Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32022R0933

    Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2022/933 al Comisiei din 13 iunie 2022 privind clasificarea anumitor mărfuri în Nomenclatura combinată

    C/2022/4107

    JO L 162, 17.6.2022, p. 23–26 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    Legal status of the document In force

    ELI: http://data.europa.eu/eli/reg_impl/2022/933/oj

    17.6.2022   

    RO

    Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

    L 162/23


    REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2022/933 AL COMISIEI

    din 13 iunie 2022

    privind clasificarea anumitor mărfuri în Nomenclatura combinată

    COMISIA EUROPEANĂ,

    având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

    având în vedere Regulamentul (UE) nr. 952/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 9 octombrie 2013 de stabilire a Codului vamal al Uniunii (1), în special articolul 57 alineatul (4) și articolul 58 alineatul (2),

    întrucât:

    (1)

    Pentru a asigura aplicarea uniformă a Nomenclaturii combinate anexate la Regulamentul (CEE) nr. 2658/87 al Consiliului (2), este necesar să se adopte măsuri privind clasificarea mărfurilor menționate în anexa la prezentul regulament.

    (2)

    Regulamentul (CEE) nr. 2658/87 stabilește regulile generale pentru interpretarea Nomenclaturii combinate. Aceste reguli se aplică, de asemenea, oricăror alte nomenclaturi bazate integral sau parțial pe aceasta sau care îi adaugă acesteia subdiviziuni suplimentare și care sunt stabilite prin dispoziții specifice ale Uniunii, în vederea aplicării de măsuri tarifare sau de altă natură privind comerțul cu mărfuri.

    (3)

    În temeiul acestor reguli generale, mărfurile descrise în coloana (1) a tabelului din anexă ar trebui să fie clasificate la codurile NC indicate în coloana (2), pe baza motivelor care figurează în coloana (3) a tabelului respectiv.

    (4)

    Este oportun să se prevadă posibilitatea invocării în continuare de către titular, pentru o anumită perioadă de timp, în conformitate cu articolul 34 alineatul (9) din Regulamentul (UE) nr. 952/2013, a informațiilor tarifare obligatorii care sunt emise în legătură cu mărfurile vizate de prezentul regulament, dar care nu sunt conforme cu acesta. Este oportun ca perioada respectivă să fie de trei luni.

    (5)

    Măsurile prevăzute în prezentul regulament sunt conforme cu avizul Comitetului Codului vamal,

    ADOPTĂ PREZENTUL REGULAMENT:

    Articolul 1

    Mărfurile descrise în coloana (1) a tabelului din anexă se clasifică în Nomenclatura combinată la codurile NC indicate în coloana (2) a tabelului respectiv.

    Articolul 2

    Informațiile tarifare obligatorii care nu sunt conforme cu prezentul regulament pot fi invocate în continuare în conformitate cu articolul 34 alineatul (9) din Regulamentul (UE) nr. 952/2013 timp de trei luni de la data intrării în vigoare a prezentului regulament.

    Articolul 3

    Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

    Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

    Adoptat la Bruxelles, 13 iunie 2022.

    Pentru Comisie

    Gerassimos THOMAS

    Director general

    Direcția Generală Impozitare și Uniune Vamală


    (1)  JO L 269, 10.10.2013, p. 1.

    (2)  Regulamentul (CEE) nr. 2658/87 al Consiliului din 23 iulie 1987 privind Nomenclatura tarifară și statistică și Tariful vamal comun (JO L 256, 7.9.1987, p. 1).


    ANEXĂ

    Descrierea mărfurilor

    Clasificare

    (cod NC)

    Motive

    (1)

    (2)

    (3)

    Trei articole prezentate împreună pentru vânzarea cu amănuntul, cuprinzând:

    (a)

    un articol de îmbrăcăminte fără mâneci din tricot (o așa-numită „vestă pentru alergat”) (93 % fibre sintetice și 7 % elastan) care acoperă partea superioară a corpului, ajungând până în talie. Partea anterioară are o răscroială a gâtului în „V” și se deschide complet cu ajutorul unui fermoar, fără închidere prin suprapunere. Partea anterioară a articolului de îmbrăcăminte prezintă două buzunare dreptunghiulare deschise, cu dimensiuni de aproximativ 19 cm × 8 cm, la nivelul pieptului și două buzunare dreptunghiulare deschise, cu dimensiuni de aproximativ 12 cm × 14 cm, la nivelul taliei.

    Pe partea posterioară se află un singur buzunar cu curelușe de cauciuc care sunt concepute pentru a fixa, de exemplu, bastoane rabatabile.

    (b)

    două flacoane moi, cu fundul plat, fiecare având un volum de 500 ml, care se potrivesc în buzunarele anterioare de la piept, sunt fabricate din poliuretan și prezintă un capac de plastic cu cioc cu deschidere prin tragere.

    A se vedea imaginile (*).

     

    Clasificarea se stabilește pe baza regulilor generale 1 și 6 pentru interpretarea Nomenclaturii combinate (RGI).

    Cele trei articole prezentate împreună sunt trei articole separate. Acestea nu sunt articole compozite, deoarece ele nu formează împreună un întreg care, în mod normal, nu ar fi oferit spre vânzare în părți separate. Ele nu sunt mărfuri prezentate în seturi condiționate pentru vânzarea cu amănuntul în sensul RGI 3(b), deoarece nu sunt prezentate împreună pentru a răspunde unei necesități specifice sau pentru desfășurarea unei activități specifice, în special pentru că modul în care sunt concepute buzunarele nu limitează utilizarea lor la transportul unor produse specifice, pentru necesități sau activități specifice. Articolele sunt elemente individuale, care pot fi utilizate independent unele de altele. Activitățile de purtare a unui articol de îmbrăcăminte și de băut sunt diferite și nu răspund aceleiași necesități specifice (articolul de îmbrăcăminte acoperă partea superioară a corpului, iar flacoanele sunt pentru băut).

    Dacă unul sau mai multe articole dintr-un „set” nu satisfac aceeași necesitate specifică sau nu sunt concepute pentru a efectua aceeași activitate specifică, fiecare articol trebuie să fie clasificat separat [a se vedea, de asemenea, Orientările privind clasificarea în Nomenclatura combinată a mărfurilor prezentate în seturi condiționate pentru vânzarea cu amănuntul, partea B (II) (1) (1)].

    Prin urmare, articolele trebuie să fie clasificate separat.

    Articolele individuale menționate în descrierea mărfurilor trebuie să fie clasificate după cum urmează:

     

    6110 30 99

    (a)

    Clasificarea este determinată de nota 9 al doilea paragraf de la capitolul 61, precum și de textul codurilor NC 6110 , 6110 30 și 6110 30 99 .

     

     

    Pe baza caracteristicilor sale obiective, vesta este un articol de îmbrăcăminte de la poziția 6110 . Această poziție cuprinde o categorie de articole din tricot sau croșetate, concepute pentru a acoperi partea superioară a corpului (jerseuri, pulovere, cardigane, veste și articole similare) (a se vedea, de asemenea, notele explicative la Sistemul armonizat aferente poziției 6110 primul paragraf).

    Articolele de îmbrăcăminte de la poziția respectivă sunt destinate să acopere partea superioară a corpului, cu sau fără mâneci, cu orice fel de răscroială a gâtului, cu sau fără guler, cu sau fără buzunare. Ele pot fi fabricate din orice tip de materiale tricotate sau croșetate, chiar ușoare sau tricotate fin, din orice fel de fibre textile (a se vedea, de asemenea, Notele explicative ale Nomenclaturii combinate aferente poziției 6110 ).

    Vesta nu poate fi identificată ca fiind concepută pentru un anumit sex. Vesta trebuie să fie clasificată ca jerseu, pulover, cardigan, vestă și articole similare, din tricot sau croșetate, din fibre sintetice, pentru femei sau fete.

     

    3924 90 00

    (b)

    Clasificarea este determinată de textul codurilor NC 3924 și 3924 90 00 .

    Recipientele trebuie să fie clasificate ca alte obiecte de uz casnic și articole de igienă sau de toaletă, din materiale plastice.

    Image 1L1622022RO3110120220613RO0006.0001331342PROIECTRECOMANDAREA NR. 1/2022 A CONSILIULUI DE ASOCIERE UE-EGIPTdin …de aprobare a Priorităților parteneriatului UE-Egipt în perioada 2021-2027CONSILIUL DE ASOCIERE UE-EGIPT,având în vedere Acordul euro-mediteraneean de instituire a unei asocieri între Comunitățile Europene și statele membre ale acestora, pe de o parte, și Republica Arabă Egipt, pe de altă parte,întrucât:(1)Acordul euro-mediteraneean de instituire a unei asocieri între Comunitățile Europene și statele membre ale acestora, pe de o parte, și Republica Arabă Egipt, pe de altă parte (denumit în continuare acordul) a fost semnat la 25 iunie 2001 și a intrat în vigoare la 1 iunie 2004.(2)Prin articolul 76 din acord se acordă Consiliului de asociere UE-Egipt competența de a lua decizii în scopul realizării obiectivelor acordului, precum și de a formula recomandări adecvate.(3)În temeiul articolului 86 din acord, părțile adoptă toate măsurile generale sau speciale necesare îndeplinirii obligațiilor care le revin în temeiul acordului și se asigură că sunt îndeplinite obiectivele fixate în acord.(4)Revizuirea politicii europene de vecinătate a propus o nouă etapă de cooperare cu țările partenere, care să determine un sentiment mai puternic de implicare și responsabilitate de către ambele părți.(5)Uniunea Europeană și Egipt au convenit să își consolideze parteneriatul prin stabilirea unui ansamblu de priorități pentru perioada 2021-2027 (denumite în continuare Prioritățile parteneriatului UE-Egipt în perioada 2021-2027), cu scopul de a aborda provocările comune cu care se confruntă Uniunea și Egiptul și de a promova interesele comune.(6)Părțile la acord au convenit asupra textului Priorităților parteneriatului UE-Egipt în perioada 2021-2027, care vor sprijini punerea în aplicare a acordului, punând accentul pe cooperarea cu privire la o serie de interese comune identificate împreună,RECOMANDĂ:Articolul 1Consiliul de asociere recomandă părților la acord să pună în aplicare Prioritățile parteneriatului UE-Egipt în perioada 2021-2027 astfel cum figurează în anexa la prezenta recomandareÎn atenția delegațiilor: a se vedea documentul ST 8663/2022 ADD1..Articolul 2Prioritățile parteneriatului UE-Egipt în perioada 2021-2027 înlocuiesc Prioritățile parteneriatului UE-Egipt a căror punere în aplicare a fost recomandată prin Recomandarea nr. 1/2017 a Consiliului de asociereRecomandarea nr. 1/2017 a Consiliului de asociere UE-Egipt din 25 iulie 2017 de aprobare a Priorităților parteneriatului UE-Egipt (JO UE L 255, 3.1.2017, p. 26)..Articolul 3Prezenta recomandare intră în vigoare la data adoptării.Adoptată la …, …Pentru Consiliul de asociere UE-EgiptPreședintele


    (1)  JO C 105, 11.4.2013, p. 1.

    (*)  Imaginile au un caracter pur informativ.


    Top