Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document C:2010:119A:FULL

    Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, CA 119, 07 mai 2010


    Display all documents published in this Official Journal
     

    ISSN 1830-3668

    doi:10.3000/18303668.CA2010.119.rom

    Jurnalul Oficial

    al Uniunii Europene

    C 119A

    European flag  

    Ediţia în limba română

    Comunicări şi informări

    Anul 53
    7 mai 2010


    Informarea nr.

    Cuprins

    Pagina

     

    V   Anunțuri

     

    PROCEDURI ADMINISTRATIVE

     

    Parlamentul European

    2010/C 119A/01

    Aviz de recrutare PE/123/S — Director (Grupa de funcții AD 14) — Serviciul Juridic — Direcția de afaceri instituționale și parlamentare

    1

    LISTA JURNALELOR OFICIALE, SERIA C A, CONCURSURI

    În continuare se găsește lista Jurnalelor Oficiale din seria C A care au fost publicate în anul în curs.

    Dacă nu există mențiuni speciale, Jurnalele Oficiale s-au publicat în toate versiunile lingvistice.

    5

    (FR)

    9

     

    19

    (FR)

    23

    (DE/ES/PT)

    28

     

    48

     

    53

     

    56

     

    57

     

    60

     

    61

    (DE/EN/FR)

    62

     

    64

     

    66

    (BG/RO)

    67

    (ES)

    70

    (PT)

    73

    (FI)

    74

    (SV)

    91

     

    95

     

    104

     

    110

     

    116

    (ET)

    119

     

    RO

     


    V Anunțuri

    PROCEDURI ADMINISTRATIVE

    Parlamentul European

    7.5.2010   

    RO

    Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

    CA 119/1


    AVIZ DE RECRUTARE PE/123/S

    DIRECTOR

    (Grupa de funcții AD 14)

    SERVICIUL JURIDIC — DIRECȚIA DE AFACERI INSTITUȚIONALE ȘI PARLAMENTARE

    (2010/C 119 A/01)

    1.   POST VACANT

    Președintele Parlamentului European a hotărât să demareze procedura de ocupare a unui post de director (AD 14) în cadrul Serviciului Juridic — Direcția de afaceri instituționale și parlamentare, în temeiul articolului 29 alineatul (2) din Statutul funcționarilor Comunităților Europene (1) (denumit în continuare „statut”).

    Această procedură de selecție, care este menită să lărgească posibilitățile de alegere ale autorității împuternicite să facă numiri, se va desfășura în paralel cu procedura internă și interinstituțională de ocupare a posturilor.

    Recrutarea se va face la gradul AD 14 (2). Salariul de bază este de 12 967,74 EUR pe lună. La salariul de bază, căruia i se aplică impozitul comunitar, dar care nu intră sub incidența impozitului național, se pot adăuga, în condițiile prevăzute de statut, anumite indemnizații.

    Fiind vorba de o entitate care dispune de mai multe locuri de desfășurare a activității, postul necesită flexibilitate și presupune deplasări în diferitele locuri de desfășurare a activității, numeroase contacte la nivel intern și interinstituțional, precum și cu deputații europeni.

    2.   LOCUL DE MUNCĂ

    Luxemburg. Acest post poate fi transferat într-unul dintre celelalte locuri de desfășurare a activității Parlamentului European.

    3.   EGALITATEA DE ȘANSE

    Parlamentul European aplică o politică de egalitate de șanse și încurajează candidaturile femeilor și bărbaților calificați, excluzând orice formă de discriminare.

    4.   FIȘA POSTULUI

    Funcționar de nivel înalt, căruia îi revin, în cadrul orientărilor și al deciziilor stabilite de președinte și de secretarul general, următoarele sarcini (3):

    asigurarea bunei funcționări a unei entități specializate din cadrul Secretariatului General, care include mai multe unități acoperind domeniile de competență ale direcției;

    administrarea, stimularea, motivarea și coordonarea uneia sau mai multor echipe de agenți, optimizând utilizarea resurselor entității pentru a asigura un serviciu de înaltă calitate (organizare, gestionarea resurselor umane și bugetare, inovare etc.) în domeniile sale de activitate;

    acordarea de consiliere instituției și organelor acesteia în domeniul juridic;

    reprezentarea instituției în calitate de agent în procedurile juridice importante;

    dirijarea lucrărilor de asistență juridică privind aspecte instituționale și de drept parlamentar sau alte aspecte care revin jurisconsultului;

    acordarea de asistență jurisconsultului la solicitarea acestuia sau, în absența sa, înlocuirea acestuia în cadrul reuniunilor organelor parlamentare;

    reprezentarea Parlamentului European în contactele interinstituționale.

    5.   CONDIȚII DE ELIGIBILITATE (profilul cerut)

    Această procedură de selecție este deschisă candidaților care, la data limită stabilită pentru depunerea candidaturilor, îndeplinesc următoarele condiții:

    (a)   Condiții generale

    În conformitate cu articolul 28 din Statutul funcționarilor Comunităților Europene, candidații trebuie:

    să fie cetățeni ai unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene (4);

    să beneficieze de toate drepturile cetățenești;

    să își fi îndeplinit toate obligațiile care le revin în temeiul legislației privind serviciul militar;

    să prezinte garanțiile morale necesare exercitării atribuțiilor aferente postului.

    (b)   Condiții speciale

    (i)   Calificări, diplome și experiență profesională

    Un nivel de studii corespunzător unui ciclu complet de studii universitare de cel puțin patru ani, atestat printr-o diplomă în drept sau un nivel de studii corespunzător unui ciclu complet de studii universitare de cel puțin trei ani, atestat printr-o diplomă în drept și urmat de o experiență profesională relevantă de cel puțin un an (5)

    sau

    un nivel de studii corespunzător unui ciclu complet de studii universitare de cel puțin trei ani, absolvit cu diplomă, precum și o calificare care permite exercitarea profesiei de avocat, urmate de o experiență profesională relevantă de cel puțin un an (5).

    Experiență profesională de cel puțin 15 ani dobândită după obținerea calificărilor menționate la prima liniuță, din care cel puțin opt ani în funcții de conducere.

    (ii)   Cunoștințe necesare

    Cunoștințe temeinice despre Parlamentul European, Uniunea Europeană și instituțiile sale, precum și despre tratatele și legislația Uniunii Europene;

    competență excelentă în redactarea de texte, rapoarte și avize juridice privind integrarea europeană și evoluția Uniunii Europene;

    bună cunoaștere a dreptului instituțional și a dreptului bugetar al Uniunii Europene, a competențelor sale externe, precum și a dreptului parlamentar al Uniunii (Regulamentul de procedură al Parlamentului European, Statutul deputaților europeni, accesul la documentele Parlamentului European, protecția datelor cu caracter personal etc.);

    experiență profesională într-o instituție a Uniunii Europene;

    bune cunoștințe administrative necesare în domeniul respectiv de activități (aspecte legate de resurse umane, management, buget, finanțe, informatică, domeniul juridic etc.);

    excelentă cunoaștere a tehnicilor de management al echipelor;

    excelentă capacitate de redactare;

    excelentă capacitate de exprimare în public.

    (iii)   Cunoștințe lingvistice

    Se cere o cunoaștere excelentă a uneia dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene (6) și o foarte bună cunoaștere a unei alte limbi oficiale.

    Comitetul consultativ va ține seama de cunoașterea altor limbi oficiale ale Uniunii Europene.

    (iv)   Aptitudini necesare

    Simț strategic;

    competențe de management;

    capacitate de anticipare;

    capacitate de reacție;

    rigurozitate;

    capacitate de comunicare.

    6.   PROCEDURA DE SELECȚIE

    Pentru a facilita procesul de selecție desfășurat de autoritatea împuternicită să facă numiri, Comitetul consultativ pentru numirea înalților funcționari va stabili lista candidaților și va recomanda Biroului numele persoanelor care urmează să fie invitate la un interviu. Biroul va adopta lista acestor persoane, iar comitetul va efectua interviurile și va prezenta un raport final Biroului, în vederea luării unei decizii. În acest stadiu, Biroul poate intervieva candidații.

    7.   DEPUNEREA CANDIDATURILOR

    Persoanele interesate sunt invitate să își trimită candidatura (cu mențiunea „Aviz de recrutare PE/123/S”), însoțită de o scrisoare de intenție și un curriculum vitae în format Europass (7), la adresa de mai jos:

    Monsieur le Secrétaire Général

    Parlement européen

    Bâtiment Konrad Adenauer

    2929 Luxembourg

    LUXEMBOURG

    Candidatura trebuie expediată prin scrisoare recomandată până la data de 21 mai 2010, dovada fiind data de pe ștampila poștei.

    Candidaților invitați la interviu (8) li se atrage atenția asupra faptului că, la data interviului, trebuie să prezinte documentele justificative referitoare la studii și experiența profesională, precum și la funcțiile ocupate în prezent, numai sub formă de copii sau de fotocopii. Aceste documente nu vor fi restituite candidaților.


    (1)  JO L 124, 27.4.2004, p. 1.

    (2)  În urma recrutării, funcționarul va fi reîncadrat în conformitate cu dispozițiile articolului 32 din statut.

    (3)  Pentru principalele sarcini, a se vedea anexa.

    (4)  Statele membre ale Uniunii Europene sunt: Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Germania, Estonia, Irlanda, Grecia, Spania, Franța, Italia, Cipru, Letonia, Lituania, Luxemburg, Ungaria, Malta, Țările de Jos, Austria, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia, Finlanda, Suedia și Regatul Unit.

    (5)  Acest an de experiență nu este luat în considerare la evaluarea experienței profesionale care se cere la a doua liniuță.

    (6)  Limbile oficiale ale Uniunii Europene sunt: bulgara, spaniola, ceha, daneza, germana, estona, greaca, engleza, franceza, irlandeza, italiana, letona, lituaniana, maghiara, malteza, olandeza, polona, portugheza, româna, slovaca, slovena, finlandeza și suedeza.

    (7)  http://europass.cedefop.europa.eu/

    (8)  Acest lucru nu se aplică în cazul acelor candidați care, la data limită de depunere a candidaturii, se află în serviciul Parlamentului European.


    ANEXĂ

    DIRECȚIA SJ A — AFACERI INSTITUȚIONALE ȘI PARLAMENTARE

    1.   ATRIBUȚII PRINCIPALE ALE DIRECTORULUI

    Dirijarea, coordonarea și stimularea lucrărilor de asistență juridică în ceea ce privește afacerile instituționale și parlamentare

    Acordarea de consiliere instituției și organelor sale

    Înlocuirea jurisconsultului în toate misiunile sale, după caz

    Reprezentarea instituției în procedurile judiciare

    2.   ORGANIGRAMĂ (2)

    1 director

    1 asistent

    UNITATEA DE DREPT INSTITUȚIONAL ȘI BUGETAR ȘI RELAȚII EXTERNE (SJA10)

    UNITATEA PENTRU DREPTURILE DEPUTAȚILOR ȘI ALE ASISTENȚILOR LOR (SJA20)

    UNITATEA PENTRU REGULAMENTUL DE PROCEDURĂ AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI NORMELE DE FUNCȚIONARE INTERNĂ (SJA30)

    1.   ATRIBUȚII PRINCIPALE ALE SECTOARELOR JURIDICE CONSIDERATE

    Acordarea de asistență instituției pentru aspectele de ordin juridic în domeniile sale de activități prin avize juridice independente, în scris sau orale

    Exercitarea unei funcții contencioase: apărarea profesională a intereselor instituției, în special în procedurile jurisdicționale, mai ales în fața Curții de Justiție și a Tribunalului

    2.   ORGANIGRAMĂ (26)

     

    1 șef de unitate

    1 șef de unitate

    1 șef de unitate

    5 administratori

    3 administratori

    4 administratori

    4 asistenți

    3 asistenți

    4 asistenți


    Top