EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 61981CO0020

Beschikking van de president van het Hof van 26 februari 1981.
Arbed SA en anderen tegen Commissie van de Europese Gemeenschappen.
Quotaregeling staalproduktie, Arbed.
Zaak 20/81 R.

Jurisprudentie 1981 -00721

ECLI identifier: ECLI:EU:C:1981:61

61981O0020

BESCHIKKING VAN DE PRESIDENT VAN HET HOF VAN 26 FEBRUARI 1981. - ARBED SA EN ANDEREN TEGEN COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN. - (" QUOTAREGELING STAALPRODUKTIE, ARBED "). - ZAAK NO. 20/81 R.

Jurisprudentie 1981 bladzijde 00721


Partijen
Overwegingen van het arrest
Beslissing inzake de kosten
Dictum

Partijen


IN ZAAK 20/81 R ,

1 . ARBED SA , GEVESTIGD TE LUXEMBURG ,

2 . STAHLWERKE ROCHLING-BURBACH GMBH , GEVESTIGD TE VOLKLINGEN ,

3 . NEUNKIRCHER EISENWERK AKTIENGESELLSCHAFT , VORMALS GEBRUDER STUMM , GEVESTIGD TE NEUNKIRCHEN ,

VERTEGENWOORDIGD DOOR A . DERINGER EN J . SEDEMUND , ADVOCATEN TE KEULEN , DOMICILIE GEKOZEN HEBBENDE TE LUXEMBURG BIJ G . FABER , ARBED SA , AVENUE DE LA LIBERTE , LUXEMBURG ,

VERZOEKSTERS ,

TEGEN

COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN , VERTEGENWOORDIGD DOOR H . MATTHIES , JURIDISCH ADVISEUR , BIJGESTAAN DOOR E . GRABITZ , HOOGLERAAR AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT TE BERLIJN , DOMICILIE GEKOZEN HEBBENDE BIJ A . MONTALTO , LID VAN DE JURIDISCHE DIENST , BATIMENT JEAN MONNET , KIRCHBERG , LUXEMBURG ,

VERWEERSTER ,

Overwegingen van het arrest


1 VOLGENS ARTIKEL 39 VAN HET VERDRAG TOT OPRICHTING VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAP VOOR KOLEN EN STAAL , KOMT AAN BIJ HET HOF INGESTELDE BEROEPEN GEEN OPSCHORTENDE WERKING TOE . HET HOF KAN ECHTER , INDIEN HET VAN OORDEEL IS DAT DE OMSTANDIGHEDEN ZULKS VEREISEN , OPSCHORTING VAN DE NALEVING VAN DE AANGEVOCHTEN BESCHIKKING GELASTEN . VOORTS KAN HET ALLE ANDERE NODIGE VOORLOPIGE MAATREGELEN VOORSCHRIJVEN .

2 VOLGENS ARTIKEL 83 , LID 2 , VAN HET REGLEMENT VOOR DE PROCESVOERING VAN HET HOF VAN JUSTITIE , KAN DE TENUITVOERLEGGING SLECHTS WORDEN OPGESCHORT EN KUNNEN VOORLOPIGE MAATREGELEN SLECHTS WORDEN GELAST , WANNEER ZICH OMSTANDIGHEDEN VOORDOEN WAARUIT BLIJKT VAN HET SPOEDEISEND KARAKTER VAN HET VERZOEK EN ER MIDDELEN ZIJN VOORGEDRAGEN OP GROND WAARVAN ZULKE MAATREGELEN AANVANKELIJK GERECHTVAARDIGD VOORKOMEN .

3 BIJ ALGEMENE BESCHIKKING 2794/80/EGKS VAN 31 OKTOBER 1980 ( PB L 291 , BLZ . 1 ) IS VOOR DE ONDERNEMINGEN VAN DE IJZER- EN STAALINDUSTRIE EEN QUOTASTELSEL VOOR DE PRODUKTIE VAN STAAL INGEVOERD . VOLGENS ARTIKEL 2 , LID 1 , DIER BESCHIKKING STELT DE COMMISSIE PER KWARTAAL QUOTA VAST VOOR DE PRODUKTIE VAN RUWSTAAL ALSMEDE VOOR VIER CATEGORIEEN WALSERIJPRODUKTEN .

4 VOLGENS ARTIKEL 3 STELT DE COMMISSIE DIE QUOTA VOOR ELKE ONDERNEMING VAST OP BASIS VAN DE IN ARTIKEL 4 BEDOELDE REFERENTIEPRODUKTIECIJFERS VAN DIE ONDERNEMING EN ' ' DOOR TOEPASSING OP DIE REFERENTIEPRODUKTIECIJFERS VAN VERMINDERINGSPERCENTAGES ALS BEDOELD IN ARTIKEL 5 . ' ' EVENWEL IS IN ARTIKEL 1 , LID 3 , DER BESCHIKKING BEPAALD DAT , ZOWEL TER VASTSTELLING DER REFERENTIEPRODUKTIECIJFERS ALS VOOR DE VASTSTELLING DER PRODUKTIEQUOTA WAARTOE ZIJ LEIDT , ' ' EEN CONCENTRATIE VAN ONDERNEMINGEN ALS BEDOELD IN ARTIKEL 66 VAN HET VERDRAG . . . ALS EEN ENKELE ONDERNEMING ( WORDT ) BESCHOUWD , ZELFS WANNEER DEZE ONDERNEMINGEN IN VERSCHILLENDE LID-STATEN GEVESTIGD ZIJN . ' '

5 DE COMMISSIE HEEFT HET ERVOOR GEHOUDEN DAT DE ONDERNEMINGEN ARBED SA TE LUXEMBURG , METALLURGIQUE ET MINIERE DE RODANGE-ATHUS SA TE RODANGE , SIDMAR TE GENT ( BELGIE ), STAHLWERK ROCHLING-BURBACH GMBH TE VOLKLINGEN , NEUNKIRCHER EISENWERK AG TE NEUNKIRCHEN , LECH-STAHLWERKE GMBH TE MEITINGEN-HERBERTSHOFEN , EISCHWEILER BERGWERKSVEREIN-HUTTENBETRIEBE TE EISCHWEILER/AUE EN TREFIL-ARBED DRAHTWERK KOLN GMBH TE KEULEN ( BONDSREPUBLIEK DUITSLAND ) EEN CONCENTRATIE VORMEN ALS IN GENOEMD ARTIKEL BEDOELD , EN BIJ BESCHIKKING VAN 19 DECEMBER 1980 , DE PRODUKTIEQUOTA VOOR DE GEZAMENLIJKE TOT DIE CONCENTRATIE BEHORENDE ONDERNEMINGEN ALS VOLGT VASTGESTELD :

6 BIJ OP 4 FEBRUARI 1981 INGESCHREVEN REKEST HEBBEN DRIE DER TOT DE CONCENTRATIE BEHORENDE ONDERNEMINGEN , TE WETEN ARBED SA , ROCHLING-BURBACH EN NEUNKIRCHER EISENWERK , KRACHTENS ARTIKEL 33 VAN HET EGKS-VERDRAG EEN BEROEPSCHRIFT INGEDIEND , WAARIN ZIJ IN HOOFDZAAK VORDEREN DAT DE INDIVIDUELE BESCHIKKING VAN 19 DECEMBER 1980 ZAL WORDEN NIETIGVERKLAARD , VOOR ZOVER DE VOOR HET EERSTE KWARTAAL 1981 MEDEGEDEELDE REFERENTIEPRODUKTIECIJFERS EN PRODUKTIEQUOTA NIET OP EEN HOGER PERCENTAGE ZIJN VASTGESTELD .

7 HET BEROEP BERUST IN HOOFDZAAK OP DE STELLING DAT ARTIKEL 1 , LID 3 , VAN DE ALGEMENE BESCHIKKING SCHENDING INHOUDT VAN DE ARTIKELEN 4B , 58 , LID 2 , EN 80 VAN HET EGKS-VERDRAG , VOOR ZOVER VOOR DE TOEPASSING VAN HET QUOTASTELSEL EEN CONCENTRATIE VAN ONDERNEMINGEN MET EEN ENKELE ONDERNEMING IS GELIJKGESTELD . DIT ZOU ONRECHTMATIG ZIJN , NU DE COMMISSIE TER BEREKENING VAN DE REFERENTIEPRODUKTIECIJFERS EN DE DAAROP BERUSTENDE PRODUKTIEQUOTA , DE REFERENTIEPRODUKTIECIJFERS VAN DE VERSCHILLENDE TOT DE CONCENTRATIE BEHORENDE ONDERNEMINGEN HEEFT SAMENGETELD . DE ENIGE MET HET VERDRAG VERENIGBARE METHODE ZOU BESTAAN IN VASTSTELLING VAN DIE REFERENTIEPRODUKTIECIJFERS EN PRODUKTIEQUOTA PER ONDERNEMING .

8 NOG STEEDS VOLGENS VERZOEKSTERS ZOU TOEPASSING VAN DEZE WIJZE VAN BEREKENING - PER ONDERNEMING - ALLEREERST HEBBEN GELEERD DAT DE SOM DER REFERENTIEPRODUKTIECIJFERS VAN DE TOT DE CONCENTRATIE BEHORENDE ONDERNEMINGEN DE AAN DE GROEP ALS GEHEEL TOEGEDACHTE CIJFERS MET 54 252 TON TE BOVEN GINGEN , ZODAT DE SOM DER PRODUKTIEQUOTA VAN DIEZELFDE ONDERNEMINGEN , DE VOOR HET EERSTE KWARTAAL 1981 AAN DE CONCENTRATIE TOEGEKENDE PRODUKTIEQUOTA MET 39 245 TON ZOU HEBBEN OVERSCHREDEN .

9 VOORTS ZOU ERUIT BLIJKEN DAT VERZOEKSTERS ARBED EN NEUNKIRCHER EISENWERK ZICH BEVONDEN IN OMSTANDIGHEDEN WELKE MEDEBRACHTEN DAT ZIJ ARTIKEL 4 , LID 5 , VAN DE ALGEMENE BESCHIKKING MOCHTEN INROEPEN , VOLGENS WELKE BEPALING ER BIJ HERSTRUCTURERING VAN EEN ONDERNEMING TOT VERHOGING DER QUOTA KAN WORDEN OVERGEGAAN . DIE VERHOGING ZOU VOOR HET EERSTE KWARTAAL 1981 , WAT WALSERIJPRODUKTEN BETREFT , VOOR ARBED OP RUIM 210 000 TON EN VOOR NEUNKIRCHER EISENWERK OP ONGEVEER 34 000 TON ZIJN TE STELLEN .

10 TENSLOTTE ZOU ER UIT BLIJKEN DAT VERZOEKSTER ROCHLING-BURBACH GMBH LID 3 VAN DITZELFDE ARTIKEL 4 MOCHT INROEPEN , DAT EVENEENS EEN VERHOGING DER QUOTA - TEN OPZICHTE VAN DE CIJFERS WAARTOE MEN DOOR TOEPASSING VAN ARTIKEL 4 , LID 1 , ALLEEN KOMT - MOGELIJK MAAKT . DIE VERHOGING ZOU VOOR HET EERSTE KWARTAAL 1981 ZIJN TE STELLEN OP ONGEVEER 131 000 TON VOOR WALSERIJPRODUKTEN EN ONGEVEER 163 000 TON VOOR RUWSTAAL .

11 IN KORT GEDING WORDT GEVORDERD DAT DE COMMISSIE , BIJ WIJZE VAN VOORLOPIGE MAATREGEL , ZAL WORDEN VERPLICHT DE PRODUKTIEQUOTA TE VERHOGEN MET TWEEDERDEN DER TEN PRINCIPALE GEVORDERDE VERHOGINGEN .

12 TUSSEN PARTIJEN IS ONWEERSPROKEN DAT DE DRIE VERZOEKSTERS DEEL UITMAKEN VAN EEN CONCENTRATIE VAN ONDERNEMINGEN IN DE ZIN VAN ARTIKEL 66 VAN HET VERDRAG . DAARUIT VOLGT DAT DE COMMISSIE , GEZIEN DE REGEL , OPGESTELD IN ARTIKEL 1 , LID 3 , VAN DE ALGEMENE BESCHIKKING NR . 2794/80/EGKS , TE DEZEN GEEN BEOORDELINGSBEVOEGDHEID HEEFT UITGEOEFEND , DOCH DE IN DE ARTIKELEN 3 , 4 EN 5 DIER ALGEMENE BESCHIKKING NAUWKEURIG EN GEDETAILLEERD OPGESOMDE CRITERIA , AUTOMATISCH HEEFT TOEGEPAST . HET VERZOEK STREKT ER DERHALVE TOE DAT DE RECHTER IN KORT GEDING IN EEN INDIVIDUEEL GEVAL VAN DE ALGEMENE BESCHIKKING NR . 2794/80/EGKS ZAL AFWIJKEN DOOR , TEN FAVEURE VAN DE BETROKKEN ONDERNEMINGEN , WAT DE VASTSTELLING DER QUOTA BETREFT , VOOR DE CRITERIA , GELDENDE VOOR DE GEZAMENLIJKE IJZER- EN STAALONDERNEMINGEN DIE , ALS ZIJ , DEEL UITMAKEN VAN EEN CONCENTRATIE ALS IN ARTIKEL 1 , LID 3 , VAN DE ALGEMENE BESCHIKKING BEDOELD , ANDERE CRITERIA IN DE PLAATS TE STELLEN . DIT VERZOEK OM VAN DE ANDERS GELDENDE CRITERIA AF TE WIJKEN , BERUST OP DE OPVATTING DAT GENOEMD ARTIKEL 1 , LID 3 , DAT DE RECHTSGRONDSLAG VAN DE TEN PRINCIPALE AANGEVOCHTEN INDIVIDUELE BESCHIKKING VORMT , ZELF ONRECHTMATIG IS .

13 KRACHTENS DE ARTIKELEN 39 VAN HET EGKS-VERDRAG EN 83 VAN HET REGLEMENT VOOR DE PROCESVOERING EN VOLGENS ' S HOFS VASTE JURISPRUDENTIE , KUNNEN MAATREGELEN ALS HIER BEDOELD DOOR DE RECHTER IN KORT GEDING WORDEN BEVOLEN , WANNEER ZIJ , ZOWEL FEITELIJK ALS RECHTENS , AANVANKELIJK GERECHTVAARDIGD VOORKOMEN , WANNEER ZIJ SPOEDEISEND ZIJN IN DIE ZIN DAT ZIJ TER VERMIJDING VAN ERNSTIGE , ONHERSTELBARE SCHADE NOG VOOR DE UITSPRAAK VAN DE RECHTER TEN PRINCIPALE MOETEN WORDEN GENOMEN - EN EFFECT SORTEREN - , EN WANNEER ZIJ VOORLOPIG ZIJN IN DIE ZIN DAT ZIJ NIET OP DE UITSPRAAK TEN PRINCIPALE PREJUDICIEREN , DAT WIL ZEGGEN NIET REEDS RECHTENS OF FEITELIJK EEN UITSPRAAK OP OMSTREDEN PUNTEN INHOUDEN , NOCH OOK BIJ VOORBAAT DE GEVOLGEN VAN EEN LATER TEN PRINCIPALE TE GEVEN UITSPRAAK NEUTRALISEREN .

14 MET BETREKKING TOT DE VRAAG OF ER VAN ERNSTIGE , ONHERSTELBARE SCHADE MAG WORDEN GESPROKEN WORDT OVERWOGEN DAT , OOK AL MOCHT DE ZIENSWIJZE VAN VERZOEKSTERS TEN AANZIEN VAN DE TOEPASSING VAN ARTIKEL 4 , LID 1 , VAN DE ALGEMENE BESCHIKKING WORDEN AANVAARD , DE REFERENTIEPRODUKTIECIJFERS EN DE PRODUKTIEQUOTA WAARTOE ZIJ LEIDEN , VOOR DE GEZAMENLIJKE ONDERNEMINGEN VAN DE CONCENTRATIE WAARTOE VERZOEKSTERS BEHOREN VOOR HET EERSTE KWARTAAL 1981 SLECHTS MET 54 252 TON ONDERSCHEIDENLIJK 39 245 TON ZOUDEN STIJGEN . IN EEN LATERE MEDEDELING VAN VERZOEKSTERS WORDT ZELFS GEZEGD DAT DE VERHOGING TE HUNNEN AANZIEN SLECHTS 2 260 TON ZOU BEDRAGEN . EEN VERSCHIL IN DIE ORDE VAN GROOTTE , GERELATEERD AAN EEN PERIODE VAN DRIE MAANDEN , MAG NIET WORDEN GEACHT ONDERNEMINGEN VAN DE OMVANG VAN DIE DER VERZOEKSTERS ERNSTIGE , ONHERSTELBARE SCHADE TE KUNNEN TOEBRENGEN .

15 NAAR AANLEIDING VAN HET DOOR VERZOEKSTERS ARBED EN NEUNKIRCHER EISENWERK VOORGEDRAGEN ARGUMENT , VOLGENS HETWELK MEN , DOOR HEN NIET ALS AFZONDERLIJKE ONDERNEMINGEN TE BESCHOUWEN , HUN HET IN TOEPASSING VAN ARTIKEL 4 , LID 5 , GELEGEN VOORDEEL ZOU ONTNEMEN , ZIJ VASTGESTELD DAT DEZE BEIDE VERZOEKSTERS ER NIET IN SLAAGDEN TE BEWIJZEN DAT DE VERLANGDE MAATREGEL , FEITELIJK EN RECHTENS , AANVANKELIJK GERECHTVAARDIGD IS TE ACHTEN .

16 DE COMMISSIE BETWIST TEN ENENMALE DAT DEZE BEIDE ONDERNEMINGEN , OOK AFZONDERLIJK BESCHOUWD , GENOEMD LID 5 KUNNEN INROEPEN .

17 VOORTS ZOU IN DEZE BEPALING TE LEZEN ZIJN DAT HAAR TOEPASSELIJKHEID VAN TWEE CUMULATIEF GESTELDE VOORWAARDEN AFHANKELIJK IS : DE TOTALE PRODUKTIE VAN DE VIER CATEGORIEEN WALSERIJPRODUKTEN MOET ZICH GEDURENDE EEN REFERENTIEPERIODE BEVINDEN BENEDEN DE PRODUKTIE VAN HETZELFDE KWARTAAL VAN 1974 , TERWIJL DIE ONDERNEMING IN DE TWEEDE PLAATS OVER HET BOEKJAAR DAT IN 1979 EINDIGT ' ' WINST ' ' MOET HEBBEN ' ' BEHAALD DIE IN HAAR JAARSTUKKEN IS OPGENOMEN OF WAARVAN KENNIS WERD GEGEVEN AAN DE OFFICIELE NATIONALE INSTELLING WAARBIJ DE JAARREKENING VAN VENNOOTSCHAPPEN MOET WORDEN GEDEPONEERD . ' '

18 OVER DE BEANTWOORDING VAN DE VRAAG OF VERZOEKSTERS MET NAME AAN DE TWEEDE DEZER VOORWAARDEN VOLDOEN , KAN ZO VERSCHILLEND WORDEN GEDACHT DAT ZIJ NIET , FEITELIJK EN RECHTENS , AANVANKELIJK ALS VERVULD IS TE BESCHOUWEN , HETGEEN VOOR EEN VOORLOPIGE MAATREGEL NOODZAKELIJK WARE .

19 HETZELFDE GELDT TEN AANZIEN VAN HET DOOR VERZOEKSTER ROCHLING-BURBACH VOORGEDRAGEN ARGUMENT , VOLGENS HETWELK MEN , DOOR HAAR NIET ALS EEN INDIVIDUELE ONDERNEMING TE BESCHOUWEN , HAAR HET IN TOEPASSING VAN ARTIKEL 4 , LID 3 , VAN DE ALGEMENE BESCHIKKING GELEGEN VOORDEEL ZOU ONTNEMEN . OF DE IN ARTIKEL 4 , LID 3 , BEDOELDE BIJZONDERE REGELING GELDT , HANGT AF VAN DE VASTSTELLING - DOOR DE COMMISSIE - DAT ,, VOOR DE PERIODE VAN JULI 1977 TOT EN MET JULI 1980 DE GEMIDDELDE BEZETTINGSGRAAD VAN DE PRODUKTIEMOGELIJKHEDEN VAN EEN ONDERNEMING ZICH 10 PROCENTPUNTEN OF MEER BEVOND BENEDEN DE GEMIDDELDE BEZETTINGSGRAAD VAN DEZELFDE INSTALLATIES VAN DE ANDERE ONDERNEMINGEN VAN DE GEMEENSCHAP GEDURENDE DE JAREN 1977 , 1978 EN 1979 . ' '

20 DE COMMISSIE BETWIST FORMEEL DAT ZICH TEN AANZIEN VAN DEZE VERZOEKSTER , ZELFS INDIVIDUEEL BESCHOUWD , DE OMSTANDIGHEDEN ZOUDEN VOORDOEN WAARONDER ZIJ DEZE BEPALING ZOU MOGEN INROEPEN . HAARS INZIENS LAG DE GEMIDDELDE BEZETTINGSGRAAD VAN DE PRODUKTIEMOGELIJKHEDEN VAN ROCHLING-BURBACH , WAT WALSERIJPRODUKTEN BETREFT , GEEN 10 PROCENTPUNTEN BENEDEN DE GEMIDDELDE BEZETTINGSGRAAD BEDOELD IN LID 3 , ZODAT DE BEPALING TOEPASSING ZOU MISSEN . VERZOEKSTER GEWAAGT EVENWEL VAN EEN RUWSTAALPRODUKTIE VAN EEN NIVEAU DAT HAARS INZIENS ZOWEL VOOR RUWSTAAL ALS VOOR WALSERIJPRODUKTEN AANSPRAAK ZOU GEVEN OP EEN VERHOGING DER QUOTA , OOK AL MOCHT HET NIVEAU VAN -10 PUNTEN BIJ WALSERIJPRODUKTEN NIET WORDEN BEREIKT .

21 HET MENINGSVERSCHIL , TUSSEN PARTIJEN GEREZEN MET BETREKKING TOT DE UITLEGGING VAN ARTIKEL 4 , LID 3 , BETREFT DE WEZENLIJKE BESTANDDELEN VAN DIE BEPALING . VERZOEKSTER MAG DAN OOK NIET WORDEN GEACHT TE HEBBEN AANGETOOND DAT DE DOOR HAAR BIJ WEGE VAN OVERGANGSMAATREGEL VERLANGDE GEDEELTELIJKE TOEPASSING VAN GENOEMD LID 3 , FEITELIJK EN RECHTENS , AANVANKELIJK GERECHTVAARDIGD IS TE ACHTEN .

22 VERZOEKSTERS HEBBEN GEWAG GEMAAKT VAN DE GELDELIJKE CONSEQUENTIES EN DE GEVOLGEN VOOR DE WERKGELEGENHEID , DIE HUNS INZIENS VERBONDEN ZIJN AAN DE HUN TOEGEKENDE , BEWEERDELIJK ONTOEREIKENDE QUOTA . ZIJ HEBBEN IN ZOVERRE EVENWEL SLECHTS ALGEMENE AANWIJZINGEN VERSCHAFT DIE DE CONCLUSIE NIET WETTIGEN DAT DE OFFERS EN NADELEN , VOOR HEN UIT DEZE SITUATIE VOORTVLOEIENDE , VAN EEN ANDERE ORDE VAN GROOTTE ZOUDEN ZIJN DAN DIE WELKE AAN DE INVOERING VAN EEN QUOTASTELSEL VOOR DE GEZAMENLIJKE IJZER- EN STAALONDERNEMINGEN , EN MET NAME VOOR DE TALRIJKE ANDERE CONCENTRATIES VAN ONDERNEMINGEN WAAROP ARTIKEL 1 , LID 3 , WERD TOEGEPAST , NOODZAKELIJKERWIJZE VERBONDEN ZIJN .

23 OP GROND VAN EEN EN ANDER KAN HET VERZOEK OM BEDOELDE MAATREGELEN NIET WORDEN TOEGEWEZEN .

24 EVENWEL MAG NIET WORDEN VERZWEGEN DAT IN EEN GEVAL ALS HET ONDERHAVIGE , WAARIN HET GAAT OM ECONOMISCHE MAATREGELEN MET EEN STERK DWANGMATIG KARAKTER , DOCH GENOMEN VOOR OPEENVOLGENDE PERIODEN VAN KORTE DUUR , HET RISICO BESTAAT DAT DE TEN PRINCIPALE TE NEMEN BESLISSING , NAAR RATO VAN DE INMIDDELS VERLOPEN TIJD , BETROKKENEN NIET GEHEEL EN AL RECHT DOET WEDERVAREN . IS DEZE OVERWEGING NIET VOLDOENDE OM , IN HET STADIUM VAN HET REFERE , MAATREGELEN TE RECHTVAARDIGEN WELKE HET KADER ENER PROCEDURE IN KORT GEDING TE BUITEN GAAN , WEL ZIJN TERMEN AANWEZIG OM PARTIJEN UIT TE NODIGEN TEZAMEN TE ONDERZOEKEN OF DIT RISICO NIET ZO GOED MOGELIJK KAN WORDEN VERHOLPEN DOOR GEBRUIK TE MAKEN VAN DE MOGELIJKHEDEN ENER VERSNELDE SCHRIFTELIJKE BEHANDELING , IN ARTIKEL 41 , LID 1 , VAN ' S HOFS REGLEMENT VOOR DE PROCESVOERING GEBODEN .

Beslissing inzake de kosten


TEN AANZIEN VAN DE KOSTEN

25 ER ZIJN TERMEN AANWEZIG OM , IN DEZE STAAT VAN HET GEDING , DE UITSPRAAK INZAKE DE KOSTEN AAN TE HOUDEN .

Dictum


DE PRESIDENT VAN HET HOF ,

VOORLOPIG UITSPRAAK DOENDE :

1 . VERWERPT DE BEROEPEN ;

2 . HOUDT DE UITSPRAAK INZAKE DE KOSTEN AAN ;

3 . NODIGT PARTIJEN UIT TEZAMEN NA TE GAAN OF DOOR EEN VERSNELDE SCHRIFTELIJKE BEHANDELING DE AFDOENING VAN DE ZAAK TEN PRINCIPALE ZOU KUNNEN WORDEN BESPOEDIGD .

Top