EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 62022TN0474

Cauza T-474/22: Acțiune introdusă la 1 august 2022 – Imasa, Ingeniería y Proyectos/Comisia și alții

JO C 398, 17.10.2022, p. 29–29 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

17.10.2022   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

C 398/29


Acțiune introdusă la 1 august 2022 – Imasa, Ingeniería y Proyectos/Comisia și alții

(Cauza T-474/22)

(2022/C 398/35)

Limba de procedură: spaniola

Părțile

Reclamantă: Imasa, Ingeniería y Proyectos, SA (Oviedo, Spania) (reprezentant: J. Álvarez González, avocată)

Pârâte: Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană, Comitetul Unic de Rezoluție

Concluziile

Reclamanta solicită Tribunalului:

pronunțarea unei hotărâri prin care să se constate răspunderea extracontractuală a Uniunii Europene pentru comportamentul nelegal și neglijent al Comisiei Europene, al Comitetului Unic de Rezoluție și al Băncii Centrale Europene pentru faptele descrise în cererea introductivă;

obligarea Uniunii Europene la despăgubirea reclamantei cu suma de 186 195,66 euro, potrivit calculelor și cuantificării cuprinse în raportul de expertiză anexat la cererea introductivă, majorată cu dobânzile legale aferente, totul cu obligarea pârâtelor la plata cheltuielilor de judecată.

Motivele și principalele argumente

În susținerea acțiunii, reclamanta invocă trei motive.

1.

Primul motiv, întemeiat pe comportamentul nelegal al Comitetului Unic de Rezoluție, constând în susținerea unor declarații publice prăpăstioase și în fapte (în special dezvăluiri) reprezentând un comportament iresponsabil care au determinat o prăbușire imediată a cotației acțiunilor Banco Popular Español SA, precipitând rezoluția acesteia.

2.

Al doilea motiv, întemeiat pe neglijența de care au dat dovadă Comitetul Unic de Rezoluție și Comisia Europene cu ocazia adoptării și aprobării rezoluției Banco Popular Español, S.A. fără să fi controlat și fără să fi verificat, în conformitate cu reglementarea europeană, dacă erau îndeplinite condițiile și premisele necesare punerii în aplicare a acestui mecanism de rezoluție și, odată aprobat acest mecanism, fără să fi respectat reglementarea europeană privind procedura de rezoluție, precum și drepturile deținătorilor de acțiuni și/sau de participații în capitalul băncii.

3.

Al treilea motiv, întemeiat pe lipsa de diligență din partea Băncii Centrale Europene, în privința supravegherii, a controlului, a punerii în aplicare, a reglementării și a stabilirii mecanismelor necesare pentru asigurarea lichidității Banco Popular Español S.A. și pentru evitarea rezoluției sale.


Top