Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 31980R3286

    Verordening (EEG) nr. 3286/80 van de Raad van 4 december 1980 betreffende de invoerregelingen ten opzichte van de landen met staatshandel

    PB L 353 van 29/12/1980, p. 1–58 (DA, DE, EN, FR, IT, NL)

    Dit document is verschenen in een speciale editie. (EL)

    Legal status of the document No longer in force, Date of end of validity: 11/12/1983; opgeheven door 31983R3420

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/1980/3286/oj

    31980R3286

    Verordening (EEG) nr. 3286/80 van de Raad van 4 december 1980 betreffende de invoerregelingen ten opzichte van de landen met staatshandel

    Publicatieblad Nr. L 353 van 29/12/1980 blz. 0001
    Bijzondere uitgave in het Grieks: Hoofdstuk 11 Deel 23 blz. 0038


    ++++

    ( 1 ) PB NR . L 99 VAN 21 . 4 . 1975 , BLZ . 7 .

    ( 2 ) PB NR . L 42 VAN 18 . 2 . 1980 , BLZ . 1 .

    ( 3 ) PB NR . L 131 VAN 29 . 5 . 1979 , BLZ . 1 .

    ( 4 ) PB NR . L 306 VAN 31 . 10 . 1978 , BLZ . 1 .

    !!VERORDENING ( EEG ) NR . 3286/80 VAN DE RAAD

    VAN 4 DECEMBER 1980

    BETREFFENDE DE INVOERREGELINGEN TEN OPZICHTE VAN DE LANDEN MET STAATSHANDEL

    DE RAAD VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN ,

    GELET OP HET VERDRAG TOT OPRICHTING VAN DE EUROPESE ECONOMISCHE GEMEENSCHAP , INZONDERHEID OP ARTIKEL 113 ,

    GEZIEN HET VOORSTEL VAN DE COMMISSIE ,

    OVERWEGENDE DAT HET IN HET KADER VAN DE GEMEENSCHAPPELIJKE HANDELSPOLITIEK VAN BELANG IS DE GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING VOOR DE INVOER IN DE GEMEENSCHAP VAN PRODUKTEN UIT LANDEN MET STAATSHANDEL TE VOLTOOIEN EN DAT , MET HET OOG HIEROP , BEPALINGEN DIENEN TE WORDEN VASTGESTELD MET BETREKKING TOT DE REGELINGEN VOOR INVOER IN DE LID-STATEN TEN OPZICHTE VAN DEZE LANDEN ;

    OVERWEGENDE DAT BIJ BESCHIKKING 75/210/EEG VAN DE RAAD VAN 27 MAART 1975 BETREFFENDE DE AUTONOME INVOERREGELINGEN TEN OPZICHTE VAN DE LANDEN MET STAATSHANDEL ( 1 ) , LAATSTELIJK GEWIJZIGD BIJ BESCHIKKING 80/158/EEG ( 2 ) , EEN AANTAL BEPALINGEN ZIJN VASTGESTELD BETREFFENDE DE OPENING VAN KWANTITATIEVE INVOERCONTINGENTEN EN DE WIJZIGING VAN DE REGELINGEN VOOR INVOER IN DE LID-STATEN ;

    OVERWEGENDE DAT DE BESCHIKKINGEN OP DIT GEBIED IN EEN BESLUIT DIENEN TE WORDEN SAMENGEVOEGD EN HIERAAN TERZELFDER TIJD DE DOOR DE ERVARING INGEGEVEN VERBETERINGEN DIENEN TE WORDEN AANGEBRACHT , ZODAT DE BETROKKEN INVOERREGELINGEN OVERZICHTELIJKER WORDEN EN DE PROCEDURE VOOR DE WIJZIGING ERVAN WORDT VERSOEPELD ;

    !!OVERWEGENDE DAT IN DE MOGELIJKHEID DIENT TE WORDEN VOORZIEN OVER TE GAAN TOT OVERLEG IN DE GEMEENSCHAP OVER ENERZIJDS DE VOLTOOIING VAN DE GEMEENSCHAPPELIJKE INVOERREGELING TEN OPZICHTE VAN DE LANDEN MET STAATSHANDEL EN ANDERZIJDS OVER HET BEHEER VAN HANDELSOVEREENKOMSTEN TUSSEN DE GEMEENSCHAP EN DEZE LANDEN ,

    HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD :

    TITEL I

    PRODUKTEN DIE ONDER DE REGELING VALLEN

    ARTIKEL 1

    1 . DEZE VERORDENING IS VAN TOEPASSING OP DE INVOER VAN PRODUKTEN VAN OORSPRONG UIT DE IN BIJLAGE I VERMELDE LANDEN MET STAATSHANDEL , MET UITZONDERING VAN :

    _ DE PRODUKTEN BEDOELD BIJ VERORDENING ( EEG ) NR . 925/79 VAN DE RAAD VAN 8 MEI 1979 INZAKE DE GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING VOOR DE INVOER UIT LANDEN MET STAATSHANDEL ( 3 ) ;

    _ DE PRODUKTEN BEDOELD BIJ VERORDENING ( EEG ) NR . 2532/78 VAN DE RAAD VAN 16 OKTOBER 1978 INZAKE DE GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING VOOR DE INVOER UIT DE VOLKSREPUBLIEK CHINA ( 4 ) ;

    _ DE TEXTIELPRODUKTEN WAARVOOR EEN BIJZONDERE GEMEENSCHAPPELIJKE INVOERREGELING GELDT , WAT BETREFT DE LANDEN MET STAATSHANDEL WAAROP DIE REGELING VAN TOEPASSING IS EN GEDURENDE DE PERIODE WAARIN GENOEMDE REGELING VAN TOEPASSING IS ;

    _ DE PRODUKTEN BESTEMD OM OP TENTOONSTELLINGEN , BEURZEN , CONGRESSEN OF SOORTGELIJKE MANIFESTATIES TE WORDEN GETOOND OF GEBRUIKT .

    2 . DEZE VERORDENING IS VAN TOEPASSING ONDER HET VOORBEHOUD VAN DE BIJZONDERE BEPALINGEN DIE , IN VOORKOMEND GEVAL , ZIJN VASTGESTELD VOOR DE TOEPASSING VAN OVEREENKOMSTEN MET LANDEN MET STAATSHANDEL .

    3 . DEZE VERORDENING IS OP AANVULLENDE WIJZE VAN TOEPASSING OP PRODUKTEN DIE VALLEN ONDER EEN GEMEENSCHAPPELIJKE MARKTORDENING IN DE LANDBOUWSECTOR OF ONDER EEN SPECIALE REGELING KRACHTENS ARTIKEL 235 VAN HET VERDRAG DIE VAN TOEPASSING IS OP GOEDEREN ONTSTAAN DOOR VERWERKING VAN LANDBOUWPRODUKTEN , VOOR ZOVER DEZE REGELINGEN DE LID-STATEN NOG IN STAAT STELLEN KWANTITATIEVE BEPERKINGEN BIJ INVOER TOE TE PASSEN .

    4 . VOOR DE TOEPASSING VAN DEZE VERORDENING WORDEN DE TEXTIELPRODUKTEN VAN DE HOOFDSTUKKEN 50 TOT EN MET 62 VAN HET GEMEENSCHAPPELIJK DOUANETARIEF IN CATEGORIEEN INGEDEELD , ALS VERMELD IN BIJLAGE II .

    5 . VOOR DE TOEPASSING VAN DEZE VERORDENING WORDEN DE BENELUX-LANDEN BESCHOUWD ALS EEN LID-STAAT .

    TITEL II

    PRODUKTEN ONDERWORPEN AAN KWANTITATIEVE BEPERKINGEN BIJ INVOER

    ARTIKEL 2

    1 . HET IN HET VRIJE VERKEER BRENGEN VAN DE IN BIJLAGE III OPGENOMEN PRODUKTEN VAN OORSPRONG UIT LANDEN MET STAATSHANDEL IS ONDERWORPEN AAN KWANTITATIEVE BEPERKINGEN IN DE LID-STATEN DIE IN DIE BIJLAGE NAAST DEZE PRODUKTEN ZIJN AANGEGEVEN .

    2 . VOOR HET IN HET VRIJE VERKEER BRENGEN VAN DE IN LID 1 BEDOELDE PRODUKTEN MOET EEN INVOERVERGUNNING OF EEN GELIJKWAARDIG DOCUMENT WORDEN VOORGELEGD DAT IS AFGEGEVEN DOOR DE BEVOEGDE AUTORITEITEN VAN DE BETROKKEN LID-STATEN , BINNEN DE GRENZEN DIE ZULLEN WORDEN BEPAALD OVEREENKOMSTIG ARTIKEL 3 OF DIE ZIJN VASTGESTELD IN ARTIKEL 4 .

    ARTIKEL 3

    1 . V))R 1 DECEMBER VAN ELK JAAR STELT DE RAAD OVEREENKOMSTIG ARTIKEL 113 VAN HET VERDRAG DE INVOERCONTINGENTEN VAST DIE DOOR DE LID-STATEN VOOR HET DAAROPVOLGENDE JAAR TEN OPZICHTE VAN DE VERSCHILLENDE LANDEN MET STAATSHANDEL VOOR DE IN ARTIKEL 2 , LID 1 , BEDOELDE PRODUKTEN WORDEN GEOPEND .

    DEZE BEPALING LAAT DE IN DE LID-STATEN GELDENDE REGELS INZAKE OPENING EN BEHEER VAN CONTINGENTEN ONVERLET .

    2 . INDIEN DE RAAD ECHTER OP DIE DATUM TER ZAKE GEEN BESLUIT HEEFT GENOMEN , WORDEN DE BESTAANDE INVOERCONTINGENTEN VOORLOPIG VERLENGD VOOR HET DAAROPVOLGENDE JAAR . DEZE VERLENGING OMVAT NIET DE BIJ WIJZE VAN UITZONDERING AANGEBRACHTE WIJZIGINGEN WAARVAN DE GELDIGHEID UITDRUKKELIJK TOT HET LOPENDE JAAR IS BEPERKT .

    IN DIT GEVAL STELT DE RAAD V))R 1 MAART VAN HET NIEUWE JAAR OVEREENKOMSTIG ARTIKEL 113 VAN HET VERDRAG DE AANPASSINGEN VAST , DIE AANGEBRACHT DIENEN TE WORDEN IN DE INVOERCONTINGENTEN WELKE OP BOVENBEDOELDE WIJZE ZIJN VERLENGD .

    3 . DE LID-STATEN STELLEN DE COMMISSIE OP PASSENDE WIJZE IN KENNIS VAN DE WETTELIJKE EN BESTUURSRECHTELIJKE BEPALINGEN WAARBIJ ZIJ OP NATIONAAL NIVEAU OVERGAAN TOT DE OPENING VAN DE OVEREENKOMSTIG DEZE VERORDENING VASTGESTELDE INVOERCONTINGENTEN .

    ARTIKEL 4

    1 . BIJ HET BEHEER VAN DE INVOERREGELING DIE VOORTVLOEIT UIT DE ARTIKELEN 2 EN 3 KUNNEN DE LID-STATEN , BEHOUDENS HET BEPAALDE IN DE LEDEN 2 EN 3 VAN HET ONDERHAVIGE ARTIKEL , DE VOLGENDE MAATREGELEN TREFFEN ZONDER DE PROCEDURE TOT WIJZIGING ALS BESCHREVEN IN ARTIKEL 7 TE MOETEN INLEIDEN :

    A ) PRODUKTEN DIE IN EEN LID-STAAT AAN KWANTITATIEVE BEPERKINGEN BIJ INVOER ZIJN ONDERWORPEN

    NAAR GELANG VAN DE ECONOMISCHE BEHOEFTEN VAN DE MARKT KAN DE BETROKKEN LID-STAAT :

    I ) VOOR GECONTINGENTEERDE PRODUKTEN DE OMVANG VAN DE CONTINGENTEN OVERSCHRIJDEN ;

    II ) VOOR PRODUKTEN WAARVOOR GEEN CONTINGENT IS GEOPEND , INVOERMOGELIJKHEDEN SCHEPPEN .

    B ) PRODUKTEN DIE IN MEER DAN EEN LID-STAAT AAN KWANTITATIEVE BEPERKINGEN ZIJN ONDERWORPEN

    IN SPOEDGEVALLEN EN INDIEN DE ECONOMISCHE BEHOEFTEN VAN DE MARKT ZULKS NOODZAKELIJK MAKEN , KUNNEN DE BETROKKEN LID-STATEN VOOR PRODUKTEN ONDERWORPEN AAN KWANTITATIEVE BEPERKINGEN DIE AL DAN NIET ZIJN GECONTINGENTEERD , AANVULLENDE INVOERMOGELIJKHEDEN SCHEPPEN BINNEN DE VOLGENDE JAARLIJKSE GRENZEN :

    I ) 5 % VAN HET EVENTUELE CONTINGENT INDIEN DIT VOLLEDIG IS BENUT , MET DE MOGELIJKHEID IN IEDER GEVAL EEN WAARDE VAN 50 000 EUROPESE REKENEENHEDEN TE BEREIKEN , VOOR ANDERE IN BIJLAGE II OPGENOMEN TEXTIELPRODUKTEN DAN DIE VAN GROEP I , WELKE IN ZEVEN OF MEER LID-STATEN AAN KWANTITATIEVE BEPERKINGEN ZIJN ONDERWORPEN ;

    II ) 20 % VAN HET EVENTUELE CONTINGENT INDIEN DIT VOLLEDIG IS BENUT , MET DE MOGELIJKHEID IN IEDER GEVAL 100 000 EUROPESE REKENEENHEDEN TE BEREIKEN , VOOR BOVENVERMELDE TEXTIELPRODUKTEN , WELKE IN ZES OF MINDER LID-STATEN AAN KWANTITATIEVE BEPERKINGEN ZIJN ONDERWORPEN , ALSMEDE VOOR ANDERE PRODUKTEN DAN DIE WELKE IN BIJLAGE II ZIJN OPGENOMEN .

    2 . WANNEER EEN LID-STAAT DIE ALS ENIGE EEN KWANTITATIEVE INVOERBEPERKING HANDHAAFT , OVERWEEGT DEZE BEPERKING AF TE SCHAFFEN OF TE SCHORSEN , STELT HIJ DE COMMISSIE EN DE OVERIGE LID-STATEN DAARVAN IN KENNIS OVEREENKOMSTIG ARTIKEL 7 , LID 1 . OVER DE VOORGENOMEN MAATREGEL WORDT GEEN VOORAFGAAND OVERLEG GEPLEEGD EN HIJ WORDT DOOR DE COMMISSIE BINNEN EEN TERMIJN VAN TIEN WERKDAGEN AANGENOMEN .

    3 . DE LEDEN 1 EN 2 ZIJN NIET MEER VAN TOEPASSING TEN OPZICHTE VAN EEN BEPAALD LAND MET STAATSHANDEL VANAF HET TIJDSTIP WAAROP MACHTIGING IS VERLEEND TOT DE OPENING VAN HANDELSBESPREKINGEN TUSSEN DE GEMEENSCHAP EN DAT LAND TOT HET TIJDSTIP VAN ONDERTEKENING VAN DE OVEREENKOMST ; IN DIT GEVAL IS ALLEEN ARTIKEL 7 VAN TOEPASSING .

    4 . DE LID-STATEN BRENGEN ELK HALFJAAR DE OVEREENKOMSTIG LID 1 GENOMEN MAATREGELEN TER KENNIS VAN DE COMMISSIE , DIE OP HAAR BEURT HET IN ARTIKEL 12 BEDOELDE COMITE VOOR OVERLEG OP DE HOOGTE BRENGT . VOOR DE MAATREGELEN BEDOELD IN LID 1 , SUB B ) , VINDT EEN DERGELIJKE KENNISGEVING PLAATS INDIEN DE GRENZEN VAN 5 % EN 20 % ZIJN BEREIKT .

    5 . OVER DE DOOR DE LID-STATEN KRACHTENS DE LEDEN 1 EN 2 GETROFFEN MAATREGELEN WORDT , OP VERZOEK VAN EEN LID-STAAT OF VAN DE COMMISSIE , A POSTERIORI OVERLEG GEPLEEGD OVEREENKOMSTIG ARTIKEL 8 .

    ARTIKEL 5

    DE PRODUKTEN DIE IN HET DOUANEGEBIED VAN DE GEMEENSCHAP ZIJN INGEVOERD EN ONDER DE REGELING INZAKE VEREDELING OF ONDER EEN ANDERE REGELING BETREFFENDE TIJDELIJKE INVOER VALLEN , EN DIE ZIJN AANGEGEVEN ALS BESTEMD VOOR WEDERUITVOER UIT DIT GEBIED , HETZIJ IN ONGEWIJZIGDE STAAT , HETZIJ NA VEREDELING , WORDEN NIET OP DE CONTINGENTEN , NOCH OP DE ANDERE OVEREENKOMSTIG ARTIKEL 4 GESCHAPEN INVOERMOGELIJKHEDEN AFGEBOEKT , OP VOORWAARDE DAT DE BETROKKEN PRODUKTEN DAADWERKELIJK OPNIEUW WORDEN UITGEVOERD .

    TITEL III

    GELIBERALISEERDE PRODUKTEN

    ARTIKEL 6

    VOOR INVOER IN DE LID-STATEN VAN PRODUKTEN DIE NIET ONDERWORPEN ZIJN AAN DE INVOERREGELING ALS BEDOELD IN ARTIKEL 2 GELDT GEEN ENKELE KWANTITATIEVE BEPERKING .

    OP DE INVOER VAN DEZE PRODUKTEN KAN EEN SYSTEEM VAN AUTOMATISCHE VERGUNNINGEN WORDEN TOEGEPAST .

    TITEL IV

    WIJZIGING VAN DE INVOERREGELING

    ARTIKEL 7

    1 . WANNEER EEN LID-STAAT VAN MENING IS DAT ER WIJZIGINGEN DIENEN TE WORDEN AANGEBRACHT IN DE OVEREENKOMSTIG DEZE VERORDENING VASTGESTELDE INVOERREGELING , DEELT DEZE LID-STAAT DIT AAN DE ANDERE LID-STATEN EN DE COMMISSIE MEDE , EN GEEFT DAARBIJ ONDER MEER AAN OF DE BEOOGDE MAATREGEL MOET PLAATSVINDEN BIJ WIJZE VAN UITZONDERING .

    2 . WIJZIGINGEN VAN DE INVOERREGELING WORDEN GOEDGEKEURD OVEREENKOMSTIG DE PROCEDURE VAN DE ARTIKELEN 8 EN 9 .

    ARTIKEL 8

    1 . OP VERZOEK VAN EEN LID-STAAT OF VAN DE COMMISSIE VINDT ER OVER DE OVERWOGEN MAATREGEL VOORAFGAAND OVERLEG PLAATS IN HET IN ARTIKEL 12 BEDOELDE COMITE .

    2 . HET OVERLEG HEEFT TEN DOEL TE BEOORDELEN WELKE GEVOLGEN DE OVERWOGEN MAATREGEL ZAL HEBBEN VOOR DE VOLTOOIING VAN DE GEMEENSCHAPPELIJKE INVOERREGELING , EN ZICH ERVAN TE VERGEWISSEN DAT DE OVERWOGEN MAATREGEL GEEN ONGUNSTIGE INVLOED HEEFT OP DE GOEDE WERKING VAN DE GEMEENSCHAPPELIJKE MARKT . INDIEN NODIG HEEFT HET OVERLEG OOK BETREKKING OP ANDERE OPLOSSINGEN WAARBIJ REKENING WORDT GEHOUDEN ZOWEL MET DEZE DOELSTELLINGEN ALS MET DE SPECIFIEKE SITUATIE DIE AAN HET VERZOEK VAN DE LID-STAAT TEN GRONDSLAG LIGT .

    3 . HET COMITE HOUDT MET NAME REKENING MET DE SITUATIE VAN DE BETROKKEN ECONOMISCHE SECTOR EN , IN VOORKOMEND GEVAL , MET DE OMVANG VAN DE TRADITIONELE INVOER .

    ARTIKEL 9

    1 . WANNEER DE COMMISSIE BINNEN EEN TERMIJN VAN VIJF WERKDAGEN NA DE IN ARTIKEL 7 BEDOELDE MEDEDELING NIET OM OVERLEG HEEFT VERZOCHT EN BIJ AFLOOP VAN DEZE TERMIJN VAN GEEN LID-STAAT EEN VERZOEK OM OVERLEG HEEFT ONTVANGEN , NEEMT ZIJ ONVERWIJLD DE OVERWOGEN MAATREGEL .

    2 . IN DE OVERIGE GEVALLEN WORDT HET OVERLEG GEOPEND BINNEN TIEN WERKDAGEN NA ONTVANGST VAN DE IN ARTIKEL 7 , LID 1 , BEDOELDE MEDEDELING .

    3 . WANNEER DOOR DE LID-STATEN OF DE COMMISSIE TIJDENS HET OVERLEG GEEN BEZWAAR IS GEMAAKT , NEEMT DE COMMISSIE ONVERWIJLD DE OVERWOGEN MAATREGEL .

    4 . IN DE ANDERE GEVALLEN NEEMT DE COMMISSIE BINNEN TWINTIG WERKDAGEN VANAF DE OPENING VAN HET OVERLEG DE OVERWOGEN MAATREGEL AAN OF DIENT ZIJ OVEREENKOMSTIG ARTIKEL 113 VAN HET VERDRAG BIJ DE RAAD EEN VOORSTEL BETREFFENDE DE TE NEMEN MAATREGELEN IN .

    IN DIT LAATSTE GEVAL SCHORT DE BETROKKEN LID-STAAT , TENZIJ HIJ GEBRUIK MAAKT VAN DE IN ARTIKEL 10 GEBODEN MOGELIJKHEID , DE TENUITVOERLEGGING VAN DE VOORGENOMEN MAATREGEL OP TOTDAT DE RAAD OVEREENKOMSTIG HET BEPAALDE IN LID 6 HEEFT BESLIST .

    5 . HET KRACHTENS DIT ARTIKEL DOOR DE COMMISSIE GENOMEN BESLUIT WORDT ONVERWIJLD AAN DE RAAD EN AAN DE LID-STATEN MEEGEDEELD .

    BEHOUDENS HET BEPAALDE IN LID 8 IS HET BESLUIT ONMIDDELLIJK VAN TOEPASSING .

    6 . WANNEER DE COMMISSIE EEN VOORSTEL INDIENT BIJ DE RAAD , BESLUIT DEZE MET GEKWALIFICEERDE MEERDERHEID .

    7 . BEHOUDENS HET BEPAALDE IN LID 8 KAN ELKE LID-STAAT DIE TIJDENS HET OVERLEG BEZWAAR TEGEN DE VOORGENOMEN MAATREGEL HEEFT GEMAAKT , HET BESLUIT VAN DE COMMISSIE BINNEN EEN MAAND NA DE MEDEDELING DAARVAN AAN DE RAAD VOORLEGGEN .

    BINNEN TWEE MAANDEN NADAT DE KWESTIE AAN HEM IS VOORGELEGD , BESLIST DE RAAD MET GEKWALIFICEERDE MEERDERHEID OMTRENT WIJZIGING OF INTREKKING VAN HET BESLUIT VAN DE COMMISSIE .

    8 . WANNEER HET BESLUIT VAN DE COMMISSIE MAATREGELEN TER VERSOEPELING VAN DE INVOERREGELING BEHELST , IS DAT BESLUIT VAN TOEPASSING VANAF DE ZESDE WERKDAG NADAT ERVAN MEDEDELING IS GEDAAN , TENZIJ EEN LID-STAAT DIE TIJDENS HET OVERLEG BEZWAAR TEGEN DE VOORGENOMEN MAATREGEL HEEFT GEMAAKT , DE KWESTIE AAN DE RAAD VOORLEGT . IN DAT GEVAL BESLIST DE RAAD OVEREENKOMSTIG LID 7 , TWEEDE ALINEA . INDIEN DE RAAD NA AFLOOP VAN DE VASTGESTELDE TERMIJN GEEN BESLISSING HEEFT GENOMEN , IS HET BESLUIT VAN DE COMMISSIE VAN TOEPASSING .

    9 . DE WIJZIGINGEN DIE OVEREENKOMSTIG DE LEDEN 1 , 3 EN 4 IN DE INVOERREGELING ZIJN AANGEBRACHT , WORDEN IN HET PUBLIKATIEBLAD VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN BEKENDGEMAAKT .

    ARTIKEL 10

    IN BIJZONDER DRINGENDE GEVALLEN KUNNEN DOOR DE LID-STATEN MAATREGELEN TER BEPERKING VAN DE INVOERMOGELIJKHEDEN DIE BESTAAN UIT

    _ HET TERUGNEMEN VAN DE LIBERALISATIE VOOR EEN OF MEER PRODUKTEN ,

    _ DE AFSCHAFFING OF VERMINDERING VAN EEN CONTINGENT ,

    WORDEN TOEGEPAST NA DE INDIENING VAN HET VERZOEK TOT WIJZIGING ALS BEDOELD IN ARTIKEL 7 , MAAR ZONDER EVENTUEEL OVERLEG AF TE WACHTEN WAAROM KAN WORDEN VERZOCHT OVEREENKOMSTIG ARTIKEL 8 .

    DEZE MAATREGELEN ZIJN VAN TOEPASSING TOTDAT HET BESLUIT VAN DE COMMISSIE OF VAN DE RAAD , INDIEN BIJ DEZE OVEREENKOMSTIG ARTIKEL 9 , LID 4 , EEN VOORSTEL IS INGEDIEND , IN WERKING TREEDT .

    ARTIKEL 11

    ONVERMINDERD DE OVERIGE COMMUNAUTAIRE BEPALINGEN VORMT DEZE VERORDENING GEEN BELETSEL VOOR DE AANVAARDING OF DE TOEPASSING DOOR EEN LID-STAAT VAN VERBODEN OF KWANTITATIEVE BEPERKINGEN VAN INVOER DIE GERECHTVAARDIGD ZIJN UIT HOOFDE VAN BESCHERMING VAN DE OPENBARE ZEDELIJKHEID , DE OPENBARE ORDE , DE OPENBARE VEILIGHEID , DE GEZONDHEID EN HET LEVEN VAN PERSONEN , DIEREN OF PLANTEN , HET NATIONAAL ARTISTIEK , HISTORISCH EN ARCHEOLOGISCH BEZIT OF UIT HOOFDE VAN BESCHERMING VAN DE INDUSTRIELE EN COMMERCIELE EIGENDOM .

    TITEL V

    COMITE VOOR OVERLEG

    ARTIKEL 12

    1 . ER WORDT EEN COMITE VOOR OVERLEG INGESTELD , HIERNA " COMITE " GENOEMD , BESTAANDE UIT VERTEGENWOORDIGERS VAN DE LID-STATEN EN VOORGEZETEN DOOR EEN VERTEGENWOORDIGER VAN DE COMMISSIE .

    2 . EEN AANGELEGENHEID WORDT BIJ HET COMITE AANHANGIG GEMAAKT DOOR DE VOORZITTER , HETZIJ OP DIENS INITIATIEF , HETZIJ OP VERZOEK VAN EEN VERTEGENWOORDIGER VAN EEN LID-STAAT .

    ARTIKEL 13

    ONVERMINDERD HET OVERLEG ALS BEDOELD IN DE ARTIKELEN 8 EN 9 , KAN HET COMITE :

    _ VRAAGSTUKKEN BEHANDELEN DIE VERBAND HOUDEN MET DE TOEPASSING VAN DEZE VERORDENING EN DIE HET BEHEER VAN DE INVOERREGELINGEN TEN OPZICHTE VAN LANDEN MET STAATSHANDEL BETREFFEN ;

    _ VRAAGSTUKKEN BEHANDELEN INZAKE HET BEHEER VAN DE HANDELSAKKOORDEN TUSSEN DE GEMEENSCHAP EN DEZE DERDE LANDEN .

    TITEL VI

    SLOTBEPALINGEN

    ARTIKEL 14

    DE BESCHIKKINGEN 75/210/EEG EN 79/252/EEG WORDEN INGETROKKEN MET INGANG VAN 1 JANUARI 1981 , MET UITZONDERING VAN ARTIKEL 8 VAN BESCHIKKING 75/210/EEG DAT MET INGANG VAN DE DATUM VAN INWERKINGTREDING VAN DE ONDERHAVIGE VERORDENING VERVALT .

    ARTIKEL 15

    DEZE VERORDENING TREEDT IN WERKING OP DE DERDE DAG VOLGENDE OP DIE VAN HAAR BEKENDMAKING IN HET PUBLIKATIEBLAD VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN .

    ZIJ IS VAN TOEPASSING MET INGANG VAN 1 JANUARI 1981 , MET UITZONDERING VAN ARTIKEL 3 , DAT VANAF DE INWERKINGTREDING VAN TOEPASSING IS .

    DEZE VERORDENING IS VERBINDEND IN AL HAAR ONDERDELEN EN IS RECHTSTREEKS TOEPASSELIJK IN ELKE LID-STAAT .

    GEDAAN TE BRUSSEL , 4 DECEMBER 1980 .

    VOOR DE RAAD

    DE VOORZITTER

    J . BARTHEL

    BIJLAGEN : ZIE P.B .

    Top