Choose the experimental features you want to try

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 61970CJ0022

    Samenvatting van het arrest

    Trefwoorden
    Samenvatting

    Trefwoorden

    ++++

    1 . EEG - RECHTSPERSOONLIJKHEID - BUITENLANDSE BETREKKINGEN - VERMOGEN VAN DE GEMEENSCHAP OVEREENKOMSTEN MET DERDE STATEN TE SLUITEN

    ( EEG-VERDRAG, ART . 210 )

    2 . BEVOEGDHEID VAN DE GEMEENSCHAP - GEMEENSCHAPPELIJK BELEID - TENUITVOERLEGGING - VERVOER - SOCIALE MAATREGELEN - INTERNATIONALE AKKOORDEN - BEVOEGDHEID TOEGEKEND INGEVOLGE EEN VERORDENING

    ( EEG-VERDRAG, ARTT . 74, 75; VERORDENING VAN DE RAAD NR . 543/69 )

    3 . PROCEDURE - BEROEP TOT NIETIGVERKLARING - VOOR BEROEP VATBARE HANDELING - BESLISSING VAN DE RAAD WELKE BEOOGT RECHTSGEVOLGEN TEWEEG TE BRENGEN - ONTVANKELIJKHEID VAN HET BEROEP

    ( EEG-VERDRAG, ARTT . 164, 173, 189 )

    4 . PROCEDURE - BELANG BIJ OPTREDEN - DOEL VAN BEROEP TOT NIETIGVERKLARING - GEVOLG VAN NIETIGVERKLARING VOOR EEN HANDELING VAN DE RAAD

    ( EEG-VERDRAG, ART . 174 )

    5 . INTERNATIONALE AKKOORDEN - VERVOER - BEVOEGDHEIDSVERDELING TUSSEN INSTELLINGEN

    ( EEG-VERDRAG, ARTT . 75, 116, 228 )

    6 . INTERNATIONALE AKKOORDEN - TOEKENNING VAN BEVOEGDHEDEN IN DE LOOP VAN DOOR DE LID-STATEN AANGEVANGEN ONDERHANDELINGEN - SITUATIE TER BEOORDELING VAN DE BETROKKEN INSTELLINGEN - NOODZAKELIJK OVERLEG TUSSEN RAAD EN COMMISSIE - SAAMHORIG OPTREDEN VAN DE LID-STATEN IN HET BELANG VAN DE GEMEENSCHAP

    ( EEG-VERDRAG, ART . 5; VERDRAG TOT INSTELLING VAN EEN RAAD EN EEN COMMISSIE, ART . 15 )

    7 . DOELSTELLINGEN VAN DE GEMEENSCHAP - VERWEZENLIJKING - ONTBREKEN VAN DAARTOE VEREISTE BEVOEGDHEDEN - BEVOEGDHEID VAN DE RAAD - UITOEFENING OP HET GEBIED VAN DE BUITENLANDSE BETREKKINGEN - FACULTATIEF KARAKTER

    ( EEG-VERDRAG, ART . 235 )

    8 . HANDELINGEN VAN EEN INSTELLING - IN ARTIKEL 189 NIET-GENOEMDE CATEGORIE - MOTIVERING - AFWEZIGHEID HIERVAN NIET AAN TE VOEREN DOOR DE COMMISSIE

    ( EEG-VERDRAG, ART . 190 )

    Samenvatting

    1 . DE COMMISSIE VERMAG OP HET GEHELE TEREIN VAN DE IN HET VERDRAG OMSCHREVEN DOELSTELLINGEN CONTRACTUELE BINDINGEN MET DERDE LANDEN AAN TE GAAN .

    DEZE BEVOEGDHEID VLOEIT NIET ALLEEN VOORT UIT EEN UITDRUKKELIJKE TOEKENNING IN HET VERDRAG, MAAR KAN OOK VOORTKOMEN UIT ANDERE VERDRAGSBEPALINGEN EN UIT HANDELINGEN DOOR DE INSTELLINGEN IN HET KADER VAN DEZE BEPALINGEN VERRICHT .

    IN HET BIJZONDER TELKENS WANNEER DE GEMEENSCHAP VOOR DE TENUITVOERLEGGING VAN EEN IN HET VERDRAG VOORZIEN GEMEENSCHAPPELIJK BELEID BEPALINGEN HEEFT GETROFFEN, WAARBIJ IN ENIGERLEI VORM GEMEENSCHAPPELIJKE REGELS WORDEN INGEVOERD, ZIJN DE LID-STATEN NIET MEER GERECHTIGD OM, INDIVIDUEEL OF ZELFS COLLECTIEF OPTREDEND, MET DERDE LANDEN VERPLICHTINGEN AAN TE GAAN, WELKE DEZE REGELS AANTASTEN OF AAN DE BETEKENIS HIERVAN AFDOEN .

    BIJ DE UITVOERING VAN DE VERDRAGSBEPALINGEN MAG HET STELSEL VAN DE INTERNE MAATREGELEN DER GEMEENSCHAP NIET WORDEN GESCHEIDEN VAN DAT DER BUITENLANDSE BETREKKINGEN .

    2 . DE BEVOEGDHEID DER GEMEENSCHAP OP VERVOERGEBIED STREKT ZICH UIT TOT BETREKKINGEN VAN INTERNATIONAAL RECHT EN HOUDT BIJGEVOLG DE NOODZAAK IN OVEREENKOMSTEN MET DE BETROKKEN DERDE STATEN TE SLUITEN . AAN DE GEMEENSCHAP IS EEN DERGELIJKE BEVOEGDHEID TOEGEKEND ALS GEVOLG VAN VERORDENING NR . 543/69 VAN DE RAAD TOT HARMONISATIE VAN BEPAALDE VOORSCHRIFTEN VAN SOCIALE AARD VOOR HET WEGVERVOER .

    3 . OVEREENKOMSTIG DE IN ARTIKEL 164 OMSCHREVEN DOELSTELLING DIENT HET BEROEP TOT NIETIGVERKLARING OPEN TE STAAN MET BETREKKING TOT ALLE DOOR DE INSTELLINGEN GETROFFEN BEPALINGEN - ONGEACHT HUN AARD OF VORM - DIE BEOGEN RECHTSGEVOLGEN TEWEEG TE BRENGEN .

    4 . IN GEVAL VAN VERNIETIGING ZOU EEN BESLISSING VAN DE RAAD ALS NIET-BESTAAND MOETEN WORDEN BESCHOUWD EN ZOUDEN DE LITIGIEUZE VRAGEN NA EEN HERNIEUWD ONDERZOEK MOETEN WORDEN OPGELOST IN OVEREENSTEMMING MET HET GEMEENSCHAPSRECHT . DERHALVE KAN HET BELANG VAN DE COMMISSIE BIJ EEN ACTIE TEGEN EEN BESLISSING VAN DE RAAD INZAKE COORDINATIE TUSSEN DE LID-STATEN NIET WORDEN BETWIST .

    5 . TER ZAKE VAN ONDER HET VERVOERBELEID VALLENDE OVEREENKOMSTEN HEEFT DE COMMISSIE HET RECHT VAN VOORSTEL EN VAN ONDERHANDELEN EN HEEFT DE RAAD HET RECHT DE OVEREENKOMSTEN TE SLUITEN .

    6 . INDIEN ONDERHANDELINGEN ZIJN AANGEVANGEN V}}R DE BEVOEGDVERKLARING VAN DE GEMEENSCHAP, BEHOREN DE INSTELLINGEN WIER BEVOEGDHEDEN RECHTSTREEKS IN HET GEDING ZIJN, DAT WIL ZEGGEN DE RAAD EN DE COMMISSIE, OVERLEG TE PLEGEN OVER EEN PASSENDE WIJZE VAN SAMENWERKING TENEINDE DE BELANGEN VAN DE GEMEENSCHAP TE BEHARTIGEN; BIJ DE VOORTZETTING VAN OP INTERGOUVERNEMENTELE BASIS AANGEVANGEN ONDERHANDELINGEN ZIJN DE LID-STATEN IN IEDER GEVAL GEHOUDEN OVEREENKOMSTIG DE IN ARTIKEL 5 VERVATTE VERPLICHTINGEN IN HET BELANG VAN EN NAMENS DE GEMEENSCHAP SAAMHORIG OP TE TREDEN .

    7 . HOEWEL ARTIKEL 235 DE RAAD IN STAAT STELT OOK OP HET GEBIED VAN DE BUITENLANDSE BETREKKINGEN ALLE "PASSENDE MAATREGELEN" TE NEMEN, SCHEPT DIT ARTIKEL GEEN VERPLICHTING DOCH VERLEENT HET AAN DE RAAD EEN RECHT WAARVAN DE NIET-UITOEFENING DE GELDIGHEID VAN EEN BESLISSING NIET VERMAG AAN TE TASTEN .

    8 . DE MOTIVERINGSEISEN DIE IN ARTIKEL 190 WORDEN GESTELD AAN VERORDENINGEN, RICHTLIJNEN EN BESCHIKKINGEN, KUNNEN DOOR DE COMMISSIE NIET WORDEN AANGEVOERD TEGEN EEN BESLISSING VAN DE RAAD, WAARAAN ZIJZELF HEEFT MEDEGEWERKT .

    Top