EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 52010AP0421

Planul multianual pentru stocul vestic de stavrid negru de Atlantic și pentru unitățile piscicole care îl exploatează ***I Rezoluția legislativă a Parlamentului European din 23 noiembrie 2010 referitoare la propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului de instituire a unui plan multianual pentru stocul vestic de stavrid negru de Atlantic și pentru unitățile piscicole care îl exploatează (COM(2009)0189 – C7-0010/2009 – 2009/0057(COD))
P7_TC1-COD(2009)0057 Poziția Parlamentului European adoptată în primă lectură la 23 noiembrie 2010 în vederea adoptării Regulamentului (UE) nr. …/2011 al Parlamentului European și al Consiliului de instituire a unui plan multianual pentru stocul vestic de stavrid negru de Atlantic și pentru unitățile piscicole care îl exploatează
ANEXĂ

JO C 99E, 3.4.2012, p. 167–175 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

3.4.2012   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

CE 99/167


Marți, 23 noiembrie 2010
Planul multianual pentru stocul vestic de stavrid negru de Atlantic și pentru unitățile piscicole care îl exploatează ***I

P7_TA(2010)0421

Rezoluția legislativă a Parlamentului European din 23 noiembrie 2010 referitoare la propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului de instituire a unui plan multianual pentru stocul vestic de stavrid negru de Atlantic și pentru unitățile piscicole care îl exploatează (COM(2009)0189 – C7-0010/2009 – 2009/0057(COD))

2012/C 99 E/42

(Procedura legislativă ordinară: prima lectură)

Parlamentul European,

având în vedere propunerea Comisiei prezentată Consiliului (COM(2009)0189),

având în vedere articolul 37 din Tratatul CE, în temeiul căruia a fost consultat de către Consiliu (C7–0010/2009),

având în vedere Comunicarea Comisiei către Parlamentul European și Consiliu intitulată „Consecințele intrării în vigoare a Tratatului de la Lisabona asupra procedurilor decizionale interinstituționale în curs de desfășurare” (COM(2009)0665),

având în vedere articolul 294 alineatul (3) și articolul 43 alineatul (2) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

având în vedere avizul Comitetului Economic și Social European din 17 martie 2010 (1),

având în vedere articolul 55 din Regulamentul său de procedură,

având în vedere raportul Comisiei pentru pescuit (A7-0296/2010),

1.

adoptă poziția în primă lectură prezentată în continuare;

2.

solicită Comisiei să sesizeze Parlamentul din nou în cazul în care intenționează să modifice în mod substanțial această propunere sau să o înlocuiască cu un alt text;

3.

încredințează Președintelui sarcina de a transmite Consiliului, Comisiei și parlamentelor naționale poziția Parlamentului.


(1)  Nepublicată încă în Jurnalul Oficial.


Marți, 23 noiembrie 2010
P7_TC1-COD(2009)0057

Poziția Parlamentului European adoptată în primă lectură la 23 noiembrie 2010 în vederea adoptării Regulamentului (UE) nr. …/2011 al Parlamentului European și al Consiliului de instituire a unui plan multianual pentru stocul vestic de stavrid negru de Atlantic și pentru unitățile piscicole care îl exploatează

PARLAMENTUL EUROPEAN ȘI CONSILIUL UNIUNII EUROPENE,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii europene, în special articolul 43 alineatul (2),

având în vedere propunerea Comisiei Europene,

având în vedere avizul Comitetului Economic și Social European (1),

hotărând în conformitate cu procedura legislativă ordinară (2),

întrucât:

(1)

În cadrul planului de implementare adoptat la Summitul mondial al Organizației Națiunilor Unite pentru dezvoltare durabilă, desfășurat la Johannesburg în 2002, Uniunea Europeană s-a angajat, printre altele, să mențină sau să refacă stocurile la niveluri care să producă randamentul maxim durabil, cu scopul de a realiza cât mai rapid posibil acest obiectiv în cazul stocurilor epuizate și, în măsura posibilului, cel târziu până în 2015. În conformitate cu articolul 2 din Regulamentul (CE) nr. 2371/2002 al Consiliului din 20 decembrie 2002 privind conservarea și exploatarea durabilă a resurselor piscicole în conformitate cu politica comună în domeniul pescuitului (3), aceasta din urmă este menită să asigure o exploatare a resurselor acvatice vii într-un mod care să ofere condiții economice, de mediu și sociale durabile.

(2)

▐ Informațiile biologice cu privire la stocul vestic nu sunt suficiente pentru o evaluare completă a stocului, care ar permite stabilirea unui obiectiv legat de mortalitatea prin pescuit în funcție de randamentul maxim durabil și ar stabili o legătură între capturile totale admisibile și previziunile științifice privind capturile. Cu toate acestea, indicele de abundență a icrelor, care se calculează începând din 1977 în studiile internaționale trienale, poate fi folosit drept un indicator biologic pentru evoluția dimensiunii stocului.

(3)

Avizele din partea Comitetului științific, tehnic și economic pentru pescuit (CSTEP) indică faptul că o normă de control al exploatării bazată pe tendințele abundenței icrelor constatate în ultimele trei studii privind icrele ar oferi o gestionare durabilă a stocului.

(4)

Timp de mai mulți ani începând cu 2003, recomandările științifice de precauție au indicat că nivelul capturilor de stavrid negru vestic ar trebui să fie sub 150 000 tone pe an, în ideea că astfel exploatarea ar rămâne durabilă chiar în absența, în mod constant, a unui eveniment de recrutare extrem de puternic. O normă de control al exploatării ar trebui să se bazeze în aceeași măsură pe aceste recomandări de precauție și pe o TAC ajustată în funcție de un factor care reflectă tendințele producției de icre.

(5)

Normele de control al exploatării trebuie să ia în considerare capturile aruncate înapoi în mare, inclusiv peștii aruncați, dat fiind că toate părțile prelevate din stoc sunt importante.

(6)

Stocul se află în principal în apele Uniunii și în cele norvegiene. Exploatarea stavridului negru vestic prezintă interes pentru Norvegia. Până în prezent, stocul nu a făcut obiectul unei gestionări în comun.

(7)

Stocurile vestice reprezintă, din punct de vedere economic, cele mai importante stocuri de stavrid negru din apele UE. El este exploatat de mai multe flote de pescuit, cea industrială, pentru procesare și comerț exterior, și cea artizanală, pentru furnizarea de pește proaspăt de înaltă calitate pentru populație.

(8)

Pentru a garanta respectarea măsurilor prevăzute de prezentul regulament, trebuie adoptate măsuri de control și supraveghere specifice, în completarea celor prevăzute de Regulamentul (CE) nr. 1224/2009 al Consiliului din 20 noiembrie 2009 de stabilire a unui sistem comunitar de control pentru asigurarea respectării normelor politicii comune în domeniul pescuitului  (4) și a celor prevăzute de Regulamentul (CE) nr. 1542/2007 al Comisiei din 20 decembrie 2007 privind procedurile de debarcare și cântărire pentru hering, macrou și stavrid negru (5). Aceste măsuri sunt în special menite să combată declarațiile false cu privire la zone și la specii.

(9)

Este oportun să se garanteze evaluarea periodică a planului, iar în cazul în care o astfel de evaluare ar arăta că normele de control al exploatării nu mai asigură o abordare precaută a gestionării stocului, trebuie să se garanteze adaptarea planului în acest sens.

(10)

În aplicarea articolului 21 litera (a) punctele (i) și (iv) din Regulamentul (CE) nr. 1198/2006 al Consiliului din 27 iulie 2006 privind Fondul European pentru Pescuit (6), atunci când se estimează că dimensiunea stocului reproducător este mai mică decât 130 % din dimensiunea sa în 1982, an în care acesta a generat un nivel înalt de recrutare, planul ar trebui să fie un plan de redresare în sensul articolului 5 din Regulamentul (CE) nr. 2371/2002, iar în toate celelalte cazuri el ar trebui să fie un plan de gestionare. Stocul reproducător de 130 % față de dimensiunea din 1982 indică nivelul de precauție al biomasei.

(11)

Stabilirea și alocarea posibilităților de pescuit ▐ în cadrul politicii comune din domeniul pescuitului are un impact direct asupra situației socio-economice a flotelor de pescuit ale statelor membre , de aceea fiind necesară, în special, luarea în considerare a vânzărilor de pește proaspăt destinat consumului uman provenind de la flotele mici de coastă, direct legate de zonele de pescuit de coastă care sunt dependente în mare măsură de activitățile de pescuit.

(12)

Referințele biologice și parametrii biologici cuprinși în normele de pescuit ar trebui să reflecte ultimele avize științifice. Comisia ar trebui să fie împuternicită să adopte acte delegate în conformitate cu articolul 290 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene în ceea ce privește modificările aduse anumitor referințe biologice și parametri biologici la care se face referire în norma de capturare cuprinsă în anexă, pentru a reacționa rapid la modificările avizelor științifice apărute în urma îmbogățirii cunoștințelor și perfecționării metodelor. Este deosebit de important ca Comisia să efectueze consultările necesare în cursul lucrărilor de pregătire, inclusiv la nivel de experți,

ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

CAPITOLUL I

OBIECT, DOMENIU DE APLICARE ȘI DEFINIȚII

Articolul 1

Obiect

Prezentul regulament instituie un plan pe termen lung pentru conservarea și gestionarea stocului vestic de stavrid negru (denumit în continuare „planul”).

Articolul 2

Domeniu de aplicare

Planul se aplică stocului de stavrid negru care populează apele Uniunii și internaționale ale diviziunilor ICES IIa, IVa, Vb, VIa, VIb, VIIa, b, c, e, f, g, h, j, k, VIIIa, b, c, d și e.

În cazul flotei de coastă, organizarea zonelor de gestionare rezultată din acest plan este pusă în aplicare ținându-se seama de drepturile istorice ale acestui segment de flotă.

Articolul 3

Definiții

În sensul prezentului regulament, se aplică următoarele definiții:

(a)

„ICES” înseamnă Consiliul Internațional pentru Explorarea Apelor Maritime, iar „Diviziunea ICES” înseamnă o regiune statistică de pescuit așa cum este definită de această organizație;

(b)

„stavrid negru vestic” înseamnă stavrid negru din stocul menționat la articolul 2;

(c)

„captura totală admisibilă” (TAC) înseamnă cantitatea de stavrid negru vestic care poate fi capturat și debarcat în fiecare an;

(d)

„cantitatea totală prelevată” înseamnă cantitatea de stavrid negru vestic pescuit din mare, cuprinzând TAC și o cifră estimativă a peștilor aruncați înapoi în mare, calculată pentru anul vizat în conformitate cu dispozițiile prezentului regulament.

(e)

„indicele din studiul privind icrele” înseamnă numărul preconizat de icre de stavrid negru, conform studiului internațional trienal privind icrele de macrou și stavrid negru din Atlantic, împărțit la 1015;

(f)

„pește aruncat” înseamnă peștele capturat și pe urmă aruncat înapoi în mare fără a fi adus la bordul navei.

CAPITOLUL II

OBIECTIVUL GESTIONĂRII PE TERMEN LUNG

Articolul 4

Obiectivul planului

Obiectivul planului este acela de a menține biomasa stavridului negru vestic la un nivel care să garanteze exploatarea durabilă a acestuia și să ofere randamentul cel mai ridicat pe termen lung. În acest scop, norma de control al exploatării trebuie să se bazeze în egală măsură pe recomandările de precauție emise pentru condiții medii de recrutare și pe capturile totale admisibile recente adaptate în funcție de un factor care să reflecte tendințele recente ale abundenței stocului măsurate cu ajutorul producției de icre.

CAPITOLUL III

NORME DE EXPLOATARE

Articolul 5

Procedura de stabilire a TAC

(1)   Pentru atingerea obiectivului prevăzut la articolul 4, Consiliul, acționând în conformitate cu procedura prevăzută la articolul 43 alineatul (3) din TFUE și după consultarea CSTEP, decide anual TAC pentru stocul de stavrid negru vestic aplicabile în anul următor.

(2)     Distribuția zonală a TAC pentru stocul vestic de stavrid negru definit în prezentul regulament ține cont și de specificul și obiectivele flotelor implicate, industriale sau artizanale, pentru procesare și comerț extern și pentru furnizare de pește proaspăt de calitate către consumatori.

(3)   TAC se fixează în conformitate cu prezentul capitol.

Articolul 6

Calcularea TAC

(1)   TAC se calculează scăzând din cantitatea totală prelevată, calculată în conformitate cu articolele 7 și 8, o cantitate de pește echivalentă celei aruncate înapoi în mare, inclusiv peștii aruncați, care a avut loc în anul precedent anului în care a fost realizată cea mai recentă evaluare științifică, conform estimărilor CSTEP.

(2)   Atunci când CSTEP nu poate estima nivelul de capturi aruncate înapoi în mare, inclusiv peștele aruncat, pentru anul precedent anului în care a fost realizată cea mai recentă evaluare științifică, cantitatea care trebuie scăzută este egală cu valoarea medie a cantității relative de capturi aruncate înapoi în mare, inclusiv pești aruncați, care se estimează că a avut loc în ultimii 15 ani ▐.

(3)   Atunci când TAC se calculează pe baza cantității totale prelevate, calculate provizoriu în conformitate cu articolul 7 alineatul (3), aceasta se adaptează în cursul anului aplicării în funcție de calculul final al cantității prelevate.

Articolul 7

Calcularea cantității totale prelevate pentru un an în urma studiului privind icrele

(1)   Atunci când TAC trebuie stabilită pentru un an care urmează anului în care a fost realizat studiul privind icrele, cantitatea totală prelevată se calculează pe baza următoarelor elemente:

(a)

un factor constant egal cu 1,07, care reflectă ultima creștere a cantității totale prelevate, simulată în modelele matematice de bază care vizează maximizarea randamentului anual fără a compromite obiectivul de a menține riscul diminuării stocului la un nivel foarte scăzut;

(b)

TAC stabilită pentru anul în care s-a realizat studiul privind icrele, denumită în continuare „TAC de referință”;

(c)

un factor de ponderare stabilit în conformitate cu anexa, care să reflecte tendința abundenței stocului pe baza indicilor din studiul privind icrele;

(d)

o cantitate totală prelevată minimă, inclusiv cantitățile estimate a fi aruncate înapoi în mare, între 70 000 și 80 000 de tone. Consiliul hotărăște cantitatea minimă totală a capturilor aruncate înapoi în apă cu prilejul stabilirii CAT, în conformitate cu prezentul capitol.

(2)   Cantitatea totală prelevată menționată la alineatul (1) se calculează în conformitate cu următoarea formulă:

1,07 * ( cantitatea minimă totală a capturii aruncate înapoi în apă + (TAC de referință * factorul de ponderare) / 2)

(3)   Atunci când este disponibil doar un calcul provizoriu al indicelui din studiul privind icrele, cantitatea totală prelevată se calculează în conformitate cu alineatele (1) și (2) pe baza indicelui provizoriu și se adaptează în cursul anului în care se aplică TAC relevantă, în funcție de rezultatul final al studiului privind icrele.

Articolul 8

Calculul cantității totale prelevate pentru anii următori

(1)   Atunci când TAC trebuie stabilită pentru un an care nu urmează anului în care a fost realizat studiul privind icrele, cantitatea totală prelevată este egală cu cantitatea totală prelevată calculată pentru anul precedent.

(2)   Totuși, în cazul în care au trecut mai mult de trei ani de la ultimul studiu privind icrele, luându-se în calcul anul pentru care TAC trebuie stabilită, cantitatea totală prelevată se reduce cu 15 %, în afara cazului în care CSTEP este de părere că această reducere nu este adecvată, caz în care cantitatea totală prelevată este egală cu cea precedentă sau este calculată cu o reducere mai mică, pe baza avizului CSTEP.

Articolul 9

Norma tranzitorie pentru stabilirea TAC

Atunci când prima TAC care trebuie stabilită în conformitate cu articolele 6 și 7 se referă la un an care nu urmează anului în care a fost realizat studiul privind icrele, TAC se calculează în temeiul respectivelor articole ca și cum cel mai recent studiu privind icrele ar fi fost realizat cu un an în urmă.

Articolul 10

Adaptarea măsurilor

În cazul în care CSTEP este de părere că, în urma sporirii cunoștințelor despre stoc sau a îmbunătățirii metodei de evaluare a stocului, factorul de ponderare sau curba care reflectă abundența icrelor astfel cum se prevede în anexă ar trebui fixate sau calculate în mod diferit, Comisia poate adopta, prin acte delegate în conformitate cu articolul 11 și sub rezerva condițiilor de la articolele 12 și 13, modificări ale anexei în scopul de a adapta acești parametri la noile recomandări științifice .

Articolul 11

Exercitarea delegării de competențe

(1)     Competența de a adopta actele delegate menționate la articolul 10 este conferită Comisiei pentru o perioadă de 3 ani de la … (7). Comisia prezintă un raport privind delegarea de competențe cel târziu cu șase luni înainte de încheierea perioadei de trei ani. Delegarea de competențe se reînnoiește automat pentru perioade de timp identice, cu excepția cazului în care Parlamentul European sau Consiliul o revocă, în conformitate cu articolul 12.

(2)     De îndată ce adoptă un act delegat, Comisia îl notifică simultan Parlamentului European și Consiliului.

(3)     Competența de a adopta acte delegate este conferită Comisiei în condițiile prevăzute la articolele 12 și 13.

Articolul 12

Revocarea delegării de competențe

(1)     Parlamentul European sau Consiliul poate revoca în orice moment delegarea de competențe menționată la articolul 10.

(2)     Instituția care a inițiat o procedură internă pentru a decide dacă intenționează să revoce delegarea de competențe depune eforturi pentru informarea celeilalte instituții și a Comisiei într-un termen rezonabil înaintea adoptării unei decizii finale, indicând competențele delegate care ar putea face obiectul unei revocări, precum și posibilele motive de revocare.

(3)     Decizia de revocare pune capăt delegării competențelor specificate în decizia respectivă. Decizia produce efecte imediat sau la o dată ulterioară, specificată în aceasta. Decizia nu aduce atingere actelor delegate care sunt deja în vigoare. Decizia se publică în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Articolul 13

Obiecțiuni la actele delegate

(1)     Parlamentul European sau Consiliul poate formula obiecțiuni la un act delegat în termen de două luni de la data notificării.

La inițiativa Parlamentului European sau a Consiliului, acest termen se prelungește cu două luni.

(2)     În cazul în care, la expirarea termenului menționat la alineatul (1), nici Parlamentul European, nici Consiliul nu a formulat obiecțiuni la actul delegat, acesta se publică în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene și intră în vigoare la data prevăzută în dispozițiile sale.

Actul delegat poate fi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene și poate intra în vigoare înainte de expirarea termenului respectiv, în cazul în care atât Parlamentul European, cât și Consiliul au informat Comisia cu privire la intenția lor de a nu formula obiecțiuni.

(3)     În cazul în care Parlamentul European sau Consiliul formulează obiecțiuni la un act delegat, acesta nu intră în vigoare. Instituția care formulează obiecțiuni la un act delegat în termenul menționat la alineatul (1) prezintă motivele care au stat la baza acestora.

CAPITOLUL IV

MONITORIZARE ȘI SUPRAVEGHERE

Articolul 14

Autorizația de pescuit

(1)   Pentru a putea pescui stavridul negru vestic, navele dispun de o autorizație de pescuit eliberată în conformitate cu Articolul 7 din Regulamentul (CE) nr. 1224/2009 .

(2)   Navelor de pescuit care nu dețin autorizația de pescuit le este interzis să pescuiască sau să rețină la bord orice cantitate de stavrid negru în timpul unei ieșiri în larg care implică prezența respectivei nave în diviziunile ICES menționate la articolul 2.

(3)     Prin derogare de la alineatul (2), comandantul unei nave de pescuit care nu deține o autorizație de pescuit care dorește să intre în zona menționată la articolul 2 având stavrid negru la bord, trebuie să aibă echipamentul fixat și arimat în conformitate cu cerințele stabilite la articolul 47 din Regulamentul (CE) nr. 1224/2009 și în condițiile stabilite la alineatul (4) din prezentul articol.

(4)     Pe lângă cerințele enunțate la articolul 14 din Regulamentul (CE) nr. 1224/2009, înainte de a intra în zona menționată la articolul 2 din prezentul regulament, comandantul unei nave de pescuit care nu deține o autorizație de pescuit face o mențiune în jurnalul de bord, indicând data și ora finalizării ultimei operațiuni de pescuit și specificând portul de debarcare planificat. În cazul în care nava face obiectul cerințelor articolului 15 din Regulamentul (CE) nr. 1224/2009, informațiile vor fi transmise în conformitate cu articolul respectiv. Cantitățile de stavrid negru de la bordul navei neînregistrate în jurnalul de bord sunt considerate ca fiind pescuite în zonă.

(5)   Fiecare stat membru întocmește și ține la zi o listă cu navele care dețin autorizația de pescuit și o pune la dispoziția Comisiei și a celorlalte state membre pe site-ul său internet oficial. Statul membru include lista respectivă în partea securizată a site-ului de internet oficial creat în conformitate cu articolul 114 din Regulamentul (CE) nr. 1224/2009.

(6)     Fără a aduce atingere Capitolului III din Regulamentul Consiliului (CE) nr. 1006/2008 din 29 septembrie 2008 privind autorizațiile pentru activitățile de pescuit ale navelor de pescuit comunitare în afara apelor comunitare și accesul navelor țărilor terțe în apele comunitare (8), alineatele (1) -(4) din prezentul articol se aplică și navelor de pescuit din țări terțe care intenționează să pescuiască stavrid negru vestic în apele Uniunii.

Articolul 15

Controale încrucișate

(1)    În procesul validării datelor cu privire la stocul vestic de stavrid negru în conformitate cu articolul 109 din Regulamentul (CE) nr. 1224/2009, o atenție deosebită trebuie acordată posibilității ca specii de pești pelagici mici, altele decât stavridul negru, să fie declarate ca stavrid negru și viceversa.

(2)   ▐ O importanță deosebită trebuie , de asemenea, acordată coerenței dintre datele privind zonele pentru activitățile observate în zonele în care se întâlnesc limitele stocului de stavrid negru, și anume diviziunile ICES VIIIc și IXa, IVa și IVb, VIIe și VIId.

CAPITOLUL V

MĂSURI ULTERIOARE

Articolul 16

Evaluarea planului

Pe baza recomandărilor CSTEP și după consultarea consiliului consultativ regional pentru stocurile pelagice, Comisia evaluează, cel târziu în al șaselea an de aplicare a prezentului regulament și ulterior la fiecare șase ani pe durata aplicării prezentului regulament, impactul planului asupra stocului de stavrid negru și asupra unităților piscicole care îl exploatează, propunând, dacă este necesar, măsuri adecvate de modificare a acestuia.

CAPITOLUL VI

DISPOZIȚII FINALE

Articolul 17

Asistența în cadrul Fondului European pentru Pescuit

(1)   În anii în care se estimează științific că stocul reproducător are cel puțin 130 % din dimensiunea pe care o avea în 1982, planul este considerat un plan de gestionare, în înțelesul articolului 6 din Regulamentul (CE) nr. 2371/2002 și în aplicarea articolului 21 litera (a) punctul (iv) din Regulamentul (CE) nr. 1198/2006.

(2)   În anii în care se estimează științific că stocul reproducător are mai puțin de 130 % din dimensiunea pe care o avea în 1982, planul este considerat un plan de redresare, în înțelesul articolului 5 din Regulamentul (CE) nr. 2371/2002 și în aplicarea articolului 21 litera (a) punctul (i) din Regulamentul (CE) nr. 1198/2006.

Articolul 18

Intrarea în vigoare

Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Articolul 14 se aplică de la data aplicării articolelor 7 și 14 din Regulamentul (CE) nr. 1224/2009.

Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

Adoptat la,

Pentru Parlamentulș European

Președintele

Pentru Consiliu

Președintele


(1)  JO C 354, 28.12.2010, p. 68.

(2)  Poziția Parlamentului European din 23 noiembrie 2010.

(3)  JO L 358, 31.12.2002, p. 59.

(4)   JO L 343, 22.12.2009, p. 1.

(5)  JO L 337, 21.12.2007, p. 56.

(6)  JO L 223, 15.8.2006, p. 1.

(7)   Data intrării în vigoare a prezentului regulament.

(8)   JO L 286, 29.10.2008, p. 33 .

Marți, 23 noiembrie 2010
ANEXĂ

Calcularea factorului de ponderare menționat la articolul 7 alineatul (1) litera (c)

1.

Factorul de ponderare menționat la articolul 7 alineatul (1) litera (c) se stabilește pe baza curbei calculate în conformitate cu punctul 2 din prezenta anexă, în modul următor:

(a)

În cazul în care curba indicilor ultimelor trei studii privind icrele este egală sau mai mică decât – 1,5, factorul de ponderare este 0;

(b)

În cazul în care curba indicilor ultimelor trei studii privind icrele este mai mare decât – 1,5 și mai mică decât 0, factorul de ponderare este egal cu 1 – (– 2/3 * curba);

(c)

În cazul în care curba indicilor ultimelor trei studii privind icrele este egală sau mai mare decât 0, dar nu mai mare decât 0,5, factorul de ponderare este egal cu 1 + (0,8 * curba);

(d)

În cazul în care curba indicilor ultimelor trei studii privind icrele este mai mare decât 0,5, factorul de ponderare este 1,4.

2.

Curba indicilor ultimelor trei studii privind icrele se calculează după următoarea formulă:

(indicele studiului privind icrele 3 – indicele studiului privind icrele 1) / (3 – 1),

unde indicii ultimelor trei studii privind icrele sunt aliniați drept puncte de reper 1, 2 și 3 pe axa absciselor unui sistem de coordonate, indicele studiului privind icrele 3 fiind indicele studiului celui mai recent, iar indicele 1 fiind indicele studiului privind icrele estimat cu șase ani înainte.


Top