This document is an excerpt from the EUR-Lex website
Document 92002E003874
WRITTEN QUESTION E-3874/02 by Salvador Garriga Polledo (PPE-DE) to the Council. Improved European military resources for a greater margin of autonomy.
KIRJALLINEN KYSYMYS E-3874/02 esittäjä(t): Salvador Garriga Polledo (PPE-DE) neuvostolle. Paremmat eurooppalaiset asevoimat suuremman itsemääräämisoikeuden saavuttamiseksi.
KIRJALLINEN KYSYMYS E-3874/02 esittäjä(t): Salvador Garriga Polledo (PPE-DE) neuvostolle. Paremmat eurooppalaiset asevoimat suuremman itsemääräämisoikeuden saavuttamiseksi.
EUVL C 280E, 21.11.2003, p. 31–32
(ES, DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL, PT, FI, SV)
KIRJALLINEN KYSYMYS E-3874/02 esittäjä(t): Salvador Garriga Polledo (PPE-DE) neuvostolle. Paremmat eurooppalaiset asevoimat suuremman itsemääräämisoikeuden saavuttamiseksi.
Virallinen lehti nro 280 E , 21/11/2003 s. 0031 - 0032
KIRJALLINEN KYSYMYS E-3874/02 esittäjä(t): Salvador Garriga Polledo (PPE-DE) neuvostolle (10. tammikuuta 2003) Aihe: Paremmat eurooppalaiset asevoimat suuremman itsemääräämisoikeuden saavuttamiseksi On selvää, että Eurooppa tarvitsee paremmat asevoimat, jos se haluaa enemmän päätösvaltaa ja pystyä perustamaan kokonaan eurooppalaiset nopean toiminnan joukot. Poliittisella tasolla Euroopan unionin suurimpia haasteista on saavuttaa tilanne, jossa se voi kehittää omaa turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaansa, jotta saavutettaisiin tietty taso maanosan rauhan turvaamisessa. Tämä on tärkeämpää kuin koskaan toteutumattomat maailmanlaajuiset tavoitteet. Voiko neuvosto ilmoittaa asiaa koskevien valtuuksiensa puitteissa minkälaiset mahdollisuudet sillä on arvioida säännöllisin väliajoin mitä Euroopan unionilta puuttuu oman turvallisuus- ja puolustuspolitiikan tavoitteen saavuttamiseksi? Vastaus (21. heinäkuuta 2003) Helsingin Eurooppa-neuvoston jälkeen tehdyn työn ansiosta Euroopan unioni on pystynyt määrittelemään ne välineet, joita kaikkien Petersbergin tehtävien suorittaminen, mukaan lukien kaikkein vaativimmat tehtävät, edellyttää. Tämän työn ansiosta on voitu eritellä yksityiskohtaisesti ne sotilaalliset voimavarat ja joukot, joita unioni tarvitsee yleistavoitteen saavuttamiseksi. Nämä tarpeet on kerätty yhteen voimavaraluetteloksi, jota tarkistetaan säännöllisesti Nizzan Eurooppa-neuvoston kokouksessa hyväksyttyjen periaatteiden pohjalta. Ranskan ja Belgian puheenjohtajakausina pidetyn kahden voimavarakonferenssin ansiosta on voitu koota yhteen Helsingin Eurooppa-neuvoston kokouksessa vahvistettuja sotilaallisia voimavaratavoitteita vastaavat konkreettiset kansalliset sitoumukset. Jäsenvaltiot ovat sitoutuneet vapaaehtoisesti niitä määritettyjä voimavaroja vastaaviin kansallisiin osuuksiin, jotka tarvitaan kokonaistavoitteen saavuttamiseksi. Kyseiset sitoumukset on kerätty yhteen joukkoja koskevaan luetteloon. Tätä luetteloa koskevan analyysin avulla on voitu vahvistaa, että Helsingissä määritellyn kokonaistavoitteen mukaisesti Euroopan unioni pystyy vuoden 2003 aikana suorittamaan kaikki Petersbergin tehtävät mutta että eräitä voimavaroja on parannettava sekä määrällisesti että laadullisesti unionin käytössä olevien voimavarojen optimoimiseksi. Tältä osin jäsenvaltiot määrittivät 19. marraskuuta 2001 pidetyssä sotilaallisten voimavarojen parantamista käsitelleessä konferenssissa jäljellä olevat puutteet ja sopivat toimintasuunnitelmasta, jolla ne voidaan korjata. Toimintasuunnitelma perustuu kansallisiin päätöksiin (bottom-up-lähestymistapa), joiden tarkoituksena on järkeistää jäsenvaltioiden ponnisteluja puolustuksen alalla, ja kansallisten ja monikansallisten hankkeiden synergian vahvistamiseen.