Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document C2012/074/09

    Cerere de propuneri – DG ENTR NR. 30-G-ENT-CIP-12-E-N01C051 – Programul „Erasmus pentru tineri antreprenori”

    JO C 74, 13.3.2012, p. 14–15 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    13.3.2012   

    RO

    Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

    C 74/14


    Cerere de propuneri – DG ENTR NR. 30-G-ENT-CIP-12-E-N01C051

    Programul „Erasmus pentru tineri antreprenori”

    2012/C 74/09

    1.   Obiective și descriere

    Prezenta cerere de propuneri are rolul de a ajuta noii antreprenori din țările participante (1) să își îmbogățească experiența, să învețe și să își creeze o rețea de contacte prin petrecerea unor perioade de timp în alte țări participante, în întreprinderile unor oameni de afaceri experimentați. Obiectivul general al acestui program este de a dezvolta spiritul antreprenorial, internaționalizarea și competitivitatea noilor antreprenori potențiali și a celor care conduc microîntreprinderi și întreprinderi mici nou-înființate în țările participante. Această activitate se adresează persoanelor care intenționează să înființeze o întreprindere și antreprenorilor care au înființat recent o întreprindere.

    Cererea va sprijini acțiunile organizațiilor care administrează programul la nivel local prin favorizarea și facilitarea mobilității noilor antreprenori.

    2.   Candidați eligibili

    Orice entitate publică sau privată care își desfășoară activitatea în sectorul sprijinirii întreprinderilor poate participa la prezenta cerere de propuneri. Sunt incluse aici, în special:

    entități publice responsabile sau active în domeniul afacerilor economice, al întreprinderilor, al sprijinului pentru întreprinderi sau în alte domenii conexe;

    camere de comerț și industrie, camere de meserii sau organisme similare;

    organizații de sprijin pentru întreprinderi, centre de susținere a întreprinderilor nou-înființate, incubatoare de afaceri;

    asociații profesionale și rețele de susținere a întreprinderilor;

    entități publice și private care oferă servicii de sprijin pentru întreprinderi.

    Candidații pot să acționeze în mod individual sau în cadrul unui consorțiu (parteneriat). Un consorțiu trebuie să fie format din cel puțin două entități juridice independente, din una sau mai multe țări participante.

    Candidații trebuie să fie stabiliți în una dintre țările participante (a se vedea lista din nota de subsol).

    3.   Bugetul și durata proiectului

    Bugetul total alocat cofinanțării proiectelor se ridică la 3 100 000 EUR. Sprijinul financiar acordat de Comisie nu poate depăși 90 % din totalul costurilor eligibile ale unui singur proiect.

    Nicio subvenție nu va depăși 180 000 EUR pentru parteneriate și 150 000 EUR pentru candidaturile individuale. Durata maximă a proiectelor este de 24 de luni.

    Data prevăzută pentru lansarea acțiunii: 1 februarie 2013.

    4.   Termen-limită

    Candidaturile trebuie prezentate Comisiei cel târziu la 31 mai 2012.

    5.   Informații suplimentare

    Textul integral al cererii de propuneri și formularele de candidatură sunt disponibile la următoarea adresă de internet:

    http://ec.europa.eu/enterprise/contracts-grants/calls-for-proposals/index_ro.htm

    Candidaturile trebuie să respecte cerințele prevăzute în textul integral și să fie depuse prin intermediul instrumentului electronic și al formularelor furnizate.


    (1)  Statele membre ale UE, Liechtenstein, Norvegia, țările candidate (Croația, fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Islanda, Muntenegru și Turcia) și Albania, Israel și Serbia (participante la Programul pentru competitivitate și inovare).


    Top