This document is an excerpt from the EUR-Lex website
Document 22007D0835
2007/835/EC: Decision No 3/2007 of the EU-Algeria Association Council of 29 November 2007 setting up subcommittees of the Association Committee and a working party on social affairs
2007/835/CE: Decizia nr. 3/2007 a Consiliului de asociere UE-Algeria din 29 noiembrie 2007 privind crearea unor subcomitete ale Comitetului de asociere și a unui grup de lucru privind afacerile sociale
2007/835/CE: Decizia nr. 3/2007 a Consiliului de asociere UE-Algeria din 29 noiembrie 2007 privind crearea unor subcomitete ale Comitetului de asociere și a unui grup de lucru privind afacerile sociale
JO L 330, 15.12.2007, p. 31–43
(BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)
In force
15.12.2007 |
RO |
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene |
L 330/31 |
DECIZIA NR. 3/2007 A CONSILIULUI DE ASOCIERE UE-ALGERIA
din 29 noiembrie 2007
privind crearea unor subcomitete ale Comitetului de asociere și a unui grup de lucru privind afacerile sociale
(2007/835/CE)
CONSILIUL DE ASOCIERE UE-ALGERIA,
având în vedere Acordul euro-mediteranean de instituire a unei asocieri între Comunitatea Europeană și statele sale membre, pe de o parte, și Republica Algeriană Democratică și Populară, pe de altă parte (1),
întrucât:
(1) |
Până la 31 august 2017 este prevăzută instituirea unei zone de liber schimb între Uniunea Europeană și Republica Algeriană Democratică și Populară. |
(2) |
Relațiile Uniunii Europene cu țările sud-mediteraneene devin din ce în ce mai complexe ca urmare a punerii în aplicare a acordurilor euro-mediteraneene și a continuării parteneriatului euro-mediteranean. |
(3) |
Au fost instituite subcomitete pe lângă comitetele de asociere ale celorlalte țări asociate, pentru a urmări punerea în aplicare a priorităților parteneriatului și apropierea legislațiilor. |
(4) |
Se impune includerea mediului în cadrul politicilor sectoriale, obiectivul constituindu-l dezvoltarea durabilă. |
(5) |
Articolul 98 din acord prevede înființarea grupurilor de lucru sau a organismelor necesare punerii în aplicare a acordului, iar articolul 76 din același acord prevede crearea unui grup de lucru însărcinat cu evaluarea punerii în aplicare a dispozițiilor privind afacerile sociale, |
DECIDE:
Articol unic
Pe lângă Comitetul de asociere UE-Algeria se instituie grupul de lucru și subcomitetele enumerate în anexa I și se adoptă regulamentele de procedură ale acestor subcomitete, prezentate în anexa II.
Acestea funcționează sub autoritatea Comitetului de asociere, căruia trebuie să îi prezinte rapoarte după fiecare ședință. Grupul de lucru însărcinat cu afacerile sociale și subcomitetele nu au putere de decizie.
Comitetul de asociere ia toate măsurile necesare pentru a asigura buna lor funcționare și informează Consiliul de asociere cu privire la acest lucru.
Consiliul de asociere poate hotărî crearea altor subcomitete sau grupuri de lucru, precum și dizolvarea subcomitetelor sau a grupurilor de lucru existente.
Prezenta decizie intră în vigoare la data adoptării.
Adoptată la Bruxelles, 29 noiembrie 2007.
Pentru Consiliul de asociere
Președintele
M. MEDELCI
(1) JO L 265, 10.10.2005, p. 2.
ANEXA I
ACORDUL DE ASOCIERE UE-ALGERIA
Grupul de lucru privind afacerile sociale și subcomitetele din cadrul Comitetului de asociere
1. |
Grupul de lucru privind afacerile sociale |
2. |
Subcomitetul „Industrie, comerț și servicii” |
3. |
Subcomitetul „Transport, mediu și energie” |
4. |
Subcomitetul „Societate informațională, cercetare, inovație, educație, audiovizual și cultură” |
5. |
Subcomitetul „Agricultură și pescuit” |
6. |
Subcomitetul „Justiție și afaceri interne” |
7. |
Subcomitetul „Cooperare vamală” |
Aspectele legate de principiile democratice și drepturile omului sunt în prezent discutate în contextul dialogului politic desfășurat în cadrul acordului de asociere. În timp, totuși, îndată ce va fi atins un nivel aprofundat de dialog, acestea vor fi tratate în cadrul unei structuri specifice, care va lua forma unui subcomitet ad hoc.
ANEXA II
REGULAMENT DE PROCEDURĂ
Grupul de lucru EU-Algeria privind afacerile sociale
1. Componență și președinție
Grupul de lucru este compus din reprezentanți ai Comunității Europene și ai statelor membre și din reprezentanți ai Guvernului Republicii Algeriene Democratice și Populare. Acesta este prezidat prin rotație de către cele două părți.
2. Rol
Grupul de lucru funcționează sub autoritatea Comitetului de asociere, căruia îi prezintă rapoarte după fiecare ședință. Grupul de lucru nu are nicio putere de decizie, însă poate prezenta propuneri Comitetului de asociere.
3. Obiect
Grupul de lucru examinează punerea în aplicare a acordului de asociere în domeniile enumerate mai jos. Acesta evaluează, în special, progresele înregistrate în domeniul armonizării, al punerii în aplicare și al respectării legislației. După caz, el se ocupă de cooperarea în domeniul funcției publice. Grupul de lucru examinează orice problemă apărută în următoarele sectoare și sugerează măsurile care pot fi, eventual, adoptate:
(a) |
respectarea principiului nediscriminării pe bază de naționalitate între lucrătorii de naționalitate algeriană și lucrătorii resortisanți ai oricărui stat membru, în ceea ce privește condițiile de lucru, de remunerare și de concediere; |
(b) |
aplicarea dispozițiilor în domeniul securității sociale menționate la articolele 68 și 71 din acord; |
(c) |
dialogul în domeniul social, în conformitate cu articolul 72 din acord, inclusiv condițiile de integrare a comunității naționale stabilite legal pe teritoriul UE și protecția sa împotriva actelor de discriminare și de islamofobie; |
(d) |
acțiunile de cooperare în domeniul social menționate la articolul 74 din acord, în special îmbunătățirea condițiilor de viață, a sistemului de protecție socială și a sectorului sănătății, crearea de locuri de muncă și promovarea rolului femeii în procesul de dezvoltare economică și socială. |
Această listă nu este exhaustivă; alte aspecte, inclusiv de natură orizontală, precum statisticile, vor putea fi adăugate de către Comitetul de asociere.
Grupul de lucru poate examina aspecte care țin de unul, mai multe sau chiar de toate domeniile menționate anterior.
4. Secretariat
Un funcționar al Comisiei Comunităților Europene și un funcționar al Guvernului Republicii Algeriene Democratice și Populare exercită în comun funcțiile de secretari permanenți ai grupului de lucru.
Toate comunicările privind grupul de lucru sunt transmise secretarilor grupului de lucru.
5. Ședințe
Grupul de lucru se întrunește ori de câte ori este necesar. O ședință poate fi convocată pe baza unei cereri formulate de una dintre părți și transmise secretarului competent, care o prezintă celeilalte părți. După primirea unei cereri de întrunire a grupului de lucru, secretarul celeilalte părți răspunde în termen de cincisprezece zile lucrătoare.
În caz de urgență deosebită, grupul de lucru poate fi convocat într-un termen mai scurt, supus acordului celor două părți. Orice cerere de convocare a unei ședințe trebuie să fie formulată în scris.
Fiecare ședință a grupului de lucru are loc la data și locul convenite de către cele două părți.
Ședințele sunt convocate de către secretarul competent, de comun acord cu președintele. Înaintea fiecărei ședințe, președintele este informat cu privire la componența prevăzută a delegației fiecărei părți.
Sub rezerva acordului celor două părți, grupul de lucru poate invita la ședințele sale experți care să-i ofere informațiile specifice necesare.
Un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe din Republica Algeriană Democratică și Populară va participa la fiecare ședință, în scopul asigurării unei legături și a unei coordonări corespunzătoare cu proiectele actuale și viitoare și cu programele finanțate de UE și, în plus, pentru a se asigura că prioritățile definite în cursul ședinței beneficiază de susținerea necesară.
6. Ordinea de zi a ședințelor
Toate cererile de înscriere a unor puncte pe ordinea de zi a ședințelor grupului de lucru trebuie să fie transmise secretarilor grupului de lucru.
Președintele elaborează o ordine de zi provizorie pentru fiecare ședință. Secretarul competent transmite ordinea de zi omologului său cu cel puțin zece zile înainte de începerea ședinței.
Ordinea de zi provizorie cuprinde punctele a căror înscriere pe ordinea de zi a fost solicitată secretarilor cu cel puțin cincisprezece zile înainte de începerea ședinței. Documentele justificative trebuie să fie primite de către cele două părți cu cel puțin șapte zile înainte de ședință. Pentru a ține seama de cazurile speciale și/sau urgente, aceste termene pot fi scurtate cu acordul celor două părți.
Grupul de lucru adoptă ordinea de zi la începutul fiecărei ședințe.
7. Procesul-verbal
Procesul-verbal este redactat și aprobat de către cei doi secretari după fiecare ședință. Secretarii grupului de lucru prezintă secretarilor și președintelui Comitetului de asociere un exemplar al procesului-verbal, care cuprinde propunerile prezentate de grupul de lucru.
8. Publicitate
Cu excepția unei decizii contrare în acest sens, ședințele grupului de lucru nu sunt publice.
REGULAMENT DE PROCEDURĂ
SUBCOMITETUL EU-ALGERIA
Industrie, comerț și servicii
1. Componență și președinție
Subcomitetul este compus din reprezentanți ai Comunității Europene și ai statelor sale membre și din reprezentanți ai Guvernului Republicii Algeriene Democratice și Populare. Acesta este prezidat prin rotație de către cele două părți.
2. Rol
Subcomitetul funcționează sub autoritatea Comitetului de asociere, căruia îi prezintă rapoarte după fiecare ședință. Subcomitetul nu are nicio putere de decizie, însă poate prezenta propuneri Comitetului de asociere.
3. Domenii de activitate
Subcomitetul examinează punerea în aplicare a acordului de asociere în domeniile enumerate mai jos. Acesta evaluează, în special, progresele înregistrate în domeniul armonizării, al punerii în aplicare și al respectării legislației. După caz, el se ocupă de cooperarea în domeniul funcției publice. Subcomitetul examinează orice problemă apărută în următoarele sectoare și sugerează măsurile care pot fi, eventual, adoptate:
(a) |
cooperare industrială, astfel cum este detaliată la articolul 53 din acordul de asociere; |
(b) |
aspecte comerciale, acces pe piețe; liberalizarea comerțului atât pentru produsele industriale, cât și pentru produsele agricole, produsele agricole prelucrate și produsele pescărești; |
(c) |
servicii, cum ar fi serviciile financiare și bancare, și dreptul de stabilire (servicii transfrontaliere, prezență comercială, prezență temporară a persoanelor fizice); |
(d) |
turism și sectorul artizanal; |
(e) |
promovarea și protecția investițiilor; |
(f) |
protecția consumatorilor; |
(g) |
reglementare tehnică, metrologie, acreditare, standardizare, normalizare, certificare, evaluare a conformității și supraveghere a pieței; |
(h) |
dreptul concurenței și ajutoare de stat; |
(i) |
drepturi de proprietate intelectuală, industrială și comercială; |
(j) |
achiziții publice; |
(k) |
simplificarea procedurilor pentru întreprinderi; |
(l) |
educație și formare în spiritul antreprenorial. |
Această listă nu este exhaustivă; alte aspecte, inclusiv de natură orizontală, precum statisticile, vor putea fi adăugate de către Comitetul de asociere.
Subcomitetul poate examina aspecte care țin de unul, mai multe sau chiar de toate domeniile menționate anterior.
4. Secretariat
Un funcționar al Comisiei Comunităților Europene și un funcționar al Guvernului Republicii Algeriene Democratice și Populare exercită în comun funcțiile de secretari permanenți ai subcomitetului.
Toate comunicările privind subcomitetul sunt transmise secretarilor subcomitetului.
5. Ședințe
Subcomitetul se întrunește ori de câte ori este necesar. O ședință poate fi convocată pe baza unei cereri formulate de una dintre părți și transmise secretarului competent, care o prezintă celeilalte părți. După primirea unei cereri de reunire a subcomitetului, secretarul celeilalte părți răspunde în termen de cincisprezece zile lucrătoare.
În caz de urgență deosebită, subcomitetul poate fi convocat într-un termen mai scurt, supus acordului celor două părți. Orice cerere de convocare a unei ședințe trebuie să fie formulată în scris.
Fiecare ședință a subcomitetului are loc la data și locul convenite de către cele două părți.
Ședințele sunt convocate de către secretarul competent, de comun acord cu președintele. Înaintea fiecărei ședințe, președintele este informat cu privire la componența prevăzută a delegației fiecărei părți.
Sub rezerva acordului celor două părți, subcomitetul poate să invite la ședințele sale experți care să-i ofere informațiile specifice necesare.
Un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe din Republica Algeriană Democratică și Populară va participa la fiecare ședință, în scopul asigurării unei legături și a unei coordonări corespunzătoare cu proiectele actuale și viitoare și cu programele finanțate de UE și, în plus, pentru a se asigura că prioritățile definite în cursul ședinței beneficiază de susținerea necesară.
6. Ordinea de zi a ședințelor
Toate cererile de înscriere a unor puncte pe ordinea de zi a ședințelor subcomitetului trebuie să fie transmise secretarilor subcomitetului.
Președintele elaborează o ordine de zi provizorie pentru fiecare ședință. Secretarul competent transmite ordinea de zi omologului său cu cel puțin zece zile înainte de începerea ședinței.
Ordinea de zi provizorie cuprinde punctele a căror înscriere pe ordinea de zi a fost solicitată secretarilor cu cel puțin cincisprezece zile înainte de începerea ședinței. Documentele justificative trebuie să fie primite de către cele două părți cu cel puțin șapte zile înainte de ședință. Pentru a ține seama de cazurile speciale și/sau urgente, aceste termene pot fi scurtate cu acordul celor două părți.
Subcomitetul adoptă ordinea de zi la începutul fiecărei ședințe.
7. Procesul-verbal
Procesul-verbal este redactat și aprobat de către cei doi secretari după fiecare ședință. Secretarii subcomitetului prezintă secretarilor și președintelui Comitetului de asociere un exemplar al procesului-verbal, care cuprinde propunerile prezentate de subcomitet.
8. Publicitate
Cu excepția unei decizii contrare în acest sens, ședințele subcomitetului nu sunt publice.
REGULAMENT DE PROCEDURĂ
SUBCOMITETUL UE-ALGERIA
Transport, mediu și energie
1. Componență și președinție
Subcomitetul este compus din reprezentanți ai Comunității Europene și ai statelor sale membre și din reprezentanți ai Guvernului Republicii Algeriene Democratice și Populare. Acesta este prezidat prin rotație de către cele două părți.
2. Rol
Subcomitetul acționează sub autoritatea Comitetului de asociere, căruia îi prezintă rapoarte după fiecare ședință. Subcomitetul nu are nicio putere de decizie, însă poate prezenta propuneri Comitetului de asociere.
3. Domenii de activitate
Subcomitetul examinează punerea în aplicare a acordului de asociere în domeniile enumerate mai jos. Acesta evaluează, în special, progresele înregistrate în ceea ce privește armonizarea, punerea în aplicare și respectarea legislației și integrarea politicii de mediu în toate domeniile acordului de asociere. După caz, el se ocupă de cooperarea în domeniul funcției publice. Subcomitetul examinează orice problemă apărută în următoarele sectoare și sugerează măsurile care pot fi, eventual, adoptate:
(a) |
transporturi: în special modernizarea infrastructurilor (în special a interconexiunilor) și întreținerea acestora, siguranța și securitatea în sectorul maritim și aerian, în special controlul și gestionarea porturilor, a căilor ferate, a aeroporturilor și a rețelelor rutiere, promovarea sistemelor de transport inteligente și utilizarea tehnologiilor informației pentru toate modurile de transport, dezvoltarea legăturilor rutiere și feroviare cu țările vecine, îmbunătățirea sistemului intermodal și consolidarea cooperării regionale; |
(b) |
mediu: în special capacitatea în materie de protecție a mediului în domeniile prioritare prevăzute în acordul de asociere (deșertificare, gestionarea resurselor hidraulice și a deșeurilor, salinizare, controlul și prevenirea poluării industriale, urbane și marine, protecția mediilor marine și a biodiversității etc.) și integrarea dimensiunii de mediu în sectoarele prioritare ale parteneriatului euro-mediteranean, în vederea unei dezvoltări durabile. Apă: în special infrastructurile, modernizarea, gestionarea și securitatea accesului la resursele de apă și cercetarea; |
(c) |
energie: acțiuni de cooperare în domeniul energiei și al minelor, în conformitate cu articolul 61 din acordul de asociere; inițierea unui dialog strategic UE-Algeria în domeniul energiei (în special protocolul de acord privind stabilirea unui parteneriat strategic); monitorizarea dezvoltării infrastructurilor energetice de interes comun în colaborare cu instituțiile financiare internaționale și private; piața electricității din zona Magrebului și integrarea în piața internă a UE. |
Această listă nu este exhaustivă; alte aspecte, inclusiv de natură orizontală, precum statisticile, vor putea fi adăugate de către Comitetul de asociere.
Subcomitetul poate examina aspecte care țin de unul, mai multe sau chiar de toate domeniile menționate anterior.
4. Secretariat
Un funcționar al Comisiei Comunităților Europene și un funcționar al Guvernului Republicii Algeriene Democratice și Populare exercită în comun funcțiile de secretari permanenți ai subcomitetului.
Toate comunicările privind subcomitetul sunt transmise secretarilor subcomitetului.
5. Ședințe
Subcomitetul se întrunește ori de câte ori este necesar. O ședință poate fi convocată pe baza unei cereri formulate de una dintre părți și transmise secretarului competent care o prezintă celeilalte părți. După primirea unei cereri de reunire a subcomitetului, secretarul celeilalte părți răspunde în termen de cincisprezece zile lucrătoare.
În caz de urgență deosebită, subcomitetul poate fi convocat într-un termen mai scurt, supus acordului celor două părți. Orice cerere de convocare a unei ședințe trebuie să fie formulată în scris.
Fiecare ședință a subcomitetului are loc la data și locul convenite de către cele două părți.
Ședințele sunt convocate de către secretarul competent, de comun acord cu președintele. Înaintea fiecărei ședințe, președintele este informat cu privire la componența prevăzută a delegației fiecărei părți.
Sub rezerva acordului celor două părți, subcomitetul poate să invite la ședințele sale experți care să-i ofere informațiile specifice necesare.
Un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe din Republica Algeriană Democratică și Populară va participa la fiecare ședință, în scopul asigurării unei legături și a unei coordonări corespunzătoare cu proiectele actuale și viitoare și cu programele finanțate de UE și, în plus, pentru a se asigura că prioritățile definite în cursul ședinței beneficiază de susținerea necesară.
6. Ordinea de zi a ședințelor
Toate cererile de înscriere a unor puncte pe ordinea de zi a ședințelor subcomitetului trebuie să fie transmise secretarilor subcomitetului.
Președintele elaborează o ordine de zi provizorie pentru fiecare ședință. Secretarul competent transmite ordinea de zi omologului său cu cel puțin zece zile înainte de începerea ședinței.
Ordinea de zi provizorie cuprinde punctele a căror înscriere pe ordinea de zi a fost solicitată secretarilor cu cel puțin cincisprezece zile înainte de începerea ședinței. Documentele justificative trebuie să fie primite de către cele două părți cu cel puțin șapte zile înainte de ședință. Pentru a ține seama de cazurile speciale și/sau urgente, aceste termene pot fi scurtate cu acordul celor două părți.
Subcomitetul adoptă ordinea de zi la începutul fiecărei ședințe.
7. Procesul-verbal
Procesul-verbal este redactat și aprobat de către cei doi secretari după fiecare ședință. Secretarii subcomitetului prezintă secretarilor și președintelui Comitetului de asociere un exemplar al procesului-verbal, care cuprinde propunerile prezentate de subcomitet.
8. Publicitate
Cu excepția unei decizii contrare, ședințele subcomitetului nu sunt publice.
REGULAMENT DE PROCEDURĂ
SUBCOMITETUL UE-ALGERIA
Societate informațională, cercetare, inovație, educație, audiovizual și cultură
1. Componență și președinție
Subcomitetul este compus din reprezentanți ai Comunității Europene și ai statelor sale membre și din reprezentanți ai Guvernului Republicii Algeriene Democratice și Populare. Acesta este prezidat prin rotație de către cele două părți.
2. Rol
Subcomitetul funcționează sub autoritatea Comitetului de asociere, căruia îi prezintă rapoarte după fiecare ședință. Subcomitetul nu are nicio putere de decizie, însă poate prezenta propuneri Comitetului de asociere.
3. Domenii de activitate
Subcomitetul examinează punerea în aplicare a acordului de asociere în domeniile enumerate mai jos. Acesta evaluează, în special, progresele înregistrate în domeniul armonizării, al punerii în aplicare și al respectării legislației. Dacă este cazul, el se ocupă de cooperarea în domeniul funcției publice. Subcomitetul examinează orice problemă apărută în următoarele sectoare și sugerează măsurile care pot fi, eventual, adoptate:
(a) |
dezvoltarea capacității instituționale și de cercetare în domeniul științei, al tehnologiei și al inovației, inclusiv utilizarea rezultatelor cercetării științifice și tehnologice de către industrie și IMM-uri, precum și întreprinderea de acțiuni în aplicarea acordului de asociere a Republicii Algeriene Democratice și Populare la programul-cadru de cercetare și dezvoltare tehnologică, inovația tehnologică, transferul noilor tehnologii și răspândirea cunoștințelor, Acordul de cooperare științifică și tehnologică cu UE; |
(b) |
cooperare în domeniul comunicațiilor electronice și al tehnologiilor informației; |
(c) |
reforme în domeniul educației, al formării, inclusiv al formării profesionale și a tineretului, inclusiv accesul crescând al populației de sex feminin la educație; |
(d) |
cooperare culturală și în domeniul audiovizualului; |
(e) |
participarea cetățenilor, a cercetătorilor, a studenților și a organizațiilor algeriene atât la programele comunitare de cercetare și dezvoltare tehnologică și de inovație, cât și la programele corespunzătoare din domeniile educației, formării și tineretului; |
(f) |
politici și reglementări în domeniul rețelelor și al serviciilor de comunicații electronice. |
Această listă nu este exhaustivă; alte aspecte, inclusiv de natură orizontală, precum statisticile, vor putea fi adăugate de către Comitetul de asociere.
Subcomitetul poate examina aspecte care țin de unul, mai multe sau chiar de toate domeniile menționate anterior.
4. Secretariat
Un funcționar al Comisiei Comunităților Europene și un funcționar al Guvernului Republicii Algeriene Democratice și Populare exercită în comun funcțiile de secretari permanenți ai subcomitetului.
Toate comunicările privind subcomitetul sunt transmise secretarilor subcomitetului.
5. Ședințe
Subcomitetul se întrunește ori de câte ori este necesar. O ședință poate fi convocată pe baza unei cereri formulate de una dintre părți și transmise secretarului competent care o prezintă celeilalte părți. După primirea unei cereri de reunire a subcomitetului, secretarul celeilalte părți răspunde în termen de cincisprezece zile lucrătoare.
În caz de urgență deosebită, subcomitetul poate fi convocat într-un termen mai scurt, supus acordului celor două părți. Orice cerere de convocare a unei ședințe trebuie să fie formulată în scris.
Fiecare ședință a subcomitetului are loc la data și locul convenite de către cele două părți.
Ședințele sunt convocate de către secretarul competent, de comun acord cu președintele. Înaintea fiecărei ședințe, președintele este informat cu privire la componența prevăzută a delegației fiecărei părți.
Sub rezerva acordului celor două părți, subcomitetul poate să invite la ședințele sale experți care să-i ofere informațiile specifice necesare.
Un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe din Republica Algeriană Democratică și Populară va participa la fiecare ședință, în scopul asigurării unei legături și a unei coordonări corespunzătoare cu proiectele actuale și viitoare și cu programele finanțate de UE și, în plus, pentru a se asigura că prioritățile definite în cursul ședinței beneficiază de susținerea necesară.
6. Ordinea de zi a ședințelor
Toate cererile de înscriere a unor puncte pe ordinea de zi a ședințelor subcomitetului trebuie să fie transmise secretarilor subcomitetului.
Președintele elaborează o ordine de zi provizorie pentru fiecare ședință. Secretarul competent transmite ordinea de zi omologului său cu cel puțin zece zile înainte de începerea ședinței.
Ordinea de zi provizorie cuprinde punctele a căror înscriere pe ordinea de zi a fost solicitată secretarilor cu cel puțin cincisprezece zile înainte de începerea ședinței. Documentele justificative trebuie să fie primite de către cele două părți cu cel puțin șapte zile înainte de ședință. Pentru a ține seama de cazurile speciale și/sau urgente, aceste termene pot fi scurtate cu acordul celor două părți.
Subcomitetul adoptă ordinea de zi la începutul fiecărei ședințe.
7. Procesul-verbal
Procesul-verbal este redactat și aprobat de către cei doi secretari după fiecare ședință. Secretarii subcomitetului prezintă secretarilor și președintelui Comitetului de asociere un exemplar al procesului-verbal, care cuprinde propunerile prezentate de subcomitet.
8. Publicitate
Cu excepția unei decizii contrare în acest sens, ședințele subcomitetului nu sunt publice.
REGULAMENT DE PROCEDURĂ
SUBCOMITETUL UE-ALGERIA
Agricultură și pescuit
1. Componență și președinție
Subcomitetul este compus din reprezentanți ai Comunității Europene și ai statelor sale membre și din reprezentanți ai Guvernului Republicii Algeriene Democratice și Populare. Acesta este prezidat prin rotație de către cele două părți.
2. Rol
Subcomitetul funcționează sub autoritatea Comitetului de asociere, căruia îi prezintă rapoarte după fiecare ședință. Subcomitetul nu are nicio putere de decizie, însă poate prezenta propuneri Comitetului de asociere.
3. Domenii de activitate
Subcomitetul examinează punerea în aplicare a acordului de asociere în domeniile enumerate mai jos. Acesta evaluează, în special, progresele înregistrate în domeniul armonizării, al punerii în aplicare și al respectării legislației. Dacă este cazul, el se ocupă de cooperarea în domeniul funcției publice. Subcomitetul examinează orice problemă apărută în următoarele sectoare și sugerează măsurile care poate fi, eventual, adoptate:
(a) |
modernizarea și restructurarea sectoarelor agriculturii, pescuitului și pădurilor; |
(b) |
comerțul cu produse agricole, produse agricole prelucrate și produse pescărești (inclusiv modernizarea circuitelor de comercializare/distribuție); |
(c) |
cooperare agricolă și dezvoltare rurală; |
(d) |
aspecte veterinare și fitosanitare, în special modernizarea legislației în sectorul alimentar; |
(e) |
conservarea și gestionarea rațională a resurselor naturale, inclusiv a celor halieutice, și protecția mediului, în special a celui marin; |
(f) |
cooperare în cadrul sistemului de alertă rapidă al UE. |
Această listă nu este exhaustivă; alte aspecte, inclusiv de natură orizontală, precum statisticile, vor putea fi adăugate de către Comitetul de asociere.
Subcomitetul poate examina aspecte care țin de unul, mai multe sau chiar de toate domeniile menționate anterior.
4. Secretariat
Un funcționar al Comisiei Comunităților Europene și un funcționar al Guvernului Republicii Algeriene Democratice și Populare exercită în comun funcțiile de secretari permanenți ai subcomitetului.
Toate comunicările privind subcomitetul sunt transmise secretarilor subcomitetului.
5. Ședințe
Subcomitetul se întrunește ori de câte ori este necesar. O ședință poate fi convocată pe baza unei cereri formulate de una dintre părți și transmise secretarului competent, care o prezintă celeilalte părți. După primirea unei cereri de reunire a subcomitetului, secretarul celeilalte părți răspunde în termen de cincisprezece zile lucrătoare.
În caz de urgență deosebită, subcomitetul poate fi convocat într-un termen mai scurt, supus acordului celor două părți. Orice cerere de convocare a unei ședințe trebuie să fie formulată în scris.
Fiecare ședință a subcomitetului are loc la data și locul convenite de către cele două părți.
Ședințele sunt convocate de către secretarul competent, de comun acord cu președintele. Înaintea fiecărei ședințe, președintele este informat cu privire la componența prevăzută a delegației fiecărei părți.
Sub rezerva acordului celor două părți, subcomitetul poate să invite la ședințele sale experți care să-i ofere informațiile specifice necesare.
Un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe din Republica Algeriană Democratică și Populară va participa la fiecare ședință, în scopul asigurării unei legături și a unei coordonări corespunzătoare cu proiectele actuale și viitoare și cu programele finanțate de UE și, în plus, pentru a se asigura că prioritățile definite în cursul ședinței beneficiază de susținerea necesară.
6. Ordinea de zi a ședințelor
Toate cererile de înscriere a unor puncte pe ordinea de zi a ședințelor subcomitetului trebuie să fie transmise secretarilor subcomitetului.
Președintele elaborează o ordine de zi provizorie pentru fiecare ședință. Secretarul competent transmite ordinea de zi omologului său cu cel puțin zece zile înainte de începerea ședinței.
Ordinea de zi provizorie cuprinde punctele a căror înscriere pe ordinea de zi a fost solicitată secretarilor cu cel puțin cincisprezece zile înainte de începerea ședinței. Documentele justificative trebuie să fie primite de către cele două părți cu cel puțin șapte zile înainte de ședință. Pentru a ține seama de cazurile speciale și/sau urgente, aceste termene pot fi scurtate cu acordul celor două părți.
Subcomitetul adoptă ordinea de zi la începutul fiecărei ședințe.
7. Procesul-verbal
Procesul-verbal este redactat și aprobat de către cei doi secretari după fiecare ședință. Secretarii subcomitetului prezintă secretarilor și președintelui Comitetului de asociere un exemplar al procesului-verbal, care cuprinde propunerile prezentate de subcomitet.
8. Publicitate
Cu excepția unei decizii contrare în acest sens, ședințele subcomitetului nu sunt publice.
REGULAMENT DE PROCEDURĂ
SUBCOMITETUL UE-ALGERIA
Justiție și afaceri interne
1. Componență și președinție
Subcomitetul este compus din reprezentanți ai Comunității Europene și ai statelor membre și din reprezentanți ai Guvernului Republicii Algeriene Democratice și Populare. Acesta este prezidat prin rotație de către cele două părți.
2. Rol
Subcomitetul funcționează sub autoritatea Comitetului de asociere, căruia îi prezintă rapoarte după fiecare ședință. Subcomitetul nu are nicio putere de decizie, însă poate prezenta propuneri Comitetului de asociere.
3. Domenii de activitate
Subcomitetul examinează punerea în aplicare a acordului de asociere în domeniile enumerate mai jos. Acesta evaluează, în special, progresele înregistrate în domeniul armonizării, al punerii în aplicare și al respectării legislației. Dacă este cazul, el se ocupă de cooperarea în domeniul funcției publice. Subcomitetul examinează orice problemă apărută în următoarele sectoare și sugerează măsurile care pot fi, eventual, adoptate:
(a) |
circulația persoanelor:
|
(b) |
cooperare în domeniul juridic și judiciar (civil și penal) și polițienesc; |
(c) |
cooperare în lupta împotriva criminalității organizate, inclusiv a traficului de persoane, a terorismului, a spălării de bani, a traficului de droguri și a toxicomaniei, a rasismului, a xenofobiei și a islamofobiei; |
(d) |
cooperare în lupta împotriva corupției. |
Această listă nu este exhaustivă; alte aspecte, inclusiv de natură orizontală, precum statisticile, vor putea fi adăugate de către Comitetul de asociere.
Subcomitetul poate examina aspecte care țin de unul, mai multe sau chiar de toate domeniile menționate anterior.
4. Secretariat
Un funcționar al Comisiei Comunităților Europene și un funcționar al Guvernului Republicii Algeriene Democratice și Populare exercită în comun funcțiile de secretari permanenți ai subcomitetului.
Toate comunicările privind subcomitetul sunt transmise secretarilor subcomitetului.
5. Ședințe
Subcomitetul se întrunește ori de câte ori este necesar. O ședință poate fi convocată pe baza unei cereri formulate de una dintre părți și transmise secretarului competent, care o prezintă celeilalte părți. După primirea unei cereri de reunire a subcomitetului, secretarul celeilalte părți răspunde în termen de cincisprezece zile lucrătoare.
În caz de urgență deosebită, subcomitetul poate fi convocat într-un termen mai scurt, supus acordului celor două părți. Orice cerere de convocare a unei ședințe trebuie să fie formulată în scris.
Fiecare ședință a subcomitetului are loc la data și locul convenite de către cele două părți.
Ședințele sunt convocate de către secretarul competent, de comun acord cu președintele. Înaintea fiecărei ședințe, președintele este informat cu privire la componența prevăzută a delegației fiecărei părți.
Sub rezerva acordului celor două părți, subcomitetul poate să invite la ședințele sale experți care să-i ofere informațiile specifice necesare.
Un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe din Republica Algeriană Democratică și Populară va participa la fiecare ședință, în scopul asigurării unei legături și a unei coordonări corespunzătoare cu proiectele actuale și viitoare și cu programele finanțate de UE și, în plus, pentru a se asigura că prioritățile definite în cursul ședinței beneficiază de susținerea necesară.
6. Ordinea de zi a ședințelor
Toate cererile de înscriere a unor puncte pe ordinea de zi a ședințelor subcomitetului trebuie să fie transmise secretarilor subcomitetului.
Președintele elaborează o ordine de zi provizorie pentru fiecare ședință. Secretarul competent transmite ordinea de zi omologului său cu cel puțin zece zile înainte de începerea ședinței.
Ordinea de zi provizorie cuprinde punctele a căror înscriere pe ordinea de zi a fost solicitată secretarilor cu cel puțin cincisprezece zile înainte de începerea ședinței. Documentele justificative trebuie să fie primite de către cele două părți cu cel puțin șapte zile înainte de ședință. Pentru a ține seama de cazurile speciale și/sau urgente, aceste termene pot fi scurtate cu acordul celor două părți.
Subcomitetul adoptă ordinea de zi la începutul fiecărei ședințe.
7. Procesul-verbal
Procesul-verbal este redactat și aprobat de către cei doi secretari după fiecare ședință. Secretarii subcomitetului prezintă secretarilor și președintelui Comitetului de asociere un exemplar al procesului-verbal, care cuprinde propunerile prezentate de subcomitet.
8. Publicitate
Cu excepția unei decizii contrare în acest sens, ședințele subcomitetului nu sunt publice.
REGULAMENT DE PROCEDURĂ
SUBCOMITETUL UE-ALGERIA
Cooperare vamală
1. Componență și președinție
Subcomitetul este compus din reprezentanți ai Comunității Europene și ai statelor sale membre și din reprezentanți ai Guvernului Republicii Algeriene Democratice și Populare. Acesta este prezidat prin rotație de către cele două părți.
2. Rol
Subcomitetul funcționează sub autoritatea Comitetului de asociere, căruia îi prezintă rapoarte după fiecare ședință. Subcomitetul nu are nicio putere de decizie, însă poate prezenta propuneri Comitetului de asociere.
3. Domenii de activitate
Subcomitetul examinează punerea în aplicare a acordului de asociere în domeniile enumerate mai jos. Acesta evaluează, în special, progresele înregistrate în domeniul armonizării, al punerii în aplicare și al respectării legislației. Dacă este cazul, el se ocupă de cooperarea în domeniul funcției publice. Subcomitetul examinează orice problemă apărută în următoarele sectoare și sugerează măsurile care pot fi, eventual, adoptate:
(a) |
reguli de origine; |
(b) |
proceduri vamale generale, nomenclatură vamală, valoare în vamă; |
(c) |
regimuri tarifare; |
(d) |
cooperare vamală. |
Această listă nu este exhaustivă; alte aspecte, inclusiv de natură orizontală, precum statisticile, vor putea fi adăugate de către Comitetul de asociere.
Subcomitetul poate examina aspecte care țin de unul, mai multe sau chiar de toate domeniile menționate anterior.
4. Secretariat
Un funcționar al Comisiei Comunităților Europene și un funcționar al Guvernului Republicii Algeriene Democratice și Populare exercită în comun funcțiile de secretari permanenți ai subcomitetului.
Toate comunicările privind subcomitetul sunt transmise secretarilor subcomitetului.
5. Ședințe
Subcomitetul se întrunește ori de câte ori este necesar. O ședință poate fi convocată pe baza unei cereri formulate de una dintre părți și transmise secretarului competent, care o prezintă celeilalte părți. După primirea unei cereri de reunire a subcomitetului, secretarul celeilalte părți răspunde în termen de cincisprezece zile lucrătoare.
În caz de urgență deosebită, subcomitetul poate fi convocat într-un termen mai scurt, supus acordului celor două părți. Orice cerere de convocare a unei ședințe trebuie să fie formulată în scris.
Fiecare ședință a subcomitetului are loc la data și locul convenite de către cele două părți.
Ședințele sunt convocate de către secretarul competent, de comun acord cu președintele. Înaintea fiecărei ședințe, președintele este informat cu privire la componența prevăzută a delegației fiecărei părți.
Sub rezerva acordului celor două părți, subcomitetul poate să invite la ședințele sale experți care să-i ofere informațiile specifice necesare.
Un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe din Republica Algeriană Democratică și Populară va participa la fiecare ședință, în scopul asigurării unei legături și a unei coordonări corespunzătoare cu proiectele actuale și viitoare și cu programele finanțate de UE și, în plus, pentru a se asigura că prioritățile definite în cursul ședinței beneficiază de susținerea necesară.
6. Ordinea de zi a ședințelor
Toate cererile de înscriere a unor puncte pe ordinea de zi a ședințelor subcomitetului trebuie să fie transmise secretarilor subcomitetului.
Președintele elaborează o ordine de zi provizorie pentru fiecare ședință. Secretarul competent transmite ordinea de zi omologului său cu cel puțin zece zile înainte de începerea ședinței.
Ordinea de zi provizorie cuprinde punctele a căror înscriere pe ordinea de zi a fost solicitată secretarilor cu cel puțin cincisprezece zile înainte de începerea ședinței. Documentele justificative trebuie să fie primite de către cele două părți cu cel puțin șapte zile înainte de ședință. Pentru a ține seama de cazurile speciale și/sau urgente, aceste termene pot fi scurtate cu acordul celor două părți.
Subcomitetul adoptă ordinea de zi la începutul fiecărei ședințe.
7. Procesul-verbal
Procesul-verbal este redactat și aprobat de către cei doi secretari după fiecare ședință. Secretarii subcomitetului pun la dispoziția secretarilor și a președintelui Comitetului de asociere un exemplar al procesului-verbal, care cuprinde propunerile prezentate de subcomitet.
8. Publicitate
Cu excepția unei decizii contrare în acest sens, ședințele subcomitetului nu sunt publice.