EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document C2016/194A/01

Anunț de post vacant ECA/2016/6 — Responsabil de securitate — (Grupa de funcții AD, gradele 10-12) — Secretariatul General – Direcția Resurse umane, finanțe și servicii generale (SG1)

JO C 194A, 1.6.2016, p. 1–10 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

1.6.2016   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

CA 194/1


ANUNȚ DE POST VACANT ECA/2016/6

Responsabil de securitate

(Grupa de funcții AD, gradele 10-12)

Secretariatul General – Direcția Resurse umane, finanțe și servicii generale (SG1)

(2016/C 194 A/01)

 

CINE SUNTEM

Curtea de Conturi Europeană este instituția Uniunii Europene instituită prin tratat cu scopul de a efectua auditul finanțelor Uniunii. În calitate de auditor extern al Uniunii Europene, Curtea contribuie la îmbunătățirea gestiunii financiare a acesteia și joacă rolul de gardian independent al intereselor financiare ale contribuabililor.

Sediul Curții de Conturi se află la Luxemburg.

Echipa de securitate se ocupă de securitatea instituției și de toate măsurile de securitate și de siguranță necesare pentru clădirile acesteia, pentru deplasările în interes profesional ale personalului și pentru aspectele organizatorice legate de siguranță și securitate.

DESCRIEREA POSTULUI

Curtea de Conturi Europeană a decis să lanseze o procedură de selecție pentru ocuparea postului de responsabil de securitate, în temeiul articolului 29 alineatul (2) din Statutul funcționarilor Uniunii Europene (denumit în continuare „statutul”). Procedura de selecție se va desfășura în paralel cu procedurile interne și interinstituționale de recrutare, astfel încât să se poată ajunge la o bază mai largă de candidați.

Salariile de bază lunare pentru gradul AD 10 (treapta 1), pentru gradul AD 11 (treapta 1) și pentru gradul AD 12 (treapta 1) sunt următoarele: 8 324,49 EUR, 9 418,62 EUR și, respectiv, 10 656,56 EUR. La salariul de bază, căruia i se aplică impozitul Uniunii, dar care nu intră sub incidența impozitului național, se pot adăuga, în condițiile prevăzute de Statutul funcționarilor UE, anumite indemnizații.

PROFILUL CĂUTAT

Curtea caută un responsabil de securitate care să dețină o experiență profesională de cel puțin 10 ani și să dea dovadă atât de dinamism, cât și de o disponibilitate ridicată, inclusiv în weekenduri și în zilele de sărbători legale.

Sub autoritatea directorului direcției Resurse umane, finanțe și servicii generale, responsabilul de securitate va avea următoarele sarcini:

va răspunde de Serviciul de siguranță și securitate (în cadrul Secretariatului general);

va proceda la evaluări ale amenințărilor pentru a se asigura că sunt luate măsurile care se impun, cu eficacitate și în timp util, în domeniul procedurilor și al dispozitivelor de management de criză, inclusiv în ceea ce privește aspectele legate de evacuare;

va proceda la analize periodice ale situației și va aplica instrumente recunoscute de analiză a riscurilor;

se va ocupa de dezvoltarea relațiilor profesionale și de cooperarea cu serviciile locale de poliție și de securitate, cu omologii din alte instituții ale UE și cu serviciile de securitate din statele membre.

Această procedură de selecție este deschisă candidaților care, la data-limită stabilită pentru depunerea candidaturilor, îndeplinesc următoarele condiții:

Conform prevederilor articolului 5 din Statutul funcționarilor:

un nivel de studii care corespunde unui ciclu complet de studii universitare absolvite cu diplomă, în cazul în care durata normală a studiilor respective este de patru ani sau mai mult; sau

un nivel de studii care să corespundă unui ciclu complet de studii universitare absolvite cu diplomă și experiență profesională corespunzătoare de cel puțin un an, în cazul în care durata normală a studiilor universitare respective este de cel puțin trei ani; sau

atunci când interesul serviciului justifică acest lucru, o formare profesională de nivel echivalent.

Din motive care țin de natura postului, este necesară o bună cunoaștere a limbilor franceză și engleză; cunoașterea altor limbi constituie un avantaj.

Candidații trebuie de asemenea să posede:

experiență profesională dovedită de înalt nivel în forțele militare, de securitate sau de poliție (ofițer de rang înalt), dobândită într-unul dintre statele membre ale UE după obținerea diplomei menționate mai sus. Această experiență trebuie să fie de cel puțin 10 ani pentru gradul AD 10, de cel puțin 12 ani pentru gradul AD 11 și de cel puțin 15 ani pentru gradul AD 12;

experiență operațională practică în coordonarea de echipe responsabile de protecția personalului, a clădirilor, a activelor dintr-un anumit perimetru sau a informațiilor;

experiență profesională în elaborarea de analize și rapoarte privind amenințările;

capacitatea de a dezvolta relații profesionale cu serviciile de poliție și de securitate;

capacitatea de a putea lucra în condiții de stres și în situații dificile.

Îndeplinirea următoarelor cerințe constituie de asemenea un avantaj:

experiență dovedită în zone cu grad ridicat de risc (ambasade, consulate, organizații internaționale etc.);

experiență în tratarea de aspecte strict confidențiale;

capacitatea de a contribui la elaborarea strategiilor și a procedurilor de securitate;

formare tehnică specifică în domeniul securității;

formare (medicală) de bază pentru acordarea primului ajutor.

POLITICA ÎN MATERIE DE RECRUTARE

Curtea aplică o politică a egalității de șanse, excluzând discriminarea, și încurajează candidaturile din partea femeilor și a bărbaților provenind dintr-o bază geografică cât mai largă din rândul statelor membre ale Uniunii. Curtea pune la dispoziție măsuri de reconciliere a vieții profesionale cu cea de familie și poate oferi adaptări ale mediului de muncă pentru persoanele cu dizabilități.

CONDIȚII DE RECRUTARE

Conform articolului 28 din statut, candidații trebuie:

să fie cetățeni ai unui stat membru al Uniunii Europene;

să beneficieze de toate drepturile cetățenești;

să își fi îndeplinit toate obligațiile care le revin în temeiul legislației privind serviciul militar;

să prezinte garanțiile morale necesare exercitării atribuțiilor avute în vedere.

PROCEDURA DE SELECȚIE

Candidaturile eligibile vor fi examinate de o comisie de recrutare. În urma acestei examinări, primii 10 candidați (maximum) vor fi invitați să pregătească un studiu de caz, pe care vor trebui să îl prezinte apoi în cadrul unui interviu.

La sfârșitul acestei proceduri, comisia va întocmi o listă de rezervă cu numele, în ordine alfabetică, al celor șase candidați care îndeplinesc cel mai bine criteriile stabilite în acest anunț de post vacant.

Lista va fi valabilă până la data de 31 decembrie 2017, existând posibilitatea prelungirii ei.

DEPUNEREA CANDIDATURILOR

Candidaturile, redactate în mod obligatoriu în engleză sau în franceză, trebuie transmise pe cale electronică la următoarea adresă: vacancies@eca.europa.eu

Candidatura trebuie să menționeze la rubrica „Subiect” numărul de referință al anunțului de post vacant și trebuie să fie însoțită în mod obligatoriu de următoarele documente:

o scrisoare de motivație, maximum o pagină ;

un curriculum vitae actualizat, maximum trei pagini , elaborat pe baza modelului Europass (a se vedea: http://europass.cedefop.europa.eu);

declarația pe propria răspundere anexată la prezentul anunț, completată, datată și semnată;

două scrisori de recomandare de la locurile de muncă anterioare.

Candidaturile care nu respectă cu strictețe aceste instrucțiuni vor fi respinse.

Data-limită pentru depunerea candidaturilor este 30 iunie 2016, ora 12.00.

CERERE DE REEXAMINAREPROCEDURI DE CONTESTAREPLÂNGERI ADRESATE OMBUDSMANULUI EUROPEAN

Dacă, în orice etapă a procedurii de selecție, considerați că o decizie vă afectează în mod negativ, puteți recurge la următoarele mijloace:

CERERE DE REEXAMINARE A DECIZIILOR LUATE DE COMITETUL DE PRESELECȚIE

În termen de zece zile de la data scrisorii care notifică o decizie luată de comitetul de preselecție, puteți trimite o cerere scrisă de reexaminare a respectivei decizii, prezentând motivele cererii dumneavoastră. Aceasta trebuie să fie trimisă la următoarea adresă: vacancies@eca.europa.eu

PROCEDURA DE CONTESTARE

Puteți depune o reclamație împotriva unei decizii a autorității împuternicite să facă numiri, în temeiul articolului 90 alineatul (2) din Statutul funcționarilor Uniunii Europene, în termen de trei luni de la data comunicării deciziei, la adresa:

European Court of Auditors

Secretary-General

12, rue Alcide de Gasperi

L-1615 Luxembourg

LUXEMBOURG

Puteți introduce o acțiune în justiție, în temeiul articolului 91 din statut, la adresa:

European Union Civil Service Tribunal

Rue du Fort Niedergrünewald

L-2925 Luxembourg

LUXEMBOURG

PLÂNGERI ADRESATE OMBUDSMANULUI EUROPEAN

La fel ca oricare alt cetățean al Uniunii, puteți adresa o plângere Ombudsmanului European, la adresa:

The European Ombudsman

1 avenue du Président Robert Schuman – BP 403

67001 Strasbourg Cedex

FRANȚA

în temeiul articolului 228 alineatul (1) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene și în conformitate cu condițiile stipulate în Decizia 94/262/CESE, CE, Euratom a Parlamentului European din 9 martie 1994 privind statutul și condițiile generale pentru exercitarea funcțiilor Ombudsmanului (1).

Se atrage atenția candidaților asupra faptului că plângerile adresate Ombudsmanului European nu întrerup termenul prevăzut la articolul 90 alineatul (2) și la articolul 91 din statut pentru depunerea unor reclamații sau pentru introducerea unor acțiuni la Tribunalul Funcției Publice a Uniunii Europene în temeiul articolului 270 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene.

PROTECȚIA DATELOR

Conform articolului 7 alineatul (3) din Regulamentul (CE) nr. 45/2001 al Parlamentului European și al Consiliului din 18 decembrie 2000 privind protecția persoanelor fizice cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal de către instituțiile și organele comunitare și privind libera circulație a acestor date (2), Curtea prelucrează datele cu caracter personal numai în scopurile care au determinat transferul.


(1)  JO L 113, 4.5.1994, p. 15.

(2)  JO L 8, 12.1.2001, p. 1.


Image

Image

Image

Image

Image

Image


Top