Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 02019R0979-20200917

Consolidated text: Regulamentul delegat (UE) 2019/979 al Comisiei din 14 martie 2019 de completare a Regulamentului (UE) 2017/1129 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește standardele tehnice de reglementare referitoare la informațiile financiare esențiale din rezumatul prospectului, publicarea și clasificarea prospectelor, comunicările cu caracter publicitar privind valorile mobiliare, suplimentele la prospect și portalul pentru notificări și de abrogare a Regulamentului delegat (UE) nr. 382/2014 al Comisiei și a Regulamentului delegat (UE) 2016/301 al Comisiei (Text cu relevanță pentru SEE)Text cu relevanță pentru SEE

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2019/979/2020-09-17

02019R0979 — RO — 17.09.2020 — 001.001


Acest document are doar scop informativ și nu produce efecte juridice. Instituțiile Uniunii nu își asumă răspunderea pentru conținutul său. Versiunile autentice ale actelor relevante, inclusiv preambulul acestora, sunt cele publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene și disponibile pe site-ul EUR-Lex. Aceste texte oficiale pot fi consultate accesând linkurile integrate în prezentul document.

►B

REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2019/979 AL COMISIEI

din 14 martie 2019

de completare a Regulamentului (UE) 2017/1129 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește standardele tehnice de reglementare referitoare la informațiile financiare esențiale din rezumatul prospectului, publicarea și clasificarea prospectelor, comunicările cu caracter publicitar privind valorile mobiliare, suplimentele la prospect și portalul pentru notificări și de abrogare a Regulamentului delegat (UE) nr. 382/2014 al Comisiei și a Regulamentului delegat (UE) 2016/301 al Comisiei

(Text cu relevanță pentru SEE)

(JO L 166 21.6.2019, p. 1)

Astfel cum a fost modificat prin:

 

 

Jurnalul Oficial

  NR.

Pagina

Data

►M1

REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2020/1272 AL COMISIEI din 4 iunie 2020

  L 300

1

14.9.2020




▼B

REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2019/979 AL COMISIEI

din 14 martie 2019

de completare a Regulamentului (UE) 2017/1129 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește standardele tehnice de reglementare referitoare la informațiile financiare esențiale din rezumatul prospectului, publicarea și clasificarea prospectelor, comunicările cu caracter publicitar privind valorile mobiliare, suplimentele la prospect și portalul pentru notificări și de abrogare a Regulamentului delegat (UE) nr. 382/2014 al Comisiei și a Regulamentului delegat (UE) 2016/301 al Comisiei

(Text cu relevanță pentru SEE)



CAPITOLUL I

INFORMAȚIILE FINANCIARE ESENȚIALE DIN REZUMATUL PROSPECTULUI



SECȚIUNEA 1

Conținutul informațiilor financiare esențiale din rezumatul prospectului

Articolul 1

Conținutul minim al informațiilor financiare esențiale din rezumatul prospectului

(1)  Informațiile financiare esențiale din rezumatul prospectului trebuie să constea în informațiile financiare prevăzute în anexele la Regulamentul delegat (UE) 2019/980 al Comisiei ( 1 ).

(2)  Atunci când vreuna dintre informațiile menționate în tabelele relevante din anexele I-VI la prezentul regulament nu este inclusă în situațiile financiare ale emitentului, acesta trebuie să prezinte în schimb un element corespunzător din situațiile sale financiare.

(3)  Emitentul poate include în rezumatul prospectului alte elemente-rând sau indicatori alternativi ai performanței, atunci când aceștia reprezintă informații financiare esențiale cu privire la emitent sau la valorile mobiliare oferite sau admise la tranzacționare pe o piață reglementată. În sensul dispozițiilor din prima teză, indicatorii alternativi ai performanței constau în indicatori financiari privind performanța financiară istorică sau viitoare, poziția financiară sau fluxurile de lichidități, alții decât indicatorii financiari definiți în cadrul de raportare financiară aplicabil.

(4)  Emitenții care nu se încadrează în niciunul dintre tipurile de emitenți identificați la articolele 2-8 trebuie să prezinte informațiile financiare esențiale menționate în tabele pe care le consideră a corespunde cât mai îndeaproape tipului de valori mobiliare pe care le emit.

(5)  Informațiile financiare esențiale trebuie prezentate pentru numărul de ani prevăzut în Regulamentul delegat (UE) 2019/980 pentru tipul de emisiune și tipul de valori mobiliare emise.

Articolul 2

Informațiile financiare esențiale în cazul entităților nefinanciare care emit titluri de capital

Atunci când emitentul este o entitate nefinanciară care emite titluri de capital, rezumatul prospectului trebuie să conțină informațiile financiare esențiale menționate în tabelele din anexa I.

Articolul 3

Informațiile financiare esențiale în cazul entităților nefinanciare care emit valori mobiliare, altele decât titlurile de capital

Atunci când emitentul este o entitate nefinanciară care emite valori mobiliare, altele decât titlurile de capital, rezumatul prospectului trebuie să conțină informațiile financiare esențiale menționate în tabelele din anexa II.

Articolul 4

Informațiile financiare esențiale în cazul instituțiilor de credit

Atunci când emitentul este o instituție de credit, rezumatul prospectului trebuie să conțină informațiile financiare esențiale menționate în tabelele din anexa III.

Articolul 5

Informațiile financiare esențiale în cazul societăților de asigurare

Atunci când emitentul este o societate de asigurare, rezumatul prospectului trebuie să conțină informațiile financiare esențiale menționate în tabelele din anexa IV.

Articolul 6

Informațiile financiare esențiale în cazul entităților cu scop special care emit titluri garantate cu active

Atunci când emitentul este o entitate cu scop special care emite titluri garantate cu active, rezumatul prospectului trebuie să conțină informațiile financiare esențiale menționate în tabelele din anexa V.

Articolul 7

Informațiile financiare esențiale în cazul fondurilor închise

Atunci când emitentul este un fond închis, rezumatul prospectului trebuie să conțină informațiile financiare esențiale menționate în tabelele din anexa VI.

Articolul 8

Informațiile financiare esențiale în cazul garanților

Atunci când o garanție este asociată valorilor mobiliare, informațiile financiare esențiale privind garantul trebuie prezentate ca și cum garantul ar fi emitentul aceluiași tip de valori mobiliare care face obiectul garanției, utilizând tabelele prevăzute în anexele I-VI. În cazul în care garanția este acordată pentru titluri garantate cu active, informațiile financiare esențiale privind garantul trebuie prezentate ca și cum garantul ar fi emitentul valorilor mobiliare suport.



SECȚIUNEA 2

Formatul informațiilor financiare esențiale din rezumatul prospectului

Articolul 9

Formatul informațiilor financiare esențiale din rezumatul prospectului

(1)  Informațiile financiare esențiale trebuie prezentate sub formă tabelară, în conformitate cu tabelele din anexele I-VI la prezentul regulament.

(2)  Orice informații financiare istorice incluse în rezumatul unui prospect care nu sunt extrase din situațiile financiare trebuie identificate ca atare.

(3)  Atunci când informațiile pro forma care trebuie incluse în rezumatul prospectului afectează informațiile financiare esențiale menționate în tabelul relevant din anexele I-VI la prezentul regulament, informațiile pro forma respective trebuie prezentate fie sub formă de coloane suplimentare în tabelele din anexele I-VI la prezentul regulament, fie sub formă de tabel separat. Atunci când este necesar pentru înțelegerea informațiilor pro forma, acestea trebuie însoțite de o scurtă explicație a cifrelor din coloanele suplimentare sau din tabelul separat.

În cazul în care, ca urmare a unei variații semnificative brute, sunt incluse în prospect doar informații calitative, trebuie adăugată o declarație în acest sens în rezumatul prospectului.

(4)  Atunci când emitentul are un istoric financiar complex, astfel cum se prevede la articolul 18 din Regulamentul delegat (UE) 2019/980, informațiile financiare esențiale din rezumatul prospectului trebuie prezentate într-un mod care să corespundă prospectului și utilizând tabelele relevante din anexele I-VI la prezentul regulament.



CAPITOLUL II

PUBLICAREA PROSPECTULUI

Articolul 10

Publicarea prospectului

(1)  Atunci când un prospect, indiferent dacă este constituit dintr-un document unic sau din documente separate, conține hyperlinkuri către site-uri web, acesta trebuie să includă o declarație conform căreia informațiile de pe site-urile web respective nu fac parte din prospect și nu au fost nici verificate, nici aprobate de către autoritatea competentă. Această cerință nu se aplică în cazul hiperlinkurilor către informații care sunt incluse ca referință.

(2)  Atunci când un prospect este publicat în conformitate cu articolul 21 alineatul (2) din Regulamentul (UE) 2017/1129, trebuie luate măsuri pe site-urile web utilizate pentru publicarea prospectului prin care să se evite vizarea rezidenților altor state membre sau ai altor țări terțe decât cele în care valorile mobiliare sunt oferite publicului.



CAPITOLUL III

DATE CARE POT FI CITITE AUTOMAT PENTRU CLASIFICAREA PROSPECTELOR

Articolul 11

Date pentru clasificarea prospectelor

Atunci când autoritatea competentă transmite ESMA o copie electronică a unui prospect aprobat, inclusiv, după caz, orice suplimente la acesta și condițiile finale, autoritatea respectivă îi furnizează și datele însoțitoare relevante pentru clasificarea prospectelor, în conformitate cu tabelele din anexa VII la prezentul regulament.

Articolul 12

Mijloacele concrete prin care se asigură citirea automată a datelor

Autoritatea competentă transmite datele însoțitoare menționate la articolul 11 într-un format XML comun și în conformitate cu formatul și standardele prevăzute în tabelele din anexa VII.



CAPITOLUL IV

COMUNICĂRILE CU CARACTER PUBLICITAR

Articolul 13

Identificarea prospectului

Atunci când emitentul, ofertantul sau persoana care solicită admiterea la tranzacționare pe o piață reglementată are obligația de a elabora un prospect, acesta trebuie identificat în mod clar într-o comunicare cu caracter publicitar prin:

(a) 

identificarea clară a site-ului web pe care este publicat sau va fi publicat prospectul, atunci când comunicarea cu caracter publicitar este difuzată în scris și prin alte mijloace decât cele electronice;

(b) 

includerea unui hyperlink către prospect și către condițiile finale relevante ale unui prospect de bază, atunci când comunicarea cu caracter publicitar este difuzată în scris prin mijloace electronice, sau prin includerea unui hyperlink către pagina site-ului web pe care va fi publicat prospectul, în cazul în care prospectul nu a fost încă publicat;

(c) 

includerea de informații exacte cu privire la locul în care poate fi obținut prospectul și de informații exacte cu privire la oferta de valori mobiliare sau la admiterea la tranzacționare pe o piață reglementată la care se referă prospectul, atunci când comunicarea cu caracter publicitar este difuzată într-o formă sau prin mijloace care nu intră în domeniul de aplicare al literei (a) sau (b).

Articolul 14

Conținutul obligatoriu

(1)  Comunicările cu caracter publicitar difuzate investitorilor de retail potențiali trebuie să includă următoarele elemente:

(a) 

cuvintele „comunicare cu caracter publicitar”, scrise într-un mod vizibil. Atunci când o comunicare cu caracter publicitar este difuzată pe cale verbală, trebuie identificat în mod clar scopul comunicării la începutul mesajului;

(b) 

o declarație conform căreia aprobarea prospectului nu trebuie înțeleasă ca o susținere a valorilor mobiliare oferite sau admise la tranzacționare pe o piață reglementată, atunci când comunicarea cu caracter publicitar conține o trimitere la un prospect aprobat de o autoritate competentă;

(c) 

o recomandare ca investitorii potențiali să citească prospectul înainte de a lua o decizie de investiții, pentru a înțelege pe deplin riscurile și beneficiile potențiale aferente deciziei de a investi în valorile mobiliare respective, atunci când comunicarea cu caracter publicitar conține o trimitere la un prospect aprobat de o autoritate competentă;

(d) 

alerta de inteligibilitate necesară în temeiul articolului 8 alineatul (3) litera (b) din Regulamentul (UE) nr. 1286/2014 al Parlamentului European și al Consiliului ( 2 ), atunci când:

(i) 

comunicarea cu caracter publicitar se referă la valori mobiliare complexe, altele decât instrumentele financiare menționate la articolul 25 alineatul (4) litera (a) punctele (i), (ii) și (vi) din Directiva 2014/65/UE a Parlamentului European și a Consiliului ( 3 ), și

(ii) 

alerta de inteligibilitate este sau va fi inclusă în rezumatul prospectului.

(2)  Comunicările cu caracter publicitar în formă scrisă care sunt difuzate investitorilor de retail potențiali trebuie să fie suficient de diferite față de prospect în ceea ce privește formatul și lungimea, astfel încât să nu fie posibilă confundarea acestora cu prospectul.

Articolul 15

Difuzarea comunicărilor cu caracter publicitar

(1)  Comunicările cu caracter publicitar care sunt difuzate investitorilor potențiali trebuie modificate atunci când:

(a) 

se publică ulterior un supliment la prospect, în conformitate cu articolul 23 din Regulamentul (UE) 2017/1129;

(b) 

din cauza noului factor semnificativ, a erorii materiale sau a inexactității materiale menționate în supliment, comunicarea cu caracter publicitar difuzată anterior a devenit inexactă sau înșelătoare.

Primul paragraf nu se aplică după încheierea definitivă a perioadei de valabilitate a ofertei către public sau după începerea tranzacționării pe o piață reglementată, luându-se în considerare acela dintre aceste două evenimente care are loc mai târziu.

(2)  Comunicările cu caracter publicitar care au fost modificate astfel cum se menționează la alineatul (1) trebuie difuzate investitorilor potențiali după publicarea suplimentului la prospect fără întârzieri nejustificate și trebuie să conțină toate elementele următoare:

(a) 

o trimitere clară la versiunea inexactă sau înșelătoare a comunicării cu caracter publicitar;

(b) 

o explicație a faptului că s-a modificat comunicarea cu caracter publicitar deoarece conținea inexactități materiale sau informații înșelătoare;

(c) 

o descriere clară a diferențelor dintre cele două versiuni ale comunicării cu caracter publicitar.

(3)  Cu excepția comunicărilor cu caracter publicitar difuzate pe cale verbală, o comunicare cu caracter publicitar modificată în temeiul alineatului (1) trebuie difuzată cel puțin prin aceleași mijloace ca și comunicarea cu caracter publicitar anterioară.

Articolul 16

Informații privind ofertele de valori mobiliare

(1)  Informațiile difuzate pe cale verbală sau în scris referitoare la o ofertă publică de valori mobiliare sau la o admitere la tranzacționare pe o piață reglementată, indiferent dacă iau forma unei comunicări cu caracter publicitar sau sunt difuzate în alte scopuri:

(a) 

nu contrazic informațiile din prospect;

(b) 

nu se referă la informații care contrazic informațiile din prospect;

(c) 

nu prezintă informațiile din prospect într-un mod semnificativ dezechilibrat, inclusiv prin prezentarea aspectelor negative ale acestor informații într-un mod mai puțin vizibil decât în cazul aspectelor pozitive, prin omisiuni ori prin prezentarea selectivă a anumitor informații;

(d) 

nu conțin indicatori alternativi ai performanței, cu excepția cazului în care astfel de indicatori sunt incluși în prospect.

(2)  În sensul alineatului (1), informațiile din prospect trebuie să constea fie în informații care au fost incluse în prospect, în cazul în care prospectul a fost deja publicat, fie în informații care urmează să fie incluse în prospect, în cazul în care prospectul va fi publicat la o dată ulterioară.

(3)  În sensul alineatului (1) litera (d), indicatorii alternativi ai performanței trebuie să constea în indicatori financiari privind performanța financiară istorică sau viitoare, poziția financiară sau fluxurile de lichidități, alții decât indicatorii financiari definiți în cadrul de raportare financiară aplicabil.

Articolul 17

Procedura de cooperare între autoritățile competente

(1)  Atunci când autoritatea competentă a unui stat membru în care se difuzează comunicarea cu caracter publicitar consideră că informațiile din comunicarea cu caracter publicitar nu sunt consecvente cu cele din prospect, aceasta poate solicita asistență din partea autorității competente a statului membru de origine. La cerere, autoritatea competentă a statului membru în care se difuzează comunicarea cu caracter publicitar îi comunică autorității competente a statului membru de origine următoarele informații:

(a) 

motivele pentru care consideră că informațiile din comunicarea cu caracter publicitar nu sunt consecvente cu cele din prospect;

(b) 

comunicarea cu caracter publicitar relevantă și, dacă este necesar, o traducere a acesteia în limba în care a fost redactat prospectul sau într-o limbă uzuală în domeniul finanțelor internaționale.

(2)  Autoritatea competentă a statului membru de origine îi transmite în cel mai scurt timp autorității competente a statului membru în care se difuzează comunicarea cu caracter publicitar rezultatele evaluării sale cu privire la consecvența dintre comunicarea cu caracter publicitar și informațiile din prospect.



CAPITOLUL V

SUPLIMENTELE LA PROSPECT

Articolul 18

Publicarea unui supliment la prospect

(1)  Trebuie publicat un supliment la prospect atunci când:

(a) 

sunt publicate noi situații financiare anuale auditate, de către oricare dintre următoarele entități:

▼M1

(i) 

un emitent, în cazul în care prospectul se referă la acțiuni sau la alte valori mobiliare transferabile echivalente acțiunilor;

(ii) 

un emitent de acțiuni suport sau de alte valori mobiliare transferabile echivalente acțiunilor, în cazul valorilor mobiliare menționate la articolul 19 alineatul (2) sau la articolul 20 alineatul (2) din Regulamentul delegat (UE) 2019/980;

▼B

(iii) 

un emitent de acțiuni suport ale certificatelor de depozit menționate la articolele 6 și 14 din Regulamentul delegat (UE) 2019/980;

(b) 

un emitent a publicat o previziune sau o estimare privind profitul după aprobarea prospectului, atunci când trebuie inclusă în prospect o previziune sau o estimare privind profitul, în temeiul Regulamentului delegat (UE) 2019/980;

(c) 

se include în prospect o modificare sau o retragere a unei previziuni sau a unei estimări privind profitul;

(d) 

are loc o schimbare a controlului asupra oricăreia dintre următoarele entități:

▼M1

(i) 

un emitent, în cazul în care prospectul se referă la acțiuni sau la alte valori mobiliare transferabile echivalente acțiunilor;

(ii) 

un emitent de acțiuni suport sau de alte valori mobiliare transferabile echivalente acțiunilor, în cazul în care prospectul se referă la valorile mobiliare menționate la articolul 19 alineatul (2) sau la articolul 20 alineatul (2) din Regulamentul delegat (UE) 2019/980;

▼B

(iii) 

un emitent de acțiuni suport ale certificatelor de depozit menționate la articolele 6 și 14 din Regulamentul delegat (UE) 2019/980;

▼M1

(e) 

părți terțe fac o nouă ofertă publică de cumpărare, astfel cum este definită la articolul 2 alineatul (1) litera (a) din Directiva 2004/25/CE a Parlamentului European și a Consiliului ( 4 ), ori devine disponibil rezultatul unei oferte publice de cumpărare în ceea ce privește oricare dintre următoarele:

(i) 

titlurile de capital ale emitentului, în cazul în care prospectul se referă la acțiuni sau la alte valori mobiliare transferabile echivalente acțiunilor;

(ii) 

titlurile de capital ale emitentului de acțiuni suport sau de alte valori mobiliare transferabile echivalente acțiunilor, în cazul în care prospectul se referă la valorile mobiliare menționate la articolul 19 alineatul (2) sau la articolul 20 alineatul (2) din Regulamentul delegat (UE) 2019/980;

(iii) 

titlurile de capital ale emitentului de acțiuni suport ale certificatelor de depozit, în cazul în care prospectul este elaborat în conformitate cu articolele 6 și 14 din Regulamentul delegat (UE) 2019/980;

▼B

(f) 

declarația privind capitalul circulant inclusă într-un prospect devine suficientă sau insuficientă pentru cerințele actuale aplicabile emitentului în ceea ce privește:

▼M1

(i) 

acțiunile sau alte valori mobiliare transferabile echivalente acțiunilor;

(ii) 

valorile mobiliare, astfel cum se menționează la articolul 19 alineatul (2) din Regulamentul delegat (UE) 2019/980;

▼B

(iii) 

certificatele de depozit emise pentru acțiuni, astfel cum sunt menționate la articolele 6 și 14 din Regulamentul delegat (UE) 2019/980;

(g) 

un emitent solicită admiterea la tranzacționare pe cel puțin o piață reglementată suplimentară în cel puțin un alt stat membru sau intenționează să facă o ofertă publică de valori mobiliare în cel puțin un alt stat membru decât cele menționate în prospect;

▼M1

(h) 

în cazul unui prospect care se referă la acțiuni sau la alte valori mobiliare transferabile echivalente acțiunilor ori la valorile mobiliare menționate la articolul 19 alineatul (2) sau la articolul 20 alineatul (2) din Regulamentul delegat (UE) 2019/980, este probabil ca un nou angajament financiar semnificativ să ducă la o modificare semnificativă a valorilor brute, astfel cum este definită la articolul 1 litera (e) din regulamentul delegat respectiv;

▼B

(i) 

crește valoarea nominală totală a programului de ofertă.



CAPITOLUL VI

MODALITĂȚILE TEHNICE NECESARE PENTRU FUNCȚIONAREA PORTALULUI PENTRU NOTIFICĂRI

Articolul 19

Încărcarea documentelor și a datelor însoțitoare

La încărcarea oricărui document menționat la articolul 25 alineatul (6) din Regulamentul (UE) 2017/1129 pe portalul de notificare, autoritatea competentă se asigură că documentele respective sunt într-un format electronic cu funcționalități de căutare care nu poate fi modificat și sunt însoțite de datele referitoare la documentele respective, astfel cum sunt specificate în tabelele din anexa VII la prezentul regulament, într-un format XML comun.

Articolul 20

Prelucrarea și notificarea documentelor și a datelor însoțitoare

(1)  ESMA se asigură că portalul pentru notificări prelucrează și verifică în mod automat toate documentele și datele însoțitoare încărcate și informează autoritatea competentă care le-a încărcat dacă informațiile documentele și datele respective au fost încărcate cu succes și dacă încărcarea conținea vreo eroare.

(2)  ESMA se asigură că portalul pentru notificări transmite autorităților competente relevante notificări ale încărcării de documente și de date însoțitoare.

Articolul 21

Descărcarea documentelor și a datelor însoțitoare

ESMA se asigură că portalul pentru notificări pune la dispoziția autorităților competente relevante toate documentele și datele însoțitoare încărcate pe acesta.



CAPITOLUL VII

DISPOZIȚII FINALE

Articolul 22

Abrogare

Regulamentul delegat (UE) nr. 382/2014 se abrogă.

Regulamentul delegat (UE) 2016/301 se abrogă.

▼M1

Articolul 22a

Rezumatele prospectelor aprobate între 21 iulie 2019 și 16 septembrie 2020 pentru entitățile nefinanciare care emit titluri de capital

Rezumatele prospectelor care conțin informațiile menționate în tabelul 3 din anexa I și care au fost aprobate între 21 iulie 2019 și 16 septembrie 2020 ar trebui să fie valabile până la sfârșitul perioadei de valabilitate a prospectelor respective.

▼B

Articolul 23

Intrarea în vigoare

Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Se aplică de la 21 iulie 2019.

Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.




ANEXA I

ENTITĂȚI NEFINANCIARE (TITLURI DE CAPITAL)

— 
O intrare marcată cu „*” se referă la informațiile obligatorii sau la informațiile corespunzătoare în cazul în care emitentul nu utilizează standardele internaționale de raportare financiară (IFRS). Emitentul poate utiliza un titlu diferit pentru a prezenta informații în esență identice cu informațiile prevăzute în tabel, atunci când acest titlu alternativ este utilizat în situațiile sale financiare.
— 
O intrare marcată cu „#” indică faptul că informațiile respective sunt obligatorii în cazul în care apar în altă parte în prospect.
— 
O intrare marcată cu „~” în ceea ce privește fondurile închise se referă la investiții evaluate la valoarea justă prin profit sau pierdere la aceeași dată ca data valorii activului net (VNA).



Tabelul 1

Contul de profit și pierdere pentru entitățile nefinanciare (titluri de capital)

 

Anul

Anul -1

Anul -2

Situația interimară

Situația interimară comparativă din aceeași perioadă a anului precedent

*Total venituri

 

 

 

 

 

*Profit/pierdere din exploatare sau alt indicator similar al performanței financiare utilizat de emitent în situațiile financiare

 

 

 

 

 

*Profit net sau pierdere netă [pentru situațiile financiare consolidate, profitul net sau pierderea netă atribuibil(ă) acționarilor societății-mamă]

 

 

 

 

 

#Creșterea veniturilor de la an la an

 

 

 

 

 

#Rata rentabilității comerciale

 

 

 

 

 

#Marja profitului net

 

 

 

 

 

#Rezultatul pe acțiune

 

 

 

 

 



Tabelul 2

Bilanțul pentru entitățile nefinanciare (titluri de capital)

 

Anul

Anul -1

Anul -2

Situația interimară

*Total active

 

 

 

 

*Total capitaluri proprii

 

 

 

 

#Datoria financiară netă (datoria pe termen lung plus datoria pe termen scurt minus numerarul)

 

 

 

 

▼M1



Tabelul 3

Situația fluxurilor de trezorerie pentru entitățile nefinanciare (titluri de capital)

 

Anul

Anul -1

Anul -2

Situația interimară

Situația interimară comparativă din aceeași perioadă a anului precedent

*Valoarea netă relevantă a fluxurilor de trezorerie din activități de exploatare și/sau a fluxurilor de trezorerie din activități de investiții și/sau a numerarului din activități de finanțare

 

 

 

 

 

▼B




ANEXA II

ENTITĂȚI NEFINANCIARE (VALORI MOBILIARE, ALTELE DECÂT TITLURILE DE CAPITAL)

— 
O intrare marcată cu „*” se referă la informațiile obligatorii sau la informațiile corespunzătoare în cazul în care emitentul nu utilizează standardele internaționale de raportare financiară (IFRS). Emitentul poate utiliza un titlu diferit pentru a prezenta informații în esență identice cu informațiile prevăzute în tabel, atunci când acest titlu alternativ este utilizat în situațiile sale financiare.
— 
O intrare marcată cu „#” indică faptul că informațiile respective sunt obligatorii în cazul în care apar în altă parte în prospect.
— 
O intrare marcată cu „~” în ceea ce privește fondurile închise se referă la investiții evaluate la valoarea justă prin profit sau pierdere la aceeași dată ca data valorii activului net (VNA).



Tabelul 1

Contul de profit și pierdere pentru alte valori mobiliare decât titlurile de capital

 

Anul

Anul -1

Situația interimară

Situația interimară comparativă din aceeași perioadă a anului precedent

*Profit/pierdere din exploatare sau alt indicator similar al performanței financiare utilizat de emitent în situațiile financiare

 

 

 

 



Tabelul 2

Bilanțul pentru alte valori mobiliare decât titlurile de capital

 

Anul

Anul -1

Situația interimară

*Datoria financiară netă (datoria pe termen lung plus datoria pe termen scurt minus numerarul)

 

 

 

#Rata curentă (active circulante/datorii curente)

 

 

 

#Efectul de levier (total datorii/total capital al acționarilor)

 

 

 

#Capacitatea de acoperire a dobânzilor (venituri din exploatare/cheltuieli cu dobânzile)

 

 

 



Tabelul 3

Situația fluxurilor de trezorerie pentru alte valori mobiliare decât titlurile de capital

 

Anul

Anul -1

Situația interimară

Situația interimară comparativă din aceeași perioadă a anului precedent

*Fluxuri nete de trezorerie din activități de exploatare

 

 

 

 

*Fluxuri nete de trezorerie din activități de finanțare

 

 

 

 

*Fluxuri nete de trezorerie din activități de investiții

 

 

 

 




ANEXA III

INSTITUȚII DE CREDIT (TITLURI DE CAPITAL ȘI ALTE VALORI MOBILIARE DECÂT TITLURILE DE CAPITAL)

— 
O intrare marcată cu „*” se referă la informațiile obligatorii sau la informațiile corespunzătoare în cazul în care emitentul nu utilizează standardele internaționale de raportare financiară (IFRS). Emitentul poate utiliza un titlu diferit pentru a prezenta informații în esență identice cu informațiile prevăzute în tabel, atunci când acest titlu alternativ este utilizat în situațiile sale financiare.
— 
O intrare marcată cu „#” indică faptul că informațiile respective sunt obligatorii în cazul în care apar în altă parte în prospect.
— 
O intrare marcată cu „~” în ceea ce privește fondurile închise se referă la investiții evaluate la valoarea justă prin profit sau pierdere la aceeași dată ca data valorii activului net (VNA).



Tabelul 1

Contul de profit și pierdere pentru instituțiile de credit

 

Anul

Anul -1

Anul -2 (1)

Situația interimară

Situația interimară comparativă din aceeași perioadă a anului precedent

*Venituri nete din dobânzi (sau echivalent)

 

 

 

 

 

*Venituri nete din taxe și comisioane

 

 

 

 

 

*Pierdere netă din deprecierea activelor financiare

 

 

 

 

 

*Venituri nete din tranzacționare

 

 

 

 

 

*Indicatorul de performanță financiară utilizat de emitent în situațiile financiare, cum ar fi profitul din exploatare

 

 

 

 

 

*Profit net sau pierdere netă [pentru situațiile financiare consolidate, profitul net sau pierderea netă atribuibil(ă) acționarilor societății-mamă]

 

 

 

 

 

#Rezultatul pe acțiune (numai pentru emitenții de titluri de capital)

 

 

 

 

 

(1)   Vă rugăm să indicați informațiile financiare esențiale pentru numărul de ani în legătură cu care se aplică cerința relevantă de informații în temeiul Regulamentului delegat 980/2019.



Tabelul 2

Bilanțul pentru instituțiile de credit

 

Anul

Anul -1

Anul -2 (1)

Situația interimară

#Valoarea care reprezintă rezultatul celui mai recent proces de supraveghere și evaluare (SREP)

*Total active

 

 

 

 

 

*Datorii cu rang prioritar

 

 

 

 

 

*Datorii subordonate

 

 

 

 

 

*Împrumuturi și creanțe de la clienți (nete)

 

 

 

 

 

*Depozite de la clienți

 

 

 

 

 

*Total capitaluri proprii

 

 

 

 

 

#Credite neperformante (pe baza valorii contabile nete)/Împrumuturi și creanțe

 

 

 

 

 

#Rata fondurilor proprii de nivel 1 de bază (CET1) sau altă rată prudențială de adecvare a capitalului relevantă în funcție de emisiune

 

 

 

 

 

#Rata fondurilor proprii totale

 

 

 

 

 

#Indicatorul efectului de levier calculat în temeiul cadrului de reglementare aplicabil

 

 

 

 

 

(1)   Vă rugăm să indicați informațiile financiare esențiale pentru numărul de ani în legătură cu care se aplică cerința relevantă de informații în temeiul Regulamentului delegat 980/2019.




ANEXA IV

SOCIETĂȚI DE ASIGURARE (TITLURI DE CAPITAL ȘI ALTE VALORI MOBILIARE DECÂT TITLURILE DE CAPITAL)

— 
O intrare marcată cu „*” se referă la informațiile obligatorii sau la informațiile corespunzătoare în cazul în care emitentul nu utilizează standardele internaționale de raportare financiară (IFRS). Emitentul poate utiliza un titlu diferit pentru a prezenta informații în esență identice cu informațiile prevăzute în tabel, atunci când acest titlu alternativ este utilizat în situațiile sale financiare.
— 
O intrare marcată cu „#” indică faptul că informațiile respective sunt obligatorii în cazul în care apar în altă parte în prospect.
— 
O intrare marcată cu „~” în ceea ce privește fondurile închise se referă la investiții evaluate la valoarea justă prin profit sau pierdere la aceeași dată ca data valorii activului net (VNA).



Tabelul 1

Contul de profit și pierdere pentru societățile de asigurare

 

Anul

Anul -1

Anul -2 (1)

Situația interimară

Situația interimară comparativă din aceeași perioadă a anului precedent

*Prime nete

 

 

 

 

 

*Beneficii și daune nete

 

 

 

 

 

*Rezultatul înainte de impozitare

 

 

 

 

 

*Profitul din exploatare (cu o distincție între asigurările de viață și asigurările generale)

 

 

 

 

 

*Profit net sau pierdere netă [pentru situațiile financiare consolidate, profitul net sau pierderea netă atribuibil(ă) acționarilor societății-mamă]

 

 

 

 

 

#Creșterea veniturilor de la an la an (prime net)

 

 

 

 

 

#Rezultatul pe acțiune (numai pentru emitenții de titluri de capital)

 

 

 

 

 

(1)   Vă rugăm să indicați informațiile financiare esențiale pentru numărul de ani în legătură cu care se aplică cerința relevantă de informații în temeiul Regulamentului delegat 980/2019.



Tabelul 2

Bilanțul pentru societățile de asigurare

 

Anul

Anul -1

Anul -2 (1)

Situația interimară

*Investiții, inclusiv activele financiare legate de contracte unit-linked

 

 

 

 

*Total active

 

 

 

 

*Datorii din contractele de asigurare

 

 

 

 

*Datorii financiare

 

 

 

 

*Total datorii

 

 

 

 

*Total capitaluri proprii

 

 

 

 

#Rata de solvabilitate (rata Solvabilitate II – rata SII) sau altă rată prudențială a cerinței de capital relevantă în funcție de emisiune

 

 

 

 

#Rata pierderii

 

 

 

 

#Rata combinată (daune + cheltuieli/prime în cursul perioadei)

 

 

 

 

(1)   Vă rugăm să indicați informațiile financiare esențiale pentru numărul de ani în legătură cu care se aplică cerința relevantă de informații în temeiul Regulamentului delegat 980/2019.




ANEXA V

ENTITĂȚI CU SCOP SPECIAL CARE EMIT TITLURI GARANTATE CU ACTIVE

— 
O intrare marcată cu „*” se referă la informațiile obligatorii sau la informațiile corespunzătoare în cazul în care emitentul nu utilizează standardele internaționale de raportare financiară (IFRS). Emitentul poate utiliza un titlu diferit pentru a prezenta informații în esență identice cu informațiile prevăzute în tabel, atunci când acest titlu alternativ este utilizat în situațiile sale financiare.
— 
O intrare marcată cu „#” indică faptul că informațiile respective sunt obligatorii în cazul în care apar în altă parte în prospect.
— 
O intrare marcată cu „~” în ceea ce privește fondurile închise se referă la investiții evaluate la valoarea justă prin profit sau pierdere la aceeași dată ca data valorii activului net (VNA).



Tabelul 1

Contul de profit și pierdere pentru entitățile cu scop special în legătură cu titlurile garantate cu active

 

Anul

Anul -1

*Profit net sau pierdere netă

 

 



Tabelul 2

Bilanțul pentru entitățile cu scop special în legătură cu titlurile garantate cu active

 

Anul

Anul -1

*Total active

 

 

*Total datorii

 

 

*Active financiare desemnate la valoarea justă prin profit sau pierdere

 

 

*Active financiare derivate

 

 

*Active nefinanciare în cazul în care sunt semnificative pentru activitatea entității

 

 

*Datorii financiare desemnate la valoarea justă prin profit sau pierdere

 

 

*Datorii financiare derivate

 

 




ANEXA VI

FONDURI ÎNCHISE

— 
O intrare marcată cu „*” se referă la informațiile obligatorii sau la informațiile corespunzătoare în cazul în care emitentul nu utilizează standardele internaționale de raportare financiară (IFRS). Emitentul poate utiliza un titlu diferit pentru a prezenta informații în esență identice cu informațiile prevăzute în tabel, atunci când acest titlu alternativ este utilizat în situațiile sale financiare.
— 
O intrare marcată cu „#” indică faptul că informațiile respective sunt obligatorii în cazul în care apar în altă parte în prospect.
— 
O intrare marcată cu „~” în ceea ce privește fondurile închise se referă la investiții evaluate la valoarea justă prin profit sau pierdere la aceeași dată ca data valorii activului net (VNA).



Tabelul 1

Informații suplimentare relevante pentru fondurile închise

Clasa de acțiuni

VAN totală

Nr. de acțiuni/de unități

~ NAV/acțiune sau Prețul de piață/acțiune/unitate

#Performanța istorică a fondului

A

XXX

XX

X

 

 

Total general

Total general

 

 



Tabelul 2

Contul de profit și pierdere pentru fondurile închise

 

Anul

Anul -1

Anul -2

Situația interimară

Situația interimară comparativă din aceeași perioadă a anului precedent

*Venituri totale nete/Venituri nete din investiții sau venituri totale înainte de deducerea cheltuielilor de exploatare

 

 

 

 

 

*Profit net/(pierdere netă)

 

 

 

 

 

*Comision de performanță (acumulat/plătit)

 

 

 

 

 

*Comision de administrare a investițiilor (acumulat/plătit)

 

 

 

 

 

*Orice alte comisioane semnificative (acumulate/plătite) datorate furnizorilor de servicii

 

 

 

 

 

#Rezultatul pe acțiune

 

 

 

 

 



Tabelul 3

Bilanțul pentru fondurile închise

 

Anul

Anul -1

Anul -2

Situația interimară

*Total active nete

 

 

 

 

#Indicatorul efectului de levier

 

 

 

 




ANEXA VII

DATE CARE POT FI CITITE AUTOMAT ȘI CARE TREBUIE TRANSMISE CĂTRE ESMA



Tabelul 1

Număr

Câmp

Conținut de raportat

Formatul și standardul care trebuie utilizate pentru raportare

1.

Identificatorul național

Identificatorul unic al înregistrării încărcate, atribuit de autoritatea națională competentă expeditoare

{ALPHANUM-50}

2.

Identificatorul național aferent

Identificatorul unic al înregistrării la care se referă înregistrarea încărcată, atribuit de autoritatea națională competentă expeditoare

Nu se raportează în cazul în care nu se aplică identificatorul național aferent

{ALPHANUM-50}

3.

Statul membru expeditor

Codul de țară al statului membru care a aprobat înregistrarea încărcată sau la care a fost depusă înregistrarea încărcată

{COUNTRYCODE_2}

4.

Statul membru destinatar

Codul de țară al statului (statelor) membru (membre) căruia (cărora) trebuie să îi (le) fie notificată sau comunicată înregistrarea încărcată

În cazul în care sunt comunicate mai multe state membre, câmpul 4 se raportează de atâtea ori cât este necesar

{COUNTRYCODE_2}

5.

Tipul documentului

Tipul documentului (documentelor) încărcat(e)

Se alege din lista de câmpuri predefinite:

— „BPFT” – Prospect de bază cu condiții finale

— „BPWO” – Prospect de bază fără condiții finale

— „STDA” – Prospect de sine stătător

— „REGN” – Document de înregistrare

— „URGN” – Document de înregistrare universal

— „SECN” – Notă privind valorile mobiliare

— „FTWS” – Condiții finale, inclusiv rezumatul emisiunii individuale anexat la acestea

— „SMRY” – Rezumat

— „SUPP” – Supliment

— „SUMT” – Traducerea rezumatului

— „COAP” – Certificat de aprobare

— „AMND” – Modificare

În cazul în care sunt comunicate mai multe documente, câmpul [5] se raportează de atâtea ori cât este necesar pentru a descrie fiecare document care face parte din înregistrare

6.

Tipul de structură

Formatul ales pentru prospect

Se alege din lista de câmpuri predefinite:

— „SNGL” – Prospect sub forma unui document unic

— „SPWS” – Prospect format din documente separate cu rezumat

— „SPWO” – Prospect format din documente separate fără rezumat

7.

Data aprobării sau a depunerii

Data la care a fost aprobată sau depusă înregistrarea încărcată

{DATEFORMAT}

8.

Limba

Limba UE în care este redactată înregistrarea încărcată

{LANGUAGE}

9.

Denumirea standardizată a ofertantului

Numele și prenumele ofertantului, în cazul în care acesta este persoană fizică

În cazul în care sunt comunicați mai mulți ofertanți, câmpul [9] se raportează de atâtea ori cât este necesar

{ALPHANUM-280}

10.

Denumirea standardizată a garantului

Numele și prenumele garantului, în cazul în care acesta este persoană fizică

În cazul în care sunt comunicați mai mulți garanți, câmpul [10] se raportează de atâtea ori cât este necesar

{ALPHANUM-280}

11.

LEI al emitentului

Identificatorul entității juridice al emitentului

În cazul în care sunt comunicați mai mulți emitenți, câmpul [11] se raportează de atâtea ori cât este necesar

{LEI}

12.

LEI al ofertantului

Identificatorul entității juridice al ofertantului

În cazul în care sunt comunicați mai mulți ofertanți, câmpul [12] se raportează de atâtea ori cât este necesar

{LEI}

13.

LEI al garantului

Identificatorul entității juridice al garantului

În cazul în care sunt comunicați mai mulți garanți, câmpul [13] se raportează de atâtea ori cât este necesar

{LEI}

14.

Reședința ofertantului

Reședința ofertantului, în cazul în care acesta este persoană fizică

În cazul în care sunt comunicați mai mulți ofertanți, câmpul [14] se raportează de atâtea ori cât este necesar

{COUNTRYCODE_2}

15.

Reședința garantului

Reședința garantului, în cazul în care acesta este persoană fizică

În cazul în care sunt comunicați mai mulți garanți, câmpul [15] se raportează de atâtea ori cât este necesar

{COUNTRYCODE_2}

16.

FISN

Denumirea scurtă a instrumentului financiar pentru valoarea mobiliară

Acest câmp se repetă pentru fiecare ISIN

{FISN}

17.

ISIN

Numărul internațional de identificare a valorilor mobiliare

{ISIN}

18.

CFI

Codul de clasificare a instrumentelor financiare

Acest câmp se repetă pentru fiecare ISIN

{CFI_CODE}

19.

Moneda de emisiune

Codul care reprezintă moneda în care este denominată valoarea nominală sau valoarea noțională

Acest câmp se repetă pentru fiecare ISIN

{CURRENCYCODE_3}

20.

Valoarea nominală unitară

Valoarea nominală sau valoarea noțională pe unitate în moneda de emisiune

Acest câmp se repetă pentru fiecare ISIN

Câmp aplicabil valorilor mobiliare cu valoare nominală definită

{DECIMAL-18/5}

21.

Identificatorul sau denumirea instrumentului financiar-suport

Codul ISIN al titlului/indicelui suport sau denumirea titlului/indicelui suport, în cazul în care nu există un cod ISIN

În cazul unui coș de valori mobiliare, acesta trebuie identificat în mod corespunzător

Câmp aplicabil valorilor mobiliare cu instrumente financiare-suport definite. Acest câmp se repetă pentru fiecare ISIN al valorilor mobiliare respective

Pentru un instrument financiar-suport unic:

— În cazul unei valori mobiliare sau al unui indice pentru care există ISIN: {ISIN}

— În cazul în care indicele nu are un cod ISIN: {INDEX}

— În orice alt caz: {ALPHANUM-50}

Pentru instrumente financiare-suport multiple (mai mult de un instrument financiar-suport): „BSKT”

22.

Scadența sau data de expirare

Data scadenței sau data expirării valorii mobiliare, după caz

Acest câmp se repetă pentru fiecare ISIN

Câmp aplicabil valorilor mobiliare cu scadență definită

{DATEFORMAT}

În cazul titlurilor de datorie perpetue, câmpul 22 se completează cu valoarea 9999-12-31.

23.

Volumul oferit

Numărul de valori mobiliare oferite

Câmp aplicabil numai în cazul titlurilor de capital

Acest câmp se repetă pentru fiecare ISIN aplicabil

{INTEGER-18}

Ca valoare unică, ca interval de valori sau ca valoare maximă

24.

Prețul oferit

Prețul pe titlu oferit, exprimat ca valoare monetară. Moneda în care este exprimat prețul este moneda de emisiune

Câmp aplicabil numai în cazul titlurilor de capital

Acest câmp se repetă pentru fiecare ISIN aplicabil

{DECIMAL-18/5}

Ca valoare unică, ca interval de valori sau ca valoare maximă

„PNDG” în cazul în care prețul oferit nu este disponibil în momentul respectiv, dar urmează să fie stabilit

„NOAP” în cazul în care prețul oferit nu este aplicabil

25.

Contravaloarea oferită

Suma totală oferită, în valoarea monetară a monedei de emisiune

Acest câmp se repetă pentru fiecare ISIN

{DECIMAL-18/5}

Ca valoare unică, ca interval de valori sau ca valoare maximă

„PNDG” în cazul în care contravaloarea oferită nu este disponibilă în momentul respectiv, dar urmează să fie stabilită

„NOAP” în cazul în care contravaloarea oferită nu este aplicabilă

26.

Tipul valorii mobiliare

Clasificarea categoriilor de titluri de capital și de alte valori mobiliare decât titlurile de capital

Acest câmp se repetă pentru fiecare ISIN

Se alege din lista de câmpuri predefinite:

Titluri de capital

— „SHRS”: Acțiune

— „UCEF”: Unitate sau acțiune în fonduri închise

— „CVTS”: Valoare mobiliară convertibilă

— „ ►M1  DPRS ◄ ”: Certificat de depozit

— „OTHR”: Alte titluri de capital

Datorii

— „DWLD”: Datorie cu o valoare nominală unitară de cel puțin 100 000 EUR

— „DWHD”: Datorie cu o valoare nominală unitară mai mică de 100 000 EUR

— „DLRM”: Datorie cu o valoare nominală unitară mai mică de 100 000 EUR, tranzacționată pe o piață reglementată la care au acces numai investitori calificați

„ABSE”: ABS

„DERV”: Instrument derivat

27.

Tipul de ofertă/admitere

Taxonomia în conformitate cu Regulamentul privind prospectul și MiFID/MIFIR

Se alege din lista de câmpuri predefinite:

— „IOWA”: Ofertă inițială fără admitere la tranzacționare/cotare

— „SOWA”: Ofertă secundară fără admitere la tranzacționare/cotare

— „IRMT”: Admitere inițială la tranzacționare pe o piață reglementată

— „IPTM”: Admitere inițială la tranzacționare pe o piață reglementată după ce a fost tranzacționat anterior pe un sistem multilateral de tranzacționare (MTF)

— „IMTF”: Admitere inițială la tranzacționare pe un MTF cu ofertă publică

— „SIRM”: Emisiune secundară pe o piață reglementată sau un MTF

28.

Caracteristicile locului de tranzacționare unde valoarea mobiliară este admisă inițial la tranzacționare

Taxonomia în conformitate cu Regulamentul privind prospectul și MiFID/MIFIR

Se alege din lista de câmpuri predefinite:

— „RMKT”: Piață reglementată deschisă tuturor investitorilor

— „RMQI”: Piață reglementată sau un segment al unei piețe reglementate la care au acces numai investitori calificați

— „MSGM”: MTF care este o piață de creștere pentru IMM-uri

— „MLTF”: MTF care este nu o piață de creștere pentru IMM-uri

29.

Regimul de informare

Numărul anexei conform căreia este întocmit prospectul în temeiul Regulamentului delegat (UE) [] al Comisiei

În cazul în care sunt comunicate mai multe anexe, câmpul 29 se raportează de atâtea ori cât este necesar

{INTEGER-2} De la 1 la [29]

30.

Categoria prospectului UE pentru creștere

Motivul pentru care a fost utilizat un prospect UE pentru creștere

Se alege din lista de câmpuri predefinite:

— „S15A”: IMM în temeiul articolului 15 alineatul (1) litera (a) din Regulamentul privind prospectul

— „I15B”: Alt emitent decât un IMM în temeiul articolului 15 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul privind prospectul

— „I15C”: Alt emitent decât un IMM în temeiul articolului 15 alineatul (1) litera (c) din Regulamentul privind prospectul

— „O15D”: Ofertant de valori mobiliare în temeiul articolului 15 alineatul (1) litera (d) din Regulamentul privind prospectul



Tabelul 2

Simbol

Tip de date

Definiție

{ALPHANUM-n}

Până la n caractere alfanumerice

Câmp ce permite introducerea unui text liber

{CFI_CODE}

6 caractere

Codul CFI definit în ISO 10962

{COUNTRYCODE_2}

2 caractere alfanumerice

Codul de 2 litere al țării, astfel cum este definit în Codul de țară ISO 3166-1 alfa-2

{DATEFORMAT}

Data în formatul următor: AAAA-LL-ZZ

Datele se raportează în UTC

Formatul datei ISO 8601

{LANGUAGE}

Cod format din 2 litere

ISO 639-1

{LEI}

20 de caractere alfanumerice

Identificatorul entității juridice, astfel cum este definit în ISO 17442

{FISN}

35 de caractere alfanumerice cu următoarea structură

Codul FISN, astfel cum este definit în ISO 18774

{ISIN}

12 caractere alfanumerice

Codul ISIN, astfel cum este definit în ISO 6166

{CURRENCYCODE_3}

3 caractere alfanumerice

Codul de 3 litere al monedei, astfel cum este definit în codurile monedelor ISO 4217

{DECIMAL-n/m}

Număr zecimal de până la n cifre în total, din care până la m cifre pot fi cifre fracționare

Câmp numeric

Separatorul zecimal este „.” (punct)

Valorile sunt rotunjite și nu sunt trunchiate

{INTEGER-n}

Număr întreg de până la n cifre în total

Câmp numeric

{INDEX}

4 caractere alfabetice

„EONA” – EONIA

„EONS” – EONIA SWAP

„EURI” – EURIBOR

„EUUS” – EURODOLLAR

„EUCH” – EuroSwiss

„GCFR” – GCF REPO

„ISDA” – ISDAFIX

„LIBI” – LIBID

„LIBO” – LIBOR

„MAAA” – Muni AAA

„PFAN” – Pfandbriefe

„TIBO” – TIBOR

„STBO” – STIBOR

„BBSW” – BBSW

„JIBA” – JIBAR

„BUBO” – BUBOR

„CDOR” – CDOR

„CIBO” – CIBOR

„MOSP” – MOSPRIM

„NIBO” – NIBOR

„PRBO” – PRIBOR

„TLBO” – TELBOR

„WIBO” – WIBOR

„TREA” – Trezorerie

„SWAP” – SWAP

„FUSW” – SWAP pe futures



( 1 ) Regulamentul delegat (UE) 2019/980 al Comisiei din 14 martie 2019 de completare a Regulamentului (UE) 2017/1129 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește formatul, conținutul, verificarea și aprobarea prospectului care trebuie publicat în cazul unei oferte publice de valori mobiliare sau al admiterii de valori mobiliare la tranzacționare pe o piață reglementată și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 809/2004 al Comisiei (a se vedea pagina 26 din prezentul Jurnal Oficial).

( 2 ) Regulamentul (UE) nr. 1286/2014 al Parlamentului European și al Consiliului din 26 noiembrie 2014 privind documentele cu informații esențiale referitoare la produsele de investiții individuale structurate și bazate pe asigurări (PRIIP) (JO L 352, 9.12.2014, p. 1).

( 3 ) Directiva 2014/65/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 15 mai 2014 privind piețele instrumentelor financiare și de modificare a Directivei 2002/92/CE și a Directivei 2011/61/UE (JO L 173, 12.6.2014, p. 349).

( 4 ) Directiva 2004/25/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 21 aprilie 2004 privind ofertele publice de cumpărare (OJ L 142, 30.4.2004, p. 12).

Top