EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document C:2011:312:FULL

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, C 312, 25 octombrie 2011


Display all documents published in this Official Journal
 

ISSN 1977-1029

doi:10.3000/19771029.C_2011.312.ron

Jurnalul Oficial

al Uniunii Europene

C 312

European flag  

Ediţia în limba română

Comunicări şi informări

Anul 54
25 octombrie 2011


Informarea nr.

Cuprins

Pagina

 

I   Rezoluții, recomandări și avize

 

RECOMANDĂRI

 

Comisia Europeană

2011/C 312/01

Recomandarea Comisiei din 21 octombrie 2011 privind inițiativa de programare în comun din domeniul cercetării Europa urbană – schimbări urbane la nivel global, soluții comune la nivel european

1

 

IV   Informări

 

INFORMĂRI PROVENIND DE LA INSTITUȚIILE, ORGANELE ȘI ORGANISMELE UNIUNII EUROPENE

 

Comisia Europeană

2011/C 312/02

Rata de schimb a monedei euro

4

 

INFORMĂRI PROVENIND DE LA STATELE MEMBRE

2011/C 312/03

Lista agențiilor internaționale de control și supraveghere (denumite în continuare agenții de supraveghere) autorizate de către statele membre în conformitate cu anexa VIII la Regulamentul (CE) nr. 612/2009 (Această listă o înlocuiește pe cea publicată în JO C 215, 10.8.2010, p. 14)

5

 

V   Anunțuri

 

PROCEDURI ADMINISTRATIVE

 

Comisia Europeană

2011/C 312/04

Cerere de propuneri în cadrul programului de lucru Idei din 2012 al celui de Al șaptelea program-cadru al CE pentru activități de cercetare, de dezvoltare tehnologică și demonstrative

9

 

Comitetul Economic și Social European

2011/C 312/05

Invitație adresată instituțiilor academice pentru a-și exprima interesul de a participa la Comitetul consultativ mixt CARIFORUM-CE în temeiul deciziei Consiliului privind poziția Comunității referitoare la participarea în cadrul Comitetului consultativ CARIFORUM-CE prevăzută în Acordul de parteneriat economic între statele CARIFORUM, pe de o parte, și Comunitatea Europeană și statele membre ale acesteia, pe de altă parte, și privind selecția reprezentanților organizațiilor situate în partea CE

10

2011/C 312/06

Invitație adresată organizațiilor neguvernamentale pentru a-și exprima interesul de a participa la Comitetul consultativ mixt CARIFORUM-CE în temeiul Deciziei Consiliului privind poziția Comunității referitoare la participarea în cadrul Comitetului consultativ CARIFORUM-CE prevăzută în Acordul de parteneriat economic între statele CARIFORUM, pe de o parte, și Comunitatea Europeană și statele membre ale acesteia, pe de altă parte, și privind selecția reprezentanților organizațiilor situate în partea CE

11

 

PROCEDURI REFERITOARE LA PUNEREA ÎN APLICARE A POLITICII ÎN DOMENIUL CONCURENȚEI

 

Comisia Europeană

2011/C 312/07

Notificare prealabilă a unei concentrări (Cazul COMP/M.6357 – Koninklijke Philips/Indal Group) ( 1 )

12

 


 

(1)   Text cu relevanță pentru SEE

RO

 


I Rezoluții, recomandări și avize

RECOMANDĂRI

Comisia Europeană

25.10.2011   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

C 312/1


RECOMANDAREA COMISIEI

din 21 octombrie 2011

privind inițiativa de programare în comun din domeniul cercetării „Europa urbană – schimbări urbane la nivel global, soluții comune la nivel european”

2011/C 312/01

COMISIA EUROPEANĂ,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, în special articolul 181,

întrucât:

(1)

Dezvoltarea durabilă a zonelor urbane din Europa este o problemă societală majoră, în condițiile intensificării unor tendințe globale, precum urbanizarea. Potrivit previziunilor, până în 2050 aproape 70 la sută din populația planetei va locui la oraș, comparativ cu circa 50 la sută în prezent (1). În cazul Europei, proporția este și mai mare: se așteaptă ca aproximativ 83 la sută din populație (aproape 557 de milioane de persoane) să locuiască la oraș în 2050.

(2)

Urbanizarea implică o gamă largă de probleme interconectate, inclusiv privațiuni sociale și segregare, extindere urbană și aglomerarea traficului, probleme de siguranță și securitate, degradarea mediului, poluare și efectele schimbărilor climatice. Aceste evoluții supun societatea unor presiuni și reprezintă o provocare fără precedent pentru rezistența, gestionarea și guvernanța sistemelor urbane din Europa și din lume.

(3)

În același timp, Europa ar trebui să se folosească de avantajele urbanizării spațiului. Zonele urbane sunt motoarele creșterii economice în Europa. Aglomerațiile urbane și rețelele de orașe au devenit avanposturi ale dezvoltării, nu numai din perspectivă socioeconomică, ci și din punct de vedere tehnologic și geopolitic. Orașele sunt la rândul lor poluri ale inovării, în care cunoștințele, politica și practica se reunesc pentru a crea idei inovatoare, pentru a utiliza noile tehnologii și pentru a beneficia de perspective inedite în ceea ce privește provocările cu care se confruntă dezvoltarea urbană, motoarele acesteia și soluțiile la problemele aferente. Există, de asemenea, tot mai multe dovezi în sprijinul ideii că rețelele de centre urbane majore, denumite adesea „orașe mondiale”, exercită o influență tot mai mare pe scena internațională, fiind în același timp necesar să se recunoască importanța orașelor mici și mijlocii, datorită impactului acestora, în special în materie de dezvoltare regională. Europa se caracterizează printr-o densitate urbană ridicată și printr-un număr ridicat de orașe mici și mijlocii, ale căror atuuri trebuie avute în vedere din punct de vedere economic, social și cultural.

(4)

Strategia Europa 2020 propune trei priorități care se sprijină și se potențează reciproc – creștere inteligentă, creștere durabilă și creștere favorabilă incluziunii (2). Dezvoltarea urbană durabilă ar putea contribui în mod semnificativ la atingerea acestor obiective. În cadrul inițiativei emblematice „O Uniune a inovării”, prezentată în Comunicarea Comisiei din 6 octombrie 2010„Inițiativă emblematică a strategiei Europa 2020 – O Uniune a inovării” (3), unul dintre parteneriatele pentru inovare potențiale se referă la „orașele inteligente și locuibile care combină eficiența energetică, transportul curat și internetul de mare viteză”. Orașele pot contribui la creșterea favorabilă incluziunii, în special prin combaterea polarizării sociale și a sărăciei, prin evitarea segregării sociale și prin abordarea aspectelor legate de îmbătrânire. Platforma europeană de combatere a sărăciei și a excluziunii sociale (4) își propune să atingă obiectivul UE de reducere a numărului de persoane afectate de sărăcie și excluziune socială cu cel puțin 20 de milioane până în 2020. Aceasta va ajuta la identificarea bunelor practici și la promovarea formării reciproce între administrațiile locale.

(5)

Există o nevoie urgentă de consolidare a bazei de cunoștințe privitoare la dezvoltarea urbană integrată la nivelul tuturor interfețelor de cercetare, reprezentate de economie, societate, mobilitate și ecologie, pentru a sprijini elaborarea de politici bazate pe date concrete.

(6)

Este nevoie de coordonare pentru a găsi soluții la provocările sus-menționate, pentru a profita de ocaziile existente și pentru a facilita colaborarea de calitate în domeniul cercetării, menită să ofere date științifice care să susțină ideea zonelor urbane privite ca un sistem reticular caracterizat de interdependențe pronunțate ale subsistemelor economice, tehnologice, sociale și ecologice aferente și de o perspectivă pe termen lung.

(7)

În cadrul reuniunii din 26 mai 2010 (5), Consiliul „Competitivitate” a identificat și argumentat un set de posibile inițiative de programare în comun (denumite în continuare IPC), printre care și inițiativa Urban Europe — Global Urban Challenges, Joint European Solutions („Europa urbană – schimbări urbane la nivel global, soluții comune la nivel european”), considerându-le domenii în care programarea în comun în materie de cercetare ar putea aduce un plus de valoare considerabil eforturilor fragmentate din prezent ale statelor membre, precum și inițiativelor existente ale Uniunii. În consecință, Consiliul a adoptat concluzii în care se recunoaște necesitatea de a lansa o inițiativă de programare în comun în acest domeniu, Comisia fiind invitată să contribuie la pregătirea acesteia.

(8)

Statele membre și-au confirmat participarea la această IPC prin scrisori oficiale de angajament.

(9)

Programarea în comun a cercetării cu privire la dezvoltarea urbană durabilă ar permite coordonarea cercetării și a inovării în domeniu, contribuind în mod semnificativ la constituirea unui Spațiu european de cercetare și inovare în domeniul dezvoltării urbane complet funcțional și consolidând poziția de lider a Europei și competitivitatea activității de cercetare europene în acest domeniu.

(10)

Dezvoltarea urbană este un domeniu intertematic în cadrul programelor de finanțare pentru cercetare și inovare ale Uniunii. Activitățile din cadrul acestei IPC trebuie să fie coordonate îndeaproape cu celelalte activități conexe, în contextul programelor de finanțare și al inițiativelor privitoare la cercetare și inovare existente și viitoare.

(11)

Prin urmare, în vederea atingerii obiectivelor stabilite de prezenta recomandare, statele membre trebuie să coopereze cu Comisia pentru a asigura coordonarea și dezvoltarea conlucrării cu sistemele de cercetare și inovare existente, prin explorarea inițiativelor conexe ale Comisiei, cum ar fi inițiativa „Orașe și comunități inteligente”, precum și alte inițiative conexe, evitând repetarea și suprapunerea acțiunilor.

(12)

Statele membre trebuie să raporteze regulat Comisiei cu privire la progresele înregistrate în cadrul acestei IPC, astfel încât Comisia să poată prezenta rapoarte Parlamentului European și Consiliului,

ADOPTĂ PREZENTA RECOMANDARE:

1.

Statele membre sunt încurajate să elaboreze și să păstreze o viziune comună privind modul în care cooperarea și coordonarea în domeniul cercetării la nivelul Uniunii poate contribui la o dezvoltare urbană durabilă în toate formele acesteia (6).

2.

Statele membre sunt încurajate să pună la punct o agendă strategică comună de cercetare care să stabilească nevoi și obiective de cercetare pe termen mediu și lung în domeniul dezvoltării urbane, în contextul accentuării globalizării. Agenda strategică de cercetare trebuie să includă un plan de punere în aplicare care să stabilească prioritățile și termenele și să precizeze acțiunile, instrumentele și resursele necesare pentru punerea sa în practică.

3.

Statele membre sunt încurajate să includă următoarele acțiuni în agenda strategică de cercetare și în planul de punere în aplicare:

(a)

identificarea și schimbul de informații cu privire la programele și activitățile de cercetare relevante la nivel național;

(b)

întărirea capacităților în materie de analiză prospectivă comună și de evaluare tehnologică;

(c)

efectuarea unui schimb de informații, resurse, bune practici, metodologii și orientări;

(d)

identificarea domeniilor sau a activităților de cercetare care ar beneficia de pe urma coordonării și a aprofundării coordonării;

(e)

identificarea domeniilor sau a activităților de cercetare care ar putea beneficia de pe urma cererilor comune de propuneri sau a punerii în comun a resurselor;

(f)

definirea modalităților de efectuare în comun a activităților de cercetare din domeniile enumerate la litera (e);

(g)

asigurarea coordonării și a dezvoltării conlucrării cu programele de finanțare existente și viitoare, precum și cu inițiativele privitoare la cercetare și inovare de la nivelul Uniunii, evitând suprapunerea cu inițiative existente sau viitoare ale Uniunii în acest domeniu;

(h)

luarea în calcul a nevoilor în schimbare ale orașelor și ale populației urbane în procesul de definire a obiectivelor programelor de cercetare în materie de dezvoltare urbană;

(i)

acolo unde este oportun, utilizarea în comun a infrastructurilor de cercetare existente sau crearea unor infrastructuri noi, cum ar fi bazele de date coordonate sau inventarierea și elaborarea de modele pentru studierea proceselor urbane;

(j)

încurajarea unei mai bune colaborări în cadrul sectorului public și între sectoarele public și privat, precum și a inovării deschise între diversele activități de cercetare, sectorul educației și sectoarele economice aflate în legătură cu dezvoltarea urbană, asigurând în același timp o implicare pe scară largă a părților interesate relevante, precum autoritățile locale și societatea civilă;

(k)

exportul și diseminarea cunoștințelor, a inovațiilor și a abordărilor metodologice interdisciplinare, precum și identificarea și îndepărtarea obstacolelor din calea sistemului de cercetare și inovare care împiedică ajungerea mai rapidă pe piață a soluțiilor inovatoare capabile să aducă beneficii societății;

(l)

furnizarea de informații științifice adecvate factorilor de decizie de la nivel local, regional, național și de la nivelul Uniunii;

(m)

crearea de rețele între centrele destinate cercetării urbane, inclusiv centre situate în afara Spațiului european de cercetare.

4.

Statele membre sunt încurajate să mențină și să dezvolte în continuare o structură eficientă de gestionare în comun a activităților de cercetare din domeniul cercetării pe tema problemelor asociate dezvoltării urbane, fiind autorizate să stabilească reguli, condiții și proceduri comune de cooperare și coordonare și să monitorizeze punerea în aplicare a agendei strategice de cercetare.

5.

Statele membre sunt încurajate să aplice în comun agenda strategică de cercetare prin intermediul programelor naționale de cercetare, în conformitate cu orientările privind condițiile-cadru pentru programarea în comun elaborate de Grupul la nivel înalt pentru programarea în comun din cadrul Consiliului (7).

6.

Statele membre sunt încurajate să coopereze cu Comisia în vederea explorării inițiativelor conexe ale acesteia destinate sprijinirii statelor membre la elaborarea și punerea în aplicare a agendei strategice de cercetare și coordonării IPC cu alte inițiative ale Uniunii din domeniu, precum cercetarea și dezvoltarea sprijinite de programele de finanțare pentru cercetare și inovare, în special în domeniile științelor socio-economice și umaniste, al transportului, al energiei, al mediului, al TIC, al securității, al sănătății, precum și cu alte inițiative privind cercetarea și inovarea, cum ar fi alte IPC conexe, Comunitățile cunoașterii și inovării ale EIT și Platformele tehnologice europene.

7.

Statele membre sunt încurajate să păstreze o legătură strânsă cu Forumul strategic pentru cooperare științifică și tehnologică internațională (Strategic Forum for International Science and Technology Cooperation — SFIC) (8) la elaborarea și implementarea unei posibile dimensiuni internaționale a agendei strategice de cercetare și să asigure coerența cu inițiativele SFIC împreună și în raport cu țări terțe.

8.

Statele membre sunt încurajate să informeze periodic Comisia, prin rapoarte intermediare anuale, asupra progresului înregistrat în privința acestei inițiative de programare în comun.

Adoptată la Bruxelles, 21 octombrie 2011.

Pentru Comisie

Máire GEOGHEGAN-QUINN

Membru al Comisiei


(1)  http://www.un.org/esa/population/unpop.htm

(2)  Comunicarea Comisiei „Europa 2020 – O strategie europeană pentru o creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii”, COM(2010) 2020.

(3)  COM(2010) 546.

(4)  Comunicarea Comisiei „Platforma europeană de combatere a sărăciei și a excluziunii sociale: un cadru european pentru coeziunea socială și teritorială”, Bruxelles, COM(2010) 758 final.

(5)  10246/10.

(6)  http://www.jpi-urbaneurope.eu

(7)  ERC-GPC 1311/10. Joint Programming in Research 2008-2010 and beyond — Report of the High Level Group on Joint Programming to the Council of 12 November 2010 — Annex II (Programarea în comun a cercetării pentru 2008-2010 și ulterior – Raportul către Consiliu al Grupului la nivel înalt pentru programarea în comun a cercetării din 12 noiembrie 2010 – anexa II).

(8)  Originea SFIC este legată de concluziile Consiliului din decembrie 2008, în care Consiliul a invitat statele membre și Comisia să formeze un nou parteneriat pentru cooperare științifică și tehnologică internațională. SFIC a fost înființat de Consiliu sub forma unei configurații specializate a CSEC.


IV Informări

INFORMĂRI PROVENIND DE LA INSTITUȚIILE, ORGANELE ȘI ORGANISMELE UNIUNII EUROPENE

Comisia Europeană

25.10.2011   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

C 312/4


Rata de schimb a monedei euro (1)

24 octombrie 2011

2011/C 312/02

1 euro =


 

Moneda

Rata de schimb

USD

dolar american

1,3856

JPY

yen japonez

105,45

DKK

coroana daneză

7,4452

GBP

lira sterlină

0,86910

SEK

coroana suedeză

9,1065

CHF

franc elvețian

1,2280

ISK

coroana islandeză

 

NOK

coroana norvegiană

7,6915

BGN

leva bulgărească

1,9558

CZK

coroana cehă

24,982

HUF

forint maghiar

297,40

LTL

litas lituanian

3,4528

LVL

lats leton

0,7047

PLN

zlot polonez

4,3739

RON

leu românesc nou

4,3240

TRY

lira turcească

2,5253

AUD

dolar australian

1,3320

CAD

dolar canadian

1,3938

HKD

dolar Hong Kong

10,7782

NZD

dolar neozeelandez

1,7219

SGD

dolar Singapore

1,7589

KRW

won sud-coreean

1 573,26

ZAR

rand sud-african

11,1260

CNY

yuan renminbi chinezesc

8,8343

HRK

kuna croată

7,4888

IDR

rupia indoneziană

12 261,46

MYR

ringgit Malaiezia

4,3432

PHP

peso Filipine

59,993

RUB

rubla rusească

42,7205

THB

baht thailandez

42,787

BRL

real brazilian

2,4650

MXN

peso mexican

18,8843

INR

rupie indiană

69,0380


(1)  Sursă: rata de schimb de referință publicată de către Banca Centrală Europeană.


INFORMĂRI PROVENIND DE LA STATELE MEMBRE

25.10.2011   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

C 312/5


Lista agențiilor internaționale de control și supraveghere (denumite în continuare „agenții de supraveghere”) autorizate de către statele membre în conformitate cu anexa VIII la Regulamentul (CE) nr. 612/2009

(Această listă o înlocuiește pe cea publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene C 215 din 10 august 2010, p. 14)

2011/C 312/03

1.   DISPOZIȚII GENERALE

În conformitate cu articolul 17 alineatul (1) litera (b) și alineatul (2) litera (c) din Regulamentul (CE) nr. 612/2009 al Comisiei (1), agențiile de supraveghere autorizate de către statele membre sunt autorizate să emită certificate de confirmare a descărcării și a importului de produse agricole eligibile pentru restituiri la export în țări terțe sau, cel puțin, de confirmare a sosirii acestora la destinație în țări terțe.

În plus, agențiile de supraveghere autorizate și controlate de către un stat membru în conformitate cu articolele 18-23 din Regulamentul (CE) nr. 612/2009 sau o agenție oficială a statului membru au răspunderea efectuării controalelor prevăzute la articolul 3 din Regulamentul (UE) nr. 817/2010 al Comisiei (cerințe privind bunăstarea animalelor vii din specia bovină în timpul transportului, pentru acordarea restituirilor la export).

Statele membre sunt responsabile cu autorizarea și monitorizarea acestor agenții de supraveghere.

Autorizarea unei agenții de supraveghere de către un stat membru este valabilă pentru toate statele membre. Aceasta înseamnă că certificatele emise de către agențiile de supraveghere autorizate pot fi folosite pe întreg teritoriul Comunității, indiferent de statul membru în care este situată agenția emitentă.

În scopul informării exportatorilor comunitari de produse agricole, Comisia publică periodic o listă a tuturor agențiilor de supraveghere autorizate de către statele membre. Lista anexată a fost actualizată la 1 septembrie 2011.

2.   NOTĂ

Comisia atrage atenția exportatorilor asupra următoarelor aspecte:

faptul că o anumită agenție de supraveghere se află pe listă nu garantează în mod automat acceptarea certificatelor emise de către aceasta. Probe documentare suplimentare pot fi solicitate. Se poate, de asemenea, dovedi ulterior că certificatul emis prezintă inexactități;

agențiile pot fi retrase de pe listă în orice moment. Înainte de a opta pentru o anumită agenție, exportatorilor li se recomandă așadar să verifice pe lângă autoritățile naționale [a se vedea anexa XIII la Regulamentul (CE) nr. 612/2009] dacă agenția în cauză mai este autorizată;

exportatorii pot obține de la autoritățile naționale informații suplimentare privind orice agenție autorizată de către acestea.


(1)  JO L 186, 17.7.2009, p. 1.


ANEXĂ

Lista agențiilor de supraveghere autorizate de către statele membre

DANEMARCA

Baltic Control Ltd Aarhus (1)

Sindalsvej 42 B

PO Box 2199

8240 Risskov

DANMARK

Tel. +45 86216211

Fax +45 86216255

http://www.balticcontrol.com

E-mail: baltic@balticcontrol.com

Valabilitatea autorizației: de la 21.7.2008 până la 20.7.2011 (se studiază posibilitatea reînnoirii autorizației)

GERMANIA

IPC HORMANN GmbH (1)

Independent Product-Controlling

Ernst-August-Straße 10

29664 Walsrode

DEUTSCHLAND

Tel. +49 51616-0390

Fax +49 5161603-9101

http://www.ips-hormann.com

E-mail: ipc@ipc-hormann.com

Valabilitatea autorizației: de la 1.4.2009 până la 31.3.2012

Schutter Deutschland GmbH

Speicherstadt — Block T

Alter Wandrahm 12

20457 Hamburg

DEUTSCHLAND

Tel. +49 3097660

Fax +49 321486

http://www.schutter-deutschland.de

E-mail: info@schutter-deutschland.de

Valabilitatea autorizației: de la 1.11.2010 până la 31.10.2013

SPANIA

SGS Española de Control SA (1)

C/ Trespaderne, 29

Edificio Barajas I

(Bo del Aeropuerto)

28042 Madrid

ESPAÑA

Tel. +34 913138000

Fax +34 913138080

http://www.sgs.es

E-mail: david.perez@sgs.com

Valabilitatea autorizației: de la 1.10.2008 până la 31.9.2011 [în ceea ce privește Regulamentul (CE) nr. 612/2009] și de la 22.12.2008 până la 21.12.2011 [în ceea ce privește Regulamentul (UE) nr. 817/2010]

FRANȚA

Control Union Inspections France

8 boulevard Ferdinand de Lesseps

B.P. 4077

76022 Rouen

FRANCE

Tel. +33 232102100

Fax +33 235718099

E-mail: qufrance@control-union.fr

Valabilitatea autorizației: autorizația a expirat; se studiază în prezent posibilitatea reînnoirii autorizației.

ITALIA

Società SGS Italia SpA

Sede legale: via Gasparre Gozzi 1/A

20129 Milano MI

ITALIA

Tel. +39 0273931

Fax +39 0270124630

http://www.sgs.com

E-mail: sgs.italy@sgs.com

Valabilitatea autorizației: de la 14.3.2011 până la 13.3.2014

Società Viglienzone Adriatica SpA

Sede legale: via della Moscova 38

20121 Milano MI

ITALIA

http://www.viglienzone.it

Filiale di Ravenna: c.ne Piazza d'Armi 130

48100 Ravenna RA

ITALIA

Tel. +39 0544422242 / 428839

Fax +39 0544590765

E-mail: controlli@viglienzone.it

Valabilitatea autorizației: de la 14.2.2009 până la 13.2.2012

Società Bossi & C. Transiti SpA

Via D. Fiasella 1

16121 Genova GE

ITALIA

Tel. +39 0105716

Fax +39 0105716246

E-mail: bossi@bossi-transiti.it

http://www.bossi-transiti.it

Valabilitatea autorizației: de la 15.6.2010 până la 14.6.2013

ȚĂRILE DE JOS

Control Union Nederland (1)

Boompjes 270

3011 XZ Rotterdam

NEDERLAND

PO Box 893

3000 AW Rotterdam

NEDERLAND

Tel. +31 102823390

Fax +31 104123967

E-mail: netherlands@controlunion.com

Valabilitatea autorizației: de la 1.11.2008 până la 31.10.2011

Saybolt International B.V.

Stoomloggerweg 12

3133 KT Vlaardingen

NEDERLAND

Tel. +31 104609911

Fax +31 104353600

http://www.saybolt.com

Valabilitatea autorizației: de la 1.2.2010 până la 31.1.2013

POLONIA

J.S. Hamilton Poland Ltd. Sp. z o.o.

ul. Świętojańska 134

81-404 Gdynia

POLSKA/POLAND

Tel. +48 586607720

Fax +48 586007721

http://www.hamilton.com.pl

E-mail: info@hamilton.com.pl

Valabilitatea autorizației: de la 3.12.2010 până la 25.11.2013

Polcargo International Sp. z o.o.

ul. Henryka Pobożnego 5

70-900 Szczecin

POLSKA/POLAND

Tel. +48 914418201

Fax +48 914482036

http://www.polcargo.pl

E-mail: office@polcargo.pl

Valabilitatea autorizației: de la 3.12.2010 până la 25.11.2013

SGS Polska Sp. z o.o.

ul. Bema 83

01-233 Warszawa

POLSKA/POLAND

Tel. +48 223292222

Fax +48 223292220

http://www.pl.sgs.com

E-mail: sgs.poland@sgs.com

Valabilitatea autorizației: de la 3.12.2010 până la 25.11.2013

FINLANDA

OY Lars Krogius AB (2)

Vilhonvuorenkatu 11 B 10

FI-00500 Helsinki

SUOMI/FINLAND

Tel. +358 947636300

Fax +358 947636363

E-mail: finland@krogius.com

http://www.krogius.com

Valabilitatea autorizației: de la 15.5.2009 până la 14.5.2012

REGATUL UNIT

ITS Testing Services Ltd (Intertek)

Caleb Brett House

734 London Road

West Thurrock Grays

Essex

RM20 3NL

UNITED KINGDOM

Tel. +44 1708680200

Fax +44 1708680255

E-mail: mstokes@caleb-brett.com

Valabilitatea autorizației: de la 4.4.2010 până la 4.4.2013


(1)  Societatea a fost, de asemenea, autorizată să efectueze controale în țări terțe în temeiul Regulamentului (UE) nr. 817/2010 (bunăstarea animalelor vii din specia bovină în timpul transportului).

(2)  Dreptul acestei societăți de eliberare a certificatelor este limitat la următoarele țări terțe: Rusia, Ucraina și Belarus. Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați autoritățile finlandeze.


V Anunțuri

PROCEDURI ADMINISTRATIVE

Comisia Europeană

25.10.2011   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

C 312/9


Cerere de propuneri în cadrul programului de lucru „Idei” din 2012 al celui de Al șaptelea program-cadru al CE pentru activități de cercetare, de dezvoltare tehnologică și demonstrative

2011/C 312/04

Prin prezenta se anunță lansarea unei cereri de propuneri în cadrul programului de lucru „Idei” din 2012 al celui de Al șaptelea program-cadru al Comunității Europene pentru activități de cercetare, de dezvoltare tehnologică și demonstrative (2007-2013).

Se solicită propuneri pentru următoarea cerere de propuneri. Termenul-limită și bugetul sunt indicate în textul cererii de propuneri, care este publicat pe portalul participanților.

Programul de lucru „Idei”:

Titlul cererii de propuneri

Subvenție de sinergie CEC (ERC Synergy Grant)

Codul de identificare al cererii de propuneri

ERC-2012-SyG

Prezenta cerere de propuneri se lansează în cadrul programului de lucru adoptat prin Decizia C(2011) 4961 a Comisiei din 19 iulie 2011.

Informații privind condițiile de desfășurare a procedurii de cerere de propuneri, programul de lucru și instrucțiunile pentru candidați referitoare la modalitățile de prezentare a propunerilor sunt disponibile pe site-urile relevante ale Comisiei Europene:

http://ec.europa.eu/research/participants/portal/appmanager/participants/portal


Comitetul Economic și Social European

25.10.2011   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

C 312/10


Invitație adresată instituțiilor academice pentru a-și exprima interesul de a participa la Comitetul consultativ mixt CARIFORUM-CE în temeiul deciziei Consiliului privind poziția Comunității referitoare la participarea în cadrul Comitetului consultativ CARIFORUM-CE prevăzută în Acordul de parteneriat economic între statele CARIFORUM, pe de o parte, și Comunitatea Europeană și statele membre ale acesteia, pe de altă parte, și privind selecția reprezentanților organizațiilor situate în partea CE

(2011/000/)

Articolul 232 din Acordul de parteneriat economic între statele CARIFORUM, pe de o parte, și Comunitatea Europeană și statele membre ale acesteia, pe de altă parte, instituie un Comitet consultativ mixt CARIFORUM-UE, însărcinat cu sprijinirea Consiliului CARIFORUM-CE în vederea promovării dialogului și cooperării între reprezentanții organizațiilor societății civile, inclusiv comunitatea academică, și partenerii economici și sociali.

Comitetul consultativ va promova dialogul social și civic prin consultare asupra tuturor aspectelor temelor sociale, economice, de mediu și de dezvoltare, pe măsură ce apar în contextul punerii în aplicare a acordului menționat.

Partea europeană a Comitetului consultativ va fi alcătuită din 15 membri – 9 membri reprezentând actorii socioeconomici, 4 membri reprezentând ONG-urile și 2 membri reprezentând comunitatea academică.

1.

Instituțiile academice sunt invitate să-și exprime interesul față de includerea pe o listă de organizații selectate în vederea participării la Comitetul consultativ CARIFORUM-CE (în continuare, „Comitetul”). Includerea pe această listă este deschisă tuturor instituțiilor academice care îndeplinesc cerințele prevăzute în Decizia Consiliului din 16 noiembrie 2009 (anexată).

2.

Pentru a se înregistra în vederea includerii pe listă, instituțiile academice vor trebui să furnizeze informații cu privire la locul unde își au sediul, la experiența de care dispun.

3.

Instituțiile academice care își exprimă interesul de a fi incluse pe listă trebuie să indice, de asemenea, dacă unul dintre reprezentanții lor este interesat să fie membru permanent în cadrul Comitetului. În caz afirmativ, acestea trebuie să prezinte informații cu privire la experiența de care dispune persoana propusă în domeniile acoperite de acord, precum și un curriculum vitae detaliat al acesteia. Aceste informații vor fi puse la dispoziția tuturor instituțiilor academice care au solicitat includerea pe listă. Celor incluse pe listă li se va solicita ulterior să susțină candidatura pentru postul de membru permanent al Comitetului a doi reprezentanți dintre cei care și-au manifestat interesul. Cheltuielile de călătorie și diurna aferente participării membrilor permanenți la ședințele Comitetului consultativ sunt rambursate.

4.

Instituțiile academice incluse pe listă vor fi informate de către secretariatul Comitetului cu privire la activitatea Comitetului și vor putea participa la lucrările acestuia în calitate de observatori, pe cheltuială proprie. Modalitățile de participare vor fi stabilite în Regulamentul de procedură al Comitetului.

5.

Toate cererile de înregistrare trebuie completate utilizând formularul de înregistrare de la adresa http://spportal/cariforum-eu și trebuie prezentate cel târziu la 1 decembrie 2011, ora 19.00 (ora Bruxelles-ului).

6.

Confirmarea de primire a cererii de înscriere pe listă va fi trimisă prin e-mail.


25.10.2011   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

C 312/11


Invitație adresată organizațiilor neguvernamentale pentru a-și exprima interesul de a participa la Comitetul consultativ mixt CARIFORUM-CE în temeiul Deciziei Consiliului privind poziția Comunității referitoare la participarea în cadrul Comitetului consultativ CARIFORUM-CE prevăzută în Acordul de parteneriat economic între statele CARIFORUM, pe de o parte, și Comunitatea Europeană și statele membre ale acesteia, pe de altă parte, și privind selecția reprezentanților organizațiilor situate în partea CE

2011/C 312/06

Articolul 232 din Acordul de parteneriat economic dintre statele CARIFORUM, pe de o parte, și Comunitatea Europeană și statele membre ale acesteia, pe de altă parte, instituie un Comitet consultativ CARIFORUM-CE, însărcinat cu sprijinirea Consiliului mixt CARIFORUM-CE în vederea promovării dialogului și cooperării între reprezentanții organizațiilor societății civile, inclusiv comunitatea academică, și partenerii economici și sociali.

Comitetul consultativ va promova dialogul social și civic prin consultare asupra tuturor aspectelor temelor sociale, economice, de mediu și de dezvoltare, pe măsură ce apar în contextul punerii în aplicare a acordului menționat.

Partea europeană a Comitetului consultativ va fi alcătuită din 15 membri – 9 membri reprezentând actorii socioeconomici, 4 membri reprezentând ONG-urile și 2 membri reprezentând comunitatea academică.

1.

Organizațiile neguvernamentale sunt invitate să își exprime interesul față de includerea pe o listă de organizații selectate în vederea participării la Comitetul consultativ CARIFORUM-CE (în continuare, „Comitetul”). Includerea pe această listă este deschisă tuturor organizațiilor neguvernamentale care îndeplinesc cerințele prevăzute în Decizia Consiliului din 16 noiembrie 2009 (anexată).

2.

Pentru a se înregistra în vederea includerii pe listă, organizațiile neguvernamentale vor trebui să furnizeze informații cu privire la locul unde își au sediul, la experiența de care dispun, precum și la implicarea părților interesate pe care le reprezintă.

3.

Organizațiile neguvernamentale care își exprimă interesul de a fi incluse pe listă trebuie să indice, de asemenea, dacă unul dintre reprezentanții lor este interesat să fie membru permanent în cadrul Comitetului. În caz afirmativ, acestea trebuie să prezinte informații cu privire la experiența de care dispune persoana propusă în domeniile acoperite de acord, precum și un curriculum vitae detaliat al acesteia. Aceste informații vor fi puse la dispoziția tuturor organizațiilor care au solicitat includerea pe listă. Celor incluse pe listă li se va solicita ulterior să susțină candidatura pentru postul de membru permanent al Comitetului a maximum doi reprezentanți dintre cei care și-au manifestat interesul. Cheltuielile de călătorie și diurna aferente participării membrilor permanenți la ședințele Comitetului consultativ sunt rambursate.

4.

Organizațiile incluse pe listă vor fi informate de către secretariatul Comitetului cu privire la activitatea Comitetului și vor putea participa la lucrările acestuia în calitate de observatori, pe cheltuiala proprie. Modalitățile de participare vor fi stabilite în Regulamentul de procedură al Comitetului.

5.

Toate cererile de înregistrare trebuie completate utilizând formularul de înregistrare de la adresa http://spportal/cariforum-eu și trebuie prezentate cel târziu la 1 decembrie 2011, ora 19.00 (ora Bruxelles-ului).

6.

Confirmarea de primire a cererii de înscriere pe listă va fi trimisă prin e-mail.


PROCEDURI REFERITOARE LA PUNEREA ÎN APLICARE A POLITICII ÎN DOMENIUL CONCURENȚEI

Comisia Europeană

25.10.2011   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

C 312/12


Notificare prealabilă a unei concentrări

(Cazul COMP/M.6357 – Koninklijke Philips/Indal Group)

(Text cu relevanță pentru SEE)

2011/C 312/07

1.

La data de 17 octombrie 2011, Comisia a primit, în temeiul articolului 4 din Regulamentul (CE) nr. 139/2004 al Consiliului (1), o notificare a unei concentrări propuse prin care întreprinderea Koninklijke Philips Electronics N.V. („Philips”, Țările de Jos) dobândește, în sensul articolului 3 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul privind concentrările economice, controlul asupra întregii întreprinderi Industrias Derivadas del Aluminio, SA („Indal”, Spania), prin achiziționare de acțiuni.

2.

Activitățile economice ale întreprinderilor respective sunt:

în cazul întreprinderii Philips: grup care desfășoară activități diverse în domeniile iluminatului, asistenței medicale și produselor axate pe stilul de viață al consumatorilor;

în cazul întreprinderii Indal: corpuri de iluminat profesional.

3.

În urma unei examinări prealabile, Comisia constată că tranzacția notificată ar putea intra sub incidența Regulamentului (CE) privind concentrările economice. Cu toate acestea nu se ia o decizie finală în această privință.

4.

Comisia invită părțile terțe interesate să îi prezinte eventualele observații cu privire la operațiunea propusă.

Observațiile trebuie primite de către Comisie în termen de cel mult 10 zile de la data publicării prezentei. Observațiile pot fi trimise Comisiei prin fax (+32 22964301), prin e-mail la adresa COMP-MERGER-REGISTRY@ec.europa.eu sau prin poștă, cu numărul de referință COMP/M.6357 – Koninklijke Philips/Indal Group, la următoarea adresă:

European Commission

Directorate-General for Competition

Merger Registry

J-70

1049 Bruxelles/Brussel

BELGIQUE/BELGIË


(1)  JO L 24, 29.1.2004, p. 1 [„Regulamentul (CE) privind concentrările economice”].


Top