EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document C2006/075/11

Ehdotuspyyntö — e Learning-ohjelma — EACEA/01/06

EUVL C 75, 28.3.2006, p. 20–21 (ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, IT, LV, LT, HU, NL, PL, PT, SK, SL, FI, SV)

28.3.2006   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

C 75/20


EHDOTUSPYYNTÖe LEARNING-OHJELMA — EACEA/01/06

(2006/C 75/11)

1.   Toiminnan ulottuvuus

Tämän ehdotuspyynnön aiheina ovat eLearning-ohjelman neljästä toiminta- alasta seuraavat kolme: tietoteknisten taitojen edistäminen, eurooppalaiset virtuaalikampukset ja laaja-alaiset toimenpiteet.

2.   Yleiset tavoitteet

Ehdotuspyyntö koskee ICT-tekniikan soveltamisessa esiin tulleiden tulosten, parhaiden käytäntöjen ja saavutusten edistämistä, jakelua ja hyödyntämistä koulutuksessa, opetuksessa ja elinikäisessä oppimisessa Euroopassa.

Ehdotusten tulisi perustua muihin eLearning -aloitteisiin tai -ohjelmahankkeisiin (loppuun saatettuihin tai käynnissä oleviin) tai muihin komission, jäsenvaltioiden, alueellisten tai paikallisten viranomaisten ja julkisten tai yksityisten järjestöjen rahoittamiin toimiin.

Tavoitteena on varmistaa, että tuotteet, tulokset ja havainnot saavat aikaan suurimman mahdollisen vaikutuksen koulutus ja opetusalalla. Ehdotusten tulisi varmistaa, että tulokset ja tuotteet kuuluvat pääasiassa julkiselle alalle (esim. vapaasti markkinoilta saatavat shareware –tuotteet yms.) eikä nimenomaisesti kaupalliselle tai normaalin yrityskehittämisen alalle.

Suunnitelmissa on kaksi päähanketta:

Hyödyntämishankkeiden avulla pyritään analysoimaan tuloksia ja kokemuksia kriittisesti, tehdään vertailevia analyyseja ja levitetään tietoa saaduista kokemuksista.

Verkostohankkeissa tarjotaan tarvittavat palvelut tulosten levittämiseksi ja hyödyntämiseksi laajimmassa mahdollisessa mittakaavassa.

3.   Erityistavoitteet

(a)   Tietoteknisten taitojen edistäminen

Ehdotusten tulisi keskittyä tietoteknisiä taitoja edistävistä hankkeista, toimista tai välineistä saatujen tulosten tehokkaaseen ja kestävään levittämiseen ja hyödyntämiseen. Erityisesti olisi keskityttävä tunnistamaan kohderyhmät ja niiden tarpeet ja välittäjätahot (vapaaehtoiset, akateeminen maailma ja opetussektori, kunnat jne.), sekä välineet, joiden avulla saavutetaan loppukäyttäjät ja määrittelemään yksityiskohtaisesti miten hankkeiden tuloksia, joihin sisältyy laatua ja määrää osoittavat indikaattorit, levitetään. Ehdotusten odotetaan sisältävän pitkän aikavälin strategian, tunnistavan ja analysoivan mahdollisia ongelmia ja tarjoavan objektiivisia toimenpiteitä niiden ratkaisemiseksi.

(b)   Eurooppalaiset virtuaalikampukset

Päätavoitteena on systemaattisen katsauksen laatiminen olemassa olevista virtuaalikampushankkeista tai niitä koskevista kokemuksista, mukaan lukien niiden hyödyntäminen tietotaidon jakamisen ja siirtämisen osalta sekä strategioiden mahdollisen soveltamisen tukeminen Euroopan tasolla.

Toinen päätavoite koskee onnistuneiden ratkaisujen levittämistä virtuaalikampusten pystyttämiseksi Euroopan tasolla ja päätöksentekijäyhteisön luomista.

(c)   Laaja-alaiset toimenpiteet

Pyynnön tätä osiota koskevissa ehdotuksissa tulisi tarjota lähinnä eLearning -aloitteista ja -ohjelmista saatujen tulosten ja kokemusten analyysiin, levittämiseen ja hyödyntämiseen tarvittavaa tukea. Tavoitteena on varmistaa, että vaikutus on mahdollisimman suuri luomalla yhteys laajaan koulutus- ja opetusyhteisöön.

Neljättä toimialuetta varten, johon sisältyy ystävyyskoulutoiminta (e-twinning) Euroopassa ja opettajien koulutuksen edistäminen, järjestetään erilliset rajoitetut ehdotuspyynnöt.

4.   Hakijoiden kelpoisuus

Koordinoivan/hanketta edistävän organisaation ja muiden hankkeeseen liittyvien organisaatioiden on oltava oikeushenkilöitä. Sekä koordinoivan/hanketta edistävän organisaation sekä kumppanuusorganisaatioiden toimipaikan on oltava yhdessä seuraavista valtioista: yksi EU:n 25 jäsenvaltioista, Islanti, Liechtenstein, Norja tai Bulgaria.

Ehdot ja yksityiskohtaiset säännöt ETA-valtioiden ja Bulgarian osallistumisesta ohjelmaan määritellään niiden asianmukaisten säännösten mukaisesti, jotka sääntelevät kyseisten maiden ja yhteisön välisiä suhteita.

5.   Budjetti ja ehdotuksen kesto

Osasto

Toimenpiteelle käytettävissä oleva budjetti

Avustuskelpoisten kokonaiskustannusten rahoitus prosenteissa

Yhteisön suurin mahdollinen rahoitusosuus

Tietotekniset taidot

1,2 milj. EUR

Enintään 80 %

300 000 EUR

Eurooppalaiset virtuaalikampukset

3,5 milj. EUR

1 000 000 EUR

Laaja-alaiset toimenpiteet

0,88 milj. EUR

500 000 EUR

Rahoitus keskittyy pikemminkin tulosten ja kokemusten hyödyntämiseen kuin välineiden, ohjelmistojen tai sisällön kehittämiseen (jäljempänä mainittujen rahoitus rajoittuu siksi korkeintaan 20 prosenttiin kokonaisbudjetista).

Ehdotukset ovat voimassa 12—24 kuukautta. Kustannukset hankkeiden toteuttamista varten ovat tukikelpoisia 1. joulukuuta 2006 alkaen.

6.   Ehdotusten jättämisen viimeinen jättöpäivä:

19. toukokuuta 2006

7.   Hakemuksen jättäminen

Ehdotuspyyntöä koskevien kaikkien asiakirjojen ja lisätietojen saamiseksi pyydämme avaamaan seuraavan sivuston:

http://eacea.cec.eu.int


Top