Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 02009R0218-20140110

    Consolidated text: Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 218/2009 av den 11 mars 2009 om avlämnande av statistikuppgifter om nominell fångst från medlemsstater som bedriver fiske i Nordatlantens östra del (omarbetning) (Text av betydelse för EES)

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2009/218/2014-01-10

    2009R0218 — SV — 10.01.2014 — 001.001


    Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet

    ►B

    EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING (EG) nr 218/2009

    av den 11 mars 2009

    om avlämnande av statistikuppgifter om nominell fångst från medlemsstater som bedriver fiske i Nordatlantens östra del (omarbetning)

    (Text av betydelse för EES)

    (EGT L 087, 31.3.2009, p.70)

    Ändrad genom:

     

     

    Officiella tidningen

      No

    page

    date

    ►M1

    RÅDETS FÖRORDNING (EU) nr 517/2013 av den 13 maj 2013

      L 158

    1

    10.6.2013

    ►M2

    EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING (EU) nr 1350/2013 av den 11 december 2013

      L 351

    1

    21.12.2013




    ▼B

    EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING (EG) nr 218/2009

    av den 11 mars 2009

    om avlämnande av statistikuppgifter om nominell fångst från medlemsstater som bedriver fiske i Nordatlantens östra del (omarbetning)

    (Text av betydelse för EES)



    EUROPAPARLAMENTET OCH EUROPEISKA UNIONENS RÅD HAR ANTAGIT DENNA FÖRORDNING

    med beaktande av fördraget om upprättandet av Europeiska gemenskapen, särskilt artikel 285.1,

    med beaktande av kommissionens förslag,

    med beaktande av statistiska programkommitténs yttrande,

    i enlighet med förfarandet i artikel 251 i fördraget ( 1 ), och

    av följande skäl:

    (1)

    Rådets förordning (EEG) nr 3880/91 av den 17 december 1991 om avlämnande av statistikuppgifter om nominell fångst för medlemsstater som bedriver fiske i Nordatlantens östra del ( 2 ) har ändrats flera gånger ( 3 ) på väsentliga punkter. Med anledning av att nya ändringar nu görs i nämnda förordning bör de aktuella bestämmelserna av tydlighetsskäl omarbetas.

    (2)

    Förvaltningen av gemenskapens fiskeresurser gör det nödvändigt med noggrann och aktuell statistik över fångster gjorda av medlemsstaternas fartyg under fiske i Nordatlantens östra del.

    (3)

    Konventionen om framtida multilateralt samarbete om fisket i Nordatlantens östra del som godkänts genom rådets beslut 81/608/EEG ( 4 ) genom vilken fiskerikommissionen för Nordatlantens östra del inrättas ålägger gemenskapen att på begäran tillhandahålla denna kommission den statistik som finns tillgänglig.

    (4)

    Värdet av de råd som ges av Internationella havsforskningsrådet (International Council for the Exploration of the Sea, Ices) enligt samarbetsavtalet mellan denna organisation och gemenskapen ( 5 ) förstärks genom tillgång till statistik över verksamheten i gemenskapens fiskeflotta.

    (5)

    Konventionen för bevarande av lax i Nordatlanten som godkänts genom rådets beslut 82/886/EEG ( 6 ) varigenom Nordatlantiska laxorganisationen (North Atlantic Salmon Conservation Organization, Nasco) inrättas ålägger gemenskapen att på begäran tillhandahålla Nasco den statistik som finns tillgänglig.

    (6)

    Flera medlemsstater har begärt att få inlämna uppgifter i annan form eller med annat medium än enligt vad som föreskrivs i bilaga IV (motsvarande Statlant-frågeformulär).

    (7)

    Det behövs fullständigare definitioner och beskrivningar för fiskeristatistikens bruk och för förvaltningen av fisket i Nordatlantens östra del.

    (8)

    De åtgärder som är nödvändiga för att genomföra denna förordning bör antas i enlighet med rådets beslut 1999/468/EG av den 28 juni 1999 om de förfaranden som skall tillämpas vid utövandet av kommissionens genomförandebefogenheter ( 7 ).

    (9)

    Kommissionen bör särskilt ges befogenhet att ändra listorna över arter och statistiska fiskeregioner, beskrivningarna av dessa regioner och tillåtna procentsatser för ospecificerade totaluppgifter. Eftersom dessa åtgärder har en allmän räckvidd och avser att ändra icke väsentliga delar i denna förordning måste de antas i enlighet med det föreskrivande förfarandet med kontroll i artikel 5a i beslut 1999/468/EG.

    HÄRIGENOM FÖRESKRIVS FÖLJANDE.



    Artikel 1

    Varje medlemsstat ska till kommissionen avge statistik över årlig nominell fångst från fartyg som fiskar i Nordatlantens östra del och som är registrerade i medlemsstaten eller för dess flagg.

    Nominell fångststatistik ska inbegripa alla fiskeriprodukter som landas eller omlastas till sjöss oavsett produktform men ska inte inbegripa mängder som efter fångsten kasseras till sjöss, konsumeras ombord eller brukas som agn i samband med fisket. Produktion från vattenbruk ska inte inräknas. Statistiken ska avse motsvarigheten i hel färskvikt av det som landats eller omlastats, avrundat till närmaste ton.

    Artikel 2

    1.  Statistiken ska avges över nominell fångst av var och en av de arter som är uppräknade i bilaga I i varje fiskeregion som är uppräknad i bilaga II och definierad i bilaga III.

    2.  Statistiken för varje kalenderår ska avges inom sex månader från årets utgång. Inga uppgifter behöver avges för fördelningen av arter på fiskeregioner där ingen fångst noterats under uppgiftsåret. Statistik över arter av mindre betydelse i medlemsstaten behöver inte uppges särskilt utan kan inbegripas i totalsumman under förutsättning att vikten av sålunda noterad fångst inte överstiger 10 % av den totala fångsten för medlemsstaten under den aktuella månaden.

    ▼M2

    3.  Kommissionen ska ges befogenhet att anta delegerade akter i enlighet med artikel 5 för att ändra bilagorna I, II och III vad gäller förteckningarna över arter och statistiska fiskeområden, beskrivningarna av dessa områden och tillåten grad av aggregering av data.

    Dessa delegerade akter ska endast antas när de är nödvändiga för att beakta ekonomisk och teknisk utveckling, när de inte ändrar frivilligheten i den efterfrågade informationen och när de inte innebär en betydande extra börda för medlemsstaterna eller uppgiftslämnarna.

    Kommissionen ska vederbörligen motivera de statistiska åtgärderna som anges i de delegerade akterna och när det är lämpligt använda information från relevanta sakkunniga baserat på en kostnadseffektivitetsanalys, med en bedömning av uppgiftslämnarbördan och produktionskostnaden, som avses i Europaparlamentets och rådets artikel 14.3 c i förordning (EG) nr 223/2009 ( 8 ).

    ▼B

    Artikel 3

    När inte annat föreskrivs i bestämmelser som antagits på grundval av den gemensamma fiskeripolitiken, har en medlemsstat rätt att använda urvalsmetoder för att insamla fångstuppgifter för de delar av fiskeflottan för vilka det skulle innebära orimligt stor administration att insamla fullständiga uppgifter. En ingående beskrivning av den urvalsmetod som använts ska, tillsammans med en uppgift om andelen uppgifter som insamlats med sådana metoder av medlemsstaten, föras in i den rapport som avges enligt artikel 6.1.

    Artikel 4

    Medlemsstaterna ska fullgöra sina skyldigheter gentemot kommissionen enligt artikel 1 och 2 genom att avge statistiken på magnetiska databärare vars format anges i bilaga IV.

    Medlemsstaterna får inlämna statistik i enlighet med det format som specificeras i bilaga V.

    Efter godkännande i förväg av kommissionen får medlemsstaterna avge statistiken i annan form eller på annan databärare.

    ▼M2

    Artikel 5

    1.  Befogenheten att anta delegerade akter ges till kommissionen med förbehåll för de villkor som anges i denna artikel.

    2.  Den befogenhet att anta delegerade akter som avses i artikel 2.3 ska ges till kommissionen för en period av fem år från och med den 10 januari 2014. Kommissionen ska utarbeta en rapport om delegeringen av befogenhet senast nio månader före utgången av perioden av fem år. Delegeringen av befogenhet ska genom tyst medgivande förlängas med perioder av samma längd, såvida inte Europaparlamentet eller rådet motsätter sig en sådan förlängning senast tre månader före utgången av perioden i fråga.

    3.  Den delegering av befogenhet som avses i artikel 2.3 får när som helst återkallas av Europaparlamentet eller rådet. Ett beslut om återkallelse innebär att delegeringen av den befogenhet som anges i beslutet upphör att gälla. Beslutet får verkan dagen efter det att det offentliggörs i Europeiska unionens officiella tidning, eller vid ett senare i beslutet angivet datum. Det påverkar inte giltigheten av delegerade akter som redan har trätt i kraft.

    4.  Så snart kommissionen antar en delegerad akt ska den samtidigt delge Europaparlamentet och rådet denna.

    5.  En delegerad akt som antas enligt artikel 2.3 ska träda i kraft endast om varken Europaparlamentet eller rådet har gjort invändningar mot den delegerade akten inom en period av två månader från den dag då akten delgavs Europaparlamentet och rådet, eller om både Europaparlamentet och rådet, före utgången av den perioden, har underrättat kommissionen om att de inte kommer att invända. Denna period ska förlängas med två månader på Europaparlamentets eller rådets initiativ.

    ▼B

    Artikel 6

    1.  Medlemsstaterna ska senast den 1 januari 1993 till kommissionen avge en detaljerad rapport som beskriver hur uppgifter om fångst erhålles samt specificera graden av uppgifternas representativitet och tillförlitlighet. Kommissionen ska i samarbete med medlemsstaterna göra en sammanställning av dessa rapporter.

    2.  Medlemsstaterna ska informera kommissionen om varje ändring av informationen enligt första stycket inom tre månader efter dess införande.

    ▼M2

    3.  Kommissionen ska granska metodrapporter, uppgifternas tillgänglighet och tillförlitlighet och andra relevanta frågor som sammanhänger med tillämpningen av denna förordning en gång om året tillsammans med medlemsstaterna.

    ▼B

    Artikel 7

    1.  Förordning (EEG) nr 3880/91 ska upphöra att gälla.

    2.  Hänvisningar till den upphävda förordningen ska anses som hänvisningar till den här förordningen och ska läsas i enlighet med jämförelsetabellen i bilaga VII.

    Artikel 8

    Denna förordning träder i kraft den tjugonde dagen efter det att den har offentliggjorts i Europeiska unionens officiella tidning.

    Denna förordning är till alla delar bindande och direkt tillämplig i alla medlemsstater.




    BILAGA I

    Förteckning över arter som inrapporterats för den kommersiella fångststatistiken för nordöstra Atlanten

    Medlemsstaterna ska inrapportera nominella fångster av de arter, som utmärks med en asterisk (*). Inrapportering av nominella fångster av återstående arter är frivillig när det gäller identifiering av enskilda arter. Om statistikuppgifter över enskilda arter ej inlämnas, ska emellertid dessa uppgifter införas under aggregerade kategorier. Medlemsstater får inlämna uppgifter om arter, som ej förekommer i förteckningen, förutsatt att dessa arter tydligt identifierats.

    Anmärkning

    :

    e.a.i. = ej annorstädes identifierad.



    Svenskt namn

    3-bokstavskod för identifikation

    Vetenskapligt namn

    Engelskt namn

    Braxnar e.a.i.

    FBR

    Abramis spp.

    Freshwater breams n.e.i.

    Id

    FID

    Leuciscus (= Idus) idus

    Ide (Orfe)

    Mört

    FRO

    Rutilus rutilus

    Roach

    Karp

    FCP

    Cyprinus carpio

    Common carp

    Ruda

    FCC

    Carassius carassius

    Crucian carp

    Sutare

    FTE

    Tinca tinca

    Tench

    Karpfiskar e.a.i.

    FCY

    Cyprinidae

    Cyprinids n.e.i.

    Gädda

    FPI

    Esox lucius

    Northern pike

    Gös

    FPP

    Sander lucioperca

    Pike-perch

    Abborre

    FPE

    Perca fluviatilis

    European perch

    Lake

    FBU

    Lota lota

    Burbot

    Sötvattensfiskar e.a.i.

    FRF

    ex Osteichthyes

    Freshwater fishes n.e.i.

    Störfiskar e.a.i.

    STU

    Acipenseridae

    Sturgeons n.e.i.

    Ål

    ELE (*)

    Anguilla anguilla

    European eel

    Siklöja

    FVE

    Coregonus albula

    Vendace

    Sik e.a.i.

    WHF

    Coregonus spp.

    Whitefishes n.e.i.

    Lax

    SAL (*)

    Salmo salar

    Atlantic salmon

    Öring

    TRS

    Salmo trutta trutta

    Sea trout

    Lax och öring e.a.i.

    TRO

    Salmo spp.

    Trouts n.e.i.

    Röding e.a.i.

    CHR

    Salvelinus spp.

    Chars n.e.i.

    Nors

    SME

    Osmerus eperlanus

    European smelt

    Laxfisk e.a.i.

    SLZ

    Salmonidae

    Salmonids n.e.i.

    Lavaretsik

    PLN

    Coregonus lavaretus

    European whitefish

    Nordsjösik

    HOU

    Coregonus oxyrinchus

    Houting

    Nejonögon

    LAM

    Petromyzon spp.

    Lampreys

    Staksill e.a.i.

    SHD

    Alosa alosa, A. fallax

    Shads n.e.i.

    ...

    DCX

    Clupeoidei

    Diadromous clupeoids n.e.i.

    Diadromafiskar e.a.i.

    DIA

    ex Osteichthyes

    Diadromous fishes n.e.i.

    Glasvar

    MEG (*)

    Lepidorhombus whiffiagonis

    Megrim n.e.i.

    Fyrfläckig var

    LDB

    Lepidorhombus boscii

    Fourspot megrim

    ...

    LEZ (*)

    Lepidorhombus spp.

    Megrims

    Piggvar

    TUR (*)

    Psetta maxima

    Turbot

    Slätvar

    BLL (*)

    Scophthalmus rhombus

    Brill

    Hälleflundra

    HAL (*)

    Hippoglossus hippoglossus

    Atlantic halibut

    Rödspätta

    PLE (*)

    Pleuronectes platessa

    European plaice

    Liten hälleflundra; blåkveite

    GHL (*)

    Reinhardtius hippoglossoides

    Greenland halibut

    Rödtunga

    WIT (*)

    Glyptocephalus cynoglossus

    Witch flounder

    Lerskädda

    PLA (*)

    Hippoglossoides platessoides

    Long-rough dab

    Sandskädda

    DAB (*)

    Limanda limanda

    Common dab

    Bergtunga; bergskädda

    LEM (*)

    Microstomus kitt

    Lemon sole

    Flundra; skrubbskädda; skrubba

    FLE (*)

    Platichthys flesus

    European flounder

    Tunga

    SOL (*)

    Solea solea

    Common sole

    Sandtunga

    SOS

    Pegusa lascaris

    Sand sole

    ...

    OAL

    Solea senegalensis

    Senegalese sole

    ...

    SOO (*)

    Solea spp.

    Soles n.e.i.

    Plattfiskar; flatfiskar e.a.i.

    FLX

    Pleuronectiformes

    Flatfishes n.e.i.

    Lubb

    USK (*)

    Brosme brosme

    Tusk (= cusk)

    Torsk

    COD (*)

    Gadus morhua

    Atlantic cod

    Kummel

    HKE (*)

    Merluccius merluccius

    European hake

    Långa

    LIN (*)

    Molva molva

    Ling

    Birkelånga

    BLI (*)

    Molva dypterygia (= byrkelange)

    Blue ling

    Fjällbrosme

    GFB

    Phycis blennoides

    Greater forkbeard

    Kolja

    HAD (*)

    Melanogrammus aeglefinus

    Haddock

    Navagatorsk

    COW

    Eleginus nawaga

    Wachna cod (= navaga)

    Gråsej

    POK (*)

    Pollachius virens

    Saithe (= pollock = coalfish)

    Bleka; lyrtorsk

    POL (*)

    Pollachius pollachius

    Pollack

    Polartorsk

    POC

    Boreogadus saida

    Polar cod

    Vitlinglyra

    NOP (*)

    Trisopterus esmarkii

    Norway pout

    Skäggtorsk

    BIB

    Trisopterus luscus

    Pouting (= bib)

    Blåvitling; kolmule

    WHB (*)

    Micromesistius poutassou

    Blue whiting (= poutassou)

    Vitling

    WHG (*)

    Merlangius merlangus

    Whiting

    Skoläst

    RNG

    Coryphaenoides rupestris

    Roundnose grenadier

    Moratorskfiskar

    MOR

    Moridae

    Morid cods

    Glyskolja

    POD

    Trisopterus minutus

    Poor cod

    Uvak

    GRC

    Gadus ogac

    Greenland cod

    ...

    ATG

    Arctogadus glacialis

    Arctic cod

    Torskartade fiskar e.a.i.

    GAD

    Gadiformes

    Gadiformes n.e.i.

    Guldlax

    ARU

    Argentina silus

    Greater argentine

    Silverfisk

    ARY

    Argentina sphyraena

    Argentine

    Guldlaxfiskar

    ARG

    Argentina spp.

    Argentines

    Havsål

    COE

    Conger conger

    European conger

    Sanktpersfisk

    JOD

    Zeus faber

    Atlantic John Dory

    Havsabbborre

    BSS

    Dicentrarchus labrax

    Sea bass

    Brun havsabborre

    GPD

    Epinephelus marginatus

    Dusky grouper

    Vrakfisk

    WRF

    Polyprion americanus

    Wreckfish

    Havsabborrfiskar

    BSX

    Serranidae

    Sea basses, sea perches

    Grymtor e.a.i.

    GRX

    Haemulidae (= Pomadasyidae)

    Grunts n.e.i.

    Havsgös

    MGR

    Argyrosomus regius

    Meagre

    Fläckpagell

    SBR

    Pagellus bogaraveo

    Red (= common) sea bream

    Rödpagell

    PAC

    Pagellus erythrinus

    Common pandora

    Storögd tandbraxen

    DEL

    Dentex macrophthalmus

    Large-eye dentex

    Tandbraxen e.a.i.

    DEX

    Dentex spp.

    Dentex n.e.i.

    Rödbraxen

    RPG

    Pagrus pagrus

    Red porgy

    Guldsparid

    SBG

    Sparus aurata

    Gilthead sea bream

    Oxögonfisk

    BOG

    Boops boops

    Bogue

    Havsrudefiskar e.a.i.

    SBX

    Sparidae

    Porgies, sea breams n.e.i.

    Mulle

    MUR

    Mullus surmuletus

    Red mullet

    Fjärsing

    WEG

    Trachinus draco

    Greater weaver

    Havskatt

    CAA (*)

    Anarhichas lupus

    Atlantic wolf-fish (= catfish)

    Fläckig havskatt

    CAS (*)

    Anarhichas minor

    Spotted wolf-fish

    Tånglake

    ELP

    Zoarces viviparus

    Eel-pout

    Tobisar

    SAN (*)

    Ammodytes spp.

    Sand eels (= sand lances)

    Smörbultar

    GOB

    Gobius spp.

    Atlantic gobies

    Kungsfiskar

    RED (*)

    Sebastes spp.

    Atlantic redfishes

    Drakhuvudfiskar e.a.i.

    SCO

    Scorpaenidae

    Scorpion fishes n.e.i.

    Knotfiskar; knorrhanefiskar e.a.i.

    GUX (*)

    Triglidae

    Gurnards n.e.i.

    Sjurygg; stenbit

    LUM

    Cyclopterus lumpus

    Lumpfish (= lumpsucker)

    Marulk

    MON (*)

    Lophius piscatorius

    Monk (= anglerfish)

    Mindre marulk

    ANK

    Lophius budegassa

    Blackbellied angler

    ...

    MNZ (*)

    Lophius spp.

    Monkfishes n.e.i.

    Spiggfiskar

    SKB

    Gasterosteus spp.

    Sticklebacks

    Pagell

    SBA

    Pagellus acarne

    Axillary (= Spanish) seabream

    Tandbraxen

    DEC

    Dentex dentex

    Common dentex

    Snäppfiskar

    SNI

    Macroramphosidae

    Snipe fishes

    Strimmig havsabborre

    STB

    Morone saxatilis

    Striped bass

    Havskatter e.a.i.

    CAT (*)

    Anarhichas spp.

    Wolf-fishes (= catfishes) n.e.i.

    Djuphavskungsfisk

    REB (*)

    Sebastes mentella

    Beaked redfish

    Större kungsfisk; uer; rödfisk

    REG (*)

    Sebastes marinus

    Golden redfish

    Rödknot

    GUR (*)

    Aspitrigla (= Trigla) cuculus

    Red gurnard

    Knot; knorrhane

    GUG (*)

    Eutrigla (= Trigla) gurnardus

    Grey gurnard

    ...

    GUM

    Chelidonichthys obscurus

    Long-finned gurnard

    Tvärbandad knot

    CTZ

    Trigloporus lastoviza

    Streaked gurnard

    ...

    CBC

    Cepola macrophthalma

    Red bandfish

    ...

    TLD

    Nemadactylus monodactylus

    St Paul’s fingerfin

    ...

    IYL

    Sicyopterus lagocephalus

    Bichique

    Teleskopabborre

    EPI

    Epigonus telescopus

    Black cardinal fish

    ...

    HPR

    Hoplostethus mediterraneus

    Mediterranean slimehead

    ...

    TZY

    Trachyscorpia echinata

    Spiny scorpionfish

    Berggylta

    USB

    Labrus bergylta

    Ballan wrasse

    ...

    WRM

    Labrus merula

    Brown wrasse

    ...

    BYS

    Beryx splendens

    Splendid alfonsino

    Abborrartade djuphavsfiskar e.a.i.

    DPX

    Perciformes

    Demersal percomorphs n.e.i.

    Lodda

    GJP (*)

    Mallotus villosus

    Capelin

    Horngädda; näbbgädda

    GAR

    Belone belone

    Garfish

    Makrillgädda

    SAU

    Scomberesox saurus

    Atlantic saury

    Multefiskar e.a.i.

    MUL

    Mugilidae

    Mullets n.e.i.

    Blåfisk

    BLU

    Pomatomus saltatrix

    Bluefish

    Taggmakrill

    HOM (*)

    Trachurus trachurus

    Atlantic horse mackerel

    Blå taggmakrill

    JAA

    Trachurus picturatus

    Blue jack mackerel

    Medelhavstaggmakrill

    HMM

    Trachurus mediterraneus

    Mediterranean horse mackerel

    ...

    JAX (*)

    Trachurus spp.

    Jack and horse mackerels n.e.i.

    Snegelfisk

    LEE

    Lichia amia

    Leerfish

    Havsbraxen

    POA

    Brama brama

    Atlantic pomfret

    Silversidefiskar

    SIL

    Atherinidae

    Silversides (= sandsmelt)

    Abborrartade pelagiska fiskar e.a.i.

    PPX

    Perciformes

    Pelagic percomorphs n.e.i.

    Sill; strömming

    HER (*)

    Clupea harengus

    Atlantic herring

    Sardineller e.a.i.

    SIX

    Sardinella spp.

    Sardinellas n.e.i.

    Sardin

    PIL (*)

    Sardina pilchardus

    European sardine (= pilchard)

    Skarpsill; vassbuk

    SPR (*)

    Sprattus sprattus

    Sprat

    Ansjovis; sardell

    ANE (*)

    Engraulis encrasicolus

    European anchovy

    Sillfiskar e.a.i.

    CLU

    Clupeoidei

    Clupeoids n.e.i.

    Ryggstrimmig pelamid

    BON

    Sarda sarda

    Atlantic bonito

    Svärdfisk

    SWO

    Xiphias gladius

    Swordfish

    Fregattauxid

    FRI

    Auxis thazard

    Frigate tuna

    Tonfisk

    BFT

    Thunnus thynnus

    Northern bluefin tuna

    Långfenad tonfisk; albacor

    ALB

    Thunnus alalunga

    Albacore

    Gulfenad tonfisk; albacora

    YFT

    Thunnus albacares

    Yellowfin tuna

    Bonit

    SKJ

    Katsuwonus pelamis

    Skipjack tuna

    Storögd tonfisk

    BET

    Thunnus obesus

    Bigeye tuna

    Makrillika fiskar e.a.i.

    TUX

    Scombroidei

    Tuna-like fishes n.e.i.

    Spansk makrill

    MAS (*)

    Scomber japonicus

    Chub mackerel

    Makrill

    MAC (*)

    Scomber scombrus

    Atlantic mackerel

    Makrillfiskar e.a.i.

    MAX

    Scombridae

    Mackerels n.e.i.

    Strumpebandsfisk

    SFS

    Lepidopus caudatus

    Silver scabbardfish

    Dolkfisk

    BSF

    Aphanopus carbo

    Black scabbardfish

    Makrilliknande fiskar e.a.i.

    MKX

    Scombroidei

    Mackerel-like fishes n.e.i.

    Håbrand; sillhaj

    POR (*)

    Lamna nasus

    Porbeagle

    Brugd

    BSK

    Cetorhinus maximus

    Basking shark

    Pigghaj

    DGS (*)

    Squalus acanthias

    Picked (= spiny) dogfish

    Håkäring

    GSK

    Somniosus microcephalus

    Greenland shark

    Pigghajar e.a.i.

    DGX (*)

    Squalidae

    Dogfish sharks n.e.i.

    Rockor e.a.i.

    SKA (*)

    Raja spp.

    Skates n.e.i.

    Rödhajar och pigghajar

    DGH (*)

    Squalidae, Scyliorhinidae

    Dogfishes and hounds

    Olika hajarter e.a.i.

    SKH

    Selachimorpha (Pleurotremata)

    Various sharks n.e.i.

    Rödhajar e.a.i.

    GAU

    Galeus spp.

    Crest-tail catsharks n.e.i.

    Hågäl

    SHO

    Galeus melastomus

    Blackmouth catshark

    Småfläckig rödhaj

    SYC

    Scyliorhinus canicula

    Small-spotted catshark

    Hågälar

    API

    Apristurus spp.

    Deep-water catsharks

    Falsk rödhaj

    PTM

    Pseudotriakis microdon

    False catshark

    Liten håkäring

    SOR

    Somniosus rostratus

    Little sleeper shark

    Sorghaj

    GUP

    Centrophorus granulosus

    Gulper shark

    Liten sorghaj

    CPU

    Squalus uyato

    Little gulper shark

    Brun pigghaj

    GUQ

    Centrophorus squamosus

    Leafscale gulper shark

    ...

    CPL

    Centrophorus lusitanicus

    Lowfin gulper shark

    Blåkäxa

    ETX

    Etmopterus spinax

    Velvet belly

    Stor blåkäxa

    ETR

    Etmopterus princeps

    Great lanternshark

    ...

    ETP

    Etmopterus pusillus

    Smooth lanternshark

    Blåkäxor e.a.i.

    SHL

    Etomopterus spp.

    Lantern sharks n.e.i.

    Rödhajar (Deania) e.a.i.

    DNA

    Deania spp.

    Deania dogfishes n.e.i.

    ...

    DCA

    Deania calcea

    Birdbeak dogfish

    ...

    CYO

    Centroselachus coelolepis

    Portuguese dogfish

    ...

    CYP

    Centroscymnus crepidater

    Longnose velvet dogfish

    ...

    CYY

    Centroscymnus cryptacanthus

    Shortnose velvet dogfish

    ...

    SYO

    Scymnodon obscurus

    Smallmouth knifetooth dogfish

    ...

    SYR

    Scymnodon ringens

    Knifetooth dogfish

    Chokladhaj

    SCK

    Dalatias licha

    Kitefin shark

    ...

    CFB

    Centroscyllium fabricii

    Black dogfish

    Trekantshaj

    OXY

    Oxynotus centrina

    Angular roughshark

    ...

    OXN

    Oxynotus paradoxus

    Sailfin roughshark

    Tagghaj

    SHB

    Echinorhinus brucus

    Bramble shark

    Rockor e.a.i.

    RAJ

    Rajidae

    Rays and skates n.e.i.

    Klorocka

    RJR

    Amblyraja radiata

    Starry ray

    Ljusrocka

    RJH

    Raja brachyura

    Blonde ray

    Sandrocka

    RJI

    Leucoraja circularis

    Sandy ray

    Småögd rocka

    RJE

    Raja microocellata

    Small-eyed ray

    Brokrocka

    RJU

    Raja undulata

    Undulate ray

    Grårocka

    RJA

    Rostoraja alba

    White skate

    ...

    RJY

    Rajella fyllae

    Round ray

    Havsmus

    CMO

    Chimaera monstrosa

    Rabbit fish

    Havsmusfiskar e.a.i.

    HYD

    Hydrolagus spp.

    Ratfishes n.e.i.

    ...

    RHC

    Rhinochimaera spp.

    Knife-nosed chimaeras

    ...

    HAR

    Harriotta spp.

    Longnose chimaeras

    Broskartade fiskar e.a.i.

    CAR

    Chondrichthyes

    Cartilaginous fishes n.e.i.

    Bottenlevande fiskar e.a.i.

    GRO

    ex Osteichthyes

    Groundfishes n.e.i.

    Pelagiska fiskar e.a.i.

    PEL

    ex Osteichthyes

    Pelagic fishes n.e.i.

    ...

    MZZ

    ex Osteichthyes

    Marine fishes n.e.i.

    Fenfiskar e.a.i.

    FIN

    ex Osteichthyes

    Finfishes n.e.i.

    Krabbtaska

    CRE (*)

    Cancer pagurus

    Edible crab

    Strandkrabba

    CRG

    Carcinus maenas

    Green crab

    Spindelkrabba

    SCR

    Maja squinado

    Spinous spider crab

    Krypande tiofotade kräftdjur e.a.i.

    CRA

    Brachyura

    Marine crabs n.e.i.

    Simkrabbor

    CRS

    Portunus spp.

    Swimcrabs n.e.i.

    Languster e.a.i.

    CRW (*)

    Palinurus spp.

    Palinurid spiny lobsters n.e.i.

    Hummer

    LBE (*)

    Homarus gammarus

    European lobster

    Havskräfta

    NEP (*)

    Nephrops norvegicus

    Norway lobster

    Tångräka

    CPR (*)

    Palaemon serratus

    Common prawn

    Nordhavsräka

    PRA (*)

    Pandalus borealis

    Northern prawn

    Sandräka; hästräka

    CSH (*)

    Crangon crangon

    Common shrimp

    Peneidaräkor e.a.i.

    PEN (*)

    Penaeus spp.

    Penaeus shrimps n.e.i.

    Palaemonidräkor

    PAL (*)

    Palaemonidae

    Palaemonid shrimps

    Räkor

    PAN (*)

    Pandalus spp.

    Pink (= pandalid) shrimps

    Crangonidräkor

    CRN (*)

    Crangonidae

    Crangonid shrimps

    Simmande tiofotade kräftdjur e.a.i.

    DCP

    Natantia

    Natantian decapods n.e.i.

    Långhalsar

    GOO

    Lepas spp.

    Goose barnacles

    ...

    PNQ

    Palaemon elegans

    Rockpool prawn

    ...

    PIQ

    Palaemon longirostris

    Delta prawn

    ...

    JSP

    Jasus paulensis

    St Paul rock lobster

    ...

    LOX

    Reptantia

    Lobsters n.e.i.

    Trolhumrar e.a.i.

    LOQ

    Galatheidae

    Craylets, squat lobsters n.e.i.

    Havskräftdjur e.a.i.

    CRU

    ex Crustacea

    Marine crustaceans n.e.i.

    Valthornssnäcka

    WHE

    Buccinum undatum

    Whelk

    Strandsnäcka

    PEE

    Littorina littorea

    Periwinkle

    Strandsnäckor; kubbongar e.a.i.

    PER

    Littorina spp.

    Periwinkles n.e.i.

    Ostron

    OYF (*)

    Ostrea edulis

    European flat oyster

    Japanskt jätteostron

    OYG

    Crassostrea gigas

    Pacific cupped oyster

    Ostron e.a.i.

    OYC (*)

    Crassostrea spp.

    Cupped oyster n.e.i.

    Blåmussla

    MUS (*)

    Mytilus edulis

    Blue mussel

    Blåmusslor e.a.i.

    MSX

    Mytilidae

    Sea mussels n.e.i.

    Stor kammussla; egentlig pilgrimsmussla

    SCE (*)

    Pecten maximus

    Common scallop

    Drottningkammussla

    QSC (*)

    Aeauipecten opercularis

    Queen scallop

    Kammusslor e.a.i.

    SCX (*)

    Pectinidae

    Scallops n.e.i.

    Ätlig hjärtmussla

    COC

    Cerastoderma edule

    Common cockle

    Stor venusmussla

    CTG

    Ruditapes decussatus

    Grooved carpet shell

    Islandsmussla

    CLQ

    Arctica islandica

    Ocean quahog

    Musslor e.a.i.

    CLX

    Bivalvia

    Clams n.e.i.

    Knivmusslor

    RAZ

    Solen spp.

    Razor clams

    Liten venusmussla

    CTS

    Venerupis pullastra

    Carpet shell

    Randig venusmussla

    SVE

    Chamelea gallina

    Striped venus

    ...

    CLV

    Veneridae

    Venus clams n.e.i.

    ...

    MAT

    Mactridae

    Mactra surf clams n.e.i.

    ...

    KFA

    Circomphalus casina

    Chamber venus

    ...

    GKL

    Glycymeris glycymeris

    Common European bittersweet

    Knivmusslor

    DON

    Donax spp.

    Donax clams

    Hjärtmusslor e.a.i.

    COZ

    Cardiidae

    Cockles n.e.i.

    ...

    LVC

    Laevicardium crassum

    Norwegian egg cockle

    ...

    LPZ

    Patella spp.

    Limpets n.e.i.

    Havsöron e.a.i.

    ABX

    Haliotis spp.

    Abalones n.e.i.

    ...

    GAS

    Gastropoda

    Gastropods n.e.i.

    ...

    ULV

    Spisula ovalis

    Oval surf clam

    ...

    TWL

    Tellina spp.

    Tellins n.e.i.

    Sepiabläckfisk

    CTC (*)

    Sepia officinalis

    Common cuttlefish

    Vanliga bläckfiskar; havspilar

    SQC (*)

    Loligo spp.

    Common squids

    Nordlig stjärtfenad bläckfisk

    SQI (*)

    Illex illecebrosus

    Short-finned squid

    Åttaarmade bläckfiskar e.a.i.

    ULT

    Octopodidae

    Octopuses n.e.i.

    Bläckfiskar e.a.i.

    SQU (*)

    Loliginidae, Ommastrephidae

    Squids n.e.i.

    Sepiabläckfiskar e.a.i.

    CTL (*)

    Sepiidae, Sepiolidae

    Cuttlefishes n.e.i.

    Flygbläckfisk

    SQE (*)

    Todarodes Sagittatus

    European flying squid

    ...

    CEP

    Cephalopoda

    Cephalopods n.e.i.

    Blötdjur e.a.i.

    MOL

    ex Mollusca

    Marine molluscs n.e.i.

    Vanlig sjöstjärna

    STH

    Asterias rubens

    Starfish

    Sjöstjärnor e.a.i.

    STF

    Asteroidea

    Starfishes n.e.i.

    Ätlig sjöborre

    URS

    Echinus esculentus

    Sea urchin

    Sjöborre

    URM

    Paracentrotus lividus

    Stony sea urchin

    Sjöborrar e.a.i.

    URX

    Echinoidea

    Sea urchins n.e.i.

    Sjögurkor e.a.i.

    CUX

    Holothuroidea

    Sea cucumbers n.e.i.

    Tagghudingar e.a.i.

    ECH

    Echinodermata

    Echinoderms n.e.i.

    Sjöpung

    SSG

    Microcosmus sulcatus

    Grooved sea squirt

    Sjöpungar e.a.i.

    SSX

    Ascidiacea

    Sea squirts n.e.i.

    Dolksvans

    HSC

    Limulus polyphemus

    Horseshoe crab

    Ryggradslösa vattendjur e.a.i.

    INV

    ex Invertebrata

    Aquatic invertebrates n.e.i.

    Brunalger

    SWB

    Phaeophyceae

    Brown seaweeds

    Karragener

    IMS

    Chondrus crispus

    Carragheen

    Gelidium

    GEL

    Gelidium spp.

    Gelidium spp.

    Gigartiner

    GIG

    Gigartina spp.

    Gigartina spp.

    Kalkformiga rödalger; stenhinna

    LIT

    Lithothamnium spp.

    Lithothamnion spp.

    Rödalger

    SWR

    Rhodophyceae

    Red seaweeds

    ...

    UCU

    Fucus spp.

    Wracks n.e.i.

    ...

    ASN

    Ascophyllum nodosum

    North Atlantic rockweed

    ...

    FUU

    Fucus serratus

    Toothed wrack

    ...

    UVU

    Ulva lactuca

    Sea lettuce

    Alger e.a.i.

    SWX

    ex Algae

    Seaweeds n.e.i.




    BILAGA II

    Statistiska fiskeregioner i nordatlantens östra del för vilka uppgifter ska lämnas

    Ices sektion Ia

    Ices sektion Ib

    Ices delsektion IIa 1

    Ices delsektion IIa 2

    Ices delsektion IIb 1

    Ices delsektion IIb 2

    Ices sektion IIIa

    Ices sektion IIIb, c

    Ices sektion IVa

    Ices sektion IVb

    Ices sektion IVc

    Ices delsektion Va 1

    Ices delsektion Va 2

    Ices delsektion Vb 1a

    Ices delsektion Vb 1b

    Ices delsektion Vb 2

    Ices sektion VIa

    Ices delsektion VIb 1

    Ices delsektion VIb 2

    Ices sektion VIIa

    Ices sektion VIIb

    Ices delsektion VIIc 1

    Ices delsektion VIIc 2

    Ices sektion VIId

    Ices sektion VIIe

    Ices sektion VIIf

    Ices sektion VIIg

    Ices sektion VIIh

    Ices delsektion VIIj 1

    Ices delsektion VIIj 2

    Ices delsektion VIIk 1

    Ices delsektion VIIk 2

    Ices sektion VIIIa

    Ices sektion VIIIb

    Ices sektion VIIIc

    Ices delsektion VIIId 1

    Ices delsektion VIIId 2

    Ices delsektion VIIIe 1

    Ices delsektion VIIIe 2

    Ices sektion IXa

    Ices delsektion IXb 1

    Ices delsektion IXb 2

    Ices delsektion Xa 1

    Ices delsektion Xa 2

    Ices sektion Xb

    Ices delsektion XIIa 1

    Ices delsektion XIIa 2

    Ices delsektion XIIa 3

    Ices delsektion XIIa 4

    Ices sektion XIIb

    Ices sektion XIIc

    Ices sektion XIVa

    Ices delsektion XIVb 1

    Ices delsektion XIVb 2

    BAL 22

    BAL 23

    BAL 24

    BAL 25

    BAL 26

    BAL 27

    BAL 28–1

    BAL 28–2

    BAL 29

    BAL 30

    BAL 31

    BAL 32

    Anmärkningar:

    1. De statistiska fiskeregioner för vilka ”Ices” ingår i beteckningen har bestämts och definierats av Internationella rådet för havsforskning (International Council for the Exploration of the Sea, Ices).

    2. De statistiska fiskeregioner för vilka ”BAL” ingår i beteckningen har bestämts och definierats av Fiskerikommissionen för Östersjön (International Baltic Sea Fishery Commission, BAL).

    3. Uppgifterna ska vara så detaljerade som möjligt. ”Utan uppgift” och gruppering av regioner bör användas endast när detaljerade uppgifter inte är tillgängliga. När detaljerade uppgifter lämnas ska gruppkategorierna inte användas.

    Statistiska fiskeregioner i Nordatlantens östra del

    image

    image

    image




    BILAGA III

    Beskrivning av de delområden och sektioner enligt Ices som används för fiskestatistik och reglering i Nordatlantens östra del

    Ices statistiska områden (Nordatlantens östra del)

    Alla vatten i Atlanten och Norra ishavet och anslutande farvatten som begränsas av en linje från den geografiska nordpolen längs meridianen 40o00′V till Grönlands norra kust; sedan i östlig och sydlig riktning längs Grönlands kust till en punkt vid 44o00′V; sedan rakt åt söder till 59o00′N; sedan rakt åt öster till 42o00′V; sedan rakt åt söder till 36o00′N; sedan rakt åt öster till en punkt vid 5o36′V på Spaniens kust (näset vid Punta Marroqui); sedan i nordvästlig och nordlig riktning längs Spaniens sydvästra kust, Portugals kust, Spaniens nordvästra och norra kust, Frankrikes, Belgiens, Nederländernas och Tysklands kuster till den västra ändpunkten av gränsen mellan Tyskland och Danmark; sedan längs Jyllands kust till Thyborøn; sedan åt söder och åt öster längs Limfjordens södra strand till udden vid Egensekloster; sedan åt söder längs Jyllands östra kust till den östra ändpunkten av landgränsen mellan Danmark och Tyskland; sedan längs Tysklands, Polens, Rysslands, Litauens, Lettlands, Estlands, Rysslands, Finlands, Sveriges och Norges kuster, Rysslands norra kust till Chaborovo; sedan över västra inloppet till Jugorskij Sjar-sundet; sedan åt väster och åt norr längs Vaigatj's kust; sedan över västra inloppet till Karskij Vorota-sundet; sedan åt väster och åt norr längs Novaja Zemljas sydö; sedan över västra inloppet till Matotjkin Sjar-sundet; sedan längs västra kusten av Novaja Zemljas nordö till en punkt vid 68o30′O; sedan rakt åt norr till den geografiska nordpolen.

    Detta område utgör även område 27 (Statistikområde Nordatlantens östra del) i FAO:s internationella statistiska indelning av fiskeområden.

    Ices statistiska delområde I

    De vatten som begränsas av en linje från den geografiska nordpolen längs meridianen 30o00′O till 72o00′N; sedan rakt åt väster till 26o00′O; sedan rakt åt söder till Norges kust; sedan åt öster längs Norges och Rysslands kuster till Chaborovo; sedan över västra inloppet till Jugorskij Sjar-sundet; sedan åt väster och åt norr längs Vaigatj's kust; sedan över västra inloppet till Karskij Vorota-sundet; sedan åt väster och åt norr längs Novaja Zemljas sydö; sedan över västra inloppet till Matotjkin Sjar-sundet; sedan längs västra kusten av Novaja Zemljas nordö till en punkt vid 68o30′O; sedan rakt åt norr till den geografiska nordpolen.

      Ices statistiska sektion I a

     Den del av delområde I som omges av en linje som förbinder följande koordinater:

     



    Latitud

    Longitud

    73,98 N

    33,70 O

    74,18 N

    34,55 O

    74,36 N

    35,28 O

    74,71 N

    36,38 O

    75,14 N

    37,57 O

    75,45 N

    38,31 O

    75,84 N

    39,05 O

    76,26 N

    39,61 O

    76,61 N

    41,24 O

    76,96 N

    42,81 O

    76,90 N

    43,06 O

    76,75 N

    44,48 O

    75,99 N

    43,51 O

    75,39 N

    43,18 O

    74,82 N

    41,73 O

    73,98 N

    41,56 O

    73,17 N

    40,66 O

    72,20 N

    40,51 O

    72,26 N

    39,76 O

    72,62 N

    38,96 O

    73,04 N

    37,74 O

    73,37 N

    36,61 O

    73,56 N

    35,70 O

    73,98 N

    33,70 O

      Ices statistiska sektion I b

     Den del av delområde I som ligger utanför sektion I a.

    Ices statistiska delområde II

    De vatten som begränsas av en linje från den geografiska nordpolen längs meridianen 30o00′O till 72o00′N; sedan rakt åt väster till 26o00′O; sedan rakt åt söder till Norges kust; sedan åt väster och åt sydväst längs Norges kust till 62o00′N; sedan rakt åt väster till 4o00′V; sedan rakt åt norr till 63o00′N; sedan rakt åt väster till 11o00′ V; sedan rakt åt norr till den geografiska nordpolen.

      Ices statistiska sektion II a

     De vatten som begränsas av en linje från Norges kust vid 62o00′N; sedan rakt åt väster till 4o00′V; sedan rakt åt norr till 63o00′N; sedan rakt åt väster till 11o00′V; sedan rakt åt norr till 72o30′N; sedan rakt åt öster till 30o00′O; sedan rakt åt söder till 72o00′N; sedan rakt åt väster till 26o00′O; sedan rakt åt söder till Norges kust; sedan åt väster och åt sydväst längs Norges kust till utgångspunkten.

     

     Ices statistiska delsektion II a 1

     Den del av sektion II a som omges av en linje som förbinder följande koordinater:

     



    Latitud

    Longitud

    73,50 N

    0,20 V

    73,50 N

    7,21 O

    73,45 N

    7,28 O

    73,14 N

    7,83 O

    72,76 N

    8,65 O

    72,49 N

    9,33 O

    72,31 N

    9,83 O

    72,18 N

    10,29 O

    71,98 N

    9,94 O

    71,91 N

    9,70 O

    71,64 N

    8,75 O

    71,36 N

    7,93 O

    71,13 N

    7,42 O

    70,79 N

    6,73 O

    70,17 N

    5,64 O

    69,79 N

    5,01 O

    69,56 N

    4,74 O

    69,32 N

    4,32 O

    69,10 N

    4,00 O

    68,86 N

    3,73 O

    68,69 N

    3,57 O

    68,46 N

    3,40 O

    68,23 N

    3,27 O

    67,98 N

    3,19 O

    67,77 N

    3,16 O

    67,57 N

    3,15 O

    67,37 N

    3,18 O

    67,18 N

    3,24 O

    67,01 N

    3,31 O

    66,84 N

    3,42 O

    66,43 N

    3,27 O

    66,39 N

    3,18 O

    66,23 N

    2,79 O

    65,95 N

    2,24 O

    65,64 N

    1,79 O

    65,38 N

    1,44 O

    65,32 N

    1,26 O

    65,08 N

    0,72 O

    64,72 N

    0,04 O

    64,43 N

    0,49 V

    64,84 N

    1,31 V

    64,92 N

    1,56 V

    65,13 N

    2,17 V

    65,22 N

    2,54 V

    65,39 N

    3,19 V

    65,47 N

    3,73 V

    65,55 N

    4,19 V

    65,59 N

    4,56 V

    65,69 N

    5,58 V

    65,96 N

    5,60 V

    66,22 N

    5,67 V

    66,47 N

    5,78 V

    67,09 N

    6,25 V

    67,61 N

    6,62 V

    67,77 N

    5,33 V

    67,96 N

    4,19 V

    68,10 N

    3,42 V

    68,33 N

    2,39 V

    68,55 N

    1,56 V

    68,86 N

    0,61 V

    69,14 N

    0,08 O

    69,44 N

    0,68 O

    69,76 N

    1,18 O

    69,97 N

    1,46 O

    70,21 N

    1,72 O

    70,43 N

    1,94 O

    70,63 N

    2,09 O

    70,89 N

    2,25 O

    71,14 N

    2,35 O

    71,35 N

    2,39 O

    71,61 N

    2,38 O

    71,83 N

    2,31 O

    72,01 N

    2,22 O

    72,24 N

    2,06 O

    72,43 N

    1,89 O

    72,60 N

    1,68 O

    72,75 N

    1,48 O

    72,99 N

    1,08 O

    73,31 N

    0,34 O

    73,50 N

    0,20 V

     Ices statistiska delsektion II a 2

     Den del av sektion II a som inte tillhör delsektion II a 1.

      Ices statistiska sektion II b

     De vatten som begränsas av en linje från den geografiska nordpolen längs meridianen 30o00′O till 73o30′N; sedan rakt åt väster till 11o00′V; sedan rakt åt norr till den geografiska nordpolen.

     

     Ices statistiska delsektion II b 1

     Den del av sektion II b som omges av en linje som förbinder följande koordinater:

     



    Latitud

    Longitud

    73,50 N

    7,21 O

    73,50 N

    0,20 V

    73,60 N

    0,48 V

    73,94 N

    1,88 V

    74,09 N

    2,70 V

    74,21 N

    5,00 V

    74,50 N

    4,38 V

    75,00 N

    4,29 V

    75,30 N

    4,19 V

    76,05 N

    4,30 V

    76,18 N

    4,09 V

    76,57 N

    2,52 V

    76,67 N

    2,10 V

    76,56 N

    1,60 V

    76,00 N

    0,80 O

    75,87 N

    1,12 O

    75,64 N

    1,71 O

    75,21 N

    3,06 O

    74,96 N

    4,07 O

    74,86 N

    4,55 O

    74,69 N

    5,19 O

    74,34 N

    6,39 O

    74,13 N

    6,51 O

    73,89 N

    6,74 O

    73,60 N

    7,06 O

    73,50 N

    7,21 O

     Ices statistiska delsektion II b 2

     Den del av sektion II b som inte tillhör delsektion II b 1.

    Ices statistiska delområde III

    De vatten som begränsas av en linje från Norges kust vid 7o00′O; sedan rakt åt söder till 57o30′N; sedan rakt åt öster till 8o00′O; sedan rakt åt söder till 57o00′N; sedan rakt åt öster till Danmarks kust; sedan längs Jyllands nordvästra och östra kust till Hals; sedan över östra inloppet till Limfjorden till Egensekloster; sedan åt söder längs Jyllands kust till östra ändpunkten av gränsen mellan Danmark och Tyskland; sedan längs Tysklands, Polens, Rysslands, Litauens, Lettlands, Estlands, Rysslands, Finlands, Sveriges och Norges kuster till utgångspunkten.

      Ices statistiska sektion III a

     De vatten som begränsas av en linje från Norges kust vid 7o00′O; sedan rakt åt söder till 57o30′N; sedan rakt åt öster till 8o00′O; sedan rakt åt söder till 57o00′N; sedan rakt åt öster till Danmarks kust; sedan längs Jyllands nordvästra och östra kust till Hals; sedan över östra inloppet till Limfjorden till Egensekloster; sedan åt söder längs Jyllands kust till Hasenørhoved; sedan över Stora Bält till Gniben; sedan längs Själlands norra kust till Gilbjerg hoved; sedan över norra inloppet till Öresund till Kullen på Sveriges kust; sedan åt öster och norr längs Sveriges västra kust och Norges södra kust till utgångspunkten.

      Ices statistiska sektion III b och c

     De vatten som begränsas av en linje från Hasenørhoved på Jyllands östra kust; sedan över Stora Bält till Gniben på Själlands västra kust; sedan längs Själlands kust till Gilbjerg hoved; sedan över norra inloppet till Öresund till Kullen på Sveriges kust; sedan åt söder längs Sveriges kust till Falsterbo fyr; sedan över södra inloppet till Öresund till Stevns fyr; sedan längs Själlands sydöstra kust; sedan över östra inloppet till Storströmmen; sedan längs Falsters östra kust till Gedser; sedan till Darsser Ort på Tysklands kust; sedan åt sydväst längs Tysklands kust och Jyllands östra kust till utgångspunkten.

     Ices statistiska delsektion 22 (BAL 22)

     De vatten som begränsas av en linje från Hasenørhoved på Jyllands östra kust (56o09′N, 10o44′O) till Gniben på Själlands västra kust (56o01′N, 11o18′O); sedan längs Själlands västra och södra kust till en punkt vid 12o00′O; sedan rakt åt söder till Falster; sedan längs Falsters östra kust till Gedser Odde (54o34′N, 11o58′O); sedan rakt åt öster till 12o00′O; sedan rakt åt söder till Tysklands kust; sedan åt sydväst längs Tysklands kust och Jyllands östkust till utgångspunkten.

     Ices statistiska delsektion 23 (BAL 23)

     De vatten som begränsas av en linje från Gilbjerg hoved på Själlands norra kust (56o08′N, 12o18′O) till Kullen på Sveriges kust (56o18′N, 12o28′O); sedan åt söder längs Sveriges kust till Falsterbo fyr (55o23′N, 12o50′O); sedan över södra inloppet till Öresund till Stevns fyr (55o19′N, 12o29′O) på Själlands kust; sedan åt norr längs Själlands östra kust till utgångspunkten.

     Ices statistiska delsektion 24 (BAL 24)

     De vatten som begränsas av en linje från Stevns fyr (55o19′N, 12o29′O) på Själlands östra kust över södra inloppet till Öresund till Falsterbo fyr (55o23′N, 12o50′O) på Sveriges kust; sedan längs Sveriges södra kust till Sandhammarens fyr (55o24′N, 14o12′O); sedan till Hammerodde fyr på Bornholms norra kust (55o18′N, 14o47′O); sedan längs Bornholms västra och södra kuster till en punkt vid 15o00′O; sedan rakt åt söder till Polens kust; sedan åt väster längs Polens och Tysklands kuster till en punkt vid 12o00′O; sedan rakt norrut till en punkt vid 54o34′N, 12o00′O; sedan rakt åt väster till Gedser Odde (54o34′N, 11o58′O); sedan längs Falsters östra och norra kuster till en punkt vid 12o00′O; sedan rakt åt norr till Själlands södra kust; sedan åt väster och norr längs Själlands västra kust till utgångspunkten.

     Ices statistiska delsektion 25 (BAL 25)

     De vatten som begränsas av en linje från Sveriges östra kust vid 56o30′N; sedan rakt åt öster till Ölands västra kust; sedan runt Ölands södra udde till en punkt på Ölands östra kust vid 56o30′N; sedan rakt åt öster till 18o00′O; sedan rakt åt söder till Polens kust; sedan åt väster längs Polens kust till en punkt vid 15o00′O; sedan rakt åt norr till Bornholm; sedan längs Bornholms södra och västra kust till Hammerodde fyr (55o18′N, 14o47′O); sedan till Sandhammarens fyr på Sveriges södra kust (55o24′N, 14o12′O); sedan åt norr längs Sveriges östra kust till utgångspunkten.

     Ices statistiska delsektion 26 (BAL 26)

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt vid 56o30′N, 18o00′O; sedan rakt åt öster till Lettlands västra kust; sedan åt söder längs Lettlands, Litauens, Rysslands och Polens kuster till en punkt på polska kusten vid 18o00′O; sedan åt norr till utgångspunkten.

     Ices statistiska delsektion 27 (BAL 27)

     De vatten som begränsas av en linje från Sveriges östra fastlandskust vid 59o41′N, 19o00′O; sedan rakt åt söder till Gotlands norra kust; sedan åt söder längs Gotlands västra kust till en punkt vid 57o00′N; sedan rakt åt väster till 18o00′O; sedan rakt åt söder till 56o30′N; sedan rakt åt väster till Ölands östra kust; sedan runt Ölands södra udde till en punkt på Ölands västra kust vid 56o30′N; sedan rakt åt väster till Sveriges kust; sedan åt norr längs Sveriges östra kust till utgångspunkten.

     Ices statistiska delsektion 28 (BAL 28)

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt vid 58o30′N, 19o00′O; sedan rakt åt öster till Ösels västra kust; sedan runt Ösels norra kust till en punkt på Ösels östra kust vid 58o30′N; sedan rakt åt öster till Estlands kust; sedan åt söder längs Estlands och Lettlands västra kust till en punkt vid 56o30′N; sedan rakt åt väster till 18o00′O; sedan rakt åt norr till 57o00′N; sedan rakt åt öster till Gotlands västra kust; sedan åt norr till en punkt på Gotlands norra kust vid 19o00′O; sedan åt norr till utgångspunkten.

     

     Ices statistiska delsektion 28–1 (BAL 28,1)

     Det område som i väster begränsas av en linje från Ovisi fyr (57o34.1234’N, 21o42.9574’O) på Lettlands västkust till södra delen av Loode neem (57o57.4760’N, 21o58.2789’O) på Ösel; sedan åt söder till Sörves sydligaste udde och sedan åt nordost längs Ösels östkust; och i norr av en linje från 58o30.0’N, 23o13.2’O till 58o30.0’N, 23o41′O.

     Ices statistiska delsektion 28–2 (BAL 28,2)

     Den del av delsektionen 28 som ligger utanför delsektionen 28–1.

     Ices statistiska delsektion 29 (BAL 29)

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt på Sveriges östra fastlandskust vid 60o30′N rakt åt öster till Finska fastlandskusten; sedan åt söder längs Finlands västra och södra kust till en punkt på södra fastlandskusten vid 23o00′O; sedan rakt åt söder till 59o00′N; sedan rakt åt öster till Estlands fastlandskust; sedan åt söder längs Estlands västra kust till en punkt vid 58o30′N; sedan rakt åt väster till Ösels östra kust; sedan runt Ösels norra kust till en punkt på Ösels västra kust vid 58o30′N; sedan rakt åt väster till 19o00′O; sedan rakt åt norr till en punkt på Sveriges östra fastlandskust vid 59o41′N; sedan åt norr längs Sveriges östra kust till utgångspunkten.

     Ices statistiska delsektion 30 (BAL 30)

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt på Sveriges östra kust vid 63o30′N rakt åt öster till Finska fastlandskusten; sedan åt söder längs Finlands kust till en punkt vid 60o30′N; sedan rakt åt väster till Sveriges fastlandskust; sedan åt norr längs Sveriges östra kust till utgångspunkten.

     Ices statistiska delsektion 31 (BAL 31)

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt på Sveriges östra kust vid 63o30′N; sedan åt norr och runt Bottenvikens strandlinje till en punkt på Finlands fastlandskust vid 63o30′N; sedan rakt åt väster till utgångspunkten.

     Ices statistiska delsektion 32 (BAL 32)

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt på Finlands södra kust vid 23o00′O; sedan åt öster och runt Finska vikens strandlinje till en punkt på Estlands västra kust vid 59o00′N; sedan rakt åt väster till 23o00′O; sedan åt norr till utgångspunkten.

    Ices statistiska delområde IV

    De vatten som begränsas av en linje från en punkt på Norges kust vid 62o00′N; sedan rakt åt väster till 4o00′V; sedan rakt åt söder till Skottlands kust; sedan åt öster och söder längs Skottlands och Englands kuster till en punkt vid 51o00′N; sedan rakt åt öster till Frankrikes kust; sedan åt nordost längs Frankrikes, Belgiens, Nederländernas och Tysklands kuster till den västra ändpunkten av gränsen mellan Tyskland och Danmark; sedan längs västra Jyllands kust till Thyborøn; sedan åt söder och åt öster längs Limfjordens södra strand till udden vid Egensekloster; sedan över Limfjordens östra inlopp till Hals; sedan åt väster längs Limfjordens norra strand till Agger Tanges sydligaste udde; sedan åt norr längs Jyllands västra kust till en punkt vid 57o00′N; sedan rakt åt väster till 8o00′O; sedan rakt åt norr till 57o30′N; sedan rakt åt väster till 7o00′O; sedan rakt åt norr till Norges kust; sedan åt nordväst längs Norges kust till utgångspunkten.

      Ices statistiska sektion IVa

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt på Norges kust vid 62o00′N; sedan rakt åt väster till 3o00′V; sedan rakt åt söder till Skottlands kust; sedan åt öster och åt söder längs Skottlands kust; till en punkt vid 57o30′N; sedan rakt åt öster till 7o00′O; sedan rakt åt norr till Norges kust; sedan åt nordväst längs Norges kust till utgångspunkten.

      Ices statistiska sektion IVb

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt på Danmarks väst kust vid 57o00′N; sedan rakt åt väster till 8o00′O; sedan rakt åt norr till 57o30′N; sedan rakt åt väster till Skottlands kust; sedan åt söder längs Skottlands och Englands kuster till en punkt vid 53o30′N; sedan rakt åt öster till Tysklands kust; sedan åt nordost längs Jyllands kust till Thyborøn; sedan åt söder och åt öster längs Limfjordens södra strand till udden vid Egensekloster; sedan över Limfjordens östra inlopp till Hals; sedan åt väster längs Limfjordens norra strand till Agger Tanges sydligaste udde; sedan åt norr längs Jyllands västra kust till utgångspunkten.

      Ices statistiska sektion IVc

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt på Tysklands västkust vid 53o30′N; sedan rakt åt väster till Englands kust; sedan åt söder till en punkt vid 51o00′N; sedan rakt åt öster till Frankrikes kust; sedan åt nordost längs Frankrikes, Belgiens, Nederländernas och Tysklands kuster till utgångspunkten.

    Ices statistiska delområde V

    De vatten som begränsas av en linje från en punkt vid 68o00′N, 11o00′V; sedan rakt åt väster till 27o00′V; sedan rakt åt söder till 62o00′N; sedan rakt åt öster till 15o00′V; sedan rakt åt söder till 60o00′N; sedan rakt åt öster till 5o00′V; sedan rakt åt norr till 60o30′N; sedan rakt åt öster till 4o00′V; sedan rakt åt norr till 63o00′N; sedan rakt åt väster till 11o00′V; sedan åt norr till utgångspunkten.

      Ices statistiska sektion Va

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt vid 68o00′N, 11o00′V; sedan rakt åt väster till 27o00′V; sedan rakt åt söder till 62o00′N; sedan rakt åt öster till 15o00′V; sedan rakt åt norr till 63o00′N; sedan rakt åt öster till 11o00′V; sedan åt norr till utgångspunkten.

     

     Ices statistiska delsektion Va 1

     Området i den rektangel som avgränsas med hjälp av följande koordinater:

     



    Latitud

    Longitud

    63,00 N

    24,00 V

    62,00 N

    24,00 V

    62,00 N

    27,00 V

    63,00 N

    27,00 V

    63,00 N

    24,00 V

     Ices statistiska delsektion Va 2

     Den del av sektion Va som inte tillhör delsektion Va 1.

      Ices statistiska sektion Vb

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt vid 63o00′N, 4o00′V; sedan rakt åt väster till 15o00′V; sedan rakt åt söder till 60o00′N; sedan rakt åt öster till 5o00′V; sedan rakt åt norr till 60o00′N; sedan rakt åt väster till 4o00′V; sedan åt norr till utgångspunkten.

     

     Ices statistiska sektion Vb 1

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt vid 63o00′N, 4o00′V; sedan rakt åt väster till 15o00′V; sedan rakt åt söder till 60o00′N; sedan rakt åt öster till 10o00′V; sedan rakt åt norr till 61o30′N; sedan rakt åt öster till 8o00′V; sedan längs en diagonal till en punkt vid 61o15′N, 7o30′V; sedan rakt åt söder till 60o30′N; sedan rakt åt väster till 8o00′V; sedan rakt åt söder till 60o00′N; sedan rakt åt öster till 5o00′V; sedan rakt åt norr till 60o30′N; sedan rakt åt öster till 4o00′V; sedan åt norr till utgångspunkten.

     

     Ices statistiska delsektion Vb 1a

     Den del av delsektion Vb 1 som omges av en linje som förbinder följande koordinater:

     



    Latitud

    Longitud

    60,49 N

    15,00 V

    60,71 N

    13,99 V

    60,15 N

    13,29 V

    60,00 N

    13,50 V

    60,00 N

    15,00 V

    60,49 N

    15,00 V

     Ices statistiska delsektion Vb 1 b

     Den del av delsektion Vb 1 som inte tillhör delsektion Vb 1a.

     Ices statistiska sektion Vb 2

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt vid 60o00′N, 10o00′V; sedan rakt åt norr till 61o30′N; sedan rakt åt öster till 8o00′V; sedan längs en diagonal till en punkt vid 61o15′N, 7o30′V; sedan rakt åt söder till 60o30′N; sedan rakt åt väster till 8o00′V; sedan rakt åt söder till 60o00′N; sedan rakt åt väster till utgångspunkten.

    Ices statistiska delområde VI

    De vatten som begränsas av en linje från en punkt på Skottlands nordkust vid 4o00′V; sedan rakt åt norr till 60o30′N; sedan rakt åt väster till 5o00′V; sedan rakt åt söder till 60o00′N; sedan rakt åt väster till 18o00′V; sedan rakt åt söder till 54o30′N; sedan rakt åt öster till Irlands kust; sedan åt norr och åt öster längs Irlands och Nordirlands kuster till en punkt på Nordirlands östkust vid 55o00′N; sedan rakt åt öster till Skottlands kust; sedan åt norr längs Skottlands västra kust till utgångspunkten.

      Ices statistiska sektion VIa

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt på Skottlands nordkust vid 4o00′V; sedan rakt åt norr till 60o30′N; sedan rakt åt väster till 5o00′V; sedan rakt åt söder till 60o00′N; sedan rakt åt väster till 12o00′V; sedan rakt åt söder till 54o30′N; sedan rakt åt öster till Irlands kust; sedan åt norr och åt öster längs Irlands och Nordirlands kuster till en punkt på Nordirlands östkust vid 55o00′N; sedan rakt åt öster till Skottlands kust; sedan åt norr längs Skottlands västra kust till utgångspunkten.

      Ices statistiska sektion VIb

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt vid 60o00′N, 12o00′V; sedan rakt åt väster till 18o00′V; sedan rakt åt söder till 54o30′N; sedan rakt åt öster till 12o00′V; sedan åt norr till utgångspunkten.

     

     Ices statistiska delsektion VIb 1

     Den del av sektion VIb som omges av en linje som förbinder följande koordinater:

     



    Latitud

    Longitud

    54,50 N

    18,00 V

    60,00 N

    18,00 V

    60,00 N

    13,50 V

    60,15 N

    13,29 V

    59,65 N

    13,99 V

    59,01 N

    14,57 V

    58,51 N

    14,79 V

    57,87 N

    14,88 V

    57,01 N

    14,63 V

    56,57 N

    14,34 V

    56,50 N

    14,44 V

    56,44 N

    14,54 V

    56,37 N

    14,62 V

    56,31 N

    14,72 V

    56,24 N

    14,80 V

    56,17 N

    14,89 V

    56,09 N

    14,97 V

    56,02 N

    15,04 V

    55,95 N

    15,11 V

    55,88 N

    15,19 V

    55,80 N

    15,27 V

    55,73 N

    15,34 V

    55,65 N

    15,41 V

    55,57 N

    15,47 V

    55,50 N

    15,54 V

    55,42 N

    15,60 V

    55,34 N

    15,65 V

    55,26 N

    15,70 V

    55,18 N

    15,75 V

    55,09 N

    15,79 V

    55,01 N

    15,83 V

    54,93 N

    15,87 V

    54,84 N

    15,90 V

    54,76 N

    15,92 V

    54,68 N

    15,95 V

    54,59 N

    15,97 V

    54,51 N

    15,99 V

    54,50 N

    15,99 V

    54,50 N

    18,00 V

     Ices statistiska delsektion VIb 2

     Den del av sektion VIb som inte tillhör delsektion VIb 1.

    Ices statistiska delområde VII

    De vatten som begränsas av en linje från en punkt på Irlands västkust vid 54o30′N; sedan rakt åt väster till 18o00′V; sedan rakt åt söder till 48o00′N; sedan rakt åt öster till Frankrikes kust; sedan åt norr och nordost längs Frankrikes kust till en punkt vid 51o00′N; sedan rakt åt väster till Englands sydostkust; sedan åt väster och åt norr längs Englands, Wales och Skottlands kuster till en punkt på Skottlands västkust vid 55o00′N; sedan rakt åt väster till Nordirlands kust; sedan åt norr och väster längs Nordirlands och Irlands kuster till utgångspunkten.

      Ices statistiska sektion VIIa

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt på Skottlands västkust vid 55o00′N; sedan rakt åt väster till Nordirlands kust; sedan åt söder längs Nordirlands och Irlands kuster till en punkt på Irlands sydostkust vid 52o00′N; sedan rakt åt öster till Wales kust; sedan åt nordost och åt norr längs Wales, Englands och Skottlands kuster till utgångspunkten.

      Ices statistiska sektion VIIb

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt på Irlands västkust vid 54o30′N; sedan rakt åt väster till 12o00′V; sedan rakt åt söder till 52o30′N; sedan rakt åt öster till Irlands kust; sedan åt norr längs Irlands västra kust till utgångspunkten.

      Ices statistiska sektion VIIc

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt vid 54o30′N, 12o00′V; sedan rakt åt väster till 18o00′V; sedan rakt åt söder till 52o30′N; sedan rakt åt öster till 12o00′V; sedan åt norr till utgångspunkten.

     

     Ices statistiska delsektion VIIc 1

     Den del av sektion VIIc som omges av en linje som förbinder följande koordinater:

     



    Latitud

    Longitud

    54,50 N

    15,99 V

    54,42 N

    15,99 V

    54,34 N

    16,00 V

    54,25 N

    16,01 V

    54,17 N

    16,01 V

    54,08 N

    16,01 V

    53,99 N

    16,00 V

    53,91 N

    15,99 V

    53,82 N

    15,97 V

    53,74 N

    15,96 V

    53,66 N

    15,94 V

    53,57 N

    15,91 V

    53,49 N

    15,90 V

    53,42 N

    15,89 V

    53,34 N

    15,88 V

    53,26 N

    15,86 V

    53,18 N

    15,84 V

    53,10 N

    15,88 V

    53,02 N

    15,92 V

    52,94 N

    15,95 V

    52,86 N

    15,98 V

    52,77 N

    16,00 V

    52,69 N

    16,02 V

    52,61 N

    16,04 V

    52,52 N

    16,06 V

    52,50 N

    16,06 V

    52,50 N

    18,00 V

    54,50 N

    18,00 V

    54,50 N

    15,99 V

     Ices statistiska delsektion VIIc 2

     Den del av sektion VIIc som inte tillhör delsektion VIIc 1.

      Ices statistiska sektion VIId

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt på Frankrikes västkust vid 51o00′N; sedan rakt åt väster till Englands kust; sedan åt väster längs Englands sydkust till 2o00′V; sedan åt söder till Frankrikes kust vid Cap de la Hague; sedan åt nordost längs Frankrikes kust till utgångspunkten.

      Ices statistiska sektion VIIe

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt på Englands sydkust vid 2o00′V; sedan åt söder och väster längs Englands kust till en punkt på sydvästkusten vid 50o00′N; sedan rakt åt väster till 7o00′V; sedan rakt åt söder till 49o30′N; sedan rakt åt öster till 5o00′V; sedan rakt åt söder till 48o00′N; sedan rakt åt öster till Frankrikes kust; sedan åt norr och nordost längs Frankrikes kust till Cap de la Hague; sedan åt norr till utgångspunkten.

      Ices statistiska sektion VIIf

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt på Wales sydkust vid 5o00′V; sedan rakt åt söder till 51o00′N; sedan rakt åt väster till 6o00′V; sedan rakt åt söder till 50o30′N; sedan rakt åt väster till 7o00′V; sedan rakt åt söder till 50o00′N; sedan rakt åt öster till Englands kust; sedan längs Englands sydvästkust och Wales sydkust till utgångspunkten.

      Ices statistiska sektion VIIg

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt på Wales västkust vid 52o00′N; sedan rakt åt väster till Irlands sydostkust; sedan åt sydväst längs Irlands kust till en punkt vid 9o00′väst; sedan rakt åt söder till 50o00′N; sedan rakt åt öster till 7o00′V; sedan rakt åt norr till 50o30′N; sedan rakt åt öster till 6o00′V; sedan rakt åt norr till 51o00′N; sedan rakt åt öster till 5o00′V; sedan rakt åt norr till Wales södra kust; sedan åt nordväst längs Wales kust till utgångspunkten.

      Ices statistiska sektion VIIh

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt vid 50o00′N, 7o00′V; sedan rakt åt väster till 9o00′V; sedan rakt åt söder till 48o00′N; sedan rakt åt öster till 5o00′V; sedan rakt åt norr till 49o30′N; sedan rakt åt väster till 7o00′V; sedan åt norr till utgångspunkten.

      Ices statistiska sektion VIIj

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt på Irlands västkust vid 52o30′N; sedan rakt åt väster till 12o00′V; sedan rakt åt söder till 48o00′N; sedan rakt åt öster till 9o00′V; sedan rakt åt norr till Irlands södra kust; sedan åt norr längs Irlands kust till utgångspunkten.

     

     Ices statistiska delsektion VIIj 1

     Den del av sektion VIIj som omges av en linje som förbinder följande koordinater:

     



    Latitud

    Longitud

    48,43 N

    12,00 V

    48,42 N

    11,99 V

    48,39 N

    11,87 V

    48,36 N

    11,75 V

    48,33 N

    11,64 V

    48,30 N

    11,52 V

    48,27 N

    11,39 V

    48,25 N

    11,27 V

    48,23 N

    11,14 V

    48,21 N

    11,02 V

    48,19 N

    10,89 V

    48,17 N

    10,77 V

    48,03 N

    10,68 V

    48,00 N

    10,64 V

    48,00 N

    12,00 V

    48,43 N

    12,00 V

     Ices statistiska delsektion VIIj 2

     Den del av sektion VIIj som inte tillhör delsektion VIIj 1.

      Ices statistiska sektion VIIk

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt vid 52o30′N, 12o00′V; sedan rakt åt väster till 18o00′V; sedan rakt åt söder till 48o00′N; sedan rakt åt öster till 12o00′V; sedan åt norr till utgångspunkten.

     

     Ices statistiska delsektion VIIk 1

     Den del av sektion VIIk som omges av en linje som förbinder följande koordinater:

     



    Latitud

    Longitud

    48,00 N

    18,00 V

    52,50 N

    18,00 V

    52,50 N

    16,06 V

    52,44 N

    16,07 V

    52,36 N

    16,08 V

    52,27 N

    16,09 V

    52,19 N

    16,09 V

    52,11 N

    16,09 V

    52,02 N

    16,08 V

    51,94 N

    16,07 V

    51,85 N

    16,07 V

    51,77 N

    16,05 V

    51,68 N

    16,04 V

    51,60 N

    16,02 V

    51,52 N

    15,99 V

    51,43 N

    15,96 V

    51,34 N

    15,93 V

    51,27 N

    15,90 V

    51,18 N

    15,86 V

    51,10 N

    15,82 V

    51,02 N

    15,77 V

    50,94 N

    15,73 V

    50,86 N

    15,68 V

    50,78 N

    15,63 V

    50,70 N

    15,57 V

    50,62 N

    15,52 V

    50,54 N

    15,47 V

    50,47 N

    15,42 V

    50,39 N

    15,36 V

    50,32 N

    15,30 V

    50,24 N

    15,24 V

    50,17 N

    15,17 V

    50,10 N

    15,11 V

    50,03 N

    15,04 V

    49,96 N

    14,97 V

    49,89 N

    14,89 V

    49,82 N

    14,82 V

    49,75 N

    14,74 V

    49,69 N

    14,65 V

    49,62 N

    14,57 V

    49,56 N

    14,48 V

    49,50 N

    14,39 V

    49,44 N

    14,30 V

    49,38 N

    14,22 V

    49,32 N

    14,13 V

    49,27 N

    14,04 V

    49,21 N

    13,95 V

    49,15 N

    13,86 V

    49,10 N

    13,77 V

    49,05 N

    13,67 V

    49,00 N

    13,57 V

    48,95 N

    13,47 V

    48,90 N

    13,37 V

    48,86 N

    13,27 V

    48,81 N

    13,17 V

    48,77 N

    13,07 V

    48,73 N

    12,96 V

    48,69 N

    12,85 V

    48,65 N

    12,74 V

    48,62 N

    12,64 V

    48,58 N

    12,54 V

    48,55 N

    12,43 V

    48,52 N

    12,32 V

    48,49 N

    12,22 V

    48,46 N

    12,11 V

    48,43 N

    12,00 V

    48,00 N

    18,00 V

     Ices statistiska delsektion VIIk 2

     Den del av sektion VIIk som inte tillhör delsektion VIIk 1.

    Ices statistiska delområde VIII

    De vatten som begränsas av en linje från en punkt på Frankrikes västkust vid 48o00′N; sedan rakt åt väster till 18o00′V; sedan rakt åt söder till 43o00′N; sedan rakt åt öster till Spaniens västra kust; sedan åt norr längs Spaniens och Frankrikes kuster till utgångspunkten.

      Ices statistiska sektion VIIIa

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt på Frankrikes västkust vid 48o00′N; sedan rakt åt väster till 8o00′V; sedan rakt åt söder till 47o30′N; sedan rakt åt öster till 6o00′V; sedan rakt åt söder till 47o00′N; sedan rakt åt öster till 5o00′V; sedan rakt åt söder till 46o00′N; sedan rakt åt öster till Frankrikes kust; sedan åt nordväst längs Frankrikes kust till utgångspunkten.

      Ices statistiska sektion VIIIb

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt på Frankrikes västkust vid 46o00′N; sedan rakt åt väster till 4o00′V; sedan rakt åt söder till 45o30′N; sedan rakt åt öster till 3o00′V; sedan rakt åt söder till 44o30′N; sedan rakt åt öster till 2o00′V; sedan rakt åt söder till Spaniens norra kust; sedan längs Spaniens norra kust och Frankrikes västra kust till utgångspunkten.

      Ices statistiska sektion VIIIc

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt på Spaniens nordkust vid 2o00′V; sedan rakt åt norr till 44o30′N; sedan rakt åt väster till 11o00′V; sedan rakt åt söder till 43o00′N; sedan rakt åt öster till Spaniens västra kust; sedan åt norr och öster längs Spaniens kust till utgångspunkten.

      Ices statistiska sektion VIIId

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt vid 48o00′N, 8o00′V; sedan rakt åt väster till 11o00′V; sedan rakt åt söder till 44o30′N; sedan rakt åt öster till 3o00′V; sedan rakt åt norr till 45o30′N; sedan rakt åt väster till 4o00′V; sedan rakt åt norr till 46o00′N; sedan rakt åt väster till 5o00′V; sedan rakt åt norr till 47o00′N; sedan rakt åt väster till 6o00′V; sedan rakt åt norr till 47o30′N; sedan rakt åt väster till 8o00′V; sedan åt norr till utgångspunkten.

     

     Ices statistiska delsektion VIIId 1

     Den del av sektion VIIId som omges av en linje som förbinder följande koordinater:

     



    Latitud

    Longitud

    48,00 N

    11,00 V

    48,00 N

    10,64 V

    47,77 N

    10,37 V

    47,45 N

    9,89 V

    46,88 N

    9,62 V

    46,34 N

    10,95 V

    46,32 N

    11,00 V

    48,00 N

    11,00 V

     Ices statistiska delsektion VIIId 2

     Den del av sektion VIIId som inte tillhör delsektion VIIId 1.

      Ices statistiska sektion VIIIe

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt vid 48o00′N, 11o00′V; sedan rakt åt väster till 18o00′V; sedan rakt åt söder till 43o00′N; sedan rakt åt öster till 11o00′V; sedan åt norr till utgångspunkten.

     

     Ices statistiska delsektion VIIIe 1

     Den del av sektion VIIIe som omges av en linje som förbinder följande koordinater:

     



    Latitud

    Longitud

    43,00 N

    18,00 V

    48,00 N

    18,00 V

    48,00 N

    11,00 V

    46,32 N

    11,00 V

    44,72 N

    13,31 V

    44,07 N

    13,49 V

    43,00 N

    13,80 V

     Ices statistiska delsektion VIIIe 2

     Den del av sektion VIIIe som inte tillhör delsektion VIIIe 1.

    Ices statistiska delområde IX

    De vatten som begränsas av en linje från en punkt på Spaniens nordvästkust vid 43o00′N; sedan rakt åt väster till 18o00′V; sedan rakt åt söder till 36o00′N; sedan rakt åt öster till en punkt vid 5o36′V på Spaniens södra kust (näset vid Punta Marroqui); sedan åt nordväst längs Spaniens sydvästra kust, Portugals kust och Spaniens nordvästra kust till utgångspunkten.

      Ices statistiska sektion IXa

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt på Spaniens nordvästra kust vid 43o00′N; sedan rakt åt väster till 11o00′V; sedan rakt åt söder till 36o00′N; sedan rakt åt öster till en punkt vid 5o36′V på Spaniens södra kust (näset vid Punta Marroqui); sedan åt nordväst längs Spaniens sydvästra kust, Portugals kust och Spaniens nordvästra kust till utgångspunkten.

      Ices statistiska sektion IXb

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt vid 43o00′N, 11o00′V; sedan rakt åt väster till 18o00′V; sedan rakt åt söder till 36o00′N; sedan rakt åt öster till 11o00′V; sedan åt norr till utgångspunkten.

     

     Ices statistiska delsektion IXb 1

     Den del av sektion IXb som omges av en linje som förbinder följande koordinater:

     



    Latitud

    Longitud

    43,00 N

    18,00 V

    43,00 N

    13,80 V

    42,88 N

    13,84 V

    42,04 N

    13,64 V

    41,38 N

    13,27 V

    41,13 N

    13,27 V

    40,06 N

    13,49 V

    38,75 N

    13,78 V

    38,17 N

    13,69 V

    36,03 N

    12,73 V

    36,04 N

    15,30 V

    36,02 N

    17,90 V

    36,00 N

    18,00 V

    43,00 N

    18,00 V

     Ices statistiska delsektion IXb 2

     Den del av sektion IXb som inte tillhör delsektion IXb 1.

    Ices statistiska delområde X

    De vatten som begränsas av en linje från en punkt vid 48o00′N, 18o00′V; sedan rakt åt väster till 42o00′V; sedan rakt åt söder till 36o00′N; sedan rakt åt öster till 18o00′V; sedan åt norr till utgångspunkten.

      Ices statistiska sektion Xa

     Den del av delområde X som ligger söder om 43oN.

     

     Ices statistiska delsektion Xa 1

     Den del av sektion Xa som omges av en linje som förbinder följande koordinater:

     



    Latitud

    Longitud

    36,00 N

    18,00 V

    36,00 N

    22,25 V

    37,58 N

    20,62 V

    39,16 N

    21,32 V

    40,97 N

    23,91 V

    41,35 N

    24,65 V

    41,91 N

    25,79 V

    42,34 N

    28,45 V

    42,05 N

    29,95 V

    41,02 N

    35,11 V

    40,04 N

    35,26 V

    38,74 N

    35,48 V

    36,03 N

    31,76 V

    36,00 N

    32,03 V

    36,00 N

    42,00 V

    43,00 N

    42,00 V

    43,00 N

    18,00 V

    36,00 N

    18,00 V

     Ices statistiska delsektion Xa 2

     Den del av sektion Xa som inte tillhör delsektion Xa 1.

      Ices statistiska sektion Xb

     Den del av delområde X som ligger norr om 43oN.

    Ices statistiska delområde XII

    De vatten som begränsas av en linje från en punkt vid 62o00′N, 15o00′V; sedan rakt åt väster till 27o00′V; sedan rakt åt söder till 59o00′N; sedan rakt åt väster till 42o00′V; sedan rakt åt söder till 48o00′N; sedan rakt åt öster till 18o00′V; sedan rakt åt norr till 60o00′N; sedan rakt åt öster till 15o00′V; sedan åt norr till utgångspunkten.

      Ices statistiska sektion XIIa

     Den del av delområde XII som omges av en linje som förbinder följande koordinater:

     



    Latitud

    Longitud

    62,00 N

    15,00 V

    62,00 N

    27,00 V

    59,00 N

    27,00 V

    59,00 N

    42,00 V

    52,50 N

    42,00 V

    52,50 N

    18,00 V

    54,50 N

    18,00 V

    54,50 N

    24,00 V

    60,00 N

    24,00 V

    60,00 N

    18,00 V

    60,00 N

    15,00 V

    62,00 N

    15,00 V

     

     Ices statistiska delsektion XIIa 1

     Den del av sektion XIIa som omges av en linje som förbinder följande koordinater:

     



    Latitud

    Longitud

    52,50 N

    42,00 V

    56,55 N

    42,00 V

    56,64 N

    41,50 V

    56,75 N

    41,00 V

    56,88 N

    40,50 V

    57,03 N

    40,00 V

    57,20 N

    39,50 V

    57,37 N

    39,00 V

    57,62 N

    38,50 V

    57,78 N

    38,25 V

    57,97 N

    38,00 V

    58,26 N

    37,50 V

    58,50 N

    37,20 V

    58,63 N

    37,00 V

    59,00 N

    36,77 V

    59,00 N

    27,00 V

    60,85 N

    27,00 V

    60,69 N

    26,46 V

    60,45 N

    25,09 V

    60,37 N

    23,96 V

    60,22 N

    23,27 V

    60,02 N

    21,76 V

    60,00 N

    20,55 V

    60,05 N

    18,65 V

    60,08 N

    18,00 V

    60,00 N

    18,00 V

    60,00 N

    24,00 V

    54,50 N

    24,00 V

    54,50 N

    18,00 V

    52,50 N

    18,00 V

    52,50 N

    42,00 V

     Ices statistiska delsektion XIIa 2

     Den del av sektion XIIa som omges av en linje som förbinder följande koordinater:

     



    Latitud

    Longitud

    60,00 N

    20,55 V

    60,00 N

    15,00 V

    60,49 N

    15,00 V

    60,44 N

    15,22 V

    60,11 N

    17,32 V

    60,05 N

    18,65 V

    60,00 N

    20,55 V

     Ices statistiska delsektion XIIa 3

     Den del av sektion XIIa som omges av en linje som förbinder följande koordinater:

     



    Latitud

    Longitud

    59,00 N

    42,00 V

    56,55 N

    42,00 V

    56,64 N

    41,50 V

    56,75 N

    41,00 V

    56,88 N

    40,50 V

    57,03 N

    40,00 V

    57,20 N

    39,50 V

    57,37 N

    39,00 V

    57,62 N

    38,50 V

    57,78 N

    38,25 V

    57,97 N

    38,00 V

    58,26 N

    37,50 V

    58,63 N

    37,00 V

    59,00 N

    36,77 V

    59,00 N

    42,00 V

     Ices statistiska delsektion XIIa 4

     Den del av sektion XII a som omges av en linje som förbinder följande koordinater:

     



    Latitud

    Longitud

    62,00 N

    27,00 V

    60,85 N

    27,00 V

    60,69 N

    26,46 V

    60,45 N

    25,09 V

    60,37 N

    23,96 V

    60,22 N

    23,27 V

    60,02 N

    21,76 V

    60,00 N

    20,55 V

    60,05 N

    18,65 V

    60,11 N

    17,32 V

    60,44 N

    15,22 V

    60,49 N

    15,00 V

    62,00 N

    15,00 V

    62,00 N

    27,00 V

      Ices statistiska sektion XIIb

     Den del av delområde XII som omges av en linje som förbinder följande koordinater:

     



    Latitud

    Longitud

    60,00 N

    18,00 V

    54,50 N

    18,00 V

    54,50 N

    24,00 V

    60,00 N

    24,00 V

    60,00 N

    18,00 V

      Ices statistiska sektion XIIc

     Den del av delområde XII som omges av en linje som förbinder följande koordinater:

     



    Latitud

    Longitud

    52,50 N

    42,00 V

    48,00 N

    42,00 V

    48,00 N

    18,00 V

    52,50 N

    18,00 V

    52,50 N

    42,00 V

    Ices statistiska delområde XIV

    De vatten som begränsas av en linje från den geografiska nordpolen längs meridianen 40o00′V till Grönlands norra kust; sedan åt öster och söder längs Grönlands kust till en punkt vid 44o00′V; sedan rakt åt söder till 59o00′N; sedan rakt åt öster till 27o00′V; sedan rakt åt norr till 68o00′N; sedan rakt åt öster till 11o00′V; sedan rakt åt norr till den geografiska nordpolen.

      Ices statistiska sektion XIVa

     De vatten som begränsas av en linje från den geografiska nordpolen längs meridianen 40o00′V till Grönlands norra kust; sedan åt öster och söder längs Grönlands kust till en punkt vid Kap Savary på 68o30′N; sedan rakt åt söder längs meridianen 27o00′V till 68o00′N; sedan rakt åt öster till 11o00′V; sedan rakt åt norr till den geografiska nordpolen.

      Ices statistiska sektion XIVb

     De vatten som begränsas av en linje från en punkt på Grönlands sydkust vid 44o00′V; sedan rakt åt söder till 59o00′N; sedan rakt åt öster till 27o00′V; sedan rakt norrut till en punkt vid Kap Savary på 68o30′N; sedan åt sydväst längs Grönlands kust till utgångspunkten.

     

     Ices statistiska delsektion XIVb 1

     Den del av sektion XIVb som omges av en linje som förbinder följande koordinater:

     



    Latitud

    Longitud

    59,00 N

    27,00 V

    59,00 N

    36,77 V

    59,35 N

    36,50 V

    59,50 N

    36,35 V

    59,75 N

    36,16 V

    60,00 N

    35,96 V

    60,25 N

    35,76 V

    60,55 N

    35,50 V

    60,75 N

    35,37 V

    61,00 N

    35,15 V

    61,25 N

    34,97 V

    61,50 N

    34,65 V

    61,60 N

    34,50 V

    61,75 N

    34,31 V

    61,98 N

    34,00 V

    62,25 N

    33,70 V

    62,45 N

    33,53 V

    62,50 N

    33,27 V

    62,56 N

    33,00 V

    62,69 N

    32,50 V

    62,75 N

    32,30 V

    62,87 N

    32,00 V

    63,03 N

    31,50 V

    63,25 N

    31,00 V

    63,31 N

    30,86 V

    63,00 N

    30,61 V

    62,23 N

    29,87 V

    61,79 N

    29,25 V

    61,44 N

    28,61 V

    61,06 N

    27,69 V

    60,85 N

    27,00 V

    59,00 N

    27,00 V

     Ices statistiska delsektion XIVb 2

     Den del av sektion XIVb som inte tillhör delsektion XIVb 1.




    BILAGA IV

    Format för fångstuppgifter för Nordatlantens östra del

    Magnetiska databärare

    Magnetband: Nio spår med densitet 1 600 eller 6 250 BPI och EBCDIC eller ASCII-kodning, helst utan etiketter för dataposterna. Om posterna har etiketter ska filslutsmarkering göras.

    Disketter: Disketter formaterade för MS-DOS 3,5”720 KB eller 1,4 MB eller 5,25” 360 KB eller 1,2 MB.

    Kodformat



    Byteposition

    Rubrik

    Anmärkning

    1-4

    Land (3-bokstavskod enl. ISO)

    T.ex. FRA = Frankrike

    5-6

    År

    T.ex. 90 = 1990

    7-8

    FAO:s huvudområde för fiske

    27 = Nordatlantens östra del

    9-15

    Sektion

    T.ex. IV a = Ices sektion IV a

    16-18

    Art

    3-bokstavskod

    19-26

    Fångst

    Ton

    Anmärkningar:

    a) Alla numeriska fält ska vara högerjusterade med inledande blanksteg. Alla alfanumeriska fält ska vara vänsterjusterade med avslutande blanksteg.

    b) Fångsten ska anges motsvarande hel färskvikt av det som landas avrundat till närmaste ton.

    c) Fångst (byte 19 till 26) som är mindre än en halv enhet ska anges som ”- 1”.

    d) Saknas uppgift (byte 19 till 26) om fångstens storlek ska ”- 2” anges.




    BILAGA V

    Format för inlämnande av fångstuppgifter för nordöstra Atlanten på magnetiska lagringsmedia

    A.   Kodformat

    Uppgifterna ska inlämnas som poster av olika längd med ett kolon (:) mellan postens fält. Följande fält ska ingå i varje post:



    Fält

    Anmärkningar

    Land

    3-bokstavskod för land (t.ex. FRA = Frankrike)

    År

    T.ex. 2001 eller 01

    FAO-fiskeområde

    27 = Nordöstra Atlanten

    Avdelning

    T.ex. IVa = Ices underavdelning IVa

    Art

    3-bokstavskod för identifikation

    Fångst

    Ton

    a) Fångsten ska anges i landningar omräknat till närmast liggande ton i levande vikt.

    b) Fångstmängder mindre än en halv enhet ska registreras som”- I”.

    c) Landskoder:



    Österrike

    AUT

    Belgien

    BEL

    Bulgarien

    BGR

    Cypern

    CYP

    Tjeckien

    CZE

    Tyskland

    DEU

    Danmark

    DNK

    Spanien

    ESP

    Estland

    EST

    Finland

    FIN

    Frankrike

    FRA

    Förenade kungariket

    GBR

    England och Wales

    GBRA

    Skottland

    GBRB

    Nordirland

    GBRC

    Grekland

    GRC

    ▼M1

    Kroatien

    HRV

    ▼B

    Ungern

    HUN

    Irland

    IRL

    Island

    ISL

    Italien

    ITA

    Litauen

    LTU

    Luxemburg

    LUX

    Lettland

    LVA

    Malta

    MLT

    Nederländerna

    NLD

    Norge

    NOR

    Polen

    POL

    Portugal

    PRT

    Rumänien

    ROU

    Slovakien

    SVK

    Slovenien

    SVN

    Sverige

    SWE

    Turkiet

    TUR

    B.   Metod för överföring av uppgifter till Europeiska kommissionen

    Uppgifterna ska i görligaste mån överföras i elektroniskt format (t.ex. som e-postbilaga).

    Om detta ej är möjligt kan inlämning i form av en fil på en 3.5” HD-diskett accepteras.




    BILAGA VI

    Upphävd förordning och ändringar av denna i kronologisk ordning



    Rådets förordning (EEG) nr 3880/91

    (EGT L 365, 31.12.1991, s. 1)

     

    Kommissionens förordning (EG) nr 1637/2001

    (EGT L 222, 17.8.2001, s. 20)

     

    Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 1882/2003

    (EUT L 284, 31.10.2003, s. 1)

    Endast bilaga I.4

    Kommissionens förordning (EG) nr 448/2005

    (EUT L 74, 19.3.2005, s. 5)

     




    BILAGA VII

    Jämförelsetabell



    Förordning (EEG) nr 3880/91

    Denna förordning

    Artikel 1

    Artikel 1

    Artikel 2

    Artikel 2

    Artikel 3

    Artikel 3

    Artikel 4 första stycket

    Artikel 4 första stycket

    Artikel 4 andra stycket

    Artikel 4 andra stycket

    Artikel 4 tredje stycket

    Artikel 5.1 och 5.2

    Artikel 5.1 och 5.2

    Artikel 5.3

    Artikel 6.1 och 6.2

    Artikel 6.1 och 6.2

    Artikel 6.3

    Artikel 6.4

    Artikel 6.3

    Artikel 7

    Artikel 7

    Artikel 8

    Bilaga I

    Bilaga I

    Bilaga II

    Bilaga II

    Bilaga III

    Bilaga III

    Bilaga IV

    Bilaga IV

    Bilaga V

    Bilaga VI

    Bilaga VII



    ( 1 ) Europaparlamentets yttrande avgivet den 17 juni 2008 (ännu ej offentliggjort i EUT) och rådets beslut av den 26 februari 2009.

    ( 2 ) EGT L 365, 31.12.1991, s. 1.

    ( 3 ) Se bilaga VI.

    ( 4 ) EGT L 227, 12.8.1981, s. 21.

    ( 5 ) Avtal i form av skriftväxling mellan Europeiska ekonomiska gemenskapen och Internationella havsforskningsrådet (EGT L 149, 10.6.1987, s. 14).

    ( 6 ) EGT L 378, 31.12.1982, s. 24.

    ( 7 ) EGT L 184, 17.7.1999, s. 23.

    ( 8 ) Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 223/2009 av den 11 mars 2009 om europeisk statistik och om upphävande av Europaparlamentets och rådets förordning (EG, Euratom) nr 1101/2008 om utlämnande av insynsskyddade statistiska uppgifter till Europeiska gemenskapernas statistikkontor, rådets förordning (EG) nr 322/97 om gemenskapsstatistik och rådets beslut 89/382/EEG, Euratom om inrättande av en kommitté för Europeiska gemenskapernas statistiska program (EUT L 87, 31.3.2009, s. 164).

    Top