokke kontrolleres også af overensstemmelsesvurderingsorganer i forbindelse med indledende revision og inspektionsrevision. Overensstemmelsesvurderingsorganer tilrettelægger endvidere om fornødent inspektioner på stedet på ad hoc-basis som beskrevet i retningslinjerne for verifikationssystemet.

     

    Afsløres uoverensstemmelser, informerer distriktsskovinspektøren det overensstemmelsesvurderingsorgan, som har ansvaret for at verificere operatørens overholdelse, og omvendt.

    1.4.   Mellemlager

    Et mellemlager bruges, hvis tømmerstokke ikke transporteres direkte fra koncessionsområdet til savværket. Mellemlagre bruges især ved transport af tømmerstokke mellem øer eller ved skift af transportform.

    Tilladelsen til etablering af et mellemlager i statsskove gives af distriktsskovinspektøren efter ansøgning fra indehaveren af tilladelsen. Tilladelsen til et mellemlager gælder i tre år, men kan forlænges, når skovinspektøren har gennemgået og godkendt lageret. Etablering af et mellemlager beliggende uden for statsskove kræver ingen særlig tilladelse, og det etableres på foranledning af indehaveren af tilladelsen.

    a)

    Hovedaktiviteter:

    Distriktsskovinspektøren annullerer gyldigheden af transportdokumentet for træ fra naturskove.

    Overskrides en frist på 48 timer efter forelæggelsen af transportdokumentet for træ, kan Ganis annullere gyldigheden.

    Derudover kan Ganis kun annullere gyldigheden af transportdokumentet for træ i tilfælde af, at:

    i)

    en operatør, der benytter træ fra naturskove, angiver sin produktion via onlinesporingssystemet, eller

    ii)

    en operatør benytter træ fra kulturskove (anvendes kun for papirmasse og flis fra koncessioner til kulturskove).

    Indehaveren af tilladelsen udarbejder en opgørelse over tømmerstokke.

    Ganis udarbejder en liste over tømmerstokkene.

    Ganis udfylder transportdokumentet for træ ved hjælp af skovbrugsministeriets formular.

    b)

    Procedurer:

    Wasganis verificerer fysisk antallet, arten og dimensionerne af indgående tømmerstokke ved at tælle dem eller ved hjælp af stikprøver, hvis antallet af tømmerstokke overstiger 100.

    Overskrides en frist på 48 timer efter forelæggelsen af transportdokumentet for træ, kan Ganis foretage denne verifikation.

    Ganis kan også udføre denne verifikation i tilfælde af, at:

    i)

    en operatør, der benytter træ fra naturskove, angiver sin produktion via onlinesporingssystemet, eller

    ii)

    en operatør benytter træ fra kulturskove (anvendes kun for papirmasse og flis fra koncessioner til kulturskove).

    Hvis resultatet af verifikationen er tilfredsstillende, annullerer Wasganis gyldigheden af transportdokumentet for træ for de indgående tømmerstokke og registrerer dem i opgørelsen over tømmerstokke.

    Indehaveren af tilladelsen udarbejder en opgørelse over tømmerstokke med henblik på at kontrollere indgående og udgående tømmerstokke på mellemlageret.

    For udgående tømmerstokke udarbejder Ganis en liste over tømmerstokke, som vedlægges de tidligere transportdokumenter for træ.

    Transportdokumentet for transport af tømmerstokke fra mellemlageret udfyldes af Ganis.

    Indehaveren af tilladelsen opdaterer opgørelsen over tømmerstokke, som registrerer indgående, udgående og lagrede tømmerstokke på mellemlageret ud fra relevante transportdokumenter for træ.

    Indehaveren af tilladelsen indsender hver måned sin opgørelse over tømmerstokke til distriktsskovkontoret.

    c)

    Afstemning af data:

     

    Distriktsskovinspektøren kontrollerer opgørelsen over tømmerstokke for at vurdere, om der er overensstemmelse mellem de tømmerstokke, der transporteres fra råtrælageret, og de tømmerstokke, der tilføres råtrælageret. Om nødvendigt foretager distriktsskovinspektøren ligeledes inspektion på stedet for at vurdere overensstemmelsen mellem tømmerstokke på lager, opgørelsen over tømmerstokke og relevante transportdokumenter.

     

    Opgørelsen over tømmerstokke kontrolleres også af overensstemmelsesvurderingsorganer i forbindelse med indledende revision og inspektionsrevision. Overensstemmelsesvurderingsorganer tilrettelægger endvidere om fornødent inspektioner på stedet på ad hoc-basis som beskrevet i retningslinjerne for verifikationssystemet.

    2.   BESKRIVELSE AF DEN OPERATIONELLE KONTROL AF FORSYNINGSKÆDER FOR TRÆ FRA PRIVATEJEDE SKOVE/OMRÅDER

    Skovhugst i privatejede skove/områder er reguleret af skovbrugsministerens forskrift P.30/Menhut-II/2012 (i det følgende benævnt forskriften).

    Lovgivningen indeholder ingen krav om, at ejere af private skove/områder skal anbringe ID-tags eller mærker på træer til hugst. Råtrælagre og mellemlagre bruges generelt ikke til tømmer fra privatejede skove/områder.

    Kontrolprocedurerne for træ fra privatejede skove/områder varierer, afhængigt af om tømmerstokke kommer fra træer, der var på stedet, da jorden blev erhvervet, eller om tømmerstokkene kommer fra træer, der er etableret, siden jorden blev erhvervet. De afhænger også af arten af det fældede træ. Der betales et beløb til skovressourceafgift, skovgenplantningsfonden og en netto værdi på rod for tømmerstokke fra træer, der var på stedet, da jorden blev erhvervet, men ikke for træer, der er etableret, siden jorden blev erhvervet.

    For tømmerstokke fra træer, der er etableret, siden jorden blev erhvervet, gælder der to scenarier:

    For sorter, som er anført i forordningens artikel 5, stk. 1 (f.eks. gummi, sengon og frugttræer), udarbejder ejeren en faktura ved hjælp af skovbrugsministeriets formular, der samtidig udgør transportdokument.

    For andre arter (såsom teak, ibenholt og fyr) udsteder den oplærte og udnævnte landsbyleder eller en anden udnævnt embedsmand transportdokumentet.

    For tømmerstokke fra træer, der var på stedet, da jorden blev erhvervet, udsteder distriktsskovinspektøren transportdokumentet. Sådant træ skal være SVLK-certificeret.

    2.1.   Fældnings-/opsamlingssted

    a)

    Hovedaktiviteter:

    Ejendomsretten anerkendes.

    Tømmerstokkene opskæres efter behov.

    Tømmerstokkene opmåles.

    En liste over tømmerstokke udarbejdes.

    Distriktsskovkontoret udfærdiger en faktura over de beløb, der skal betales til skovgenplantningsfonden og/eller som skovressourceafgift, og der betales herfor.

    Transportdokumentet udstedes eller udarbejdes.

    Udstedelse eller forberedelse af leverandørens overensstemmelseserklæring (SDoC), medmindre operatøren deltager i SVLK-certificeringen.

    b)

    Procedurer:

    Den private ejer anmoder om anerkendelse af sin ejendomsret.

    Når ejendomsretten til skoven/området er anerkendt af staten (det nationale matrikelkontor), udarbejder ejeren en liste over tømmerstokke efter opmåling af tømmerstokkene.

    Følgende gælder for tømmerstokke fra træer, der var på stedet, da jorden blev erhvervet:

    Ejeren indsender en liste over tømmerstokke og en anmodning til distriktsskovinspektøren om opgørelse af de beløb, der skal betales som skovressourceafgift, til skovgenplantningsfonden og for netto værdi på rod.

    Skovinspektøren foretager administrativ og fysisk verifikation af tømmerstokkene (dimensioner, art og antal tømmerstokke).

    Hvis resultatet af den administrative og fysiske verifikation er tilfredsstillende, udsteder distriktsskovinspektøren en faktura for skovgenplantningsfonden og/skovressourceafgiften, som betales af ejeren.

    Ejeren indsender kvitteringen for betaling af skovressourceafgift og til skovgenplantningsfonden til distriktsskovinspektøren sammen med en anmodning om udstedelse af et transportdokument for træ.

    Distriktsskovinspektøren foretager administrativ og fysisk verifikation af tømmerstokkene (dimensioner, art og antal tømmerstokke).

    På den baggrund udsteder distriktsskovinspektøren et transportdokument for træ.

    For tømmerstokke fra træer, der er etableret, siden jorden blev erhvervet:

     

    Arter anført i forskriftens artikel 5.1:

    Ejeren afmærker tømmerstokkene og angiver arten.

    Ejeren udarbejder en liste over tømmerstokke.

    På den baggrund udarbejder ejeren en faktura i det format, der er fastlagt af skovbrugsministeriet. Fakturaen er samtidig transportdokument.

     

    Andre arter, som ikke er opført i forskriftens artikel 5.1:

    Ejeren afmærker tømmerstokkene og angiver arten.

    Ejeren udarbejder en liste over tømmerstokke.

    Ejeren indsender listen over tømmerstokke og en anmodning om udstedelse af et transportdokument til landsbylederen eller en udnævnt embedsmand.

    Landsbylederen eller den udnævnte embedsmand foretager administrativ og fysisk verifikation af tømmerstokkene (art, antal tømmerstokke mærker/numre på hver tømmerstok og fældningssted).

    På den baggrund udsteder landsbylederen eller den udnævnte embedsmand transportdokumentet for træ i det format, der er fastlagt af skovbrugsministeriet.

    For alle træprodukter fra plantede træer (medmindre der er tale om SVLK-certificering) udsteder ejeren en SDoC i det format, som skovbrugsministeriet foreskriver.

    c)

    Afstemning af data:

     

    Landsbylederen eller en embedsmand udpeget af distriktsskovinspektøren eller distriktsskovinspektøren (i tilfælde af træ fra naturlig trævækst) sammenligner antallet af fældede tømmerstokke med listen over tømmerstokke.

     

    Hvis operatøren deltager i SVLK-certificeringen, kontrollerer overensstemmelsesvurderingsorganet i forbindelse med indledende revision og inspektionsrevision ligeledes, at der er overensstemmelse mellem antallet af fældede tømmerstokke og listen over tømmerstokke. Overensstemmelsesvurderingsorganer tilrettelægger endvidere om fornødent inspektioner på stedet på ad hoc-basis.

     

    Afsløres uoverensstemmelser, underretter landsbylederen eller den udnævnte embedsmand eller distriktsskovinspektøren (i tilfælde af træ fra naturlig trævækst) overensstemmelsesvurderingsorganet med ansvar for at kontrollere operatørens overholdelse og omvendt.

    3.   BESKRIVELSE AF DEN OPERATIONELLE KONTROL AF TRÆFORSYNINGSKÆDER FOR LAGRE OG INDUSTRI

    Registrerede lagre for træ og bearbejdet træ udgør særskilte aktører i forsyningskæden. De optræder som forhandlere og køber, lagrer og sælger træ og træprodukter til andre operatører uden at deltage i produktion eller bearbejdning.

    Der findes tre forskellige typer tilladelser til registrerede lagre af træ og bearbejdet træ:

    Lagre, der udelukkende benytter træ (tømmerstokke) fra statsskove og/eller import (TPT-KB).

    Lagre, der udelukkende benytter træ og/eller bearbejdet træ fra privatejede skove/områder (TPT).

    Lagre, der udelukkende benytter bearbejdet træ fra statsskove og/eller import (TPT-KO).

    3.1.   Registreret lager for træ fra statsskove og importeret træ (TPT-KB)

    Registrerede lagre for træ fra statsskove og importeret træ (TPT-KB) bruges, hvis tømmerstokke ikke transporteres direkte til savværket fra koncessionsområdet og/eller mellemlagre og/eller andre TPT-KB for så vidt angår importeret træ (tømmerstokke).

    Tilladelsen til at etablere et TPT-KB gives af skovinspektøren efter ansøgning fra indehaveren af tilladelsen. EN TPT-KB-tilladelse gælder i tre år, men kan forlænges, når skovinspektøren har gennemgået og godkendt lageret.

    TPT-KB-operatører kan kun benytte SDoC, hvis de udelukkende benytter importeret træ og/eller SVLK-certificeret Perum Perhutani-træ. Indeholder blot én af deres trækilder træ fra statsskove (undtagen certificeret Perum Perhutani-træ), skal de være SVLK-certificeret.

    a)

    Hovedaktiviteter:

    Wasganis annullerer gyldigheden af transportdokumentet for træ for indgående tømmerstokke.

    Indehaveren af tilladelsen udarbejder opgørelsen over tømmerstokke.

    Indehaveren af tilladelsen eller Ganis udarbejder listen over tømmerstokke for udgående tømmerstokke.

    Indehaveren af tilladelsen eller Ganis udfylder transportdokumentet for træ for udgående tømmerstokke ved hjælp af skovbrugsministeriets formular.

    Udstedelse eller udarbejdelse af leverandørens overensstemmelseserklæring (hvis der alene benyttes importeret træ og/eller certificeret Perum Perhutani-træ, og operatøren ikke er SVLK-certificeret).

    b)

    Procedurer:

    Wasganis annullerer gyldigheden af transportdokumentet for træ for de indgående tømmerstokke.

    Wasganis verificerer fysisk antallet, arten og dimensionerne af indgående tømmerstokke ved at tælle dem alle eller ved hjælp af stikprøver, hvis antallet af tømmerstokke overstiger 100.

    Hvis resultatet af verifikationen er tilfredsstillende, registrerer indehaveren træet i opgørelsen over tømmerstokke.

    Indehaveren af tilladelsen udarbejder en opgørelse over tømmerstokke med henblik på at kontrollere indgående og udgående tømmerstokke på det registrerede lager.

    For udgående tømmerstokke udarbejder indehaveren af tilladelsen eller Ganis en liste over tømmerstokke, som vedlægges de tidligere transportdokumenter for træ.

    Transportdokumentet for træ for udgående tømmerstokke udfyldes af indehaveren af tilladelsen eller Ganis.

    Hvis indehaveren af tilladelsen ikke er SVLK-certificeret og udelukkende benytter importeret træ og/eller certificeret Perum Perhutani-træ, udsteder vedkommende en SDoC i det format, som skovbrugsministeriet foreskriver.

    Indehaveren af tilladelsen opdaterer opgørelsen over tømmerstokke, som registrerer indgående, udgående og lagrede tømmerstokke på det registrerede lager ud fra relevante transportdokumenter for træ.

    Indehaveren af tilladelsen indsender hver måned sin opgørelse over tømmerstokke til distriktsskovkontoret.

    c)

    Afstemning af data:

     

    Distriktsskovinspektøren kontrollerer opgørelsen over tømmerstokke og overensstemmelsen mellem de tømmerstokke, der transporteres fra råtrælageret eller mellemlageret, og de indgående tømmerstokke i det registrerede lager ved at sammenligne transportdokumentet og de indgående tømmerstokke i listen over tømmerstokke. Distriktsskovinspektøren foretager inspektioner på stedet, når det er nødvendigt.

     

    Hvis indehaveren af tilladelsen deltager i SVLK-certificeringen, kontrolleres opgørelsen over tømmerstokke også af overensstemmelsesvurderingsorganet i forbindelse med indledende revision og inspektionsrevision. Overensstemmelsesvurderingsorganer tilrettelægger endvidere om fornødent inspektioner på stedet på ad hoc-basis som beskrevet i retningslinjerne for verifikationssystemet.

     

    Afsløres uoverensstemmelser, informerer distriktsskovinspektøren det overensstemmelsesvurderingsorgan, som har ansvaret for at verificere operatørens overholdelse, og omvendt.

    3.2.   Registrerede lagre af træ og/eller bearbejdet træ fra privatejede skove/områder (TPT)

    Registrerede lagre af træ og/eller bearbejdet træ fra privatejede skove/områder (TPT) benyttes, hvis tømmerstokke og/eller bearbejdet træ ikke transporteres direkte til savværket fra privatejede skove/områder og/eller andre TPT.

    Tilladelsen til at etablere et TPT gives af skovinspektøren efter ansøgning fra indehaveren af tilladelsen. En TPT-tilladelse gennemgås og godkendes af skovinspektøren.

    Operatører, som driver TPT, kan alene benytte SDoC, hvis de ikke deltager i SVLK-certificering.

    Operatører, som driver TPT, må udelukkende benytte træ og/eller bearbejdet træ fra plantede træer fra privatejede skove/områder.

    a)

    Hovedaktiviteter:

    Indehaveren af tilladelsen kontrollerer gyldigheden af transportdokumentet for træ og/eller bearbejdet træ.

    Indehaveren af tilladelsen udarbejder opgørelsen over tømmerstokke og/eller bearbejdet træ.

    Indehaveren af tilladelsen udarbejder listen over tømmerstokke og/eller bearbejdet træ.

    Indehaveren af tilladelsen udfylder transportdokumentet for træ og/eller bearbejdet træ.

    Udstedelse eller udarbejdelse af SDoC (hvis operatøren ikke deltager i SVLK-certificeringen).

    b)

    Procedurer:

    Indehaveren af tilladelsen kontrollerer gyldigheden af transportdokumentet for træ og/eller bearbejdet træ for de indgående tømmerstokke og/eller bearbejdet træ.

    Indehaveren af tilladelsen udarbejder opgørelsen over tømmerstokke og/eller bearbejdet træ med henblik på at kontrollere indgående og udgående tømmerstokke og/eller bearbejdet træ.

    For udgående tømmerstokke udarbejder indehaveren af tilladelsen en liste over tømmerstokke og/eller en liste over bearbejdet træ, som vedlægges de tidligere transportdokumenter for træ og/eller bearbejdet træ.

    Indehaveren af tilladelsen udfylder transportdokumentet for træ og/eller bearbejdet træ.

    Deltager indehaveren af tilladelsen ikke i SVLK-certificeringen, udsteder vedkommende en SDoC i det format, som skovbrugsministeriet har fastlagt.

    Indehaveren af tilladelsen opdaterer opgørelsen over tømmerstokke og/eller bearbejdet træ, som registrerer indgående, udgående og lagrede tømmerstokke og/eller bearbejdet træ i de registrerede lagre ud fra relevante transportdokumenter for træ og/eller bearbejdet træ.

    Indehaveren af tilladelsen indsender hver måned sin opgørelse over tømmerstokke og/eller bearbejdet træ til distriktsskovkontoret.

    c)

    Afstemning af data:

     

    Distriktsskovinspektøren kontrollerer opgørelsen over tømmerstokke og/eller bearbejdet træ og overensstemmelsen mellem tømmerstokke og/eller bearbejdet træ, som transporteres fra privatejede skove eller andre TPT, og tømmerstokke og/eller bearbejdet træ, der tilgår TPT, ved at sammenligne transportdokumenter for træ og/eller bearbejdet træ med listen over tømmerstokke og/eller listen over bearbejdet træ for indgående tømmerstokke og/eller bearbejdet træ. Distriktsskovinspektøren foretager inspektioner på stedet, når det er nødvendigt.

     

    Hvis indehaveren af tilladelsen deltager i SVLK-certificeringen, kontrolleres opgørelsen over tømmerstokke og/eller bearbejdet træ også af overensstemmelsesvurderingsorganet i forbindelse med indledende revision og inspektionsrevision. Overensstemmelsesvurderingsorganer tilrettelægger endvidere om fornødent inspektioner på stedet på ad hoc-basis som beskrevet i retningslinjerne for verifikationssystemet.

     

    Afsløres uoverensstemmelser, informerer distriktsskovinspektøren det overensstemmelsesvurderingsorgan, som har ansvaret for at verificere operatørens overholdelse, og omvendt.

    3.3.   Primær/integreret industri

    a)

    Hovedaktiviteter:

    Savværket udarbejder en opgørelse over tømmerstokke.

    Distriktsskovinspektøren annullerer gyldigheden af transportdokumentet for træet.

    En distriktsskovinspektør foretager fysisk verifikation af tømmerstokkene.

    Benytter operatøren et officielt onlinesporingssystem, registreres oplysningerne ved hjælp af en stregkodelæser og uploades til systemet.

    Savværket udarbejder en opgørelse over ubearbejdet træ og træprodukter.

    Savværket udarbejder en opgørelse over bearbejdet træ.

    Savværket udfylder transportdokumentet for træprodukter i det format, som skovbrugsministeriet har fastlagt.

    Savværket udarbejder en salgsrapport.

    Udstedelse eller udarbejdelse af SDoC (hvis operatøren udelukkende benytter træ fra privatejede skove/områder og ikke deltager i SVLK-certificeringen).

    b)

    Procedurer:

    Savværket udarbejder et udkast til opgørelse over tømmerstokke med henblik på at registrere indgående tømmerstokke (savværkets lager) og tømmerstokke, der tilgår selve savværket (produktionslinjer).

    Savværket fremsender kopier af transportdokumenterne for træ for hver modtaget forsendelse af tømmerstokke til distriktsskovinspektøren.

    Distriktsskovinspektøren annullerer gyldigheden af transportdokumenterne for træ.

    Benytter operatøren et officielt onlinesporingssystem, annullerer det registrerede tekniske personale transportdokumenterne for træ.

    Distriktsskovinspektøren verificerer oplysningerne i transportdokumenterne for træ ved at sammenligne med de fysiske produkter. Dette kan ske ved hjælp af stikprøver, hvis antallet af tømmerstokke overstiger 100.

    Distriktsskovinspektøren verificerer oplysningerne i opgørelser over tømmerstokke.

    Hvis resultatet af verifikationen er tilfredsstillende, registreres træet i den endelige opgørelse over tømmerstokke.

    Distriktsskovinspektøren arkiverer transportdokumenterne for træ og udarbejder en sammenfattende liste over transportdokumenterne for træ i det format, som skovbrugsministeriet har fastlagt.

    Kopier af transportdokumenterne for træ, hvis gyldighed er blevet annulleret af en skovinspektør, fremsendes til virksomheden til arkivering.

    En sammenfatning af transportdokumenterne for træ fremsendes til distriktsskovkontoret ved udgangen af måneden.

    Savværket udarbejder en opgørelse over ubearbejdet træ og produkter for hver produktionslinje med henblik på at kontrollere tilførslen af tømmerstokke og udtaget af træprodukter og beregne anvendelsesprocenten.

    Savværket udarbejder en opgørelse over bearbejdet træ med henblik på at indberette tilførslen, udtaget og beholdningen af træprodukter på savværket.

    Savværket udarbejder sine salgsrapporter med henblik på registrering.

    Benytter indehaveren af tilladelsen udelukkende træ fra privatejede skove/områder, og deltager vedkommende ikke i SVLK-certificeringen, udsteder vedkommende en SDoC i det format, som skovbrugsministeriet har fastlagt.

    Indehaveren af tilladelsen indsender hver måned sin opgørelse over tømmerstokke og/eller opgørelse over bearbejdet træ til distriktsskovkontoret.

    c)

    Afstemning af data:

     

    Skovinspektøren kontrollerer opgørelsen over tømmerstokke og opgørelsen over bearbejdet træ og sammenligner antallet af indgående, udgående og lagrede tømmerstokke med angivelserne i transportdokumenterne for træ.

     

    Produktionsopgørelsen bruges til at afstemme input- og outputmængderne for produktionslinjer, og anvendelsesprocenten sammenlignes med den offentliggjorte gennemsnitsprocent.

     

    Hvis indehaveren af tilladelsen deltager i SVLK-certificeringen, kontrolleres opgørelsen over tømmerstokke og opgørelsen over bearbejdet træ også af overensstemmelsesvurderingsorganet i forbindelse med indledende revision og inspektionsrevision. Overensstemmelsesvurderingsorganer tilrettelægger endvidere om fornødent inspektioner på stedet på ad hoc-basis som beskrevet i retningslinjerne for verifikationssystemet.

     

    Afsløres uoverensstemmelser, informerer skovinspektøren det overensstemmelsesvurderingsorgan, som har ansvaret for at verificere operatørens overholdelse, og omvendt.

    3.4.   Registrerede lagre af bearbejdet træ for så vidt angår træ fra statsskove og/eller import (TPT-KO)

    Registrerede lagre af bearbejdet træ til træ fra statsskove og/eller import (TPT-KO) er lagre af bearbejdet træ, der modtager bearbejdet træ fra primærbearbejdningsenheder og/eller fra andre TPT-KO og/eller importeret bearbejdet træ. Træprodukter fra TPT-KO sælges til sekundærbearbejdningsenheder, andre TPT-KO, småindustrier, registrerede eksportører og/eller slutbrugere.

    Tilladelsen til at etablere et TPT-KO gives af distriktsskovinspektøren efter ansøgning fra indehaveren af tilladelsen. En TPT-KO-tilladelse gælder i tre år, men kan forlænges, når distriktsskovinspektøren har gennemgået og godkendt lageret.

    TPT-KO-operatører må kun anvende SDoC, hvis de udelukkende benytter træprodukter fra importeret, bearbejdet træ. Indeholder blot ét af deres bearbejdede træprodukter bearbejdet træ fra naturskove, skal de være SVLK-certificeret.

    a)

    Hovedaktiviteter:

    Ganis annullerer gyldigheden af transportdokumentet for træprodukter.

    Indehaveren af tilladelsen udarbejder en opgørelse over bearbejdet træ.

    Indehaveren af tilladelsen udarbejder en liste over bearbejdet træ.

    Indehaveren af tilladelsen udfylder transportdokumentet for træprodukter ved at udfylde skovbrugsministeriets formular eller ved at følge det format, som skovbrugsministeriet har foreskrevet i sin model.

    Udstedelse eller udarbejdelse af SDoC (hvis det udelukkende drejer sig om importeret, bearbejdet træ, og operatøren ikke deltager i SVLK-certificeringen).

    b)

    Procedurer:

    Ganis annullerer gyldigheden af transportdokumentet for træprodukter for det indgående bearbejdede træ.

    Indehaveren af tilladelsen udarbejder en opgørelse over bearbejdet træ med henblik på at kontrollere indgående og udgående bearbejdet træ på de registrerede lagre af bearbejdet træ.

    For udgående bearbejdet træ udarbejder indehaveren af tilladelsen en liste over bearbejdede træprodukter, som vedlægges de tidligere transportdokumenter for træprodukter.

    Indehaveren af tilladelsen udfylder transportdokumenterne for bearbejdet træ.

    Hvis indehaveren af tilladelsen ikke er SVLK-certificeret og udelukkende benytter importeret, bearbejdet træ, udsteder vedkommende en SDoC i det format, som skovbrugsministeriet foreskriver.

    Indehaveren af tilladelsen opdaterer opgørelsen over bearbejdet træ, som registrerer indgående, udgående og lagrede træprodukter på de registrerede lagre af bearbejdet træ ud fra relevante transportdokumenter for træprodukter og importdokumenter.

    c)

    Afstemning af data:

     

    Ganis kontrollerer opgørelsen over bearbejdet træ og sammenhængen mellem indgående bearbejdet træ og de tilsvarende transportdokumenter for træprodukter og importdokumenter.

     

    Distriktsskovinspektøren foretager inspektioner på stedet, når det er nødvendigt.

     

    Hvis indehaveren af tilladelsen deltager i SVLK-certificeringen, kontrolleres opgørelsen over bearbejdet træ også af overensstemmelsesvurderingsorganet i forbindelse med indledende revision og inspektionsrevision. Overensstemmelsesvurderingsorganer tilrettelægger om fornødent inspektioner på stedet på ad hoc-basis som beskrevet i retningslinjerne for verifikationssystemet.

     

    Afsløres uoverensstemmelser, informerer distriktsskovinspektøren det overensstemmelsesvurderingsorgan, som har ansvaret for at verificere operatørens overholdelse, og omvendt.

    3.5.   Sekundær industri

    a)

    Hovedaktiviteter:

    Fabrikkens operatør udarbejder en opgørelse over bearbejdet træ (halvfabrikata) og bearbejdede træprodukter.

    Fabrikkens operatør udarbejder fakturaer i det format, der er fastlagt af skovbrugsministeriet; disse udgør også transportdokumenter for bearbejdede træprodukter.

    Fabrikkens operatør udarbejder en opgørelse over bearbejdet træ.

    Virksomheden eller fabrikkens operatør udarbejder en salgsrapport.

    Udstedelse eller udarbejdelse af SDoC (hvis operatøren udelukkende benytter træ fra privatejede skove/områder og ikke deltager i SVLK-certificeringen).

    b)

    Procedurer:

    Fabrikkens operatør arkiverer transportdokumenterne for de bearbejdede træprodukter (for indgående materiale) og udarbejder en sammenfatning af disse dokumenter.

    Fabrikkens operatør bruger opgørelsen over bearbejdet træ og bearbejdede træprodukter for hver produktionslinje til at indberette tilførslen af materialer til fabrikken og produktionen af produkter og til at beregne anvendelsesprocenten for ubearbejdet træ.

    Fabrikkens operatør udarbejder en opgørelse over bearbejdet træ med henblik på at indberette tilførslen af materialer til fabrikken, produktionen af træprodukter og lageret. Fabrikkens operatør udarbejder fakturaer for bearbejdede produkter i det format, som skovbrugsministeriet foreskriver, og arkiverer kopier af fakturaer. Fakturaerne udgør også transportdokumentet. En liste over træprodukter vedlægges hver faktura.

    Fabrikkens operatør udarbejder salgsrapporter med henblik på registrering.

    Ønsker fabrikkens operatør på ny at transportere de savskårne træprodukter, registreres virksomheden også som et lager af bearbejdet træ, og operatøren udarbejder transportdokumenterne for det bearbejdede træ for udgående savskårne træprodukter.

    Benytter indehaveren af tilladelsen (gælder ikke for ETPIK-indehavere) udelukkende bearbejdet træ fra privatejede skove/områder, og deltager vedkommende ikke i SVLK-certificeringen, udsteder vedkommende en SDoC i det format, som skovbrugsministeriet har fastlagt.

    c)

    Afstemning af data:

     

    Fabrikkens operatør kontrollerer opgørelsen over bearbejdede træprodukter og sammenligner de indgående, udgående og lagrede materialer med angivelserne i transportdokumenterne for bearbejdede træprodukter og opgørelsen over bearbejdede træprodukter.

     

    Produktionsopgørelsen bruges til at afstemme input- og outputmængderne for produktionslinjer og vurdere anvendelsesprocenten.

     

    Virksomhedens operatør kontrollerer opgørelsen over bearbejdet træ og sammenligner antallet af indgående, udgående og lagrede produkter ved hjælp af fakturaer.

     

    Skovinspektøren foretager inspektioner på stedet, når det er nødvendigt.

     

    Hvis indehaveren af tilladelsen deltager i SVLK-certificeringen, kontrolleres opgørelsen over bearbejdet træ også af overensstemmelsesvurderingsorganet i forbindelse med indledende revision og inspektionsrevision. Overensstemmelsesvurderingsorganer tilrettelægger om fornødent inspektioner på stedet på ad hoc-basis som beskrevet i retningslinjerne for verifikationssystemet.

     

    Afsløres uoverensstemmelser, informerer skovinspektøren det overensstemmelsesvurderingsorgan, som har ansvaret for at verificere operatørens overholdelse, og omvendt.

    4.   EKSPORT

    Procedurerne og dataafstemningsprocesser for eksport af træ fra statsejede skove og privatejede skove/områder er identiske.

    a)

    Hovedaktiviteter:

    Handelsministeriet udsteder et ETPIK-certifikat til eksportøren.

    Eksportøren anmoder om at få udstedt et V-Legal-dokument/en FLEGT-licens for hver eksportforsendelse.

    Hvis en ETPIK-indehaver overholder lovligheds- og forsyningskædekravene, udsteder LA et V-Legal-dokument/en FLEGT-licens. FLEGT-licensen udstedes i det format, der er anført i bilag IV.

    Eksportøren udarbejder en eksportangivelse (PEB) i det format, som toldmyndighederne har fastlagt, der indgives til toldmyndighederne.

    Toldmyndighederne udsteder eksportgodkendelsesdokument til toldbehandling.

    b)

    Procedurer:

    Eksportøren anmoder LA om at udstede et V-Legal-dokument/en FLEGT-licens ved indgivelse af en ansøgning og vedlægger dokumenter for at dokumentere, at det ubearbejdede træ i produktet alene stammer fra verificerede, lovlige kilder (SVLK-certificeret eller omfattet af en SDoC).

    LA udsteder et V-Legal-dokument/en FLEGT-licens efter administrativ kontrol og om fornødent en fysisk verifikation af dataoverensstemmelsen, så det sikres, at træprodukterne kommer fra lovligt verificerede kilder og dermed er produceret i overensstemmelse med lovlighedsdefinitionen, som er beskrevet i bilag II. LA skal udstede eksportlicensen via onlinedatabasen SILK. Dermed sikres det, at operatøren har gyldige eksport- (ETPIK) og lovlighedscertifikater.

    Eksportøren indgiver en eksportangivelse (PEB), som ledsages af faktura, forsendelsesliste, kvittering for eksportafgift (hvis påkrævet), ETPIK-certifikat, V-Legal-dokument/FLEGT-licens, eksporttilladelse (hvis påkrævet), inspektionsrapport (hvis påkrævet) og evt. CITES-dokument til toldmyndighederne med henblik på godkendelse.

    Hvis resultatet af verifikationen af eksportangivelsen er tilfredsstillende, udsteder toldmyndighederne en eksportgodkendelse.

    c)

    Afstemning af data

     

    Skovinspektøren foretager inspektioner på stedet, når det er nødvendigt.

     

    Overensstemmelsesvurderingsorganet og LA kontrollerer overensstemmelsen af indgående, udgående og lagrede produkter baseret på opgørelsen over bearbejdet træ. Endvidere krydskontrolleres disse data med mængden anført på fakturaen af overensstemmelsesvurderingsorganet i forbindelse med indledende revision og inspektionsrevision. Overensstemmelsesvurderingsorganer tilrettelægger inspektioner på stedet, og LA tilrettelægger en fysisk verifikation af dataoverensstemmelsen på ad hoc-basis om fornødent som beskrevet i retningslinjerne for verifikationssystemet.

     

    Afsløres uoverensstemmelser, informerer skovinspektøren det overensstemmelsesvurderingsorgan, som har ansvaret for at verificere operatørens overholdelse, og omvendt.

    «

    (1)  Omfatter de væsentligste forskrifter, herunder senere ændringer.


    Top