Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document C2013/342/05

    Inbjudan att lämna förslag – EACEA/18/13 – Handlingsprogrammet Erasmus Mundus 2009–2013 – Genomförande år 2014

    EUT C 342, 22.11.2013, p. 5–7 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    22.11.2013   

    SV

    Europeiska unionens officiella tidning

    C 342/5


    INBJUDAN ATT LÄMNA FÖRSLAG – EACEA/18/13

    Handlingsprogrammet Erasmus Mundus 2009–2013

    Genomförande år 2014

    2013/C 342/05

    Mål för Programmet

    Handlingsprogrammet Erasmus Mundus för perioden 2009–2013 inrättades genom Europaparlamentets och rådets beslut nr 1298/2008/EG (1) av den 16 december 2008. Erasmus Mundus-programmets övergripande mål är att främja europeisk högre utbildning, att hjälpa till att förbättra studenters karriärmöjligheter och att främja interkulturell förståelse genom samarbete med tredjeländer i enlighet med målen för EU:s yttre politik för att bidra till en hållbar utveckling av tredjeländers högre utbildning.

    Programmet har följande mål:

    Att främja ett strukturerat samarbete mellan högre utbildningsanstalter och erbjuda en högre utbildning av bättre kvalitet och ett tydligt europeiskt mervärde som är eftertraktat både inom och utanför unionen, i syfte att skapa spetskompetenscenter.

    Att bidra till ett ömsesidigt berikande av samhällen genom att utforma mäns och kvinnors utbildning så att de får all lämplig kunskap, i synnerhet när det gäller arbetsmarknaden, och blir öppna och internationellt erfarna. Detta vill vi uppnå genom att göra det enklare för de mest begåvade studenterna och akademikerna från tredjeländer att komma till EU för att få utbildning och/eller mer erfarenhet i EU och för de mest begåvade europeiska studenterna och akademikerna att resa till tredjeländer.

    Att bidra till utvecklingen av arbetskraft och den internationella samarbetsförmågan hos utbildningsanstalter i tredjeländer genom att öka utbytet mellan EU och tredjeländer.

    Att förbättra den europeiska högre utbildningens tillgänglighet och förstärka dess profil och synlighet runtom i världen samt göra den mer attraktiv för såväl medborgare från tredjeländer som EU-medborgare.

    En guide till Erasmus Mundus-programmet och relevanta ansökningsformulär för de tre insatserna finns på nedanstående adress:

    http://eacea.ec.europa.eu/erasmus_mundus/funding/higher_education_institutions_en.php

    A.   Insats 2 – Erasmus Mundus-partnerskap

    Påpekande

    Denna inbjudan att lämna förslag offentliggörs med förbehåll för finansieringen för grupp 10 (Sydafrika) och för en del av finansieringen för grupp 7 och grupp 8 (Latinamerika regionalt), särskilt anslag för rörlighet från EU till tredjeländer. Finansieringen och beviljandet av projektbidrag för grupp 10 och finansieringen för rörlighet från EU till tredjeländer för grupp 7 och grupp 8 förutsätter att Europeiska kommissionen antar respektive beslut.

    Syftet med denna insats är att främja ett strukturerat samarbete mellan högre utbildningsanstalter i EU och i tredjeländer genom att främja rörligheten för studenter på alla studienivåer (grundutbildning och masterutbildning), doktorander, forskare, akademisk och administrativ personal (alla regioner och grupper omfattar inte alltid alla kategorier).

    Insats 2 – Erasmus Mundus-partnerskap (EMA2) är uppdelad i två delinsatser:

    Erasmus Mundus, insats 2 – DELINSATS 1 – Partnerskap med länder som omfattas av instrumenten ENPI, DCI, IPA och ICI (ICI +) (2).

    Erasmus Mundus, insats 2 – DELINSATS 2 – Partnerskap med länder och territorier som omfattas av instrumentet för samarbete med industriländer (ICI).

    A.1   Bidragsberättigade deltagare och länder samt partnerskapets sammansättning

    De villkor som gäller för bidragsberättigade deltagare och partnerskapets sammansättning anges i programguiden i avsnitt 6.1.2a för EMA2-DELINSATS 1 och i avsnitt 6.2.2a för EMA2-DELINSATS 2 samt i ”Guide till inbjudan att lämna förslag till EACEA/18/13” i avsnitt 5.4.1 för EMA2-DELINSATS 1 och i avsnitt 5.4.2 för EMA2-DELINSATS 2.

    A.2   Stödberättigande verksamheter

    De villkor som gäller för bidragsberättigade deltagare och partnerskapets sammansättning anges i programguiden i avsnitt 6.1.2b för EMA2-DELINSATS 1 och i avsnitt 6.2.2b för EMA2-DELINSATS 2 samt i ”Guide till inbjudan att lämna förslag till EACEA/18/13” i avsnitt 5.4.1 för EMA2-DELINSATS 1 och i avsnitt 5.4.2 för EMA2-DELINSATS 2.

    A.3   Tilldelningskriterier

    Ansökningar som gäller EMA2-DELINSATS 1 kommer att bedömas enligt följande tilldelningskriterier:

    Kriterier

    Vikt

    1.

    Relevans

    25 %

    2.

    Kvalitet

    65 %

    2.1

    Partnerskapets sammansättning och samarbetsmekanismer

    20 %

    2.2

    Organisation och tillämpning av rörligheten

    25 %

    2.3

    Faciliteter för studenter/personal och uppföljning

    20 %

    3.

    Hållbarhet

    10 %

    Totalt

    100 %

    Ansökningar som gäller EMA2-DELINSATS 2 kommer att bedömas enligt följande tilldelningskriterier:

    Kriterier

    Vikt

    1.

    Relevans

    25 %

    2.

    Bidrag till spetskompetens

    25 %

    3.

    Kvalitet

    50 %

    3.1

    Partnerskapets sammansättning och samarbetsmekanismer

    15 %

    3.2

    Organisation och tillämpning av rörligheten

    20 %

    3.3

    Faciliteter för studenter/personal och uppföljning

    15 %

    Totalt

    100 %

    A.4   Budget

    Det sammanlagda beloppet som omfattas av denna inbjudan att lämna förslag uppgår till omkring 78 657 500 EUR, med målet om en rörlighet omfattande minst 2 808 personer.

    Den tillgängliga budgeten för EMA2-DELINSATS 2 är 73 457 500 EUR, med målet om en rörlighet omfattande minst 2 696 personer, inbegripet budgeten för ICI + för att främja rörligheten från EU till tredjeländer inom ramen för DCI-instrumentet på 12 300 000 EUR, med målet om en rörlighet omfattande minst 381 personer.

    Den tillgängliga budgeten för EMA2-DELINSATS 2 är 5 200 000 EUR, med målet om en rörlighet omfattande minst 112 personer.

    A.5   Sista inlämningsdag

    Sista inlämningsdag för Erasmus Mundus Insats 2 – Partnerskap är den 3 mars 2014 kl. 12.00 (centraleuropeisk tid).

    EACEA har ett system för elektronisk inlämning av ansökningar. För denna inbjudan att lämna förslag måste sökande skicka in sin ansökan med hjälp av ett elektroniskt formulär som kommer att finnas tillgängligt från och med februari 2014.

    Endast det elektroniska formuläret (inklusive bilagor) kommer att betraktas som en giltig ansökan.

    Därutöver ska en pappersversion som är identisk med det elektroniska formuläret (inklusive bilagor) skickas som rekommenderat brev till följande adress senast sista inlämningsdag:

    Education, Audiovisual and Culture Executive Agency

    Call for proposals EACEA/18/13 — Action 2

    BOU 02/029

    Avenue du Bourget/Bourgetlaan 1

    1049 Bruxelles/Brussel

    BELGIQUE/BELGIË

    Endast ansökningar som lämnats in i tid och som uppfyller kraven i relevanta ansökningsformulär kommer att godtas. Ansökningar som skickas per fax eller e-post kommer inte att godtas.


    (1)  EUT L 340, 19.12.2008, s. 83.

    (2)  ENPI – Europeiskt grannskaps- och partnerskapsinstrument.

    DCI – Finansieringsinstrument för utvecklingssamarbete.

    IPA – Instrument för stöd inför anslutningen.

    ICI – Finansieringsinstrument för samarbete med industriländer och andra höginkomstländer och territorier. Detta omfattar främjande av ”folk till folk”-kontakter som ett komplement till Erasmus Mundus insats 2, samt efter antagandet av revideringen av ICI i december 2011 även stöd till rörligheten från EU till tredjeländer när det gäller studenter och akademisk personal (ICI + inom relevanta grupper).


    Top