EUR-Lex Piekļuve Eiropas Savienības tiesību aktiem

Atpakaļ uz EUR-Lex sākumlapu

Šis dokuments ir izvilkums no tīmekļa vietnes EUR-Lex.

Dokuments 52017DC0745

VERSLAG VAN DE COMMISSIE AAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD over de werking van het systeem van betaalorgaan in de landbouwsector

COM/2017/0745 final

Brussel, 12.12.2017

COM(2017) 745 final

VERSLAG VAN DE COMMISSIE AAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

over de werking van het systeem van betaalorgaan in de landbouwsector


INHOUDSOPGAVE

1.Doel van dit verslag

2.Achtergrondinformatie

3.Situatie rond de werking van de betaalorganen

4.Toezicht op de accreditering van de betaalorganen

5.Conclusies en verdere maatregelen

Bijlage I

Bijlage II

Lijst van de betaalorganen voor de landbouw voor het ELGF en het Elfpo in de EU

Uitgaven over de laatste drie begrotingsjaren per betaalorgaan en per fonds 

1.Doel van dit verslag

Op grond van artikel 7, lid 2, van Verordening (EU) nr. 1306/2013 moet de Commissie aan het Europees Parlement en de Raad een verslag voorleggen over het functioneren van het systeem van betaalorganen in de Unie, dat in voorkomend geval vergezeld gaat van wetgevingsvoorstellen.

De bevoegde autoriteit moet over haar toezicht op en monitoring van de activiteiten van betaalorganen verslag uitbrengen aan de Commissie. In het verslag moet worden beoordeeld in hoeverre de betaalorganen nog aan de accrediteringscriteria voldoen, en moet een samenvatting worden gegeven van de maatregelen die genomen zijn om tekortkomingen te verhelpen (artikel 2, lid 1, van Uitvoeringsverordening (EU) nr. 908/2014 van de Commissie). Deze verslaglegging vindt om de drie jaar plaats.

In dit verslag zijn de resultaten van de analyse van de in juni 2016 ontvangen verslagen van de bevoegde autoriteiten samengevat en wordt ook ingegaan op mogelijke verdere acties.

2.Achtergrondinformatie

Het Europees Landbouwgarantiefonds (ELGF) en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (Elfpo) worden beheerd via een systeem voor gedeeld beheer tussen de lidstaten en de Unie, waarbij de uitvoeringstaken aan de lidstaten worden gedelegeerd, terwijl de Commissie de eindverantwoordelijkheid behoudt.

De lidstaten moeten alle nodige maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat de uit de EU-begroting gefinancierde maatregelen correct en doeltreffend worden uitgevoerd overeenkomstig de EU-voorschriften. De lidstaten moeten over systemen beschikken waarmee onregelmatigheden en fraude worden voorkomen, opgespoord en gecorrigeerd. Derhalve moeten zij overeenkomstig artikel 7, lid 2, van Verordening (EU) nr. 1306/2013 diensten of instanties als betaalorgaan accrediteren die beschikken over een administratieve organisatie en een intern controlesysteem die voldoende garanties bieden dat de betalingen wettig en regelmatig zijn en correct worden geboekt. De betaalorganen moeten voldoen aan de door de Commissie vastgelegde minimumaccrediteringsvoorwaarden. Deze hebben betrekking op de interne omgeving, de controleactiviteiten, informatie en communicatie, en de monitoring.

Elke lidstaat beperkt het aantal geaccrediteerde betaalorganen tot ten hoogste één op nationaal niveau of, indien van toepassing, één per regio. Betaalorganen die zijn geaccrediteerd vóór 20 december 2013, mogen evenwel blijven bestaan.

De Commissie vergoedt uitsluitend de uitgaven van geaccrediteerde betaalorganen.

Wanneer een geaccrediteerd betaalorgaan niet of niet meer aan een of meer van de accrediteringscriteria voldoet, trekt de lidstaat de accreditering ervan overeenkomstig artikel 7, lid 5, van Verordening (EU) nr. 1306/2013 in, tenzij het betaalorgaan binnen een naargelang van de ernst van het probleem vast te stellen termijn de nodige veranderingen doorvoert.

Overeenkomstig artikel 1, lid 2, van Uitvoeringsverordening (EU) nr. 908/2014 van de Commissie beslist de door de lidstaat aangewezen bevoegde autoriteit over het toekennen of intrekken van de accreditering van het betaalorgaan op basis van een toetsing aan de accrediteringscriteria. De bevoegde autoriteit moet voortdurend toezicht uitoefenen op de betaalorganen en moet vervolgmaatregelen nemen indien tekortkomingen worden geconstateerd.

3.Situatie rond de werking van de betaalorganen

Per 1 oktober 2017 zijn er 79 betaalorganen in de EU, die betalingen in het kader van het ELGF en het Elfpo doen. In de meeste gevallen verricht het betaalorgaan de betalingen voor beide fondsen, maar in een aantal gevallen 1 slechts voor één fonds.

In de meeste lidstaten is er slechts één betaalorgaan. Sommige landen hebben meer dan één betaalorgaan: Oostenrijk (2), België (2), Duitsland (16), Spanje (18), Frankrijk (4), Italië (11), Roemenië (2) en het VK (4). De volledige lijst van betaalorganen voor het ELGF en het Elfpo in de EU is opgenomen in bijlage I.

Opgemerkt moet worden dat het aantal betaalorganen sinds 2013 is gedaald tot de huidige 79. De activiteiten van betaalorgaan BIRB (BE01) werden overgenomen door de twee gewestelijke betaalorganen in België en de twee betaalorganen in Nederland (Dienst Landelijk Gebied (NL01) en Dienst Regelingen (NL03)) werden samengevoegd tot één betaalorgaan (Ondernemend Nederland – RVO (NL04)). Sinds 1 september 2017 is er slechts één betaalorgaan in Polen, aangezien Agricultural Market Agency (PL02) niet langer als betaalorgaan fungeert.

De uitgaven lopen per betaalorgaan in de EU sterk uiteen. In begrotingsjaar 2016 lagen de uitgaven met 6,6 miljard EUR het hoogst bij het Franse betaalorgaan Agence de services et de paiement (FR19), terwijl het Duitse betaalorgaan Hamburg-Jonas (DE02) en het Italiaanse SAISA (IT02) enkel bedragen hebben teruggevorderd c.q. geïnd. Het Italiaanse betaalorgaan ENR (IT03) heeft de drie voorbije begrotingsjaren geen uitgaven gedaan. Het Oostenrijkse betaalorgaan Zollamt Salzburg (AT03) had de afgelopen drie jaar nauwelijks uitgaven. Bepalend voor de hoogte van de uitgaven is of het betaalorgaan betrokken is bij een groot aantal regelingen/maatregelen of dat het uitsluitend zeer specifieke regelingen (bijvoorbeeld uitgaven voor openbare opslag) uitvoert en dus een beperkte taak uitoefent. Bijlage II bevat de uitgaven over de laatste drie begrotingsjaren per betaalorgaan en per fonds.

Recente ontwikkelingen op het vlak van het aantal betaalorganen:

1)Oostenrijk: de autoriteiten overwegen de sluiting van het betaalorgaan Zollamt Salzburg (AT03), waarschijnlijk aan het einde van begrotingsjaar 2017.

2)Duitsland: de Duitse autoriteiten hebben besloten het betaalorgaan Hamburg (DE09) te sluiten zodra de Elfpo-programma's 2007-2013 zijn afgesloten en de rekeningen voor het ELGF voor begrotingsjaar 2016 zijn goedgekeurd. Als reden worden de alsmaar toenemende kosten bij dit betaalorgaan en de daling van de uit te keren steun aangevoerd.

Over de betaalorganen kunnen de volgende conclusies worden getrokken:

1)Aantal geaccrediteerde betaalorganen in de lidstaten: krachtens artikel 7 van Verordening (EU) nr. 1306/2013 moet elke lidstaat het aantal geaccrediteerde betaalorganen beperken tot ten hoogste één op nationaal niveau of, indien van toepassing, één per regio. Polen en Roemenië hebben elk twee betaalorganen, die echter niet aan een specifieke regio gekoppeld zijn. De Poolse autoriteiten hebben maatregelen genomen om de twee betrokken betaalorganen samen te voegen. In Roemenië beheren de betaalorganen elk één fonds, dus het ELGF of het Elfpo. In het kader van het de verzamelaanvraag en het geïntegreerd beheers- en controlesysteem (GBCS) voor beide fondsen zou het beter zijn om slechts één betaalorgaan te hebben.

2)Redenen voor kleine of slapende betaalorganen: overeenkomstig artikel 7 van Verordening (EU) nr. 1306/2013 moeten de lidstaten het aantal betaalorganen beperken. Bij sluiting van een betaalorgaan kan een lidstaat geen nieuw betaalorgaan meer openen. Als gevolg daarvan heeft de huidige wetgeving, die erop gericht is het aantal betaalorganen per lidstaat te beperken, in sommige gevallen het omgekeerde effect: (qua uitgaven) kleine of zelfs slapende betaalorganen blijven gewoon bestaan.

3)Verlaging van het aantal betaalorganen: een aantal lidstaten (Oostenrijk, Duitsland en Polen) heeft stappen gezet om het aantal betaalorganen te verlagen.

4)Kosten van controles in het kader van het beheer en de controle van de EU-middelen: de lidstaten brengen aan de Commissie verslag uit over de kosten van controles en in één geval (Hamburg (DE09)) liggen die kosten, met inbegrip van de administratieve kosten van het betaalorgaan, hoger dan de door het betaalorgaan beheerde EU-middelen. Dat doet de vraag rijzen of het beheers- en controlesysteem in de lidstaten wel adequaat is. Zoals hierboven vermeld, hebben de Duitse autoriteiten dit hoge kostenniveau als reden voor de sluiting van het betaalorgaan in Hamburg aangevoerd.

4.Toezicht op de accreditering van de betaalorganen

De door de lidstaat aangewezen bevoegde autoriteit is verantwoordelijk voor het toekennen, controleren en intrekken van de accreditering van de betaalorganen. De bevoegde autoriteit moet eveneens voortdurend toezicht uitoefenen op de betaalorganen en moet vervolgmaatregelen nemen indien tekortkomingen worden geconstateerd. Overeenkomstig artikel 2, lid 1, van Uitvoeringsverordening (EU) nr. 908/2014 van de Commissie moet de bevoegde autoriteit over haar toezicht op en monitoring van de activiteiten van betaalorganen verslag uitbrengen aan de Commissie. In het verslag moet worden beoordeeld in hoeverre de betaalorganen nog aan de accrediteringscriteria voldoen, en moet een samenvatting worden gegeven van de maatregelen die genomen zijn om tekortkomingen te verhelpen.

De laatste rapportage van de bevoegde autoriteiten bestreek de begrotingsjaren 2013-2015 en moest uiterlijk op 30 juni 2016 bij de Commissie worden ingediend. Alle lidstaten hebben de vereiste informatie verstrekt, zij het in twee gevallen pas na het verstrijken van de termijn. De rapportage had betrekking op de toezichtsactiviteiten van de bevoegde autoriteit die hetzij door de bevoegde autoriteit zelf zijn uitgevoerd hetzij namens de bevoegde autoriteit zijn uitgevoerd door de certificerende instantie of door andere van de betaalorganen onafhankelijke externe instanties. Elke bevoegde autoriteit heeft ook haar standpunt te kennen gegeven over de toereikendheid van het aantal betaalorganen.

De huidige situatie wijst niet op grote problemen op het vlak van de naleving. Over de continue naleving kunnen de volgende conclusies worden getrokken:

1)Naleving van de accrediteringscriteria: in alle gevallen heeft de bevoegde autoriteit verklaard dat het betaalorgaan aan de accrediteringscriteria voldoet. Bij 66 betaalorganen (van de 80 waarvoor in 2016 verslagen zijn ingediend) werd het niveau van naleving van de accrediteringscriteria als "zeer hoog" aangemerkt.

2)Beoordeling van de toezichtsexercitie: de bevoegde autoriteit baseert haar conclusies betreffende de accrediteringcriteria op het werk van de certificerende instantie. In een aantal gevallen is het gehele hoofdstuk over de accreditering gekopieerd uit het verslag van de certificerende instantie, wat twijfels doet rijzen over de vraag of de doelstelling van deze exercitie wel goed is begrepen.

3)Uit de van de bevoegde autoriteiten ontvangen informatie over het continue toezicht bleek in veel gevallen dat het toezicht niet continu wordt uitgeoefend, maar eens in de drie jaar op ad-hocbasis. Vaak besteedt de bevoegde autoriteit de toetsing uit aan een andere instantie of een particuliere onderneming en zendt zij het verslag vervolgens naar de Commissie. In andere situaties is het verslag over de continue naleving slechts een follow-up of actualisering van de stand van zaken rond de aanbevelingen die de certificerende instantie in haar laatste jaarverslag had gedaan en die nog niet (helemaal) zijn uitgevoerd. In die gevallen zijn er geen aanwijzingen dat het nodige continue toezicht daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

4)Wat de slapende betaalorganen betreft, is het voor de bevoegde autoriteit niet eenvoudig om te garanderen dat het betaalorgaan aan de accrediteringscriteria voldoet wanneer dat betaalorgaan verschillende jaren op rij geen betalingen heeft verricht. Ook rijst de vraag hoe snel het slapende betaalorgaan weer operationeel kan worden, dit vanwege diverse praktische aspecten, zoals achterhaalde procedures of IT-systemen en onervaren personeel.

5.Conclusies en verdere maatregelen

De Commissie waardeert de stappen die bepaalde lidstaten hebben gezet om het aantal betaalorganen te beperken.

Naar aanleiding van de analyse van de werking van het systeem van betaalorgaan in de landbouwsector in de EU is de Commissie voornemens de volgende actie te ondernemen:

1)Ondanks de afwijking voor betaalorganen die reeds vóór 20 december 2013 bestonden, kan de Commissie met de betrokken lidstaten overleg gaan voeren over de vraag of de ingevoerde structuur passend is en of de betaalorganen met weinig of geen uitgaven niet moeten worden opgeheven.

2)De Commissie gaat de kwestie van adequaat en regelmatig toezicht aankaarten bij de betrokken bevoegde autoriteiten.

3)De Commissie zal in deze fase geen wijzigingen in de huidige wetgeving betreffende het aantal betaalorganen of de opzet en de werking van de betaalorganen voorstellen.

(1)      Zollamt Salzburg (AT03), Hamburg-Jonas (DE02), Etablissement national des produits de l'agriculture et de la mer (FR05), Office du Développement Agricole et Rural de Corse (FR18), Etablissement national des produits de l'agriculture et de la mer (FR20), Servizio Autonomo Interventi Settore Agricolo (IT02), Rural Investment Financing Agency (RO01) en Paying and Intervention Agency for Agriculture (RO02).
Augša

Brussel, 12.12.2017

COM(2017) 745 final

BIJLAGEN

bij

VERSLAG VAN DE COMMISSIE AAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

over de werking van het systeem van betaalorgaan in de landbouwsector


BIJLAGE I 

LIJST VAN DE BETAALORGANEN VOOR DE LANDBOUW VOOR HET ELGF EN HET ELFPO IN DE EU

Code van het betaalorgaan

Naam van het betaalorgaan

AT01

Agrarmarkt Austria

AT03

Zollamt Salzburg, Zahlstelle Ausfuhrerstattungen (ZOSA) [Douanekantoor Salzburg, betaalorgaan uitvoerrestituties]

BE02

Departement Landbouw en Visserij

BE03

Département des Aides de la Direction générale opérationnelle Agriculture, Resources naturelles et Environnement

BG01

Staatsfonds landbouw

CY01

Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών [Organisatie voor landbouwbetalingen Cyprus]

CZ01

Státní zemědělský intervenční fond [Staatsinterventiefonds voor de landbouw]

DE01

Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung (Duits Federaal Agentschap voor Landbouw en Voedselvoorziening)

DE02

Hauptzollamt Hamburg-Jonas [Hoofddouanekantoor Hamburg-Jonas]

DE03

Baden-Württemberg

DE04

Abteilung Ρ "Förderung und Zahlstelle" im Bayerischen Staatsministerium für Ernährung, Landwirtschaft und Forsten

DE07

Brandenburg und Berlin

DE09

EU-Zahlstelle der Freien und Hansestadt Hamburg

DE11

Mecklenburg-Vorpommern

DE12

EU-Zahlstelle Niedersachsen / Bremen

DE15

Der Direktor der Landwirtschaftskammer Nordrhein-Westfalen als Landesbeauftragter [Directeur van de landbouwkamer van Noordrijn-Westfalen als gemachtigd vertegenwoordiger van de deelstaat]

DE17

EGFL- und ELER-Zahlstelle Rheinland-Pfalz

DE18

Zahlstelle ELER/EGFL des Saarlandes

DE19

Zahlstelle des Sächsischen Staatsministeriums für Umwelt und Landwirtschaft

DE20

Zahlstelle des Landes Sachsen-Anhalt [Betaalorgaan van Saksen-Anhalt]

DE21

Ministerium für Energiewende, Landwirtschaft, Umwelt und ländliche Räume (MELUR) des Landes Schleswig-Holstein

DE23

Freistaat Thüringen [Vrijstaat Thüringen]

DE26

Landesbank Hessen-Thüringen Girozentrale (WIBank) - Geschäftsbereich "Wirtschafts- und Infrastrukturbank Hessen"

DK02

Landbrugsstyrelsen [Deens landbouw- en visserijagentschap (DAFA)]

EE01

Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet [Estse dienst voor landbouwregisters en voorlichting]

ES01

Dirección General de Fondos Agrarios de la Consejería de Agricultura, Pesca y Medio Ambiente de la Junta de Andalucía

ES02

Departamento de Agricultura, Ganadería y Medio Ambiente del Gobierno de Aragón

ES03

Organismo Pagador de la Comunidad Autónoma del Principado de Asturias

ES04

Fondo de Garantía Agraria y Pesquera de las Islas Baleares (FOGAIBA)

ES05

Organismo Pagador de Fondos Agrícolas Europeos de la Comunidad Autónoma de Canarias

ES06

Organismo Pagador de la Comunidad Autónoma de Cantabria

ES07

Consejería de Agricultura de la Junta de Comunidades de Castilla-La Mancha

ES08

Consejería de Agricultura y Ganadería de la Junta de Castilla y León

ES09

Departamento de Agricultura, Ganadería, Pesca, Alimentación y Medio Natural de la Generalidad de Cataluña

ES10

Consejería de Agricultura, Desarrollo Rural, Medio Ambiente y Energía de la Junta de Extremadura

ES11

Fondo Galego de Garantía Agraria (FOGGA)

ES12

Consejería de Medio Ambiente y Ordenación del Territorio de la Comunidad de Madrid

ES13

Consejería de Agricultura y Agua de la Región de Murcia

ES14

Departamento de Desarrollo Rural, Medio Ambiente y Administración Local del Gobierno de Navarra (DRMAyAL)

ES15

Departamento de Desarrollo Económico y Competitividad del Gobierno Vasco

ES16

Consejería de Agricultura, Ganadería y Medio Ambiente del Gobierno de la Rioja

ES17

Agencia Valenciana de Fomento y Garantía Agraria (AVFGA)

ES18

Fondo Español de Garantía Agraria

FI01

Maaseutuvirasto [Agentschap voor plattelandszaken]

FR05

Office de Développement de l'Economie Agricole des Départements d'Outre-Mer

FR18

Office du Développement Agricole et Rural de Corse

FR19

Agence de services et de paiement

FR20

Etablissement national des produits de l'agriculture et de la mer

GB05

The Department of Agriculture and Rural Development

GB06

The Scottish Government Rural Payments and Inspectorate Directorate

GB07

The Welsh Government

GB09

Rural Payments Agency

GR01

Payment and Control Agency for Guidance and Guarantee Community Aids

HR01

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju [Betaalorgaan voor landbouw, visserij en plattelandsontwikkeling]

HU02

Hungarian State Treasury

IE01

Department of Agriculture, Food and the Marine

IT01

Agenzia per le Erogazioni in Agricoltura

IT02

Servizio Autonomo Interventi Settore Agricolo

IT03

Ente Nazionale Risi

IT05

Agenzia Veneta per i Pagamenti in Agricoltura

IT07

Agenzia Regionale Toscana per le Erogazioni in Agricoltura

IT08

Agenzia Regionale per le Erogazioni in Agricoltura per l'Emilia-Romagna

IT10

Agenzia Regionale Piemontese per l'Erogazione in Agricoltura

IT23

Organismo Pagatore Regionale Regione Lombardia

IT24

Organismo Pagatore della Provincia Autonoma di Bolzano

IT25

Agenzia Provinciale Pagamenti della Provincia di Trento

IT26

Agenzia della regione Calabria per le Erogazioni in Agricoltura

LT01

Nacionalinė mokėjimo agentūra [nationaal betaalorgaan]

LU01

Ministère de l'Agriculture, de la Viticulture et de la Protection des consommateurs

LV01

Rural Support Service

MT01

Agriculture and Rural Payments Agency

NL04

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

PL01

Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa [Agentschap voor de herstructurering en modernisering van de landbouw]

PL02

Agencja Rynku Rolnego [Agentschap voor de landbouwmarkt] (tot 1.9.2017)

PT03

Instituto de Financiamento da Agricultura, Desenvolvimento Rural e Pescas

RO01

Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale [Financieringsorgaan voor investeringen in plattelandsgebieden]

RO02

Paying and Intervention Agency for Agriculture

SE01

Statens jordbruksverk [Zweedse landbouwdienst]

SI01

Agencija Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja [Agentschap van de Republiek Slovenië voor landbouwmarkten en plattelandsontwikkeling]

SK01

Pôdohospodárska platobná agentúra [Betaalorgaan voor de landbouw]

BIJLAGE II

UITGAVEN OVER DE BEGROTINGSJAREN 2014-2016 PER BETAALORGAAN EN PER FONDS

 

 

 

Begrotingsjaar 2014

Begrotingsjaar 2015

Begrotingsjaar 2016

LS

Code

Betaalorgaan

ELGF

Elfpo

ELGF

Elfpo

ELGF

Elfpo

AU

AT01

AMA

676 286 055,94

544 468 367,78

696 081 917,41

558 793 313,42

675 728 274,74

394 613 682,01

AU

AT03

Zollamt Salzburg

2 620,24

0,00

28 731,06

0,00

560 013,80

0,00

BE

BE01

BIRB

6 963 761,86

0,00

n.v.t.

n.v.t.

n.v.t. 

n.v.t.

BE

BE02

ALV

310 855 276,06

16 783 607,72

327 544 428,74

31 457 011,90

284 260 592,01

11 217 225,24

BE

BE03

Rég. Wallonne

291 915 752,60

16 654 745,89

292 483 900,29

59 681 791,21

281 539 701,39

23 512 531,26

BG

BG01

Staatsfonds landbouw

599 955 628,56

395 493 074,51

659 650 091,29

412 810 551,59

726 576 063,42

128 659 829,66

CY

CY01

CAPO

56 158 531,84

22 567 015,08

57 276 537,11

22 958 412,01

56 082 868,30

7 177 698,67

CZ

CZ01

SAIF

893 292 195,64

326 067 553,26

895 742 857,33

395 051 377,98

851 003 406,06

203 695 541,97

DE

DE01

BLE

5 247 331,86

499 599,12

6 440 798,11

348 854,00

78 573 772,24

729 267,40

DE

DE02

Hamburg-Jonas

-6 466 834,33

0,00

-161 814 782,85

0,00

-238 347 962,14

0,00

DE

DE03

Baden-Württemberg

412 157 529,58

49 053 471,60

421 846 750,72

95 637 635,66

423 684 519,31

62 322 120,75

DE

DE04

Bayern StMLF

1 042 667 232,18

63 035 454,95

1 068 468 152,00

183 967 224,91

1 005 992 371,88

172 856 431,53

DE

DE07

Brandenburg MLUV

349 772 824,57

151 333 451,42

341 483 908,01

135 339 643,99

344 124 320,06

57 190 495,80

DE

DE09

Hamburg

63 526,06

1 756 006,08

99 697,95

1 750 067,73

0,00

0,00

DE

DE11

Mecklenburg-Vorpommern

387 870 907,90

132 709 585,60

380 419 915,66

131 321 073,18

362 394 448,14

32 907 654,46

DE

DE12

Niedersachsen

863 584 716,32

129 627 838,13

874 377 150,71

92 532 194,32

807 450 458,36

76 820 996,40

DE

DE15

Nordrhein-Westfalen

498 472 118,61

44 569 423,98

509 372 321,91

43 925 013,49

480 397 884,65

25 364 258,93

DE

DE17

Rheinland-Pfalz

191 594 981,94

32 302 560,60

199 700 255,45

36 804 461,06

214 866 572,26

15 188 966,33

DE

DE18

Saarland AAL

20 609 334,13

2 742 462,33

21 193 388,76

3 323 950,58

21 101 322,38

1 122 058,90

DE

DE19

Sachsen

279 592 928,51

161 853 097,22

276 996 362,08

159 246 090,64

255 747 417,20

46 901 778,47

DE

DE20

Sachsen-Anhalt

358 072 210,78

124 731 223,27

351 662 694,72

131 649 357,19

323 673 875,75

22 191 251,75

DE

DE21

Schleswig-Holstein

328 201 858,33

40 589 272,39

328 056 433,84

53 673 348,20

305 840 723,21

33 053 627,56

DE

DE23

Thüringen

235 245 109,84

79 390 804,77

230 544 272,17

89 916 505,72

211 621 316,28

59 151 936,46

DE

DE26

Helaba

211 075 249,68

30 449 586,72

216 457 524,98

24 827 961,58

216 721 879,65

24 377 087,84

DK

DK02

DAFA

920 737 426,76

82 998 289,85

907 649 247,35

84 507 779,53

851 575 318,10

73 344 445,33

EE

EE01

PRIA

99 973 102,75

107 441 165,78

118 570 682,91

68 334 452,69

119 781 045,31

83 763 325,16

ES

ES01

Andalucia FAGA

1 593 787 112,07

205 999 762,70

1 594 417 323,68

312 464 904,95

1 535 696 982,88

5 496 839,18

ES

ES02

Aragón

439 320 891,25

52 921 899,62

449 662 170,83

64 881 788,22

442 072 634,11

37 077 404,25

ES

ES03

Asturias

62 096 839,80

23 124 915,85

61 221 693,62

19 695 337,51

66 346 023,43

20 156 350,32

ES

ES04

FOGAIBA

25 647 393,48

6 760 223,26

26 761 953,01

6 534 269,26

34 742 807,51

0,00

ES

ES05

Islas Canarias

266 679 031,24

28 014 055,89

271 656 991,38

20 799 943,51

273 464 706,22

0,00

ES

ES06

Cantabria

40 156 373,86

11 673 899,78

40 085 331,68

12 429 430,51

44 256 136,20

11 977 164,85

ES

ES07

Castilla La Mancha

754 966 244,08

180 347 367,42

748 367 866,97

193 521 247,07

717 330 278,53

63 042 503,15

ES

ES08

Castilla y Léon

891 939 318,57

73 969 728,51

904 034 493,08

118 138 971,93

930 966 887,44

104 694 374,06

ES

ES09

Cataluña

294 970 256,06

52 139 699,74

309 532 463,43

47 872 695,93

316 964 960,63

18 159 285,51

ES

ES10

Extremadura

517 077 948,73

156 843 297,22

532 779 063,91

143 171 238,15

539 962 163,39

69 712 131,94

ES

ES11

Galicia

165 786 499,22

91 565 221,37

165 067 369,23

119 722 206,98

180 358 665,00

8 968 366,63

ES

ES12

Madrid

40 271 778,34

4 476 595,43

40 324 804,49

7 328 004,74

40 034 462,66

0,00

ES

ES13

Murcia

108 116 073,07

31 893 803,19

110 080 993,94

33 524 634,85

125 136 985,76

600 105,24

ES

ES14

Navarra

107 376 260,46

7 001 783,06

110 068 370,39

10 631 590,26

112 847 274,39

10 158 590,26

ES

ES15

País Vasco

55 124 170,18

11 360 172,72

55 625 383,91

4 693 283,04

57 489 532,56

1 396 864,03

ES

ES16

La Rioja

45 358 766,12

8 838 843,37

47 165 852,91

9 023 346,62

47 424 148,83

10 831 079,13

ES

ES17

Comunidad Valenciana

157 584 096,46

31 857 532,37

155 189 513,23

21 675 218,51

171 706 636,93

572 742,76

ES

ES18

FEGA

5 173 265,61

5 773 319,62

4 011 726,00

3 069 601,66

3 765 294,56

1 679 171,19

FI

FI01

MAVI

518 402 172,26

183 584 907,11

538 369 644,43

513 022 798,18

537 722 597,80

279 152 074,39

FR

FR05

ODEADOM

259 286 348,19

0,00

266 404 270,97

0,00

263 276 363,14

0,00

FR

FR18

ODARC

0,00

13 637 663,26

0,00

15 711 107,01

0,00

1 000 586,91

FR

FR19

ASP

7 243 090 190,40

785 215 811,35

7 097 744 580,73

1 223 078 283,80

6 375 463 212,30

209 027 212,63

FR

FR20

France Agrimer

445 759 187,26

 0 00

384 026 913,52

0,00

428 224 348,15

0,00

GB

GB05

DARD

318 359 403,01

61 921 949,43

320 190 585,69

50 082 832,52

320 472 920,26

28 130 955,88

GB

GB06

SGRPID

565 116 111,36

118 605 393,99

532 509 021,09

150 090 538,14

520 767 825,58

26 493 385,20

GB

GB07

WAG

300 628 826,06

53 920 344,45

268 630 388,83

49 334 363,68

258 870 588,36

41 128 704,54

GB

GB09

RPA

2 035 548 939,53

562 657 447,24

1 936 661 789,41

459 926 554,95

1 849 426 417,78

513 071 267,07

GR

GR01

OPEKEPE

2 073 942 293,84

552 785 544,73

2 026 923 435,50

377 142 003,83

1 931 266 283,90

230 990 348,26

HR

HR01

PAAFRD

96 423 778,67

0,00

165 210 965,71

54 740 205,68

189 069 655,09

130 642 964,35

HU

HU01

ARDA

1 330 785 197,64

550 321 317,91

1 311 850 189,94

596 879 874,27

1 317 869 300,83

208 468 099,99

IE

IE01

DAFM

1 224 363 225,59

179 326 161,10

1 215 973 716,18

412 628 841,98

1 100 232 600,17

203 978 965,76

IT

IT01

AGEA

2 272 891 654,23

766 614 763,43

2 263 111 913,38

943 374 743,62

2 257 178 649,57

244 238 660,42

IT

IT02

SAISA

3 069 536,61

0,00

-5 896,46

0,00

-481 951,86

0,00

IT

IT03

ENR

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

IT

IT05

Veneto (AVEPA)

435 199 673,30

81 528 911,04

442 048 248,16

84 374 154,07

413 840 694,48

44 056 725,37

IT

IT07

Toscana (ARTEA)

187 189 422,71

58 921 922,19

191 339 059,15

75 016 759,24

180 496 350,92

15 473 747,31

IT

IT08

Emilia-Romagna (AGREA)

448 184 231,55

79 515 358,43

466 320 938,61

100 035 064,76

451 588 738,22

18 415 132,14

IT

IT10

ARPEA

336 773 700,62

58 633 519,29

352 408 463,56

66 446 622,59

365 719 554,24

5 113 543,78

IT

IT23

OPR Lombardia

507 876 246,99

64 999 720,96

525 874 650,92

51 167 885,83

518 417 304,27

15 958 139,98

IT

IT24

OPPAB

21 818 416,77

13 819 039,14

21 806 112,66

4 965 106,24

23 004 055,19

23 598 305,44

IT

IT25

APPAG

16 258 035,17

8 167 143,75

15 893 039,09

15 668 704,06

12 376 349,75

6 334 019,37

IT

IT26

ARCEA

272 405 330,25

77 467 416,73

261 090 512,51

104 912 640,50

253 817 999,87

35 281 803,08

LT

LT01

NMA

378 900 765,84

232 441 651,12

395 421 448,46

214 239 524,66

438 683 340,62

172 813 966,78

LU

LU01

Min. Agric.

33 194 729,35

6 858 402,21

32 275 082,07

15 298 674,93

28 963 594,31

6 945 887,80

LV

LV01

RSS

146 454 429,42

127 288 585,55

166 200 825,05

107 779 063,88

189 060 513,30

106 305 810,49

MT

MT01

MRRA

5 531 245,86

11 410 779,98

5 615 099,49

9 901 232,62

5 317 207,11

589 447,61

NL

NL01

DLG

745 838 491,67

24 836 169,23

n.v.t. 

n.v.t. 

n.v.t. 

n.v.t. 

NL

NL03

Dienst Regelingen

73 926 561,05

86 263 250,90

n.v.t. 

n.v.t. 

n.v.t. 

n.v.t. 

NL

NL04

RVO

n.v.t. 

n.v.t.  

741 369 266,22

80 325 050,94

618 414 657,81

33 528 096,93

PL

PL01

ARMA

3 171 476 743,93

1 700 780 302,65

3 390 670 949,94

2 148 129 123,67

3 399 880 615,91

454 725 264,81

PL

PL02

AMA

34 774 139,80

0,00

65 608 744,29

0,00

39 306 318,78

0,00

PT

PT03

IFAP

703 127 972,12

684 032 589,15

676 657 210,74

706 828 274,25

668 951 357,46

501 094 406,80

RO

RO01

PARDF

0,00

824 627 668,09

0,00

1 314 400 054,83

0,00

556 145 121,60

RO

RO02

PIAA

1 328 304 517,53

0,00

1 420 132 557,71

0,00

1 510 255 741,41

0,00

SE

SE01

SJV

689 891 887,12

264 374 589,77

696 399 384,16

257 643 681,60

677 120 048,81

190 974 384,34

Sl

SI01

AAMRD

144 306 816,72

129 408 871,46

139 556 508,94

121 684 127,67

140 789 748,39

76 080 128,11

SK

SK01

APA

379 797 357,10

148 343 717,70

436 709 901,57

230 587 102,62

430 776 343,03

105 008 846,90

 

 

Totalen:

43 354 231 276,34

12 053 990 692,51

43 417 386 125,62

14 522 450 782,90

42 017 656 128,34

6 405 451 188,42

Augša