Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32010R0310

    Regulamentul (UE) nr. 310/2010 al Comisiei din 9 aprilie 2010 privind clasificarea anumitor mărfuri în Nomenclatura combinată

    JO L 94, 15.4.2010, p. 27–28 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    Acest document a fost publicat într-o ediţie specială (HR)

    Legal status of the document In force

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2010/310/oj

    15.4.2010   

    RO

    Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

    L 94/27


    REGULAMENTUL (UE) NR. 310/2010 AL COMISIEI

    din 9 aprilie 2010

    privind clasificarea anumitor mărfuri în Nomenclatura combinată

    COMISIA EUROPEANĂ,

    având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

    având în vedere Regulamentul (CEE) nr. 2658/87 al Consiliului din 23 iulie 1987 privind Nomenclatura tarifară și statistică și Tariful vamal comun (1), în special articolul 9 alineatul (1) litera (a),

    întrucât:

    (1)

    Pentru a asigura aplicarea uniformă a Nomenclaturii combinate anexate la Regulamentul (CEE) nr. 2658/87, este necesar să se adopte măsuri privind clasificarea mărfurilor menționate în anexa la prezentul regulament.

    (2)

    Regulamentul (CEE) nr. 2658/87 stabilește regulile generale pentru interpretarea Nomenclaturii combinate. Aceste reguli se aplică, de asemenea, oricăror alte nomenclaturi bazate integral sau parțial pe aceasta sau care îi adaugă subdiviziuni suplimentare și care sunt stabilite prin dispoziții specifice ale Uniunii Europene, în vederea aplicării de măsuri tarifare sau de altă natură privind comerțul cu mărfuri.

    (3)

    În temeiul acestor reguli generale, mărfurile descrise în coloana 1 a tabelului din anexă trebuie clasificate la codurile NC indicate în coloana 2, pe baza motivelor care figurează în coloana 3 a tabelului menționat anterior.

    (4)

    Este necesar să se prevadă posibilitatea invocării în continuare de către titular, în temeiul articolului 12 alineatul (6) din Regulamentul (CEE) nr. 2913/92 al Consiliului din 12 octombrie 1992 de instituire a Codului vamal comunitar (2), pentru o perioadă de trei luni, a informațiilor tarifare obligatorii care au fost furnizate de autoritățile vamale ale statelor membre în ceea ce privește clasificarea mărfurilor în Nomenclatura combinată, dar care nu sunt conforme cu dispozițiile prezentului regulament.

    (5)

    Măsurile prevăzute în prezentul regulament sunt conforme cu avizul Comitetului Codului vamal,

    ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

    Articolul 1

    Mărfurile descrise în coloana 1 a tabelului din anexă se clasifică în Nomenclatura combinată la codurile NC indicate în coloana 2 a tabelului menționat.

    Articolul 2

    Informațiile tarifare obligatorii furnizate de autoritățile vamale ale statelor membre care nu sunt conforme cu dispozițiile prezentului regulament pot fi invocate în continuare pentru o perioadă de trei luni, în temeiul articolului 12 alineatul (6) din Regulamentul (CEE) nr. 2913/92.

    Articolul 3

    Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

    Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

    Adoptată la Bruxelles, 9 aprilie 2010.

    Pentru Comisie, pentru președinte

    Algirdas ŠEMETA

    Membru al Comisiei


    (1)  JO L 256, 7.9.1987, p. 1.

    (2)  JO L 302, 19.10.1992, p. 1.


    ANEXĂ

    Descrierea mărfurilor

    Clasificare

    (Cod NC)

    Motive

    (1)

    (2)

    (3)

    Un aparat cu aspect de poartă utilizat la punctele de securitate din aeroporturi (numit „spectrometru de masă”). Este conceput pentru a detecta substanțele ilicite, cum ar fi substanțele explozive și narcotice, cu ajutorul tehnologiei spectrometriei de mobilitate cu capcană ionică (ITMS – Ion Trap Mobility Spectrometer).

    Analiza se bazează pe mostre de aer care trec printr-o membrană semipermeabilă și intră într-o cameră de ionizare în care o sursă de ionizare emite particule beta, ducând la formarea de ioni în fază gazoasă. Ionii astfel obținuți sunt dirijați prin impulsuri către un tub de curent în care un câmp electric accelerează ionii către un electrod colector. Mostra se analizează apoi pe baza duratei de timp în care ionii ajung în colector. Aparatul separă astfel aburii ionizați și măsoară apoi mobilitatea ionilor într-un câmp electric.

    Aparatul nu utilizează radiații optice.

    9027 80 17

    Clasificarea se stabilește pe baza regulilor generale 1 și 6 de interpretare a Nomenclaturii combinate, precum și pe baza textului codurilor NC 9027, 9027 80 și 9027 80 17.

    Este exclusă clasificarea la poziția 9022, drept aparat bazat pe utilizarea razelor beta, dat fiind că se recurge la radiații doar în faza de pregătire, înainte de analiză, pentru a ioniza mostra. Radiația reprezintă doar un stadiu inițial al procesului de analize chimice care utilizează tehnologia spectrometriei.

    Aparatele pentru analize fizice sau chimice – spectrometrele – sunt clar specificate la poziția 9027.

    Dat fiind că aparatul nu utilizează radiații optice (UV, vizibile, IR), el trebuie clasificat la codul NC 9027 80 17, în categoria altor aparate pentru analize fizice sau chimice.


    Top