EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32015D0348

Kommissionens genomförandebeslut (EU) 2015/348 av den 2 mars 2015 om överensstämmelsen hos vissa mål i de nationella eller funktionella luftrumsblockplaner som inlämnats enligt förordning (EG) nr 549/2004 med de unionstäckande prestationsmålen för den andra referensperioden [delgivet med nr C(2015) 1293] Text av betydelse för EES

EUT L 60, 4.3.2015, p. 55–67 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Legal status of the document In force: This act has been changed. Current consolidated version: 19/12/2018

ELI: http://data.europa.eu/eli/dec_impl/2015/348/oj

4.3.2015   

SV

Europeiska unionens officiella tidning

L 60/55


KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEBESLUT (EU) 2015/348

av den 2 mars 2015

om överensstämmelsen hos vissa mål i de nationella eller funktionella luftrumsblockplaner som inlämnats enligt förordning (EG) nr 549/2004 med de unionstäckande prestationsmålen för den andra referensperioden

[delgivet med nr C(2015) 1293]

(Text av betydelse för EES)

EUROPEISKA KOMMISSIONEN HAR ANTAGIT DETTA BESLUT

med beaktande av fördraget om Europeiska unionens funktionssätt,

med beaktande av Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 549/2004 av den 10 mars 2004 om ramen för inrättande av det gemensamma europeiska luftrummet (ramförordningen) (1), särskilt artikel 11.3 c, och

av följande skäl:

(1)

Enligt förordning (EG) nr 549/2004 ska medlemsstaterna anta planer för nationella eller funktionella luftrumsblock, bl.a. bindande nationella mål eller mål för funktionella luftrumsblock, för att säkra överensstämmelse med de unionstäckande prestationsmålen. I den förordningen föreskrivs även att kommissionen ska bedöma överensstämmelsen hos dessa mål utifrån de kvalitetskriterier som avses i artikel 11.6 d och att kommissionen kan besluta att utfärda rekommendationer om den slår fast att dessa kriterier inte har uppfyllts. Närmare bestämmelser i detta avseende fastställs i kommissionens genomförandeförordning (EU) nr 390/2013 (2).

(2)

Unionstäckande prestationsmål inom nyckelområdena säkerhet, miljö, kapacitet och kostnadseffektivitet för den andra referensperioden (2015–2019) har antagits genom kommissionens genomförandebeslut 2014/132/EU (3).

(3)

Medlemsstaterna har för kommissionen framlagt sina prestationsplaner, samtliga på luftrumsblocknivå, fram till den 1 juli 2014. I vissa fall var den ursprungliga anmälan endast i utkastform. Dessutom har ett antal planer därefter ändrats genom tillägg eller rättelser, den senaste daterad den 9 januari 2015. Kommissionen har byggt sin bedömning på den senast inlämnade informationen.

(4)

Organet för prestationsgranskning, som, i enlighet med artikel 3 i genomförandeförordning (EU) nr 390/2013, har till uppgift att bistå kommissionen vid genomförandet av prestationssystemet inlämnade en första utvärderingsrapport till kommissionen den 7 oktober 2014 och en aktualiserad version av denna den 15 december 2014. Kommissionen har dessutom från organet för prestationsgranskning mottagit rapporter som bygger på information från de nationella tillsynsmyndigheterna om övervakningen av prestationsplanerna och de prestationsmål som inlämnats i enlighet med artikel 18.4 i genomförandeförordning (EU) nr 390/2013.

(5)

Inom nyckelområdet säkerhet har överensstämmelsen för de av medlemsstaterna inlämnade målen för säkerhetsledningens effektivitet och tillämpningen av allvarlighetsklassificeringen på grundval av metoden med riskanalysverktyg (RAT) i enlighet med principerna i punkt 2 i bilaga IV till genomförandeförordning (EU) nr 390/2013. Av bedömningen framgår att de av samtliga medlemsstater inlämnade målen för de funktionella luftrumsblocken FABCE, UK-IR FAB, FABEC, Baltic FAB, Blue Med FAB, Danube FAB, DK-SE FAB, NEFAB och SW FAB överensstämmer med relevant unionstäckande prestationsmål.

(6)

Inom nyckelområdet miljö har överensstämmelsen för de av medlemsstaterna inlämnade målen bedömts i enlighet med principerna i punkt 3 i bilaga IV till genomförandeförordning (EU) nr 390/2013 med hjälp av de funktionella luftrumsblockens respektive referensvärden för horisontell flygningseffektivitet underväg för den faktiska flygbanan – som vid tillämpning på unionsnivå säkerställer uppfyllandet av det unionstäckande prestationsmålet – såsom de beräknats av nätverksförvaltaren och angivits i den operativa planen för nätverket (2014–2018/2019), i dess senaste version från juni 2014. Av bedömningen framgår att de av samtliga medlemsstater inlämnade målen för de funktionella luftrumsblocken FABCE, UK-IR FAB, FABEC, Baltic FAB, Blue Med FAB, Danube FAB, DK-SE FAB, NEFAB och SW FAB överensstämmer med relevant unionstäckande prestationsmål.

(7)

Inom nyckelområdet kapacitet har överensstämmelsen för de av medlemsstaterna inlämnade målen för försening i flödesplaneringen (ATFM) underväg bedömts i enlighet med principerna i punkt 4 i bilaga IV till genomförandeförordning (EU) nr 390/2013 med hjälp av att de funktionella luftrumsblockens respektive referensvärden för kapacitet – som vid tillämpning på unionsnivå säkerställer uppfyllandet av det unionstäckande prestationsmålet – såsom de beräknats av nätverksförvaltaren och angivits i den operativa planen för nätverket. Av bedömningen framgår att de mål som inlämnats av Förenade kungariket och Irland för det funktionella luftrumsblocket UK-IR FAB, av Polen och Litauen för det funktionella luftrumsblocket Baltic FAB, av Danmark och Sverige för det funktionella luftrumsblocket DK-SE FAB och av Estland, Finland och Lettland för det funktionella luftrumsblocket NEFAB överensstämmer med det relevanta unionstäckande prestationsmålet.

(8)

Inom nyckelområdet kostnadseffektivitet har de av medlemsstaterna inlämnade målen uttryckta i fastställda enhetskostnader underväg bedömts i enlighet med principerna i punkt 5 jämförd med punkt 1 i bilaga IV till genomförandeförordning (EU) nr 390/2013, varvid hänsyn tagits till tendensen hos de fastställda enhetskostnaderna underväg för andra referensperioden och för en kombination av första och andra referensperioderna (2012–2019), till antalet tjänstenheter (trafikprognos) samt till nivån på de fastställda enhetskostnaderna underväg jämfört med medlemsstater som har en liknande operativ och ekonomisk miljö. Av bedömningen framgår att de mål som inlämnats av Förenade kungariket och Irland för det funktionella luftrumsblocket UK-IR FAB, av Polen och Litauen för det funktionella luftrumsblocket Baltic FAB, av Cypern, Grekland och Malta för det funktionella luftrumsblocket Blue Med FAB, av Bulgarien och Rumänien för det funktionella luftrumsblocket Danube FAB, av Kroatien, Tjeckien, Slovenien och Ungern för det funktionella luftrumsblocket FABCE, av Portugal och Spanien för avgiftszonerna Kontinentala Spanien och Spanien (Kanarieöarna) inom det funktionella luftrumsblocket FAB SW, av Danmark och Sverige för det funktionella luftrumsblocket DK-SE FAB samt av Estland, Finland och Lettland för det funktionella luftrumsblocket NEFAB överensstämmer med relevant unionstäckande prestationsmål.

(9)

Kommissionen anser därför att målen i de prestationsplaner som upprättats av Förenade kungariket och Irland för det funktionella luftrumsblocket UK-IR FAB, av Danmark och Sverige för det funktionella luftrumsblocket DK-SE FAB, av Polen och Litauen för det funktionella luftrumsblocket Baltic FAB samt av Estland, Finland och Lettland för det funktionella luftrumsblocket NEFAB överensstämmer med de unionstäckande prestationsmålen på samtliga fyra nyckelområden. Kommissionen anser vidare att de mål inlämnats av Belgien, Luxemburg, Frankrike, Tyskland och Nederländerna för det funktionella luftrumsblocket FABEC, av Österrike, Kroatien, Tjeckien, Ungern, Slovakien och Slovenien för det funktionella luftrumsblocket FABCE, av Cypern, Grekland, Italien och Malta för det funktionella luftrumsblocket Blue Med FAB, av Bulgarien och Rumänien för det funktionella luftrumsblocket Donau FAB samt av Portugal och Spanien för det funktionella luftrumsblocket SW FAB överensstämmer med de unionstäckande prestationsmålen inom nyckelområdena säkerhet och miljö. Kommissionen anser också att de mål som inlämnats av Cypern, Grekland och Malta för det funktionella luftrumsblocket Blue Med FAB, av Bulgarien och Rumänien för det funktionella luftrumsblocket Danube FAB, av Kroatien, Tjeckien, Slovenien och Ungern för det funktionella luftrumsblocket FAB CE och av Portugal och Spanien för det funktionella luftrumsblocket SW FAB överensstämmer med de unionstäckande prestationsmålen inom nyckelområdet kostnadseffektivitet. Det är vad avser alla dessa mål därför inte nödvändigt att utfärda rekommendationer om att berörda nationella tillsynsmyndigheter ska föreslå reviderade prestationsmål. Med avseende på de mål som inlämnats av dessa medlemsstater och som inte överensstämmer med de relevanta unionstäckande prestationsmålen har kommissionen utfärdat sådana rekommendationer som anges i kommissionens genomförandebeslut om bristande överensstämmelse hos mål C(2015) 1263.

(10)

De åtgärder som föreskrivs i detta beslut är förenliga med yttrandet från kommittén för det gemensamma luftrummet.

HÄRIGENOM FÖRESKRIVS FÖLJANDE.

Artikel 1

Mål som ingår i de prestationsplaner som har inlämnats i enlighet med förordning (EG) nr 549/2004, förtecknade i bilagan, överensstämmer med de unionstäckande prestationsmålen för den andra referensperioden vilka anges i genomförandebeslut 2014/132/EU.

Artikel 2

Detta beslut riktar sig till medlemsstaterna.

Utfärdat i Bryssel den 2 mars 2015.

På kommissionens vägnar

Viloeta BULC

Ledamot av kommissionen


(1)  EUT L 96, 31.3.2004, s. 1.

(2)  Kommissionens genomförandeförordning (EU) nr 390/2013 av den 3 maj 2013 om inrättande av ett prestationssystem för flygtrafiktjänster och nätverksfunktioner (EUT L 128, 9.5.2013, s. 1).

(3)  Kommissionens genomförandebeslut av den 11 mars 2014 om fastställande av unionstäckande prestationsmål för nätet för flygledningstjänst och gränsvärden för varning för den andra referensperioden 2015–2019 (EUT L 71, 12.3.2014, s. 20).


BILAGA

Prestationsmål inom nyckelområdena säkerhet, miljö, kapacitet och kostnadseffektivitet som ingår i de nationella eller funktionella luftrumsblockplaner som inlämnats enligt förordning (EG) nr 549/2004, vilka befunnits överensstämma med de unionstäckande prestationsmålen för den andra referensperioden

NYCKELOMRÅDET SÄKERHET

Säkerhetsledningens effektivitet (Effectiveness of Safety Management – EOSM) och tillämpningen av allvarlighetsklassificeringen på grundval av metoden med riskanalysverktyg

MEDLEMSSTAT

FAB

EOSM

Nivå ATM Ground % (RAT)

Nivå ATM overall % (RAT)

 

Nivå: stat

Nivå: Leveran-törer av flygtrafik-tjänster

2017

2019

2017

2019

 

SC

Övriga MO

SMI

RI's

ATM-S

SMI

RI's

ATM-S

SMI

RI's

ATM-S

SMI

RI's

ATM-S

Österrike

FAB CE

C

D

D

94,17

93,33

80

100

100

100

80

80

80

80

80

100

Kroatien

Tjeckien

Ungern

Slovakien

Slovenien

Irland

UK-IR

C

C

D

80

80

80

100

100

100

80

80

80

80

80

100

Förenade kungariket

Belgien/Luxemburg

FAB EC

C

C

D

≥ 80

≥ 80

≥ 80

100

100

100

≥ 80

≥ 80

≥ 80

≥ 80

≥ 80

100

Frankrike

Tyskland

Nederländerna

[Schweiz]

Polen

Baltic

C

C

D

≥ 80

≥ 80

≥ 80

100

100

100

≥ 80

≥ 80

≥ 80

90

90

100

Litauen

Cypern

Blue Med

C

C

D

80

80

80

100

100

100

80

80

80

95

95

100

Grekland

Italien

Malta

Bulgarien

Danube

C

C

D

90

90

80

100

100

100

80

85

80

90

90

100

Rumänien

Danmark

DK-SE

C

C

D

80

80

80

100

100

100

80

80

80

80

80

100

Sverige

Estland

NEFAB

C

C

D

95

95

85

100

100

100

90

90

85

100

100

100

Finland

Lettland

[Norge]

Portugal

SW

C

D

D

90

90

90

100

100

100

80

80

90

80

80

100

Spanien

Förkortningar:

SC

:

Ledningsmålet ”säkerhetskultur” (safety culture – SC) enligt punkt 1.1.a i avsnitt 2 i bilaga I till genomförandeförordning (EU) nr 390/2013.

Övriga MO

:

Övriga ledningsmål (management objectives – MO) enligt punkt 1.1.a i avsnitt 2 i bilaga I till genomförandeförordning (EU) nr 390/2013, förutom ”säkerhetskultur”.

RIs

:

(Runway incursions) Intrång på bana

SMI

:

(Separation minima infringements) Händelser med separationsunderskridande

ATM-S

:

(ATM-specific occurrences) ATM-specifika händelser

NYCKELOMRÅDET MILJÖ

Horisontell flygningseffektivitet underväg för den aktuella flygbanan

MEDLEMSSTAT

FAB

MÅL FÖR FUNKTIONELLA LUFTRUMSBLOCK: MILJÖ (%)

2019

Österrike

FAB CE

1,81

Kroatien

Tjeckien

Ungern

Slovakien

Slovenien

Irland

UK-IR

2,99

Förenade kungariket

Belgien/Luxemburg

FAB EC

2,96

Frankrike

Tyskland

Nederländerna

[Schweiz]

Polen

Baltic

1,36

Litauen

Cypern

Blue Med

2,45

Grekland

Italien

Malta

Bulgarien

Danube

1,37

Rumänien

Danmark

DK-SE

1,19

Sverige

Estland

NEFAB

1,22

Finland

Lettland

[Norge]

Portugal

SW

3,28

Spanien

NYCKELOMRÅDET KAPACITET

Försening i flödesplaneringen (ATFM) underväg i min/flygning

MEDLEMSSTAT

FAB

MÅL FÖR FUNKTIONELLA LUFTRUMSBLOCK: KAPACITET UNDERVÄG

2015

2016

2017

2018

2019

Irland

UK-IR

0,25

0,26

0,26

0,26

0,26

Förenade kungariket

Polen

Baltic

0,21

0,21

0,21

0,22

0,22

Litauen

Danmark

DK-SE

0,10

0,10

0,10

0,09

0,09

Sverige

Estland

NEFAB

0,12

0,12

0,13

0,13

0,13

Finland

Lettland

[Norge]

NYCKELOMRÅDET KOSTNADSEFFEKTIVITET

Teckenförklaring:

Bok-stav

Punkt

Enheter

A)

Sammanlagda fastställda kostnader underväg

(i nominella termer och i nationell valuta)

B)

Inflationstakt

(%)

C)

Inflationsindex

(100 = 2009)

D)

Sammanlagda fastställda kostnader underväg

(i 2009 års realpriser och i nationell valuta)

E)

Sammanlagda tjänstenheter underväg

Engelsk förkortning ”TSUs”

F)

Fastställda enhetskostnader underväg

(i 2009 års realpriser och i nationell valuta)

BALTIC FAB

Avgiftszon: Litauen – Valuta: EUR

 

2015

2016

2017

2018

2019

A)

23 316 993

23 342 321

24 186 978

25 093 574

25 748 766

B)

1,7 %

2,2 %

2,5 %

2,2 %

2,2 %

C)

112,9

115,4

118,4

121,0

123,7

D)

20 652 919

20 223 855

20 434 886

20 737 566

20 814 037

E)

490 928

508 601

524 877

541 672

559 548

F)

42,07

39,76

38,93

38,28

37,20


Avgiftszon: Polen – Valuta: PLN

 

2015

2016

2017

2018

2019

A)

658 592 342

687 375 337

713 570 963

730 747 925

749 146 920

B)

2,4 %

2,5 %

2,5 %

2,5 %

2,5 %

C)

115,9

118,7

121,7

124,8

127,9

D)

568 474 758

578 848 069

586 251 473

585 720 606

585 822 496

E)

4 362 840

4 544 000

4 699 000

4 861 000

5 039 000

F)

130,30

127,39

124,76

120,49

116,26

BLUE MED FAB

Avgiftszon: Cypern – Valuta: EUR

 

2015

2016

2017

2018

2019

A)

52 708 045

53 598 493

55 916 691

57 610 277

59 360 816

B)

1,6 %

1,7 %

1,7 %

1,8 %

2,0 %

C)

112,9

114,8

116,8

118,9

121,3

D)

46 681 639

46 676 772

47 881 610

48 459 560

48 952 987

E)

1 395 081

1 425 773

1 457 140

1 489 197

1 521 959

F)

33,46

32,74

32,86

32,54

32,16


Avgiftszon: Grekland – Valuta: EUR

 

2015

2016

2017

2018

2019

A)

147 841 464

151 226 557

155 317 991

156 939 780

164 629 376

B)

0,3 %

1,1 %

1,2 %

1,3 %

1,6 %

C)

107,9

109,1

110,4

111,8

113,6

D)

136 958 572

138 630 543

140 635 901

140 350 008

144 936 752

E)

4 231 888

4 318 281

4 404 929

4 492 622

4 599 834

F)

32,36

32,10

31,93

31,24

31,51


Avgiftszon: Malta – Valuta: EUR

 

2015

2016

2017

2018

2019

A)

17 736 060

19 082 057

20 694 940

21 720 523

22 752 314

B)

1,7 %

1,8 %

1,7 %

1,7 %

1,7 %

C)

111,9

114,0

115,9

117,9

119,9

D)

15 844 908

16 745 957

17 857 802

18 429 483

18 982 242

E)

609 000

621 000

634 000

653 000

672 000

F)

26,02

26,97

28,17

28,22

28,25

DANUBE FAB

Avgiftszon: Bulgarien – Valuta: BGN

 

2015

2016

2017

2018

2019

A)

166 771 377

172 805 739

178 045 986

181 582 049

184 412 180

B)

0,9 %

1,8 %

2,2 %

2,2 %

2,2 %

C)

110,1

112,1

114,5

117,0

119,6

D)

151 495 007

154 219 178

155 475 340

155 149 844

154 176 130

E)

2 627 000

2 667 000

2 903 000

2 984 837

3 090 000

F)

57,67

57,82

53,56

51,98

49,90


Avgiftszon: Rumänien – Valuta: RON

 

2015

2016

2017

2018

2019

A)

690 507 397

704 650 329

718 659 958

735 119 853

753 216 461

B)

3,1 %

3,0 %

2,8 %

2,8 %

2,7 %

C)

126,9

130,7

134,4

138,2

141,9

D)

543 963 841

538 937 162

534 681 066

532 030 334

530 795 951

E)

4 012 887

4 117 019

4 219 063

4 317 155

4 441 542

F)

135,55

130,90

126,73

123,24

119,51

DK-SE FAB

Avgiftszon: Danmark – Valuta: DKK

 

2015

2016

2017

2018

2019

A)

726 872 134

724 495 393

735 983 926

749 032 040

750 157 741

B)

1,8 %

2,2 %

2,2 %

2,2 %

2,2 %

C)

111,6

114,1

116,6

119,1

121,8

D)

651 263 654

635 160 606

631 342 985

628 704 443

616 095 213

E)

1 553 000

1 571 000

1 589 000

1 608 000

1 628 000

F)

419,36

404,30

397,32

390,99

378,44


Avgiftszon: Sverige – Valuta: SEK

 

2015

2016

2017

2018

2019

A)

1 951 544 485

1 974 263 091

1 970 314 688

1 964 628 986

1 958 887 595

B)

1,6 %

2,4 %

2,1 %

2,0 %

2,0 %

C)

106,1

108,6

110,9

113,1

115,4

D)

1 840 204 091

1 817 994 673

1 777 040 937

1 737 169 570

1 698 130 296

E)

3 257 000

3 303 000

3 341 000

3 383 000

3 425 000

F)

565,00

550,41

531,89

513,50

495,80

FAB CE

Avgiftszon: Kroatien – Valuta: HRK

 

2015

2016

2017

2018

2019

A)

670 066 531

687 516 987

691 440 691

687 394 177

674 346 800

B)

0,2 %

1,0 %

1,5 %

2,5 %

2,5 %

C)

109,2

110,4

112,0

114,8

117,7

D)

613 414 184

622 991 131

617 287 272

598 707 050

573 017 597

E)

1 763 000

1 783 000

1 808 000

1 863 185

1 926 787

F)

347,94

349,41

341,42

321,34

297,40


Avgiftszon: Tjeckien – Valuta: CZK

 

2015

2016

2017

2018

2019

A)

3 022 287 900

3 087 882 700

3 126 037 100

3 149 817 800

3 102 014 900

B)

1,9 %

2,0 %

2,0 %

2,0 %

2,0 %

C)

111,5

113,7

116,0

118,3

120,7

D)

2 710 775 667

2 715 303 433

2 694 955 079

2 662 212 166

2 570 401 338

E)

2 548 000

2 637 000

2 717 000

2 795 000

2 881 000

F)

1 063,88

1 029,69

991,89

952,49

892,19


Avgiftszon: Ungern – Valuta: HUF

 

2015

2016

2017

2018

2019

A)

28 133 097 383

29 114 984 951

29 632 945 277

30 406 204 408

31 345 254 629

B)

1,8 %

3,0 %

3,0 %

3,0 %

3,0 %

C)

119,3

122,8

126,5

130,3

134,2

D)

23 587 547 923

23 699 795 100

23 418 852 735

23 330 056 076

23 350 067 982

E)

2 457 201

2 364 165

2 413 812

2 453 639

2 512 526

F)

9 599,36

10 024,60

9 702,02

9 508,35

9 293,46


Avgiftszon: Slovenien – Valuta: EUR

 

2015

2016

2017

2018

2019

A)

32 094 283

33 168 798

33 870 218

34 392 801

35 029 005

B)

1,6 %

2,1 %

1,9 %

2,0 %

2,0 %

C)

111,9

114,3

116,5

118,8

121,2

D)

28 675 840

29 018 678

29 079 819

28 949 500

28 906 876

E)

481 500

499 637

514 217

529 770

546 470

F)

59,56

58,08

56,55

54,65

52,90

NEFAB

Avgiftszon: Estland – Valuta: EUR

 

2015

2016

2017

2018

2019

A)

23 098 175

24 757 151

25 985 553

27 073 003

28 182 980

B)

3,0 %

3,1 %

3,0 %

3,0 %

3,0 %

C)

123,3

127,1

130,9

134,8

138,9

D)

18 739 585

19 481 586

19 852 645

20 081 013

20 295 459

E)

774 641

801 575

827 117

855 350

885 643

F)

24,19

24,30

24,00

23,48

22,92


Avgiftszon: Finland – Valuta: EUR

 

2015

2016

2017

2018

2019

A)

45 050 000

45 596 000

46 064 000

46 321 000

46 468 000

B)

1,5 %

1,7 %

1,9 %

2,0 %

2,0 %

C)

114,4

116,4

118,6

121,0

123,4

D)

39 368 663

39 179 750

38 843 860

38 294 684

37 662 953

E)

792 600

812 000

827 000

843 000

861 000

F)

49,67

48,25

46,97

45,43

43,74


Avgiftszon: Lettland – Valuta: EUR

 

2015

2016

2017

2018

2019

A)

22 680 662

23 118 000

23 902 000

24 692 818

25 534 000

B)

2,5 %

2,3 %

2,3 %

2,3 %

2,3 %

C)

109,7

112,2

114,8

117,4

120,1

D)

20 683 885

20 603 685

20 823 477

21 028 777

21 256 247

E)

802 000

824 000

844 000

867 000

890 000

F)

25,79

25,00

24,67

24,25

23,88

SW FAB

Avgiftszon: Portugal – Valuta: EUR

 

2015

2016

2017

2018

2019

A)

111 331 252

117 112 878

121 117 127

124 427 807

127 871 286

B)

1,2 %

1,5 %

1,5 %

1,5 %

1,5 %

C)

110,5

112,2

113,8

115,5

117,3

D)

100 758 704

104 424 905

106 399 345

107 692 336

109 037 112

E)

3 095 250

3 104 536

3 122 232

3 147 209

3 171 128

F)

32,55

33,64

34,08

34,22

34,38

SPANIEN

Avgiftszon: Kontinentala Spanien – Valuta: EUR

 

2015

2016

2017

2018

2019

A)

620 443 569

622 072 583

622 240 962

625 580 952

627 777 294

B)

0,8 %

0,9 %

1,0 %

1,0 %

1,1 %

C)

110,6

111,6

112,7

113,9

115,1

D)

561 172 369

557 638 172

552 025 959

549 379 889

545 563 910

E)

8 880 000

8 936 000

9 018 000

9 128 000

9 238 000

F)

63,20

62,40

61,21

60,19

59,06


Avgiftszon: Spanien (Kanarieöarna) – Valuta: EUR

 

2015

2016

2017

2018

2019

A)

98 528 223

98 750 683

99 003 882

98 495 359

98 326 935

B)

0,8 %

0,9 %

1,0 %

1,0 %

1,1 %

C)

110,6

111,6

112,7

113,9

115,1

D)

89 115 786

88 522 066

87 832 072

86 497 790

85 450 091

E)

1 531 000

1 528 000

1 531 000

1 537 000

1 543 000

F)

58,21

57,93

57,37

56,28

55,38

UK-IR FAB

Avgiftszon: Irland – Valuta: EUR

 

2015

2016

2017

2018

2019

A)

118 046 200

121 386 700

125 595 100

129 364 400

130 778 800

B)

1,1 %

1,2 %

1,4 %

1,7 %

1,7 %

C)

103,7

105,0

106,4

108,2

110,1

D)

113 811 728

115 644 664

118 001 964

119 511 684

118 798 780

E)

4 000 000

4 049 624

4 113 288

4 184 878

4 262 135

F)

28,45

28,56

28,69

28,56

27,87


Avgiftszon: Förenade kungariket – Valuta: GBP

 

2015

2016

2017

2018

2019

A)

686 348 218

687 119 724

690 004 230

682 569 359

673 089 111

B)

1,9 %

1,9 %

2,0 %

2,0 %

2,0 %

C)

118,2

120,5

122,9

125,3

127,8

D)

580 582 809

570 397 867

561 561 156

544 617 914

526 523 219

E)

10 244 000

10 435 000

10 583 000

10 758 000

10 940 000

F)

56,68

54,66

53,06

50,62

48,13


Top