Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document C2007/082/101

    Mål T-43/07 P: Överklagande ingett den 14 februari 2007 av Neophytos Neophytou av den dom som personaldomstolen meddelade den 13 december 2006 i mål F-22/05 Neophytou mot kommissionen

    EUT C 82, 14.4.2007, p. 48–49 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    14.4.2007   

    SV

    Europeiska unionens officiella tidning

    C 82/48


    Överklagande ingett den 14 februari 2007 av Neophytos Neophytou av den dom som personaldomstolen meddelade den 13 december 2006 i mål F-22/05 Neophytou mot kommissionen

    (Mål T-43/07 P)

    (2007/C 82/101)

    Rättegångsspråk: engelska

    Parter

    Klagande: Neophytos Neophytou (Itzig, Luxemburg) (ombud: advokaten S. A Pappas)

    Övrig part i målet: Europeiska gemenskapernas kommission

    Klagandens yrkanden

    Klaganden yrkar att domstolen skall

    Upphäva den överklagade domen och ogiltigförklara det angripna beslutet som fattats av tillsättningsmyndigheten, och

    förplikta svaranden att ersätta rättegångskostnaderna.

    Grunder och huvudargument

    Klaganden gör i sitt överklagande gällande dels att personaldomstolens dom i mål F-22/05 skall upphävas i den mån personaldomstolen fann att de grunder som klaganden angett vid den muntliga förhandlingen inte kunde tas upp till sakprövning och dels att principen om icke-diskriminering inte hade åsidosatts.

    Klaganden gör till stöd för den första grunden gällande att hans argument avseende uttagningskommitténs sammansättning skulle ha tagits upp till sakprövning, eftersom den var grundad på nya faktiska omständigheter som enligt klaganden togs upp för första gången vid den muntliga förhandlingen. Klaganden gör även gällande att frågan huruvida ett organs sammansättning är rättsstridig är en behörighetsfråga, vilken skulle ha tagits upp till prövning ex officio. Klaganden gör följaktligen gällande att han inte skulle ha hindrats från att lägga fram de nya omständigheterna.

    Klaganden gör vidare gällande att den första grunden har ett direkt samband med den andra grunden att principen om icke-diskriminering har åsidosatts eftersom uttagningskommitténs sammansättning var rättsstridig. Klaganden gör med stöd härav gällande att personaldomstolen inte tillämpat den ovannämnda principen på ett korrekt sätt, eller åtminstone att den inte tillräckligt motiverat på vilket sätt det nämnda uttagningsprovet hade en särskild karaktär. Personaldomstolen missuppfattade klagandens grunder och prövade inte vissa av dem.


    Top