EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 02017R1185-20210101

Consolidated text: Kommissionens genomförandeförordning (EU) 2017/1185 av den 20 april 2017 om tillämpningsföreskrifter för Europaparlamentets och rådets förordningar (EU) nr 1307/2013 och (EU) nr 1308/2013 vad gäller anmälan till kommissionen av uppgifter och handlingar och om ändring och upphävande av vissa kommissionsförordningar (Text av betydelse för EES)Text av betydelse för EES.

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2017/1185/2021-01-01

02017R1185 — SV — 01.01.2021 — 001.001


Den här texten är endast avsedd som ett dokumentationshjälpmedel och har ingen rättslig verkan. EU-institutionerna tar inget ansvar för innehållet. De autentiska versionerna av motsvarande rättsakter, inklusive ingresserna, publiceras i Europeiska unionens officiella tidning och finns i EUR-Lex. De officiella texterna är direkt tillgängliga via länkarna i det här dokumentet

►B

KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEFÖRORDNING (EU) 2017/1185

av den 20 april 2017

om tillämpningsföreskrifter för Europaparlamentets och rådets förordningar (EU) nr 1307/2013 och (EU) nr 1308/2013 vad gäller anmälan till kommissionen av uppgifter och handlingar och om ändring och upphävande av vissa kommissionsförordningar

(Text av betydelse för EES)

(EGT L 171 4.7.2017, s. 113)

Ändrad genom:

 

 

Officiella tidningen

  nr

sida

datum

►M1

KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEFÖRORDNING (EU) 2019/1746 av den 1 oktober 2019

  L 268

6

22.10.2019


Rättad genom:

 C1

Rättelse, EGT L 167, 4.7.2018, s.  37 (2017/1185)




▼B

KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEFÖRORDNING (EU) 2017/1185

av den 20 april 2017

om tillämpningsföreskrifter för Europaparlamentets och rådets förordningar (EU) nr 1307/2013 och (EU) nr 1308/2013 vad gäller anmälan till kommissionen av uppgifter och handlingar och om ändring och upphävande av vissa kommissionsförordningar

(Text av betydelse för EES)



KAPITEL I

INFORMATIONSSYSTEMETS PRINCIPER OCH KRAV

Artikel 1

Kommissionens informationssystem och anmälningsmetod

1.  Anmälan av uppgifter och handlingar som krävs enligt de anmälningsskyldigheter som fastställs i förordningarna (EU) nr 1307/2013 och (EU) nr 1308/2013, och i de akter som antagits på grundval av dessa förordningar, ska ske genom ett it-baserat system som kommissionen ska göra tillgängligt för medlemsstaterna.

Uppgifterna och handlingarna ska upprättas och anmälas i enlighet med

a) 

de förfaranden som fastställs för informationssystemet,

b) 

de åtkomsträttigheter som beviljas av den enda kontaktinstans som avses i delegerad förordning (EU) 2017/1183, och

c) 

de formulär som görs tillgängliga för användare i informationssystemet.

▼M1

När det gäller anmälningar enligt förordning (EU) nr 1308/2013 och de akter som antagits på grundval av den förordningen, ska det it-baserade system som avses i första stycket i denna punkt i förekommande fall också vara tillgängligt för aktörer och tredjeländer.

▼B

2.  Genom undantag från punkt 1 första stycket får medlemsstaterna lämna de nödvändiga uppgifterna till kommissionen via brev, telefax, e-post eller personligen

a) 

om kommissionen inte har gjort en it-baserad metod tillgänglig för en särskild anmälningsskyldighet,

b) 

vid force majeure eller exceptionella omständigheter som gör det omöjligt för medlemsstaten att använda det informationssystem som avses i punkt 1.

Artikel 2

Integritet och läsbarhet över tid

Det informationssystem som kommissionen gör tillgängligt ska vara utformat så att det skyddar integriteten hos de handlingar som anmäls och bevaras. Det ska särskilt

a) 

göra det möjligt att entydigt identifiera varje användare och innefatta effektiva åtgärder för kontroll av åtkomsträttigheter för att skydda mot olaglig, skadlig eller obehörig åtkomst, radering, ändring eller förflyttning av handlingar, filer eller metadata,

b) 

vara utrustat med system för fysiskt skydd mot intrång och miljöolyckor samtrav rörande de veckovisa prisanmälningar som avses i artike med ett programvarubaserat skydd mot möjliga it-attacker,

c) 

förhindra otillåtna ändringar och innefatta integritetsmekanismer som gör det möjligt att kontrollera om en handling har ändrats över tid,

d) 

innehålla en verifieringskedja för varje väsentlig etapp i förfarandet,

e) 

skydda lagrade uppgifter i en miljö som är säker sett till både fysiska och programvarubaserade egenskaper, i enlighet med led b,

f) 

innehålla tillförlitliga förfaranden för formatkonvertering och förflyttning av data, så att handlingar är läsbara och tillgängliga under hela den föreskrivna lagringsperioden,

g) 

ha en tillräckligt detaljerad och uppdaterad funktionsdokumentation och teknisk dokumentation om systemets drift och egenskaper. Denna dokumentation ska vid varje tidpunkt vara tillgänglig för de organisationsenheter som är ansvariga för de funktionella och/eller tekniska specifikationerna.

Artikel 3

Handlingarnas äkthet

De handlingar som anmäls eller lagras via ett informationssystem i enlighet med denna förordning ska erkännas som äkta om den person som har skickat handlingen är vederbörligen identifierad och handlingen har upprättats och anmälts i enlighet med denna förordning.

Artikel 4

Skydd av personuppgifter

1.  Bestämmelserna i denna förordning ska tillämpas utan att det påverkar tillämpningen av direktiv 95/46/EG, förordning (EG) nr 45/2001, förordning (EG) nr 1049/2001 och direktiv 2002/58/EG samt de bestämmelser som antagits enligt de rättsakterna.

2.  Medlemsstaterna ska vidta de åtgärder som krävs för att skydda konfidentialiteten hos de uppgifter som lämnas av ekonomiska aktörer.

3.  Om uppgifter som anmäls till kommissionen lämnas av färre än tre aktörer, eller om uppgifterna från en enda aktör utgör mer än 70 % av mängden anmälda uppgifter, ska den berörda medlemsstaten uppmärksamma kommissionen på detta när den anmäler uppgifterna.

4.  Kommissionen ska inte offentliggöra uppgifter på ett sätt som gör att enskilda aktörer kan identifieras. Om en sådan risk föreligger ska kommissionen endast offentliggöra uppgifterna i aggregerad form.

▼M1

Artikel 5

Meddelande vid utebliven anmälan

Om inte annat föreskrivs i de akter som avses i artikel 1 ska medlemsstater och, i förekommande fall, tredjeländer och aktörer som inte har anmält de uppgifter och de handlingar som krävs inom tidsfristen (”uppgift saknas”) anses ha meddelat följande till kommissionen:

a) 

I fråga om kvantitativa uppgifter: värdet noll.

b) 

I fråga om kvalitativa uppgifter: ”inget att rapportera”.

▼B



KAPITEL II

▼M1

ANMÄLNINGAR OCH SAMORDNING AV PRIS-, PRODUKTIONS- OCH MARKNADSINFORMATION SAMT INFORMATION SOM KRÄVS ENLIGT INTERNATIONELLA AVTAL

▼B



AVSNITT 1

Anmälan av priser, produktions- och marknadsinformation

Artikel 6

Anmälan av priser, produktions- och marknadssituation

Anmälan av uppgifter om priser som krävs enligt anmälningsskyldigheten i artikel 2 i delegerad förordning (EU) 2017/1183 ska göras i enlighet med bilagorna I och II.

Anmälan av produktions- och marknadsinformation som krävs enligt anmälningsskyldigheten i artikel 2 i delegerad förordning (EU) 2017/1183 ska göras i enlighet med bilaga III.

Artikel 7

Uppgifternas integritet

1.  Medlemsstaterna ska vidta de åtgärder som är nödvändiga för att säkerställa att de uppgifter som anmäls är relevanta, tillförlitliga och fullständiga. Medlemsstaterna ska säkerställa att kvantitativa uppgifter som anmäls utgör en sammanhängande statistikserie. Om en medlemsstat har anledning att tro att de uppgifter som anmäls inte är relevanta, tillförlitliga eller fullständiga ska den uppmärksamma kommissionen på detta när den anmäler uppgifterna.

▼M1

2.  Medlemsstaterna och, i förekommande fall, tredjeländer och aktörer ska anmäla nya viktiga uppgifter till kommissionen om dessa sannolikt kan medföra väsentliga ändringar av redan anmälda uppgifter.

▼B

3.  Medlemsstaterna ska vidta nödvändiga åtgärder för att säkerställa att de berörda ekonomiska aktörerna skickar in nödvändiga uppgifter inom lämpliga tidsfrister. Ekonomiska aktörer ska till medlemsstaterna lämna de uppgifter som krävs för att uppfylla de informationskrav som fastställs i denna förordning.

▼M1

Artikel 8

Ytterligare uppgifter

Medlemsstaterna och, i förekommande fall, tredjeländer och aktörer får anmäla ytterligare uppgifter till kommissionen utöver de som krävs enligt bilagorna I, II och III genom det informationssystem som avses i artikel 1, om de berörda medlemsstaterna och, i förekommande fall, berörda tredjeländer och aktörer anser att uppgifterna är relevanta. Sådana anmälningar ska göras i ett formulär som kommissionen tillhandahåller i informationssystemet.

▼B

Artikel 9

▼M1

Definition av pris och kvantitet

1.  För varje anmälan av pris och kvantitet som krävs enligt detta avsnitt ska medlemsstaterna anmäla vilken källa och metod som har använts för att fastställa de uppgifter som lämnas. Sådana anmälningar ska innehålla uppgifter om representativa marknader som fastställts av medlemsstaterna och tillhörande vägningskoefficienter.

▼M1

1a.  För varje anmälan av pris och kvantitet som krävs enligt detta avsnitt får medlemsstaterna delegera den direkta överföringen av priserna och kvantiteterna till kommissionens informationssystem som avses i artikel 1 till aktörerna. Medlemsstaterna ska informera kommissionen om identiteten på de aktörer som är föremål för en sådan delegering.

▼B

2.  Medlemsstaterna ska till kommissionen anmäla eventuella ändringar av de uppgifter som lämnas i enlighet med punkt 1.

3.  Medlemsstaterna ska, om inte annat följer av artikel 4, säkerställa att kommissionen har rätt att offentliggöra uppgifter som de anmäler till kommissionen.

▼M1

Artikel 10

Rapportering av priser i officiell valuta

Om inget annat anges i bilagorna I, II och III ska medlemsstaterna och, i förekommande fall, aktörer anmäla prisinformation i sin officiella valuta, exklusive mervärdesskatt.

Artikel 11

Veckovis prisanmälan

Om inget annat anges i bilaga I ska medlemsstaterna och, i förekommande fall, aktörer anmäla den veckovisa prisinformation som avses i den bilagan till kommissionen senast kl. 12.00 (lokal tid, Bryssel) varje onsdag för föregående vecka.

Artikel 12

Icke-veckovis anmälan av pris-, produktions- och marknadsinformation

Medlemsstaterna och, i förekommande fall, aktörer ska inom fastställda tidsfrister anmäla följande till kommissionen:

a) 

Den icke-veckovisa prisinformation som avses i bilaga II.

b) 

Den produktions- och marknadsinformation som avses i bilaga III.

▼B



AVSNITT 2

Anmälningar som krävs enligt internationella avtal

Artikel 13

Uppgifter om inhemskt stöd till WTO

1.  Medlemsstaterna ska senast den 31 oktober varje år till kommissionen anmäla uppgifter om nationella budgetutgifter, inbegripet uteblivna intäkter, avseende inhemska stödåtgärder till jordbruksproducenter för föregående budgetår. Anmälan ska innefatta uppgifter om åtgärder som har delfinansierats från unionens budget och ska omfatta både nationella och unionens delar av finansieringen. Anmälan ska inte omfatta åtgärder som helt finansieras från unionens budget.

2.  De uppgifter som krävs enligt punkt 1 ska vara de som fastställs i WTO-dokumentet G/AG/2 om inhemskt stöd och anmälas i det format som fastställs i detta dokument.

Artikel 14

Uppgifter om exportkonkurrens till WTO

1.  Medlemsstaterna ska senast den 28 februari varje år anmäla uppgifter om följande exportkonkurrensåtgärder som de har vidtagit under närmast föregående kalenderår:

a) 

Exportfinansieringsstöd (exportkrediter, exportkreditgarantier eller försäkringsprogram).

b) 

Internationellt livsmedelsbistånd.

c) 

Statliga handelsföretag för jordbruksexport.

2.  De uppgifter som krävs enligt punkt 1 ska vara de som fastställs i bilagan till WTO:s ministerbeslut av den 19 december 2015 om exportkonkurrens och anmälas i det format som fastställs i den bilagan.



KAPITEL III

SLUTBESTÄMMELSER

Artikel 15

Ändringar av flera förordningar och övergångsbestämmelser

1.  Artikel 1 i förordning (EG) nr 315/2002 ska utgå.

2.  Artiklarna 12, 13, 14, 14a, 15a, 20, 21 och 22 i förordning (EG) nr 952/2006 ska utgå från och med den 1 oktober 2017. Dessa bestämmelser ska fortsätta att gälla i fråga om resterande anmälningar inom ramen för sockerkvotsystemet.

3.  Artikel 31 i förordning (EG) nr 589/2008 ska utgå.

4.  Punkt A i bilaga III till förordning (EG) nr 826/2008 ska utgå.

5.  Artiklarna 16.8, 17, 25.3, 27.1 och 27.2, 34.2 och 36 i förordning (EG) nr 1249/2008 ska utgå.

6.  Artikel 19 i förordning (EG) nr 436/2009 ska utgå, med undantag för punkterna 1 b iii och 2, som ska fortsätta att tillämpas fram till och med den 31 juli 2017.

7.  Artiklarna 56.3 och 56.4 i förordning (EU) nr 1272/2009 ska utgå.

8.  Artiklarna 1a, 2 och 3 i förordning (EU) nr 479/2010 ska utgå.

9.  Artikel 98 i genomförandeförordning (EU) nr 543/2011 ska utgå.

10.  Artikel 11 i genomförandeförordning (EU) nr 1333/2011 ska utgå.

11.  Artiklarna 4.2, 4.3 och 7 i genomförandeförordning (EU) nr 807/2013 ska utgå.

Artikel 16

Upphävande

Följande förordningar ska upphöra att gälla:

— 
Förordning (EG) nr 546/2003.
— 
Förordning (EG) nr 1709/2003.
— 
Förordning (EG) nr 2336/2003.
— 
Förordning (EG) nr 2095/2005.
— 
Förordning (EG) nr 1557/2006.
— 
Genomförandeförordning (EU) nr 1288/2011.

Artikel 17

Ikraftträdande

Denna förordning träder i kraft den sjunde dagen efter det att den har offentliggjorts i Europeiska unionens officiella tidning.

Punkt 1 i bilaga II och punkt 2 i bilaga III ska tillämpas från och med den 1 oktober 2017.

Denna förordning är till alla delar bindande och direkt tillämplig i alla medlemsstater.

▼M1




BILAGA I

Krav rörande de veckovisa prisanmälningar som avses i artikel 11

Om inget annat anges avses med berörda medlemsstater de som producerar eller använder mer än 2 % av unionens totala motsvarande produktion eller användning.

1.    Spannmål

Anmälans innehåll: representativa marknadspriser för varje spannmål och spannmålskvalitet som anses vara relevant för unionsmarknaden, uttryckt per ton produkt.

Berörda medlemsstater: alla medlemsstater.

Övrigt: priserna ska, i förekommande fall, hänvisa till kvalitetsegenskaper, noteringsplatsen och saluföringsledet för varje produkt.

2.    Ris

Anmälans innehåll: representativa marknadspriser för varje rissort som anses vara relevant för unionsmarknaden, uttryckt per ton produkt.

Berörda medlemsstater: risproducerande medlemsstater och medlemsstater med kvarnindustri.

Övrigt: priserna ska, i förekommande fall, hänvisa till bearbetningsstadiet, noteringsplatsen och saluföringsledet för varje produkt.

3.    Oljeväxtfrön

Anmälans innehåll: representativa priser för rapsfrön, solrosfrön, sojabönor, rapsmjöl, solrosmjöl, sojamjöl, oraffinerad rapsolja, oraffinerad solrosolja och oraffinerad sojaolja.

Berörda medlemsstater: medlemsstater med en planterad areal med respektive gröda på minst 10 000 hektar per år. När det gäller prisanmälningar för mjöl och oljor: medlemsstater som bearbetar mer än 200 000 ton av respektive oljeväxt.

4.    Olivolja

Anmälans innehåll: genomsnittliga priser som noterats på de viktigaste representativa marknaderna och vägda nationella genomsnittliga priser för de kategorier olivolja som förtecknas i del VIII i bilaga VII till förordning (EU) nr 1308/2013, uttryckt per 100 kg produkt.

Berörda medlemsstater: medlemsstater som producerar mer än 20 000 ton olivolja under 12-månadersperioden 1 oktober–30 september.

Övrigt: priserna ska avse olivolja i lösvikt, fritt kvarn för jungfruolja och fritt fabrik för övriga kategorier. Representativa marknader ska svara för minst 70 % av den nationella produktionen av den berörda produkten.

Inköpspriser

Anmälans innehåll: detaljhandlares representativa inköpspriser för kategorierna jungfruolja och extra jungfruolja som förtecknas i del VIII i bilaga VII till förordning (EU) nr 1308/2013, uttryckt per 100 kg produkt.

Övrigt: representativa priser ska motsvara behandlad jungfruolja och extra jungfruolja i behållare som är färdiga för försäljning till slutkonsumenter och ska omfatta minst en tredjedel av de nationella köpen av den berörda produkten.

5.    Frukt och grönsaker, bananer

a)    Priser för produkter avsedda för färskvarumarknaden

Anmälans innehåll: representativa priser för de typer och sorter av tomater, äpplen, apelsiner, persikor och nektariner som förtecknas i bilaga VI till kommissionens delegerade förordning (EU) 2017/891 ( 1 ), uttryckt per 100 kg nettovikt produkt.

Berörda medlemsstater: medlemsstater enligt förteckningen i bilaga VI till delegerad förordning (EU) 2017/891.

Övrigt: priserna ska vara fritt förpackningscentralen och avse sorterade och förpackade produkter, om tillämpligt på pallar.

b)    Priser för bananer

Anmälans innehåll: grossistpriser på gula bananer enligt KN-nr 0803 90 10 , uttryckt per 100 kg produkt.

Berörda medlemsstater: alla medlemsstater som saluför mer än 50 000 ton gula bananer per kalenderår.

Övrigt: priserna ska anmälas per grupp av ursprungsländer.

c)    Priser fritt gård

Anmälans innehåll: representativa priser för tomater, äpplen, apelsiner, persikor och nektariner samt bananer avsedda för färskvarumarknaden. Alla priser uttryckta per 100 kg produkt.

Övrigt: priserna ska vara fritt gård och för skördade produkter.

d)    Inköpspriser

Anmälans innehåll: representativa inköpspriser för tomater, äpplen, apelsiner, persikor och nektariner för detaljhandlare, uttryckt per 100 kg produkt.

6.    Kött

Anmälans innehåll: priser på slaktkroppar och styckningsdelar av nötkreatur, gris och får och vissa levande nötkreatur, kalvar och smågrisar i enlighet med förordning (EU) nr 1308/2013 och på slaktkroppar enligt klassificeringen av slaktkroppar av nötkreatur, gris och får, uttryckt per 100 kg produkt.

Berörda medlemsstater: för slaktkroppar och levande djur, alla medlemsstater. För styckningsdelar, medlemsstater vars nationella produktion utgör minst 2 % av unionens produktion.

Övrigt: om den berörda medlemsstatens behöriga myndighet anser att det inte finns tillräckligt många slaktkroppar eller levande djur att anmäla kan den berörda medlemsstaten för perioden i fråga besluta att tillfälligt avbryta registreringen av priser på sådana slaktkroppar eller levande djur och underrätta kommissionen om skälet till sitt beslut. När det gäller styckningsdelar ska de berörda medlemsstaterna rapportera priser för bakkvartspart av nöt, framkvartspart av nöt, malet nötkött, kotlettrad, sidfläsk, bog, malet griskött och skinka.

Inköpspriser

Anmälans innehåll: detaljhandlares och andra livsmedelsföretagares representativa inköpspriser för malet nöt- och griskött, uttryckt per 100 kg produkt.

7.    Mjölk och mjölkprodukter

Anmälans innehåll: priser på vasslepulver, skummjölkspulver, helmjölkspulver, smör, grädde, konsumtionsmjölk och standardostar, uttryckt per 100 kg produkt.

Berörda medlemsstater: medlemsstater vars nationella produktion utgör minst 2 % av unionens produktion, eller, när det gäller standardostar, om osttypen utgör minst 4 % av den totala nationella ostproduktionen.

Övrigt: priser ska anmälas för produkter som köps från tillverkaren, exklusive alla övriga kostnader (transport, lastning, hantering, lagring, pallar, försäkringar etc.) som baseras på avtal som ingåtts för leverans inom tre månader.

Inköpspriser

Anmälans innehåll: detaljhandlares och andra livsmedelsföretagares representativa inköpspriser för smör och relevanta osttyper, uttryckt per 100 kg produkt.

8.    Ägg

Anmälans innehåll: grossistpris för ägg av klass A per produktionsmetod (genomsnitt av kategorierna L och M), uttryckt per 100 kg produkt.

Berörda medlemsstater: alla medlemsstater.

Övrigt: priser ska anmälas för produkter på förpackningscentraler.

9.    Fjäderfäkött

Anmälans innehåll: genomsnittligt grossistpris för hela kycklingar av klass A (”65 %-kycklingar”) och styckningsdelar av kyckling (bröstfilé, klubbor), uttryckt per 100 kg produkt.

Berörda medlemsstater: alla medlemsstater.

Övrigt: priser ska anmälas för produkter i slakthus eller som registrerats på representativa marknader.

Inköpspriser

Anmälans innehåll: detaljhandlares och andra livsmedelsföretagares representativa inköpspriser för hela kycklingar av klass A och kycklingbröstfiléer, uttryckt per 100 kg produkt.

10.    Övrigt

Anmälans innehåll: pris på pulver med tillsatt fett, uttryckt per 100 kg produkt.

Övrigt: priser ska anmälas för produkter som köps från tillverkaren, exklusive alla övriga kostnader (transport, lastning, hantering, lagring, pallar, försäkringar etc.) som baseras på avtal som ingåtts för leverans inom tre månader.




BILAGA II

Krav rörande de icke-veckovisa prisanmälningar som avses i artikel 12 a

Om inget annat anges avses med berörda medlemsstater de som producerar eller använder mer än 2 % av unionens totala motsvarande produktion eller användning, förutom när det gäller ekologiska produkter, för vilka gränsvärdet är 4 % av produktionen.

1.    Spannmål

a)    Priser för ekologiskt spannmål

Anmälans innehåll: representativa marknadspriser för ekologiskt vanligt vete samt durumvete och råg, uttryckt per ton produkt.

Anmälningsperiod: senast den 25:e varje månad för föregående månad.

b)    Priser för vetemjöl

Anmälans innehåll: kvarnindustrins representativa försäljningspriser för vetemjöl, uttryckt per ton produkt.

Anmälningsperiod: senast den 25:e varje månad för föregående månad.

c)    Inköpspriser för vetemjöl

Anmälans innehåll: detaljhandlares och andra livsmedelsföretagares representativa inköpspriser för vetemjöl, uttryckt per ton produkt.

Anmälningsperiod: senast den 25:e varje månad för föregående månad.

2.    Oljeväxtfrön och proteingrödor

Anmälans innehåll: representativa marknadspriser för var och en av de proteingrödor som anses relevanta för unionsmarknaden samt för ekologiska sojabönor, ekologiskt sojamjöl och icke genetiskt modifierat sojamjöl, uttryckt per ton produkt.

Berörda medlemsstater: för proteingrödor, medlemsstater med en planterad areal med respektive gröda på minst 10 000 hektar per år.

Anmälningsperiod: senast den 25:e varje månad för föregående månad.

3.    Socker

Anmälans innehåll:

a) 

Vägda genomsnitt av följande sockerpriser, uttryckta per ton socker, samt totala motsvarande kvantiteter och vägda standardavvikelser:

i) 

För föregående månad: försäljningspriset.

ii) 

För den föregående månaden, försäljningspriset på fakturor som gäller kortfristiga avtal. Dessa priser ska offentliggöras av kommissionen tidigast två månader efter utgången av den anmälningsperiod som fastställs nedan.

b) 

Det vägda genomsnittliga priset på sockerbetor närmast föregående regleringsår, uttryckt per ton betor, samt totala motsvarande kvantiteter.

Berörda medlemsstater:

a) 

För sockerpriser, alla medlemsstater där mer än 10 000 ton socker produceras av sockerbetor eller råsocker.

b) 

För sockerbetspriser, alla medlemsstater med en planterad areal som överstiger 10 000 hektar sockerbetor under det berörda regleringsåret.

Anmälningsperiod:

a) 

För sockerpriser, senast den 25:e varje månad.

b) 

För sockerbetspriser, senast den 30 juni varje år.

Övrigt: priser ska fastställas enligt den metod som offentliggörs av kommissionen och avse

a) 

priser på vitsocker i lösvikt fritt fabrik för socker av en standardkvalitet som definieras i punkt B II i bilaga III till förordning (EU) nr 1308/2013, som tas ut av sockerföretag och sockerraffinaderier,

b) 

priser på sockerbetor av en standardkvalitet som innehåller 16 % socker, som betalas av sockerföretag och sockerraffinaderier. Sockerbetorna ska hänföras till samma regleringsår som det socker som extraheras från dem.

Inköpspriser

Anmälans innehåll: detaljhandlares samt livsmedelsföretagares och icke-livsmedelsföretagares (andra än biobränsleindustrin) representativa inköpspriser för socker och melass, uttryckt per ton produkt.

Anmälningsperiod: senast den 25:e varje månad.

Övrigt: representativa priser ska fastställas enligt den metod som offentliggörs av kommissionen.

4.    Linfibrer

Anmälans innehåll: genomsnittliga priser fritt fabrik för föregående månad som registrerats på de viktigaste representativa marknaderna för långa linfibrer, uttryckt per ton produkt.

Berörda medlemsstater: alla medlemsstater där långa linfibrer produceras på planterad areal som överstiger 10 000 hektar linfibrer.

Anmälningsperiod: senast den 25:e varje månad för föregående månad.

5.    Olivolja och bordsoliver

Anmälans innehåll:

— 
Representativa marknadspriser för ekologisk olivolja för kategorierna jungfruolja och extra jungfruolja som förtecknas i del VIII i bilaga VII till förordning (EU) nr 1308/2013, uttryckt per 100 kg produkt.
— 
Representativa priser på råa oliver för bordsoliver, uttryckt per 100 kg produkt.

Berörda medlemsstater:

— 
För ekologisk olivolja, medlemsstater som producerar mer än 5 000 ton ekologisk olivolja (kategorierna jungfruolja och extra jungfruolja) under 12-månadersperioden 1 oktober–30 september.
— 
För bordsoliver, medlemsstater som producerar mer än 5 000 ton bordsoliver under 12-månadersperioden 1 september–31 augusti.

Anmälningsperiod:

— 
För organisk olivolja, senast den 25:e varje månad för föregående månad.
— 
För bordsoliver, senast den 15:e januari varje år, när det gäller skörden föregående kalenderår (1 september–31 december).

Övrigt: när det gäller ekologisk olivolja ska priserna avse olivolja i lösvikt, fritt kvarn för jungfruolja och fritt fabrik för övriga kategorier. När det gäller råa oliver för produktion av bordsoliver ska priserna avse oliver som producenter har levererat vid bearbetningsindustrins mottagningsställen.

6.    Vin

Anmälans innehåll: när det gäller de viner som avses i punkt 1 i del II i bilaga VII till förordning (EU) nr 1308/2013,

a) 

en sammanfattning av priserna föregående månad uttryckt i hektoliter vin med hänvisning till de berörda volymerna, eller

b) 

de offentligt tillgängliga informationskällor som anses som trovärdiga när det gäller prisuppgifter.

Berörda medlemsstater: medlemsstater vars vinproduktion de senaste fem åren i genomsnitt översteg 5 % av unionens totala vinproduktion.

Anmälningsperiod: senast den 15:e varje månad för föregående månad.

Övrigt: priserna ska avse oförpackad produkt fritt producentens anläggning. För den information som avses i leden a och b ska de berörda medlemsstaterna välja ut de åtta mest representativa marknader som ska övervakas, däribland minst två för viner med skyddad ursprungsbeteckning eller skyddad geografisk beteckning.

7.    Mjölk och mjölkprodukter

a)    Mjölk

Anmälans innehåll: priset på obehandlad mjölk och ekologisk obehandlad mjölk samt skattat pris på leveranser av obehandlad mjölk innevarande månad, uttryckt per 100 kg produkt med verkligt fett- och proteininnehåll.

Berörda medlemsstater: alla medlemsstater.

Anmälningsperiod: senast den 25:e varje månad för föregående månad.

Övrigt: priset ska vara det som betalas av första köpare som är etablerade inom medlemsstatens territorium.

b)    Mjölkprodukter

Anmälans innehåll: priser på ost, med undantag för de standardostar som avses i punkt 7 i bilaga I, uttryckt per 100 kg produkt.

Berörda medlemsstater: alla medlemsstater för typer av ost som är relevanta för den nationella marknaden.

Anmälningsperiod: senast den 15:e varje månad för föregående månad.

Övrigt: priserna ska avse ost som köps från tillverkaren, exklusive alla övriga kostnader (transport, lastning, hantering, lagring, pallar, försäkringar etc.) som baseras på avtal som ingåtts för leverans inom tre månader.

8.    Frukt och grönsaker, bananer

a)    Priser för ekologisk färsk frukt och ekologiska färska grönsaker

Anmälans innehåll: representativa försäljningspriser för ekologiska tomater, äpplen, apelsiner, persikor och nektariner, uttryckt per 100 kg nettovikt produkt.

Anmälningsperiod: senast den 25:e varje månad för föregående kalendermånad.

b)    Priser för gröna bananer

Anmälans innehåll:

a) 

Genomsnittliga säljpriser på lokala marknader för gröna bananer som saluförts i produktionsregionen, uttryckt per 100 kg produkt och relaterade kvantiteter.

b) 

Genomsnittliga säljpriser på gröna bananer som saluförts utanför produktionsregionen, uttryckt per 100 kg produkt och relaterade kvantiteter.

Anmälningsperiod:

— 
Senast den 15 juni varje år avseende föregående period 1 januari–30 april.
— 
Senast den 15 oktober varje år avseende föregående period 1 maj–31 augusti.
— 
Senast den 15 februari varje år avseende föregående period 1 september–31 december.

Berörda medlemsstater: medlemsstater med en produktionsregion, nämligen

a) 

Kanarieöarna,

b) 

Guadeloupe,

c) 

Martinique,

d) 

Madeira och Azorerna,

e) 

Kreta och Lakonien,

f) 

Cypern.

Övrigt: priser på gröna bananer som saluförts i unionen utanför sin produktionsregion ska vara priserna i den första hamn där lossning kan ske (ej lossade varor).

c)    Priser fritt gård

Anmälans innehåll: representativa priser för tomater, äpplen och apelsiner avsedda för bearbetning. Alla priser uttryckta per 100 kg produkt.

Anmälningsperiod:

a) 

För tomater: senast den 31 januari följande år.

b) 

För äpplen och apelsiner: senast den 25:e varje månad för föregående kalendermånad.

Övrigt: priserna ska vara fritt gård och för skördade produkter.

9.    Kött

Anmälans innehåll: representativa försäljningspriser för ekologiska slaktkroppar av nötkreatur enligt klassificeringen av slaktkroppar av nötkreatur såsom i den anmälan som avses i punkt 6 a i bilaga I, uttryckt per 100 kg produkt.

Anmälningsperiod: senast den 25:e varje månad för föregående månad.

10.    Fjäderfä

Anmälans innehåll: representativa försäljningspriser för hela kycklingar av klass A (”65 %-kycklingar”), uttryckt per 100 kg produkt.

Anmälningsperiod: senast den 25:e varje månad för föregående kalendermånad.




BILAGA III

Krav rörande de anmälningar av produktions- och marknadsinformation som avses i artikel 12 b

1.    Ris

Anmälans innehåll: när det gäller var och en av de typer av ris som avses i del I punkterna 2 och 3 i bilaga II till förordning (EU) nr 1308/2013:

a) 

Planterad areal, agronomisk avkastning, produktion av paddyris under skördeåret och avkastning efter bearbetning.

b) 

Inhemsk användning (inräknat bearbetningsindustrin) av ris, uttryckt i ekvivalent slipat ris.

c) 

Rislager (uttryckt i ekvivalent slipat ris) hos producenter och riskvarnar den 31 augusti varje år, fördelat på ris producerat inom unionen och importerat ris.

Anmälningsperiod: senast den 15 januari varje år för närmast föregående år.

Berörda medlemsstater:

a) 

För paddyrisproduktion, alla risproducerande medlemsstater.

b) 

För inhemsk användning, alla medlemsstater.

c) 

För rislager, alla risproducerande medlemsstater och medlemsstater med riskvarnar.

2.    Socker

A.    Arealer för sockerbetor

Anmälans innehåll: sockerbetsareal för innevarande regleringsår och en skattning för nästa regleringsår.

Anmälningsperiod: senast den 31 maj varje år.

Berörda medlemsstater: alla medlemsstater med en planterad areal som överstiger 1 000 hektar sockerbetor under det berörda året.

Övrigt: uppgifterna ska uttryckas i hektar och delas upp i arealer avsedda för sockerproduktion och arealer avsedda för bioetanolproduktion.

B.    Produktion och användning av socker och bioetanol

Anmälans innehåll:

a) 

Produktion: varje företags socker- och melassproduktion samt bioetanolproduktion under föregående regleringsår och, för innevarande regleringsår, en skattning av den totala sockerproduktionen i varje medlemsstat och varje företags sockerproduktion.

b) 

Användning: socker som sålts av företag och raffinaderier, uppdelat efter mottagare.

Anmälningsperiod: senast den 30 november varje år avseende produktionen och användningen under föregående regleringsår samt en skattning av den totala produktionen innevarande regleringsår och senast den 31 mars varje år (30 juni för de franska departementen Guadeloupe och Martinique) avseende varje företags produktion innevarande regleringsår.

Berörda medlemsstater: medlemsstater som producerar mer än 10 000 ton socker.

Övrigt:

a) 

Med sockerproduktion avses den totala kvantiteten, uttryckt i ton vitsocker, enligt följande av

i) 

vitsocker, oavsett skillnader i kvalitet,

ii) 

råsocker, på grundval av avkastning fastställd i enlighet med punkt B.III i bilaga III till förordning (EU) nr 1308/2013,

iii) 

invertsocker, i vikt,

iv) 

sackaros eller invertsockersirap med en renhet på minst 70 %, framställd av sockerbetor, på grundval av halten utvinnbart socker eller real avkastning,

v) 

sackaros eller invertsockersirap med en renhet på minst 75 %, framställd av sockerrör, på grundval av sockerhalten.

b) 

Sockerproduktion ska inte innefatta vitsocker från någon av de produkter som avses i led a eller som framställts genom ett förfarande för aktiv förädling.

c) 

Det socker som utvinns ur betor som såtts under ett bestämt regleringsår ska hänföras till påföljande regleringsår. Socker utvunnet ur betor som såtts på hösten ett visst regleringsår ska hänföras till samma regleringsår i de medlemsstater som beslutat detta och underrättat kommissionen om detta beslut senast den 1 oktober 2017.

d) 

Uppgifterna för socker ska fördelas på månader och, när det gäller innevarande regleringsår, överensstämma med preliminära uppgifter fram till februari månad och med skattningar för regleringsårets resterande månader.

e) 

Bioetanolproduktion ska endast innefatta bioetanol som utvinns från någon av de produkter som avses i led a och uttryckas i hektoliter.

f) 

Med sockeranvändning avses de totala kvantiteter, uttryckt i ton vitsockerekvivalenter, som sålts av sockerföretag och sockerraffinaderier till detaljhandlare och sockeranvändare under regleringsåret. Dessa kvantiteter ska delas upp på de som sålts till detaljhandelsförsäljning, livsmedelsindustrin och till andra industrier, utom bioetanol.

C.    Isoglukosproduktion

Anmälans innehåll:

a) 

Kvantiteter egen isoglukosproduktion som transporterats av varje producent under närmast föregående regleringsår.

b) 

Kvantiteter egen isoglukosproduktion som transporterats av varje producent under föregående månad.

Anmälningsperiod: senast den 30 november varje år för närmast föregående regleringsår och senast den 25:e varje månad för föregående månad.

Berörda medlemsstater: alla medlemsstater där isoglukos produceras.

Övrigt: med isoglukosproduktion avses den totala kvantiteten produkt som framställs av glukos eller dess polymerer med ett fruktosinnehåll på minst 41 viktprocent beräknat på torrsubstansen, uttryckt i ton torrsubstans oavsett faktiskt fruktosinnehåll som överstiger gränsvärdet på 41 %. De årliga produktionssiffrorna ska fördelas på månader.

D.    Socker- och isoglukoslager

Anmälans innehåll:

a) 

Kvantiteter sockerproduktion som sockerföretag och sockerraffinaderier lagrar i slutet av varje månad.

b) 

Kvantiteter isoglukosproduktion som isoglukosproducenter lagrade i slutet av föregående regleringsår.

Anmälningsperiod: före utgången av varje månad för föregående månad när det gäller socker och senast den 30 november när det gäller isoglukos.

Berörda medlemsstater:

a) 

När det gäller socker, alla medlemsstater där sockerföretag eller sockerraffinaderier är belägna och produktionen av socker överstiger 10 000 ton.

b) 

När det gäller isoglukos, alla medlemsstater i vilka isoglukos produceras.

Övrigt: uppgifterna ska avse produkter som lagrades i fri omsättning på unionens territorium och socker- och isoglukosproduktion enligt definitionerna i punkterna B och C.

Vad gäller socker

— 
ska uppgifterna avse kvantiteter som företaget eller raffinaderiet innehar eller för vilka de har upplagsbevis,
— 
ska uppgifterna, när det gäller kvantiteter i lager i slutet av månaderna juli, augusti och september, närmare ange den kvantitet som härrör från produktion av socker påföljande regleringsår,
— 
om lagringen sker i en annan medlemsstat än den som anmäler till kommissionen ska den anmälande medlemsstaten informera den berörda medlemsstaten om de kvantiteter som lagras inom dess territorium och var de lagras före utgången av den månad som följer på anmälan till kommissionen.

När det gäller isoglukos ska kvantiteterna avse kvantiteter som ägs av producenten.

E.    Avtal inom handeln

Anmälans innehåll: innehållet i avtal inom handeln mellan odlare och företag samt kollektiva värdefördelningsklausuler. De relevanta delar som ska anmälas ska fastställas i enlighet med den metod som offentliggörs av kommissionen.

Anmälningsperiod: före utgången av varje regleringsår för det regleringsåret.

Berörda medlemsstater: alla medlemsstater där sockerföretag är belägna och produktionen av socker överstiger 10 000 ton.

3.    Fiberväxter

Anmälans innehåll:

a) 

Linfiberareal för föregående regleringsår och en skattning för innevarande regleringsår, uttryckt i hektar.

b) 

Produktion av långa linfibrer för närmast föregående regleringsår och en skattning för nästa regleringsår, uttryckt i ton.

c) 

Areal planterad med bomull för närmast föregående skördeår och en skattning för innevarande skördeår, uttryckt i hektar.

d) 

Produktion av orensad bomull för närmast föregående skördeår och en skattning för innevarande skördeår, uttryckt i ton.

e) 

Genomsnittligt pris på orensad bomull som betalats till bomullsproducenter närmast föregående skördeår, uttryckt per ton produkt.

Anmälningsperiod:

a) 

För linfiberareal, senast den 31 juli varje år.

b) 

För produktion av långa linfibrer, senast den 31 oktober varje år.

c) 

För bomull, senast den 15 oktober varje år.

Berörda medlemsstater:

a) 

För lin, alla medlemsstater där långa linfibrer produceras på en planterad areal som överstiger 1 000 hektar linfibrer.

b) 

För bomull, alla medlemsstater där minst 1 000 hektar såtts med bomull.

4.    Humle

Anmälans innehåll: följande produktionsinformation, sammanlagda siffror och, för den information som avses i leden b–d, fördelat på bitter humle och aromhumle:

a) 

Antal humleproducerande jordbrukare.

b) 

Areal som såtts med humle, uttryckt i hektar.

c) 

Kvantitet i ton och genomsnittligt pris fritt gård, uttryckt per kg humle såld enligt, respektive utan, ett terminskontrakt.

d) 

Produktion av alfasyra (ton) och genomsnittligt alfasyrainnehåll (%).

Anmälningsperiod: senast den 30 april året efter humleskörden.

Berörda medlemsstater: medlemsstater med en planterad areal som översteg 200 hektar humle närmast föregående år.

5.    Olivolja

Anmälans innehåll:

a) 

Uppgifter om slutlig produktion (inbegripet uppgifter om ekologisk produktion), total inhemsk förbrukning (inräknat bearbetningsindustrin) och slutlager för föregående 12-månadersperiod 1 oktober–30 september.

b) 

Uppgifter om månadsproduktion, en skattning av månatliga lagernivåer som innehas av producenterna och industrin samt skattningar av total produktion, total inhemsk förbrukning (inräknat bearbetningsindustrin) och slutlager för innevarande 12-månadersperiod 1 oktober–30 september.

Anmälningsperiod:

a) 

Senast den 31 oktober varje år för uppgifter som gäller föregående 12-månadersperiod.

b) 

Senast den 31 oktober varje år och senast den 15:e varje månad från november till juni för uppgifter som gäller innevarande 12-månadersperiod.

Berörda medlemsstater: för anmälan av den månatliga lagernivån, medlemsstater som producerar mer än 20 000 ton olivolja under 12-månadersperioden 1 oktober–30 september. För övriga uppgifter, alla medlemsstater som producerar olivolja.

6.    Tobak

Anmälans innehåll: för varje sortgrupp av råtobak:

a) 

Antal jordbrukare.

b) 

Areal (hektar).

c) 

Levererad kvantitet (ton).

d) 

Det genomsnittliga pris som betalats till jordbrukare, ej inräknat skatter och andra avgifter, uttryckt per kg produkt.

Anmälningsperiod: senast den 31 juli året efter skördeåret.

Berörda medlemsstater: medlemsstater med en planterad areal som översteg 3 000 hektar tobak vid senaste skörd.

Övrigt: sortgrupperna av råtobak är följande:

Grupp I: 

Värmetorkad: Tobak som har torkats i ugnar där luftcirkulationen, temperaturen och fuktigheten kontrolleras, särskilt Virginia.

Grupp II: 

Ljus lufttorkad: Tobak som har torkats i luften under tak och som inte fermenteras, särskilt Burley och Maryland.

Grupp III: 

Mörk lufttorkad: Tobak som har torkats i luften under tak och som genomgår naturlig fermentering före försäljning, särskilt Badischer Geudertheimer, Fermented Burley, Havana, Mocny Skroniowski, Nostrano del Brenta och Pulawski.

Grupp IV: 

Eldtorkad: Tobak som har torkats vid eld, särskilt Kentucky och Salento.

Grupp V: 

Soltorkad: Tobak som har torkats i solen, även kallad ”orientaliska sorter”, särskilt Basmas, Katerini och Kaba-Koulak.

7.    Vinprodukter

Anmälans innehåll:

a) 

Skattningar av produktionen av vinprodukter (inbegripet druvmust som har använts för vinframställning respektive inte använts för vinframställning) inom medlemsstatens territorium under innevarande vinår.

b) 

Det definitiva resultatet av de produktionsdeklarationer som avses i artikel 31 i förordning (EU) 2018/273 ( 2 ) samt en skattning av den produktion som inte omfattas av sådana deklarationer.

c) 

En sammanfattning av de lagerdeklarationer som avses i artikel 32 i förordning (EU) 2018/273 för lager den 31 juli närmast föregående vinår.

d) 

Slutlig balansräkning för närmast föregående vinår med fullständig information om tillgång (lager, produktion, import enligt ingående balans), användningsområden (humankonsumtion, industriell konsumtion, omvandling, export och förluster) samt utgående lager.

Anmälningsperiod:

a) 

Skattningar av produktion, senast den 30 september varje år.

b) 

Slutligt resultat av produktionsdeklarationer, senast den 15 mars varje år.

c) 

Sammanfattning av lagerdeklarationer, senast den 31 oktober varje år.

d) 

Slutlig balansräkning, senast den 15 januari varje år.

Berörda medlemsstater: medlemsstater som har ett uppdaterat vinodlingsregister i enlighet med artikel 145.1 i förordning (EU) nr 1308/2013.

8.    Mjölk

Anmälans innehåll:

— 
Den totala kvantiteten obehandlad komjölk, uttryckt i kilogram med verklig fetthalt.
— 
Den totala kvantiteten ekologisk obehandlad komjölk, uttryckt i kilogram med verklig fetthalt.
— 
Fett- och proteinhalten i obehandlad komjölk, som en procentandel av produktvikten.

Anmälningsperiod: senast den 25:e varje månad för föregående månad.

Berörda medlemsstater: alla medlemsstater.

Övrigt: för mjölk avser kvantiteterna mjölk som levererats föregående månad till första köpare som är etablerade inom medlemsstatens territorium. Medlemsstaterna ska säkerställa att alla första köpare som är etablerade inom deras territorium till den behöriga nationella myndigheten deklarerar den kvantitet obehandlad komjölk som har levererats till dem varje månad, utan onödigt dröjsmål och korrekt så att detta krav kan uppfyllas.

9.    Ägg

Anmälans innehåll:

— 
Antal äggproduktionsanläggningar med en fördelning på de produktionsmetoder som avses i bilaga II till förordning (EG) nr 589/2008 ( 3 ) och produktionsanläggningar för ekologiska ägg i enlighet med rådets förordning (EG) nr 834/2007 ( 4 ), inbegripet anläggningens maximala kapacitet i fråga om antal värphöns som den kan hysa samtidigt.
— 
Produktionsvolym av ägg med skal per produktionsmetod, uttryckt i ton nettovikt, inbegripet ekologiska ägg.

Anmälningsperiod:

— 
Antal produktionsanläggningar per år senast den 1 april varje år.
— 
Produktionsvolymer per månad senast den 25:e i månaden för föregående månad.

Berörda medlemsstater: alla medlemsstater.

10.    Etylalkohol

Anmälans innehåll: för jordbruksalkohol, uttryckt i hektoliter ren alkohol:

a) 

Framställning genom jäsning och destillering, fördelat på jordbruksråvaror som alkoholen framställts av.

b) 

De volymer som överförts från alkoholproducenter eller importörer för bearbetning eller förpackning, fördelat på kategori användningsområde (livsmedel och drycker, bränslen, industriellt/andra).

Anmälningsperiod: senast den 1 mars varje år för närmast föregående kalenderår.

Berörda medlemsstater: alla medlemsstater.

11.    Kött

Anmälans innehåll:

a) 

Nötkött: antal och vikt på klassificerade slaktkroppar per kategori och fördelat på konformations- och fettansättningsklass.

b) 

Griskött: antal och vikt på klassificerade slaktkroppar per klass enligt innehåll av magert kött.

c) 

Nötkött: antal och vikt på klassificerade ekologiska slaktkroppar per kategori och fördelat på konformations- och fettansättningsklass.

Anmälningsperiod: veckovis för leden a och b, tillsammans med den prisanmälan som avses i punkt 6 a i bilaga I. Månadsvis för led c, tillsammans med den prisanmälan som avses i punkt 9 i bilaga II.

Berörda medlemsstater: alla medlemsstater.

12.    Övrigt

Anmälans innehåll: den totala kvantiteten mjölkpulver med tillsatt fett, uttryckt i ton.

Anmälningsperiod: senast den 25:e varje månad för föregående månad.

Berörda medlemsstater: alla medlemsstater.

Övrigt: kvantiteterna avser mjölkpulver med tillsatt fett som producerats föregående månad av mejerier som är etablerade inom medlemsstatens territorium.



( 1 ) Kommissionens delegerade förordning (EU) 2017/891 av den 13 mars 2017 om komplettering av Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 1308/2013 vad gäller sektorn för frukt och grönsaker och sektorn för bearbetad frukt och bearbetade grönsaker och komplettering av Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 1306/2013 vad gäller påföljder som ska tillämpas på dessa sektorer och om ändring av kommissionens genomförandeförordning (EU) nr 543/2011 (EUT L 138, 25.5.2017, s. 4).

( 2 ) Kommissionens delegerade förordning (EU) 2018/273 av den 11 december 2017 om komplettering av Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 1308/2013 vad gäller ordningen för tillstånd för plantering av vinstockar, vinodlingsregistret, följedokument och certifiering, register över mottagna och avsända leveranser, obligatoriska deklarationer, anmälningar och offentliggörande av anmäld information, komplettering av Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 1306/2013 vad gäller relevanta kontroller och sanktioner, ändring av kommissionens förordningar (EG) nr 555/2008, (EG) nr 606/2009 och (EG) nr 607/2009 och om upphävande av kommissionens förordning (EG) nr 436/2009 och kommissionens delegerade förordning (EU) 2015/560 (EUT L 58, 28.2.2018, s. 24).

( 3 ) Kommissionens förordning (EG) nr 589/2008 av den 23 juni 2008 om tillämpningsföreskrifter för rådets förordning (EG) nr 1234/2007 när det gäller handelsnormerna för ägg (EUT L 163, 24.6.2008, s. 20).

( 4 ) Rådets förordning (EG) nr 834/2007 av den 28 juni 2007 om ekologisk produktion och märkning av ekologiska produkter och om upphävande av förordning (EEG) nr 2092/91 (EUT L 189, 20.7.2007, s. 4).

Top