Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32023R0730

Regulamentul (UE) 2023/730 al Consiliului din 31 martie 2023 de modificare a Regulamentului (UE) 2023/194 de stabilire, pentru anul 2023, a posibilităților de pescuit pentru anumite stocuri de pește, aplicabile în apele Uniunii și, pentru navele de pescuit ale Uniunii, în anumite ape din afara Uniunii, precum și de stabilire, pentru anii 2023 și 2024, a acestor posibilități de pescuit pentru anumite stocuri de pești de adâncime, și a Regulamentului (UE) 2022/109

ST/7526/2023/INIT

JO L 95, 4.4.2023, p. 1–27 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

Legal status of the document In force

ELI: http://data.europa.eu/eli/reg/2023/730/oj

4.4.2023   

RO

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

L 95/1


REGULAMENTUL (UE) 2023/730 AL CONSILIULUI

din 31 martie 2023

de modificare a Regulamentului (UE) 2023/194 de stabilire, pentru anul 2023, a posibilităților de pescuit pentru anumite stocuri de pește, aplicabile în apele Uniunii și, pentru navele de pescuit ale Uniunii, în anumite ape din afara Uniunii, precum și de stabilire, pentru anii 2023 și 2024, a acestor posibilități de pescuit pentru anumite stocuri de pești de adâncime, și a Regulamentului (UE) 2022/109

CONSILIUL UNIUNII EUROPENE,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, în special articolul 43 alineatul (3),

având în vedere propunerea Comisiei Europene,

întrucât:

(1)

Regulamentul (UE) 2023/194 al Consiliului (1) stabilește, pentru anul 2023, posibilitățile de pescuit pentru anumite stocuri de pește, aplicabile în apele Uniunii și, pentru navele de pescuit ale Uniunii, în anumite ape din afara acesteia. Capturile totale admisibile (TAC-uri) și măsurile legate funcțional de TAC-urile stabilite prin Regulamentul (UE) 2023/194 trebuie modificate pentru a ține seama de publicarea avizelor științifice, precum și de rezultatele consultărilor cu țările terțe și ale reuniunilor organizațiilor regionale de gestionare a pescuitului (ORGP).

(2)

Regulamentul (UE) 2023/194 stabilește o TAC provizorie pentru hamsie (Engraulis encrasicolus) în subzona ICES 8 pentru perioada 1 ianuarie 2023 – 30 iunie 2023, în așteptarea punerii la dispoziție a avizului științific pentru acest stoc pentru 2023. Consiliul Internațional pentru Explorarea Apelor Maritime (ICES) a publicat avizul său științific pentru stocul respectiv pentru 2023 la 16 decembrie 2022. TAC definitivă pentru stocul respectiv pentru 2023 trebuie stabilită în conformitate cu avizul respectiv.

(3)

În perioada 9-13 martie 2023, s-au desfășurat consultări bilaterale între Uniune și Regatul Unit cu privire la nivelul TAC pentru uvă și capturile accidentale asociate (Ammodytes spp.) în apele Regatului Unit și în apele Uniunii din subzona ICES 4, apele Regatului Unit din diviziunea ICES 2a și apele Uniunii din diviziunea 3a. Respectivele consultări s-au desfășurat în temeiul articolului 498 alineatele (2), (4) și (6) din Acordul comercial și de cooperare dintre Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, pe de o parte, și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, pe de altă parte (2) (ACC) și pe baza poziției Uniunii aprobate de Consiliu la 2 martie 2023. Rezultatul acestor consultări a fost consemnat într-un proces-verbal. Prin urmare, TAC relevantă ar trebui stabilită la nivelul convenit cu Regatul Unit.

(4)

Uniunea și Norvegia au organizat consultări bilaterale cu privire la: (i) stocurile comune și gestionate în comun din zona Skagerrak, inclusiv crevetele nordic (Pandalus borealis) și merlanul (Merlangius merlangus) din diviziunea ICES 3a, cu scopul de a conveni asupra gestionării acestor stocuri, inclusiv asupra posibilităților de pescuit; (ii) accesul la ape și (iii) schimburile de posibilități de pescuit. Consultările privind gestionarea stocurilor din zona Skagerrak s-au desfășurat între 9 noiembrie și 9 decembrie 2022, pe baza poziției Uniunii convenite de Consiliu. În perioada 9 noiembrie 2022-16 martie 2023, s-au desfășurat consultări privind accesul la ape și schimburile de posibilități de pescuit, de asemenea pe baza poziției Uniunii convenite de Consiliu. Rezultatul acestor consultări a fost consemnat în două procese-verbale convenite, semnate de șefii delegațiilor Uniunii și Norvegiei la 17 martie 2023. Posibilitățile de pescuit relevante ar trebui stabilite la nivelul prevăzut în respectivele procese-verbale, iar celelalte măsuri prevăzute în procesele-verbale ar trebui transpuse în dreptul Uniunii. Posibilitățile de pescuit relevante stabilite prin Regulamentul (UE) 2023/194 și posibilitățile de pescuit pentru capelin (Mallotus villosus) în apele Groenlandei din subzonele ICES 5 și 14 stabilite prin Regulamentul (UE) 2022/109 al Consiliului (3) ar trebui modificate în consecință.

(5)

În cadrul celei de a 11-a reuniuni anuale a sale din 2023, Organizația Regională de Gestionare a Pescuitului în Pacificul de Sud (SPRFMO) a adoptat limite de captură pentru o specie de stavrid (Trachurus murphyi), a menținut pescuitul de explorare de Dissostichus spp. și a eliminat limita efortului de pescuit pentru pescuitul de specii pelagice. Măsurile respective ar trebui să fie transpuse în dreptul Uniunii.

(6)

În cadrul reuniunii sale anuale din 2022, Comisia Tonului din Oceanul Indian (IOTC) a menținut limitele de captură pentru tonul cu aripioare galbene (Thunnus albacares) în zona de competență a IOTC în cadrul planului de refacere a stocului respectiv. Regulamentul (UE) 2023/194 stabilește cota Uniunii pentru stocul respectiv pentru 2023 în concordanță cu măsura adoptată de IOTC. În urma revizuirii limitei anuale de captură de bază a Uniunii în cadrul planului de refacere pentru tonul cu aripioare galbene în zona de competență a IOTC, IOTC a revizuit cota Uniunii pentru stocul respectiv pentru 2023 în concordanță cu planul de refacere. Respectiva cotă a Uniunii revizuită ar trebui să fie transpusă în dreptul Uniunii.

(7)

În temeiul mai multor recomandări ale Comisiei Internaționale pentru Conservarea Tonului din Oceanul Atlantic (ICCAT), Uniunea poate reporta, la cerere, un procent din cota sa neutilizată de stocuri din zona Convenției ICCAT din penultimul an sau din anul precedent unui anumit an, în conformitate cu normele stabilite de ICCAT pentru fiecare stoc. Recomandările respective ar trebui transpuse în dreptul Uniunii pe baza unei propuneri a Comisiei cât mai curând posibil, astfel încât statele membre să poată utiliza integral cotele Uniunii pentru stocurile ICCAT, astfel cum au fost stabilite de ICCAT pentru 2024. În așteptarea transpunerii recomandărilor respective în dreptul Uniunii, Regulamentul (UE) 2023/194 stabilește cotele pentru fiecare stat membru pentru anumite stocuri pe baza unei cote totale a Uniunii pentru 2023, astfel cum a fost convenită de ICCAT, înainte de efectuarea eventualelor ajustări datorate fie pescuitului excesiv, fie subexploatării stocurilor de către statele membre.

(8)

Cotele Uniunii pentru stocurile din zona Convenției ICCAT pentru 2023 au fost ajustate în cadrul reuniunii anuale a ICCAT din noiembrie 2022, în conformitate cu mai multe recomandări ale ICCAT în temeiul cărora Uniunea poate reporta, la cerere, un procent stabilit din cota sa neutilizată de posibilități de pescuit din 2021 în 2023. Cotele fiecărui stat membru pentru stocurile respective pentru 2023 ar trebui să țină seama de reportările cotelor neutilizate ale Uniunii autorizate de ICCAT înainte de începerea sezoanelor de pescuit pentru stocurile în cauză. Prin urmare, cotele pentru tonul alb din zonele nordice (Thunnus alalunga) (ALB/AN05N), pentru tonul alb din zonele sudice (ALB/AS05N), pentru tonul obez (Thunnus obesus) din Oceanul Atlantic (BET/ATLANT), precum și pentru peștele-spadă (Xiphias gladius) din Oceanul Atlantic, la nord de 5° N (SWO/AN05N), și pentru peștele-spadă din Oceanul Atlantic, la sud de 5° N (SWO/AS05N), ar trebui modificate pentru a reflecta astfel de ajustări, ținând seama de principiul stabilității relative. În plus, anumite măsuri legate funcțional de posibilitățile de pescuit ar trebui menținute în vederea respectării angajamentelor internaționale ale Uniunii.

(9)

Limitele efortului de pescuit pentru navele Uniunii care pescuiesc ton roșu (Thunnus thynnus) în zona Convenției ICCAT, precum și volumul maxim al intrărilor și capacitatea maximă de creștere aplicabile fermelor piscicole de ton roșu ale Uniunii din zona respectivă se bazează pe informațiile furnizate în planurile anuale de pescuit, în planurile anuale de gestionare a capacității de pescuit și în planurile anuale de gestionare a creșterii tonului roșu ale statelor membre. Statele membre trebuie să transmită planurile respective Comisiei până la data de 31 ianuarie a fiecărui an, în temeiul articolului 6 alineatul (1) din Regulamentul (UE) 2016/1627 al Parlamentului European și al Consiliului (4). Limitele efortului de pescuit, precum și volumul maxim al intrărilor și capacitatea maximă de creștere sunt apoi raportate de către Comisie Secretariatului ICCAT, prin intermediul planului Uniunii de gestionare a pescuitului și a capacității, pentru a fi discutate și aprobate de ICCAT în temeiul articolului 6 alineatul (2) din Regulamentul (UE) 2016/1627. Limitele efortului de pescuit al Uniunii, precum și volumul maxim al intrărilor și capacitatea maximă de creștere ale Uniunii pentru 2023 trebuie stabilite în conformitate cu planul Uniunii aprobat de ICCAT la 8 martie 2023.

(10)

Prin urmare, Regulamentul (UE) 2023/194 ar trebui modificat în consecință.

(11)

Posibilitățile de pescuit prevăzute în Regulamentul (UE) 2023/194 se aplică de la 1 ianuarie 2023. Prin urmare, dispozițiile introduse prin prezentul regulament privind posibilitățile de pescuit ar trebui, de asemenea, să se aplice de la 1 ianuarie 2023, cu excepția posibilităților de pescuit pentru capelin în apele Groenlandei din subzonele ICES 5 și 14, care ar trebui să se aplice de la 15 octombrie 2022 până la 15 aprilie 2023. O astfel de aplicare retroactivă nu afectează principiul securității juridice sau pe cel al protecției încrederii legitime, întrucât posibilitățile de pescuit în cauză au crescut. Dată fiind nevoia urgentă de a se evita orice întrerupere a activităților de pescuit, prezentul regulament ar trebui să intre în vigoare la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene,

ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

Articolul 1

Modificarea Regulamentului (UE) 2023/194

Regulamentul (UE) 2023/194 se modifică după cum urmează:

1.

Articolul 7 se elimină.

2.

Articolul 34 alineatul (2) se elimină.

3.

Anexele IA, IB, ID, IH, IJ și VI se modifică în conformitate cu anexa la prezentul regulament.

Articolul 2

Modificarea Regulamentului (UE) 2022/109

În anexa IB la Regulamentul (UE) 2022/109, tabelul pentru capelin (Mallotus villosus) în apele Groenlandei din subzonele ICES 5 și 14 se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Capelin

Mallotus villosus

Zona:

apele Groenlandei din zonele 5 și 14

(CAP/514GRN)

Danemarca

0

 

TAC analitică

Articolul 3 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Germania

0

 

Suedia

0

 

Toate statele membre

0

(1)

Uniune

0

(2)

Norvegia

10 000

(2)

 

 

 

TAC

Nu se aplică

 

(1)

Danemarca, Germania și Suedia pot avea acces la cota pentru «toate statele membre» doar după ce și-au epuizat cota proprie. Cu toate acestea, statele membre care dețin peste 10 % din cota Uniunii nu au în niciun caz acces la cota pentru «toate statele membre». Capturile care urmează să fie deduse din această cotă comună se raportează separat (CAP/514GRN_AMS).

(2)

Pentru o perioadă de pescuit de la 15 octombrie 2022 până la 15 aprilie 2023.

Articolul 3

Intrare în vigoare și aplicare

Prezentul regulament intră în vigoare la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Dispozițiile prezentului regulament se aplică de la 1 ianuarie 2023, cu excepția dispozițiilor privind capelinul (Mallotus villosus) în apele Groenlandei din subzonele ICES 5 și 14, care se aplică de la 15 octombrie 2022 până la 15 aprilie 2023.

Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

Adoptat la Bruxelles, 31 martie 2023.

Pentru Consiliu

Președintele

J. ROSWALL


(1)  Regulamentul (UE) 2023/194 al Consiliului din 30 ianuarie 2023 de stabilire, pentru anul 2023, a posibilităților de pescuit pentru anumite stocuri de pește, aplicabile în apele Uniunii și, pentru navele de pescuit ale Uniunii, în anumite ape din afara Uniunii, precum și de stabilire, pentru anii 2023 și 2024, a acestor posibilități de pescuit pentru anumite stocuri de pești de adâncime (JO L 28, 31.1.2023, p. 1).

(2)  Acordul comercial și de cooperare între Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, pe de o parte, și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, pe de altă parte (JO L 149, 30.4.2021, p. 10).

(3)  Regulamentul (UE) 2022/109 al Consiliului din 27 ianuarie 2022 de stabilire, pentru anul 2022, a posibilităților de pescuit pentru anumite stocuri de pește și grupuri de stocuri de pește, aplicabile în apele Uniunii și, pentru navele de pescuit ale Uniunii, în anumite ape din afara acesteia (JO L 21, 31.1.2022, p. 1).

(4)  Regulamentul (UE) 2016/1627 al Parlamentului European și al Consiliului din 14 septembrie 2016 privind un plan multianual de refacere a stocurilor de ton roșu din Oceanul Atlantic de Est și din Marea Mediterană și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 302/2009 al Consiliului (JO L 252, 16.9.2016, p. 1).


ANEXĂ

Anexele la Regulamentul (UE) 2023/194 se modifică după cum urmează:

1.

În anexa IA:

(a)

în partea A, primul tabel se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Hamsie

Engraulis encrasicolus

Zona:

8

(ANE/08.)

Spania

 

29 700

 

TAC analitică

Franța

 

3 300

 

Uniune

 

33 000

 

 

 

 

 

TAC

 

33 000

 

”;

(b)

în partea B, tabelele pentru stocurile enumerate mai jos se înlocuiesc cu următorul text:

(i)

tabelul pentru specii de uvă și capturi accidentale asociate (Ammodytes spp.) în apele Regatului Unit și apele Uniunii din zona 4, apele Regatului Unit din zona 2a și apele Uniunii din zona 3a se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Specii de uvă și capturi accidentale asociate

Ammodytes spp.

Zona:

apele Regatului Unit și apele Uniunii din zona 4; apele Regatului Unit din zona 2a; apele Uniunii din zona 3a

Danemarca

 

181 637

(1)

TAC analitică

Articolul 3 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică

Articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică

Germania

 

279

(1)

Suedia

 

6 678

(1)

Uniune

 

188 594

 

Regatul Unit

 

5 773

 

 

 

 

 

TAC

 

194 367

 

(1)

Până la 2 % din cotă poate consta în capturi accidentale de merlan și macrou (OT1/*2A3A4X). Capturile accidentale de merlan și macrou deduse din cotă în temeiul prezentei dispoziții și capturile accidentale de specii deduse din cotă în temeiul articolului 15 alineatul (8) din Regulamentul (UE) nr. 1380/2013 nu depășesc, în total, 9 % din cotă.

Condiție specială: în limitele acestor cote, în următoarele zone de gestionare a uvei, definite în anexa III, nu pot fi capturate cantități mai mari decât cele indicate mai jos:

 

1r

2r

3r

4

5r

6

7r

 

(SAN/234_1R)(1)

(SAN/234_2R) (1)

(SAN/234_3R) (1)

(SAN/234_4) (1)

(SAN/234_5R) (1)

(SAN/234_6) (1)

(SAN/234_7R) (1 )

Danemarca

109 166

38 311

2 285

31 744

0

131

0

Germania

167

59

4

49

0

0

0

Suedia

4 013

1 409

84

1 167

0

5

0

Uniune

113 346

39 779

2 373

32 960

0

136

0

Regatul Unit

3 469

1 218

73

1 009

0

4

0

Total

116 815

40 997

2 446

33 969

0

140

0

(1)

Până la 10 % din această cotă poate fi reportată și utilizată în anul următor numai în cadrul acestei zone de gestionare.

”;

(ii)

tabelul pentru brosme (Brosme brosme) în apele norvegiene din zona 4 se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Brosme

Brosme brosme

Zona:

apele norvegiene din zona 4

(USK/04-N.)

Belgia

 

0

 

TAC de precauție

Articolul 3 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Danemarca

 

50

 

Germania

 

0

 

Franța

 

0

 

Țările de Jos

 

0

 

Uniune

 

50

 

 

 

 

 

TAC

 

Nu se aplică

 

”;

(iii)

tabelul pentru hering nordic (Clupea harengus) în zona 3a se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Hering nordic (1)

Clupea harengus

Zona:

3a

(HER/03A.)

Danemarca

 

9 771

(1)(2)(3)

TAC analitică

Articolul 3 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică

Articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică

Germania

 

156

(1)(2)(3)

Suedia

 

10 221

(1)(2)(3)

Uniune

 

20 148

(1)(2)(3)

Norvegia

 

3 102

(2)

 

 

 

 

TAC

 

23 250

 

(1)

Capturi de hering pescuit cu plase având dimensiunea ochiului de 32 mm sau mai mare.

(2)

Numai următoarele cantități din stocurile de hering HER/03A. (HER/*03A.) și HER/03A-BC (HER/*03A-BC) pot fi pescuite în zona 3a:

Danemarca

559

 

Germania

7

 

Suedia

403

 

Uniune

969

 

Norvegia

310

 

(3)

Condiție specială: până la 50 % din această cantitate poate fi pescuită în apele Regatului Unit din zona 4 (HER/*4-UK) și 50 % poate fi pescuită în apele Uniunii din zona 4b (HER/*4B-EU).

”;

(iv)

tabelul pentru hering nordic (Clupea harengus) în apele Uniunii, apele Regatului Unit și apele norvegiene din zona 4 la nord de 53° 30' N se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Hering nordic (1)

Clupea harengus

Zona:

apele Uniunii, apele Regatului Unit și apele norvegiene din zona 4 la nord de 53° 30' N

(HER/4AB.)

Danemarca

 

55 491

 

TAC analitică

Se aplică articolul 8 alineatul (2) din prezentul regulament.

Germania

 

37 409

 

Franța

 

19 555

 

Țările de Jos

 

49 163

 

Suedia

 

3 753

 

Uniune

 

165 371

 

Insulele Feroe

0

 

Norvegia

 

115 001

(2)

Regatul Unit

72 563

 

 

 

 

 

TAC

 

396 556

 

(1)

Capturi de hering pescuit cu plase având dimensiunea ochiului de 32 mm sau mai mare.

(2)

Capturile efectuate în limita acestei cote se deduc din cota de TAC a Norvegiei. În limita acestei cote, nu se poate pescui în apele Uniunii din zona 4b (HER/*4AB-C) mai mult decât următoarea cantitate:

 

2 700

 

 

 

 

 

Condiție specială: în limitele acestor cote, Uniunea nu poate pescui cantități mai mari decât cele indicate mai jos în apele norvegiene la sud de 62° N:

apele norvegiene la sud de 62o N (HER/*4N-S62)

 

 

 

 

Uniune

 

2 700

 

 

 

 

 

”;

(v)

tabelul pentru cod de Atlantic (Gadus morhua) în zona 4, apele Regatului Unit din zona 2a și partea din zona 3a neinclusă în Skagerrak și Kattegat se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Cod de Atlantic

Gadus morhua

Zona:

4; apele Regatului Unit din zona 2a; partea din zona 3a neinclusă în Skagerrak și Kattegat

(COD/2A3AX4)

Belgia

 

542

(1)

TAC analitică

Articolul 3 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Danemarca

 

3 118

 

Germania

 

1 977

 

Franța

 

670

(1)

Țările de Jos

 

1 761

(1)

Suedia

 

21

 

Uniune

 

8 089

 

Norvegia

 

3 681

(2)

Regatul Unit

9 882

(1)

 

 

 

 

TAC

 

21 652

 

(1)

Condiție specială: din care până la 5 % se poate pescui în: zona 7d (COD/*07D.).

 

(2)

Din care 3 064 de tone pot fi capturate în apele Uniunii. Capturile efectuate în limita acestei cote se deduc din cota de TAC a Norvegiei.

Condiție specială: în limitele acestor cote, în următoarea zonă nu se poate pescui o cantitate mai mare decât cea indicată mai jos:

apele norvegiene din zona 4 (COD/*04N-)

 

 

 

 

Uniune

 

5 853

 

 

 

 

 

”;

(vi)

tabelul pentru pește-pescar (Lophiidae) în apele norvegiene din zona 4 se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Pește-pescar

Lophiidae

Zona:

apele norvegiene din zona 4

(ANF/04-N.)

Belgia

 

33

 

TAC de precauție

Articolul 3 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Danemarca

 

842

 

Germania

 

13

 

Țările de Jos

 

12

 

Uniune

 

900

 

 

 

 

 

TAC

 

Nu se aplică

 

”;

(vii)

tabelul pentru eglefin (Melanogrammus aeglefinus) în zona 4 și în apele Regatului Unit din zona 2a se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Eglefin

Melanogrammus aeglefinus

Zona:

4; apele Regatului Unit din zona 2a

(HAD/2AC4.)

Belgia

 

363

(1)

TAC analitică

Se aplică articolul 8 alineatul (2) din prezentul regulament.

Danemarca

 

2 495

(1)

Germania

 

1 588

(1)

Franța

 

2 768

(1)

Țările de Jos

 

272

(1)

Suedia

 

223

(1)

Uniune

 

7 709

(1)

Norvegia

 

13 432

(2)

Regatul Unit

 

37 261

 

 

 

 

 

TAC

 

58 402

 

(1)

Condiție specială: din care până la 10 % se poate pescui în apele Regatului Unit, în apele Uniunii și în apele internaționale din zona 6a la nord de 58° 30’ N (HAD/*6AN58).

(2)

Din care 11 182 de tone pot fi capturate în apele Uniunii. Capturile efectuate în limita acestei cote se deduc din cota de TAC a Norvegiei.

Condiție specială: în limitele acestor cote, în următoarea zonă nu se poate pescui o cantitate mai mare decât cea indicată mai jos:

apele norvegiene din zona 4 (HAD/*04N-)

 

 

 

 

Uniune

 

4 774

 

 

 

 

 

”;

(viii)

tabelul pentru merlan (Merlangius merlangus) în zona 3a se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Merlan

Merlangius merlangus

Zona:

3a

(WHG/03A.)

Danemarca

 

480

 

TAC de precauție

Țările de Jos

 

2

 

Suedia

 

52

 

Uniune

 

534

 

 

 

 

 

TAC

 

676

 

”;

(ix)

tabelul pentru merlan (Merlangius merlangus) în zona 4 și în apele Regatului Unit din zona 2a se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Merlan

Merlangius merlangus

Zona:

4; apele Regatului Unit din zona 2a

(WHG/2AC4.)

Belgia

 

600

 

TAC analitică

Se aplică articolul 8 alineatul (2) din prezentul regulament.

Danemarca

 

2 596

 

Germania

 

675

 

Franța

 

3 900

 

Țările de Jos

 

1 500

 

Suedia

 

4

 

Uniune

 

9 275

 

Norvegia

 

3 429

(1)

Regatul Unit

 

21 410

 

 

 

 

 

TAC

 

34 294

 

(1)

Din care 2 855 de tone pot fi capturate în apele Uniunii. Capturile efectuate în limita acestei cote se deduc din cota de TAC a Norvegiei.

Condiție specială: în limitele acestor cote, în următoarea zonă nu se poate pescui o cantitate mai mare decât cea indicată mai jos:

apele norvegiene din zona 4 (WHG/*04N-)

 

 

 

 

Uniune

 

5 333

 

 

 

 

 

”;

(x)

tabelul pentru merluciu (Merluccius merluccius) în apele norvegiene din zona 4 se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Merluciu

Merluccius merluccius

Zona:

apele norvegiene din zona 4

(HKE/04-N.)

Belgia

 

16

 

TAC de precauție

Danemarca

 

1 496

 

Germania

 

169

 

Franța

 

69

 

Țările de Jos

 

120

 

Suedia

 

Nu se aplică

 

Uniune

 

1 870

 

 

 

 

 

TAC

 

Nu se aplică

 

”;

(xi)

tabelul pentru putasu (Micromesistius poutassou) în apele Regatului Unit, apele Uniunii și apele internaționale din zonele 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8a, 8b, 8d, 8e, 12 și 14 se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Putasu

Micromesistius poutassou

Zona:

apele Regatului Unit, apele Uniunii și apele internaționale din zonele 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8a, 8b, 8d, 8e, 12 și 14

(WHB/1X14)

Danemarca

 

62 968

(1)

TAC analitică

Se aplică articolul 8 alineatul (2) din prezentul regulament.

Germania

 

24 483

(1)

Spania

 

53 383

(1)(2)

Franța

 

43 821

(1)

Irlanda

 

48 761

(1)

Țările de Jos

 

76 784

(1)

Portugalia

 

4 959

(1)(2)

Suedia

 

15 576

(1)

Uniune

 

330 735

(1)(3)

Norvegia

 

74 000

(4)(5)

Insulele Feroe

0

 

Regatul Unit

106 036

 

 

 

 

 

TAC

 

Nu se aplică

 

(1)

Condiție specială: în cadrul unei limite totale de acces de 0 tone pentru Uniune, statele membre pot pescui până la atingerea următorului procentaj din propriile cote în apele Insulelor Feroe (WHB/*05-F.): 0 %

(2)

Se pot realiza transferuri din această cotă către zonele 8c, 9 și 10; apele Uniunii din zona CECAF 34.1.1. Cu toate acestea, orice transfer de acest gen trebuie comunicat în prealabil Comisiei.

(3)

Condiție specială: din cotele Uniunii în apele Regatului Unit, în apele Uniunii și în apele internaționale din zonele 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8a, 8b, 8d, 8e, 12 și 14 (WHB/*NZJM1) și în zonele 8c, 9 și 10; apele Uniunii din zona CECAF 34.1.1 (WHB/*NZJM2), se poate pescui următoarea cantitate în zona economică norvegiană sau în zona de pescuit din jurul insulei Jan Mayen:

 

 

10 000

 

(4)

Poate fi pescuit în apele Uniunii din zonele 2a, 4, 6a la nord de 56° 30’ N, 6b și 7 la vest de 12°V.

(5)

Condiție specială: din cota norvegiană, se poate pescui următoarea cantitate în apele Uniunii din zonele 2a, 4, 6a la nord de 56° 30’ N, 6b și 7 la vest de 12°V:

 

 

150 000

 

”;

(xii)

tabelul pentru putasu (Micromesistius poutassou) în zonele 8c, 9 și 10 și apele Uniunii din zona CECAF 34.1.1 se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Putasu

Micromesistius poutassou

Zona:

8c, 9 și 10; apele Uniunii din zona CECAF 34.1.1

(WHB/8C3411)

Spania

 

41 910

 

TAC analitică

Se aplică articolul 8 alineatul (2) din prezentul regulament.

Portugalia

 

10 477

 

Uniune

 

52 387

(1)

 

 

 

 

TAC

 

Nu se aplică

 

(1)

Condiție specială: din cotele Uniunii în apele Uniunii și în apele internaționale din zonele 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8a, 8b, 8d, 8e, 12 și 14 (WHB/*NZJM1) și în zonele 8c, 9 și 10; apele Uniunii din zona CECAF 34.1.1 (WHB/*NZJM2), se poate pescui următoarea cantitate în zona economică norvegiană sau în zona de pescuit din jurul insulei Jan Mayen:

 

 

10 000

 

 

 

 

 

”;

(xiii)

tabelul pentru mihalț-de-mare (Molva molva) în apele norvegiene din zona 4 se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Mihalț-de-mare

Molva molva

Zona:

apele norvegiene din zona 4

(LIN/04-N.)

Belgia

 

4

 

TAC de precauție

Articolul 3 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Danemarca

 

477

 

Germania

 

13

 

Franța

 

5

 

Țările de Jos

 

1

 

Uniune

 

500

 

 

 

 

 

TAC

 

Nu se aplică

 

”;

(xiv)

tabelul pentru langustină (Nephrops norvegicus) în apele norvegiene din zona 4 se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Langustină

Nephrops norvegicus

Zona:

apele norvegiene din zona 4

(NEP/04-N.)

Danemarca

 

200

 

TAC analitică

Articolul 3 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Germania

 

0

 

Uniune

 

200

 

 

 

 

 

TAC

 

Nu se aplică

 

”;

(xv)

tabelul pentru crevete nordic (Pandalus borealis) în zona 3a se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Crevete nordic

Pandalus borealis

Zona:

3a

(PRA/03A.)

Danemarca

 

1 429

 

TAC analitică

Articolul 3 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Suedia

 

769

 

Uniune

 

2 198

 

 

 

 

 

TAC

 

4 117

 

”;

(xvi)

tabelul pentru crevete nordic (Pandalus borealis) în apele norvegiene la sud de 62° N se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Crevete nordic

Pandalus borealis

Zona:

apele norvegiene la sud de 62° N

(PRA/4N-S62)

Danemarca

 

200

 

TAC analitică

Articolul 3 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Suedia

 

123

(1)

Uniune

 

323

 

 

 

 

 

TAC

 

Nu se aplică

 

(1)

Capturile accidentale de cod, eglefin, polac, merlan și cod saithe se deduc din cotele alocate respectivelor specii.

”;

(xvii)

tabelul pentru cambula de Baltica (Pleuronectes platessa) în zona 4, în apele Regatului Unit din zona 2a și în partea din zona 3a care nu este cuprinsă în Skagerrak și în Kattegat se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Cambulă de Baltica

Pleuronectes platessa

Zona:

4; apele Regatului Unit din zona 2a; partea din zona 3a care nu este cuprinsă în Skagerrak și în Kattegat

(PLE/2A3AX4)

Belgia

 

4 732

 

TAC analitică

Se aplică articolul 8 alineatul (2) din prezentul regulament.

Danemarca

 

15 378

 

Germania

 

4 436

 

Franța

 

887

 

Țările de Jos

 

29 572

 

Uniune

 

55 005

 

Norvegia

 

9 305

(1)

Regatul Unit

 

35 184

 

 

 

 

 

TAC

 

132 922

 

(1)

Din care 7 746 de tone pot fi capturate în apele Uniunii. Capturile efectuate în limita acestei cote se deduc din cota de TAC a Norvegiei.

Condiție specială: în limitele acestor cote, în următoarea zonă nu se poate pescui o cantitate mai mare decât cea indicată mai jos:

apele norvegiene din zona 4 (PLE/*04N-)

 

 

 

 

Uniune

 

30 209

 

 

 

 

 

”;

(xviii)

tabelul pentru cod saithe (Pollachius virens) în zonele 3a și 4 și în apele Regatului Unit din zona 2a se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Cod saithe

Pollachius virens

Zona:

3a și 4; apele Regatului Unit din zona 2a

(POK/2C3A4)

Belgia

 

17

(1)

TAC analitică

Danemarca

 

1 964

(1)

Germania

 

4 960

(1)

Franța

 

11 672

(1)

Țările de Jos

 

50

(1)

Suedia

 

270

(1)

Uniune

 

18 933

(1)

Norvegia

 

28 255

(2)

Regatul Unit

 

6 186

 

 

 

 

 

TAC

 

53 374

 

(1)

Condiție specială: din care până la 15 % se poate pescui în apele Regatului Unit, în apele Uniunii și în apele internaționale din zona 6a la nord de 58° 30’ N (POK/*6AN58).

(2)

Din care 23 106 tone pot fi capturate în apele Uniunii din zonele 4 și 3a (POK/*3A4-C). Capturile efectuate în limita acestei cote se deduc din cota de TAC a Norvegiei.

Condiție specială: în limitele acestor cote, în următoarea zonă nu se poate pescui o cantitate mai mare decât cea indicată mai jos:

apele norvegiene din zona 4 (POK/*04N-)

 

 

 

 

 

Uniune

 

16 178

 

 

 

 

 

”;

(xix)

tabelul pentru limbă-de-mare comună (Solea solea) în apele Regatului Unit și apele Uniunii din zona 4 și în apele Regatului Unit din zona 2a se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Limbă-de-mare comună

Solea solea

Zona:

apele Regatului Unit și apele Uniunii din zona 4; apele Regatului Unit din zona 2a

(SOL/24-C.)

Belgia

 

681

 

TAC analitică

Danemarca

 

311

 

Germania

 

545

 

Franța

 

136

 

Țările de Jos

 

6 151

 

Uniune

 

7 824

 

Norvegia

 

5

(1)

Regatul Unit

 

1 323

 

 

 

 

 

TAC

 

9 152

 

(1)

Se pescuiește numai în apele Uniunii din zona 4 (SOL/*04-EU).

”;

(xx)

tabelul pentru alte specii în apele norvegiene din zona 4 se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Alte specii

Zona:

apele norvegiene din zona 4

(OTH/04-N.)

Belgia

 

14

 

TAC de precauție

Danemarca

 

1 320

 

Germania

 

149

 

Franța

 

61

 

Țările de Jos

 

106

 

Suedia

 

Nu se aplică

(1)

Uniune

 

1 650

(2)

 

 

 

 

TAC

 

Nu se aplică

 

(1)

Cota de «alte specii» alocată de Norvegia Suediei la nivel tradițional.

(2)

Specii care nu fac obiectul altor TAC-uri.

”;

(xxi)

tabelul pentru alte specii în apele Uniunii din zonele 4 și 6a la nord de 56° 30’ N se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Alte specii

Zona:

apele Uniunii din zonele 4 și 6a la nord de 56° 30’ N

(OTH/46AN-EU)

Uniune

 

Nu se aplică

 

TAC de precauție

Norvegia

 

500

(1)(2)

Insulele Feroe

 

0

 

 

 

 

 

TAC

 

Nu se aplică

 

(1)

Limitat la zona 4 (OTH/*4-EU).

(2)

Specii care nu fac obiectul altor TAC-uri.

”.

2.

În anexa IB:

(a)

tabelul pentru hering nordic (Clupea harengus) în apele Regatului Unit, apele Insulelor Feroe, apele norvegiene și apele internaționale din zonele 1 și 2 se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Hering nordic

Clupea harengus

Zona:

apele Regatului Unit, apele Insulelor Feroe, apele norvegiene și apele internaționale din zonele 1 și 2

(HER/1/2-)

Belgia

10

 

TAC analitică

Danemarca

10 220

 

Germania

1 790

 

Spania

34

 

Franța

441

 

Irlanda

2 646

 

Țările de Jos

3 657

 

Polonia

517

 

Portugalia

34

 

Finlanda

158

 

Suedia

3 787

 

Uniune

23 294

 

Regatul Unit

9 983

 

 

 

 

TAC

511 171

 

Condiție specială: în limitele acestor cote, în următoarele zone nu se pot pescui cantități mai mari decât cele indicate mai jos:

apele norvegiene la nord de 62° N și zona de pescuit din jurul insulei Jan Mayen (HER/*2AJMN)

 

19 780

 

 

 

zonele 2, 5b la nord de 62° N (apele Insulelor Feroe) (HER/*25B-F)

 

 

Belgia

0

 

 

 

Danemarca

0

 

 

 

Germania

0

 

 

 

Spania

0

 

 

 

Franța

0

 

 

 

Irlanda

0

 

 

 

Țările de Jos

0

 

 

 

Polonia

0

 

 

 

Portugalia

0

 

 

 

Finlanda

0

 

 

 

Suedia

0

 

 

 

”;

(b)

tabelul pentru cod de Atlantic (Gadus morhua) în apele norvegiene din zonele 1 și 2 se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Cod de Atlantic

Gadus morhua

Zona:

apele norvegiene din zonele 1 și 2

(COD/1N2AB.)

Germania

2 081

 

TAC analitică

Articolul 3 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Grecia

258

 

Spania

2 321

 

Irlanda

258

 

Franța

1 911

 

Portugalia

2 321

 

Uniune

9 150

 

 

 

 

TAC

Nu se aplică

 

”;

(c)

tabelul pentru grenadier (Macrourus spp.) în apele Groenlandei din zonele 5 și 14 se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Grenadier

Macrourus spp.

Zona:

apele Groenlandei din zonele 5 și 14

(GRV/514GRN)

Uniune

60

(1)

TAC analitică

Articolul 3 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

 

 

 

TAC

Nu se aplică

(2)

(1)

Condiție specială: speciile de grenadier de piatră (Coryphaenoides rupestris) (RNG/514GRN) și de grenadier (Macrourus berglax) (RHG/514GRN) nu trebuie vizate. Aceste specii se capturează doar accidental și se raportează separat.

(2)

Următoarea cantitate, în tone, se repartizează Norvegiei. Condiție specială pentru cantitatea respectivă: speciile de grenadier de piatră (Coryphaenoides rupestris) (RNG/514GRN) și de grenadier (Macrourus berglax) (RHG/514GRN) nu trebuie vizate. Aceste specii se capturează doar accidental și se raportează separat.

 

 

45

 

 

 

”;

(d)

tabelul pentru grenadier (Macrourus spp.) în apele Groenlandei din zona NAFO 1 se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Grenadier

Macrourus spp.

Zona:

apele Groenlandei din zona NAFO 1

(GRV/N1GRN.)

Uniune

45

(1)

TAC analitică

Articolul 3 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

 

 

 

TAC

Nu se aplică

(2)

(1)

Condiție specială: speciile de grenadier de piatră (Coryphaenoides rupestris) (RNG/514GRN) și de grenadier (Macrourus berglax) (RHG/514GRN) nu trebuie vizate. Aceste specii se capturează doar accidental și se raportează separat.

(2)

Următoarea cantitate, în tone, se repartizează Norvegiei. Condiție specială pentru cantitatea respectivă: speciile de grenadier de piatră (Coryphaenoides rupestris) (RNG/514GRN) și de grenadier (Macrourus berglax) (RHG/514GRN) nu trebuie vizate. Aceste specii se capturează doar accidental și se raportează separat.

 

 

55

 

 

 

”;

(e)

tabelul pentru eglefin (Melanogrammus aeglefinus) în apele norvegiene din zonele 1 și 2 se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Eglefin

Melanogrammus aeglefinus

Zona:

apele norvegiene din zonele 1 și 2

(HAD/1N2AB.)

Germania

250

 

TAC analitică

Articolul 3 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Franța

150

 

Uniune

400

 

 

 

 

TAC

Nu se aplică

 

”;

(f)

tabelul pentru crevete nordic (Pandalus borealis) în apele Groenlandei din zonele 5 și 14 se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Crevete nordic

Pandalus borealis

Zona:

apele Groenlandei din zonele 5 și 14

(PRA/514GRN)

Danemarca

1 439

 

TAC analitică

Articolul 3 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Franța

1 438

 

Uniune

2 877

 

Norvegia

2 123

 

 

 

 

TAC

Nu se aplică

 

”;

(g)

tabelul pentru cod saithe (Pollachius virens) în apele norvegiene din zonele 1 și 2 se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Cod saithe

Pollachius virens

Zona:

apele norvegiene din zonele 1 și 2

(POK/1N2AB.)

Germania

474

 

TAC analitică

Articolul 3 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Franța

76

 

Uniune

550

 

 

 

 

TAC

Nu se aplică

 

”;

(h)

tabelul pentru halibut negru (Reinhardtius hippoglossoides) în apele norvegiene din zonele 1 și 2 se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Halibut negru

Reinhardtius hippoglossoides

Zona:

apele norvegiene din zonele 1 și 2

(GHL/1N2AB.)

Germania

125

(1)

TAC analitică

Articolul 3 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Uniune

125

(1)

 

 

 

TAC

Nu se aplică

 

(1)

Exclusiv pentru capturi accidentale. Pescuitul direcționat nu este autorizat în cadrul acestei cote.

”;

(i)

tabelul pentru halibut negru (Reinhardtius hippoglossoides) în apele Groenlandei din zona NAFO 1 se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Halibut negru

Reinhardtius hippoglossoides

Zona:

apele Groenlandei din zona NAFO 1

(GHL/N1G-S68)

Germania

1 700

(1)

TAC analitică

Articolul 3 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Uniune

1 700

(1)

Norvegia

325

(1)

 

 

 

TAC

Nu se aplică

 

(1)

Se poate pescui la sud de 68o N.

”;

(j)

tabelul pentru halibut negru (Reinhardtius hippoglossoides) în apele Groenlandei din zonele 5, 12 și 14 se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Halibut negru

Reinhardtius hippoglossoides

Zona:

apele Groenlandei din zonele 5, 12 și 14

(GHL/5-14GL)

Germania

4 300

 

TAC analitică

Articolul 3 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Uniune

4 300

(1)

Norvegia

850

 

 

 

 

TAC

Nu se aplică

 

(1)

Se poate pescui de către maximum șase nave în același timp.

”;

(k)

tabelul pentru sebastă (Sebastes mentella) în apele norvegiene din zonele 1 și 2 se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Sebastă

Sebastes mentella

Zona:

apele norvegiene din zonele 1 și 2

(REB/1N2AB.)

Germania

851

 

TAC analitică

Articolul 3 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică

Articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică

Spania

106

 

Franța

93

 

Portugalia

450

 

Uniune

1 500

 

 

 

 

TAC

Nu se aplică

 

”;

(l)

tabelul pentru sebastă (demersală) (Sebastes spp.) în apele Groenlandei din zona NAFO 1F și apele Groenlandei din zonele 5 și 14 se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Sebastă (demersală)

Sebastes spp.

Zona:

apele Groenlandei din zona NAFO 1F și apele Groenlandei din zonele 5 și 14

(RED/N1G14D)

Germania

969

(1)

TAC analitică

Articolul 3 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Franța

5

(1)

Uniune

974

(1)

Norvegia

556

(1)

 

 

 

TAC

Nu se aplică

 

(1)

Se poate pescui numai cu traul și numai la nord și la vest de linia definită de următoarele coordonate:

Punct

Latitudine

Longitudine

 

1

59° 15' N

54° 26' V

 

2

59° 15' N

44° 00' V

 

3

59° 30' N

42° 45' V

 

4

60° 00' N

42° 00' V

 

5

62° 00' N

40° 30' V

 

6

62° 00' N

40° 00' V

 

7

62° 40' N

40° 15' V

 

8

63° 09' N

39° 40' V

 

9

63° 30' N

37° 15' V

 

10

64° 20' N

35° 00' V

 

11

65° 15' N

32° 30' V

 

12

65° 15' N

29° 50' V

 

”;

(m)

tabelul pentru alte specii în apele norvegiene din zonele 1 și 2 se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Alte specii

Zona:

apele norvegiene din zonele 1 și 2

(OTH/1N2AB.)

Germania

89

(1)

TAC analitică

Articolul 3 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Franța

36

(1)

Uniune

125

(1)

 

 

 

TAC

Nu se aplică

 

(1)

Exclusiv pentru capturi accidentale. Pescuitul direcționat nu este autorizat în cadrul acestei cote.

”.

3.

În anexa ID:

(a)

tabelul pentru ton alb din zone nordice (Thunnus alalunga) în Oceanul Atlantic, la nord de 5° N se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Ton alb din zone nordice

Thunnus alalunga

Zona:

Oceanul Atlantic, la nord de 5° N

(ALB/AN05N)

Irlanda

 

3 398,46

 

TAC analitică

Spania

 

19 154,93

 

Franța

 

6 024,53

 

Portugalia

 

2 100,86

 

Uniune

 

30 678,78

(1)(2)

 

 

 

 

TAC

 

37 801

 

(1)

Numărul navelor de pescuit ale Uniunii care pescuiesc ton alb din zone nordice ca specie vizată, în conformitate cu articolul 12 din Regulamentul (CE) nr. 520/2007, este stabilit la 1 241 .

(2)

Condiție specială: în limita acestei cote, în apele Regatului Unit nu se poate pescui mai mult decât cantitatea următoare (ALB/*AN05N-UK): 280,00.

”;

(b)

tabelul pentru ton alb din zone sudice (Thunnus alalunga) în Oceanul Atlantic, la sud de 5° N se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Ton alb din zone sudice

Thunnus alalunga

Zona:

Oceanul Atlantic, la sud de 5° N

(ALB/AS05N)

Spania

 

1 051,29

 

TAC analitică

Franța

 

345,49

 

Portugalia

 

735,71

 

Uniune

 

2 132,50

 

 

 

 

 

TAC

 

28 000

 

”;

(c)

tabelul pentru ton obez (Thunnus obesus) în Oceanul Atlantic se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Ton obez

Thunnus obesus

Zona:

Oceanul Atlantic

(BET/ATLANT)

Spania

 

8 181,90

(1)

TAC analitică

Franța

 

3 475,31

(1)

Portugalia

 

3 106,23

(1)

Uniune

 

14 763,44

(1)

 

 

 

 

TAC

 

62 000

(1)

(1)

Capturile de ton obez efectuate de navele de pescuit cu plase-pungă (BET/*ATLPS) și de navele de pescuit cu paragate cu o lungime totală de 20 de metri și mai mult (BET/*ATLLL) se raportează separat. Începând din iunie, atunci când capturile ating 80 % din cotă, statele membre sunt obligate să raporteze săptămânal capturile acestor nave.

”;

(d)

tabelul pentru peștele-spadă (Xiphias gladius) din Oceanul Atlantic, la nord de 5° N se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Pește-spadă

Xiphias gladius

Zona:

Oceanul Atlantic, la nord de 5° N

(SWO/AN05N)

Spania

 

6 359,36

(2)

TAC analitică

Portugalia

 

1 155,83

(2)

Alte state membre

129,84

(1)(2)

Uniune

 

7 645,03

 

 

 

 

 

TAC

 

13 200

 

(1)

Exclusiv pentru capturi accidentale. Capturile care urmează să fie deduse din această cotă comună se raportează separat (SWO/AN05N_AMS).

(2)

Condiție specială: până la 2,39 % din această cantitate se poate pescui în Oceanul Atlantic, la sud de 5° N (SWO/*AS05N). Capturile care urmează să fie deduse din această cotă comună în temeiul acestei condiții speciale se raportează separat (SWO/*AS05N_AMS).

”;

(e)

tabelul pentru peștele-spadă (Xiphias gladius) din Oceanul Atlantic, la sud de 5° N se înlocuiește cu următorul text:

Specia:

Pește-spadă

Xiphias gladius

Zona:

Oceanul Atlantic, la sud de 5° N

(SWO/AS05N)

Spania

 

5 002,72

(1)

TAC analitică

Portugalia

 

329,53

(1)

Uniune

 

5 332,26

 

 

 

 

 

TAC

 

10 000

 

(1)

Condiție specială: până la 3,51 % din această cantitate se poate pescui în Oceanul Atlantic, la nord de 5° N (SWO/*AN05N).

”.

4.

Anexa IH se înlocuiește cu următorul text:

„ANEXA IH

ZONA CONVENȚIEI SPRFMO

Specia:

Dissostichus spp.

Dissostichus spp.

Zona:

zona Convenției SPRFMO

(TOT/SPR-RB)

TAC

75

(1)

TAC de precauție

(1)

Această TAC anuală se aplică doar pescuitului de explorare. Pescuitul este limitat la o singură ieșire în larg cu o durată maximă de 60 zile consecutive, care poate avea loc în orice moment între 1 mai și 15 noiembrie 2023. În perioada 1-15 noiembrie 2023, paragatele se instalează numai pe timp de noapte și toate activitățile de pescuit încetează imediat în cazul morții:

(a)

uneia dintre următoarele specii: albatrosul călător (Diomedea exulans), albatrosul cu cap cenușiu (Thalassarche chrysostoma), albatrosul cu sprâncene negre (Thalassarche melanophris), petrelul cenușiu (Procellaria cinerea), petrelul mătăsos (Pterodroma mollis); sau

(b)

a trei exemplare din oricare dintre următoarele specii: albatrosul fuliginos (Phoebetria palpebrata), petrelul uriaș de sud (Macronectes giganteus) și petrelul uriaș de nord (Macronectes halli).

Pescuitul este limitat, de asemenea, la un număr maxim de 5 000 de cârlige pe paragat, cu un număr maxim de 120 de paragate. Paragatele se așază la o distanță de cel puțin 3 mile marine unul de celălalt și nu se instalează în locații anterioare de paragate în termen de un an calendaristic. Activitățile de pescuit încetează fie la atingerea TAC, fie atunci când au fost așezate și ridicate 120 de paragate, oricare dintre acestea survine mai întâi. Pescuitul se limitează la adâncimi cuprinse între 600 m și 2 500  m și are loc numai în următorul bloc de cercetare:

 

NV

50° 30' S, 136° E

 

 

NE

50° 30' S, 140° 30' E

 

 

indentare E

52° 45' S, 140° 30' E

 

 

colț E

52° 45' S, 145° 30' E

 

 

SE

54° 50' S, 145° 30' E

 

 

SV

54° 50' S, 136° E

 

 


Specia:

Stavrid

Trachurus murphyi

Zona:

zona Convenției SPRFMO

(CJM/SPRFMO)

Germania

15 280,63

 

TAC analitică

Articolul 3 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Țările de Jos

16 562,63

 

Lituania

10 632,66

 

Polonia

18 282,08

 

Uniune

60 758,00

 

 

 

 

TAC

Nu se aplică

 

”.

5.

Anexa IJ se înlocuiește cu următorul text:

„ANEXA IJ

ZONA DE COMPETENȚĂ A IOTC

Capturile de ton cu aripioare galbene (Thunnus albacares) efectuate de navele de pescuit ale Uniunii nu depășesc limitele de captură stabilite în prezenta anexă.

Specia:

Ton cu aripioare galbene

Thunnus albacares

Zona:

Zona de competență a IOTC

(YFT/IOTC)

Franța

27 710

 

TAC analitică

Articolul 3 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Articolul 4 din Regulamentul (CE) nr. 847/96 nu se aplică.

Italia

2 365

 

Spania

42 903

 

Portugalia

100

(1)

Uniune

73 078

 

 

 

 

TAC

Nu se aplică

 

(1)

Exclusiv pentru capturi accidentale. Pescuitul direcționat nu este autorizat în cadrul acestei cote.

”.

6.

În anexa VI:

(a)

punctul 4 se înlocuiește după cum urmează:

„4.

Numărul maxim al navelor de pescuit din fiecare stat membru care pot fi autorizate să pescuiască, să rețină la bord, să transbordeze, să transporte sau să debarce ton roșu în estul Oceanului Atlantic și în Marea Mediterană

Tabelul A

 

Numărul navelor de pescuit (1)

 

Grecia (2)

Spania

Franța

Croația

Italia

Cipru (3)

Malta (4)

Portugalia

Nave de pescuit cu plase-pungă (5)

0

6

22

18

21

1

2

0

Nave de pescuit cu paragate

0

41

23

0

40

20

63

0

Nave de pescuit cu momeală

0

66

8

0

0

0

0

0

Nave de pescuit cu undițe manevrate manual

0

1

47

12

0

0

0

0

Traulere

0

0

57

0

0

0

0

0

Nave de mici dimensiuni

38

850

140

0

0

0

0

76

Alte nave de pescuit tradițional (6)

65

0

0

0

60

0

236

0

”;

(b)

punctul 6 se înlocuiește după cum urmează:

„6.

Capacitatea maximă de creștere și de îngrășare a tonului roșu pentru fiecare stat membru și volumul maxim al intrărilor de ton roșu sălbatic capturat pe care fiecare stat membru îl poate repartiza fermelor sale piscicole din estul Oceanului Atlantic și din Marea Mediterană

Tabelul A

Capacitatea maximă de creștere și de îngrășare a tonului

 

Număr de ferme

Capacitate (în tone)

Grecia

2

2 100

Spania

10

11 852

Croația

4

7 880

Italia

13

10 220

Cipru

3

1 034

Malta

7

14 679

Portugalia

2

500

Tabelul B

Volumul maxim al intrărilor de ton roșu sălbatic capturat (în tone)

Grecia

785,0

Spania

7 738,9

Croația

2 947,0

Italia

2 064,0

Cipru

756,6

Malta

10 486,0

Portugalia

350,0

”.


(1)  Cifrele din acest tabel pot fi majorate, cu condiția respectării obligațiilor Uniunii la nivel internațional.

(2)  O navă de pescuit cu plasă-pungă de dimensiune medie a fost înlocuită cu cel mult 10 nave de pescuit cu paragate sau cu o navă de pescuit cu plasă-pungă de dimensiune mică și trei alte nave de pescuit tradițional.

(3)  O navă de pescuit cu plasă-pungă de dimensiune medie poate fi înlocuită cu cel mult 10 nave de pescuit cu paragate sau cu o navă de pescuit cu plasă-pungă de dimensiune mică și cel mult trei nave de pescuit cu paragate.

(4)  O navă de pescuit cu plasă-pungă de dimensiune medie poate fi înlocuită cu cel mult 10 nave de pescuit cu paragate.

(5)  Numărul individual de nave de pescuit cu plasă-pungă din acest tabel este rezultatul transferurilor între statele membre și nu constituie drepturi istorice pentru viitor.

(6)  Nave de pescuit polivalente, care sunt echipate cu mai multe unelte (paragate, undițe manevrate manual, unelte de pescuit la trenă).


Top