EUR-Lex Access to European Union law

Back to EUR-Lex homepage

This document is an excerpt from the EUR-Lex website

Document 62021TN0296

Asia T-296/21: Kanne 20.5.2021 – SU v. EIOPA

EUVL C 320, 9.8.2021, p. 40–41 (BG, ES, CS, DA, DE, ET, EL, EN, FR, HR, IT, LV, LT, HU, MT, NL, PL, PT, RO, SK, SL, FI, SV)

9.8.2021   

FI

Euroopan unionin virallinen lehti

C 320/40


Kanne 20.5.2021 – SU v. EIOPA

(Asia T-296/21)

(2021/C 320/46)

Oikeudenkäyntikieli: englanti

Asianosaiset

Kantaja: SU (edustajat: asianajajat L. Levi ja M. Vandenbussche)

Vastaaja: Euroopan vakuutus- ja lisäeläkeviranomainen

Vaatimukset

Kantaja vaatii unionin yleistä tuomioistuinta

kumoamaan 15.7.2020 tehdyn päätöksen jättää kantajan sopimus uusimatta

kumoamaan kantajan vuoden 2019 arviointikertomuksen

kumoamaan tarpeellisilta osin 11.2.2021 tehdyn päätöksen hylätä valitus

määräämään korvausta kantajalle aiheutuneesta aineellisesta vahingosta kannekirjelmässä lasketun mukaisesti

määräämään korvausta kantajalle aiheutuneesta henkisestä kärsimyksestä 10 000 euron kohtuullisen arvion mukaisesti

velvoittamaan vastaajan korvaamaan oikeudenkäyntikulut.

Oikeudelliset perusteet ja pääasialliset perustelut

Kanteensa tueksi kantaja vetoaa kuuteen kanneperusteeseen, joissa kaikissa vedotaan vuoden 2019 arviointikertomuksen ja sopimuksen uusimatta jättämistä koskevan päätöksen väitettyyn lainvastaisuuteen, jota kuitenkin perustellaan eri perusteilla seuraavasti.

1.

Ensimmäinen kanneperuste, jonka mukaan vuoden 2019 arviointikertomusta ei viimeistelty asianmukaisesti ja sopimuksen uusimista koskeva kertomus pohjautui viimeistelemättömään arviointikertomukseen.

Kantaja katsoo, että vuoden 2019 arviointikertomus on lainvastainen, koska sitä ei oltu asianmukaisesti viimeistelty arvioinnin tarkastajan perustellulla päätöksellä. Kantaja katsoo myös, että sopimuksen uusimatta jättämistä koskeva päätös on lainvastainen, koska se pohjautui viimeistelemättömään vuoden 2019 arviointikertomukseen.

2.

Toinen kanneperuste, jonka mukaan puolueettomuusperiaatetta on loukattu sekä henkilöstösääntöjen 11 artiklaa ja unionin perusoikeuskirjan 41 artiklaa on rikottu.

EIOPAn tehtävän- ja vastuunjaon mukaan pääjohtajan tehtävänä on toimia arvioinnin tarkastajana ja työsopimusten tekemiseen valtuutettuna viranomaisena tässä asiassa, millä ei varmisteta vuoden 2019 arviointimenettelyn eikä kantajan sopimuksen uusimatta jättämistä koskevan päätöksen puolueettomuutta.

3.

Kolmas kanneperuste, jonka mukaan oikeutta tulla kuulluksi ja perusteluvelvollisuutta ei ole noudatettu sekä henkilöstösääntöjen 25 artiklaa, unionin perusoikeuskirjan 41 artiklaa ja EIOPAn sopimuksen uusimista koskevan menettelyn 6.7, 6.9 ja 6.10 kohtaa on rikottu.

Kantaja katsoo tässä yhteydessä, että hänen kuulluksi tulemisen oikeuttaan ja perusteluvelvollisuutta ei ole noudatettu sopimuksen uusimatta jättämistä koskevassa päätöksessä eikä häntä koskevassa vuoden 2019 arvioinnissa.

4.

Neljäs kanneperuste, jonka mukaan on tehty ilmeinen arviointivirhe, jätetty tekemättä huolellinen arviointi asian kaikista osatekijöistä ja rikottu unionin perusoikeuskirjan 41 artiklaa yhdessä sopimuksen uusimista koskevan menettelyn 4 artiklan ja 6.5 kohdan kanssa.

Vastaajan arviointi on tässä tapauksessa lainvastainen ja sitä rasittaa ilmeinen arviointivirhe ja hyvän hallinnon velvollisuuden loukkaus kahdesta pääasiallisesta syystä. Kantaja väittää ensinnäkin, ettei vastaaja ottanut asianmukaisesti huomioon sopimuksen uusimista koskevan menettelyn 4 artiklassa mainittuja muita arviointiperusteita eikä erityisesti kantajan aikaisempia myönteisiä suoritusarviointeja. Toiseksi vastaajan antamat syyt kantajan vuosien 2019 ja 2020 suoritusten osalta ovat ilmeisen virheellisiä ja perusteettomia.

5.

Viides kanneperuste, jonka mukaan on tapahtunut sukupuoleen ja perhetilanteeseen perustuvaa syrjintää sekä rikottu henkilöstösääntöjen 1d artiklaa ja unionin perusoikeuskirjan 21 ja 23 artiklaa.

Kantajaa katsoo, että häntä on syrjitty poissaolojaksojensa ja työskentelymalliensa johdosta ja että päätöstä jättää hänen sopimuksensa uusimatta rasittaa tällainen syrjintä ja sitä on pidettävä vastatoimena.

6.

Kuudes kanneperuste, jonka mukaan huolellisuusvelvollisuutta ei ole noudatettu.

Huolellisuusvelvollisuuden mukaan viranomainen ei saa ottaa huomioon ainoastaan yksikön etua vaan sen on otettava huomioon myös henkilöstön jäsenen etu. Kantajan mukaan näin ei ole tehty.


Top