Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document C2005/048/10

    Leonardo Da Vinci-programmet – Andra etappen (2000–2006) – Inbjudan att lämna projektförslag EAC/92/04 – ”Bidrag till valorisationskonferenser för utnyttjande av resultat från Leonardo da Vinci-projekt” – Meddelande om offentliggörande av en inbjudan att lämna projektförslag på Internet

    EUT C 48, 24.2.2005, p. 8–9 (ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, NL, PL, PT, SK, SL, FI, SV)

    24.2.2005   

    SV

    Europeiska unionens officiella tidning

    C 48/8


    LEONARDO DA VINCI-PROGRAMMET

    Andra etappen (2000–2006)

    Inbjudan att lämna projektförslag EAC/92/04

    ”Bidrag till valorisationskonferenser för utnyttjande av resultat från Leonardo da Vinci-projekt”

    Meddelande om offentliggörande av en inbjudan att lämna projektförslag på Internet

    (2005/C 48/10)

    1.   Mål och beskrivning:

    Syftet med denna inbjudan att lämna projektförslag är att stödja valorisationsevenemang (konferenser och utställningar) som främjar utnyttjandet av resultat från Leonardo da Vinci-projekt. Även projektresultat från andra EU-program inom yrkesinriktad utbildning kan ingå i evenemangen.

    Projektet ska bestå av de tre faser som anges nedan. Bidrag ges endast till projektförslag som uppfyller kraven i alla tre faserna.

    1)

    Förberedande fas: Matchning av användarnas behov mot utvalda projektresultat. På grundval av en analys av användarnas behov ska man välja ut produkter och resultat från minst 5 olika Leonardo da Vinci-projekt från minst 3 olika länder i syfte att sprida och tillvarata dessa.

    2)

    Anordnande av evenemang. Anordnande av konferens/workshop/utställning för att matcha tillgång mot efterfrågan. Interaktivt utbyte mellan projektansvariga och användare bör äga rum i syfte att underlätta överföringen och utnyttjandet av projektresultat så att de kan anpassas till nya användares behov.

    3)

    Slutfas: Uppföljande aktiviteter. Förslag på uppföljande aktiviteter för att underlätta överföringen och för att utveckla indikatorer som kan mäta evenemangets effekter.

    2.   Vem kan söka?

    Bidragsansökningar inom ramen för denna inbjudan att lämna projektförslag välkomnas särskilt från europeiska, nationella, regionala, lokala och branschspecifika organisationer eller företag, inklusive europeiska nätverk, som uppfyller bidragskriterierna, som är verksamma inom yrkesutbildning och som önskar anordna valorisationsevenemang inom de specifika områden som denna ansökningsomgång avser. De sökande ska vara registrerade i ett juridiskt namn sedan minst tre år tillbaka och måste vara etablerade i något av följande länder:

    De 25 EU-medlemsstaterna, Efta- och EES-staterna (Island, Liechtenstein, Norge) eller kandidatländerna Bulgarien, Rumänien och Turkiet.

    3.   Budget och projektens löptid

    Budgeten för denna ansökningsomgång uppgår till 1 500 000 euro. Utifrån detta belopp räknar Generaldirektoratet för utbildning och kultur med att stödja 15–20 projekt med ett bidrag på högst 100 000 euro och högst 75 % av de bidragsberättigande kostnaderna. 30 % av budgeten ska gå till att finansiera uppföljande aktiviteter (fas 3).

    Verksamheten måste påbörjas mellan den 1 augusti 2005 och den 1 oktober 2005.

    De föreslagna evenemangen ska vara slutförda senast i april 2006 så att det finns tillräckligt med tid till uppföljande aktiviteter innan projektet upphör.

    Slutrapporten ska lämnas in senast den 1 oktober 2006.

    Projekten kan som längst pågå i 12 månader.

    4.   Sista inlämningsdag

    Ansökningarna måste sändas till kommissionen senast den 3 maj 2005.

    5.   Ytterligare information

    Den fullständiga inbjudan att lämna projektförslag och ansökningsformulär finns på

    http://europa.eu.int/comm/education/programmes/leonardo/new/valorisation/callevents_en.html

    För mer information kontakta eac-unite-c3@cec.eu.int


    Top