Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document C2007/179/02

Förslagsinfordran – Det gemensamma harmoniserade EU-programmet för konjunkturundersökningar

EUT C 179, 1.8.2007, p. 2–11 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

1.8.2007   

SV

Europeiska unionens officiella tidning

C 179/2


FÖRSLAGSINFORDRAN

Det gemensamma harmoniserade EU-programmet för konjunkturundersökningar

(2007/C 179/02)

1.   BAKGRUND

Europeiska kommissionen utlyser en ansökningsomgång (ref. ECFIN/2007/A3-012) för genomförandet av undersökningar som ingår i det gemensamma harmoniserade EU-programmet för konjunkturundersökningar (antaget av kommissionen den 12 juli 2006 KOM(2006) 379) i EU:s 27 medlemsstater och kandidatländerna Kroatien, f.d. jugoslaviska republiken Makedonien och Turkiet. Kommissionen kommer att samarbeta med de specialiserade organen under en period om tre år inom ramen för ett ramavtal om partnerskap.

Syftet med programmet är att samla in information om det ekonomiska läget i EU:s medlemsstater och kandidatländerna för att kunna jämföra konjunkturcyklerna dem emellan som ett led i förvaltningen av Ekonomiska och monetära unionen (EMU). Det har blivit ett oumbärligt verktyg i den ekonomiska övervakningsprocessen inom EMU och för allmänna ekonomisk-politiska ändamål.

2.   ÅTGÄRDENS SYFTE OCH SPECIFIKATIONER

2.1   Mål

I det gemensamma harmoniserade EU-programmet medverkar specialiserade organ eller institut som utför samfinansierade opinionsundersökningar. Kommissionen avser att ingå en överenskommelse med organ och institut med erforderlig kompetens för att utföra en eller flera av följande undersökningar under de kommande tre åren:

Investeringsundersökning

Undersökning av byggbranschen

Undersökning av detaljhandeln

Undersökning av tjänstesektorn

Undersökning av industrin

Konsumentundersökning

Engångsundersökningar om aktuella ekonomiska frågor. Dessa engångsundersökningar är per definition mer tillfälliga och genomförs vid sidan av de månatliga undersökningarna. Här används samma fastställda urval som för de månatliga undersökningarna för att inhämta information om specifika ekonomisk-politiska frågor.

De riktar sig till ledande befattningshavare inom industrin, investeringsbranschen, byggbranschen, detaljhandeln och tjänstesektorn samt till konsumenterna.

2.2   Tekniska specifikationer

2.2.1   Tidtabell för genomförandet och rapportering av resultaten

Följande tabell ger en översikt över de undersökningar som är aktuella under denna ansökningsomgång:

Undersökning

Antal åtgärder/storleksklasser

Antal aggregat

Antal frågor som ställs varje månad

Antal frågor som ställs varje kvartal

Industrin

40/-

16

7

9

Investeringar

6/6

2

Två frågor i mars/april

Fyra frågor i oktober/november

Byggbranschen

3/-

2

5

1

Detaljhandeln

7/-

2

6

-

Tjänstesektorn

18/-

1

6

1

Konsumenter

24 variabler

1

14 (inklusive två frivilliga frågor)

3

De månatliga undersökningarna skall genomföras under de första två veckorna i varje månad och resultaten skall varje månad sändas per e-post till kommissionen senast 4-6 arbetsdagar före utgången av månaden och i enlighet med den tidtabell som anges i det särskilda bidragsavtalet.

De kvartalsvisa undersökningarna skall genomföras under de första två veckorna i den första månaden i varje kvartal (januari, april, juli och oktober) och resultaten skall sändas per e-post till kommissionen senast 4 – 6 arbetsdagar före utgången av januari, april, juli och oktober och i enlighet med den tidtabell som anges i det särskilda bidragsavtalet.

De halvårsvisa investeringsundersökningarna skall genomföras under månaderna mars/april och oktober/november och resultaten skall sändas per e-post till kommissionen senast 4-6 arbetsdagar före utgången av maj respektive december och i enlighet med den tidtabell som anges i det särskilda bidragsavtalet.

När det gäller engångsundersökningarna förbinder sig uppdragstagaren att följa den särskilda tidtabellen för dessa undersökningar.

En utförlig beskrivning av åtgärden (bilaga I till det särskilda bidragsavtalet) kan laddas ner från följande webbplats:

http://ec.europa.eu/economy_finance/tenders/2007/call2007_14en.htm

2.2.2   Metoder och frågeformulär

Närmare uppgifter om metodanvändning, frågeformulär och internationella riktlinjer för genomförandet av konjunkturundersökningar finns i användarmanualen för det gemensamma harmoniserade EU-programmet för konjunkturundersökningar på följande webbplats:

http://ec.europa.eu/economy_finance/indicators/business_consumer_surveys/userguide_en.pdf

3.   ADMINISTRATIVA BESTÄMMELSER OCH LÖPTID

3.1   Administrativa bestämmelser

Organ eller institut skall väljas för en period på högst tre år. Kommissionen vill upprätta ett långsiktigt samarbete med de sökande som valts ut. Därför kommer parterna att ingå ett ramavtal om partnerskap med en löptid på tre år. Enligt ramavtalet om partnerskap, som skall innehålla uppgifter om gemensamma mål och de planerade åtgärdernas art, kan parterna komma att ingå tre särskilda årliga bidragsavtal. Det första av de särskilda bidragsavtalen gäller perioden maj 2008–april 2009.

3.2   Löptid

Undersökningarna skall genomföras från och med den 1 maj till och med den 30 april, förutom investeringsundersökningen som skall genomföras till och med den 31 maj. En åtgärd får inte pågå längre än tolv månader (tretton månader för investeringsundersökningen).

4.   BUDGETRAM

4.1   Gemenskapsstödets källor

De utvalda åtgärderna kommer att finansieras genom budgetrubrik 01 02 02 – Samordning och övervakning av Ekonomiska och monetära unionen.

4.2   Beräknad total gemenskapsbudget för denna ansökningsomgång

Den totala årliga disponibla budgeten under perioden maj 2008–april 2009 för dessa undersökningar är fem miljoner euro.

Beloppen för de kommande två åren kan ökas med omkring 3 procent om det finns utrymme för det i budgeten.

4.3   Andel gemenskapsmedel

Kommissionens andel av finansieringen av undersökningarna får inte överstiga 50 procent av organets eller institutets bidragsberättigande kostnader för varje undersökning. Kommissionen fattar beslut om hur stor andel som skall samfinansieras från fall till fall.

4.4   Uppdragstagarens finansiering av åtgärden och bidragsberättigande kostnader

Uppdragstagaren skall lämna in en detaljerad budget för första året med en beräkning av kostnaderna för åtgärden och dess finansiering med beloppen uttryckta i euro. En detaljerad budget för det andra respektive tredje året enligt ramavtalet om partnerskap tillhandahållas på kommissionens begäran.

Det budgeterade bidragsbelopp som begärs från kommissionen skall avrundas till närmaste tiotal. Budgeten kommer att ingå i det särskilda bidragsavtalet i form av en bilaga. Kommissionen kan därefter använda uppgifterna i budgeten i revisionssyfte.

De bidragsberättigande kostnaderna får endast i undantagsfall avse tiden innan alla parterna har skrivit under det särskilda bidragsavtalet. De får emellertid aldrig avse tiden före inlämnandet av bidragsansökan. Bidrag in natura betraktas inte som bidragsberättigande kostnader.

4.5   Utbetalning

I september månad kan uppdragstagaren ansöka om förfinansiering av 40 procent av det totala bidragsbeloppet. En ansökan om betalning av återstoden av bidraget skall, tillsammans med en slutlig redovisning och en utförlig förteckning över kostnaderna, överlämnas inom två månader efter det att åtgärden avslutats (se artiklarna 5 och 6 i det särskilda bidragsavtalet för fullständig information).

Först när uppgifterna från konjunkturundersökningarna har lämnats in i tid kan ansökan om förfinansiering och ansökan om utbetalning av återstoden av bidraget göras.

Endast kostnader som kan spåras och identifieras i uppdragstagarens kostnadsredovisning är bidragsberättigande.

4.6   Underleverantörer

Om en underleverantör enligt en ansökan skall utföra minst 50 procent av tjänsterna måste underleverantören överlämna alla de handlingar som behövs för en helhetsbedömning av ansökan när det gäller kriterierna för uteslutning, urval och tilldelning (se punkterna 5, 6 och 7 nedan). Detta innebär att underleverantören måste visa att han uppfyller uteslutningskriterierna samt urvals- och tilldelningskriterierna för de uppgifter han skall utföra.

Bidragssökanden skall teckna kontrakt med de anbudsgivare som erbjuder det bästa förhållandet mellan pris och kvalitet och samtidigt se till att undvika intressekonflikter. Om underleverantörskostnaderna överstiger 60 000 euro skall sökanden skriftligen styrka att valet av underleverantör gjorts mot bakgrund av det bästa förhållandet mellan pris och kvalitet.

4.7   Gemensamma ansökningar

När det gäller gemensamma ansökningar måste alla deltagarnas uppgifter och ekonomiska bidrag framgå tydligt av ansökan. Alla deltagarna måste överlämna alla de handlingar som behövs för att det skall kunna göras en helhetsbedömning av ansökan när det gäller huruvida deltagarna uppfyller uteslutnings-, urvals- och tilldelningskriterna (se punkterna 5, 6 och 7 nedan) för de uppgifter de skall utföra.

En av deltagarna skall ta på sig rollen som samordnare och skall

åta sig det övergripande ansvaret för partnerskapet gentemot kommissionen,

övervaka övriga deltagares åtgärder,

se till att undersökningsresultaten är konsekventa och lämnas in i tid,

centralt sköta undertecknandet av kontraktet och överlämna detta till kommissionen, vederbörligen undertecknat av alla deltagarna (fullmakt är en möjlighet),

centralt sköta kommissionens ekonomiska bidrag och göra utbetalningar till deltagarna,

samla in och vid ett och samma tillfälle överlämna alla underlag för de utgifter som varje deltagare ådragit sig.

5.   BIDRAGSKRITERIER

5.1.   Den sökandes rättsliga ställning

Denna ansökningsomgång riktar sig till organ och institut (juridiska personer) med rättslig status i någon av EU:s medlemsstater, Kroatien, f.d. jugoslaviska republiken Makedonien eller Turkiet. De sökande måste styrka att de är juridiska personer och lämna den dokumentation som krävs genom standardformuläret för juridiska personer.

5.2.   Skäl för uteslutning

Bidrag kan inte komma i fråga till sökande som (1)

a.

befinner sig i konkurs eller likvidation, är föremål för tvångsförvaltning, har ingått ackordsuppgörelse med borgenärer eller har avbrutit sin näringsverksamhet, är föremål för rättsliga förfaranden som avser sådana förhållanden eller är i en motsvarande situation till följd av något liknande förfarande enligt nationella lagar och andra författningar,

b.

har fällts för brott mot yrkesetiken enligt lagakraftvunnen dom,

c.

har gjort sig skyldiga till allvarligt fel i yrkesutövningen, som på något sätt kan styrkas av den upphandlande myndigheten,

d.

inte har fullgjort sina skyldigheter att betala socialförsäkringsavgifter eller skatt enligt lagstiftningen i det land där sökanden är etablerad eller i det land där den upphandlande myndigheten finns, eller där kontraktet skall genomföras,

e.

i en lagakraftvunnen dom har dömts för bedrägeri, korruption, deltagande i kriminella organisationer eller någon annan verksamhet som skadar gemenskapernas finansiella intressen,

f.

i samband med ett annat upphandlingsförfarande eller ett förfarande för beviljande av bidrag som finansierats genom gemenskapsbudgeten har konstaterats bryta mot de kontraktsenliga skyldigheterna på ett allvarligt sätt,

g.

befinner sig i intressekonflikt,

h.

lämnat felaktiga uppgifter till den upphandlande myndigheten i fråga om de krav som måste uppfyllas för att få delta i anbudsförfarandet, eller som inte lämnat de uppgifter som krävs.

De sökande måste genom standardformuläret för bidragsberättigande intyga att de inte befinner sig i någon av de situationer som anges i punkt 5.2.

5.3   Administrativa och ekonomiska påföljder

1.

Utan att det påverkar tillämpningen av avtalsmässiga påföljder skall anbudssökande eller anbudsgivare och uppdragstagare, som i samband med ett tidigare upphandlingsförfarande lämnat felaktiga uppgifter eller konstaterats bryta mot de kontraktsenliga skyldigheterna på ett allvarligt sätt, uteslutas från deltagande i upphandlingar och inte beviljas bidrag ur gemenskapens budget under en period på upp till två år, räknat från det tillfälle då förseelsen konstaterats och bekräftats, sedan uppdragstagaren getts möjlighet att yttra sig. Denna period får förlängas till tre år om liknande händelser upprepas inom fem år efter den första förseelsen.

Anbudsgivare eller anbudssökande som har lämnat felaktiga uppgifter skall också bli föremål för ekonomiska påföljder motsvarande mellan två och tio procent av upphandlingens eller stödets sammanlagda värde.

De uppdragstagare som konstaterats bryta mot de kontraktsenliga skyldigheterna på ett allvarligt sätt skall också bli föremål för ekonomiska påföljder motsvarande mellan två och tio procent av avtalets sammanlagda värde. Procentsatsen för höjas till mellan fyra och tjugo procent om liknande händelser upprepas inom fem år från den första förseelsen.

2.

I de fall som anges i punkt 5.2 a, c och d skall sökande och anbudsgivare uteslutas från deltagande i upphandlingar och inte beviljas bidrag under en period på upp till två år räknat från den dag då förseelsen konstaterats. Detta beslut skall bekräftas efter det att uppdragstagaren fått möjlighet att yttra sig.

I de fall som avses i punkterna 5.2 b och e skall sökande och anbudsgivare uteslutas från deltagande i upphandlingar och inte beviljas bidrag i minst ett och högst fyra år efter det att domen kungjorts.

Dessa perioder får förlängas till fem år om liknande händelser upprepas inom fem år efter den första förseelsen eller domen.

3.

De fall som avses i punkt 5.2 e är följande:

a.

Fall av bedrägerier som avses i artikel 1 i konventionen om skydd av Europeiska gemenskapernas finansiella intressen, upprättat genom rådets akt av den 26 juli 1995.

b.

Fall av korruption som avses i artikel 3 i konventionen om kamp mot korruption som tjänstemän i Europeiska gemenskaperna eller Europeiska unionens medlemsstater är delaktiga i, och som inrättats genom rådets akt av den 26 maj 1997.

c.

Deltagande i en kriminell organisation, enligt definitionen i artikel 2.1 i rådets gemensamma åtgärd 98/733/RIF (2).

d.

Deltagande i tvättning av pengar enligt definitionen i artikel 1 i rådets direktiv 91/308/EEG (3).

6.   URVALSKRITERIER

De sökande måste ha solida och adekvata finansieringskällor för att kunna upprätthålla verksamheten under den tid de stödberättigade åtgärderna genomförs. De måste ha den yrkeskompetens och de kvalifikationer som krävs för att genomföra den åtgärd eller det arbetsprogram som föreslås.

6.1   De sökandes ekonomiska förmåga

De sökande måste ha ekonomisk förmåga att slutföra den föreslagna åtgärden, och de måste överlämna sina balans- och resultaträkningar för de två senaste avslutade räkenskapsåren. Denna bestämmelse är inte tillämplig på offentliga organ och internationella organisationer.

6.2   De sökandes operativa kapacitet

De sökande måste ha tillräcklig operativ kapacitet för att slutföra den föreslagna åtgärden och bör överlämna lämpliga handlingar som styrker detta.

Följande kriterier kommer att tillämpas vid bedömningen av de sökandes kapacitet:

Minst tre års styrkt erfarenhet av att förbereda och genomföra undersökningar.

Styrkt erfarenhet av att utvärdera undersökningsresultat och hantera metodfrågor (urval, frågeformulär och tidsplanering).

Förmåga att tillämpa metoderna för det gemensamma harmoniserade EU-programmet för konjunkturundersökningar och följa de internationella riktlinjerna för genomförande av konjunkturundersökningar som Europeiska kommissionen och Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD) utarbetat tillsammans (se även punkt 2.2.2) samt kommissionens anvisningar: Iaktta tidtabellen för den månatliga rapporteringen, genomföra förbättringar och ändringar av undersökningsprogrammet på kommissionens begäran i enlighet med de överenskommelser som träffats vid samordningsmöten med representanter för de medverkande organen och instituten.

7.   TILLDELNINGSKRITERIER

Följande kriterier kommer att tillämpas vid tilldelningen av kontrakt till utvalda kandidater:

Kandidaternas sakkunskap och erfarenhet på de områden som nämns i punkt 6.2.

Kandidaternas sakkunskap och erfarenhet när det gäller att använda undersökningsresultaten till att ta fram indikatorer och göra konjunkturanalyser och ekonomiska analyser, inklusive sektorsvisa analyser.

Den föreslagna undersökningsmetodikens effektivitet, bland annat urvalets utformning och storlek, täckningsgrad och svarsfrekvens.

Kandidatens kompetens och kännedom när det gäller att ta hänsyn till särskilda förhållanden av betydelse för undersökningar inom den sektor och i det land där undersökningen eller undersökningarna skall utföras.

Hur effektiv kandidatens arbetsorganisation är i fråga om flexibilitet, infrastruktur, kvalificerade medarbetare och resurser för att utföra arbetet, rapportera resultaten, delta i utarbetandet av undersökningarna inom det gemensamma harmoniserade programmet och upprätthålla kontakterna med kommissionen.

8.   PRAKTISKA BESTÄMMELSER

8.1   Utarbetande och inlämnande av ansökningar

Förslagen måste innehålla ett ifyllt och undertecknat standardformulär för bidragsansökan och alla handlingar som det hänvisas till i ansökan. De sökande kan lämna in ansökningar om flera undersökningar och flera länder. Det skall dock lämnas in en separat ansökan för varje land.

Ansökningarna måste läggas fram i tre delar:

Administrativa förslag

Tekniska förslag

Finansieringsförslag

Följande standardformulär kan erhållas från kommissionen:

Ett standardformulär för bidragsansökan.

En standardiserad budgetuppställning för beräknade kostnader för undersökningen och en finansieringsplan.

Ett standardformulär för finansiell information.

Ett standardformulär för juridiska personer.

Ett standardformulär om bidragsberättigande.

Ett standardformulär för att ange avsikten att underteckna ramavtalet för partnerskap och det särskilda bidragsavtalet.

Ett standardformulär för underleverantörer.

Ett standardformulär för beskrivning av undersökningsmetodiken.

Följande dokumentation beträffande bidragets finansiella aspekter kan också erhållas från kommissionen:

Ett memorandum för utarbetande av finansiella uppskattningar och redovisningar.

En mall för ramavtalet om partnerskap.

En mall för det särskilda årliga bidragsavtalet.

a.

Dessa kan laddas ned från följande webbplats:

http://ec.europa.eu/economy_finance/tenders/2007/call2007_14en.htm

b.

Om detta inte är möjligt kan det beställas genom att skriva till kommissionen på följande adress:

Europeiska kommissionen

Generaldirektoratet för ekonomi och finans

Enhet ECFIN-A-3 (Konjunkturundersökningar)

Call for proposals – ECFIN/2007/A3-012

BU-1 3/146

B-1049 Bryssel

Fax (32-2) 296 36 50

E-post ecfin-bcs-mail@ec.europa.eu

Ange ”Call for proposals – ECFIN/2007/A3-012”

Kommissionen förbehåller sig rätten att ändra dessa standarddokument beroende på det gemensamma harmoniserade EU-programmets behov och/eller eventuella begränsningar i budgeten.

Ansökningarna skall lämnas på något av Europeiska gemenskapernas officiella språk, i tillämpliga fall tillsammans med en översättning till engelska, franska eller tyska.

Sökanden skall lämna in en undertecknad ansökan i original och tre kopior som helst inte är häftade. Detta skulle underlätta det administrativa arbetet med att förbereda alla nödvändiga kopior/handlingar åt uttagningskommittén/uttagningskommittéerna.

Ansökningarna skall ligga i en förseglad försändelse som i sin tur också skall ligga i en förseglad försändelse.

På det yttre kuvertet skall adressen under punkt 8.3 nedan anges.

Det inre förslutna kuvertet som innehåller förslaget skall märkas med ”Call for Proposals – ECFIN/2007/A3-012, not to be opened by the internal mail department”.

De sökande informeras om att ansökan mottagits genom att det mottagningsbevis som lämnas med ansökan returneras.

8.2   Förslagens innehåll

8.2.1   Administrativa förslag

Administrativa förslag måste innehålla följande:

Ett vederbörligen undertecknat standardformulär för bidragsansökan.

Ett vederbörligen ifyllt och undertecknat standardformulär för juridiska personer och de begärda underlagen som styrker organets eller institutets rättsliga status.

Ett vederbörligen ifyllt och undertecknat standardformulär för finansiell information.

Ett vederbörligen undertecknat standardformulär om bidragsberättigande.

Ett vederbörligen undertecknat standardformulär för att ange avsikten att underteckna ramavtalet för partnerskap och det särskilda bidragsavtalet, om det blir utvalt.

Organisationsplan för organet eller institutet med uppgift om namn och befattningar för personer i ledningen och i den operativa tjänst som ansvarar för genomförandet av undersökningarna.

För styrkande av en sund finansiell ställning: balans- och resultaträkningar för de två föregående avslutade räkenskapsåren, dvs. 2006 och 2005, skall bifogas.

8.2.2   Tekniska förslag

Tekniska förslag måste innehålla följande:

En beskrivning av organets eller institutets åtgärder, som gör det möjligt att bedöma vilka kvalifikationer och hur stor respektive lång erfarenhet det har på de områden som anges i punkt 6.2. I beskrivningen skall relevanta studier, tjänsteavtal, konsultuppdrag, undersökningar, publikationer och andra arbeten som utförts tidigare anges. Uppdragsgivarens namn skall anges och, i förekommande fall, vilka uppdrag som gjorts för kommissionen. De mest relevanta studierna och/eller resultaten skall bifogas.

En detaljerad beskrivning av den operativa organisationen för genomförandet av undersökningarna. Sådan relevant dokumentation som den sökande har tillgång till när det gäller infrastruktur, utrustning, resurser och kvalificerad personal (med kortfattat cv för den personal som medverkar mest till att genomföra undersökningen/undersökningarna) skall bifogas.

Ett eller flera vederbörligen ifyllda standardformulär med en ingående beskrivning av undersökningsmetodiken: urvalsmetod, urvalsfel, beräknad urvalsstorlek, täckningsgrad, beräknad svarsfrekvens, osv.

Ett vederbörligen ifyllt standardformulär om de underleverantörer som medverkar i åtgärden, inbegripet en utförlig beskrivning av vilka uppgifter som skall läggas ut på dem.

8.2.3   Finansieringsförslag

Finansieringsförslag måste innehålla följande:

En vederbörligen ifylld och detaljerad standardiserad budgetuppställning (i euro) för en period på tolv månader för varje undersökning. Denna skall innehålla en finansieringsplan och en detaljerad specifikation av de bidragsberättigande kostnaderna för att genomföra undersökningen, både totalt och per enhet, (inklusive underleverantörskostnaderna).

I tillämpliga fall, ett intyg om att det inte föreligger någon momsskyldighet.

I tillämpliga fall, ett intyg om finansiella bidrag från andra organisationer (samfinansiering).

8.3   Adress dit ansökningarna skall skickas och sista inlämningsdag

De som önskar ansöka om bidrag inbjuds att lämna in sina förslag till Europeiska kommissionen.

Ansökningarna kan lämnas in på något av följande två sätt:

a.

Antingen med rekommenderad post eller med en privat kurir, poststämplat senast den 10 oktober 2007. Poststämpeln eller inlämningskvittot från kurirföretaget skall utgöra bevis för vilken dag ansökningen skickades till följande adress:

Med rekommenderad post:

Europeiska kommissionen

Generaldirektoratet för ekonomi och finans

Att. Johan Verhaeven

Call for Proposals ref. ECFIN/2007/A3-012

Enhet R2, BU1 – 3/13

B-1049 Bryssel

Med privat kurir:

Europeiska kommissionen

Generaldirektoratet för ekonomi och finans

Att. Johan Verhaeven

Call for Proposals ref. ECFIN/2007/A3-012

Enhet R2, BU1 – 3/13

Avenue du Bourget, 1–3

B-1140 Bryssel (Evere)

b.

eller genom inlämning till Europeiska kommissionens centrala postservice (personligen, av sökandens befullmäktigade ombud eller av en privat kurir) på följande adress:

Europeiska kommissionen

Generaldirektoratet för ekonomi och finans

Att. Johan Verhaeven

Call for Proposals ref. ECFIN/2007/A3-012

Enhet R2, BU1 – 3/13

Avenue du Bourget, 1–3

B-1140 Bryssel (Evere)

senast den 10 oktober 2007 kl. 16.00 (lokal tid i Bryssel). Vid inlämning på sistnämnda sätt skall ett daterat och undertecknat kvitto utgöra bevis för att ansökan lämnats in. Det utfärdas av den tjänsteman på ovan nämnda enhet som tar emot försändelsen.

9.   VAD HÄNDER MED DE INKOMNA ANSÖKNINGARNA?

Varje ansökan kommer att granskas för att se om den uppfyller de formella bidragskriterierna.

De förslag som anses uppfylla kriterierna kommer att bedömas i enlighet med de tilldelningskriterier som anges ovan.

Urvalet av förslag kommer att ske under sista kvartalet 2007. En urvalskommitté inrättas för detta ändamål under överinseende av generaldirektören för ekonomi och finans. Den kommer att bestå av minst tre personer som företräder minst två specialiserade enheter och som inte står i något hierarkiskt förhållande till varandra. Den kommer även att ha ett eget sekretariat som skall ansvara för kontakterna med de utvalda kandidaterna efter urvalsförfarandet. Även sökande som inte kommit i fråga kommer att meddelas enskilt.

10.   VIKTIGA ANMÄRKNINGAR

Denna ansökningsomgång är på intet vis något avtalsmässigt bindande åtagande från kommissionens sida gentemot de organ eller institut som lämnar in ansökningar. All korrespondens beträffande denna ansökningsomgång skall ske skriftligen.

De sökande bör beakta avtalsvillkoren som kommer att vara bindande i händelse av att de tilldelas uppdrag.

För att värna om gemenskapernas ekonomiska intressen kan personuppgifter komma att lämnas ut till den interna revisionsavdelningen, Europeiska revisionsrätten, panelen för finansiella oegentligheter och/eller Europeiska byrån för bedrägeribekämpning (OLAF).

Uppgifter om ekonomiska aktörer som befinner sig i någon av de situationer som anges i artiklarna 93, 94, 96.1 b och 96.2 a i budgetförordningen kan komma att föras in i en central databas och lämnas till de personer i kommissionen, andra institutioner, byråer, myndigheter och organ som anges i artikel 95.1 och 2 i budgetförordningen. Detta gäller även personer med befogenhet att representera, fatta beslut om eller kontrollera nämna ekonomiska aktörer. Alla parter vars uppgifter har förts in i databasen har rätt att på begäran hos kommissionens räkenskapsförare få information om vilka uppgifter som finns om denne.


(1)  I enlighet med artiklarna 93 och 94 i budgetförordningen för Europeiska gemenskapernas allmänna budget.

(2)  EUT L 351, 29.12.1998, s. 1.

(3)  EUT L 166, 28.6.1991, s. 77.


Top