Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52013PC0428

    Propunere de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI privind modificarea Regulamentului (CE) nr. 1198/2006 al Consiliului în ceea ce privește anumite dispoziții referitoare la gestiunea financiară pentru anumite state membre care se confruntă cu dificultăți grave sau sunt amenințate de astfel de dificultăți cu privire la stabilitatea lor financiară

    /* COM/2013/0428 final - 2013/0200 (COD) */

    52013PC0428

    Propunere de REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI privind modificarea Regulamentului (CE) nr. 1198/2006 al Consiliului în ceea ce privește anumite dispoziții referitoare la gestiunea financiară pentru anumite state membre care se confruntă cu dificultăți grave sau sunt amenințate de astfel de dificultăți cu privire la stabilitatea lor financiară /* COM/2013/0428 final - 2013/0200 (COD) */


    EXPUNERE DE MOTIVE

    1.           Contextul propunerii

    · Motivele și obiectivele propunerii

    Prelungirea unei cofinanțări majorate pentru statele membre care sunt amenințate de dificultăți grave în ceea ce privește stabilitatea lor financiară

    Criza financiară și economică persistentă exercită presiuni asupra resurselor financiare naționale, pe măsură ce statele membre urmăresc politicile de consolidare bugetară care se impun. În acest context, asigurarea aplicării în bune condiții a programelor Fondului european pentru pescuit este deosebit de importantă pentru investițiile în sectorul pescuitului.

    Executarea programelor este adeseori dificilă, nu în ultimul rând din cauza problemelor în materie de lichiditate generate de consolidarea bugetară. Acesta este mai ales cazul statelor membre care au fost cele mai afectate de criză și care au primit asistență financiară în cadrul unui program de ajustare. Până în prezent, șapte țări au primit asistență financiară și au convenit asupra unui program de ajustare macroeconomică cu Comisia. Aceste țări sunt Cipru, Ungaria, România, Letonia, Portugalia, Grecia și Irlanda, denumite în continuare „țările participante la program”. Ungaria, România și Letonia nu mai participă în prezent la niciun program de ajustare.

    Pentru a se asigura că aceste state membre (și orice alt stat membru care poate beneficia de astfel de programe de asistență în viitor) vor continua executarea pe teren a programelor politicii privind pescuitul și vor aloca în continuare fonduri pentru proiecte, prezenta propunere cuprinde dispoziții care vor permite Comisiei să efectueze plăți mai mari către aceste țări pe parcursul perioadei în care acestea beneficiază de intervenția mecanismelor de sprijin, fără a modifica fondurile totale care le sunt alocate în cadrul politicii privind pescuitul pentru perioada 2007-2013. Statele membre vor dispune astfel de resurse financiare suplimentare într-un moment critic, ceea ce va înlesni continuitatea executării programelor pe teren.

    · Contextul general și dispozițiile în vigoare în domeniul propunerii

    Articolele 76 și 77 din Regulamentul (CE) nr. 1198/2006 al Consiliului, denumit în continuare Regulamentul, prevăd că plățile intermediare și soldul final se calculează prin aplicarea ratei de cofinanțare pentru fiecare axă prioritară stabilită în decizia Comisiei de adoptare a programului operațional în cauză. Acesta prevede și aplicarea unei rate de cofinanțare majorate pentru țările participante la program. Această dispoziție se aplică până la 31 decembrie 2013.

    · Coerența cu alte politici și obiective ale Uniunii

    Propunerea este conformă cu alte propuneri și inițiative adoptate de Comisie ca răspuns la criza financiară.

    2.           Consultarea părților interesate si evaluarea impactului

    · Consultarea părților interesate

    Nu s-a realizat o consultare a părților interesate externe.

    · Obținerea și utilizarea expertizei

    Nu a fost necesar să se recurgă la expertiză externă.

    · Analiza impactului

    Propunerea ar permite Comisiei să suplimenteze plățile către țările participante la program până la sfârșitul perioadei 2007-2013. Majorarea va fi calculată prin suplimentarea cu zece puncte procentuale a ratelor de cofinanțare aplicabile axelor prioritare ale programelor în cazul noilor cheltuieli certificate declarate pe parcursul perioadei în cauză până la atingerea plafonului stabilit pentru plăți.

    Sumele totale alocate din fond țărilor și programelor în cauză pentru perioada respectivă nu se vor modifica.

    3.           Elementele juridice ale propunerii

    · Rezumatul măsurilor propuse

    Se propune modificarea articolului 77a din Regulament pentru a permite Comisiei să continue, până la sfârșitul perioadei de eligibilitate a programelor operaționale din 2007-2013, să ramburseze cheltuielile nou declarate cu o sumă mai mare, calculată prin suplimentarea cu zece puncte procentuale a ratelor de cofinanțare aplicabile axei prioritare.

    Contribuția din fond la axa prioritară în cauză nu poate fi mai mare decât suma menționată în decizia Comisiei prin care se aprobă programul operațional.

    · Temeiul juridic

    Regulamentul definește normele aplicabile Fondului. Pe baza principiului gestiunii partajate între Comisie și statele membre, acest regulament include dispoziții referitoare la procesul de programare, precum și norme pentru gestionarea (inclusiv financiară) a programelor, monitorizarea, controlul financiar și evaluarea proiectelor.

    · Principiul subsidiarității

    Propunerea respectă principiul subsidiarității în măsura în care aceasta are ca scop să ofere sprijin sporit, prin intermediul Fondului european pentru pescuit, anumitor state membre care se confruntă cu dificultăți grave, în special în ceea ce privește creșterea economică și stabilitatea financiară, precum și cu o deteriorare a situației deficitului și datoriei lor, cauzate și de conjunctura economică și financiară internațională. În acest context, este necesar să se stabilească, la nivelul Uniunii Europene, un mecanism temporar care să permită Comisiei majorarea rambursării pe baza cheltuielilor certificate în cadrul Fondului european pentru pescuit.

    · Principiul proporționalității

    Propunerea respectă principiul proporționalității:

    Prelungirea aplicării ratelor de cofinanțare majorate este proporțională în raport cu criza economică susținută și cu alte eforturi întreprinse pentru a ajuta statele membre în cauză.

    · Alegerea instrumentelor

    Instrumentul propus: modificarea regulamentului în vigoare.

    Comisia a studiat marja de manevră oferită de cadrul juridic și consideră că este necesar, prin prisma experienței dobândite până în prezent, să propună modificări la regulamentul general.

    4.           Implicații bugetare

    Nu există niciun impact asupra creditelor de angajament deoarece nu se propune nicio modificare a sumelor maxime finanțate din Fond prevăzute în programele operaționale pentru perioada de programare 2007 – 2013.

    Sub raportul creditelor de plată, propunerea referitoare la suplimentare este neutră din punct de vedere bugetar. Ea poate duce, totuși, la o rambursare mai mare a statelor membre în cauză în 2014, care va fi însă compensată la închiderea programelor, în 2017. Creditele de plată suplimentare pentru prezenta propunere implică o majorare a creditelor de plată (de aproximativ 10 milioane EUR pentru 2014) care va fi compensată până la finele perioadei de programare. Prin urmare, valoarea totală a creditelor de plată pentru întreaga perioadă de programare rămâne neschimbată.

    2013/0200 (COD)

    Propunere de

    REGULAMENT AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI AL CONSILIULUI

    privind modificarea Regulamentului (CE) nr. 1198/2006 al Consiliului în ceea ce privește anumite dispoziții referitoare la gestiunea financiară pentru anumite state membre care se confruntă cu dificultăți grave sau sunt amenințate de astfel de dificultăți cu privire la stabilitatea lor financiară

    PARLAMENTUL EUROPEAN ŞI CONSILIUL UNIUNII EUROPENE,

    având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, în special articolul 43 alineatul (2),

    având în vedere propunerea Comisiei Europene,

    după transmiterea proiectului de act legislativ către parlamentele naționale,

    având în vedere avizul Comitetului Economic și Social European[1],

    având în vedere avizul Comitetului Regiunilor[2],

    hotărând în conformitate cu procedura legislativă ordinară,

    întrucât:

    (1)       Criza financiară mondială fără precedent și încetinirea creșterii economice au adus prejudicii grave creșterii economice și stabilității financiare și au deteriorat puternic condițiile economice și financiare în mai multe state membre. Concret, anumite state membre se confruntă cu dificultăți grave sau sunt amenințate de astfel de dificultăți, în special cu probleme legate de creșterea economică și stabilitatea financiară și cu o deteriorare a situației deficitului și a datoriei.

    (2)       Au fost luate măsuri importante pentru a contracara efectele negative ale crizei în conformitate cu articolul 122 alineatul (2), articolul 136 și articolul 143 din Tratat. Cu toate acestea, presiunea asupra resurselor financiare naționale crește și trebuie luate măsuri adecvate pentru a atenua această presiune prin utilizarea optimă și la maximum a finanțării din Fondul european pentru pescuit.

    (3)       Pentru a facilita gestionarea finanțării din partea Uniunii, pentru a sprijini accelerarea investițiilor în statele membre și în regiuni, precum și pentru a îmbunătăți disponibilitatea de finanțare a economiei, Regulamentul (CE) nr. 1198/2006 al Consiliului din 27 iulie 2006 privind Fondul european pentru pescuit[3] a fost modificat prin Regulamentul (UE) nr. 387/2012 al Parlamentului European și al Consiliului[4] pentru a permite majorarea plăților intermediare și finale din Fondul european pentru pescuit cu o valoare echivalentă a zece puncte procentuale peste rata actuală de cofinanțare pentru fiecare axă prioritară pentru statele membre care se confruntă cu dificultăți grave în ceea ce privește stabilitatea lor financiară și care solicită să beneficieze de această măsură.

    (4)       Dispozițiile alineatului (5) al articolului 77a din Regulamentul (CE) nr. 1198/2006 prevăd aplicarea acestui procent de cofinanțare mărit până la 31 decembrie 2013. Cu toate acestea, deoarece statele membre se confruntă în continuare cu dificultăți majore în ceea ce privește stabilitatea financiară, aplicarea ratei de cofinanțare majorate nu ar trebui să se limiteze la sfârșitul anului 2013.

    (5)       Prin urmare, Regulamentul (CE) nr. 1198/2006 ar trebui modificat în consecință.

    (6)       Având în vedere criza fără precedent, este necesară adoptarea rapidă de măsuri de sprijin. Prin urmare, este necesar ca prezentul regulament să intre în vigoare la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

    ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

    Articolul 1

    În Regulamentul (CE) nr. 1198/2006, alineatul (5) al articolului 77a se elimină.

    Articolul 2

    Prezentul regulament intră în vigoare la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

    Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

    Adoptat la Bruxelles,

    Pentru Parlamentul European,                     Pentru Consiliu

    Preşedintele                                                   Preşedintele

    FIȘĂ FINANCIARĂ LEGISLATIVĂ

    1.           DENUMIREA PROPUNERII:

    Propunere de regulament al Parlamentului European și al Consiliului de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1198/2006 în ceea ce privește anumite dispoziții referitoare la gestiunea financiară pentru anumite state membre care se confruntă cu dificultăți grave sau sunt amenințate de astfel de dificultăți cu privire la stabilitatea lor financiară.

    2.           CADRU ABM / ABB

    Domeniul (domeniile) de politică în cauză și activitatea sau activitățile asociate:

    Pescuit și afaceri maritime; activitatea ABB 11.06

    3.           LINII BUGETARE

    3.1.        Linii bugetare [linii operaționale și linii conexe de asistență tehnică și administrativă (foste linii BA)]:

    Noile acțiuni propuse se vor pune în aplicare pe baza următoarelor linii bugetare:

    · 11.061200 Convergență (FEP)

    · 11.0613 În afara obiectivului „Convergență” FEP)

    3.2.        Durata acțiunii și a implicațiilor financiare:

    Niciuna dintre modificările propuse nu va avea impact financiar. Resursele mai mari necesare, în 2014, pentru a da curs cererilor de plată ale statelor membre care beneficiază de asistență financiară vor fi, într-adevăr, compensate la închiderea programelor în anul 2017. Mecanismul permite concentrarea unei părți a plăților la începutul perioadei, comparativ cu o situație în care nu s-ar efectua o „suplimentare”.

    3.3.      Caracteristici bugetare:

    Linia bugetară || Tipul cheltuielilor || Nouă || Contribuție AELS || Contribuții din partea țărilor candidate || Rubrica PF

    11.061200 || Cheltuieli neobligatorii || Dif. || NU || NU || NU || Nr. 2

    11.061300 || Cheltuieli neobligatorii || Dif. || NU || NU || NU || Nr. 2

    4.           SINTEZA RESURSELOR

    4.1.        Resurse financiare

    4.1.1.     Sinteza creditelor de angajament (CA) și a creditelor de plată (CP)

    Tabelele următoare prezintă impactul estimat al măsurilor propuse în perioada 2014-2017. Deoarece nu sunt propuse noi resurse financiare pentru creditele de angajament, în tabele nu au fost introduse cifre, ci se indică n.a. (nu se aplică). Prin urmare, propunerea este în conformitate cu cadrul financiar multianual pentru 2007-2013.

    În ceea ce privește plățile, propunerea de a extinde mecanismul de suplimentare poate duce la o rambursare mai mare a statelor membre vizate, care va fi compensată la închiderea programelor. Pe baza celor mai recente previziuni de plată primite de la statele membre, plățile suplimentare efectuate către statele membre în cauză în 2012 și creditele de plată incluse în bugetul pentru 2013, bugetul necesar ar fi de aproximativ 10 milioane EUR în 2014.

    milioane EUR (cu 3 zecimale)

    Natura cheltuielii || Secțiunea nr. || || Anul n || n + 1 || n + 2 || n + 3 || n + 4 || n + 5 și anii urm. || Total

    Cheltuieli operaționale[5] || || || || || || || ||

    Credite de angajament (CA) || 8.1 || a || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    Credite de plată (CP) || || b || nu se aplică || +10 || nu se aplică || nu se aplică || -10 || nu se aplică || 0.

    Cheltuieli administrative incluse în suma de referință[6] || || || ||

    Asistență tehnică și administrativă – ATA (CND) || 8.2.4 || c || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    SUMA TOTALĂ DE REFERINȚĂ || || || || || || ||

    Credite de angajament || || a+c || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    Credite de plată || || b+c || nu se aplică || +10 || nu se aplică || nu se aplică || -10 || nu se aplică || 0,000

    Cheltuieli administrative neincluse în suma de referință[7] || ||

    Resurse umane și cheltuieli conexe (CND) || 8.2.5 || d || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    Costuri administrative, altele decât resursele umane și costurile conexe, neincluse în suma de referință (CND) || 8.2.6 || e || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    Costul financiar indicativ total al acțiunii

    TOTAL CA, inclusiv costul resurselor umane || || a+c+d+e || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    TOTAL PA, inclusiv costul resurselor umane || || b+c+d+e || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    Detalii privind cofinanțarea

    milioane EUR (cu 3 zecimale)

    Organism cofinanțator || || Anul n || n + 1 || n + 2 || n + 3 || n + 4 || n + 5 și anii urm. || Total

    …………………… || f || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    TOTAL CA, inclusiv cofinanțare || a+c+d+e+f || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    4.1.2.     Compatibilitatea cu programarea financiară

    x     Propunerea este compatibilă cu programarea financiară existentă.

    ¨      Propunerea duce la reprogramarea rubricii respective din perspectivele financiare.

    ¨      Propunerea poate necesita aplicarea dispozițiilor Acordului interinstituțional[8] (referitoare la instrumentul de flexibilitate sau la revizuirea perspectivelor financiare).

    4.1.3.     Implicațiile financiare asupra veniturilor

    x      Propunerea nu are implicații financiare asupra veniturilor

    ¨      Propunerea are implicații financiare – efectul asupra veniturilor este următorul:

    milioane EUR (cu o zecimală)

    || || Anterior acțiunii [Anul n-1] || || Situația după acțiune

    Linia bugetară || Venituri || || [Anul n] || [n+1] || [n+2] || [n+3] || [n+4] || [n+5][9]

    || a)Venituri în valori absolute || || || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    b) Modificarea veniturilor ||  D || || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    (Se descrie fiecare linie bugetară de venituri afectată, adăugând numărul corespunzător de rânduri în tabel în cazul în care sunt afectate mai multe linii bugetare.)

    4.2.        Resurse umane în echivalent normă întreagă (ENI) (inclusiv funcționari, personal temporar și extern) - a se vedea detaliile de la punctul 8.2.1.

    Necesar anual || Anul n || n + 1 || n + 2 || n + 3 || n + 4 || n + 5 și anii urm.

    Număr total de resurse umane || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    5.           CARACTERISTICI ȘI OBIECTIVE

    5.1.        Obiective de îndeplinit pe termen scurt sau lung

    Criza financiară și economică persistentă exercită presiuni din ce în ce mai mari asupra resurselor financiare naționale, pe măsură ce statele membre își reduc bugetele. În acest context, asigurarea executării în bune condiții a programelor politicii privind pescuitul are o importanță deosebită, constituind un mijloc de a injecta fonduri în economie. Pentru a se asigura că statele membre în cauză continuă executarea pe teren a programelor care fac obiectul Fondului european pentru pescuit, precum și alocarea de fonduri pentru proiecte, propunerea cuprinde dispoziții care ar permite Comisiei să majoreze plățile către statele membre pe parcursul perioadei în care acestea beneficiază de intervenția mecanismelor de sprijin.

    5.2.        Valoarea adăugată a implicării comunitare, coerența propunerii cu alte instrumente financiare și eventuala sinergie

    Propunerea va permite continuarea punerii în aplicare a programelor, prin injectarea de fonduri în economie, și, în același timp, va contribui la reducerea presiunii asupra cheltuielilor publice.

    5.3.        Obiective, rezultate preconizate și indicatori aferenți acestora care fac obiectul propunerii în cadrul gestionării pe activități (ABM)

    Obiectivul este acela de a ajuta statele membre cele mai afectate de criza financiară să aibă capacitatea de a continua executarea programelor pe teren și, prin urmare, de a injecta fonduri în economie.

    5.4.        Modalități de punere în aplicare (cu titlu indicativ)

    Indicați mai jos modalitatea (modalitățile) de punere în aplicare aleasă (alese).

    · Cu statele membre

    6.           MONITORIZARE ȘI EVALUARE

    6.1.        Sistem de monitorizare

    Nu este necesar, deoarece intră în sfera monitorizării stabilite pentru Fondul european pentru pescuit.

    6.2.        Evaluare

    6.2.1.     Evaluare ex-ante

    N/A

    6.2.2.     Măsuri luate în urma unei evaluări interimare/ex-post (lecții învățate din experiențe anterioare similare)

    N/A

    6.2.3.     Condițiile și frecvența evaluărilor viitoare

    N/A

    7.           MĂSURI ANTIFRAUDĂ

    Nu se aplică

    8.           DETALII PRIVIND RESURSELE

    8.1.        Obiectivele propunerii din punctul de vedere al costurilor financiare

    Credite de angajament în milioane EUR (cu 3 zecimale)

    (Se indică denumirea obiectivelor, acțiunilor și realizărilor) || Tipul realizării || Costul mediu || Anul n || Anul n+1 || Anul n+2 || Anul n+3 || Anul n+4 || Anul n+5 și anii urm. || TOTAL

    Nr. de realizări || Cost total || Nr. de realizări || Cost total || Nr. de realizări || Cost total || Nr. de realizări || Cost total || Nr. de realizări || Cost total || Nr. de realizări || Cost total || Nr. de realizări || Cost total

    OBIECTIV OPERAȚIONAL nr. 1 susținerea executării programelor operaționale || || || || || || || || || || || || || || || ||

    || || || || 0,000 || || 0,000 || || || || || || || || || || 0,000

    COSTURI TOTALE || || || || 0,000 || || 0,000 || || || || || || || || || || 0,000

    8.2.        Cheltuieli administrative

    8.2.1.     Numărul și tipul resurselor umane

    Tipuri de posturi || || Personal care urmează să fie alocat pentru gestionarea acțiunii prin utilizarea resurselor existente și/sau suplimentare (număr de posturi/ENI)

    || || Anul n || Anul n+1 || Anul n+2 || Anul n+3 || Anul n+4 || Anul n+5

    Funcționari sau agenți temporari (XX 01 01) || A*/AD || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    B*, C*/AST || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    Personal finanțat prin articolul XX 01 02 || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    Alte tipuri de personal finanțat prin articolul XX 01 04/05 || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    TOTAL || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    8.2.2.     Descrierea sarcinilor care decurg din acțiune

    N/A

    8.2.3.     Originea resurselor umane (statutare)

    (În cazul în care se indică mai multe origini, se precizează numărul posturilor corespunzătoare fiecăreia dintre acestea)

    ¨      Posturi alocate în prezent pentru gestionarea programului care urmează să fie înlocuite sau prelungite

    ¨      Posturi prealocate în cadrul exercițiului financiar SPA/PPB pentru anul n

    ¨      Posturi care urmează să fie solicitate în cadrul următoarei proceduri SPA/PPB

    ¨      Posturi care urmează să fie redistribuite pe baza resurselor existente în cadrul serviciului în cauză (redistribuire internă)

    ¨      Posturi necesare pentru anul n, dar care nu sunt prevăzute în cadrul SPA/PPB pentru anul în cauză

    8.2.4.     Alte cheltuieli administrative incluse în suma de referință (XX 01 04/05 – Cheltuieli de gestiune administrativă)

    milioane EUR (cu 3 zecimale)

    Linia bugetară (nr. și denumire) || Anul n || Anul n+1 || Anul n+2 || Anul n+3 || Anul n+4 || Anul n+5 și anii urm. || TOTAL

    1      Asistență tehnică și administrativă (inclusiv costurile cu personalul aferente) || || || || || || ||

    Agenții executive || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    Alte tipuri de asistență tehnică și administrativă || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    - intra muros || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    - extra muros || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    Total asistență tehnică și administrativă || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    8.2.5.     Costuri financiare ale resurselor umane și costuri conexe neincluse în suma de referință

    milioane EUR (cu 3 zecimale)

    Tip de resurse umane || Anul n || Anul n+1 || Anul n+2 || Anul n+3 || Anul n+4 || Anul n+5 și anii urm.

    Funcționari și agenți temporari (XX 01 01) || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    Personal finanțat prin articolul XX 01 02 (auxiliari, END, agenți contractuali etc.) (se indică linia bugetară) || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    Costul total al resurselor umane și costuri conexe (neincluse în suma de referință) || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    Calcul – Funcționari și agenți temporari

    Se face trimitere la punctul 8.2.1. dacă este cazul

    nu se aplică

    Calcul - Personal finanțat prin articolul XX 01 02

    Se face trimitere la punctul 8.2.1. dacă este cazul

    nu se aplică

    8.2.6.     Alte cheltuieli administrative neincluse în suma de referință

    milioane EUR (cu 3 zecimale)

    || Anul n || Anul n+1 || Anul n+2 || Anul n+3 || Anul n+4 || Anul n+5 și anii urm. || TOTAL

    XX 01 02 11 01 – Misiuni || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    XX 01 02 11 02 – Reuniuni și conferințe || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    XX 01 02 11 03 - Comitete || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    XX 01 02 11 04 – Studii și consultări || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    XX 01 02 11 05 - Sisteme de informații || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

     2     Total Alte cheltuieli de gestiune (XX 01 02 11) || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    3      Alte cheltuieli de natură administrativă (precizați, indicând linia bugetară) || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    Totalul cheltuielilor administrative altele decât cele pentru resursele umane și costurile conexe (neincluse în suma de referință) || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică || nu se aplică

    Calcul - Alte cheltuieli administrative neincluse în suma de referință

    nu se aplică

    [1]               JO C , p ..

    [2]               JO C , p ..

    [3]               JO L 223, 15.8.2006, p. 1.

    [4]               JO L 129, 16.5.2012, p. 7.

    [5]               Cheltuieli care nu intră sub incidența capitolului xx 01 din titlul xx în cauză.

    [6]               Cheltuieli care intră sub incidența articolului xx 01 04 din titlul xx.

    [7]               Cheltuieli care intră sub incidența capitolului xx 01, cu excepția articolelor xx 01 04 și xx 01 05.

    [8]               A se vedea punctele 19 și 24 din Acordul interinstituțional.

    [9]               Additional columns should be added if necessary i.e. if the duration of the action exceeds 6 years

    Top