Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document C2010/085/08

    Inbjudan att lämna projektförslag – EACEA/08/10 – Inom ramen för programmet för livslångt lärande – Leonardo da Vinci-Programmet – Beviljande av bidrag till nationella projekt för utprovning och utveckling av det europeiska systemet för meritöverföring inom yrkesutbildningen (ECVET)

    EUT C 85, 31.3.2010, p. 14–16 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    31.3.2010   

    SV

    Europeiska unionens officiella tidning

    C 85/14


    INBJUDAN ATT LÄMNA PROJEKTFÖRSLAG – EACEA/08/10

    Inom ramen för programmet för livslångt lärande – Leonardo da Vinci-Programmet

    Beviljande av bidrag till nationella projekt för utprovning och utveckling av det europeiska systemet för meritöverföring inom yrkesutbildningen (ECVET)

    2010/C 85/08

    1.   Mål och Beskrivning

    Syftet med denna inbjudan är att bevilja bidrag till förslag som går ut på att organisera två typer av verksamheter som ska vara knutna till samma projekt, nämligen

    verksamheter för att skapa eller förstärka partnerskap mellan behöriga institutioner för att åstadkomma en operativ ram för experimentell utveckling av det europeiska systemet för meritöverföring inom yrkesutbildningen (ECVET),

    verksamheter inom ramen för ECVET-systemet, enligt beskrivningen i de tekniska specifikationer som bifogats Europaparlamentets och rådets rekommendation, i syfte att tillämpa och genomföra systemet i praktiken.

    De allmänna målen för inbjudan att lämna förslag ska vara beslutsamt och strängt inriktade på ett konkret genomförande av ECVET och på utarbetande av de åtgärder som krävs för att medlemsstaterna ska kunna införa systemet.

    2.   Vem får söka

    Inbjudan är öppen för organisationer, inrättningar, institutioner eller behöriga myndigheter, som direkt, eller genom delegering till en tillsynsmyndighet, ansvarar för genomförandet av rekommendationen om inrättande av ett europeiskt system för meritöverföring inom yrkesutbildningen (2009/C 155/02) (1) på nationell, regional, lokal eller sektoriell nivå. Inbjudan riktar sig i första hand till offentliga och privata institutioner och myndigheter med ansvar för utformning, administration och utfärdande av yrkescertifiering.

    Samtliga sökande organisationer och deras partner ska visa att de har institutionell legitimitet att göra åtaganden och agera på teknisk, politisk och operativ nivå inom området för yrkesutbildning och yrkescertifiering, i synnerhet vad gäller utprovningen, utvecklingen och tillämpningen av ECVET-systemet, i enlighet med Europaparlamentets och rådets rekommendation.

    De sökande ska vara juridiska personer som har varit etablerade i mer än tre år.

    Endast partnerskap som består av minst fyra organisationer från minst fyra olika länder får lov att söka.

    Ansökningar kan skickas in av organisationer (inklusive alla partnerorganisationer) som är etablerade i något av följande länder:

    EU:s 27 medlemsstater.

    De tre Efta-/EES-länderna (Island, Liechtenstein, Norge).

    Turkiet.

    Minst ett land i partnerskapet ska vara medlem i EU.

    Förhandlingar pågår med Kroatien, f.d. jugoslaviska republiken Makedonien och Schweiz om ett framtida deltagande i programmet för livslångt lärande, vilket avgörs av resultatet av dessa förhandlingar. På webbplatsen för EACEA (Genomförandeorganet för utbildning, audiovisuella medier och kultur) finns en uppdaterad förteckning över de deltagande länderna.

    3.   Vilken verksamhet kan få bidrag

    Upprättandet av partnerskap och nätverk och anordnandet av samarbetsåtgärder omfattar åtgärder inom ramen för de på varandra följande faserna med utarbetande, genomförande, utvärdering och uppföljning.

    Följande verksamheter kan i detta avseende beaktas inom ramen för inbjudan:

    Inrättande eller förstärkning av varaktiga partnerskap eller samarbetsplattformar bestående av institutioner, myndigheter och behöriga organisationer (inrättande av gemensamma arbetsprogram, utarbetande av samarbetsförfaranden etc.).

    Teknik och forskning som särskilt avser tillämpningen av ECVET:s principer och tekniska specifikationer för yrkescertifieringar.

    Anordnande av seminarier, möten eller workshopar om den tekniska utformningen och genomförandet av ECVET.

    Utarbetande av instrument, publikationer eller nyskapande webbplatser som är inriktade på de operativa aspekterna av genomförandet av ECVET och på gränsöverskridande samarbete på området.

    Deltagande i tematiska workshopar och i en konferens.

    Uppföljningsåtgärder (däribland spridning och konsekvensanalyser etc.) som är lämpliga för att befästa resultaten, bevara partnerskapen och bidra till modellering, främjande och överföring av resultat.

    All planerad verksamhet ska ingå i ett projekt som uppfyller samtliga fasta mål som anges i de detaljerade riktlinjerna i inbjudan att lämna projektförslag. Förslag som rör en eller flera verksamheter som inte ingår i ett övergripande projekt är i sig inte bidragsberättigade.

    Projektens löptid ska vara minst 18 månader och längst 36 månader. Verksamheterna ska inledas mellan den 1 januari 2011 och den 31 mars 2011.

    4.   Tilldelningskriterier

    Giltiga ansökningar/projekt kommer att utvärderas enligt följande tilldelningskriterier:

    Innehållets relevans, främst förslagets omfattning och räckvidd (30 procent).

    Kvaliteten hos de konkreta metoder, verktyg och tillvägagångssätt som föreslås för utformningen och genomförandet av ett varaktigt och funktionellt samarbete mellan partnerna (20 procent).

    Partnerskapets kvalitet (20 procent).

    Kvaliteten hos verksamhetsplanen, tillsammans med en tidsplan för projektet och en bedömningsplan (de föreslagna målens och verktygens tydlighet och lämplighet) (15 procent).

    Budgetens tydlighet och samstämmighet med verksamhetsplanen och kostnads-nyttoförhållandet (15 procent).

    5.   Budget

    Den beräknade totala budgeten för samfinansiering av projekt uppgår till 2 miljoner euro.

    Beloppet för varje bidrag uppgår till mellan 50 000 och 300 000 euro.

    EACEA:s finansiella bidrag får inte överstiga 75 procent av de totala bidragsberättigande kostnaderna.

    EACEA förbehåller sig rätten att dela ut endast en del av de tillgängliga medlen.

    6.   Sista datum för ansökan

    Ansökningarna ska skickas in senast den 16 juli 2010. Ansökningar som inte lämnas före tidsfristen kommer inte att beaktas.

    Ansökningarna ska skickas till följande adress:

    Education, Audiovisual and Culture Executive Agency

    Lifelong Learning Programme, Leonardo da Vinci

    Call for proposals EACEA/08/10

    Avenue du Bourget 1

    BOU2/02-145

    1140 Bruxelles/Brussel

    BELGIQUE/BELGIË

    Endast de ansökningar som görs på det korrekta formuläret, som vederbörligen fyllts i (del 1, 2 och 3 i ansökningshandlingarna), daterats, som innehåller en balanserad budget (intäkter/utgifter) och de nödvändiga bilagorna, däribland dokument som intygar sökandens operativa och finansiella kapacitet, som har skickats in i fyra exemplar (varav ett tydligt original och tre vidimerade kopior) och som undertecknats av den person som är behörig att ingå rättsliga åtaganden för den sökande organisationens räkning, kommer att godtas.

    Utöver pappersversionen ska en elektronisk version av ansökningshandlingarna (ansökningsformuläret, budgettabellerna, försäkran på heder och samvete) utan bilagor skickas in till följande e-postadress: EACEA-ECVET@ec.europa.eu före den ovan angivna tidsfristen.

    Ansökningar som skickas in via fax eller endast med e-post godtas inte.

    7.   Ytterligare information

    De detaljerade riktlinjerna för inbjudan att lämna projektförslag och ansökningshandlingarna finns på följande webbplats:

    http://eacea.ec.europa.eu/llp/funding/2010/call_ecvet_en.php

    Ansökningarna ska lämnas in på det avsedda formuläret och innehålla samtliga bilagor och uppgifter som krävs i de detaljerade riktlinjerna.


    (1)  http://ec.europa.eu/education/lifelong-learning-policy/doc50_en.htm


    Top