Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 32013D0482

    2013/482/UE: Decizia Consiliului din 30 septembrie 2013 privind poziția care urmează să fie adoptată de Uniunea Europeană în cadrul comitetului mixt instituit prin articolul 11 din Acordul dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova cu privire la protecția indicațiilor geografice ale produselor agricole și alimentare, în ceea ce privește adoptarea regulamentului de procedură al comitetului mixt

    JO L 263, 5.10.2013, p. 1–3 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

    Legal status of the document In force

    ELI: http://data.europa.eu/eli/dec/2013/482/oj

    5.10.2013   

    RO

    Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

    L 263/1


    DECIZIA CONSILIULUI

    din 30 septembrie 2013

    privind poziția care urmează să fie adoptată de Uniunea Europeană în cadrul comitetului mixt instituit prin articolul 11 din Acordul dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova cu privire la protecția indicațiilor geografice ale produselor agricole și alimentare, în ceea ce privește adoptarea regulamentului de procedură al comitetului mixt

    (2013/482/UE)

    CONSILIUL UNIUNII EUROPENE,

    având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, în special articolul 207 alineatul (4) primul paragraf, coroborat cu articolul 218 alineatul (9),

    având în vedere propunerea Comisiei Europene,

    întrucât:

    (1)

    Acordul dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova cu privire la protecția indicațiilor geografice ale produselor agricole și alimentare (1) („acordul”) a intrat în vigoare la 1 aprilie 2013.

    (2)

    Articolul 11 din acord instituie un comitet mixt care trebuie să asigure, printre altele, funcționarea adecvată a acordului.

    (3)

    În conformitate cu articolul 11 alineatul (2) din acord, comitetul mixt își stabilește propriul regulament de procedură.

    (4)

    Poziția care urmează să fie adoptată de Uniunea Europeană în cadrul comitetului mixt în ceea ce privește adoptarea regulamentului de procedură al respectivului comitet mixt ar trebui să se bazeze pe proiectul de decizie atașat,

    ADOPTĂ PREZENTA DECIZIE:

    Articolul 1

    Poziția pe care urmează să o adopte Uniunea în cadrul comitetului mixt instituit prin articolul 11 din Acordul dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova cu privire la protecția indicațiilor geografice ale produselor agricole și alimentare, în ceea ce privește regulamentul de procedură al comitetului mixt, se bazează pe proiectul de decizie a comitetului mixt, atașat la prezenta decizie.

    Reprezentanții Uniunii în cadrul comitetului mixt pot accepta modificări tehnice minore aduse acestui proiect de decizie fără a fi necesară o altă decizie a Consiliului.

    Articolul 2

    Prezenta decizie intră în vigoare la data adoptării.

    Adoptată la Bruxelles, 30 septembrie 2013.

    Pentru Consiliu

    Președintele

    L. LINKEVIČIUS


    (1)  JO L 10, 15.1.2013, p. 3.


    PROIECT

    DECIZIA COMITETULUI MIXT

    din …

    cu privire la adoptarea regulamentului său de procedură

    COMITETUL MIXT,

    având în vedere Acordul dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova cu privire la protecția indicațiilor geografice ale produselor agricole și alimentare, în special articolul 11,

    întrucât respectivul acord a intrat în vigoare la 1 aprilie 2013,

    ADOPTĂ PREZENTA DECIZIE:

    Articolul 1

    Șefii de delegație

    (1)   Uniunea Europeană și Republica Moldova („părțile”) desemnează fiecare câte un șef de delegație, care este persoana de contact pentru toate aspectele legate de comitet.

    (2)   Fiecare șef de delegație poate delega toate sau oricare dintre funcțiile șefului de delegație unui adjunct desemnat, caz în care toate referirile care se fac în continuare la șeful de delegație se aplică de asemenea adjunctului desemnat.

    Articolul 2

    Președintele

    (1)   Funcția de președinte al comitetului este deținută prin rotație, pentru o perioadă de un an calendaristic, de către șeful de delegație al fiecărei părți.

    (2)   Președintelui îi revin funcțiile de secretariat ale comitetului.

    Articolul 3

    Reuniuni

    (1)   Președintele stabilește, de comun acord cu celălalt șef de delegație, data și locul de desfășurare sau, în cazul reuniunilor prin mijloace electronice, modalitățile tehnice ale reuniunilor. Președintele și celălalt șef de delegație, convenind asupra datei și a locului de desfășurare a reuniunii, respectă cerința de a organiza o reuniune în termen de 90 de zile.

    (2)   Cu acordul ambelor părți, la reuniunile comitetului mixt pot participa și experți capabili să ofere informații specifice necesare.

    (3)   În absența unui acord comun în sens contrar, reuniunile comitetului nu sunt publice.

    Articolul 4

    Corespondență

    (1)   Orice corespondență către sau pentru comitet se trimite președintelui comitetului. Acesta trimite o copie a întregii corespondențe legate de comitet celuilalt șef de delegație, șefului Misiunii Republicii Moldova la Bruxelles și șefului delegației UE la Chișinău.

    (2)   Corespondența dintre președinte și celălalt șef de delegație se poate face prin orice mijloc scris, inclusiv prin mesagerie electronică.

    Articolul 5

    Ordinea de zi a reuniunilor

    (1)   Președintele întocmește un proiect de ordine de zi înainte de reuniune. Proiectul de ordine de zi se trimite celuilalt șef de delegație cu cel puțin 20 de zile lucrătoare înainte de începerea reuniunii. Proiectul de ordine de zi difuzat de președinte trebuie să conțină toate elementele vizate de articolul 11 alineatul (3) din acord alese de președinte.

    (2)   Șefii de delegație pot solicita, cu cel puțin 10 zile lucrătoare înainte de începerea reuniunii, adăugarea altor elemente vizate de articolul 11 alineatul (3), pe care președintele trebuie să le includă în proiectul de ordine de zi.

    (3)   Cu cel puțin cinci zile lucrătoare înainte de începerea reuniunii, președintele trebuie să transmită un proiect definitiv de ordine de zi celuilalt șef de delegație.

    (4)   Ordinea de zi este adoptată de comun acord de președinte și de celălalt șef de delegație la începutul fiecărei reuniuni. Pe ordinea de zi poate fi inclus un punct diferit de cele care figurează în proiectul de ordine de zi dacă președintele și celălalt șef de delegație convin aceasta.

    Articolul 6

    Adoptarea instrumentelor

    (1)   Deciziile comitetului în sensul articolului 11 alineatul (2) din acord se transmit părților și poartă semnătura președintelui și a celuilalt șef de delegație.

    (2)   Fiecare parte poate decide să publice orice decizie adoptată de comitet.

    Articolul 7

    Procedura scrisă

    (1)   O decizie a comitetului poate fi adoptată prin procedură scrisă dacă președintele și celălalt șef de delegație convin aceasta.

    (2)   Șeful de delegație care propune utilizarea procedurii scrise prezintă proiectul de decizie celuilalt șef de delegație. Celălalt șef de delegație răspunde, indicând dacă acceptă sau nu acceptă proiectul, dacă propune modificări sau dacă solicită mai mult timp de gândire. Dacă proiectul este adoptat, el se finalizează în conformitate cu articolul 6 alineatul (1).

    Articolul 8

    Procesul-verbal

    (1)   Președintele întocmește un proiect de proces-verbal al fiecărei reuniuni și îl prezintă celuilalt șef de delegație în termen de 20 de zile lucrătoare de la reuniune. Proiectul de proces-verbal menționează recomandările făcute și poate de asemenea să includă orice alte concluzii la care s-a ajuns. Celălalt șef de delegație aprobă proiectul sau propune modificări. Odată ce se ajunge la un acord privind proiectul de proces-verbal, două exemplare originale sunt semnate de președinte și de celălalt șef de delegație. Un exemplar original al procesului-verbal este păstrat de către președinte, iar unul de către celălalt șef de delegație.

    (2)   În cazul în care nu se convine cu privire la procesul-verbal înainte de convocarea reuniunii următoare, se consemnează în procesul-verbal proiectul întocmit de președinte, la care se anexează modificările propuse transmise de către celălalt șef de delegație.

    Articolul 9

    Cheltuieli

    Fiecare parte suportă cheltuielile aferente participării sale la reuniunile comitetului.

    Articolul 10

    Confidențialitate

    Deliberările comitetului sunt confidențiale.


    Top