EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document C2013/075A/01

Aankondiging van een algemeen vergelijkend onderzoek — EPSO/AD/249/13

PB C 75A van 14.3.2013, p. 1–11 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, GA, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

14.3.2013   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

CA 75/1


AANKONDIGING VAN EEN ALGEMEEN VERGELIJKEND ONDERZOEK

EPSO/AD/249/13

(2013/C 75 A/01)

Het Europees Bureau voor personeelsselectie (EPSO) organiseert een algemeen vergelijkend onderzoek aan de hand van kwalificaties en examens voor de vorming van een reserve voor de aanwerving van administrateurs (1).

ADMINISTRATEURS (AD 7)

op de volgende vakgebieden:

1.

MACRO-ECONOMIE

2.

FINANCIËLE ECONOMIE

Dit algemeen vergelijkend onderzoek heeft als doel reservelijsten vast te stellen om te kunnen voorzien in vacatures bij de instellingen van de Europese Unie.

Lees voordat u uw sollicitatie indient aandachtig de leidraad voor algemene vergelijkende onderzoeken die in Publicatieblad C 270 A van 7 september 2012 en op de website van EPSO bekendgemaakt is.

Deze leidraad vormt een integrerend onderdeel van de aankondiging van het algemeen vergelijkend onderzoek en geeft informatie over het verloop van de inschrijving en de procedure.

INHOUD

I.

ALGEMENE INFORMATIE

II.

FUNCTIEOMSCHRIJVING

III.

TOELATINGSVOORWAARDEN

IV.

TOEGANGSTOETSEN

V.

TOELATING TOT HET VERGELIJKEND ONDERZOEK EN SELECTIE OP BASIS VAN KWALIFICATIES

VI.

ASSESSMENT

VII.

RESERVELIJSTEN

VIII.

INSTRUCTIES VOOR HET INDIENEN VAN EEN SOLLICITATIE

BIJLAGEN

I.   ALGEMENE INFORMATIE

1.

Aantal geslaagde kandidaten dat op de reservelijst zal worden geplaatst

Vakgebied 1 = 37

Vakgebied 2 = 27

2.

Opmerkingen

Dit vergelijkend onderzoek betreft twee vakgebieden. U kunt zich slechts voor één van deze vakgebieden inschrijven.

Bij uw elektronische inschrijving moet u een keuze maken. Deze keuze kan niet meer gewijzigd worden zodra u uw sollicitatie elektronisch hebt bevestigd en gevalideerd.

II.   FUNCTIEOMSCHRIJVING

De specifieke profielen worden beschreven in de bijlagen.

III.   TOELATINGSVOORWAARDEN

Op de uiterste datum voor de elektronische inschrijving moet u voldoen aan de volgende algemene en specifieke voorwaarden:

1.

Algemene voorwaarden

a)

Onderdaan zijn van een van de lidstaten van de Europese Unie.

b)

Uw rechten als staatsburger bezitten.

c)

Voldaan hebben aan de verplichtingen die voortvloeien uit de wettelijke voorschriften inzake de militaire dienstplicht.

d)

In zedelijk opzicht de waarborgen bieden die voor de uitoefening van de beoogde functie vereist zijn.

2.

Specifieke voorwaarden

2.1.

Kwalificaties en diploma's

Zie punt 2 van de bijlagen

2.2.

Werkervaring

Zie punt 3 van de bijlagen

2.3.

Talenkennis (2)

 

taal 1

Hoofdtaal

Grondige kennis van een van de 23 officiële talen van de Europese Unie

alsmede

 

taal 2

Tweede taal (verplicht verschillend van taal 1)

Behoorlijke kennis van het Duits, het Engels of het Frans

Overeenkomstig de uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie (grote kamer) in zaak C-566/10 P, Republiek Italië/Commissie zijn de Europese instellingen verplicht de redenen op te geven voor de beperking van het aantal officiële EU-talen dat als tweede taal kan worden gekozen voor dit vergelijkend onderzoek.

De selectie van talen die voor deze selectieprocedure als tweede taal kunnen worden gekozen, hangt samen met het belang van de dienst: het is noodzakelijk dat nieuwe collega's onmiddellijk operationeel zijn en in hun dagelijks werk doeltreffend kunnen communiceren, anders zou het functioneren van de instellingen ernstig worden belemmerd.

Gezien de jarenlange praktijk binnen de EU-instellingen wat betreft de talen die worden gebruikt voor de interne communicatie en ook gezien de behoeften op het gebied van externe communicatie en de behandeling van dossiers, zijn het Engels, het Frans en het Duits nog steeds de meest gebruikte talen. Daarnaast zijn het Engels, het Frans en het Duits de talen die verreweg het vaakst als tweede taal worden gekozen bij selectieprocedures waar de kandidaten vrije keuze hebben. Dit bevestigt de huidige praktijk in het onderwijs en de gangbare normen op de arbeidsmarkt en verwacht mag worden dat kandidaten voor functies bij de Europese Unie ten minste één van deze talen beheersen. Rekening houdend met het belang van de dienst en met de behoeften en capaciteiten van de kandidaten, ook gezien het specifieke vakgebied van deze selectieprocedure, is het gewettigd om tests te organiseren in deze drie talen, om ervoor te zorgen dat de kandidaten, ongeacht hun hoofdtaal, in ieder geval in een van deze drie officiële talen kunnen werken. Om ervoor te zorgen dat alle kandidaten gelijk worden behandeld, moet iedereen, ook degenen wier eerste taal een van deze drie talen is, de test afleggen in zijn tweede taal, waarbij uit deze drie talen kan worden gekozen. Door de specifieke vaardigheden op deze manier te toetsen, kunnen de instellingen nagaan of kandidaten in staat zijn onmiddellijk te functioneren in een omgeving die nauw aansluit bij de dagelijkse werksituatie in de EU-instellingen. Dit doet geen afbreuk aan een eventuele latere taalopleiding om het vermogen te ontwikkelen om in een derde taal te werken, zoals beschreven in artikel 45, lid 2, van het Statuut van de ambtenaren van de Europese Unie.

IV.   TOEGANGSTOETSEN

De toegangstoetsen per computer worden alleen georganiseerd wanneer het aantal ingeschreven kandidaten een bepaald quotum overschrijdt. Dit quotum zal na afsluiting van de inschrijvingen worden vastgesteld door de directeur van EPSO in zijn functie van het tot aanstelling bevoegde gezag (TABG) en kan per vakgebied variëren. U wordt hiervan op de hoogte gesteld via uw EPSO-account.

De jury bepaalt de moeilijkheidsgraad van de toetsen en keurt de inhoud goed op basis van de voorstellen van EPSO.

1.

Uitnodiging

U wordt voor de toegangstoetsen uitgenodigd als u uw inschrijving tijdig hebt gevalideerd (zie punt VIII).

Opgelet:

1.

door uw inschrijving te valideren, verklaart u te voldoen aan de algemene en specifieke voorwaarden van punt III;

2.

om aan de toegangstoetsen deel te nemen, moet u verplicht een datum reserveren binnen de termijn die u via uw EPSO-account wordt meegedeeld.

2.

Aard van de toetsen en scores

Reeks toetsen met meerkeuzevragen ter beoordeling van uw algemene geschiktheid en vaardigheden wat betreft:

Toets a)

Verbaal redeneervermogen

Score: 0-20 punten

Vereist minimum: 10 punten

Toets b)

Numeriek redeneervermogen

Score: 0-10 punten

Toets c)

Abstract redeneervermogen

Score: 0-10 punten

 

Vereist minimum voor de toetsen b) en c) tezamen: 10 punten

3.

Taal van de toetsen

Taal 1

V.   TOELATING TOT HET VERGELIJKEND ONDERZOEK EN SELECTIE OP BASIS VAN KWALIFICATIES

1.   Procedure

In eerste instantie wordt op basis van de door u in het elektronische sollicitatieformulier verstrekte gegevens onderzocht of u aan de algemene en specifieke voorwaarden voldoet. Ook de selectie op basis van kwalificaties geschiedt aan de hand van deze gegevens.

a)

Uw antwoorden op de vragen over de algemene en specifieke voorwaarden worden bekeken om te bepalen of u behoort tot de kandidaten die voldoen aan alle voorwaarden om te worden toegelaten tot het vergelijkend onderzoek.

Wanneer toegangstoetsen worden georganiseerd, wordt in afnemende volgorde volgens het aantal behaalde punten onderzocht of de betrokken kandidaat voldoet aan de algemene en specifieke voorwaarden, tot voor elk vakgebied het door het TABG vast te stellen quotum van kandidaten zijn gevonden die:

de hoogste scores en de vereiste minimumscores hebben behaald, en

voldoen aan de toelatingsvoorwaarden.

Wanneer de laatste plaats door verschillende kandidaten met dezelfde score wordt gedeeld, worden al deze kandidaten in aanmerking genomen bij de selectie op basis van kwalificaties. De elektronische inschrijvingen van de kandidaten die buiten dit quotum vallen, worden niet bekeken.

b)

Vervolgens bepaalt de jury voor de kandidaten die voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor het vergelijkend onderzoek, wie over de meest relevante kwalificaties beschikken (met name diploma's en werkervaring) ten opzichte van de functieomschrijving en de selectiecriteria die in deze aankondiging zijn beschreven. Deze selectie wordt uitsluitend op basis van uw verklaringen in het onderdeel „talent screener/évaluateur de talent/Talentfilter” van het elektronische sollicitatieformulier uitgevoerd en verloopt in twee fasen:

bij de eerste selectie op basis van kwalificaties wordt naar gelang van het gewicht van de vragen een score toegekend uitsluitend op basis van het aantal antwoorden dat u hebt aangekruist in het onderdeel „talent screener/évaluateur de talent/Talentfilter” van het elektronische sollicitatieformulier. Voordat de sollicitatieformulieren worden onderzocht, heeft de jury aan elke vraag een gewicht van 1 tot 3 toegekend, naargelang van het belang dat aan het desbetreffende selectiecriterium wordt gehecht (zie punt 4 van de bijlagen). De elektronische sollicitatieformulieren van de kandidaten die hierbij de hoogste score behalen, worden onderworpen aan een tweede selectie,

het aantal dossiers dat bij deze tweede selectie wordt onderzocht, bedraagt per vakgebied ongeveer negenmaal het aantal kandidaten dat in deze aankondiging is vermeld. De jury onderzoekt de antwoorden van de kandidaten en kent voor elk antwoord 0 tot 4 punten toe. Dit aantal wordt vervolgens vermenigvuldigd met het gewicht van de desbetreffende vraag.

Vervolgens stelt de jury een ranglijst van de kandidaten op. Er worden, per vakgebied, maximaal driemaal zoveel kandidaten tot het assessment toegelaten als het aantal kandidaten dat op de reservelijst zal worden geplaatst (3). Het precieze aantal zal op de website van EPSO worden bekendgemaakt (http://blogs.ec.europa.eu/eu-careers.info/).

2.   Controle van de verklaringen van de kandidaten

Na afloop van het assessment worden de verklaringen van de kandidaten in hun elektronische sollicitatieformulier op basis van de door hen verstrekte bewijsstukken gecontroleerd door EPSO wat betreft de algemene voorwaarden en door de jury wat betreft de specifieke voorwaarden. Voor de evaluatie van de kwalificaties wordt alleen met de bewijsstukken rekening gehouden om de antwoorden die reeds zijn gegeven in het onderdeel „talent screener/évaluateur de talent/Talentfilter” van het elektronische sollicitatieformulier te controleren. Als hierbij blijkt dat deze verklaringen niet kunnen worden gestaafd met passende bewijsstukken, wordt de sollicitatie nietig verklaard (4).

Deze controle wordt uitgevoerd voor de kandidaten die de vereiste minimumscores en de hoogste totaalscores hebben behaald voor de onderdelen d), e), f) en g) van het assessment, te beginnen met de kandidaat met de hoogste score. Deze kandidaten moeten ook de vereiste minimumscores hebben behaald voor de onderdelen a), b) en c) met betrekking tot het redeneervermogen. Deze controle wordt uitgevoerd in aflopende volgorde van de scores totdat het aantal op de reservelijst op te nemen kandidaten, die daadwerkelijk voldoen aan alle toelatingsvoorwaarden, is bereikt. De bewijsstukken van de kandidaten die buiten dit quotum vallen, worden niet onderzocht.

VI.   ASSESSMENT

1.

Uitnodiging voor het assessment

U wordt voor het assessment uitgenodigd als u behoort tot de kandidaten die (5):

op basis van hun verklaringen bij de elektronische inschrijving, voldoen aan de algemene en specifieke toelatingsvoorwaarden van punt III,

en

de hoogste scores hebben behaald bij de beoordeling van hun kwalificaties.

Het assessment vindt in beginsel in Brussel plaats en duurt één of twee dagen  (6).

2.

Assessment

Tijdens het assessment worden drie soorten vaardigheden getoetst:

redeneervermogen (als dit niet reeds gebeurd is tijdens de toegangstoetsen): onderdelen a), b) en c),

specifieke vaardigheden: onderdeel d),

algemene vaardigheden: onderdelen e), f) en g),

uw redeneervermogen wordt beoordeeld aan de hand van de volgende tests (7):

a)

verbaal redeneervermogen;

b)

numeriek redeneervermogen;

c)

abstract redeneervermogen,

uw specifieke vaardigheden op het vakgebied worden beoordeeld aan de hand van de volgende test (7):

d)

een gestructureerd interview over de vaardigheden op het vakgebied, op basis van de antwoorden die zijn gegeven in het onderdeel „talent screener/évaluateur de talent/Talentfilter ” van het elektronische sollicitatieformulier,

uw algemene vaardigheden  (8) worden beoordeeld aan de hand van de volgende tests (7):

e)

een casestudy;

f)

een groepsoefening;

g)

een gestructureerd interview over de algemene vaardigheden.

Elk van deze algemene vaardigheden wordt getest volgens het volgende schema:

 

Casestudy

Groepsoefening

Gestructureerd interview

Problemen analyseren en oplossen

x

x

 

Communiceren

x

 

x

Kwaliteits- en resultaatgericht werken

x

 

x

Leren en zich blijven ontwikkelen

 

x

x

Prioriteiten stellen en organiseren

x

x

 

Veerkrachtig zijn

 

x

x

Samenwerken

 

x

x

Leiding geven

 

x

x

3.

Taal van het assessment

Taal 1 voor de onderdelen a), b) en c)

Taal 2 voor de onderdelen d), e), f) en g)

4.

Score

Redeneervermogen:

a)

verbaal: 0-20 punten

vereist minimum: 10 punten

b)

numeriek: 0-10 punten

c)

abstract: 0-10 punten

vereist minimum voor de onderdelen b) en c) tezamen: 10 punten

Als u niet slaagt voor de onderdelen a), b) en c), wordt u uitgesloten van verdere deelname. De behaalde scores worden echter niet opgeteld bij de scores voor de andere onderdelen van het assessment.

Specifieke vaardigheden (onderdeel d)):

0-100 punten

vereist minimum: 50 punten

gewicht: 55 % van de totale score

Algemene vaardigheden (onderdelen e), f) en g))

0-80 punten voor alle algemene vaardigheden tezamen (10 punten per algemene vaardigheid)

vereist minimum:

 

3 punten voor elke vaardigheid,

en

 

40 punten voor de acht algemene vaardigheden tezamen

gewicht: 45 % van de totale score

VII.   RESERVELIJSTEN

1.

Inschrijving op de reservelijst

De jury plaatst u op de reservelijst

als u behoort tot de kandidaten die de vereiste minimumscores hebben behaald voor de onderdelen a) tot en met g), en de hoogste scores voor de onderdelen d), e), f) en g) van het assessment tezamen (9) (zie punt I.1 voor het aantal geslaagde kandidaten),

en als uit de bewijsstukken blijkt, dat u voldoet aan alle toelatingsvoorwaarden.

2.

Rangschikking

Alfabetische rangschikking per vakgebied.

VIII.   INSTRUCTIES VOOR HET INDIENEN VAN EEN SOLLICITATIE

1.

Elektronische inschrijving

U moet zich elektronisch inschrijven volgens de procedure die op de website van EPSO wordt beschreven (in het onderdeel „Online application manual/mode d'emploi de l'inscription en ligne/Online-Bewerbungsleitfaden”).

Uiterste datum (validering inbegrepen): 16 april 2013 om 12.00 uur ('s middags), Belgische tijd

2.

Sollicitatiedossier

Als u behoort tot de kandidaten die tot het assessment worden toegelaten, dient u bij het assessment het volledige sollicitatiedossier mee te brengen (ondertekend exemplaar van het elektronische sollicitatieformulier en bewijsstukken) (10).

Instructies: zie punt 6.1 van de leidraad voor algemene vergelijkende onderzoeken.


(1)  Elke verwijzing in deze aankondiging naar een persoon van het mannelijke geslacht slaat tevens op personen van het vrouwelijke geslacht.

(2)  Zie het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen — Minimaal vereist niveau: taal 1 = C1/taal 2 = B2 — http://europass.cedefop.europa.eu/nl/resources/european-language-levels-cefr

(3)  Kandidaten die niet worden uitgenodigd voor het assessment, ontvangen bericht van de resultaten van hun beoordeling en het gewicht van elke vraag.

(4)  Deze informatie wordt aan de hand van bewijsstukken gecontroleerd voordat de reservelijst wordt vastgesteld (zie de punten VII.1 en VIII.2).

(5)  Wanneer de laatste plaats door verschillende kandidaten met dezelfde score wordt gedeeld, worden al deze kandidaten voor het assessment uitgenodigd.

(6)  Om praktische redenen kunnen de onderdelen in verband met het redeneervermogen alsook het onderdeel e) (casestudy) plaatsvinden in testcentra in de lidstaten, los van de andere onderdelen van het assessment.

(7)  De inhoud van de tests wordt door de jury gevalideerd.

(8)  In punt 1.2 van de leidraad voor algemene vergelijkende onderzoeken worden deze vaardigheden nader beschreven.

(9)  Wanneer de laatste plaats door verschillende kandidaten met dezelfde score wordt gedeeld, worden al deze kandidaten op de reservelijst geplaatst.

(10)  De datum van het assessment wordt u te zijner tijd meegedeeld via uw EPSO-account.


BIJLAGE I

VAKGEBIED 1 — MACRO-ECONOMIE

1.   Functieomschrijving

Dit vergelijkend onderzoek betreft de aanwerving van administrateurs (AD 7) op het gebied van macro-economie, met speciale nadruk op multilateraal toezicht en landentoezicht, beleidsontwerp en beleidsanalyse.

De belangrijkste taken zijn:

toezicht uitoefenen op de macro-economische ontwikkelingen en de beleidsmaatregelen van de lidstaten, de eurozone en de Europese Unie,

het opstellen en uitvoeren van macro-economische aanpassingsprogramma's,

het verrichten van empirische analyses en/of modelsimulaties ter ondersteuning van de formulering en beoordeling van economische beleidsmaatregelen, onder andere op het gebied van overheidsfinanciën, structurele hervormingen en financiële instellingen en markten,

het ontwerpen van analytische kaders en instrumenten voor de analyse van economische ontwikkelingen en beleidsresultaten,

het opstellen van de economische prognoses van de Europese Commissie,

samenwerken met internationale economische en financiële instellingen, overheden en andere partijen die betrokken zijn bij economisch toezicht en economische aanpassingsprogramma's,

het opstellen van analyses, beleid en wetgeving, zowel voor intern gebruik als voor publicatie, in het kader van de hierboven beschreven taken.

2.   Vereiste diploma's

U moet een diploma van een voltooide universitaire opleiding van ten minste vier jaar op het gebied van economie hebben behaald, of een daaraan gelijkgesteld diploma.

OF

U moet een diploma van een voltooide universitaire opleiding van ten minste drie jaar op het gebied van economie hebben behaald, of een daaraan gelijkgesteld diploma, gevolgd door ten minste één jaar werkervaring die rechtstreeks verband houdt met het in punt 1 beschreven takenpakket.

NB: Deze werkervaring van ten minste één jaar maakt integrerend deel uit van de kwalificaties en telt niet mee voor het aantal jaren werkervaring zoals vereist hieronder.

3.   Werkervaring

U moet ten minste zes jaar werkervaring hebben opgedaan op het gebied van macro-economie.

Deze ervaring moet u hebben opgedaan na het behalen van de kwalificaties die toegang geven tot het vergelijkend onderzoek.

4.   Selectiecriteria

Bij de selectie op basis van kwalificaties let de jury op de volgende elementen:

1.

Een diploma (anders dan een doctoraatsdiploma/PhD) of een certificaat als aanvulling op de kwalificaties die toegang geven tot het vergelijkend onderzoek (als hierboven beschreven in punt 2) op een van de volgende vakgebieden: economie, kwantitatieve analyse, financiën of toegepaste macro-economie.

2.

Een doctoraatsdiploma op een van de volgende gebieden: economie, kwantitatieve analyse, financiën of toegepaste macro-economie.

3.

Ten minste twee jaar werkervaring in een internationale economische en/of financiële instelling.

4.

Ten minste twee jaar werkervaring in een nationale overheidsdienst die zich bezighoudt met het ontwerp en de uitvoering van economisch, budgettair of monetair beleid.

5.

Ten minste twee jaar werkervaring in een op het gebied van economie of economisch beleid gespecialiseerde academische of wetenschappelijke instelling of beleidsorgaan.

6.

Publicaties in collegiaal getoetste economische vakbladen op het gebied van kwantitatieve analyse en modellen.

7.

Publicaties in collegiaal getoetste economische vakbladen op het gebied van macro-economie.

8.

Ervaring met het opstellen van technische en niet-technische rapporten over macro-economische trends en prognoses, en macro-economisch toezicht.

9.

Ervaring met het opstellen van technische en niet-technische rapporten over de economische effecten van structurele hervormingen en beleidsmaatregelen ter verbetering van het concurrentievermogen.

10.

Ervaring met het opstellen van technische en niet-technische rapporten over overheidsfinanciën en Europees economisch bestuur.

11.

Ten minste twee jaar ervaring op het gebied van de toegepaste econometrie, bijvoorbeeld het verrichten van tijdreeksanalyses en panel regression-analyses.

12.

Ervaring met de ontwikkeling van en/of het gebruik van macro-economische modellen (bv. DSGE-modellen).

13.

Werkervaring op het gebied van het opstellen en uitvoeren van een economisch aanpassingsprogramma.


BIJLAGE II

VAKGEBIED 2 — FINANCIËLE ECONOMIE

1.   Functieomschrijving

Dit vergelijkend onderzoek betreft de aanwerving van administrateurs (AD 7) op het gebied van financiële economie, met speciale nadruk op multilateraal toezicht en landentoezicht, beleidsontwerp en beleidsanalyse.

De belangrijkste taken zijn:

toezicht uitoefenen op en analyse van de werking van financiële markten of marktsegmenten van de lidstaten, de eurozone en de Europese Unie, inclusief het vaststellen van mogelijk marktfalen en niet-marktconforme prijszetting,

het analyseren en beoordelen van de levensvatbaarheid, de prestaties en de duurzaamheid van financiële instellingen en markten in de lidstaten, inclusief in de landen met een economisch aanpassingsprogramma,

het verrichten van (theoretische, empirische of modelgebaseerde) analyses ter ondersteuning van de formulering en beoordeling van beleidsmaatregelen in verband met de regulering van financiële markten, financiële instellingen en financiële infrastructuur,

het ontwikkelen en toepassen van methoden, instrumenten en procedures voor de verwerking en interpretatie van financiële, monetaire en economische gegevens. Daaronder vallen ook gegevens over financiële effecten, wat het gebruik veronderstelt van geavanceerde kwantitatieve technieken voor de beoordeling en waardebepaling,

het ontwerpen van, onderhandelen over en ten uitvoer leggen van financiële instrumenten of voor een bijzonder doel opgerichte entiteiten (bv. garantieregelingen voor schuldinstrumenten of risicodelingsinstrumenten) waarmee de uitvoering van het EU-beleid wordt ondersteund,

samenwerken met internationale economische en financiële instellingen, overheden en andere partijen die betrokken bij het economisch toezicht op de financiële markten, met inbegrip van toezicht op economische aanpassingsprogramma's,

het opstellen van analyses, beleid en wetgeving voor intern en extern gebruik, in het kader van de hierboven beschreven taken.

2.   Vereiste diploma's

U moet een diploma van een voltooide universitaire opleiding van ten minste vier jaar op het gebied van economie of financiën hebben behaald, of een daaraan gelijkgesteld diploma.

OF

U moet een diploma van een voltooide universitaire opleiding van ten minste drie jaar op het gebied van economie of financiën hebben behaald, of een daaraan gelijkgesteld diploma, gevolgd door ten minste één jaar werkervaring die verband houdt met het in punt 1 beschreven takenpakket.

NB: deze werkervaring van ten minste één jaar maakt integrerend deel uit van de kwalificaties en telt niet mee voor het aantal jaren werkervaring zoals vereist hieronder.

3.   Werkervaring

U moet ten minste zes jaar werkervaring hebben opgedaan op het gebied van de analyse van de financiële sector.

Deze ervaring moet u hebben opgedaan na het behalen van de kwalificaties die toegang geven tot het vergelijkend onderzoek.

4.   Selectiecriteria

Bij de selectie op basis van kwalificaties let de jury op de volgende elementen:

1.

Een diploma (anders dan een doctoraatsdiploma/PhD) of certificaat dat een aanvulling vormt op de kwalificaties die toegang geven tot het vergelijkend onderzoek (als hierboven beschreven in punt 2) op een van de volgende vakgebieden: financiële economie, economie, bedrijfsfinanciering, kwantitatieve analyse, statistiek, toegepaste economie of financiële wiskunde.

2.

Een doctoraatsdiploma op een van de volgende gebieden: financiële economie, economie, bedrijfsfinanciering, kwantitatieve analyse, statistiek, toegepaste economie of financiële wiskunde.

3.

Ten minste twee jaar werkervaring in een bank en/of andere financiële instelling.

4.

Ten minste twee jaar werkervaring in een overheidsdienst of internationale instelling die zich bezighoudt met micro- of macroprudentieel toezicht.

5.

Ten minste twee jaar werkervaring in een overheidsdienst of internationale instelling die beleidsmaatregelen voor financiële stabiliteit ontwerpt, beheert en uitvoert.

6.

Ten minste twee jaar werkervaring in een op het gebied van financiën en economie gespecialiseerde academische of wetenschappelijke instelling.

7.

Ten minste twee jaar werkervaring op het gebied van de analyse van de levensvatbaarheid en prestaties van financiële instellingen.

8.

Publicaties in collegiaal getoetste economische vakbladen, met name op de gebieden kwantitatieve financiële economie, financiële stabiliteit en bedrijfsfinanciering.

9.

Ervaring met het opstellen van technische en niet-technische rapporten over de ontwikkelingen op de financiële markten, financiële stabiliteit en trends in de banksector.

10.

Ten minste twee jaar werkervaring op het gebied van de toegepaste econometrie, zoals bijvoorbeeld tijdreeksanalyse en panel regressionanalyse.

11.

Ervaring met de ontwikkeling van en/of het gebruik van macro-economische modellen (bv. DSGE-modellen).

12.

Werkervaring op het gebied van het opstellen en het uitvoeren van een economisch aanpassingsprogramma.


Top